人教版(2019)选择性必修二:综合练(五)- 单元测试卷(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

人教版(2019)选择性必修二:综合练(五)- 单元测试卷(含解析)

资源简介

模块05—综合练(五)
第二部分阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
On
the
100th
anniversary
of
the
Communist
Party
of
China
(CPC),
red
tourism
has
gained
popularity
among
tourists
who
flood
in
to
visit
historic
sites
with
a
modern
revolutionary
heritage.
Jinggangshan
This
is
one
of
the
most
crucial
and
splendid
chapters
of
history
of
establishing
Red
China
as
well
as
a
unique
and
wonderful
ecosystem,
which
is
covered
with
rich
forest,
rugged
peaks
and
several
memorials
to
the
Red
Anny.
The
best
time
to
visit
is
between
April
and
October,
with
the
most
temperature
timing
April
and
May
when
the
large
azaleas
(杜鹃花)
bloom.
Open:
8:00-17:00
(Feb.
16-Nov.
15).
8:00-16:30
(Nov.
16-Feb.
15)
Xibaipo
It
is
an
old
revolutionary
base
where
the
leadership
of
the
Communist
Party
of
China
was
stationed,
drawing
up
the
blueprint
for
a
new
country.
A
memorial
hall
was
built
to
honor
the
memory
of
this
site.
The
lake
and
the
hill
here
add
brilliance
and
beauty
to
each
other
and
form
pleasant
scenery.
Open:
Tuesdays
to
Sundays
9:30-17:00
(Xibaipo
Memorial
Hall)
The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall
A
new
exhibition
is
held
with
updated
display
approaches,
including
phantom
imaging
(全息影像)
and
oil
painting,
which
are
used
to
improve
visitors'
experiences.
The
exhibition
shows
four
stages
of
the
CPC
from
its
establishment
to
its
achievements.
Open:
Tuesdays
to
Sundays
8:30-18:00
(closed
on
Mondays)
Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth
New
Youth
started
the
New
Culture
Movement
and
spread
the
influence
of
the
May
Fourth
Movement.
The
site
was
briefly
based
in
Beijing
but
moved
back
to
Shanghai
in
1920
and
also
served
as
the
office
for
the
Communist
Party
of
China
Central
Committee
in
the
1920s.
Open:
Thursdays
to
Tuesdays
9:00
-
11:30,
13:30
-
16:30
(closed
on
Wednesdays)
1.Where
would
visitors
learn
more
about
the
history
of
the
Red
Army
A.Jinggangshan.
B.Xibaipo.
C.The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall.
D.Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth.
2.What
do
we
know
about
the
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall
A.It
focuses
on
Chinese
achievements
in
art.
B.It
mainly
advertises
the
coming
anniversary.
C.It
applies
modernized
methods
to
the
exhibition.
D.It
briefly
introduces
the
rise
and
fall
of
Nanhu.
3.When
can
tourists
visit
Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth
A.At
1:00
p.m.
on
Mondays.
B.At
9:00
a.m.
on
Wednesdays.
C.At
2:00
p.m.
on
Fridays.
D.At
5:00
p.m
on
Sundays.
【答案】
1.A
2.C
3.C
【分析】
这是一篇应用文。正值建党一百周年之际,文章推荐了几大红色旅游景点。
1.
细节理解题。根据Jinggangshan部分“This
is
one
of
the
most
crucial
and
splendid
chapters
of
history
of
establishing
Red
China
as
well
as
a
unique
and
wonderful
ecosystem,
which
is
covered
with
rich
forest,
rugged
peaks
and
several
memorials
to
the
Red
Army.(这是建立红色中国历史上最重要、最辉煌的篇章之一,也是一个独特、奇妙的生态系统,这里有茂密的森林、崎岖的山峰和几处红军纪念碑)”可知,想要学习红军历史应该去井冈山。故选A项。
2.
细节理解题。根据The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall部分的“A
new
exhibition
is
held
with
updated
display
approaches,
including
phantom
imaging
(全息影像)
and
oil
painting,
which
are
used
to
improve
visitors'
experiences.(一个新的展览以最新的展示方式举行,包括幻影成像和油画,用来改善参观者的体验)”可知,该景区的展示运用了现代技术。故选C项。
3.
细节理解题。根据Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth部分的“Open:
Thursdays
to
Tuesdays
9:00
-
11:30,
13:30
-
16:30
(closed
on
Wednesdays)(开放时间:星期四至星期二9:00-11:30,13:30-16:30(每星期三休息))”再对比选项可知,游客可在周五的下午2:00参观。其他时间不可以。故选C项。
B
At
the
beginning
of
my
8:00
a.m.
class
one
Monday
at
UNLV(拉斯维加斯内华达大学),
I
cheerfully
asked
my
students
how
their
weekend
had
been.
One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.
His
question
reminded
me
of
something
I’d
read
somewhere
before:
“Every
morning
when
you
get
up,
you
have
a
choice
about
how
you
want
to
approach
life
that
day,”
I
said
to
the
young
man.
“I
choose
to
be
cheerful.”
“Let
me
give
you
an
example,”
I
continued.
“In
addition
to
teaching
here
at
UNLV,
I
also
teach
out
at
the
community
college
in
Henderson.
One
day
a
few
weeks
ago
I
drove
to
Henderson.
I
exited
the
freeway
and
turned
onto
College
Drive.
But
just
then
my
car
died.
I
tried
to
start
it
again,
but
the
engine
wouldn’t
turn
over.
So
I
put
my
flashers
on,
grabbed
my
books,
and
marched
down
the
road
to
the
college.”
“As
soon
as
I
got
there,
the
secretary
in
the
Provost’s
office
asked
me
what
had
happened.
‘This
is
my
lucky
day’,
I
replied,
smiling.”
“Your
car
breaks
down
and
today
is
your
lucky
day ”
She
was
puzzled,
“What
do
you
mean ”
“I
live
seventeen
miles
from
here.
I
replied.
My
car
could
have
broken
down
anywhere
along
the
freeway.
It
didn’t.
Instead,
it
broke
down
in
the
perfect
place:
off
the
freeway,
within
walking
distance
of
here.
I’m
still
able
to
teach
myclass,
and
I’ve
been
able
to
arrange
for
the
tow
truck
to
meet
me
after
class.
If
my
car
was
meant
to
break
down
today,
it
couldn’t
have
been
arranged
in
a
more
convenient
fashion.”
4.What
happened
when
the
teacher
asked
his
students
how
their
weekends
were
A.All
the
students
give
positive
answers.
B.Only
a
young
man
said
his
weekend
had
not
been
good.
C.A
student
was
curious
about
his
teacher’s
cheerfulness.
D.Nobody
really
cared
about
it.
5.If
you
want
to
be
cheerful
you
should
________.
A.try
to
succeed
in
doing
everything
B.choose
to
be
cheerful
every
day
C.earn
a
lot
of
money
by
working
D.try
to
please
your
boss
every
day
6.The
underlined
phrase
“turn
over”
in
the
third
paragraph
means
“________”
A.roll
over
B.stopped
suddenly
C.work
normally
D.move
around
7.According
to
this
passage
we
can
infer
that
the
teacher’s
car
broke
down
________.
A.near
UNLV
B.along
the
highway
C.near
Henderson
D.at
the
community
college
8.What
do
you
think
would
happen
after
the
story
A.The
story
touched
the
student
and
they
would
try
to
be
cheerful.
B.The
student
asked
the
teacher
to
tell
another
story.
C.The
student
wondered
how
to
be
cheerful.
D.The
student
doubted
whether
the
story
was
true.
【答案】
4.C
5.B
6.C
7.D
8.A
【分析】
这是一篇记叙文。短文中作者通过自己经历汽车抛锚,但是作者觉得自己很幸运,很快乐的事情告诉我们要快乐地对待每一天。
4.
细节理解题。根据第一段“One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.”(一个年轻人说他的周末过得不太好。年轻人接着问我,为什么我总是那么高兴)由此可知,当老师问他的学生周末过得如何时,发生了一个学生对老师为什么如此快乐感很好奇。故选C项。
5.
细节理解题。根据第二段“Every
morning
when
you
get
up,
you
have
a
choice
about
how
you
want
to
approach
life
that
day,”
I
said
to
the
young
man.
“I
choose
to
be
cheerful.””(每天早上当你起床时,你都可以选择如何对待那天的生活,”我对年轻人说。“我选择快乐。”)由此可知,如果你想要快乐,你应该选择每一天都快乐。故选B项。
6.
词句猜测题。根据第三段“
I
tried
to
start
it
again,
but
the
engine
wouldn’t
turn
over.
So
I
put
my
flashers
on,
grabbed
my
books,
and
marched
down
the
road
to
the
college.”(我试图重新发动它,但引擎就是不turn
over。所以我打开双闪灯,抓起书,沿着路向学校走去。)由此可知,引擎不能正常工作了,使得作者只能走路去学校。故选C项。
7.
推理判断题。根据第三段“In
addition
to
teaching
here
at
UNLV,
I
also
teach
out
at
the
community
college
in
Henderson
”(“除了在UNLV教书外,我还在亨德森的社区大学教书)以及根据最后一段“Instead,
it
broke
down
in
the
perfect
place:
off
the
freeway,
within
walking
distance
of
here.
I’m
still
able
to
teach
myclass,
and
I’ve
been
able
to
arrange
for
the
tow
truck
to
meet
me
after
class.”(相反,它在一个完美的地方抛锚:远离高速公路,离这里很近。我还能上课,我还能安排拖车下课后来接我。)由此判断出作者根据这篇文章,我们可以推断那位教师的汽车抛锚的地点是在社区大学。故选D项。
8.
推理判断题。根据第一段“One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.”(一个年轻人说他的周末过得不太好。年轻人接着问我,为什么我总是那么高兴)以及下文作者所经历汽车抛锚,但是作者觉得自己很幸运,很快乐事情。可判断出,故事结束后,这个故事感动了这个学生,包括这个学生在内的替他人会尽量使自己高兴起来。故选A想。
C
The
last
known
eggs
of
the
Great
Bustard
(鸨)
were
taken
in
1832,
and
the
bird
was
nearly
extinct
by
the
end
of
the
19th
century,
a
victim
of
hunters.
In
2004,
the
endangered
species
was
reintroduced
to
Salisbury
Plain,
with
the
aim
of
establishing
a
self-sustaining
population
here.
The
Great
Bustard
Group
(GBG),
the
charity
behind
the
release,
was
set
up
in
1997
and
it
has
now
been
16
years
since
the
initial
10-year
trial
began.
Long-term
volunteers
Fred
and
Rona
Andrews
have
been
involved
from
the
start
and,
working
as
part
of
a
team,
have
helped
raise
over
200
chicks
from
eggs
sourced
abroad.
“For
the
first
week
the
chick
needs
to
have
food
placed
in
its
bill,
so
we
use
a
feeding
puppet
to
imitate
the
behavior
of
the
parent,”
explains
Fred.
“It
is
quite
hard
when
the
bustards
are
young
because
they
need
feeding
every
hour
and
it
takes
a
long
time
to
feed
one.”
