【单元考点培优】Unit 4 I like sport 考点20:阅读理解-选择-2025-2026学年译林版(三起)(2024)四年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 4 I like sport 考点20:阅读理解-选择-2025-2026学年译林版(三起)(2024)四年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年译林版 (三起) (2024) 四年级英语上册核心考点精练
Unit 4 I like sport
考点20:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Tom. I like sport. My favorite sport is basketball. I often play basketball with my friends after school. It’s great fun.
Lucy is my sister. She doesn’t like basketball. She likes swimming. She is good at it. She swims every Saturday morning.
My friend Lily likes ping-pong. She thinks it’s easy(容易的). We sometimes play ping-pong together on Sundays.
1.What’s Tom’s favorite sport ( )
A.Swimming. B.Basketball. C.Ping-pong.
2.When does Tom play basketball ( )
A.After school. B.Every Saturday. C.On Sundays.
3.Who likes swimming ( )
A.Tom. B.Lucy. C.Lily.
4.Is Lucy good at swimming ( )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.We don’t know.
5.What does Lily think of ping-pong ( )
A.It’s great. B.It’s fun. C.It’s easy.
【新语篇·宣传海报】由于国家倡导健身,近日,本市体育中心发布了倡导全民健身的宣传海报,并提供免费健身场馆供市民健身。读海报,选择正确的答案。
Sport is good for us! We can run, jump, and play ball games. Football and basketball are fun team (团队) sport. Running makes us slim (苗条的) and happy. Swimming makes us strong. Ping-pong helps us relax (放松). Sport makes us keep fit and happy! Everybody, let's keep fit and do some sport!
6.The article(文章)is about ______. ( )
A.team B.basketball C.sport
7.______ can make us slim and happy. ( )
A.Running B.Ping-pong C.Exercise
8.Which one is a team sport ( )
A.Swimming. B.Football. C.Running.
9.Sport can make us ______. ( )
A.keep fit and happy B.clean and new C.fun and interesting
10.What makes us strong ( )
A.Swimming. B.Sleeping. C.Drawing.
阅读短文,选择正确的答案。
Sam likes sport. He likes playing basketball. He can play it well. His friends also like playing basketball. They often play basketball after school. It’s great fun.
11.Sam likes ________. ( )
A.sport B.music C.art
12.Sam can play ________ well. ( )
A.football B.basketball C.ping-pong
13.Sam and his friends often play basketball ________. ( )
A.in the morning B.in the afternoon C.after school
14.Playing basketball is ________. ( )
A.great fun B.not fun C.boring
15.Do Sam’s friends like playing basketball ( )
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.We don’t know.
阅读理解。选择正确的答案。
Daming enjoys sports. He runs, jumps high, and plays table tennis. He initially couldn’t swim, but he worked hard to learn and now swims very fast. His favorite sport is table tennis. He often plays it with his friends. He believes that sports make him healthy and happy.
16.Daming likes ______. ( )
A.music B.sports
17.Daming can’t ______ at first. ( )
A.swim B.run
18.Daming’s favourite sport is ______. ( )
A.playing ping-pong B.playing basketball
19.Daming often plays ping-pong with ______. ( )
A.his parents B.his friends
20.Daming thinks sports can make him ______. ( )
A.sad B.healthy and happy
聊天记录阅读材料,选择最佳选项并填空。
There are some after-school lessons and activities. What do the students like Here are some comments.
Jim: I want to have swimming lessons. Swimming is really good for our health. It is also fun.
Robert: I want to have Chinese chess lessons. When we play Chinese chess, we use our brains(大脑). It’s also relaxing.
Kate: My favourite activity is gardening. When I grow beautiful flowers, I feel happy.
Di Yin: I want to do Baduanjin. After doing Baduanjin, I feel relaxed in mind and body. I love Baduanjin.
Li Qingyang: I want to play the flute. When I feel tired, it relaxes me.
21.Robert wants to have ______ lessons. ( )
A.swimming B.chess C.Chinese chess
22.—Why does Kate like gardening ( )
—Because ______.
A.gardening is easy B.flowers are beautiful C.growing flowers makes her happy
23.According to the passage, ______ is good for mind and body. ( )
A.doing Baduanjin B.playing the flute C.gardening
24.What does the passage talk about ( )
A.Swimming is good for health.
