【单元考点培优】Unit 4 Helping in the community 考点11:阅读理解-选择-2025-2026学年人教版(PEP)(2024)四年级英语上册核心考点培优精练(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 4 Helping in the community 考点11:阅读理解-选择-2025-2026学年人教版(PEP)(2024)四年级英语上册核心考点培优精练(含解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教版(PEP)(2024)四年级英语上册核心考点精练
Unit 4 Helping in the community
考点11:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Cindy在介绍自己的邻居们。阅读材料,选择正确的答案。
Hi, my name is Cindy and I’m twelve years old. I am happy to live in a nice community. Here are some of my neighbours.
This is Judy. She is a teacher. She walks to work every day. Every week she gives an art lesson to the children in our community for free(免费). How nice she is!
This is Jack. He is a police officer. He often helps us. He’s good at playing football and he often plays football with children at weekends(周末).
This is Anna. She is a cleaner in the library of our community. Her daughter and I are in the same(相同的) class. We often do homework together.
1.How old is Cindy ( )
A.11. B.12. C.13.
2.How does Judy go to work ( )
A.On foot. B.By car. C.By bus.
3.Cindy and ______ daughter are in the same class. ( )
A.Judy’s B.Jack’s C.Anna’s
4.Jack often ______ at weekends. ( )
A.gives children some fruit B.looks after sick children C.plays football with children
5.Which of the following is NOT true ( )
A.Judy gives a free lesson every week.
B.Jack is a police officer and he often helps others.
C.There isn’t a library in the community.
阅读理解。
Hello! I’m Li Ming. I live in a big community. There are many people in my community. They do different jobs. My neighbour is a firefighter. He is very brave. He often helps people. My father is a school bus driver. He takes students to school every day. My mother is a nurse. She takes care of patients in the hospital. I’m a student. I often help at the old people’s home. I clean the rooms and tell stories to the old people. They are very happy.
6.Li Ming lives in a ______ community. ( )
A.small B.big C.new
7.Li Ming’s neighbour is a ______. ( )
A.firefighter B.police officer C.cleaner
8.Li Ming’s father is a ______. ( )
A.doctor B.driver C.cook
9.Li Ming often helps at the ______. ( )
A.kindergarten B.old people’s home C.park
10.Li Ming ______ to the old people. ( )
A.sings songs B.dances C.tells stories
阅读理解。
Hello, I’m Jenny. I’m in Grade Four. Our school has many rules. We should be quiet in the library. We shouldn’t run in the classroom. We should keep off the grass. We should help keep the gym clean. My favorite rule is “Be quiet in the reading room.” Because I like reading books there. Today is Tuesday. It’s 10 o’clock now. It’s time for English. I like English too. We can read English stories in class.
11.Jenny is in Grade _______. ( )
A.Three B.Four C.Five
12.How many rules are mentioned(提到) in the passage ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
13.Jenny’s favorite rule is “_______.” ( )
A.Be quiet in the reading room B.Keep off the grass C.Don’t run in the classroom
14.Jenny can _______ in English class. ( )
A.play football B.read stories C.draw pictures
15.It’s time for _______ at 10 o’clock on Tuesday. ( )
A.English B.PE C.Art
阅读材料,选择正确的答案。
Look, it’s a library at school. It is not big. But it is very nice. We go to the library this afternoon. We can see many signs in the library. Look, there are some “DOs” and “DON’Ts” in it. We should follow the rules.
DOsread quietly keep it clean write quietly DON’Tseat or drink run or jump draw on the books
16.The library is ________. ( )
A.at school B.big and nice C.big and new
17.They go to the library this ________. ( )
A.afternoon B.morning C.evening
18.There are ________ rules in the library. ( )
A.four B.five C.six
19.Please ________ quietly in the library. ( )
A.read B.write C.both A and B
阅读理解。
There are many school rules in our school. We should get to school on time. We should listen to the teacher carefully in class. We should keep quiet in the library. We should stand up when the teacher comes in. We should follow these rules to make our school a better place.