Great
Bustards
reach
maturity
at
about
five
years
old.
“Seeing
the
first
wild
bred
chick
out
on
Salisbury
Plain
in
2009,
shortly
after
it
hatched,
was
a
proud
moment
for
me,”
says
Rona.
On
average,
12
chicks
are
released
each
year
on
to
Salisbury
Plain
and
in
2018
the
survival
rate
was
100
percent.
“The
aim
has
been
to
reach
a
population
of
100
birds,”
says
GBG
executive
officer
David
Waters.
“Now
we
have
that
number,
and
we
are
hoping
the
population
will
continue
to
grow
by
natural
reproduction.”
“Being
involved
with
the
world’s
heaviest
bird
alive
today
that
can
fly
has
given
us
both
a
greater
knowledge
of
birds,
conservation
and
farming,”
states
Rona.
“We
are
contributing
to
an
important
conservation
project
that
also
benefits
other
species.”
9.Why
did
the
GBG
reintroduce
Great
Bustards
to
Salisbury
Plain
A.To
test
their
chance
of
survival.
B.To
increase
species
diversity
there.
C.To
help
save
the
threatened
species.
D.To
help
the
local
bustards
raise
chicks.
10.What
does
Fred
say
about
feeding
the
young
bustards
A.It
is
dangerous.
B.It
is
demanding.
C.It
is
interesting.
D.It
is
fairly
costly.
11.What
does
David
Waters
expect
of
Great
Bustards
A.They
will
survive
on
their
own.
B.They
will
reach
a
population
of
100.
C.They
will
hatch
12
chicks
each
year.
D.They
will
live
in
peace
with
other
species.
【答案】
9.C
10.B
11.A
【分析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了一家名叫GBG的慈善机构为了保护濒危物种所做出的努力。
9.
细节理解题。通过文章第一段“In
2004,
the
endangered
species
was
reintroduced
to
Salisbury
Plain,
with
the
aim
of
establishing
a
self-sustaining
population
here.
(2004年,这种濒危物种被重新引入Salisbury平原,目的是在这里建立一个自给自足的种群)”可知,GBG将鸨重新引入Salisbury平原是为了帮助拯救濒危物种。故选C项。
10.
推理判断题。通过文章第三段“It
is
quite
hard
when
the
bustards
are
young
because
they
need
feeding
every
hour
and
it
takes
a
long
time
to
feed
one.
(这对雏鸨来说是相当困难的,因为它们每小时都需要喂食,而喂养一只雏鸨需要很长时间)”可推知,Fred认为喂养雏鸨十分费力。故选B项。
11.
细节理解题。通过文章倒数第二段“we
are
hoping
the
population
will
continue
to
grow
by
natural
reproduction.
(我们希望通过自然繁殖,鸟类数量将继续增长)”可知,David
Waters希望鸨可以靠自己生存。故选A项。
D
For
decades,
wealthy
nations
have
transported
plastic
waste,
and
the
environmental
problems
that
go
with
it,
to
poorer
countries,
but
researchers
have
found
a
potential
bright
side
of
this
seemingly
unequal
trade.
In
a
study,
researchers
analyzed
11
years
of
data
on
the
global
plastics
trade
against
economic
measures
for
85
countries.
They
found
that
the
import
of
plastic
waste
was
associated
with
growth
in
GDP
in
the
low-income
countries.
They
stressed
that
plastic
waste
is
still
a
big
problem,
especially
for
developing
countries,
as
the
majority
of
it
doesn’t
get
recycled
and
even
plastics
that
are
recycled
still
finally
negatively
affect
the
environment.
For
the
study,
researchers
analyzed
data
from
the
United
Nations
and
the
World
Bank
looking
at
several
economic
variables
as
well
as
trade
information
on
common
plastic
waste.
While
they
found
an
association
between
economic
benefits
and
plastic
waste
imports
in
the
low-income
countries,
for
the
high-income
countries
there
was
no
association
between
importing
waste
and
economic
growth.
While
the
study
didn’t
assess
exactly
how
the
plastic
waste
was
made
use
of
in
the
developing
countries,
the
authors
note
that
it’s
likely
they’re
recycling
some
of
the
plastic
for
use
in
industry.
There
was
also
some
evidence
that
the
low-income
countries
were
trading
the
plastic
waste
among
themselves
regionally.
The
researchers
stressed
that
there
is
much
complexity
in
global
trading
of
plastic
waste.
In
the
future,
they
plan
to
investigate
the
regional
trade
among
countries
as
well
as
changes
in
more
recent
years.
Even
with
the
economic
benefits
of
importing
plastic
waste,
reducing
environmental
harm
from
plastics
would
still
likely
require
changes
from
both
high-income
countries
and
low-income
countries.
“Some
people
might
argue
that
developed
countries
need
to
create
more
ways
to
better
process
plastic
waste
at
home,
instead
of
looking
for
other
destinations
for
plastic
waste
abroad,”
one
of
the
researchers
said.
“Some
communities
in
the
United
States
may
do
well
in
recycling
plastic
waste,
but
in
others,
there
is
still
room
for
improvement.
Producing
and
using
less
plastic
would
be
another
way
to
reduce
environmental
harm.”
12.How
does
most
imported
plastic
waste
end
up
in
developing
countries
A.Being
unrecycled.
B.Being
repurposed.
C.Being
sold
repeatedly.
D.Being
processed
scientifically.
13.What
did
the
study
fail
to
focus
on
A.How
complex
the
global
trading
of
plastic
waste
is.
B.How
developing
countries
use
the
imported
plastic
waste.
C.Whether
developing
countries
trade
plastic
waste
with
each
other.
D.Whether
high-income
nations
benefit
financially
from
importing
plastic
waste.
14.What
do
the
researcher’s
words
in
the
last
paragraph
imply
A.More
effective
ways
have
been
found
to
have
plastic
waste
processed.
B.Plastic
should
be
completely
banned
for
environmental
protection.
C.Developed
countries
should
help
poorer
countries
process
plastic
waste.
D.The
degree
to
which
plastic
waste
is
recycled
varies
greatly
across
America.
15.What’s
the
best
title
for
the
text
A.Recycling
Plastic
Waste
Still
Has
a
Long
Way
to
Go
B.Plastic
Waste
Does
Play
an
Important
Role
in
the
Global
Trade
C.Plastic
Waste
Has
Some
Economic
Benefits
for
Developing
Countries
D.Developed
Countries
Shift
Environmental
Harm
by
Exporting
Plastic
Waste
【答案】
12.A
13.B
14.D
15.C
【分析】
本文是一篇说明文,主要讲的是在低收入国家,塑料垃圾的进口与GDP增长有关。
12.
细节理解题。根据第二段的“They
stressed
that
plastic
waste
is
still
a
big
problem,
especially
for
developing
countries,
as
the
majority
of
it
doesn’t
get
recycled
and
even
plastics
that
are
recycled
still
finally
negatively
affect
the
environment”(他们强调,塑料垃圾仍然是一个大问题,特别是对发展中国家来说,因为大多数塑料垃圾没有得到回收,即使是回收的塑料最终也会对环境产生负面影响)可知,大多数进口塑料垃圾最终在发展中国家无法回收,故选A。
13.
细节理解题。根据第四段的“While
the
study
didn’t
assess
exactly
how
the
plastic
waste
was
made
use
of
in
the
developing
countries,
the
authors
note
that
it’s
likely
they’re
recycling
some
of
the
plastic
for
use
in
industry.”(虽然这项研究没有准确评估发展中国家是如何利用塑料垃圾的,但作者指出,他们可能正在回收一些塑料用于工业)可知,该研究没有关注发展中国家如何使用进口塑料垃圾,故选B。
14.
推理判断题。根据最后一段的“Some
communities
in
the
United
States
may
do
well
in
recycling
plastic
waste,
but
in
others,
there
is
still
room
for
improvement”(美国的一些社区在回收塑料垃圾方面可能做得很好,但在其他地方,仍有改进的空间)可推知,在美国,塑料垃圾回收的程度差别很大,故选D。
15.
主旨大意题。本文主要讲的是在低收入国家,塑料垃圾的进口与GDP增长有关,因此最好的题目为C选项Plastic
Waste
Has
Some
Economic
Benefits
for
Developing
Countries(塑料垃圾对发展中国家有一些经济效益),故选C。
第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Mobile
phones
have
become
a
large
part
of
people’s
lives.
No
matter
where
they’re
heading,
people
will
take
their
mobile
phones
with
them
and
use
them
when
eating,
going
to
and
from
work,
and
before
going
to
bed.
16.
It’s
clear
that
mobile
phones
have
completely
changed
our
lives.
Mobile
phones
have
experienced
great
changes.
17.
However,
compared
with
other
methods
of
contact(联系),
such
as
public
telephones
or
writing
letters,
mobile
phones
enabled
people
to
communicate
in
real
time
while
moving
about.
Later,
it
was
realized
that
these
large
mobiles
weren’t
suitable
to
carry
around.
With
the
continuous
development
of
technology,
the
size
of
mobile
phones
is
being
gradually
reduced.
18.
After
solving
the
problem
of
size,
people
began
to
think
about
how
to
make
mobile
phones
more
convenient
to
operate.
After
all,
with
change
in
size,
the
style
of
mobiles
has
also
changed.
Most
phones
were
designed
to
have
fewer
keys,
and
then
no
keys
at
all.
The
invention
of
touch-screen
phones
came
with
even
more
changes.
19.
However,
it
was
the
first
iPhone
developed
decades
later
that
really
promoted
touch-screen
phones
and
formed
a
trend.
This
mobile
phone
brought
the
development
of
mobile
phones
to
a
new
stage.
Nowadays,
mobile
phones
are
palm-sized.
Touch
screens
have
long
been
standard
on
most
smartphones
and
there
are
added
functions.
For
example,
you
can
surf
the
Internet,
watch
videos,
listen
to
music,
play
games,
and
much
more.
It’s
because
of
these
functions
that
mobile
phones
have
become
a
big
part
of
our
lives.
20.
A.The
human
desire
to
explore
is
endless.
B.The
earliest
touch-screen
mobile
phone
was
produced
in
1993.
C.At
first,
mobile
phones
were
all
large,
heavy
and
inconvenient.
D.Most
people
can
hardly
imagine
living
without
their
mobile
phones.
E.There
were
no
other
functions
included
in
mobile
phones
at
that
time.
F.Some
people
will
even
look
down
at
their
mobile
phones
when
walking.
G.Mobile
phones
were
invented
so
we
could
contact
others
anytime
and
anywhere.
【答案】
16.F
17.C
18.A
19.B
20.D
【分析】
本文是一篇说明文,主要讲了手机的变化和手机对人的重要性。
16.
空格前说“No
matter
where
they’re
heading,
people
will
take
their
mobile
phones
with
them
and
use
them
when
eating,
going
to
and
from
work,
and
before
going
to
bed”(无论去哪里,人们都会随身携带手机,在吃饭、上下班和睡觉前使用手机),说明空格处继续讲人们使用手机如何地频繁,F选项Some
people
will
even
look
down
at
their
mobile
phones
when
walking(有些人甚至会在走路的时候低头看手机)讲了人们经常看手机,因此F选项切合题意,故选F。
17.