B.Students should have more lessons after school.
C.Students’ comments on some lessons after school.
读一读,选择正确的选项。
Hi, kids. Thank you for helping me today. I have some gifts for you.
Look! This is Shubao. It’s a panda. It has a round face. It likes bamboo. That is Jinzai. It’s a monkey. It has a long tail(尾巴). It likes bananas.
They are the mascots(吉祥物) of the Chengdu World Games(成都世运会). Chengdu is the home of Shubao and Jinzai, too.
Animals are our good friends. Let’s protect(保护) the animals.
25.Shubao is a ______. ( )
A.panda B.monkey C.boy
26.Jinzai has ______. ( )
A.a round face B.a long tail C.two long ears
27.Shubao likes to eat ______. ( )
A.bananas B.apples C.bamboo
28.Shubao and Jinzai live(居住) in ______. ( )
A.Beijing B.Chengdu C.Shanghai
My name is Lily. Tomorrow is Saturday. My sister and I won’t go to school. My parents won’t go to work. We will be very busy tomorrow. In the morning, my mother will clean the house. My father will visit my aunt and uncle. I will ride my bike to the park. Then I will go boating with my friends. My sister will have a picnic. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. I think we are going to have a nice weekend. I’m very happy now.
29.Today is _________. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Friday
30.Lily’s father will _________ in the morning. ( )
A.visit her aunt and uncle B.visit her grandparents C.clean the house
31._________ will clean the house. ( )
A.Sister B.Father C.Mother
32.Lily will ride her bike to _________. ( )
A.the zoo B.the school C.the park
33.When are they going to visit Lily’s grandparents ( )
A.In the morning. B.On Saturday evening. C.On Sunday evening.
阅读理解。
Today is Tuesday(星期二). Tomorrow(明天)is sports day. I'm Tom. I'm going to do the long jump. Li Fang is going to do the high jump. Amy is going to run a race. Li Hong is going to play football.
根据短文内容,选择正确答案。
34.Today is _____.( )
A.Friday B.Tuesday C.Thursday
35.The writer is _____.( )
A.Sam B.Amy C.Tom
36.Li Fang is going to _____.( )
A.do the long jump B.do the high jump C.jump far
37._____ is going to run a race. ( )
A.Amy B.Li Fang C.Tom
38.Li Hong is going to _____.( )
A.play basketball B.play the piano C.play football
阅读表格,选择最佳答案。
Amy and Bob’s Sports Habits
Amy Bob
Monday Swimming Football
Tuesday Cycling Running
Friday Yoga Volleyball
Sunday Dance Cycling
39.When does Amy do yoga ( )
A.Monday. B.Friday. C.Sunday.
40.What does Bob do on Tuesday ( )
A.Running. B.Football. C.Cycling.
41.Who dances on Sunday ( )
A.Amy. B.Bob. C.Both.
42.What sport does Bob play on Monday ( )
A.Running. B.Football. C.Swimming.
43.Which sport do they both do on different days ( )
A.Cycling. B.Yoga. C.Running.
根据短文选择合适的选项。
I’m Peter. I didn’t like sport before. I thought it was tiring. One day, my friend Mike asked me to play football with him. I said “No” at first, but he asked again. I decided to try. Mike taught me how to kick the ball. It was hard at first, but I felt happy when I kicked it into the goal. Now I play football every Saturday with Mike. I also learn to play basketball. Sport makes me strong and I have more friends. I love sport now!
44.What did Peter think of sport before ( )
A.Fun. B.Tiring. C.Easy.
45.Who asked Peter to play football ( )
A.His brother. B.Mike. C.His father.
46.When does Peter play football now ( )
A.Every Saturday. B.Every Sunday. C.Every day.
47.What other sport does Peter learn ( )
A.Ping-pong. B.Swimming. C.Basketball.
48.How does Peter feel about sport now ( )
A.He loves it. B.He hates it. C.He doesn’t care.
阅读短文,根据内容选择最佳的答案填空。
Mike and Tom are best friends. They like sports. Mike is tall and he has long arms. He likes playing volleyball. He often plays volleyball after school. Mike’s father is a PE teacher. He likes volleyball, too. He helps Mike learn to play volleyball. So Mike can play volleyball well Tom is short, but runs fast. He likes playing football. He often plays football on Saturday. Tom’s parents like chess. They don’t like football. They can’t help Tom to play and they are always busy. So Tom likes football, but he can’t play it well.