20.There are many ____ in the school. ( )
A.students B.teachers C.school rules
21.We should get to school ____. ( )
A.early B.on time C.late
22.In class, we should ____. ( )
A.listen to the teacher carefully B.talk with classmates C.play games
23.In the library, we should ____. ( )
A.keep quiet B.speak loudly C.run around
24.When the teacher comes in, we should ____. ( )
A.sit down B.stand up C.go out
25.We should follow the rules to make our school ____. ( )
A.a worse place B.a better place C.a dirty place
26.What should we do in class ( )
A.Listen to the teacher carefully. B.Keep quiet. C.Stand up.
阅读短文,选择最佳答案。
My favourite place is the park. There are many trees and flowers. I often take a walk with my grandmother. We can see birds and squirrels there. I love the park!
27.What is the writer’s favourite place ( )
A.The museum. B.The park. C.The shop.
28.What can the writer do in the park ( )
A.Do sports. B.Read books. C.Take a walk.
29.Who does the writer go to the park with ( )
A.Friends. B.Grandmother. C.Mother.
30.Can they see birds in the park ( )
A.Yes, they can. B.No, they can’t. C.Yes, they do.
31.How does the writer feel about the park ( )
A.He/She likes it. B.He/She doesn’t like it. C.He/She loves it.
阅读短文,选择正确答案。
Look at the picture. There is a big tree in the park. Under the tree, there is a boy. He is reading a book. Near the tree, there is a girl. She is playing with a ball. On the grass, there are some flowers. They are very beautiful. In the sky, there are some birds. They are flying happily.
32.What is in the park ( )
A.A big tree. B.A small tree. C.A flower.
33.What is the boy doing under the tree ( )
A.He is playing with a ball. B.He is reading a book. C.He is sleeping.
34.What is the girl doing near the tree ( )
A.She is reading a book. B.She is playing with a ball. C.She is singing.
35.Where are the flowers ( )
A.On the grass. B.Under the tree. C.Near the tree.
36.What are the birds doing in the sky ( )
A.They are flying. B.They are singing. C.They are eating.
阅读短文,选择正确答案。
My name is Lily. This is a map of my community. Look! There is a park. It’s big and nice. I often take a walk there. Near the park, there is a hospital. My grandma works in the hospital. Next to the hospital, there is a playground. I usually play basketball with my friends there. Beside the playground, there is a shop. My mum likes buying things in the shop. There is a bus stop in front of (在……前面) the shop. We can take a bus to school. I love my community.
37.What’s in Lily’s community ( )
A.A park, a hospital, a playground, a shop and a bus stop.
B.A park, a zoo, a playground, a shop and a bus stop.
38.Where does Lily’s grandma work ( )
A.In the park. B.In the hospital.
39.What does Lily usually do in the playground ( )
A.Play football. B.Play basketball.
40.Where is the bus stop ( )
A.In front of the shop. B.Behind the shop.
了解红山森林动物园兽医的生活,选择最佳选项。
I’m Wang Lu. I’m a vet at Hongshan Forest Zoo. I work full days from Monday to Thursday, and until (直到……为止) noon on Friday and Saturday. I don’t work on Sundays. I can have fun with my family.
Every workday, I get to the zoo at 7:00 a.m. I check the animal area (区域) and help do some cleaning. Then, I feed the animals in our care. At 7:30, zookeepers begin calling me. They tell me which animals need check-ups.
The zoo opens at 8:30 a.m. I check sick tigers, help pandas and so on. From 12:00 to 2:00 p.m., I have lunch and take a break. Sometimes I read books about animals.
At 2:00 p.m., I’m back to work. I teach new keepers how to take care of baby animals. At 4:00 p.m., volunteers (志愿者) come to help. They clean the cages and play with the animals. I’m so happy to see them because they make my job easier (更容易)!
After work, I see a zookeeper shooting videos (拍摄视频) of funny monkeys. You can watch them on social media (社交媒体)!
41.Wang Lu works for ______ every week. ( )
A.three days B.four days C.five days
42.What is the CORRECT order (正确顺序) about Wang Lu’s day ( )
①check the animal area ②have lunch ③train (培训) volunteers ④feed the animals ⑤help pandas
A.①⑤②④③ B.④⑤②①③ C.①④⑤②③
43.What does the underlined word “them” in Paragraph 4 refer to ( )
A.Animals. B.Volunteers. C.Zookeepers.
