资源简介 中考复习日常生活类专项练习一、阅读理解Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence(智力) and feelings. In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northeast and the Middle West, it is very hot at some times and very cold at other times. People in these states(州) have more heart trouble after the weather changes in February or March. The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 report by scientists, IQ(智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August). Weather also has a strong influence on people’s feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18℃, people become stronger. Low air pressure(气压) may make people forgetful(健忘).People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. People feel best at a temperature of about 18℃.Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today It may be the weather’s problem.根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择最恰当的答案。1.What can cause problems on health?A. Hot and wet weather B.A strong windC. Warm weather D. Low air pressure2.A report shows that people may have more intelligence when ______ comes.A. rain B. a strong wind C. very hot weather D. low air pressure3.According to(根据) the writer, fat people may feel bad in ______ weather.A. cold B. cool C. warm D. hot4.The writer wants to tell us that ______.A. hot and cold weather influences all people in the same wayB. weather influences people’s behaviourC.IQ changes when weather changesD. people feel good on low pressure days5.Which is the best title(标题) for this passage?A. Hot Weather Causes Health ProblemsB. Different Weather Makes People Feel BadC. Weather Influences FeelingsD. Weather Influences Health, Intelligence and FeelingsWill you be excited when you finally get to relax What will the Junior 3 students do to celebrate after the senior high school entrance exams in June Here, three of them tell us what they plan to do after the big exam.Li Junzhe, 15, Huaihua, Hunan:My friends and I will travel to Beijing and the Shanghai Expo right after the exam. We planned to go by ourselves but were turned down by our parents. They said we were too young to travel alone. Actually I'm okay with it because I've already traveled by myself.Zhu Hangian, 15, Dexing, Jiangxi:What am I going to do this summer Of course I'll go to see the Shanghai Expo! But before that, I will watch movies. Because of the big exam, I haven't seen any movies for a long time. I will watch whatever is in the cinema! As for the Expo, I can't wait to see the seeds in the UK Pavilion.Dong Xu, 14, Dalian, Liaoning:I will, no doubt, play computer games for days after the big exam. My mother never let me during the past few years. I can't imagine how exciting it will be now. Also my friends and I will go to see the Shanghai Expo. The first must-see on my list is the Liaoning Pavilion, our home pavilion. I'm curious (好奇的) about what we are showing to the world there.根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选择最恰当的答案。6.The underlined word "Pavilion." means _______ in Chinese.A.场馆 B.水族馆 C.溜冰场 D.台球馆7.Who has the experience of travelling alone A. Dong Xu B. NobodyC. Zhu Hangjian D. Li Junzhe8.Zhu Hangian will ________ before traveling to Shanghai.A. watch movies at home B. play computer gamesC. see films in the cinema D. go to Beijing with his friends9.The three students will be excited about their summer plans because_______.A. they will go to see the Shanghai Expo B. they all want to see moviesC. they will play games for days D. they will travel to Beijing10.What is the best title for this passage A. A Plan To The Shanghai Expo B. Summer fun ahead!C. A trip To Shanghai D. The Big ExamThere are some famous buildings that everyone can recognize. When you see a picture of a sports stadium that reminds you of a bird’s nest, you probably know it is the Olympic stadium in Beijing. When you see a picture of a famous concert hall that reminds you of a sailing ship, you probably know it is the Sydney Opera House in Australia. Buildings like these are easily recognized everywhere in the world. They were designed to look like other things if people use their imaginations.Other buildings do not need any imagination. They are made to look exactly like other things. Sometimes, these buildings are offices, restaurants, or even houses. Three buildings built in this way are actually museums. The shape of the building is clue to the objects people can see inside.In Guizhou, China, people can visit the Meitan Tea Museum, built in the shape of a giant teapot. There is also a second building next door that is shaped like a huge tea cup. From far away, the nine-story teapot-shaped museum looks like some kinds of giant work of art. But as one gets closer, the windows make it clear that this is a building.People who are interested in guitars might want to visit the Guitar Museum in Tennessee, USA. The three-story building is shaped like a guitar lying on its side. Inside, visitors can see all kinds of guitars as well as learn about famous guitar players.One of the newest funny shaped museums is a pottery museum in Gyconggi, Korean museum, built in 2011, is shaped just like a traditional Korean pot, Along with seeing exam pots and tools used for making pots in the museum, visitors can try to make their own pots.11.Sydney Opera House look like_______ and it is in Australia.A. a bird’s nest B. a sailing ship C. a nice guitar12.People can visit the building in the shape of teapot__________.A. in Guizhou, China B. In Tennessee, USA C. in Gycouggi, Korea13.The underlined word” giant” means “_________” in Chinese.A.