空格后说“Later,
it
was
realized
that
these
large
mobiles
weren’t
suitable
to
carry
around.
With
the
continuous
development
of
technology,
the
size
of
mobile
phones
is
being
gradually
reduced”(后来,人们意识到这些大型手机不适合随身携带。随着科技的不断发展,手机的尺寸也在逐渐变小)可知,空格处会说刚开始手机很大,C选项At
first,
mobile
phones
were
all
large,
heavy
and
inconvenient(起初,移动电话都又大又重,不方便)说明手机很大,切合题意,故选C。
18.
空格后说“After
solving
the
problem
of
size,
people
began
to
think
about
how
to
make
mobile
phones
more
convenient
to
operate”(在解决了手机尺寸的问题之后,人们开始思考如何让手机操作起来更方便),说明人们不断探索,A选项The
human
desire
to
explore
is
endless(人类探索的欲望是无止境的)引起下文内容,切合题意,故选A。
19.
空格前说“The
invention
of
touch-screen
phones
came
with
even
more
changes”(触屏手机的发明带来了更多的变化),B选项The
earliest
touch-screen
mobile
phone
was
produced
in
1993(最早的触屏手机是在1993年生产的
)中的touch-screen
mobile
phone与空格前的touch-screen
phones相一致,因此B选项切合题意,故选B。
20.
空格前说“It’s
because
of
these
functions
that
mobile
phones
have
become
a
big
part
of
our
lives.
”(正因为有了这些功能,手机才成为我们生活中重要的一部分),因此空格处会说明手机对人们的重要性,D选项Most
people
can
hardly
imagine
living
without
their
mobile
phones(大多数人很难想象没有手机的生活)说明手机的重要性,切合题意,故选D。
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
On
my
61st
birthday,
my
husband
planned
a
special
treat
for
me.
He
21
how
much
I
love
being
high
in
the
air.
He
drove
me
to
a
22
field
in
Jamul
where
I
soon
learned
I’d
be
skydiving.
As
several
other
people
and
I
climbed
into
the
jumpsuits,
the
instructor
told
us
not
to
23
if
our
main
parachute(降落伞)fails
to
open
since
we
have
a
24
parachute
controlled
by
a
computer.
Before
I
knew
it,
I
was
25
a
small
plane
with
the
others.
As
the
plane
neared
the
drop
spot,
my
instructor
26
himself
to
me,
and
we
inched
our
way
toward
the
open
door.
With
no
27
to
rethink
what
I
was
doing,
we
were
out
of
the
plane
and
falling
through
the
air.
I
was
flying
freely
like
a
bird
through
the
sky.
The
only
28
was
that
I
had
a
man
lying
on
my
back.
I
looked
around
and
29
the
view
spread
out
below
me.
How
30
!
As
we
got
closer
to
the
ground,
my
instructor
said,
“Okay,
we’re
ready
to
land.
Bring
your
31
up.”
We
hit
the
ground,
and
it
didn’t
take
long
to
32
why
my
knees
needed
to
be
lifted
high.
My
feet
touched
the
land
before
the
instructor’s
did,
and
I
33
face-first
onto
the
dirt
with
him
spread-eagle
on
top
of
me.
The
instructor
34
unhooked(解开)himself
from
me,
stood
up,
and
offered
his
hand
to
help
me
up.
I
lay
there
for
a
while,
very
35
.
I
knew
I
needed
to
stand
up.
36
,
my
knees
and
arms
were
hurting.
Slowly,
I
rose,
37
the
dirt
off
my
face,
and
limped(一瘸一拐地走)toward
the
restroom.
Once
inside
the
ladies’room,
the
aging
woman
in
the
38
who
looked
back
at
me
had
a
smile
of
39
on
her
face.
After
all,
I’d
just
jumped
out
of
an
airplane
and
flown
through
the
air—my
greatest
high-flying
40
of
my
life
!
21.A.admitted
B.knew
C.wondered
D.guaranteed
22.A.deep
B.rich
C.dry
D.wide
23.A.panic
B.escape
C.hesitate
D.quit
24.A.useful
B.modern
C.spare
D.flexible
25.A.sharing
B.boarding
C.visiting
D.piloting
26.A.attached
B.offered
C.drove
D.introduced
27.A.courage
B.intention
C.need
D.time
28.A.challenge
B.difference
C.treatment
D.dilemma
29.A.admired
B.judged
C.sought
D.remembered
30.A.realistic
B.significant
C.beautiful
D.primitive
31.A.arms
B.knees
C.hands
D.feet
32.A.give
out
B.point
out
C.bring
out
D.find
out
33.A.fell
B.bent
C.walked
D.jumped
34.A.unexpectedly
B.unwillingly
C.abruptly
D.quickly
35.A.excited
B.confused
C.embarrassed
D.disappointed
36.A.However
B.Besides
C.Instead
D.Therefore
37.A.moved
B.pulled
C.brushed
D.washed
38.A.poster
B.mirror
C.picture
D.cupboard
39.A.regret
B.comfort
C.welcome
D.delight
40.A.dream
B.lesson
C.experience
D.trial
【答案】
21.B
22.D
23.A
24.C
25.B
26.A
27.D
28.B
29.A
30.C
31.B
32.D
33.A
34.D
35.C
36.A
37.C
38.B
39.D
40.C
【分析】
本文是一篇记叙文,主要讲的是作者的一次高空飞行经历。
21.
考查动词词义辨析。句意:他知道我有多喜欢在高空。A.
admitted承认;B.
knew知道;C.
wondered想知道;D.
guaranteed保证。由上文的“my
husband
planned
a
special
treat
for
me”可知,我丈夫知道我有多喜欢在高空,故选B。
22.
考查形容词词义辨析。句意:他开车带我去了贾穆尔的一片广阔的田野,我很快就知道我要去跳伞。A.
deep深的;B.
rich富有的;C.
dry干的;D.
wide广阔的。由“where
I
soon
learned
I’d
be
skydiving”可知,我要去跳伞,肯定是广阔的田野,故选D。
23.
考查动词词义辨析。句意:当我和其他几个人爬进跳伞服时,教练告诉我们,如果主降落伞打不开不要惊慌,因为我们有一个备用的降落伞由电脑控制。A.
panic惊慌;B.
escape逃跑;C.
hesitate犹豫;D.
quit退出。由“since
we
have
a____parachute
controlled
by
a
computer.”可知,教练是叫我们如果主降落伞打不开不要惊慌,因为有一个备用的降落伞由电脑控制,故选A。
24.
考查形容词词义辨析。句意:当我和其他几个人爬进跳伞服时,教练告诉我们,如果主降落伞打不开不要惊慌,因为我们有一个备用的降落伞由电脑控制。A.
useful有用的;B.
modern现代的;C.
spare备用的;D.
flexible灵活的。教练叫我们如果主降落伞打不开不要惊慌,由此推知有备用的降落伞,因此空格处为“备用的”,故选C。
25.
考查动词词义辨析。句意:我还没反应过来,就和其他人一起登上了一架小飞机。A.
sharing分享;B.
boarding上飞机;C.
visiting参观;
D.
piloting驾驶。由“a
small
plane
with
the
others”可知,我是和其他人一起登上了一架小飞机,因此空格处为“上飞机”,故选B。
26.
考查动词词义辨析。句意:当飞机接近降落点时,我的指导员把自己绑在我身上,我们慢慢地向敞开的舱门走去。A.
attached使依附;B.
offered提供;C.
drove开车;D.
introduced介绍。由常识和“we
inched
our
way
toward
the
open
door”可知,我们一起向敞开的舱门走去,由此推知指导员把自己绑在我身上,空格处为
“使依附”。且下文的“The
instructor
 14
unhooked(解开)himself
from
me”也是提示。故选A。
27.
考查名词词义辨析。句意:没有时间重新思考我在做什么,我们离开了飞机,从空中坠落。A.
courage勇气;B.
intention打算;C.
need需要;D.
time时间。由“rethink
what
I
was
doing”可知,没有时间重新思考我在做什么,故选D。
28.
考查名词词义辨析。句意:唯一的区别是有个男人躺在我的背上。A.
challenge挑战;B.
difference区别;C.
treatment治疗;D.
dilemma进退两难的窘境。由上文的“I
was
flying
freely
like
a
bird
through
the
sky”和“I
had
a
man
lying
on
my
back”可知,我感觉自己像只鸟在飞,但是和鸟的区别在于有个男人躺在我的背上,因此空格处为
“区别”,故选B。
29.
考查动词词义辨析。句意:我环顾四周,欣赏着下面展开的景色。A.
admired欣赏;B.
judged判断;C.
sought寻找;D.
remembered记得。由后面的“the
view”可知,此处表示在空中“欣赏”风景,故选A。
30.
考查形容词词义辨析。句意:多么美丽!A.
realistic现实的;B.
significant重大的;C.
beautiful美丽的;D.
primitive原始的。由“_____the
view
spread
out
below
me”可知,从上往下所看到的景色应该是很美的,故选C。
31.
考查名词词义辨析。句意:抬起你的膝盖。A.
arms胳膊;B.
knees膝盖;C.
hands手;D.
feet脚。由下一段的“why
my
knees
needed
to
be
lifted
high”可知,快着陆的时候应该是要抬起膝盖,故选B。
32.
考查动词短语词义辨析。句意:我们撞到了地面,没过多久我就明白了为什么我的膝盖需要被抬得很高。A.
give
out分发;B.
point
out指出;C.
bring
out生产,出版;D.
find
out明白。由后文的“My
feet
touched
the
land
before
the
instructor’s
did,
and
I_____
face-first
onto
the
dirt
with
him
spread-eagle
on
top
of
me”可知,此处表示“我明白了为什么我的膝盖需要被抬得很高”,因此空格处为“明白”,故选D。
33.
考查动词词义辨析。句意:我的脚比教练先着地,我脸朝下倒在地上,他在我身上手脚伸展开。A.
fell跌倒;B.
bent弯曲;C.
walked走路;D.
jumped跳。由“face-first
onto
the
dirt”可知,我是脸朝下倒在地上,因此空格处为“跌倒”,故选A。
34.
考查副词词义辨析。句意:教练迅速从我身上挣脱出来,站了起来,伸出手来扶我起来。A.
unexpectedly出乎意料地;B.
unwillingly不情愿地;C.
abruptly陡然地;D.
quickly迅速地。由“unhooked(解开)
himself
from
me,
stood
up,
and
offered
his
hand
to
help
me
up”可知,教练看见我跌倒了,那肯定是迅速从我身上挣脱出来,站了起来,伸出手来扶我起来,因此空格处为
“迅速地”,故选D。
35.
考查形容词词义辨析。句意:我在那里躺了一会儿,非常尴尬。A.
excited兴奋的;B.
confused困惑的;C.
embarrassed尴尬的;D.
disappointed失望的。由“I
lay
there
for
a
while”可知,我摔倒了,应该是觉得尴尬,故选C。
36.
考查连词词义辨析。句意:然而,我的膝盖和手臂都很疼。A.