44.What can we know about Wang Lu from the passage ( )
A.He is free in the morning. B.He shoots videos of animals.
C.He can get together with his family on Sunday.
45.What’s the passage mainly about ( )
A.Wang Lu’s working day. B.Wang Lu’s working place. C.Wang Lu’s love for animals.
阅读短文,选择最佳答案。
Hello, my name is Li Ming. I have many hobbies, but my favorite is playing basketball. I started playing when I was seven years old. My father taught me how to play. Now, I play it with my friends after school every day. On weekends, we often have a small game in the park. I like basketball because it makes me strong and happy. When I play, I forget all my tiredness. My dream is to be a good basketball player in the future. I practice hard every day, and my coach says I am getting better.
46.What is Li Ming’s favorite hobby ( )
A.Playing football. B.Playing basketball. C.Swimming.
47.Who taught Li Ming to play basketball ( )
A.His mother. B.His father. C.His coach.
48.When does Li Ming play basketball with his friends ( )
A.After school every day. B.On weekdays. C.In the morning.
49.Why does Li Ming like basketball ( )
A.Because it’s easy.
B.Because it makes him strong and happy.
C.Because his friends like it.
50.What is Li Ming’s dream ( )
A.To be a coach.
B.To be a basketball player.
C.To teach basketball.
阅读短文,选择最佳答案。
My Family’s Jobs
I’m Tom. There are four people in my family. My father is a doctor. He works in a big hospital. He is very busy every day. He likes helping sick people. My mother is a teacher. She teaches English in a middle school. She is good at teaching and her students all like her very much. My sister is a nurse. She works with my father in the same hospital. She takes good care of the patients. I’m a student. I study in a primary school. I want to be a policeman when I grow up. I want to keep people safe.
Read the passage and answer the following questions.
51.How many people are there in Tom’s family ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
52.What does Tom’s father do ( )
A.He is a teacher. B.He is a doctor. C.He is a nurse.
53.Where does Tom’s mother teach ( )
A.In a primary school. B.In a middle school. C.In a university.
54.What does Tom’s sister do ( )
A.She is a nurse. B.She is a teacher. C.She is a student.
55.What does Tom want to be when he grows up ( )
A.A doctor. B.A teacher. C.A policeman.
阅读图表信息,将正确答案写在括号内。
Now, the apps on the mobile phone help Liu Wen have an easy life.
Alarm Clock She often sets (设定) four alarms. 7:00 a.m. & 7:10 a.m.: Wake up 6:30 p.m.: Do homework 9:30 p.m.: Go to bed When the alarm rings, she can always hear her favourite music.
Weather What will the weather be like tomorrow Weather tells her. It will be ___①___ tomorrow. She will have to take her umbrella.
Map There is also a map on the app. She won’t get lost with it.
Bike-sharing She often uses the app Bike-sharing when she is in Nantong. How great it is! She can ride a bike anywhere and put it anywhere. And she only needs to pay 1.5 yuan for every half an hour. She hopes she can use it in her village one day.
56.We can put “______” in “___①___” ( )
A.cloudy B.windy C.rainy
57.Liu Wen ______ at six thirty in the evening. ( )
A.wakes up B.does homework C.goes to bed
58.The underlined sentence “She won’t get lost with it” means “______.” ( )
A.She can take her umbrella. B.She can ride a bike easily. C.She can find her way easily.
59.How much will Liu Wen pay if she rides for 2.5 hours ( )
A.2.5 yuan. B.3.5 yuan. C.7.5 yuan.
60.Which of the following is RIGHT ( )
A.Liu Wen can use the app Bike-sharing in her village now.
B.The apps on the mobile phone make Liu Wen’s life easier and better.
C.Liu Wen can hear her favourite music at 6:30 in the morning.
阅读志愿者招聘信息,选择正确答案。
Dear students,
This Sunday we want to help the old people at Sun Old People’s Home. If you’re free, please join us.
Place: Sun Old People’s Home
Time: 9:00 am~1:00 pm, Sunday
The number of students in every group: Twelve
Work to do:
Group 1: Clean the rooms and take a walk with the old people.