豪华的 B. 巨大的 C. 古老的14. Which is NOT true about the building that is shaped like a guitar A. People can see all kinds of guitars inside of it.B. You can find information about famous guitar players there.C. The two-story building is shaped like a guitar lying on its side.15.The Olympic stadium and the Sydney Opera House are examples of ________.A. buildings that look exactly like things in themB. buildings that look like other thingsC. buildings that look like famous thingsMany people like spring, because they can go out and do many kinds of activities. We made a survey about the activities that people like to do in spring. Here are the results.Scott:In spring, I often visit my uncle and I like fishing with him. I also like boating and enjoy the beach. Last spring my uncle and I went boating. The dolphins came so close to us. It was very amazing. I hope that I can go there again soon.Linda:My favorite spring activity is gardening (园艺). I think it is relaxing to work in the garden. I grow many flowers in my garden every year. They are so beautiful.Nancy:I love spring. I love going to the beach and spending a whole day there. It is so relaxing to lie on the beach. I also like surfing in the sea.James:I am twelve years old. My favorite spring activity is swimming. I started to learn swimming when I was seven years old. I always have a good time with my friends in the river.16.Scott likes to go fishing with his ______.A. father B. mother C. uncle D. aunt17.Linda grows many ______ in her garden.A. grasses B. flowers C. trees D. vegetables18.Both _____ and _____ enjoy the beach.A. Scott; Linda B. Nancy; James C. Scott; Nancy D. Linda; James19.James has been swimming for ______ years.A. five B. six C. seven D. eight20.The passage is mainly about _______.A. favorite seasons B. free time activitiesC. favorite places to go D. favorite spring activities21.From the information in the picture, we know that Lily was born on ______.A.June 8, 2005B.June 22, 2005C.June 22, 201322.According to the personal information, we know that Mary Connor lives in .A.CanadaB.AmericaC.England23.You can borrow books_________.A.at 10:30 am on MondayB.at 10:00 pm on ThursdayC.at 3:30 pm on Saturday24.According to the survey(调查) of 2,000 American online shoppers, ________people shop online from 5pm to 8pm.A.320. B.640. C.800.25.Which of the following is NOT TRUE A.You’d better wear your sun hat to enjoy wonderful sunshine.B.The boats will take you to different places for swimming.C.Mr Smith and his child need to pay $160 for the tour.As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big, such as winning the Nobel Prize, or they can be small, you may just want to become the best student in your class. Once you find a dream, what do you do with it Do you ever try to make your dream real Andrew Matthews, an Australian writer tells us that making our dreams real is life's biggest challenge. You may think you're not very good at some school subjects or is impossible for you to become a writer. These kinds of thoughts stop you from getting your dream. In fact, everyone can make his dream come true. The first thing you must do is to remember what your dream is. Don't let it leave your heart. Keep telling yourself what you want. Do this step by step and your dream will come true faster because a big dream is made up of many small dreams.You must also never give up your dream. There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty )comes from yourself. You need to decide what is the most important.)Without dreams, you won' t make up your mind to learn more skills and find new interests.26.写出①处划线部分单词的副词形式:27.写出②划线部分单词的中文意思:28.根据上下文写出③处所缺单词:29.写出④处划线部分的同义词组:30.将⑤处划线部分改写成如下复合句: you have dreams, you won' t make up your mind to learn more skills and find new interests.阅读短文,根据要求完成下面各小题。Michael went back to Fullerton, his home town. His visit to Fullerton was very special to him. He was born there, he grew up there. But he hadn’t been back there since he finished high school.He went to places he hadn’t gone to in years. He walked through the park and remembered the days he had walked through that same park with his friend. He passed by the field where he and his friends had played baseball every day after school. And he stood in front of the movie theater and thought about all the Saturday afternoons he had spent there, watching his favorite movie heroes and eating popcorn.He did things he hadn’t done in a long time. He had some home-made ice cream at the ice cream shop. He rode on the merry-go-round in the park, and he went fishing at the lake. For a little while, he felt like a kid again.He saw people he hadn’t seen in years. He visited several of his old neighbors. He said hello to the owners of the candy store near his house. And he also went to see Mrs. Riley, his tenth-grade science teacher.Michael’s trip back to Fullerton was a very nostalgic (怀旧的) experience for him. Going back to Fullerton brought back many memories of days gone by.A. 