资源简介 普师高级中学高三第一学期第第二次阶段考英语试题第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKuala Lumpur is a capital city in Malaysia. Here are the top 4 budget hotels:The Chinatown Inn (About $30 per night)Just a block from the railway station, located in Chinatown’s open market. It has clean beds, central air conditioning, hot water for coffee and tea, and a hall with a big screen TV. Wi-Fi is good except Floor 5. The guests’ complaint is that the air condition is too cold, so make sure you get a room with a window. You can open it to let some warmth in.Ancasa Express (About $45 per night)The hotel is above the sky-train station. That makes it convenient to get to other parts of the city. From the station take the elevator to the 5th floor to reach the hotel lobby (大厅). The rooms are clean and nice. There is a flat screen TV, the strongest Wi-Fi, and a very hot rainfall shower. The guests’ complaint is that the cafe is only open for breakfast and dinner, and not 24 hours.Central Hotel (About $35 per night)This hotel is just two blocks from the Central Station, which is the heart of all transportation in the city. From Central you can walk 2 blocks to the beautiful Central Hotel, in which rooms are small but clean, and have common Wi-Fi.Ocean 77 (About $25 per night)On Petaling Street in Chinatown, this brand new hotel is most spotlessly clean. There is a flat screen TV and good Wi-Fi in each room. The location is good, in the heart of the Petaling Street market. No cafe in the hotel, but many on the street.1. In the Chinatown Inn you are told to choose a room with a window ________.A. because the light in the room is dimB. so that you can breathe the fresh airC. so that you can let some warm air inD. so that you can have a good view from it2. If a guest likes surfing the Net, which of the following would be his first choice A. The Chinatown Inn B. Central Hotel.C. Ocean 77. D. Ancasa Express3. What is the unusual characteristic of Ocean 77 A. It is the cheapest, newest and cleanest.B. Its location is in the heart of the city.C. It is located in the street in Chinatown.D. There is a flat screen TV and good Wi-Fi.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了马来西亚吉隆坡最经济实惠的四家旅馆。【1题详解】细节理解题。根据The Chinatown Inn (About $30 per night)中“The guests’ complaint is that the air condition is too cold, so make sure you get a room with a window.( 客人抱怨的是空调太冷了,所以一定要订一个有窗户的房间。)”可知,在唐人街旅馆,你被告知要选择一个有窗户的房间,这样你就可以让一些温暖的空气进来,因为房间空调太冷了。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Ancasa Express (About $45 per night)中“There is a flat screen TV, the strongest Wi-Fi, and a very hot rainfall shower.( 这里有平板电视,最强的Wi-Fi,还有非常热的淋浴。)”可知,Ancasa Express的无线网信号最强;由此可知,如果一个客人喜欢上网,Ancasa Express是他的首选。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Ocean 77 (About $25 per night)的标题和“On Petaling Street in Chinatown, this brand new hotel is most spotlessly clean.( 在唐人街的Petaling街,这家崭新的酒店是最干净的。)”可知,Ocean 77的价格最便宜,酒店也是最新,最干净的,这是这家酒店最特别之处。故选A。BMany people feel that dream is unique to humans. However, many dog owners will likely disagree on that. They have noticed that their dogs at various times during the sleep may shake legs, snort (哼) and sometimes growl (低声吼叫) which gives the impression that they are dreaming. These things may wonder us about whether dogs dream.Scientists confirm that dogs probably do dream. It turns out that dog brains and human brains have many similarities during sleep cycles. Researchers used special machines to measure electrical activity in a dog’s brain and human’s brain. Scientists already knew that when humans dream, a certain part of the brain is active during sleep. Researchers discovered that the same part of the brain is active in sleeping dogs. Scientists have other data that back up these findings.Many people dream that they are trying to move but cannot. Interestingly, part of that experience is not a dream. When people sleep, the brain produces a chemical that causes the dreamer to become temporarily paralyzed (使麻痹). Researchers think this happens so that people cannot physically act out dreams while they are sleeping. Dog brains make the same chemical. In one study during which this chemical was blocked, sleeping test dogs performed physical activities, such as standing up, sniffing around the room for imaginary rabbits, or chasing imaginary balls.Because of these similarities, researchers believe that the content of a dog’s dream might come from the same source as a human’s dream. “People’s dreams are usually based on things they did that day,” says Dr. Samantha Hudspith. “So there is reason to believe that dogs dream about the things they’ve done that day. Of course, there will never be a way to prove this. Dogs cannot describe their dreams the way that humans can.”4. What does the underlined phrase “back up” mean in the second paragraph A. Disagree. B. Support.C. Record. D. Show.5. What happened to a sleeping dog when this chemical mentioned in paragraph 3 was cut off A. It woke up. B. It stopped dreaming.C. It acted out its dream. D. It couldn't move its body.6. How is the text mainly developed A. By telling stories B. By giving examples.C. By comparing details D. By listing differences.7. What is the best title for the text A. Do Dogs Dream B. Why Do Dogs Dream C. Signs of Dog Dreams D. Similarities Between Humans and Dogs【答案】4. B 5. C 6. C 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。许多人觉得梦是人类独有的。然而许多养狗人注意到狗在睡眠时会摇晃腿、打鼾、有时会低声吼叫,因此他们认为狗在做梦。科学家通过实验发现狗可能会做梦,但也无法证明这一点,因为狗无法像人类那样描述自己的梦。【4题详解】词义猜测题。根据第二段中的“Scientists confirm that dogs probably do dream.”可知,科学家证实狗可能会做梦。下文的研究结果是在解释为什么狗有可能像人一样做梦。由本段最后一句“Scientists have other data that back up these findings.”可知,科学家有其他数据支持这些研究结果。因此本段首尾两句相扣,back up与confirm同义,意为“证明,证实”。A. disagree不同意;B. support支持。C. record记录;D. show展示。因此,通过对confirm的理解,选择support合适,即有数据支持这些研究成果。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“In one study during which this chemical was blocked, sleeping test dogs performed physical activities, such as standing up, sniffing around the room for imaginary rabbits, or chasing imaginary balls.”