Group 2: Wash the clothes and play Weiqi with the old people.
Group 3: Sing and dance for the old people.
Group 4: Sweep the yard and read books to the old people.
61.The students need to work at Sun Old People’s Home on ______. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Monday
62.They need ______ students in total (总共). ( )
A.12 B.24 C.48
63.If you can sing and dance, you can join ______. ( )
A.Group 1 B.Group 3 C.Group 4
64.Students in Group 1 need to ______. ( )
A.clean the rooms B.play weiqi C.read books
65.The students need to ______ with the old people. ( )
A.play weiqi B.take a walk C.A and B
May周末去了儿童医院做志愿者。阅读她的描述,选择正确答案。
Last weekend, I joined a club and became a volunteer(志愿者)in a children’s hospital. I got up early that morning. Then I went there by bus with other volunteers. When we got there, we gave some flowers to the children. After that, we helped clean the rooms. In the afternoon, we told stories and play games together. Before we left, I gave kid a card with good wishes. We also sang songs to say goodbye. When I got home, I felt tired but happy. That’s because I think it’s a meaningful(有意义的)day. I hope to do more volunteer activities(活动)like this.
66.Sarah get to the hospital ________. ( )
A.by bike B.by bus
67.The volunteers ________ at the hospital. ( )
A.cleaned the room and sang songs B.told stories and danced
68.Before Sarah left, she gave each kid a ________. ( )
A.picture B.card
69.Sarah was ________ when she got home. ( )
A.tired but happy B.tired and sad
70.We know ________ from the passage. ( )
A.Sarah wanted to join more clubs B.Sarah wanted to do more to help others
根据短文内容,选择最佳答案。
Lei Feng was a Chinese soldier (中国军人). During his life, he helped many people. He helped the old people to carry heavy things. He gave food to hungry children. He gave his money to his friends and ill people. He became a symbol (象征) of the giving spirit. “There is limit (限制) to one’s life, but no limit to helping people,” said Lei Feng.
Hello! My name is Kitty. When I was walking on the street with my friend last weekend, we saw the shared bikes in a mess. We thought it was not good to be like this. Then, we worked together to put the bikes in order. At last, they looked more comfortable. We were happy!
Hi, I’m Bruce. I read Lei Feng’s diary. I loved the stories about the things he did! I was moved (感动的). I told the stories about Lei Feng to my friends. We learned from Lei Feng’s selflessness (无私) and wanted to help others to do small things. We sang a song of Lei Feng with many soldiers, too!
My name is Ken. In March, we went to the geracomium (敬老院). We helped the old people to clean the room and washed the clothes. We told stories and acted out stories to them. We also played games with them. We laughed and laughed. It was a wonderful experience (经历)!
71.Lei Feng was a ______ soldier. ( )
A.Chinese B.Spanish C.American
72.The underlined words “giving spirit” mean “______” in Chinese. ( )
A.团结精神 B.合作精神 C.奉献精神
73.Kitty ______ to learn from Lei Feng. ( )
A.put the bikes in order B.helped the ill people C.gave food to hungry children
74.Ken went to the ______ in March. ( )
A.street B.geracomium (敬老院) C.gym
75.Which one is NOT true ( )
A.Lei Feng helped many people in his life.
B.Bruce helped the old people to clean the room and washed the clothes.