根据短文内容简要回答问题。31.Michael went to places he hadn’t gone to in years. Which places did he go _________________________________________________________________32.Who did Michael visit _________________________________________________________________B. 将短文中划线的句子译成汉语。33._________________________________________________________________34.__________________________________________________________________C. 请给短文拟一个适当的英文标题。35.___________________________________________________________________A primary school bus driver stopped the bus in a gas station in Ohio because he had to use the bathroom. Instead of turning off the engine (引擎) and taking the key with him, the driver left the bus running. And he forgot to set the brake (制动器) because he was in a hurry. “It was cold outside, and I didn’t want the kids to get cold while I was using the bathroom,” he told a police officer.The bus slowly started moving away from the gas station. As the bus picked up speed, the kids began shouting and crying. Ten-year-old Jake ran forward to the driver’s seat and held the steering wheel (方向盘). He pressed hard on the brake pedal (踏板) and managed to stop the bus as it came nearer to a river bed. Jake turned off the engine at last. After the police arrived at the scene, they praised Jake for his great effort.“That is one cool kid,” said the police officer. “I told him he would make a great police officer when he grew up.”Jake wasn’t impressed with what he had done. “Stopping the bus,” he said, “was easy compared to playing Grand Theft Auto III,” his favorite action video game. The bus driver was taken to the police station. He was at first charged (指控) with “leaving a child alone while motor is running.” The lawyer said he hoped to upgrade the charge because of the number of children (twenty) on the bus.“Whatever he is charged with,” the police officer said, “I will see that he never drives a bus again.”36.Why didn’t the driver turn off the engine when he went to the bathroom Because _________.A. he was in a hurryB. he forgot to do itC. he didn’t want the kids to get coldD. he thought he would be back in a minute37.What is the correct order _________a. The bus started moving.b. Jake turned off the engine.c. Jake held the steering wheel.d. The kids began shouting and crying.e. Jake ran forward to the driver’s seat.f. Jake pressed hard on the brake pedal.A. a-b-c-d-e-f B. a-d-e-c-f-b C. d-a-c-e-f-b D. d-e-a-b-c-f38.What do we know about Jake ________A. He could drive. B. He was eleven years old.C. He wanted to be a police officer. D. He liked playing Grand Theft Auto III.39.What does the underlined word “upgrade” mean in the fourth paragraph __________A. 改变 B. 取消 C. 加重 D. 减轻40.What will most probably happen to the bus driver He will_______.A. not be chargedB. face the most serious chargeC. not be allowed to drive a bus againD. only be charged with “leaving a child alone while motor is running”Chuck Wall teaches management and human relations at Bakersfield College. He walked into class one day and told his students that their homework was to perform one act of random(任意的) kindness. His students did not understand the homework and didn’t know what to do, but the professor would not answer their questions. He encouraged his students to work it out for themselves.One week later, the students entered the classroom excited to share their stories. One student told of giving away blankets to the homeless. Another reported on helping a dog to find its owner, and another student had been trying to find a long, lost friend. Students were energized (给予活力) by the homework assignment and wanted other people to be kind too. With the support of local businesses, the students made stickers to put on cars that invited people to do something kind for others. They sold the stickers and decided to donate the money to a center for the blind---not surprising as Professor Wall is blind.Since then, similar kindness activities have been started in schools around the world. Many schools organize a Random Acts of Kindness Week, around November 13th, to celebrate World Kindness Day. Some schools use each day of Random Acts of Kindness Week to perform a different kind act, such as making a new friend, helping someone, doing community service, or raising money for a charity. Students learn to consider other people and thank about how small actions can make the world a better place.41.The professor’s homework was to ask his students _________.A. to write about kindness.B. to be kind to strangersC. to spend time helping otherD. to go out to raise money42.We learn from the passage that ________.A. Chuck’s students are not clever enoughB. the students didn’t do Chuck’s homeworkC. Chuck Wall is an unusual