However然而;B.
Besides另外;C.
Instead代替;D.Therefore因此。由空格前的“I
knew
I
needed
to
stand
up”和后面的“my
knees
and
arms
were
hurting”可知,我知道我需要站起来,但是我的膝盖和手臂都很疼,因此空格处用表示转折的连词however,故选A。
37.
考查动词词义辨析。句意:我慢慢地站起来,掸去脸上的灰尘,一瘸一拐地走向洗手间。A.
moved移动;B.
pulled拉;C.
brushed(用手)
轻轻拭去;D.
washed洗。由“the
dirt
off
my
face”可知,我是用手轻轻拭去脸上的灰尘,故选C。
38.
考查名词词义辨析。句意:一进女厕所,镜子里那个回看我的上了年纪的女人脸上露出了喜悦的微笑。A.
poster海报;B.
mirror镜子;C.
picture照片;D.
cupboard橱柜。由“looked
back
at
me”可知,我在照镜子,回看我的人就是我自己,故选B。
39.
考查名词词义辨析。句意:一进女厕所,镜子里那个回看我的上了年纪的女人脸上露出了喜悦的微笑。A.
regret后悔;B.
comfort安慰;C.
welcome欢迎;D.
delight高兴。由“I’d
just
jumped
out
of
an
airplane
and
flown
through
the
air”可知,我刚刚从飞机上跳下来,在空中飞行,这是让人高兴的事情,因此空格处为
“高兴”,故选D。
40.
考查名词词义辨析。句意:毕竟,我刚刚从飞机上跳下来,在空中飞行——我一生中最伟大的高空飞行经历!A.
dream梦想;B.
lesson课;C.
experience经历;D.
trial尝试。根据上文内容可知,这是我一生中最伟大的高空飞行经历,故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When
Zhang
Lingshan
was
a
child,
she
would
watch
the
Chinese
period
drama
Palace
on
television,
attracted
by
the
characters’
ancient
clothing.
She
didn’t
know
what
these
beautiful
clothes
41.
(call)—only
that
they
were
from
some
42.
(distance)
past.
“They
looked
fairy-like,
dreamy,”
she
said.
“I
was
43.
(complete)
drawn
by
the
beauty
of
these
clothes,
and
then
eventually
came
to
understand
the
culture
of
Hanfu,
and
I
liked
it
more
and
more.”
Now
aged
nineteen
and
44.
(live)
in
Beijing,
Zhang
is
45.
member
of
China’s
growing
“hanfu
movement”—a
renaissance
(复兴)
of
the
ancient
clothing
traditionally
worn
by
ethnic-majority
Han
Chinese
before
the
Qing
dynasty.
Tight-knit
Hanfu
communities
and
university
clubs
often
meet
for
themed
activities.
Zhang
and
her
friends
sometimes
visit
places
with
ancient
architecture,
like
Beijing’s
Forbidden
City,
46.
emperors
once
lived,
to
take
47.(photo)
in
costume
and
post
them
on
social
media.
They
have
more
than
20,000
fans
who
often
ask
them
48.
more
pictures.
Nowadays,
Hanfu
is
seen
as
a
way
49.
(celebrate)
Chinese
culture
and
improve
national
self-esteem.
In
the
past
few
years,
Hanfu
clubs
and
social
media
platforms
50.
(help)
to
bring
the
Han
clothing
back
under
the
spotlight.
“It’s
the
confidence
of
the
younger
people,
the
confidence
of
the
country,”
said
Christine
Tsui,
a
fashion
columnist
and
researcher
in
Shanghai.
【答案】
41.were
called
42.distant
43.completely
44.living
45.a
46.where
47.photos
48.for
49.to
celebrate
50.have
helped
【分析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了汉服的复兴。
41.
考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:她不知道这些漂亮的衣服叫什么,只是知道它们来自遥远的过去。
分析句子结构可知,动词call与主语clothes之间是被动关系,此处应用被动语态;know后面是宾语从句,主语时态为一般过去时,从句也用相应的过去的时态,此处应用一般过去时;且clothes是复数,谓语动词也应用复数形式。故填were
called。
42.
考查形容词。句意同上。此处应用形容词修饰名词past。故填distant。
43.
考查副词。句意:我完全被这些衣服的美丽所吸引,后来最终了解了汉服的文化,且越来越喜欢它。
此处应用副词修饰动词drawn作状语。故填completely。
44.
考查非谓语动词。句意:现在19岁的张住在北京,他是中国汉服运动的一员。设空处在句中作非谓语,和句子的逻辑主语Zhang之间是逻辑的主动关系。故填living。
45.
考查冠词。句意见上题解析。设空处后面为可数名词单数,此处表示泛指,且member发音以辅音音素开头。故填a。
46.
考查定语从句。句意:张和她的朋友们有时会去参观有古建筑的地方,比如北京的紫禁城,皇帝曾经住过的地方,穿着古装拍照,并在社交媒体上发布。分析句子结构可知,空格处引导定语从句,先行词是Bejing's
Forbidden
City,表示地点;关系词在从句中作地点状语,此处应用where引导该从句。故填where。
47.
考查名词。句意见上题解析。photo为可数名词,且前无冠词修饰,应用复数的形式。take
photos照相。故填photos。
48.
考查介词。句意:他们有2万多名粉丝,经常向他们索要更多照片。ask
sb
for
sth
向某人索要某物。故填for。
49.
考查非谓语动词。句意:如今,汉服被视为庆祝中国文化和提高民族自尊心的一种方式。设空处在句中作非谓语,并作定语修饰名词way,应用动词不定式的形式。故填to
celebrate。
50.
考查动词的时态和主谓一致。句意:在过去的几年里,汉服俱乐部和社交媒体平台将汉服的之风推到了聚光灯下。由上文中的in
the
past
few
years可知,此处应用现在完成时;且主语为Hanfu
clubs
and
social
media
platforms,谓语动词应用复数形式。故填have
helped。
第四部分写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,你校英语协会招聘志愿者,接待来访的英国中学生。请你写信应聘,内容包括:
1.自我介绍;
2.个人优势;
3.相关经验;
注意:1.
词数
100
左右;
2.
可适当增加细节,以使行文连贯。
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Dear
Sir
or
Madam,
I
am
Li
Hua,
a
senior
three
student
applying
to
be
a
volunteer
for
receiving
the
exchange
students
from
Britain.
To
begin
with,
I
have
the
qualifications
for
the
work,
for
I
have
a
good
knowledge
of
spoken
and
written
English,
which
enables
me
to
communicate
with
English
speakers
freely.
Besides,
I
also
have
the
right
personality
for
the
activity.
I’m
easygoing
and
good
at
communicating
with
people.
What’s
more,
I
have
great
experience
in
receiving
exchange
students,
since
my
family
volunteered
to
host
Australian
students
last
year.
Thus,
I
am
convinced
that
I
am
capable
of
this
work.
Thank
you
for
considering
my
application
and
I
am
looking
forward
to
your
early
reply.
Yours
sincerely,
第二节(满分25分)
阅读下面材料,
根据其内容和所给段落开头语续写两段,
使之构成一篇完整的短文。
My
father
asked
me
to
chat
with
him
for
a
while.
Actually,
I
was
unwilling
to
listen
to
his
talking
endlessly
as
he
always
did.
My
father
was
a
lawyer,
but
I
never
wanted
to
go
to
law
school
or
follow
his
path
through
life.
As
was
expected,
he
cleared
his
throat
and
started
to
say,
“Er...
What...
What
do
you
really
want
to
do
in
the
gorgeous(灿烂的)
future ”
I
was
silent
for
a
moment
playing
with
the
cell
phone.
I
kept
thinking,
“Should
I
tell
him
my
true
thoughts
What
if
he
gets
angry
What
if
I
let
him
down ”
later
I
replied,
“Well,
I
want
to
be
a
writer.”
I
guessed
this
may
be
not
the
answer
he
would
expect.
But
surprisingly,
“Interesting
idea!”
he
answered.
I
was
shocked,
speaking
in
a
low
voice
with
hesitation.
“Are
you
serious,
dad ”
“Well,
you
need
confidence
and
good
preparations,
and
you
still
have
plenty
of
time.
You
need
to
find
out
what
you
really
enjoy
now.
Look,
it’s
late.
Let’s
take
the
boat
out
tomorrow
morning,
just
you
and
me.
Maybe
we
can
catch
some
crabs
(螃蟹)
for
dinner,
and
we
can
talk
more.”
Early
next
morning
we
packed
up
the
equipment
and
set
off
for
the
coast.
We
didn’t
talk
much,
but
enjoyed
the
sound
of
the
seabirds
and
the
sight
of
the
coastline.
There
were
no
big
waves
and
blinding
sunlight
at
that
time.
“Let’s
see
if
we
are
lucky,”
he
said,
picked
up
a
web
basket
with
a
rope
tied
and
threw
it
into
the
sea.
We
waited
a
while,
then
my
father
stood
up
and
said,
“Give
me
a
hand
with
this,”
and
we
pulled
up
the
crab
cage
onto
the
deck.
To
our
joy,
the
cage
was
filled
with
dozens
of
soft
shell
crabs.
Squatting
(蹲)
down,
we
watched
them
for
a
moment.
At
first
they
fought
against
each
other
to
climb
out
hard,
trying
to
escape.
Many
were
pulled
back
into
the
cage.
Later,
some
gave
up,
but
there
were
still
some
crabs
trying
to
escape
again
and
again.
注意:
1.
续写词数应为150左右;
2.
请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
At
that
moment,
my
father
pointed
to
the
cage,
“Look
at
that
crab,
there!”
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
From
that
day
on,
I
was
determined
to
make
my
dream
come
true
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】At
that
moment
my
father
pointed
to
the
cage,
“Look
at
that
crab,
there!”
Staring
at
the
crab,
I
found
that
every
time
he
wanted
to
escape,
he
was
pulled
back
into
the
cage.
However,
he
didn't
give
up
his
fight.
Fortunately,
he
survived
from
the
struggle
eventually.
Shocked
and
amazed,
I
suddenly
understood
why
my
father
had
suggested
catching
crabs
that
morning.
I
thought
the
future
would
be
filled
with
many
possibilities.
Everyone
would
need
to
find
out
what
he
enjoyed
and
held
on
to
it.
From
that
day
on,
I
was
determined
to
make
my
dream
come
true.
Besides
my
devotion
to
school
work,
I
spent
all
my
spare
time
making
full
preparations
for
becoming
a
writer.
Reading,
collecting
materials
and
writing
made
my
life
busy
but
fulfilled,
which
laid
a
good
foundation
for
me.
Meanwhile,
I
contributed
to
literature
journals.
Gradually,
some
achievements
as
a
writer
increased
my
confidence.
I
always
think
of
the
crab
whenever
faced
with
difficulties.
What
my
father
said
also
encouraged
me
on
my
way
to
success.
Now
I
am
grateful
for
sticking
to
the
thing
I
truly
dreamed
of.模块05—综合练(五)
第二部分阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
On
the
100th
anniversary
of
the
Communist
Party
of
China
(CPC),
red
tourism
has
gained
popularity
among
tourists
who
flood
in
to
visit
historic
sites
with
a
modern
revolutionary
heritage.