49.Mike and Tom are ______. ( )
A.brothers B.sisters C.friends
50.Mike likes ______. ( )
A.playing football B.playing volleyball C.playing chess
51.Mike’s father is a ______. ( )
A.cook B.teacher C.doctor
52.Tom often ______ on Saturday. ( )
A.plays football B.plays volleyball C.playing football
53.Tom’s parents like ______, but don’t like ______. ( )
A.football; chess B.volleyball; football C.chess; football
根据表格选择合适的选项。
Name Favourite sport How often Why they like it
Anna Swimming Twice a week It’s cool in summer.
Bob Running Every morning It’s easy and free.
Cindy Badminton Once a week She plays with her mom.
David Basketball After school It’s exciting to play in a team.
54.How often does Anna go swimming ( )
A.Every day. B.Twice a week. C.Once a week.
55.Why does Bob like running ( )
A.It’s cool. B.It’s easy and free. C.It’s exciting.
56.Who plays badminton with her mom ( )
A.Anna. B.Cindy. C.David.
57.When does David play basketball ( )
A.After school. B.Every morning. C.On weekends.
58.Which sport is played in a team ( )
A.Swimming. B.Running. C.Basketball.
阅读短文,选择正确的答案。
Hi! I’m Tom. I have a big family. This is my father. He can play basketball and swim. But he can’t play football. Look! This is my mother. She can make cakes and fruit salads. My brother Peter is 11 years old. He can skate very well. The little girl is my sister. She can sing and dance. She can skate too. I can play football. I have five footballs.
59.Tom’s father can ______. ( )
A.play basketball B.swim C.both A and B
60.Tom’s mother can make ______. ( )
A.clothes B.cakes and fruit salads C.fruit cakes
61.Peter can ______ well. ( )
A.jump B.dance C.skate
62.Tom’s sister can ______. ( )
A.sing and dance B.make fruit salads C.play football
阅读短文,选择正确的答案
Kate and May are good friends. They are eleven years old. One day, Kate asks May, “How many sisters do you have, May ” “Only one.” “But your brother Tom says he has two sisters,” Kate says. “I don’t tell a lie.” May says. “I have only one sister. You can ask my mother.”
63.May is Tom’s________. ( )
A.brother B.sister C.friend
64.May has________sister(s). ( )
A.one B.two C.three
65.There are________children in May’s family. ( )
A.one B.two C.three
66.“I don’t tell a lie.”means________in Chinese. ( )
A.我没有说谎。 B.我说错了。 C.不是我说得。
67.The best title for this story is________. ( )
A.How funny Kate is B.Kate and May. C.How many sisters
阅读理解。
What are the children doing
What are you doing, children Oh, we are playing games. Look at Li Lei. He is throwing the frisby with Jim. What about the twins They are flying kites. The kites are very nice. One like a bird, the other is like a plane. Li Tao is playing basketball with me. Han Mei and Ma Lin are singing an English song under a big tree.