可知,在一项研究中阻断这种化学物质的产生,结果是参与睡眠测试的狗开始进行身体活动,例如站起来,在房间里嗅想象中的兔子,或者追逐想象中的球。即当该种化学物质被抑制后,睡着的狗开始将梦中的活动付诸于实施。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段中的“It turns out that dog brains and human brains have many similarities during sleep cycles.”和第三段中的“Dog brains make the same chemical.”可知,狗的大脑和人的大脑在睡眠时发生的活动有许多相似之处,狗的大脑和人的大脑产生同样的化学物质。因此本文主要是通过“比较”的方法来写作的。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第一段 “Many people feel that dream is unique to humans. However, many dog owners will likely disagree on that. They have noticed that their dogs at various times during the sleep may shake legs, snort and sometimes growl which gives the impression that they are dreaming. These things may wonder us about whether dogs dream.”可知,许多人觉得梦是人类独有的。然而,许多养狗人可能会在这一点上意见不一。他们注意到,他们的狗在睡眠中的不同时间可能会摇晃腿、打鼾,有时会低声吼叫,这给人一种他们在做梦的印象。这些事情可能会让我们怀疑狗是否会做梦。由下文“Scientists confirm that dogs probably do dream.”可知,文章就狗是否会做梦展开论述。根据文章最后“So there is reason to believe that dogs dream about the things they’ve done that day. Of course, there will never be a way to prove this. Dogs cannot describe their dreams the way that humans can.”可知,有理由相信狗梦见了他们当天所做的事情。当然,永远不会有办法证明这一点。狗无法像人类那样描述自己的梦。因此用问句“狗是否能做梦?”来总结文章主要内容是合适的,即它是文章的最佳标题。故选A。C"Sorry, but I don't agree with you ..."This is usually followed by unbearable silence and angry tears. I've always found it difficult to disagree with someone, because I don't want to lose a friend. I've found it even harder to accept it when someone disagrees with me, because my ego(自尊心)is hurt.Before the other person gets a chance to explain why she disagrees with me, my usual response would be," If you aren't able to see my point of view, then what you think isn't worth my time or consideration, either." But now I've come to realize that when a friend disagrees with me, sometimes she is simply saying, "I don't agree with the way things are done." She still respects me as a person, and is only pointing out a better way to look at a matter. However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth. That's when need to listen to what she says.I've learned that one way to help my friend is for me to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully. While we can't control how a person will respond to our views, we must learn to disagree with our friends in love. We will never feel that we are better than the other person.And that will help us to be less emotional, and more objective in the way we express our opinions.In the same way, we can also stay open to feedback(反馈)from others,knowing that our friends may be correcting us in love.Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions. Though I don't like being disagreed with, I'm starting to see the value of such disagreements.8. The author has found it difficult to disagree with someone because .A. he is a friendly person B. he usually hides his ideasC. he has no mind of his own D. he wants to keep the friendship9. When a friend disagreed with him,the author used to .A. be unhappy B. argue with the friendC. break up with the friend D. explain things calmly10. The author will listen to a friend when .A. he is against the truth B. he doesn't tell the truthC. he is respected by a friend D. he does things in the wrong way11. What does the author mainly talk about in the text A. How to keep friendship. B. How to avoid hurting a friend.C. How to express disagreements. D. How to deal with disagreements.【答案】8. D 9. A 10. A 11. D【解析】【分析】本文是一篇议论文,作者通过自己的经历,引出对朋友间出现“观点不同”问题的讨论。最后得出结论,真正的友情能够在争论和坦诚中促进双方的成长,虽然作者还是不喜欢他人反对自己的观点,但是他开始看到不同观点存在的价值。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“I've always found it difficult to disagree with someone,because I don't want to lose a friend.(我总是发现很难与别人意见相左,因为我不想失去一个朋友)”可知,作者认为很难反对某人意见的原因是害怕失去朋友,想要维持友谊。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第一段中“I've found it even harder to accept it when someone disagrees with me, because my ego(自尊心)is hurt.(我发现,当有人不同意我的观点时,我更难接受,因为我的自尊心受伤了)”可知,当作者的意见被他人反对时,他感到自尊心受到伤害。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第二段的最后两句“However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth.That's when need to listen to what she says.(然而,有时我的朋友可能会因为我反对真相而与我意见相左,这时我需要倾听她所说的话)”可知,作者认为,当他的观点违背客观事实时,他需要听取其他反对者的意见。故选A。【11题详解】主旨大义题。阅读全文,并根据第二段的最后两句“However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth.That's when need to listen to what she says.(然而,有时我的朋友可能会因为我反对真相而与我意见相左,这时我需要倾听她所说的话)”和第三段的“In the same way, we can also stay open to feedback(反馈)from others,knowing that our friends may be correcting us in love.(同样,我们也可以随时接受反馈从其他人那里,知道我们的朋友可能在爱中纠正我们)”可知,文章主要谈论的是他人不同意自己观点以及自己不同意他人观点时如何处理的问题。故选D。DSummer heat can be dangerous, and heat leads to tragedy far too often. According to Kidsandcars Organization, an average of 37 young children per year die of car heat in the US, when they are accidentally left in a hot vehicle.For Bishop Curry, a fifth grader from McKinney, Texas, one such incident hit close to home. A six-month-old baby from his neighborhood died after hours in a hot car. After hearing about her death, Curry decided that something needed to be done. Young Curry drew up a sketch(草图) of a device he called "Oasis."The device would be attached to car seats and watch the temperature inside the car. If it reached a certain temperature in the car, and the device sensed a child in the car seat, it would begin to circulate cool air. Curry also designs the device using GPS and Wi-Fi technology, which would alarm the child's parents and, if there was no response from them, the police.Curry's father believes that the invention has potential. "The cool thing about Bishop's thinking is none of this technology is new," he said. "We feel like the way he's thinking and combining all these technologies will get to production faster." His father even introduced the device to Toyota, where he works as an engineer.In January, Curry's father launched a campaign for the invention. They hope to raise money