teacherD. no students enjoyed Chuck’s homework43.It is certain that _________.A. the students got good grades in Chuck’s classB. kindness activities are not widely acceptedC. Chuck Wall was not good at designing homeworkD. the students only helped people they knew44.In kindness activities students learn _________.A. to deal with difficult thingsB. to do great things every dayC. to know about the worldD. to consider other people45.Which is the best title of the passage A. Learning Kind Things B. Teaching KindnessC. World Kindness Day D. Bakersfield CollegeHawaii has always been a magic name to people who like traveling. People from all over the world dream of seeing the beautiful islands in the middle of the ocean. It’s always one of their dreams to watch the sun going down. The sun drops like a ball of bright fire into the sea, and it drops so quickly that you can even see it move.About two thousand years ago, the first people went to Hawaii in a very small boat. They found the beautiful white sand beaches and the waving palm trees. But it was difficult for people to go to Hawaii at that time. And there were no big hotels like the ones today. Now people can get to Hawaii in different ways. More and more people go to Hawaii. So lots of nice big hotels have been built in recent years. However, the scenery(自然风景) in Hawaii hasn’t changed much. The white sand beaches and the waving palm trees are still there. People often have a peaceful time, taking a walk along the water in the morning. At night, they get together to hold parties, chatting and dancing. So if you’re thinking about relaxing yourself, Hawaii is surely the first place for you to choose.46.The sun in Hawaii drops too quickly for people to see it move.47.In Hawaii, a large number of nice big hotels have been built in recent years.48.The scenery in Hawaii is quite different from what it was many years ago.49.According to the passage, it’s common for people to hold parties in Hawaii at night.50.The passage mainly tells us the first people who came to Hawaii.The NBA playoffs(季后赛) began on April 28, and the next two months will be filled with games decided in the final minutes. The playoffs are also a way to show off the world’s best basketball players.There’s a saying from Spiderman: “With great power comes great responsibility(责任).” This is true no matter whether you are a class monitor or a president. A recent survey in the USA asked kids what they would do to make life better for other kids if they were president. “Providing shelter” topped the list.May 19, 1613: Xu Xiake, a famous traveler during the Ming Dynasty, started his trip around China, which lasted for more than 30 years. In 2011, China announced its first National Tourism Day, held on May 19 every year in memory of this ancient explorer.Do you have female friends that refer to as “guimi” If you are a girl and the answer is yes, you are a lucky dog. “Guimi” is only used among girls. It refers to your most honest friends. In English, the word to use is “BFF”- which stands for best friend forever. But if you want to say a guy is your close friend or “nanguimi”, you should use “bromeo”, which is made up of “bro” and “Romeo”.CHINA is planning to build a national earthquake monitoring and warning system in five years. While the system would never be able to forecast an earthquake, it could detect(探测) quakes and notify people within seconds before seismic(地震引起的) waves actually hit them, and a trial program including nearly 100 monitoring stations is currently being carried out in southeast China’s Fujian Province and has proven successful.51.The above five passages may be .A. from posters B. from newspapers C. from ads D. from novels52.From the passage we know May 19 is in China.A. the beginning of the NBA playoffs B. in memory of SpidermanC. Earthquake Day D. National Tourism Day53.“Guimi” refers to .A. any female friendsB. bromeoC. your most honest friendsD. those friends who can only share happiness54.China’s earthquake monitoring and warning system could .A. forecast an earthquake B. be used in Zhejiang ProvinceC. not detect quakes D. notify people within seconds55.Which of the following is wrong according to the passage A. China will build earthquake warning system in five years.B. In English, the word “BFF” stands for best friend forever.C. The playoffs can show off the world’s best football players.D. “Providing shelter” topped the list in American kids’ survey.阅读短文,根据其内容,选择最佳选项完成下列各题。(10分)Paragraph 1: Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow vegetables of all kinds; (2) citrus(柑桔) fruits and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made from milk; (6) bread or cereal(谷物), rice is also in this kind of food; (7) butter, or something like butter.Paragraph 2: People in different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day; in other countries people eat three or four times. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw or cooked. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at 11 o’clock at night. The important thing is what you eat every day.Paragraph 3: There are two problems, then, in feeding the large number of people on earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.56.From the first paragraph we know noodles belong to a kind of ______ food.A. vegetable B. fruit C. meat D. cereal57.According to the scientists, which of the following groups is the healthiest for your lunch A. chicken, apples, cereal, cabbages B. potatoes, rice, bread, carrotsC. oranges, bananas, fish, tomatoes D. beef, pork, fish, milk58.People in different places of the world ______.A. have the right kinds of food to eat B. cook their food in the same wayC. have their meals at the same time D. eat food in different ways59.Which of the following is NOT true A. People in some places don’t have enough to eat.B. There are too many people in the world.C. One of the problems is that no one is hungry.D. The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy.60.If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about A. When people eat their meals.B. What to do with the two problems.C. How to cook food in different ways.D. Why people in different places eat different kinds of food.Sydney TowerAddress:100Market St, SydneyPhone:02 9333 9222Fax(传真):02 9333 9203Open time:9:00 am to 10:30pm(Saturdays 9:00am to 11:30pm)Ticket:$60(for an adult) $30(for a child)Website: www. Sydney . AuHow to book tickets: by phone\fax or through the webAttraction: Sydney’s best views are just the beginning! Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney for exciting 360° views of our beautiful city.61.Sydney Tower is _____ in Sydney, Australia.A. the busiest street B. the biggest station C. the highest point62.If you want to book(预定) a ticket to Sydney Tower, you can not_____.A. email Sydney tower @ B.fax02 9333 9203C. phone 02 9333 922263.Frank wants to go to Sydney Tower with his two children, he will pay_____.A. $60 B. $90 C. $12064.Last Saturday, Johnson went to visit Sydney Tower. He had to get down the tower______.A. after 11:30pm B. before 11:30pm C. at 10:30pm65.The passage above is probably______.A. a piece of news B. an ad . C. a story“Homestay is a form of study abroad program. It allows the visitor to rent a room from a local(当地的) family to better understand the local lifestyle. It also helps to improve the visitor’s language ability,” said a teacher during a school meeting last term.” Students who wish to learn more about foreign cultures or to get foreign experience should join this kind of holiday. I am sure you won’t be disappointed(失望的).”After this special meeting, I always thought about this kind of holiday. Last month, I had a chance at last to go on such a holiday with some of my schoolmates and we went to London, a place where I had wanted to go since years ago.As we were still young, we had a group leader who planned things for us and looked after us. After we got to London, we went to stay with different families. I was lucky that my host family(寄宿家庭) was a white couple who had a daughter about my age. They treated me as a daughter of their family during my stay there. They were interested in me and I learnt a lot of things from them, too.The holiday was filled with activities every day. After breakfast, a local teacher would come to take us in his car. Then we would have classes or go on a sight-seeing trip to different places of interest like the Big Ben, the London Bridge, and the Buckingham Palace. We would go back to our own homes after the activities.The holiday was a valuable experience for me. I enjoyed every minute of it. Yet, time really flew fast. Three weeks later, we had to leave “home” for Hong Kong.66.In the “homestay” program, a visitor can _____.A. learn more about holidays B. understand his culture betterC. improve the language ability D. take part in foreign meetings67.The writer had wanted to visit London since _______.A. last month B. years agoC. the special meeting D. her stay abroad68.The group leader should ______.A. make plans for the family B. take care of the studentsC. stay with different families D. rent rooms to the students69.The writer’s host family ______.A. was very kind to her B. went sight-seeing with herC. had two white daughters D. was interested in her activities70.From the passage, we know that the writer ______ in London.A. wished to stay a little longerB. spent three weeks in her homeC. had classes in mnay interesting placesD. helped the teacher take the students in a carWe use passwords(密码)to keep our personal information secret and safe, but some passwords we use may not be as reliable as we think.Splash Data, a computer security company, recently released a list of the 25 worst passwords of 2011.This list is based on the research of hackers’ files containing stolen passwords. According to the list, “password” is the worst and most common password. Many others on the list are numbers in order either forward (for example,1234) or backward. Letters on the keyboard in order, such as “qwerty” are also common, as well as some first names and animals. “Hackers can easily break into many accounts(账户) just by trying common passwords again and again, ” said Morgan Slain, CEO of Splash Data.How can you make a strong password It should be eight characters or more, with a mix of letters, numbers and symbols. One way to create a long and easy-to-remember password is to separate short words with spaces or numbers. Having safe passwords is necessary for surfing the Internet safely. But it’s not the only thing you must do to keep safety online. Here are some other web safety tips:●Never give out information that will allow someone to find you offline. That includes your full name, address and phone number.