68._______are throwing a frisby. ( )
A.Li Lei and Li Tao B.The twins C.Jim and Li Lei D.Jim and Li Tao
69.Han Mei is singing with _______. ( )
A.the twins B.Ma Lin C.some girls D.an English boy
70.How many kites do the twins have ( )
A.Zero. B.One C.Two D.Many
71.The twins’ kite are _______. ( )
A.like a bird. B.like a plane C.the same D.very nice
72._______Children are playing games now. ( )
A.Eight B.Seven C.Six D.Five
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.B 4.A 5.C
【导语】本文介绍汤姆,汤姆家人和汤姆朋友喜欢的运动。
1.句意:汤姆最喜欢的运动是什么?A游泳。B篮球。C乒乓球。根据“My favorite sport is basketball.”可知他最喜欢的运动是篮球。故选B。
2.句意:汤姆什么时候打篮球?A放学后。B每周六。C星期日。根据“I often play basketball with my friends after school.”可知汤姆总是放学后和朋友们打篮球。故选A。
3.句意:谁喜欢游泳?A汤姆。B露西。C丽丽。根据“Lucy is my sister. She doesn’t like basketball. She likes swimming.露西是我的妹妹。她不喜欢篮球。她喜欢游泳。”可知露西喜欢游泳。故选B。
4.句意:露西擅长游泳吗?A是的,她擅长。B不,她不擅长。C我们不知道。根据“She likes swimming. She is good at it.”可知露西喜欢游泳并擅长游泳。故选A。
5.句意:丽丽觉得乒乓球怎么样?A很棒。B很有趣。C很简单。根据“She thinks it’s easy(容易的).”可知丽丽觉得乒乓球很简单。故选C。
6.C 7.A 8.B 9.A 10.A
【导语】本文主要是一篇健身宣传海报。
6.句意:这篇文章是关于______的。team团队,basketball篮球,sport运动。通过阅读全文可知文章主要是围绕运动展开的,选项C符合题意,故选C。
7.句意:______能使我们苗条和开心。Running跑步,Ping-pong乒乓球,Exercise锻炼。根据文中“Running makes us slim (苗条的) and Happy.”可知跑步能让我们苗条和开心,选项A符合题意,故选A。
8.句意:哪一项是团队运动?Swimming.游泳。Football.足球。Running.跑步。根据文中“Football and basketball are fun team (团队) sport.”可知足球是团队运动,选项B符合题意,故选B。
9.句意:运动能使我们______。keep fit and happy保持健康快乐,clean and new干净和崭新,fun and interesting有趣且令人愉快。根据文中“Sport makes us keep fit and happy!”可知运动让我们保持健康和快乐,选项A符合题意,故选A。
10.句意:什么能使我们强壮?Swimming.游泳。Sleeping.睡觉。Drawing.画画。根据文中“Swimming makes us strong.”可知游泳让我们强壮,选项A符合题意,故选A。
11.A 12.B 13.C 14.A 15.A
【导语】本文讲了运动。
11.句意:萨姆喜欢______。A运动,B音乐,C美术,根据“Sam likes sport.”,可知萨姆喜欢运动,故选A。
12.句意:萨姆____很好。A足球,B篮球,C乒乓球,根据“He likes playing basketball. He can play it well.”,可知萨姆打篮球打得很好,故选B。
13.句意:萨姆和他的朋友经常______打篮球。A在上午,B在下午,C放学后,根据“They often play basketball after school.”,可知是放学后经常打篮球,故选C。
14.句意:打篮球______。A很有趣,B无趣,C无聊的,根据“They often play basketball after school. It’s great fun.”,可知打篮球很有趣,故选A。
15.句意:萨姆的朋友喜欢打篮球吗?根据“His friends also like playing basketball.”,可知萨姆的朋友喜欢打篮球,答语为肯定回答,故选A。
16.B 17.A 18.A 19.B 20.B
【导语】本文讲了运动。
16.句意:大明喜欢______。A音乐,B运动,根据“Daming enjoys sports.”,可知大明喜欢运动,故选B。
17.句意:大明最初不会_______。A游泳,B跑步,根据“He initially couldn’t swim, but he worked hard to learn and now swims very fast.”,可知大明最初不会游泳,故选A。