to finalize the patent, build models, and find a manufacturer. They have raised more than twice that--over $46,000."I was so proud of him for thinking of a solution," the father said. "We always just complain about things and rarely offer solutions."12. What inspired Curry to invent Oasis A. His narrow escape from death after being locked in a car.B. His knowledge of many children's death because of car heat.C. The death of his neighbor's baby after being left in a hot car.D. The injury of 37 children in his school in a car accident.13. What would Oasis do if it was hot in a car with a child A. It would inform the parents or even the police.B. It would pump out the hot air in the car.C. It would sound the alarm attached to the car.D. It would get the window open to save the child.14. What does Curry's father think is cool about Curry's invention A. It used some of the most advanced technology.B. It simply combined technologies that existed.C. It could accelerate production of new technology.D. It is the most advanced among similar products.15. Why did Curry's father start a campaign to raise money A. To conduct experiments to test the invention.B. To get other children devoted to inventions.C. To support a charity of medical aid for children.D. To get the patent and bring it to production.【答案】12. C 13. A 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Curry的发明。酷暑很危险,高温会导致悲剧的发生。根据数据,平均每年有37个年幼的孩子死于酷热的车厢。为此,Curry发明了一项创造,能够让被关在车内的孩子获得解救。Curry的父亲把这项发明介绍了丰田汽车公司,并发起了一场运动,最终他们筹得超过46000美元。Curry的父亲为Curry能够想到一个解决方案而骄傲。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的最后两句“After hearing about her death, Curry decided that something needed to be done. Young Curry, who turned 11 this year, has always had a knack for inventing things, and he drew up a sketch (草图) of a device he called “Oasis.”(在听到她的死讯后,库里决定做点什么。今年刚满11岁的小库里一直都有发明东西的天赋,他画了一幅他称之为“绿洲”的装置草图)”可知,在听说领居家6个月的婴儿在车里热死后,Young Curry决定发明“绿洲”设备。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的最后一句“Curry also designs the device using GPS and Wi-Fi technology, which would alarm the child’s parents and, if there was no response from them, the police.(库里还设计了一款使用GPS和Wi-Fi技术的设备,可以提醒孩子的父母,如果他们没有回应,还可以报警)”可知,Young Curry发明的“绿洲”设备可以通知孩子家人和警方。故选A。【14题详解】细节理解题。根据第四段中的前三句“Curry’s father believes that the invention has potential. “The cool thing about Bishop’s thinking is none of this technology is new,” he said. “We feel like the way he’s thinking and combining all these technologies will get to production faster.”(库里的父亲认为这项发明有潜力。“毕晓普的想法最酷的地方在于,这些技术都不是新的,”他说。“我们认为,他的想法和结合所有这些技术的方式将更快地投入生产。”)”可知,父亲认为Young Curry的发明很酷,因为用到的科技都是现成的。故选B。【15题详解】推理判断题。根据第五段中的第二句“They hope to raise money to finalize the patent, build models, and find a manufacturer.(他们希望筹集资金最终确定专利,建造模型,并找到制造商)”可知,Young Curry的父亲为他的发明筹钱用于获取专利,找到生产商进行生产。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。HobbiesHobbies play an important role in our life. Most people have a lot of free time available but seldom use it gainfully. ____16____ There are many hobbies from which you can pick and you can choose one that suits your talents.Once you have decided to start a hobby, it will be wise to go through a list of popular hobbies and choose one that is close to your heart and can make you feel confident. Some of the most popular hobbies that people generally take to are reading, listening to music, gardening, fishing, sports, music, exercise and computer-related activities. ____17____ Once you start, you seldom think of giving it up.Learning a new hobby is really a wonderful experience. As you progress, you will be living in a new world and learning new skills. You will begin to discover your hidden talents that you didn’t know. You will start reading more about your hobby, meeting other hobbyists with similar interests, exchanging views and building friend circles both near and far. ____18____ In these games you will get the opportunity to meet others on a regular basis and develop great relationship.____19____ They can help you keep good health and remain fit. On the other hand, if you are young and take a great interest in sports, you can develop your skills and finally get financially rewarded too. Similarly, gardening provides the hobbyist with enjoyable pastime and opportunity for relaxation. At the same time they get the rewards of their labor.People take up hobbies for interest, enjoyment and relaxation. Over a period of time, you might develop outstanding skills and get financially rewarded. ____20____A. Each of these hobbies can give you great benefits.B. This will change when you play games like golf, basketball or tennis.C. Most importantly, the main aim of having a hobby is for personal satisfaction.D. Physical hobbies like sports and gardening can be very rewarding.E. This will be more so if you take up games like golf, basketball or tennis.F. Although these hobbies can benefit you a lot, you may not keep them forever.G. They would rather chat with their friends than use their talents and start a hobby.【答案】16. G 17. A 18. E 19. D 20. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍业余爱好在我们的日常生活中起着重要作用,如何去培养自己的业余爱好。【16题详解】根据上句“Most people have a lot of free time available but seldom use it gainfully. ”(大多数人都有很多自由时间但很少有空闲时间有价值地利用起来。)可知,空闲时间不愿意发挥才能利用时间,G项:他们宁愿和朋友聊天,也不愿发挥他们的才能。符合语境。故选G。【17题详解】根据“Some of the most popular hobbies that people generally take to are reading, listening to music, gardening, fishing, sports, music, exercise and computer-related activities.”(一些最流行的爱好,人们通常采取的是阅读,听音乐,园艺,钓鱼,体育,音乐,锻炼和计算机相关活动。)上文举了一些受欢迎的业余爱好;再根据空格下句“Once you start, you seldom think of giving it up.”(一旦开始,你就很少想到放弃它。)可知,人们经常从事这些业余爱好,不愿意放弃是因为这些爱好都能给你带来很大的好处。故选A。【18题详解】根据下文的“In these games you will get the opportunity to meet others on a regular basis and develop great relationship.”(在这些游戏里,你将有机会定期与其他人见面并发展好的关系。) 可知,上句说明通过运动,人们有机会发展良好关系, E. This will be more so if you take up games like golf, basketball or tennis. (如果你参加诸如高尔夫、篮球或网球之类的运动,情况会更好)举例运动,前后都出现games符合语境,故选E【19题详解】根据下句“They can help you keep good health and remain fit.”