●Don’t include your real name as part of your online screen name.●Never meet people you met on the Internet in person. If you insist on breaking this rule, meet in a very public place and consider taking an adult with you.Top 10 worst passwords: 1.password 2. 123456 3. 12345678 4. qwerty 5. abc123 6. monkey 7. 1234567 8. letmein 9.trustno1 10. dragon71.What is “Splash Data” A. A company. B. A TV station. C. A scientist. D. An American.72.The underlined word hacker means “ ” in Chinese.A. 流浪者 B. 黑客 C. 银行职员 D. 软件设计师73.Which is the worst and most common password A. abc123. B. monkey. C. password. D. 123456.74.You can’t put your ______ on the Internet.A. address B. phone number C. name D. A,B and C75.Which of the following is NOT true A. Animal names can be very safe passwords.B. You can meet people you met on the Internet in person in a very public place.C. You can’t use your real names as part of your online screen name.D. It’s necessary to have a password for surfing the Internet safely.Hello, everyone. Because of the high rate of school violence(暴力) in some areas, teenagers’ safety becomes a serious problem. We are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment. Please be part of our plan!What is School Watch School Watch is a volunteer project in our school. It helps us stop violence and improve the quality of school life. It will keep yourself and your schoolmates safe. The other members of School Watch care for you and your classroom, and you do the same for them.Is it for everyone Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.What else can it do School Watch makes it possible for us not only to help each other but also to make friends with each other. Some members may offer to help the schoolmates who have problems with their homework.Who is the School Watch Our school will look for the School Watcher and give him or her lots of prizes. You could be the one!How do you start To be part of this plan, the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade. You can check the official website at www. if you want to get more information.76.School Watch can help its members_______.A. save the environment B. go to school on timeC. improve the quality of school life D. organize the sports activities77.The members of School Watch are probably______.A. teenagers B. doctors C. parents D. policemen78.Anyone can become a member of School Watch because ______.A. everyone may have problems B. everyone can give help to othersC. everyone doesn’t go to school D. everyone isn’t busy79.The best School Watcher will get a lot of prizes from_____ every year.A. the website B. the school C. the parents D. the director80.If you want to become a member of School Watch, you should ______.A. check the websiteB. talk to the director of the plan in your gradeC. be good at school workD. go to the policeWantedFAIRMONT HOTELFive Waiters and Ten Waitresses:—Aged under 22.—At least high school graduates. Good-looking men at least 1.72 metres tall and women at least 1.65 metres tall.—Paid 1.600-2,200 dollars per month.One Secretary:—Aged under 30.—Females only.—Good at writing and skilled at computer.—Paid 2,000-3,000 dollars per month.If you are interested, call 465-4768.Fax: 6954828 WILSON BOOKSTOREAccountant(会计): Aged between 25 and 40.—With an experience of at least two years. With a degree and an accountant certificate(证书).—Paid 3,000-4,000 dollars monthly.—With a practical knowledge of puter Salesclerk:—Aged 25 or less.—Basic education of 12 years or more. Good at computer.Paid 1,800-2,200 dollars monthly.Tel: 447-4398Fax: 348526981.If you don’t know how to use a computer, you can work as________.A. a secretary B. a waiter or waitressC. an accountant D. a salesclerk82.If you want to get a job in the Fairmont Hotel, you should be________.A. a woman B. a university graduateC. shorter than 1.65 metres D. younger than 30 years old83.If you work as an accountant, how much can you get at most monthly A. $ 1, 800. B. $ 2,200. C. $ 3, 000. D. $ 4, 000.84.If you want to be an accountant, you have to satisfy(满足) the following conditions except___________.A. being a woman B. knowing how to use a computer wellC. an experience of at least 2 years D. having an accountant certificate85.Sukan is 24 years old. He can get the job as_______.A. a secretary B. a waiterC. an accountant D. a computer salesclerkZhang Li lies in bed sadly. The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. “I began to smoke when I was in Junior 3. It made me feel like a man and I thought it