Jinggangshan
This
is
one
of
the
most
crucial
and
splendid
chapters
of
history
of
establishing
Red
China
as
well
as
a
unique
and
wonderful
ecosystem,
which
is
covered
with
rich
forest,
rugged
peaks
and
several
memorials
to
the
Red
Anny.
The
best
time
to
visit
is
between
April
and
October,
with
the
most
temperature
timing
April
and
May
when
the
large
azaleas
(杜鹃花)
bloom.
Open:
8:00-17:00
(Feb.
16-Nov.
15).
8:00-16:30
(Nov.
16-Feb.
15)
Xibaipo
It
is
an
old
revolutionary
base
where
the
leadership
of
the
Communist
Party
of
China
was
stationed,
drawing
up
the
blueprint
for
a
new
country.
A
memorial
hall
was
built
to
honor
the
memory
of
this
site.
The
lake
and
the
hill
here
add
brilliance
and
beauty
to
each
other
and
form
pleasant
scenery.
Open:
Tuesdays
to
Sundays
9:30-17:00
(Xibaipo
Memorial
Hall)
The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall
A
new
exhibition
is
held
with
updated
display
approaches,
including
phantom
imaging
(全息影像)
and
oil
painting,
which
are
used
to
improve
visitors'
experiences.
The
exhibition
shows
four
stages
of
the
CPC
from
its
establishment
to
its
achievements.
Open:
Tuesdays
to
Sundays
8:30-18:00
(closed
on
Mondays)
Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth
New
Youth
started
the
New
Culture
Movement
and
spread
the
influence
of
the
May
Fourth
Movement.
The
site
was
briefly
based
in
Beijing
but
moved
back
to
Shanghai
in
1920
and
also
served
as
the
office
for
the
Communist
Party
of
China
Central
Committee
in
the
1920s.
Open:
Thursdays
to
Tuesdays
9:00
-
11:30,
13:30
-
16:30
(closed
on
Wednesdays)
1.Where
would
visitors
learn
more
about
the
history
of
the
Red
Army
A.Jinggangshan.
B.Xibaipo.
C.The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall.
D.Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth.
2.What
do
we
know
about
the
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall
A.It
focuses
on
Chinese
achievements
in
art.
B.It
mainly
advertises
the
coming
anniversary.
C.It
applies
modernized
methods
to
the
exhibition.
D.It
briefly
introduces
the
rise
and
fall
of
Nanhu.
3.When
can
tourists
visit
Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth
A.At
1:00
p.m.
on
Mondays.
B.At
9:00
a.m.
on
Wednesdays.
C.At
2:00
p.m.
on
Fridays.
D.At
5:00
p.m
on
Sundays.
【答案】
1.A
2.C
3.C
【分析】
这是一篇应用文。正值建党一百周年之际,文章推荐了几大红色旅游景点。
1.
细节理解题。根据Jinggangshan部分“This
is
one
of
the
most
crucial
and
splendid
chapters
of
history
of
establishing
Red
China
as
well
as
a
unique
and
wonderful
ecosystem,
which
is
covered
with
rich
forest,
rugged
peaks
and
several
memorials
to
the
Red
Army.(这是建立红色中国历史上最重要、最辉煌的篇章之一,也是一个独特、奇妙的生态系统,这里有茂密的森林、崎岖的山峰和几处红军纪念碑)”可知,想要学习红军历史应该去井冈山。故选A项。
2.
细节理解题。根据The
Nanhu
Revolutionary
Memorial
Hall部分的“A
new
exhibition
is
held
with
updated
display
approaches,
including
phantom
imaging
(全息影像)
and
oil
painting,
which
are
used
to
improve
visitors'
experiences.(一个新的展览以最新的展示方式举行,包括幻影成像和油画,用来改善参观者的体验)”可知,该景区的展示运用了现代技术。故选C项。
3.
细节理解题。根据Former
Site
of
the
Editorial
Department
of
New
Youth部分的“Open:
Thursdays
to
Tuesdays
9:00
-
11:30,
13:30
-
16:30
(closed
on
Wednesdays)(开放时间:星期四至星期二9:00-11:30,13:30-16:30(每星期三休息))”再对比选项可知,游客可在周五的下午2:00参观。其他时间不可以。故选C项。
B
At
the
beginning
of
my
8:00
a.m.
class
one
Monday
at
UNLV(拉斯维加斯内华达大学),
I
cheerfully
asked
my
students
how
their
weekend
had
been.
One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.
His
question
reminded
me
of
something
I’d
read
somewhere
before:
“Every
morning
when
you
get
up,
you
have
a
choice
about
how
you
want
to
approach
life
that
day,”
I
said
to
the
young
man.
“I
choose
to
be
cheerful.”
“Let
me
give
you
an
example,”
I
continued.
“In
addition
to
teaching
here
at
UNLV,
I
also
teach
out
at
the
community
college
in
Henderson.
One
day
a
few
weeks
ago
I
drove
to
Henderson.
I
exited
the
freeway
and
turned
onto
College
Drive.
But
just
then
my
car
died.
I
tried
to
start
it
again,
but
the
engine
wouldn’t
turn
over.
So
I
put
my
flashers
on,
grabbed
my
books,
and
marched
down
the
road
to
the
college.”
“As
soon
as
I
got
there,
the
secretary
in
the
Provost’s
office
asked
me
what
had
happened.
‘This
is
my
lucky
day’,
I
replied,
smiling.”
“Your
car
breaks
down
and
today
is
your
lucky
day ”
She
was
puzzled,
“What
do
you
mean ”
“I
live
seventeen
miles
from
here.
I
replied.
My
car
could
have
broken
down
anywhere
along
the
freeway.
It
didn’t.
Instead,
it
broke
down
in
the
perfect
place:
off
the
freeway,
within
walking
distance
of
here.
I’m
still
able
to
teach
myclass,
and
I’ve
been
able
to
arrange
for
the
tow
truck
to
meet
me
after
class.
If
my
car
was
meant
to
break
down
today,
it
couldn’t
have
been
arranged
in
a
more
convenient
fashion.”
4.What
happened
when
the
teacher
asked
his
students
how
their
weekends
were
A.All
the
students
give
positive
answers.
B.Only
a
young
man
said
his
weekend
had
not
been
good.
C.A
student
was
curious
about
his
teacher’s
cheerfulness.
D.Nobody
really
cared
about
it.
5.If
you
want
to
be
cheerful
you
should
________.
A.try
to
succeed
in
doing
everything
B.choose
to
be
cheerful
every
day
C.earn
a
lot
of
money
by
working
D.try
to
please
your
boss
every
day
6.The
underlined
phrase
“turn
over”
in
the
third
paragraph
means
“________”
A.roll
over
B.stopped
suddenly
C.work
normally
D.move
around
7.According
to
this
passage
we
can
infer
that
the
teacher’s
car
broke
down
________.
A.near
UNLV
B.along
the
highway
C.near
Henderson
D.at
the
community
college
8.What
do
you
think
would
happen
after
the
story
A.The
story
touched
the
student
and
they
would
try
to
be
cheerful.
B.The
student
asked
the
teacher
to
tell
another
story.
C.The
student
wondered
how
to
be
cheerful.
D.The
student
doubted
whether
the
story
was
true.
【答案】
4.C
5.B
6.C
7.D
8.A
【分析】
这是一篇记叙文。短文中作者通过自己经历汽车抛锚,但是作者觉得自己很幸运,很快乐的事情告诉我们要快乐地对待每一天。
4.
细节理解题。根据第一段“One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.”(一个年轻人说他的周末过得不太好。年轻人接着问我,为什么我总是那么高兴)由此可知,当老师问他的学生周末过得如何时,发生了一个学生对老师为什么如此快乐感很好奇。故选C项。
5.
细节理解题。根据第二段“Every
morning
when
you
get
up,
you
have
a
choice
about
how
you
want
to
approach
life
that
day,”
I
said
to
the
young
man.
“I
choose
to
be
cheerful.””(每天早上当你起床时,你都可以选择如何对待那天的生活,”我对年轻人说。“我选择快乐。”)由此可知,如果你想要快乐,你应该选择每一天都快乐。故选B项。
6.
词句猜测题。根据第三段“
I
tried
to
start
it
again,
but
the
engine
wouldn’t
turn
over.
So
I
put
my
flashers
on,
grabbed
my
books,
and
marched
down
the
road
to
the
college.”(我试图重新发动它,但引擎就是不turn
over。所以我打开双闪灯,抓起书,沿着路向学校走去。)由此可知,引擎不能正常工作了,使得作者只能走路去学校。故选C项。
7.
推理判断题。根据第三段“In
addition
to
teaching
here
at
UNLV,
I
also
teach
out
at
the
community
college
in
Henderson
”(“除了在UNLV教书外,我还在亨德森的社区大学教书)以及根据最后一段“Instead,
it
broke
down
in
the
perfect
place:
off
the
freeway,
within
walking
distance
of
here.
I’m
still
able
to
teach
myclass,
and
I’ve
been
able
to
arrange
for
the
tow
truck
to
meet
me
after
class.”(相反,它在一个完美的地方抛锚:远离高速公路,离这里很近。我还能上课,我还能安排拖车下课后来接我。)由此判断出作者根据这篇文章,我们可以推断那位教师的汽车抛锚的地点是在社区大学。故选D项。
8.
推理判断题。根据第一段“One
young
man
said
that
his
weekend
had
not
been
very
good.
The
young
man
then
proceeded
to
ask
me
why
I
always
seemed
to
be
so
cheerful.”(一个年轻人说他的周末过得不太好。年轻人接着问我,为什么我总是那么高兴)以及下文作者所经历汽车抛锚,但是作者觉得自己很幸运,很快乐事情。可判断出,故事结束后,这个故事感动了这个学生,包括这个学生在内的替他人会尽量使自己高兴起来。故选A想。
C
The
last
known
eggs
of
the
Great
Bustard
(鸨)
were
taken
in
1832,
and
the
bird
was
nearly
extinct
by
the
end
of
the
19th
century,
a
victim
of
hunters.
In
2004,
the
endangered
species
was
reintroduced
to
Salisbury
Plain,
with
the
aim
of
establishing
a
self-sustaining
population
here.
The
Great
Bustard
Group
(GBG),
the
charity
behind
the
release,
was
set
up
in
1997
and
it
has
now
been
16
years
since
the
initial
10-year
trial
began.
Long-term
volunteers
Fred
and
Rona
Andrews
have
been
involved
from
the
start
and,
working
as
part
of
a
team,
have
helped
raise
over
200
chicks
from
eggs
sourced
abroad.
“For
the
first
week
the
chick
needs
to
have
food
placed
in
its
bill,
so
we
use
a
feeding
puppet
to
imitate
the
behavior
of
the
parent,”
explains
Fred.
“It
is
quite
hard
when
the
bustards
are
young
because
they
need
feeding
every
hour
and
it
takes
a
long
time
to
feed
one.”
Great
Bustards
reach
maturity
at
about
five
years
old.