(它们可以帮助你保持健康。)可知,这段在写体育爱好的益处,D. Physical hobbies like sports and gardening can be very rewarding.(体育和园艺等体育爱好是非常有益的。)符合语境。故选D。【20题详解】根据上文“People take up hobbies for interest, enjoyment and relaxation. Over a period of time, you might develop outstanding skills and get financially rewarded.”(人们为了兴趣、享受和放松而从事业余爱好。在一段时间内,你可以培养杰出的技能并获得经济回报。)可知,这是在强调人们从事业余爱好的目的。“interest, enjoyment and relaxation”属于“personal satisfaction”。C. Most importantly, the main aim of having a hobby is for personal satisfaction.(最重要的是,业余爱好的主要目的是为了个人的满足。)符合语境。故选C。第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A weak old man went to live with his son, daughter-in-law, and a four-year old grandson. The old man’s hands ___21___and his eyesight was poor. The family ate together at table, but the elderly grandfather’s shaky hands made eating rather___22___ Peas rolled off his spoon onto the floor. When he grasped the glass, often ___23___ spilled (泼洒) on the tablecloth.The son and daughter-in-law became ___24___ at the mess (脏乱). “We must do___25___about grandfather,” said the son. I’ve had enough of his spilled milk and food on the floor. So the husband and wife set a small table in the corner. There, grandfather ate alone while the rest of the family had their dinner at the dinner table ___26___. Since grandfather had broken a dish or two, his food was served in a ___27___ bowl. Sometimes when the family glanced in grandfather’s ___28___, he had a tear in his eye. Still, the couple always blamed him when he___29___a spoon or spilled food. The four-year-old watched it all in____30____One evening before supper, the father ____31____his son playing with small wood pieces. He asked the child sweetly, “What are you making ” The boy ____32____, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The words so ____33____ the couple that they were speechless. Then tears started to ____34____ down their cheeks. Though no word was ____35____, both knew what must be done. That evening the husband took grandfather’s hand and led him back to the family dinner table gently. From then on, the grandfather ate every meal with the family.21. A. trembled B. covered C. raised D. pushed22. A. interesting B. convenient C. amusing D. difficult23. A. juice B. milk C. soup D. water24. A. shocked B. disappointed C. angry D. surprised25. A. anything B. everything C. nothing D. something26. A. seriously B. happily C. sadly D. slowly27. A. plastic B. small C. wooden D. cheap28. A. way B. direction C. sight D. situation29. A. dropped B. threw C. chose D. touched30. A. peace B. relief C. danger D. silence31. A. noticed B. kept C. heard D. suggested32. A. responded B. caught C. hit D. pushed33. A. attracted B. stuck C. struck D. absorbed34. A. stream B. go C. fall D. flood35. A. taught B. told C. spoken D. written【答案】21. A 22. D 23. B 24. C 25. D 26. B 27. C 28. B 29. A 30. D 31. A 32. B 33. C 34. A 35. C【解析】【分析】本文是一篇记述文。文章讲述的是一个关爱老人的故事。老人年纪大了,手脚开始变得不听使唤,家人嫌弃手脚不便的老人,让老人单独吃饭,还经常批评老人打破餐具。这些场景被四岁的孩子看到了,看到父母不善待爷爷的行为后也效仿他们,为他们准备年老后使用的木碗,这一举动深深地触动了父母,他们痛改前非,开始善待老人。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:老人的手颤抖着,视力很差。A. trembled发抖;B. covered包括,覆盖;C. raised提高,升起;D. pushed推动。由下文中的“shaky hands”可知,老人因年老体衰而双手颤抖。故选A项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:一家人在桌边一起吃饭,但年迈的祖父颤抖的双手使吃豌豆变得相当困难,把勺子掉地上。A. interesting有趣的;B. convenient方便的;C. amusing有趣的,好玩的;D. difficult困难的。本句提到老人双手颤抖,后面两句又描写了就餐时的具体困难,由此可以推断出老人因双手颤抖而就餐困难。故选D项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:当他抓起杯子时,牛奶常常溅到桌布上。A. juice果汁;B. milk牛奶;C. soup汤;D. water水。由第二段第三句“I’ve had enough of his spilled milk and food on the floor.”可知,由于老人双手颤抖而泼洒杯中牛奶。故选B项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:儿子和儿媳对这一团糟感到气愤。A. shocked震惊的;B. disappointed失望的;C. angry生气的;D. surprised惊讶的。由下文中这对夫妇的做法可以推断出他们对父亲泼洒牛奶、把食物掉到地上、把家里弄得脏乱的行为大为恼火。故选C项。【25题详解】考查代词词义辨析。句意:我们必须为爷爷做点什么。A. anything任何事;B. everything每件事;C. nothing没有什么;D. something某事。本句是一个肯定句,要表达的意思是要对父亲(孩子的爷)采取一些措施,所以用something。故选D项。【26题详解】考查副词词义辨析。句意:在那里,爷爷一个人吃饭,而家里其他人在餐桌上愉快地吃晚饭。A. seriously严重的;B. happily高兴地;C. sadly悲伤地;D. slowly缓慢地。由前面的“the grandfather ate alone”和“while”可知,这里老人独自一个人就餐和一家其他三个人开心地就餐形成对比,所以用happily。故选B项。27题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于爷爷打碎了一两个盘子,他就用木碗吃饭。A. plastic塑料的;B. small小的;C. wooden木的;D. cheap便宜的。由下文“his son playing with small wood pieces”以及本句中提到老人偶尔会打碎一两个盘子,第三段中提到他们的儿子给他们准备年老后使用的木碗可知,此处指木碗。故选C项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:有时,当一家人朝爷爷的方向看时,他眼里含着泪。A. way方式,方法,路;B. direction方向;C. sight视力,景象;D. situation情况,处境。本句意为朝爷爷的方向看,in one’s direction是固定短语,意为“朝某人的方向”。故选B项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:当他掉勺子或是把食物洒了的时候,这对夫妇总是责怪他。A. dropped掉下;B. threw扔,抛;C. chose选择;D. touched触碰。由上文提到的老人偶尔会打碎一两个盘子可知,此处指掉勺子。故选A项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:这四岁的孩子静静地看着。A. peace和平;B. relief解除,减轻;C. danger危险;D. silence沉默。此处表示四岁的儿子只好默不作声地看着,in silence是固定短语,意为“沉默地”,符合语境。故选D项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:有一天晚上晚饭前,父亲注意到儿子在玩小木片。A. noticed注意到;B. kept保持;C. heard听见;D. suggested建议。根据语境可知,父亲看到儿子正在玩耍地上的木屑,notice sb. doing sth.是固定短语,意为“注意到某人做某事”。故选A项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:男孩回答说:“哦,我正在给你和妈妈做一个小碗。A. responded回答;B. caught了解,抓住;C. hit打击;D. pushed推动。前面父亲问“你在做什么?”,所以此处指小孩回答。故选B项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:这句话深深打动了这对夫妇,使他们哑口无言。A. attracted 吸引;B. stuck粘贴,坚持;C. struck打击,撞击;D. absorbed使……全神贯注,吸引。由本句中的“speechless”和下文可知,儿子的话深深地触动了这对夫妇。故选C项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:然后眼泪开始顺着他们的脸颊流下来。A. stream流出;B. go走,到达;C. fall落下,来临;D. flood淹没,溢出。根据语境可知,此处表示他们的泪水开始流下来了。故选A项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管没有说一句话,夫妇都知道该怎么做了。A. taught教;B. told告诉;C. spoken说话;D. written写。根据语境可知,此处表示尽管没有说话。故选C项。