C.We should learn to serve people.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.C 4.C 5.C
【导语】本文是辛迪在介绍自己的邻居们。
1.句意:辛迪多大年纪了?根据“Hi, my name is Cindy and I’m twelve years old.”可知辛迪12岁,故选B。
2.句意:朱迪是如何上班的?A走路。B乘小汽车。C坐公交车。根据“This is Judy. She is a teacher. She walks to work every day.”可知朱迪走路上班,故选A。
3.句意:辛迪和________女儿在一个班。A朱迪的,B杰克的,C安娜的,根据“This is Anna. Her daughter and I are in the same class.”可知安娜的女儿和我在一个班,故选C。
4.句意:杰克经常在周末________。A给孩子一些水果,B照顾生病的孩子,C跟孩子们踢足球,根据“This is Jack. He’s good at playing football and he often plays football with children at weekends.”可知杰克经常在周末跟孩子们踢足球,故选C。
5.句意:下面哪一个不对?A朱迪每周上一节免费的课。B杰克是一名警官,他经常帮助其他人。C社区里没有图书馆。根据“This is Judy. Every week she gives an art lesson to the children in our community for free.”可知朱迪每周给社区的孩子们免费上一节美术课,选项A正确。根据“This is Jack. He is a police officer. He often helps us.”可知杰克是一名警官,他经常帮助我们,选项B正确。根据“She is a cleaner in the library of our community.”可知我们的社区里有图书馆,选项C错误,故选C。
6.B 7.A 8.B 9.B 10.C
【导语】本文介绍了李明的社区。
6.句意:李明住在一个______社区。A小的,B大的,C新的,根据“I’m Li Ming. I live in a big community.”,可知李明住在一个大社区,故选B。
7.句意:李明的邻居是一名_______。A消防员,B警察,C清洁工,根据“My neighbour is a firefighter.”,可知李明的邻居是一名消防员,故选A。
8.句意:李明的爸爸是一名______。A医生,B司机,C厨师,根据“My father is a school bus driver.”,可知李明的爸爸是一名司机,故选B。
9.句意:李明经常在______帮忙。A幼儿园,B敬老院,C公园,根据“I often help at the old people’s home.”,可知李明经常在敬老院帮忙,故选B。
10.句意:李明给老人_______。A唱歌,B跳舞,C讲故事,根据“I clean the rooms and tell stories to the old people.”,可知李明给老师打扫房间和讲故事,故选C。
11.B 12.B 13.A 14.B 15.A
【导语】本文讲了珍妮学校的规则及生活。
11.句意:珍妮在_____年级。A三,B四,C五,根据“Hello, I’m Jenny. I’m in Grade Four.”,可知在四年级,故选B。
12.句意:文章中提到了多少个规则?A四个。B五个。C六个。根据“We should be quiet in the library. We shouldn’t run in the classroom. We should keep off the grass. We should help keep the gym clean. My favorite rule is “Be quiet in the reading room.””,可知提到了五个,故选B。
13.句意:珍妮最喜欢的规则是“_______。” A在图书馆保持安静,B请勿践踏草坪,C不要在教室里跑,根据“My favorite rule is “Be quiet in the reading room.””,可知最喜欢的规则是“在图书馆保持安静”,故选A。
14.句意:珍妮可以在英语课_______。A踢足球,B读故事,C画画,根据“We can read English stories in class.”,可知可以读故事,故选B。
15.句意:星期二10点钟是_______的时间。A英语,B体育,C美术,根据“It’s 10 o’clock now. It’s time for English.”,可知是英语的时间,故选A。
16.A 17.A 18.C 19.C
【导语】本文讲了图书馆规则。
16.句意:图书馆______。A在学校,B又大又漂亮,C又大又新,根据“Look, it’s a library at school.”,可知图书馆在学校,故选A。
17.句意:他们今天______去图书馆。A下午,B早上,C晚上,根据“We go to the library this afternoon.”,可知他们今天下午去图书馆,故选A。
18.句意:图书馆有______个规则。A四,B五,C六,根据表格可知图书馆有六个规则,故选C。