“Seeing
the
first
wild
bred
chick
out
on
Salisbury
Plain
in
2009,
shortly
after
it
hatched,
was
a
proud
moment
for
me,”
says
Rona.
On
average,
12
chicks
are
released
each
year
on
to
Salisbury
Plain
and
in
2018
the
survival
rate
was
100
percent.
“The
aim
has
been
to
reach
a
population
of
100
birds,”
says
GBG
executive
officer
David
Waters.
“Now
we
have
that
number,
and
we
are
hoping
the
population
will
continue
to
grow
by
natural
reproduction.”
“Being
involved
with
the
world’s
heaviest
bird
alive
today
that
can
fly
has
given
us
both
a
greater
knowledge
of
birds,
conservation
and
farming,”
states
Rona.
“We
are
contributing
to
an
important
conservation
project
that
also
benefits
other
species.”
9.Why
did
the
GBG
reintroduce
Great
Bustards
to
Salisbury
Plain
A.To
test
their
chance
of
survival.
B.To
increase
species
diversity
there.
C.To
help
save
the
threatened
species.
D.To
help
the
local
bustards
raise
chicks.
10.What
does
Fred
say
about
feeding
the
young
bustards
A.It
is
dangerous.
B.It
is
demanding.
C.It
is
interesting.
D.It
is
fairly
costly.
11.What
does
David
Waters
expect
of
Great
Bustards
A.They
will
survive
on
their
own.
B.They
will
reach
a
population
of
100.
C.They
will
hatch
12
chicks
each
year.
D.They
will
live
in
peace
with
other
species.
【答案】
9.C
10.B
11.A
【分析】
本文是一篇说明文。文章主要介绍了一家名叫GBG的慈善机构为了保护濒危物种所做出的努力。
9.
细节理解题。通过文章第一段“In
2004,
the
endangered
species
was
reintroduced
to
Salisbury
Plain,
with
the
aim
of
establishing
a
self-sustaining
population
here.
(2004年,这种濒危物种被重新引入Salisbury平原,目的是在这里建立一个自给自足的种群)”可知,GBG将鸨重新引入Salisbury平原是为了帮助拯救濒危物种。故选C项。
10.
推理判断题。通过文章第三段“It
is
quite
hard
when
the
bustards
are
young
because
they
need
feeding
every
hour
and
it
takes
a
long
time
to
feed
one.
(这对雏鸨来说是相当困难的,因为它们每小时都需要喂食,而喂养一只雏鸨需要很长时间)”可推知,Fred认为喂养雏鸨十分费力。故选B项。
11.
细节理解题。通过文章倒数第二段“we
are
hoping
the
population
will
continue
to
grow
by
natural
reproduction.
(我们希望通过自然繁殖,鸟类数量将继续增长)”可知,David
Waters希望鸨可以靠自己生存。故选A项。
D
For
decades,
wealthy
nations
have
transported
plastic
waste,
and
the
environmental
problems
that
go
with
it,
to
poorer
countries,
but
researchers
have
found
a
potential
bright
side
of
this
seemingly
unequal
trade.
In
a
study,
researchers
analyzed
11
years
of
data
on
the
global
plastics
trade
against
economic
measures
for
85
countries.
They
found
that
the
import
of
plastic
waste
was
associated
with
growth
in
GDP
in
the
low-income
countries.
They
stressed
that
plastic
waste
is
still
a
big
problem,
especially
for
developing
countries,
as
the
majority
of
it
doesn’t
get
recycled
and
even
plastics
that
are
recycled
still
finally
negatively
affect
the
environment.
For
the
study,
researchers
analyzed
data
from
the
United
Nations
and
the
World
Bank
looking
at
several
economic
variables
as
well
as
trade
information
on
common
plastic
waste.
While
they
found
an
association
between
economic
benefits
and
plastic
waste
imports
in
the
low-income
countries,
for
the
high-income
countries
there
was
no
association
between
importing
waste
and
economic
growth.
While
the
study
didn’t
assess
exactly
how
the
plastic
waste
was
made
use
of
in
the
developing
countries,
the
authors
note
that
it’s
likely
they’re
recycling
some
of
the
plastic
for
use
in
industry.
There
was
also
some
evidence
that
the
low-income
countries
were
trading
the
plastic
waste
among
themselves
regionally.
The
researchers
stressed
that
there
is
much
complexity
in
global
trading
of
plastic
waste.
In
the
future,
they
plan
to
investigate
the
regional
trade
among
countries
as
well
as
changes
in
more
recent
years.
Even
with
the
economic
benefits
of
importing
plastic
waste,
reducing
environmental
harm
from
plastics
would
still
likely
require
changes
from
both
high-income
countries
and
low-income
countries.
“Some
people
might
argue
that
developed
countries
need
to
create
more
ways
to
better
process
plastic
waste
at
home,
instead
of
looking
for
other
destinations
for
plastic
waste
abroad,”
one
of
the
researchers
said.
“Some
communities
in
the
United
States
may
do
well
in
recycling
plastic
waste,
but
in
others,
there
is
still
room
for
improvement.
Producing
and
using
less
plastic
would
be
another
way
to
reduce
environmental
harm.”
12.How
does
most
imported
plastic
waste
end
up
in
developing
countries
A.Being
unrecycled.
B.Being
repurposed.
C.Being
sold
repeatedly.
D.Being
processed
scientifically.
13.What
did
the
study
fail
to
focus
on
A.How
complex
the
global
trading
of
plastic
waste
is.
B.How
developing
countries
use
the
imported
plastic
waste.
C.Whether
developing
countries
trade
plastic
waste
with
each
other.
D.Whether
high-income
nations
benefit
financially
from
importing
plastic
waste.
14.What
do
the
researcher’s
words
in
the
last
paragraph
imply
A.More
effective
ways
have
been
found
to
have
plastic
waste
processed.
B.Plastic
should
be
completely
banned
for
environmental
protection.
C.Developed
countries
should
help
poorer
countries
process
plastic
waste.
D.The
degree
to
which
plastic
waste
is
recycled
varies
greatly
across
America.
15.What’s
the
best
title
for
the
text
A.Recycling
Plastic
Waste
Still
Has
a
Long
Way
to
Go
B.Plastic
Waste
Does
Play
an
Important
Role
in
the
Global
Trade
C.Plastic
Waste
Has
Some
Economic
Benefits
for
Developing
Countries
D.Developed
Countries
Shift
Environmental
Harm
by
Exporting
Plastic
Waste
【答案】
12.A
13.B
14.D
15.C
【分析】
本文是一篇说明文,主要讲的是在低收入国家,塑料垃圾的进口与GDP增长有关。
12.
细节理解题。根据第二段的“They
stressed
that
plastic
waste
is
still
a
big
problem,
especially
for
developing
countries,
as
the
majority
of
it
doesn’t
get
recycled
and
even
plastics
that
are
recycled
still
finally
negatively
affect
the
environment”(他们强调,塑料垃圾仍然是一个大问题,特别是对发展中国家来说,因为大多数塑料垃圾没有得到回收,即使是回收的塑料最终也会对环境产生负面影响)可知,大多数进口塑料垃圾最终在发展中国家无法回收,故选A。
13.
细节理解题。根据第四段的“While
the
study
didn’t
assess
exactly
how
the
plastic
waste
was
made
use
of
in
the
developing
countries,
the
authors
note
that
it’s
likely
they’re
recycling
some
of
the
plastic
for
use
in
industry.”(虽然这项研究没有准确评估发展中国家是如何利用塑料垃圾的,但作者指出,他们可能正在回收一些塑料用于工业)可知,该研究没有关注发展中国家如何使用进口塑料垃圾,故选B。
14.
推理判断题。根据最后一段的“Some
communities
in
the
United
States
may
do
well
in
recycling
plastic
waste,
but
in
others,
there
is
still
room
for
improvement”(美国的一些社区在回收塑料垃圾方面可能做得很好,但在其他地方,仍有改进的空间)可推知,在美国,塑料垃圾回收的程度差别很大,故选D。
15.
主旨大意题。本文主要讲的是在低收入国家,塑料垃圾的进口与GDP增长有关,因此最好的题目为C选项Plastic
Waste
Has
Some
Economic
Benefits
for
Developing
Countries(塑料垃圾对发展中国家有一些经济效益),故选C。
第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Mobile
phones
have
become
a
large
part
of
people’s
lives.
No
matter
where
they’re
heading,
people
will
take
their
mobile
phones
with
them
and
use
them
when
eating,
going
to
and
from
work,
and
before
going
to
bed.
16.
It’s
clear
that
mobile
phones
have
completely
changed
our
lives.
Mobile
phones
have
experienced
great
changes.
17.
However,
compared
with
other
methods
of
contact(联系),
such
as
public
telephones
or
writing
letters,
mobile
phones
enabled
people
to
communicate
in
real
time
while
moving
about.
Later,
it
was
realized
that
these
large
mobiles
weren’t
suitable
to
carry
around.
With
the
continuous
development
of
technology,
the
size
of
mobile
phones
is
being
gradually
reduced.
18.
After
solving
the
problem
of
size,
people
began
to
think
about
how
to
make
mobile
phones
more
convenient
to
operate.
After
all,
with
change
in
size,
the
style
of
mobiles
has
also
changed.
Most
phones
were
designed
to
have
fewer
keys,
and
then
no
keys
at
all.
The
invention
of
touch-screen
phones
came
with
even
more
changes.
19.
However,
it
was
the
first
iPhone
developed
decades
later
that
really
promoted
touch-screen
phones
and
formed
a
trend.
This
mobile
phone
brought
the
development
of
mobile
phones
to
a
new
stage.
Nowadays,
mobile
phones
are
palm-sized.
Touch
screens
have
long
been
standard
on
most
smartphones
and
there
are
added
functions.
For
example,
you
can
surf
the
Internet,
watch
videos,
listen
to
music,
play
games,
and
much
more.
It’s
because
of
these
functions
that
mobile
phones
have
become
a
big
part
of
our
lives.
20.
A.The
human
desire
to
explore
is
endless.
B.The
earliest
touch-screen
mobile
phone
was
produced
in
1993.
C.At
first,
mobile
phones
were
all
large,
heavy
and
inconvenient.
D.Most
people
can
hardly
imagine
living
without
their
mobile
phones.
E.There
were
no
other
functions
included
in
mobile
phones
at
that
time.
F.Some
people
will
even
look
down
at
their
mobile
phones
when
walking.
G.Mobile
phones
were
invented
so
we
could
contact
others
anytime
and
anywhere.
【答案】
16.F
17.C
18.A
19.B
20.D
【分析】
本文是一篇说明文,主要讲了手机的变化和手机对人的重要性。
16.
空格前说“No
matter
where
they’re
heading,
people
will
take
their
mobile
phones
with
them
and
use
them
when
eating,
going
to
and
from
work,
and
before
going
to
bed”(无论去哪里,人们都会随身携带手机,在吃饭、上下班和睡觉前使用手机),说明空格处继续讲人们使用手机如何地频繁,F选项Some
people
will
even
look
down
at
their
mobile
phones
when
walking(有些人甚至会在走路的时候低头看手机)讲了人们经常看手机,因此F选项切合题意,故选F。
17.