第二节(共1小题;每小题1.5分,满分15分)阅读短文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Jan Tchamani, an English teacher in Brimingham, UK, suddenly developed a serious illness. At age 50, she found herself out of work and ____36____(stick)at home. After a while,she discovered that ____37____(surf)the Internet could help her feel less lonely and bored. She could do everything online. She also joined ____38____online group where she could talk about her problems and get support and advice ____39____ others.She realized that one of the greatest____40____ (benefit) of the Internet was its ability to remove the distance ____41____ usually exists between people.She ____42____(inspire)by the people online, started an IT club and taught some older people how to use the Internet. She and her friends organized events and collected money____43____ (pay)for private teachers. Also, Jan has started taking online classes to learn more about how to use the Internet to make society ____44____(good). Jan's life has been ______45______(great)improved by the Internet!【答案】36. stuck37. surfing38. an 39. from40. benefits41. which##that42. was inspired43. to pay 44. better45. greatly【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述一位英国的英语老师,生重病之后不得不闲赋在家,偶然机会发现上网能减少孤独和无聊,于是通过网络她结识了很多人并通过网络做了很多有意义的事情,自己的生活也发生了很大的变化。【36题详解】考查非谓语动词。句意:50岁时,她发现自己失业了,并且被困在家里。分析句子成分可知,空格处应填分词作宾语补足语,且stick与宾语herself之间的关系为被动,所以应填stuck。故填stuck。【37题详解】考查非谓语动词。句意:过了一段时间之后,她发现上网能帮助她减少孤独和无聊。分析句子成分可知,空格处应填动名词作主语,所以应填surfing。故填surfing。【38题详解】考查冠词。句意:她还加入了一个网上群体,在这里她可以谈论自己的问题并从别人那里得到支持和建议。分析句子成分可知,空格处应填不定冠词表示泛指,结合空格后“online”首字母发音为元音音素可知,此处应填an。故填an。【39题详解】考查介词。句意:她还加入了一个网上群体,在这里她可以谈论自己的问题并从别人那里得到支持和建议。分析句子结构可知,空格处应填介词,表示“从……”,所以应填from。故填from。【40题详解】考查名词。句意:她意识到网络的好处之一就是它能移除通常情况下存在于人与人之间的距离。分词句子成分以及空格前“one of the greatest”可知,空格处应填名词复数形式,所以应填benefits。故填benefits。【41题详解】考查定语从句。句意:她意识到网络的好处之一就是它能移除通常情况下存在于人与人之间的距离。分析句子成分可知,distance为先行词,空格处应填定语从句的引导词,且从句中缺少主语,所以应填关系代词which/that。故填which/that。【42题详解】考查时态和语态。句意:她受网上的人的鼓舞,创立了IT俱乐部,并教一些老人如何使用网络。分析句子成分可知,空格处应填谓语动词,根据空格后“started”和“taught”可知,空格处应填一般过去时,且inspire与主语She之间的关系为被动,所以应填was inspired。故填was inspired。【43题详解】考查非谓语动词。句意:她和朋友们组织活动并收集钱来付给私教。分析句子成分可知,空格处应填动词不定式表示目的状语,所以应填to pay。故填to pay。【44题详解】考查形容词。句意:同样,简还开始参加网上课程去学习如何使用网络的知识来使社会变得更好。分析句子成分可知,空格处应填形容词的比较级,good的比较级为better。故填better。【45题详解】考查副词。句意:通过网络,简的生活已经有了很大的改善。分析句子成分可知,空格处应填副词来修饰谓语动词,great的副词形式为greatly,所以应填greatly。故填greatly。第三部分写作(共2两节,满分40分)第一节:应用文写作:(满分15分)46. 假如你是李华,上周日你不慎在操场丢失一个书包,里面有学生证、钱包等物品。你校外教Mr. Smith捡到后上交给学校。请你用英语给他写一封感谢信,内容包括:1.写信目的;2.描述事情经过;3.再次表达感谢。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mr. Smith,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua【答案】Dear Mr. Smith,I'm Li Hua, a student from Class 1, Grade 2. I’m writing to thank you for returning my schoolbag.Last Sunday, I left my schoolbag on the playground owing to my carelessness. I was worried because my student's ID card, wallet and some documents were all in it, which were very important to me. Just as I was at a loss, I was informed that my schoolbag was at the school's Lost and Found and it was you who had found my schoolbag. My excitement was truly beyond description at that moment!Please accept my cordial thanks for your help.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达是应用文,要求写一封书信。【详解】第1步:根据提示可知,假如你是李华,上周日你不慎在操场丢失一个书包,里面有学生证、钱包等物品。你校外教Mr. Smith捡到后上交给学校。请你用英语给他写一封感谢信,内容包括:1.写信目的;2.描述事情经过;3.再次表达感谢。第2步:根据写作要求,确定关键词(组):thank sb. for (为某事感谢某人);playground(操场);carelessness(粗心);owing to(由于);be important to(对……重要);just as (正当);be at a loss (不知所措);inform(告知);Lost and Found(失物招领处);excitement(激动);beyond description(难以形容);cordial thanks(由衷的感谢)等。第3步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。此处文章主要应用一般过去时。第4步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持整洁美观的卷面是非常重要的。【点睛】范文内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级表达方式,如I was worried because my student's ID card, wallet and some documents were all in it, which were very important to me.运用非限制性定语从句;Just as I was at a loss, I was informed that my schoolbag was at the school's Lost and Found and it was you who had found my schoolbag.运用强调句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。第二节(满分25 分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。A young man was getting ready to graduate from college. For many months he had admired a beautiful sports car in a dealer's showroom, and knowing his father could well afford it, he told him that was all he wanted.As Graduation Day approached, the young man awaited signs that his father had purchased the car. Finally, on the morning of his graduation, his father called him into his private study. His father told him how proud he was to have such a fine son, and told him how much he loved him. He handed his son a beautiful wrapped gift box. Curious, but somewhat disappointed, the young man opened the box and found a lovely, leather-bound Bible, with the young man's name in gold. Angrily, he raised his voice to his father and said, "With all your money you give me a Bible " He then stormed out of the house, leaving the Bible.Many years passed and the young man was very successful in business. He had a beautiful home and a wonderful family, but realizing his father was very old, he thought perhaps he should go to see him. He had not seen him since that graduation day. Before he could make the arrangements, he received a telegram telling him his father had passed away, and willed all of his possessions to his son. He needed to come home immediately and take care of things.Paragraph1:When he arrived at his father's house,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph2:How many times do we miss blessings because they are not packaged as we expected ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Paragraph1:When he arrived at his father's house, sudden sadness and regret filled his heart. He began to search through his father's important papers and saw the still new Bible, just as he had left it years ago. With tears, he opened the Bible and began to turn the pages. As he was reading, a car key dropped from the back of the Bible. It had a tag with the dealer's name, the same dealer who had the sports car he had desired. On the tag was the date of his graduation, and the words... "PAID IN FULL".Paragraph2:How many times do we miss blessings because they are not packaged as we expected Do not spoil what you have by desiring what you have not; but remember that what you now have was once among the things you only hoped for. Sometimes we don't realize the good fortune we have or we could have because we expect "the packaging" to be different. What may appear as bad fortune may in fact be the door that is just waiting to be opened.