18.句意:大明最喜欢的运动是_______。A打乒乓球,B打篮球,根据“His favorite sport is table tennis.”,可知大明最喜欢的运动是打乒乓球,故选A。
19.句意:大明经常和______打乒乓球。A他的父母,B他的朋友,根据“His favorite sport is table tennis. He often plays it with his friends.”,可知大明经常和朋友打乒乓球,故选B。
20.句意:大明认为运动能使他______。A伤心的,B健康和高兴,根据“He believes that sports make him healthy and happy.”,可知大明认为运动能使他健康和高兴,故选B。
21.C 22.C 23.A 24.C
【导语】本文主要描述了四个学生对课外活动的看法。
21.句意:罗伯特想上______课。A游泳,B国际象棋,C中国象棋,由“I want to have Chinese chess lessons.”可知罗伯特想上中国象棋课,故选C。
22.句意:—凯特为什么喜欢园艺?—因为______。A园艺很简单,B花很漂亮,C种花使她快乐,由“When I grow beautiful flowers, I feel happy.”可知凯特喜欢园艺是因为这会使她开心,故选C。
23.句意:根据文章,______对身心有益。A做八段锦,B吹笛子,C园艺,由“After doing Baduanjin, I feel relaxed in mind and body.”可知八段锦对身心有好处,故选A。
24.句意:文章主要谈论什么?A游泳对健康有好处,B学生们在放学后应该上更多的课,C学生们对于课后活动的评论,由“Here are some comments.”可知文章主要在讲四个学生对课外活动的看法,故选C。
25.A 26.B 27.C 28.B
【导语】本文介绍吉祥物。
25.句意:蜀宝是一只_______。A熊猫,B猴子,C男孩。根据 “This is Shubao. It’s a panda.”可知蜀宝是一只熊猫。故选A。
26.句意:锦仔有______。A一张圆脸,B一条长尾巴,C两个长耳朵。根据“It has a long tail( 尾巴). ”可知它有一条长尾巴。故选B。
27.句意:蜀宝喜欢吃______。A香蕉,B苹果,C竹子。根据“Look! This is Shubao. It’s a panda. It has a round face. It likes bamboo.看这是蜀宝。这是一只熊猫。它有一张圆脸。它喜欢竹子。”可知它喜欢吃竹子,故选C。
28.句意:蜀宝和锦仔居住在______。A北京,B成都,C上海。根据“Chengdu is the home of Shubao and Jinzai, too.成都也是蜀宝和锦宝的家。”可知它们居住在成都,故选B。
29.C 30.A 31.C 32.C 33.B
【分析】短文大意:短文介绍了明天星期六莉莉一家的活动情况。
29.句意:今天是___。A星期日;B星期六;C星期五;根据短文中的Tomorrow is Saturday.明天是星期六,可知今天星期五,故选C。
30.句意:莉莉的爸爸在早上将___。A拜访她的叔叔和婶婶;B拜访她的祖父母;C打扫房子;根据短文中的My father will visit my aunt and uncle. 我爸爸将拜访我的叔叔和婶婶。可知莉莉的爸爸拜访她的叔叔婶婶,故选A。
31.句意:___将打扫房子。A姐妹;B爸爸;C妈妈;根据短文中的In the morning, my mother will clean the house. 在早上,我的妈妈将打扫房子。可知妈妈将打扫房子,故选C。
32.句意:莉莉将骑自行车去__。A动物园;B学校;C公园;根据短文中的I will ride my bike to the park. 我将骑自行车去公园。可知莉莉将骑自行车去公园,故选C。
33.句意:他们什么时候要拜访莉莉的祖父母?A在早上;B在星期六晚上;C在星期日晚上;根据短文中的Tomorrow is Saturday.Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner.明天是星期六。明天晚上我们打算去拜访我的祖父母和吃一顿丰盛的晚餐。可知是星期六晚上要去拜访莉莉的祖父母,故选B。
34.B 35.C 36.B 37.A 38.C
【解析】略
39.B 40.A 41.A 42.B 43.A
【导语】本文讲了艾米和鲍勃的运动习惯。
39.句意:艾米什么时候做瑜伽?A星期一。B星期五。C星期天。根据表格可知她星期五做瑜伽,故选B。
40.句意:鲍比星期二做什么?A跑步。B足球。C骑脚踏车兜风。根据表格可知鲍勃星期二跑步,故选A。
41.句意:谁星期天跳舞?A艾米。B鲍勃。C两者都。根据表格可知艾米星期天跳舞,故选A。
42.句意:鲍勃星期一做什么运动?A跑步。B足球。C游泳。根据鲍勃星期一踢足球,故选B。
43.句意:他们两个在不同的日子里都做哪一种运动?A骑脚踏车兜风。B瑜伽。C跑步。根据表格可知都骑脚踏车兜风,故选A。
44.B 45.B 46.A 47.C 48.A