looked cool. Now I know I was really wrong.” said Zhang.It is a mistake many teenagers make. It is said that about 40 million of the country’s young people between 13 and 18 have tried smoking. Nearly 68 percent of teenager smokers smoked their first one before the age of 13. Those who live in big cities started even earlier. Many teenagers see people smoking in the movies. But in real life, stars like Jackie Chan think smoking is a bad thing. In fact, smoking is one of the top killers in China. Each year one million people die from smoking-related(与吸烟有关的)diseases. Smoking causes illnesses like lung cancer and heart disease.Doctors say that the younger a person starts smoking, the worse it will be. If a person starts smoking as a teenager, he or she may live twenty-two years less than non-smokers.86.What kind of disease did smoking cause for Zhang Li A. Lung cancer. B. Blood disease. C. Heart disease.87.From the passage, we know Zhang Li started to smoke when he was years old.A. 13 B. 14 C. 1888.The city’s young people .A. knew that smoking was a bad thingB. tried smoking when they were in Junior 3C. started smoking earlier than those in the country89.Which of the following is NOT TRUE according to the passage A. Zhang Li had a disease and lost his left leg.B. Smoking may cause many kinds of diseases.C. Smoking may make you have a shorter life.90.What does the underlined word “non-smokers ” mean in English A. People who like smoking.B. People who smoke.C. People who don’t smoke.The American Museum of Natural HistoryAddress: Central Park West at 79th, St., New YorkTel: 212-769-5100Traffic: located on the Upper West Side of Manhattan, the museum is conveniently reached by bus, underground or car.Parking: There is a small parking place which charges only $7.75 per day, but is often full. Parking in the neighborhood is also limited. Museum hours: 10:00 am to 5:45 pm Sunday through Tuesday; 10:00 am to 9:00 pm Wednesday, Thursday, Friday, and Saturday. Admission: $3.20 for grown-ups, one-fourth for children, and free on Friday and Saturday evening from 5:00 pm to 9:00 pm.The museum is open every day of the year except Christmas and Thanksgiving.91.The American Museum of Natural History is in .A. Philadelphie B. WashingtonC. Boston D. New York92.There is a parking place outside the museum, but .A. people cannot park their cars thereB. it is not big enough to park all the carsC. it will cost you $7.75 per weekD. nobody wants to park his car there93.If four grown-ups and four children want to pay a visit to the museum at 3:00 pm on Saturday, they will pay .A. $16 B. $19.2 C. $25.6 D. no money94.You can visit the museum .A. at 7:00 am on MondayB. at 8:00 pm on TuesdayC. at 11:00 am on SundayD. at 10:00 pm on Friday95.From the passage, we can learn that .A. the museum lies in the east of New YorkB. the small parking place charges more than $8 a day for a carC. one can get to the museum by car, by under-ground or by busD. the museum is the most popular one in AmericaExcept for a few times, Americans are not big present-givers. There’s no exchange of presents among business people, and if one American tries to give another a present, it may look like that he wants to bribe (贿赂) him. Americans have learned that in some other countries people like to give presents to others, but among ourselves we don’t see the need for presents.Even friends may never exchange presents. When I go to foreign countries, I try to bring back little things for close friends, but nobody would feel unhappy if I didn’t. I don’t often re member a friend’ s birthday, and few people outside of my family remember mine. If someone gave me presents too often, I’d get unpleasant. But a present from a foreigner — that kind from his or her homeland — won’t go wrong, except to government employees (政府职员) who can’t be given presents.You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents. You should only say, ‘It’s so nice. Thanks…’when you get Christ mas or birthday presents.You may want to bring a bottle of wine (葡萄酒) or flowers to a dinner party, but you’re never asked to. Nobody will mind if you bring wine, but your friend may not use it that evening.At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends. We also give presents to people who have been helpful during the year like doormen, babysitters, housecleaners , newspaper senders — anyone who has often helped us.96.What do the underlined words ‘close friends’ mean in the passage A. The friends who are very kind.B. The friends who live close to each other.C. The friends who were once classmates.D. The friends who you like most.97.What kind of presents don’t Americans usually open in front of the givers A. The small presentsB. Christmas or birthday presents.C. The expensive presents.D. The presents for dinner party.98.Why do Americans also give presents to housecleaners at Christmas A. To pay them.B. To help them.C. To thank them.D. To make them work harder.99.Which of the following do you think is right A. American business people don’t want presents because they are rich enough.B. The writer of this passage must be an American.C. Everyone must give presents to one’s family and friends at Christmas.D. Government employees can get little presents from a foreigner.100.What is the main idea of the passage A. Present-giving in the United States.B. Customs (习俗) in the United States.C. American people and present-giving.D. When and how to give presents.