【解析】【分析】本篇书面表达属于读后续写,要求考生续写两段内容使之与已给出的材料构成一篇完整的短文。【详解】本篇书面表达是读后续写。通过阅读所给文章可知,即将大学毕业的年轻人想要一辆跑车,但他父亲送给他《圣经》,他很失望,之后再也没有回去看过父亲,很多年后他在商业界很成功,有一天打算回去看父亲时被通知父亲已去世,回去看父亲送给自己的《圣经》的后几页掉下来一把车钥匙,原来父亲早就给他买好了那辆跑车。续写部分分为两段,第一段开头是:当他到达他父亲家时……,所以应该写他感到非常的悲伤和悔恨。在他寻找有关父亲的重要的笔迹时发现了那本《圣经》。年轻人哭了,他打开《圣经》一页一页地翻着,突然,一把车钥匙从书的后几页掉了出来。钥匙上有一个刻有经销商名字的标签,名字正是多年前他想要的那辆跑车的经销商的名字。标签上的日期是他毕业的那天,并且写着“钱已付过”。第二段开头是:生活中我们错过了多少心灵的祝福和对祈祷的回应,难道仅仅是因为它们的到来不在我们的期待之中 。本段应该写珍惜每一个人对你的祝福,因为错过了便等于失去了。续写时我们要按照已给出的材料中的关键词来写两段内容。最后还要注意所续写短文的词数应为150左右。按要求完成写作任务。【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:blessing,fortune等高级词汇;who引导的定语从句the same dealer who had the sports car he had desired.;as引导的伴随状语从句As he was reading;what引导的主语从句What may appear等高级句式。普师高级中学高三第一学期第第二次阶段考英语试题第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKuala Lumpur is a capital city in Malaysia. Here are the top 4 budget hotels:The Chinatown Inn (About $30 per night)Just a block from the railway station, located in Chinatown’s open market. It has clean beds, central air conditioning, hot water for coffee and tea, and a hall with a big screen TV. Wi-Fi is good except Floor 5. The guests’ complaint is that the air condition is too cold, so make sure you get a room with a window. You can open it to let some warmth in.Ancasa Express (About $45 per night).The hotel is above the sky-train station. That makes it convenient to get to other parts of the city. From the station, take the elevator to the 5th floor to reach the hotel lobby (大厅). The rooms are clean and nice. There is a flat screen TV, the strongest Wi-Fi, and a very hot rainfall shower. The guests’ complaint is that the cafe is only open for breakfast and dinner, and not 24 hours.Central Hotel (About $35 per night)This hotel is just two blocks from the Central Station, which is the heart of all transportation in the city. From Central you can walk 2 blocks to the beautiful Central Hotel, in which rooms are small but clean, and have common Wi-Fi.Ocean 77 (About $25 per night)On Petaling Street in Chinatown, this brand new hotel is most spotlessly clean. There is a flat screen TV and good Wi-Fi in each room. The location is good, in the heart of the Petaling Street market. No cafe in the hotel, but many on the street.1. In the Chinatown Inn you are told to choose a room with a window ________.A. because the light in the room is dimB. so that you can breathe the fresh airC. so that you can let some warm air inD. so that you can have a good view from it2. If a guest likes surfing the Net, which of the following would be his first choice A. The Chinatown Inn B. Central Hotel.C. Ocean 77. D. Ancasa Express3. What is the unusual characteristic of Ocean 77 A. It is the cheapest, newest and cleanest.B. Its location is in the heart of the city.C. It is located in the street in Chinatown.D. There is a flat screen TV and good Wi-Fi.BMany people feel that dream is unique to humans. However, many dog owners will likely disagree on that. They have noticed that their dogs at various times during the sleep may shake legs, snort (哼) and sometimes growl (低声吼叫) which gives the impression that they are dreaming. These things may wonder us about whether dogs dream.Scientists confirm that dogs probably do dream. It turns out that dog brains and human brains have many similarities during sleep cycles. Researchers used special machines to measure electrical activity in a dog’s brain and human’s brain. Scientists already knew that when humans dream, a certain part of the brain is active during sleep. Researchers discovered that the same part of the brain is active in sleeping dogs. Scientists have other data that back up these findings.Many people dream that they are trying to move but cannot. Interestingly, part of that experience is not a dream. When people sleep, the brain produces a chemical that causes the dreamer to become temporarily paralyzed (使麻痹). Researchers think this happens so that people cannot physically act out dreams while they are sleeping. Dog brains make the same chemical. In one study during which this chemical was blocked, sleeping test dogs performed physical activities, such as standing up, sniffing around the room for imaginary rabbits, or chasing imaginary balls.Because of these similarities, researchers believe that the content of a dog’s dream might come from the same source as a human’s dream. “People’s dreams are usually based on things they did that day,” says Dr. Samantha Hudspith. “So there is reason to believe that dogs dream about the things they’ve done that day. Of course, there will never be a way to prove this. Dogs cannot describe their dreams the way that humans can.”4. What does the underlined phrase “back up” mean in the second paragraph A. Disagree. B. Support.C. Record. D. Show.5. What happened to a sleeping dog when this chemical mentioned in paragraph 3 was cut off A. It woke up. B. It stopped dreaming.C. It acted out its dream. D. It couldn't move its body.6. How is the text mainly developed A. By telling stories B. By giving examples.C. By comparing details D. By listing differences.7. What is the best title for the text A. Do Dogs Dream B. Why Do Dogs Dream C. Signs of Dog Dreams D. Similarities Between Humans and DogsC"Sorry, but I don't agree with you ..."This is usually followed by unbearable silence and angry tears. I've always found it difficult to disagree with someone, because I don't want to lose a friend. I've found it even harder to accept it when someone disagrees with me, because my ego(自尊心)is hurt.Before the other person gets a chance to explain why she disagrees