19.句意:请在图书馆安静地_____。A阅读,B写,根据“read quietly write quietly”,可知请在图书馆安静地读和写,故选C。
20.C 21.B 22.A 23.A 24.B 25.B 26.A
【导语】本文主要介绍了学校的规则。
20.句意:在学校有许多______。A学生,B老师,C学校规则,根据“There are many school rules in our school.”可知学校里有许多规则,故选C。
21.句意:我们应该______到校。A早地,B准时,C晚地,根据“We should get to school on time.”可知应该按时到校,故选B。
22.句意:在课上,我们应该______。A认真听老师讲课,B和同学讨论,C玩游戏,根据“We should listen to the teacher carefully in class.”可知在课上,我们应该认真听老师讲课。故选A。
23.句意:在图书馆,我们应该_______。A保持安静,B大声说话,C到处跑,根据“We should keep quiet in the library.”可知在图书馆,应该保持安静。故选A。
24.句意:当老师进来的时候,我们应该_____。A坐下,B起立,C出去,根据“We should stand up when the teacher comes in.”可知当老师进来的时候,我们应该起立。故选B。
25.句意:我们应该遵守规则来让我们的学校_______。A一个更坏的地方,B一个更好的地方,C一个脏的地方,根据“We should follow these rules to make our school a better place.”可知遵守规则来让学校成为一个更好的地方。故选B。
26.句意:在课上我们应该怎么做?A认真听老师讲课。B保持安静。C起立。根据“We should listen to the teacher carefully in class.”可知在课上我们应该认真听老师讲课。故选A。
27.B 28.C 29.B 30.A 31.C
【导语】本文主要介绍作者在公园的活动。
27.句意:作者最喜欢的地方是什么?A博物馆。B公园。C商店。根据“My favourite place is the park.”可知是公园,故选B。
28.句意:作者在公园里能做什么?A做运动。B读书。C散步。根据“I often take a walk with my grandmother.”可知是散步,故选C。
29.句意:作者和谁一起去公园?A朋友。B奶奶。C妈妈。根据“I often take a walk with my grandmother.”可知是和奶奶,故选B。
30.句意:他们能在公园看见鸟吗?A是的,他们能。B不,他们不能。C是的,他们是。根据“We can see birds and squirrels there.”可知是能看见鸟,应做肯定回答,can提问用can回答,故选A。
31.句意:作者对公园的感觉怎么样?A他/她喜欢它。B他/她不喜欢它。C他/她喜爱它。根据“I love the park!”可知是喜爱,故选C。
32.A 33.B 34.B 35.A 36.A
【导语】本文讲了画中公园里的景象。
32.句意:公园里有什么?A一棵大树。B一棵小树。C一朵花。根据“There is a big tree in the park.”,可知有一棵大树,故选A。
33.句意:树下的男孩正在做什么?A他正在玩球。B他正在看书。C他正在睡觉。根据“Under the tree, there is a boy. He is reading a book.”,可知正在看书,故选B。
34.句意:树附近的女孩正在做什么?A她正在看书。B她正在玩球。C她正在唱歌。根据“Near the tree, there is a girl. She is playing with a ball.”,可知正在玩球,故选B。
35.句意:花在哪?A在草地上。B在树下。C在树附近。根据“On the grass, there are some flowers.”,可知在草地上,故选A。
36.句意:天空中的鸟正在做什么?A它们正在飞。B它们正在唱歌。C它们正在吃。根据“In the sky, there are some birds. They are flying happily.”,可知正在飞,故选A。
37.A 38.B 39.B 40.A
【导语】本文介绍了莉莉的社区。
37.句意:莉莉的社区里有什么?A公园、医院、游乐场、商店和公交车站。B公园、动物园、游乐场、商店和公交车站。 根据全文可知莉莉的社区里有公园、医院、游乐场、商店和公交车站,故选A。
38.句意:莉莉的奶奶在哪工作?A在公园里。B在医院里。根据“My grandma works in the hospital.”,可知在医院里,故选B。
39.句意:莉莉通常在操场上做什么?A踢足球。B打篮球。根据“Next to the hospital, there is a playground. I usually play basketball with my friends there.”,可知是打篮球,故选B。
40.句意:公交车站在哪?A在商店前面。B在商店后面。根据“There is a bus stop in front of (在……前面) the shop.”,可知在商店前面,故选A。
41.C 42.C 43.B 44.C 45.A
【导语】本文主要讲述的是红山森林动物园兽医王璐的工作日常。