空格后说“Later,
it
was
realized
that
these
large
mobiles
weren’t
suitable
to
carry
around.
With
the
continuous
development
of
technology,
the
size
of
mobile
phones
is
being
gradually
reduced”(后来,人们意识到这些大型手机不适合随身携带。随着科技的不断发展,手机的尺寸也在逐渐变小)可知,空格处会说刚开始手机很大,C选项At
first,
mobile
phones
were
all
large,
heavy
and
inconvenient(起初,移动电话都又大又重,不方便)说明手机很大,切合题意,故选C。
18.
空格后说“After
solving
the
problem
of
size,
people
began
to
think
about
how
to
make
mobile
phones
more
convenient
to
operate”(在解决了手机尺寸的问题之后,人们开始思考如何让手机操作起来更方便),说明人们不断探索,A选项The
human
desire
to
explore
is
endless(人类探索的欲望是无止境的)引起下文内容,切合题意,故选A。
19.
空格前说“The
invention
of
touch-screen
phones
came
with
even
more
changes”(触屏手机的发明带来了更多的变化),B选项The
earliest
touch-screen
mobile
phone
was
produced
in
1993(最早的触屏手机是在1993年生产的
)中的touch-screen
mobile
phone与空格前的touch-screen
phones相一致,因此B选项切合题意,故选B。
20.
空格前说“It’s
because
of
these
functions
that
mobile
phones
have
become
a
big
part
of
our
lives.
”(正因为有了这些功能,手机才成为我们生活中重要的一部分),因此空格处会说明手机对人们的重要性,D选项Most
people
can
hardly
imagine
living
without
their
mobile
phones(大多数人很难想象没有手机的生活)说明手机的重要性,切合题意,故选D。
第三部分语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
On
my
61st
birthday,
my
husband
planned
a
special
treat
for
me.
He
21
how
much
I
love
being
high
in
the
air.
He
drove
me
to
a
22
field
in
Jamul
where
I
soon
learned
I’d
be
skydiving.
As
several
other
people
and
I
climbed
into
the
jumpsuits,
the
instructor
told
us
not
to
23
if
our
main
parachute(降落伞)fails
to
open
since
we
have
a
24
parachute
controlled
by
a
computer.
Before
I
knew
it,
I
was
25
a
small
plane
with
the
others.
As
the
plane
neared
the
drop
spot,
my
instructor
26
himself
to
me,
and
we
inched
our
way
toward
the
open
door.
With
no
27
to
rethink
what
I
was
doing,
we
were
out
of
the
plane
and
falling
through
the
air.
I
was
flying
freely
like
a
bird
through
the
sky.
The
only
28
was
that
I
had
a
man
lying
on
my
back.
I
looked
around
and
29
the
view
spread
out
below
me.
How
30
!
As
we
got
closer
to
the
ground,
my
instructor
said,
“Okay,
we’re
ready
to
land.
Bring
your
31
up.”
We
hit
the
ground,
and
it
didn’t
take
long
to
32
why
my
knees
needed
to
be
lifted
high.
My
feet
touched
the
land
before
the
instructor’s
did,
and
I
33
face-first
onto
the
dirt
with
him
spread-eagle
on
top
of
me.
The
instructor
34
unhooked(解开)himself
from
me,
stood
up,
and
offered
his
hand
to
help
me
up.
I
lay
there
for
a
while,
very
35
.
I
knew
I
needed
to
stand
up.
36
,
my
knees
and
arms
were
hurting.
Slowly,
I
rose,
37
the
dirt
off
my
face,
and
limped(一瘸一拐地走)toward
the
restroom.
Once
inside
the
ladies’room,
the
aging
woman
in
the
38
who
looked
back
at
me
had
a
smile
of
39
on
her
face.
After
all,
I’d
just
jumped
out
of
an
airplane
and
flown
through
the
air—my
greatest
high-flying
40
of
my
life
!
21.A.admitted
B.knew
C.wondered
D.guaranteed
22.A.deep
B.rich
C.dry
D.wide
23.A.panic
B.escape
C.hesitate
D.quit
24.A.useful
B.modern
C.spare
D.flexible
25.A.sharing
B.boarding
C.visiting
D.piloting
26.A.attached
B.offered
C.drove
D.introduced
27.A.courage
B.intention
C.need
D.time
28.A.challenge
B.difference
C.treatment
D.dilemma
29.A.admired
B.judged
C.sought
D.remembered
30.A.realistic
B.significant
C.beautiful
D.primitive
31.A.arms
B.knees
C.hands
D.feet
32.A.give
out
B.point
out
C.bring
out
D.find
out
33.A.fell
B.bent
C.walked
D.jumped
34.A.unexpectedly
B.unwillingly
C.abruptly
D.quickly
35.A.excited
B.confused
C.embarrassed
D.disappointed
36.A.However
B.Besides
C.Instead
D.Therefore
37.A.moved
B.pulled
C.brushed
D.washed
38.A.poster
B.mirror
C.picture
D.cupboard
39.A.regret
B.comfort
C.welcome
D.delight
40.A.dream
B.lesson
C.experience
D.trial
【答案】
21.B
22.D
23.A
24.C
25.B
26.A
27.D
28.B
29.A
30.C
31.B
32.D
33.A
34.D
35.C
36.A
37.C
38.B
39.D
40.C
【分析】
本文是一篇记叙文,主要讲的是作者的一次高空飞行经历。
21.
考查动词词义辨析。句意:他知道我有多喜欢在高空。A.
admitted承认;B.
knew知道;C.
wondered想知道;D.
guaranteed保证。由上文的“my
husband
planned
a
special
treat
for
me”可知,我丈夫知道我有多喜欢在高空,故选B。
22.
考查形容词词义辨析。句意:他开车带我去了贾穆尔的一片广阔的田野,我很快就知道我要去跳伞。A.
deep深的;B.
rich富有的;C.
dry干的;D.
wide广阔的。由“where
I
soon
learned
I’d
be
skydiving”可知,我要去跳伞,肯定是广阔的田野,故选D。
23.
考查动词词义辨析。句意:当我和其他几个人爬进跳伞服时,教练告诉我们,如果主降落伞打不开不要惊慌,因为我们有一个备用的降落伞由电脑控制。A.
panic惊慌;B.
escape逃跑;C.
hesitate犹豫;D.
quit退出。由“since
we
have
a____parachute
controlled
by
a
computer.”可知,教练是叫我们如果主降落伞打不开不要惊慌,因为有一个备用的降落伞由电脑控制,故选A。
24.
考查形容词词义辨析。句意:当我和其他几个人爬进跳伞服时,教练告诉我们,如果主降落伞打不开不要惊慌,因为我们有一个备用的降落伞由电脑控制。A.
useful有用的;B.
modern现代的;C.
spare备用的;D.
flexible灵活的。教练叫我们如果主降落伞打不开不要惊慌,由此推知有备用的降落伞,因此空格处为“备用的”,故选C。
25.
考查动词词义辨析。句意:我还没反应过来,就和其他人一起登上了一架小飞机。A.
sharing分享;B.
boarding上飞机;C.
visiting参观;
D.
piloting驾驶。由“a
small
plane
with
the
others”可知,我是和其他人一起登上了一架小飞机,因此空格处为“上飞机”,故选B。
26.
考查动词词义辨析。句意:当飞机接近降落点时,我的指导员把自己绑在我身上,我们慢慢地向敞开的舱门走去。A.
attached使依附;B.
offered提供;C.
drove开车;D.
introduced介绍。由常识和“we
inched
our
way
toward
the
open
door”可知,我们一起向敞开的舱门走去,由此推知指导员把自己绑在我身上,空格处为
“使依附”。且下文的“The
instructor
 14
unhooked(解开)himself
from
me”也是提示。故选A。
27.
考查名词词义辨析。句意:没有时间重新思考我在做什么,我们离开了飞机,从空中坠落。A.
courage勇气;B.
intention打算;C.
need需要;D.
time时间。由“rethink
what
I
was
doing”可知,没有时间重新思考我在做什么,故选D。
28.
考查名词词义辨析。句意:唯一的区别是有个男人躺在我的背上。A.
challenge挑战;B.
difference区别;C.
treatment治疗;D.
dilemma进退两难的窘境。由上文的“I
was
flying
freely
like
a
bird
through
the
sky”和“I
had
a
man
lying
on
my
back”可知,我感觉自己像只鸟在飞,但是和鸟的区别在于有个男人躺在我的背上,因此空格处为
“区别”,故选B。
29.
考查动词词义辨析。句意:我环顾四周,欣赏着下面展开的景色。A.
admired欣赏;B.
judged判断;C.
sought寻找;D.
remembered记得。由后面的“the
view”可知,此处表示在空中“欣赏”风景,故选A。
30.
考查形容词词义辨析。句意:多么美丽!A.
realistic现实的;B.
significant重大的;C.
beautiful美丽的;D.
primitive原始的。由“_____the
view
spread
out
below
me”可知,从上往下所看到的景色应该是很美的,故选C。
31.
考查名词词义辨析。句意:抬起你的膝盖。A.
arms胳膊;B.
knees膝盖;C.
hands手;D.
feet脚。由下一段的“why
my
knees
needed
to
be
lifted
high”可知,快着陆的时候应该是要抬起膝盖,故选B。
32.
考查动词短语词义辨析。句意:我们撞到了地面,没过多久我就明白了为什么我的膝盖需要被抬得很高。A.
give
out分发;B.
point
out指出;C.
bring
out生产,出版;D.
find
out明白。由后文的“My
feet
touched
the
land
before
the
instructor’s
did,
and
I_____
face-first
onto
the
dirt
with
him
spread-eagle
on
top
of
me”可知,此处表示“我明白了为什么我的膝盖需要被抬得很高”,因此空格处为“明白”,故选D。
33.
考查动词词义辨析。句意:我的脚比教练先着地,我脸朝下倒在地上,他在我身上手脚伸展开。A.
fell跌倒;B.
bent弯曲;C.
walked走路;D.
jumped跳。由“face-first
onto
the
dirt”可知,我是脸朝下倒在地上,因此空格处为“跌倒”,故选A。
34.
考查副词词义辨析。句意:教练迅速从我身上挣脱出来,站了起来,伸出手来扶我起来。A.
unexpectedly出乎意料地;B.
unwillingly不情愿地;C.
abruptly陡然地;D.
quickly迅速地。由“unhooked(解开)
himself
from
me,
stood
up,
and
offered
his
hand
to
help
me
up”可知,教练看见我跌倒了,那肯定是迅速从我身上挣脱出来,站了起来,伸出手来扶我起来,因此空格处为
“迅速地”,故选D。
35.
考查形容词词义辨析。句意:我在那里躺了一会儿,非常尴尬。A.
excited兴奋的;B.
confused困惑的;C.
embarrassed尴尬的;D.
disappointed失望的。由“I
lay
there
for
a
while”可知,我摔倒了,应该是觉得尴尬,故选C。
36.
考查连词词义辨析。句意:然而,我的膝盖和手臂都很疼。A.