with me, my usual response would be," If you aren't able to see my point of view, then what you think isn't worth my time or consideration, either." But now I've come to realize that when a friend disagrees with me, sometimes she is simply saying, "I don't agree with the way things are done." She still respects me as a person, and is only pointing out a better way to look at a matter. However, there may be times when my friend disagrees with me because I'm against the truth. That's when need to listen to what she says.I've learned that one way to help my friend is for me to be open and honest with the other to voice my thoughts and listen to the other carefully. While we can't control how a person will respond to our views, we must learn to disagree with our friends in love. We will never feel that we are better than the other person.And that will help us to be less emotional, and more objective in the way we express our opinions.In the same way, we can also stay open to feedback(反馈)from others,knowing that our friends may be correcting us in love.Good friendships build each other up, sometimes through disagreements and honest opinions. Though I don't like being disagreed with, I'm starting to see the value of such disagreements.8. The author has found it difficult to disagree with someone because .A. he is a friendly person B. he usually hides his ideasC. he has no mind of his own D. he wants to keep the friendship9. When a friend disagreed with him,the author used to .A be unhappy B. argue with the friendC. break up with the friend D. explain things calmly10. The author will listen to a friend when .A. he is against the truth B. he doesn't tell the truthC. he is respected by a friend D. he does things in the wrong way11. What does the author mainly talk about in the text A. How to keep friendship. B. How to avoid hurting a friend.C. How to express disagreements. D. How to deal with disagreements.DSummer heat can be dangerous, and heat leads to tragedy far too often. According to Kidsandcars Organization, an average of 37 young children per year die of car heat in the US, when they are accidentally left in a hot vehicle.For Bishop Curry, a fifth grader from McKinney, Texas, one such incident hit close to home. A six-month-old baby from his neighborhood died after hours in a hot car. After hearing about her death, Curry decided that something needed to be done. Young Curry drew up a sketch(草图) of a device he called "Oasis."The device would be attached to car seats and watch the temperature inside the car. If it reached a certain temperature in the car, and the device sensed a child in the car seat, it would begin to circulate cool air. Curry also designs the device using GPS and Wi-Fi technology, which would alarm the child's parents and, if there was no response from them, the police.Curry's father believes that the invention has potential. "The cool thing about Bishop's thinking is none of this technology is new," he said. "We feel like the way he's thinking and combining all these technologies will get to production faster." His father even introduced the device to Toyota, where he works as an engineer.In January, Curry's father launched a campaign for the invention. They hope to raise money to finalize the patent, build models, and find a manufacturer. They have raised more than twice that--over $46,000."I was so proud of him for thinking of a solution," the father said. "We always just complain about things and rarely offer solutions."12 What inspired Curry to invent Oasis A. His narrow escape from death after being locked in a car.B. His knowledge of many children's death because of car heat.C. The death of his neighbor's baby after being left in a hot car.D. The injury of 37 children in his school in a car accident.13. What would Oasis do if it was hot in a car with a child A. It would inform the parents or even the police.B. It would pump out the hot air in the car.C. It would sound the alarm attached to the car.D. It would get the window open to save the child.14. What does Curry's father think is cool about Curry's invention A. It used some of the most advanced technology.B. It simply combined technologies that existed.C. It could accelerate production of new technology.D. It is the most advanced among similar products.15. Why did Curry's father start a campaign to raise money A. To conduct experiments to test the invention.B. To get other children devoted to inventions.C. To support a charity of medical aid for children.D. To get the patent and bring it to production.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。HobbiesHobbies play an important role in our life. Most people have a lot of free time available but seldom use it gainfully. ____16____ There are many hobbies from which you can pick and you can choose one that suits your talents.Once you have decided to start a hobby, it will be wise to go through a list of popular hobbies and choose one that is close to your heart and can make you feel confident. Some of the most popular hobbies that people generally take to are reading, listening to music, gardening, fishing, sports, music, exercise and computer-related activities. ____17____ Once you start, you seldom think of giving it up.Learning a new hobby is really a wonderful experience. As you progress, you will be living in a new world and learning new skills. You will begin to discover your hidden talents that you didn’t know. You will start reading more about your hobby, meeting other hobbyists with similar interests, exchanging views and building friend circles both near and far. ____18____ In these games you will get the opportunity to meet others on a regular basis and develop great relationship.