41.句意:王璐每周工作______。A三天,B四天,C五天,根据句子“I work full days from Monday to Thursday, and until noon on Friday and Saturday. I don’t work on Sundays.”,可知王璐周一至周四全天工作,周五周六工作到中午,周日不工作,一周共工作五天,故选C。
42.句意:关于王璐的一天的正确顺序是什么?①查看动物区;②吃午饭;③培训志愿者;④喂动物;⑤帮助熊猫。根据句子“I check the animal area (区域) and help do some cleaning. Then, I feed the animals in our care.”,“The zoo opens at 8:30 a. m. I check sick tigers, help pandas and so on. From 12:00 to 2:00 p.m., I have lunch and take a break”和“At 2:00 p.m., I’m back to work. I teach new keepers how to take care of baby animals.”根据短文大意,可知王璐一天的工作顺序是查看动物区、喂动物、帮助熊猫、吃午饭和培训志愿者,故选C。
43.句意:第四段中下划线的单词“them”指的是什么?A动物。B志愿者。C动物园管理员。根据句子“At 4:00 p.m., volunteers come to help. They clean the cages and play with the animals. I’m so happy to see them because they make my job easier.”,可知此处指them指的是志愿者volunteers,故选B。
44.句意:从文章中我们可以了解王璐什么?A他上午有空。B他拍摄动物视频。C他可以在周日和家人团聚。根据句子“I don’t work on Sundays. I can have fun with my family.”,可知在周日他不工作,可以和家人团聚,故选C。
45.句意:这篇文章主要是关于什么的?A王璐的工作日。B王璐工作的地方。C王璐对动物的热爱。根据短文内容,可知文章主要讲述的是红山森林动物园兽医王璐的工作日常,故选A。
46.B 47.B 48.A 49.B 50.B
【导语】本文主要介绍了李明的爱好。
46.句意:李明最喜欢的爱好是什么?A踢足球。B打篮球。C游泳。根据文中“I have many hobbies, but my favorite is playing basketball.” 可知李明最喜欢的爱好是打篮球,故选B。
47.句意:谁教李明打篮球?A他的妈妈。B他的爸爸。C他的教练。根据文中“My father taught me how to play.” 可知李明的父亲教他打篮球,故选B。
48.句意:李明什么时候和他的朋友打篮球?A每天放学后。B在上学日。C在早上。根据文中“I play it with my friends after school every day.” 可知李明每天放学后和朋友打篮球,故选A。
49.句意:为什么李明喜欢篮球?A因为它简单。B因为它使李明强壮和快乐。C因为他的朋友喜欢篮球。根据文中“I like basketball because it makes me strong and happy.” 可知李明喜欢篮球是因为篮球让他强壮且快乐,故选B。
50.句意:李明的梦想是什么?A成为一名教练。B成为一名篮球运动员。C教篮球。根据文中“My dream is to be a good basketball player in the future.” 可知李明的梦想是成为篮球运动员,故选B。
51.B 52.B 53.B 54.A 55.C
【导语】本文主要介绍了汤姆的家庭情况,以及家庭成员的信息。
51.问句句意:汤姆家里有多少人?根据There are four people in my family.可知汤姆家有4口人,故选B。
52.问句句意:汤姆的父亲是做什么工作的?根据My father is a doctor.可知汤姆的父亲是医生,故选B。
53.问句句意:汤姆的母亲在哪里教书?根据She teaches English in a middle school.可知汤姆的母亲在中学教书,故选B。
54.问句句意:汤姆的姐姐是做什么工作的?根据My sister is a nurse.可知汤姆的姐姐是护士,故选A。
55.问句句意:汤姆长大后想做什么?根据I want to be a policeman when I grow up.可知汤姆长大后想成为一名警察,故选C。
56.C 57.B 58.C 59.C 60.B
【导语】文章围绕刘文介绍了她常用的四款实用应用,给他的生活带来的便利。
56.句意:我们可以将“______”放入“___①___”。A多云的,B有风的,C下雨的。根据“She will have to take her umbrella.”可知带伞通常是因为要下雨,下雨的符合语境,故选C。
57.句意:刘文在晚上六点半____。A醒来,B做家庭作业,C上床睡觉。根据Alarm Clock部分“6:30 p.m.: Do homework.”可知刘文晚上6:30做家庭作业,故选B。