However然而;B.
Besides另外;C.
Instead代替;D.Therefore因此。由空格前的“I
knew
I
needed
to
stand
up”和后面的“my
knees
and
arms
were
hurting”可知,我知道我需要站起来,但是我的膝盖和手臂都很疼,因此空格处用表示转折的连词however,故选A。
37.
考查动词词义辨析。句意:我慢慢地站起来,掸去脸上的灰尘,一瘸一拐地走向洗手间。A.
moved移动;B.
pulled拉;C.
brushed(用手)
轻轻拭去;D.
washed洗。由“the
dirt
off
my
face”可知,我是用手轻轻拭去脸上的灰尘,故选C。
38.
考查名词词义辨析。句意:一进女厕所,镜子里那个回看我的上了年纪的女人脸上露出了喜悦的微笑。A.
poster海报;B.
mirror镜子;C.
picture照片;D.
cupboard橱柜。由“looked
back
at
me”可知,我在照镜子,回看我的人就是我自己,故选B。
39.
考查名词词义辨析。句意:一进女厕所,镜子里那个回看我的上了年纪的女人脸上露出了喜悦的微笑。A.
regret后悔;B.
comfort安慰;C.
welcome欢迎;D.
delight高兴。由“I’d
just
jumped
out
of
an
airplane
and
flown
through
the
air”可知,我刚刚从飞机上跳下来,在空中飞行,这是让人高兴的事情,因此空格处为
“高兴”,故选D。
40.
考查名词词义辨析。句意:毕竟,我刚刚从飞机上跳下来,在空中飞行——我一生中最伟大的高空飞行经历!A.
dream梦想;B.
lesson课;C.
experience经历;D.
trial尝试。根据上文内容可知,这是我一生中最伟大的高空飞行经历,故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
When
Zhang
Lingshan
was
a
child,
she
would
watch
the
Chinese
period
drama
Palace
on
television,
attracted
by
the
characters’
ancient
clothing.
She
didn’t
know
what
these
beautiful
clothes
41.
(call)—only
that
they
were
from
some
42.
(distance)
past.
“They
looked
fairy-like,
dreamy,”
she
said.
“I
was
43.
(complete)
drawn
by
the
beauty
of
these
clothes,
and
then
eventually
came
to
understand
the
culture
of
Hanfu,
and
I
liked
it
more
and
more.”
Now
aged
nineteen
and
44.
(live)
in
Beijing,
Zhang
is
45.
member
of
China’s
growing
“hanfu
movement”—a
renaissance
(复兴)
of
the
ancient
clothing
traditionally
worn
by
ethnic-majority
Han
Chinese
before
the
Qing
dynasty.
Tight-knit
Hanfu
communities
and
university
clubs
often
meet
for
themed
activities.
Zhang
and
her
friends
sometimes
visit
places
with
ancient
architecture,
like
Beijing’s
Forbidden
City,
46.
emperors
once
lived,
to
take
47.(photo)
in
costume
and
post
them
on
social
media.
They
have
more
than
20,000
fans
who
often
ask
them
48.
more
pictures.
Nowadays,
Hanfu
is
seen
as
a
way
49.
(celebrate)
Chinese
culture
and
improve
national
self-esteem.
In
the
past
few
years,
Hanfu
clubs
and
social
media
platforms
50.
(help)
to
bring
the
Han
clothing
back
under
the
spotlight.
“It’s
the
confidence
of
the
younger
people,
the
confidence
of
the
country,”
said
Christine
Tsui,
a
fashion
columnist
and
researcher
in
Shanghai.
【答案】
41.were
called
42.distant
43.completely
44.living
45.a
46.where
47.photos
48.for
49.to
celebrate
50.have
helped
【分析】
这是一篇说明文。文章主要介绍了汉服的复兴。
41.
考查动词的时态、语态和主谓一致。句意:她不知道这些漂亮的衣服叫什么,只是知道它们来自遥远的过去。
分析句子结构可知,动词call与主语clothes之间是被动关系,此处应用被动语态;know后面是宾语从句,主语时态为一般过去时,从句也用相应的过去的时态,此处应用一般过去时;且clothes是复数,谓语动词也应用复数形式。故填were
called。
42.
考查形容词。句意同上。此处应用形容词修饰名词past。故填distant。
43.
考查副词。句意:我完全被这些衣服的美丽所吸引,后来最终了解了汉服的文化,且越来越喜欢它。
此处应用副词修饰动词drawn作状语。故填completely。
44.
考查非谓语动词。句意:现在19岁的张住在北京,他是中国汉服运动的一员。设空处在句中作非谓语,和句子的逻辑主语Zhang之间是逻辑的主动关系。故填living。
45.
考查冠词。句意见上题解析。设空处后面为可数名词单数,此处表示泛指,且member发音以辅音音素开头。故填a。
46.
考查定语从句。句意:张和她的朋友们有时会去参观有古建筑的地方,比如北京的紫禁城,皇帝曾经住过的地方,穿着古装拍照,并在社交媒体上发布。分析句子结构可知,空格处引导定语从句,先行词是Bejing's
Forbidden
City,表示地点;关系词在从句中作地点状语,此处应用where引导该从句。故填where。
47.
考查名词。句意见上题解析。photo为可数名词,且前无冠词修饰,应用复数的形式。take
photos照相。故填photos。
48.
考查介词。句意:他们有2万多名粉丝,经常向他们索要更多照片。ask
sb
for
sth
向某人索要某物。故填for。
49.
考查非谓语动词。句意:如今,汉服被视为庆祝中国文化和提高民族自尊心的一种方式。设空处在句中作非谓语,并作定语修饰名词way,应用动词不定式的形式。故填to
celebrate。
50.
考查动词的时态和主谓一致。句意:在过去的几年里,汉服俱乐部和社交媒体平台将汉服的之风推到了聚光灯下。由上文中的in
the
past
few
years可知,此处应用现在完成时;且主语为Hanfu
clubs
and
social
media
platforms,谓语动词应用复数形式。故填have
helped。
第四部分写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,你校英语协会招聘志愿者,接待来访的英国中学生。请你写信应聘,内容包括:
1.自我介绍;
2.个人优势;
3.相关经验;
注意:1.
词数
100
左右;
2.
可适当增加细节,以使行文连贯。
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Dear
Sir
or
Madam,
I
am
Li
Hua,
a
senior
three
student
applying
to
be
a
volunteer
for
receiving
the
exchange
students
from
Britain.
To
begin
with,
I
have
the
qualifications
for
the
work,
for
I
have
a
good
knowledge
of
spoken
and
written
English,
which
enables
me
to
communicate
with
English
speakers
freely.
Besides,
I
also
have
the
right
personality
for
the
activity.
I’m
easygoing
and
good
at
communicating
with
people.
What’s
more,
I
have
great
experience
in
receiving
exchange
students,
since
my
family
volunteered
to
host
Australian
students
last
year.
Thus,
I
am
convinced
that
I
am
capable
of
this
work.
Thank
you
for
considering
my
application
and
I
am
looking
forward
to
your
early
reply.
Yours
sincerely,
第二节(满分25分)
阅读下面材料,
根据其内容和所给段落开头语续写两段,
使之构成一篇完整的短文。
My
father
asked
me
to
chat
with
him
for
a
while.
Actually,
I
was
unwilling
to
listen
to
his
talking
endlessly
as
he
always
did.
My
father
was
a
lawyer,
but
I
never
wanted
to
go
to
law
school
or
follow
his
path
through
life.
As
was
expected,
he
cleared
his
throat
and
started
to
say,
“Er...
What...
What
do
you
really
want
to
do
in
the
gorgeous(灿烂的)
future ”
I
was
silent
for
a
moment
playing
with
the
cell
phone.
I
kept
thinking,
“Should
I
tell
him
my
true
thoughts
What
if
he
gets
angry
What
if
I
let
him
down ”
later
I
replied,
“Well,
I
want
to
be
a
writer.”
I
guessed
this
may
be
not
the
answer
he
would
expect.
But
surprisingly,
“Interesting
idea!”
he
answered.
I
was
shocked,
speaking
in
a
low
voice
with
hesitation.
“Are
you
serious,
dad ”
“Well,
you
need
confidence
and
good
preparations,
and
you
still
have
plenty
of
time.
You
need
to
find
out
what
you
really
enjoy
now.
Look,
it’s
late.
Let’s
take
the
boat
out
tomorrow
morning,
just
you
and
me.
Maybe
we
can
catch
some
crabs
(螃蟹)
for
dinner,
and
we
can
talk
more.”
Early
next
morning
we
packed
up
the
equipment
and
set
off
for
the
coast.
We
didn’t
talk
much,
but
enjoyed
the
sound
of
the
seabirds
and
the
sight
of
the
coastline.
There
were
no
big
waves
and
blinding
sunlight
at
that
time.
“Let’s
see
if
we
are
lucky,”
he
said,
picked
up
a
web
basket
with
a
rope
tied
and
threw
it
into
the
sea.
We
waited
a
while,
then
my
father
stood
up
and
said,
“Give
me
a
hand
with
this,”
and
we
pulled
up
the
crab
cage
onto
the
deck.
To
our
joy,
the
cage
was
filled
with
dozens
of
soft
shell
crabs.
Squatting
(蹲)
down,
we
watched
them
for
a
moment.
At
first
they
fought
against
each
other
to
climb
out
hard,
trying
to
escape.
Many
were
pulled
back
into
the
cage.
Later,
some
gave
up,
but
there
were
still
some
crabs
trying
to
escape
again
and
again.
注意:
1.
续写词数应为150左右;
2.
请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
At
that
moment,
my
father
pointed
to
the
cage,
“Look
at
that
crab,
there!”
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
From
that
day
on,
I
was
determined
to
make
my
dream
come
true
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】At
that
moment
my
father
pointed
to
the
cage,
“Look
at
that
crab,
there!”
Staring
at
the
crab,
I
found
that
every
time
he
wanted
to
escape,
he
was
pulled
back
into
the
cage.
However,
he
didn't
give
up
his
fight.
Fortunately,
he
survived
from
the
struggle
eventually.
Shocked
and
amazed,
I
suddenly
understood
why
my
father
had
suggested
catching
crabs
that
morning.
I
thought
the
future
would
be
filled
with
many
possibilities.
Everyone
would
need
to
find
out
what
he
enjoyed
and
held
on
to
it.
From
that
day
on,
I
was
determined
to
make
my
dream
come
true.
Besides
my
devotion
to
school
work,
I
spent
all
my
spare
time
making
full
preparations
for
becoming
a
writer.
Reading,
collecting
materials
and
writing
made
my
life
busy
but
fulfilled,
which
laid
a
good
foundation
for
me.
Meanwhile,
I
contributed
to
literature
journals.
Gradually,
some
achievements
as
a
writer
increased
my
confidence.
I
always
think
of
the
crab
whenever
faced
with
difficulties.
What
my
father
said
also
encouraged
me
on
my
way
to
success.
Now
I
am
grateful
for
sticking
to
the
thing
I
truly
dreamed
of.

展开更多......

收起↑

资源列表