____19____ They can help you keep good health and remain fit. On the other hand, if you are young and take a great interest in sports, you can develop your skills and finally get financially rewarded too. Similarly, gardening provides the hobbyist with enjoyable pastime and opportunity for relaxation. At the same time they get the rewards of their labor.People take up hobbies for interest, enjoyment and relaxation. Over a period of time, you might develop outstanding skills and get financially rewarded. ____20____A. Each of these hobbies can give you great benefits.B. This will change when you play games like golf, basketball or tennis.C. Most importantly, the main aim of having a hobby is for personal satisfaction.D. Physical hobbies like sports and gardening can be very rewarding.E. This will be more so if you take up games like golf, basketball or tennis.F. Although these hobbies can benefit you a lot, you may not keep them forever.G. They would rather chat with their friends than use their talents and start a hobby.第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A weak old man went to live with his son, daughter-in-law, and a four-year old grandson. The old man’s hands ___21___and his eyesight was poor. The family ate together at table, but the elderly grandfather’s shaky hands made eating rather___22___ Peas rolled off his spoon onto the floor. When he grasped the glass, often ___23___ spilled (泼洒) on the tablecloth.The son and daughter-in-law became ___24___ at the mess (脏乱). “We must do___25___about grandfather,” said the son. I’ve had enough of his spilled milk and food on the floor. So the husband and wife set a small table in the corner. There, grandfather ate alone while the rest of the family had their dinner at the dinner table ___26___. Since grandfather had broken a dish or two, his food was served in a ___27___ bowl. Sometimes when the family glanced in grandfather’s ___28___, he had a tear in his eye. Still, the couple always blamed him when he___29___a spoon or spilled food. The four-year-old watched it all in____30____One evening before supper, the father ____31____his son playing with small wood pieces. He asked the child sweetly, “What are you making ” The boy ____32____, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The words so ____33____ the couple that they were speechless. Then tears started to ____34____ down their cheeks. Though no word was ____35____, both knew what must be done. That evening the husband took grandfather’s hand and led him back to the family dinner table gently. From then on, the grandfather ate every meal with the family.21. A. trembled B. covered C. raised D. pushed22. A. interesting B. convenient C. amusing D. difficult23. A. juice B. milk C. soup D. water24. A. shocked B. disappointed C. angry D. surprised25. A. anything B. everything C. nothing D. something26. A. seriously B. happily C. sadly D. slowly27. A. plastic B. small C. wooden D. cheap28. A. way B. direction C. sight D. situation29. A. dropped B. threw C. chose D. touched30. A. peace B. relief C. danger D. silence31. A. noticed B. kept C. heard D. suggested32. A. responded B. caught C. hit D. pushed33. A. attracted B. stuck C. struck D. absorbed34. A. stream B. go C. fall D. flood35. A. taught B. told C. spoken D. written第二节(共1小题;每小题1.5分,满分15分)阅读短文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Jan Tchamani, an English teacher in Brimingham, UK, suddenly developed a serious illness. At age 50, she found herself out of work and ____36____(stick)at home. After a while,she discovered that ____37____(surf)the Internet could help her feel less lonely and bored. She could do everything online. She also joined ____38____online group where she could talk about her problems and get support and advice ____39____ others.She realized that one of the greatest____40____ (benefit) of the Internet was its ability to remove the distance ____41____ usually exists between people.She ____42____(inspire)by the people online, started an IT club and taught some older people how to use the Internet. She and her friends organized events and collected money____43____ (pay)for private teachers. Also, Jan has started taking online classes to learn more about how to use the Internet to make society ____44____(good). Jan's life has been ______45______(great)improved by the Internet!第三部分写作(共2两节,满分40分)第一节:应用文写作:(满分15分)46. 假如你是李华,上周日你不慎在操场丢失一个书包,里面有学生证、钱包等物品。你校外教Mr. Smith捡到后上交给学校。请你用英语给他写一封感谢信,内容包括:1.写信目的;2.描述事情经过;3.再次表达感谢。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数Dear Mr. Smith________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节(满分25 分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整短文。续写的词数应为150左右。A young man was getting ready to graduate from college. For many months he had admired a beautiful sports car in a dealer's showroom, and knowing his father could well afford it, he told him that was all he wanted.As Graduation Day approached, the young man awaited signs that his father had purchased the car. Finally, on the morning of his graduation, his father called him into his private study. His father told him how proud he was to have such a fine son, and told him how much he loved him. He handed his son a beautiful wrapped gift box. Curious, but somewhat disappointed, the young man opened the box and found a lovely, leather-bound Bible, with the young man's name in gold. Angrily, he raised his voice to his father and said, "With all your money you give me a Bible " He then stormed out of the house, leaving the Bible.Many years passed and the young man was very successful in business. He had a beautiful home and a wonderful family, but realizing his father was very old, he thought perhaps he should go to see him. He had not seen him since that graduation day. Before he could make the arrangements, he received a telegram telling him his father had passed away, and willed all of his possessions to his son. He needed to come home immediately and take care of things.Paragraph1:When he arrived at his father's house,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph2:How many times do we miss blessings because they are not packaged as we expected 展开更多...... 收起↑ 资源列表 广东省普宁市普师高级中学2022届高三上学期第二次阶段考英语试题(原卷版).doc 广东省普宁市普师高级中学2022届高三上学期第二次阶段考英语试题(解析版).doc