58.句意:划线句“She won’t get lost with it.”意思是____。A她可以带她的雨伞。B她可以轻松骑车。C她可以轻易找到路。get lost迷路,根据Map能指路的功能,可知这句话是说她可以很容易地找到路,故选C。
59.句意:如果刘文骑2.5小时,她需要支付多少钱?A2.5元,B3.5元,C7.5元。根据Bike-sharing部分“And she only needs to pay 1.5 yuan for every half an hour.”,2.5小时即5个半小时,费用为1.5×5 = 7.5元,故选C。
60.句意:下列哪项是正确的?A刘文现在可以在她的村子里使用共享单车应用。B手机上的应用让刘文的生活更轻松美好。C刘文早上6:30能听到她最喜欢的音乐。根据Bike-sharing部分“She hopes she can use it in her village one day.”,可知,现在还不能在村子里使用,A错误;根据文中闹钟、天气、地图、共享单车等应用,都让刘文的生活更便捷美好,B正确;根据Alarm Clock部分提到早上7:00和7:10的闹钟会播放她最喜欢的音乐,不是早上6:30,C错误。故选B。
61.A 62.C 63.B 64.A 65.C
【导语】本文主要介绍了为太阳敬老院志愿活动招募志愿者的内容。
61.句意:______学生们需要在太阳敬老院干活。A 星期日,B 星期六,C 星期一。根据文中“This Sunday we want to help the old people at Sun Old People’s Home.”可知星期日学生们需要在太阳敬老院帮助老人,故选A。
62.句意:他们一共需要______名学生。A 12,B 24,C 48。根据文中“The number of students in every group: Twelve”可知学生们分成四组,每组12名学生,一共是48名学生,故选C。
63.句意:如果你会唱歌跳舞,你可以加入______。A 一组,B 三组,C 四组。根据文中“Group 3: Sing and dance for the old people.”可知三组的学生要为老人唱歌跳舞,故选B。
64.句意:一组的学生需要______。A 打扫房间,B 下围棋,C 读书。根据文中“Group 1: Clean the rooms and take a walk with the old people.”可知一组的学生要打扫房间、和老人散步,故选A。
65.句意:学生们需要和老人______。A 下围棋,B 散步,C A和B都是。根据文中“Group 1: Clean the rooms and take a walk with the old people. Group 2: Wash the clothes and play weiqi with the old people.”可知学生们要跟老人散步和下围棋,故选C。
66.B 67.A 68.B 69.A 70.B
【导语】本文主要介绍萨拉参加的一次志愿者活动。
66.句意:萨拉____到达医院。A骑自行车,B乘公共汽车。根据“Then I went there by bus with other volunteers.”可知是乘公共汽车去,故选B。
67.句意:志愿者们在医院里____。A打扫房间和唱歌,B讲故事和跳舞。根据“After that, we helped clean the rooms.”和“We also sang songs to say goodbye.”可知是打扫房间和唱歌,故选A。
68.句意:萨拉离开之前,她给每个孩子一张___。A图片,B卡片。根据“Before we left, I gave kid a card with good wishes.”可知是卡片,故选B。
69.句意:当萨拉到家后她是____。A很累但很高兴,B很累很伤心。根据“When I got home, I felt tired but happy.”可知是很累但很高兴,故选A。
70.句意:从文章中我们知道____。A萨拉想加入更多的俱乐部,B萨拉想做更多帮助其他人的事情。根据“I hope to do more volunteer activities(活动)like this.”可知是想做更多帮助其他人的事情,故选B。
71.A 72.C 73.A 74.B 75.B
【导语】本文介绍了雷锋及其他人做的帮助人的事情。
71.句意:雷锋是一个______军人。A中国的,B西班牙的,C美国的,根据“Lei Feng was a Chinese soldier(中国军人).”,可知是一个中国军人,故选A。
72.句意:画线单词“giving spirit”的中文意思是“_______”。根据短文语境可知意思是奉献精神,故选C。
73.句意:凯蒂_____向雷锋学习。A把自行车整理好,B帮助病人,C给饥饿的孩子们送食物,根据“Then, we worked together to put the bikes in order.”,可知凯蒂把自行车整理好,故选A。
74.句意:肯在三月去了______。A街道, B敬老院,C体育馆,根据“In March, we went to the geracomium (敬老院).”,可知去了敬老院,故选B。
75.句意:哪一项是不正确的?A雷锋一生帮助了很多人。B布鲁斯帮老人打扫房间和洗衣服。C我们应该学会为人民服务。根据对布鲁斯做的事情的介绍,可知布鲁斯没有帮助老人打扫房间和洗衣服,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览