【导语】本文讲了彼得对体育运动的前后态度。
44.句意:彼得以前对体育运动有什么看法?A有趣的。B疲惫的。C容易的。根据“I’m Peter. I didn’t like sport before. I thought it was tiring. ”他觉得体育运动很累,故选B。
45.句意:谁让彼得踢足球?A他的哥哥。B迈克。C他的爸爸。根据“One day, my friend Mike asked me to play football with him. ”可知是他的朋友迈克,故选B。
46.句意:现在彼得什么时候踢足球?A每个星期六。B每个星期日。C每天。根据“Now I play football every Saturday with Mike.”可知是每个星期六,故选A。
47.句意:彼得学习别的什么运动?A乒乓球。B游泳。C篮球。根据“I also learn to play basketball. ”可知是学习打篮球,故选C。
48.句意:彼得现在对体育运动有什么看法?A他喜爱它。B他讨厌它。C他不在乎。根据“I love sport now!”可知他喜爱运动,故选A。
49.C 50.B 51.B 52.A 53.C
【导语】本文介绍了迈克和汤姆喜欢的运动。
49.句意:迈克和汤姆是_______。A兄弟,B姐妹,C朋友,根据“Mike and Tom are best friends.”,可知迈克和汤姆是朋友,故选C。
50.句意:迈克喜欢_______。A踢足球,B打排球,C下棋,根据“Mike is tall and he has long arms. He likes playing volleyball.”,可知迈克喜欢打排球,故选B。
51.句意:迈克的爸爸是一名_______。A厨师,B老师,C医生,根据“Mike’s father is a PE teacher.”,可知迈克的爸爸是一名老师,故选B。
52.句意:汤姆经常在星期六_______。A踢足球,B打排球,C踢足球,根据“He often plays football on Saturday.”,可知汤姆经常在星期六踢足球,主语Tom是第三人称单数,后面的动词用第三人称单数形式,故选A。
53.句意:汤姆的父母喜欢______,但不喜欢_______。A足球;国际象棋,B排球;足球,C国际象棋;足球,根据“Tom’s parents like chess. They don’t like football.”,可知汤姆的父母喜欢国际象棋,不喜欢足球,故选C。
54.B 55.B 56.B 57.A 58.C
【导语】本文讲了最喜欢的运动。
54.句意:安娜多久去游泳一次?A每天。B一周两次。C一周一次。根据“Twice a week”,可知一周两次,故选B。
55.句意:鲍勃为什么喜欢跑步?A它很酷。B又容易又免费。C令人兴奋。根据表格可知因为又容易又免费,故选B。
56.句意:谁和妈妈打羽毛球?根据表格可知是Cindy,故选B。
57.句意:大卫什么时候打篮球?A放学后。B每天早上。C在周末。根据最后一行,可知是放学后,故选A。
58.句意:团队中进行哪项运动?A游泳运动。B跑步运动。C篮球运动。根据常识可知篮球运动是团队运动,故选C。
59.C 60.B 61.C 62.A
【导语】本文讲述了汤姆和他的家人擅长的事情。
59.句意:汤姆的爸爸会________。A打篮球,B游泳,C既有A又有B,根据“He can play basketball and swim.”可知爸爸会踢足球和游泳,故选C。
60.句意:汤姆的妈妈会做________。A衣服,B蛋糕和水果沙拉,C水果蛋糕,根据“She can make cakes and fruit salads.”可知妈妈会做蛋糕和水果沙拉,故选B。
61.句意:彼得能够________好。A跳,B跳舞,C滑冰,根据“He can skate very well.”可知彼得会滑冰,故选C。
62.句意:汤姆的妹妹会________。A唱歌和跳舞,B做水果沙拉,C踢足球,根据“She can sing and dance. She can skate too.”可知他的妹妹会唱歌和跳舞以及滑冰,故选A。
63.B 64.A 65.C 66.A 67.C
68.C 69.B 70.C 71.D 72.A
【解析】68.根据Look at Li Lei. He is throwing the Frisbee with Jim.知李雷和吉姆正在扔飞盘,故答案为C。
69.根据Han Mei and Ma Lin are singing an English song under a big tree.知寒梅和马琳正在大树下唱歌,故答案为B.
70.根据The kites are very nice. One like a bird, the other is like a plane.知有两个风筝,故答案为C。
71.根据The kites are very nice. 知风筝很漂亮,故答案为D。
72.根据 文章人名知有 Li Lei,Jim,Han Mei,Ma Lin,Li Tao,twins和我八个人,故答案为A。
【点睛】考查阅读理解,浏览文章大意,理解问题意思,根据问题细读文章选择答案,注意细节和关键句。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览