参考答案1.A2.B3.D4.C5.D【解析】短文大意:这篇短文中作者用举例的方法说明了天气变化对于人体健康,智商和心情的影响。1.根据短文第二段的介绍可知,炎热而潮湿的天气对于人的健康是有影响的。故选A。2.根据短文“IQ(智商) of a group of students was very high when a very strong wind came,”可知,有风的天气人的智商是很高的。故选B。3.根据短文倒数第二段But fat people may have a hard time in hot summer描述可知,肥胖人在热天感觉不适。故选D。4.根据短文大意和第一段“Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence(智力) and feelings.”可知,天气对于人的智商是有影响的。故选C。5.通读全文可知,本文主要说明气候对人体的影响。故选D。6.A7.D8.A9.A10.B【解析】6.根据短文“The first must-see on my list is the Liaoning Pavilion, our home pavilion.”可知,作者要去世博会参观。故选A.7.根据短文“Actually I'm okay with it because I've already traveled by myself.”可知,他曾自己单独旅行过。故选D.8.根据短文“But before that, I will watch movies.”可知,在去上海之前,他在家看电影。故选A.9.根据短文大意可知,这三名学生都将在考试之后去看世博会。故选A.10.根据短文开头的描述“What will the Junior 3 students do to celebrate after the senior high school entrance exams in June ”可知,这是三个学生对于中考之后的打算。故选B.11.B12.A13.B14.C15.B【解析】主旨大意:这篇短文主要介绍了世界各地的有趣的建筑。11.根据第一段When you see a picture of a famous concert hall that reminds you of a sailing ship, you probably know it is the Sydney Opera House in Australia.,描述,可知悉尼歌剧院像一条扬帆远行的船。故选B。12.根据短文第三段In Guizhou, China, people can visit the Meitan Tea Museum, built in the shape of a giant teapot.描述,可知选A。13.联系后一句hat is shaped like a huge tea cu描述,可知此处指的是一个大茶壶。故选B。14.根据短文倒数第二段The three-story building is shaped like a guitar lying on its side. 描述,可知这是一座三层楼高的建筑。故选项C描述错误。15.根据短文第一段Buildings like these are easily recognized everywhere in the world. They were designed to look like other things if people use their imaginations.描述,可知鸟巢体育馆和悉尼歌剧院是仿生建筑的例子。故选B。16.C17.B18.C19.A20.D【解析】试题分析:这篇短文重点介绍了四个人在春天喜欢的一些活动。16.根据短文第四行In spring, I often visit my uncle and I like fishing with him. 描述,可知斯科特喜欢喝叔叔去钓鱼。故选C。17.根据短文第八九行I grow many flowers in my garden every year. 描述,可知琳达在花园里面种了许多花。故选B。18.根据短文Scott:……I also like boating and enjoy the beach.及Nancy:……I love going to the beach and spending a whole day there. 描述,可知斯科特和南希都喜欢海滩。故选C。19.根据短文最后一段描述,可知他今年十二岁,七岁开始游泳,故他游泳已有五年了,选A。20.这篇短文重点介绍了四个人在春天喜欢的一些活动。故选D,最喜欢的春季活动。考点:关于个人爱好说明文阅读点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。对于有关数字的问题,要认真分析,并进行必要的计算。21.B22.C23.A24.B25.C【解析】21.由图表题得知,生日为June 22 排除A,再由8th birthday推出选择B22.由表格中地址一栏信息可知选C。23.由表格的最后一行Monday: 8:00am--- 9:00pm,可知选A。24.由表格中people shop online from 5pm to 8pm.一项得出占比为32% 再乘以2000人数,可知选B。25.根据表格中的收费信息Adult: $80.00 Child: $40.00描述,可知史密斯先生和他的孩子应付120美元。故选项C描述错误。26.really27.挑战28.it29.is from30.If, don't【解析】这篇短文主要论述了梦想对于我们的重要性以及如何实现自己的梦想。26.real是形容词,其副词形式是在后面加ly,故填:really27.结合语境可知此处指的是,实现我们的梦想是生活中最大的挑战。故填:挑战28.强调句式, It is adj for sb to do sth,做某事对某人来说怎么样。本句中it是形式主语,指代后面不定式内容做形式主语。故填:it29.结合语境可知本句意思是,但是最大的困难时来自你自己。故填is from,来自。30.结合语境可知此处指的是,如果你没有梦想,你就不能下定决心学习更多的技能,找到新的兴趣。当主句描述将来动作时,英语条件状语从句用一般现在时态表示将来动作,从句主语you是第二人称,故填:If, don't31.He went to the park, the field and the movie theater. /The park, the field and the movie theatre.32.He visited his old neighbors, the owners of the candy store and his (tenth-grade science) teacher.33.他在那里出生,在那里长大。34.他做了已经很久没有做的事情。35.Michael’s trip back to home town (Fullerton) /Trip back to home town (Fullerton)【解析】短文大意:这篇短文中作者主要记述了米歇尔回到家乡后座的两件事情,去看一些自己以前没有去过的地方和拜访自己的邻居.31.根据短文第二段描述,可知他去了公园,田野和电影院.故答:He went to the park, the field and the movie theater. /The park, the field and the movie theatre.32.根据短文倒数第二段描述,可知他拜访了他的邻居.故答:He visited his old neighbors, the owners of the candy store and his (tenth-grade science) teacher.33.短语be born出生于;grow up长大.注意主语相同的并列句可以翻译成一个句子.34.注意当定语从句内容较短时,可以放在被修饰词前做定语.35.这篇短文主要描述了米歇尔的回乡之旅.故答:Michael’s trip back to home town (Fullerton) /Trip back to home town (Fullerton)36.C37.B38.D39.C40.C【解析】短文大意:这篇短文重要记述了一位司机为了孩子们感到温暖,没有关掉发动机,就离开了汽车,几乎导致一次事故,最后被一位聪明的小男孩关掉了引擎,救了一车人的故事。36.根据第一段“It was cold outside, and I didn’t want the kids to get cold while I was using the bathroom,” he told a police officer.描述,可知这个司机不想这些孩子们感到冷。故选C。37.根据短文第二段描述,可知首先发生的是汽车开始缓缓移动,最后杰克关掉了引擎。故选B。38.根据短文倒数第二段Jake wasn’t impressed with what he had done. “Stopping the bus,” he said, “was easy compared to playing Grand Theft Auto III,” his favorite action video game. 描述,可知杰克喜欢玩游戏Grand Theft Auto III,故选D。39.联系下文because of the number of children (twenty) on the bus.描述,可知此处指的是加重对这位司机的指控的意思,故选C。40.根据最后一段警察的话,可知这位司机将来在很难再开公交车了。故选C。41.C42.C43.A44.D45.B【解析】短文大意:本文中的教授给学生布置了一道发散性的题目,让他们自己去感受并完成,其间,学生明白了kind的真谛,做了很多的善行且乐于与人分享这些友善的故事。最终此次善行活动被推及到周边学校及地区引起较大的反响和轰动。全文行文自然,深入浅出,令人寻味和思考。。41.细节题,题干文中教授给学生布置的作业是什么,根据题干我们可以对应到文章中“…and told his students that their homework was to perform one act of random kindness.”,(随机,偶然的善行),所以本题是一个细节题。根据对文章中提到的“to perform one act of”和理解我们可以很容易的排除掉A和D两个选项。最终在B和C选项中纠结。所以此处我们还需要回到原文,找出最符合原文的选项。太过阅读和对比会发现B选项太过笼统,并且根据文章后面的情节展开可以看到大量的学生帮助他人的行为和事例,可以锁定答案为C选项。所以,在做细节题的时候,面对强干扰选项,我们一定要回到原文,再次检索,根据文章提示,找出最符合原文的选项。答案选:C42.推理题,ABD三项均为否定,负面,消极的选项,A选项与文章没有联系,文中并未提及教授的学生聪明与否,相反从学生的所作所为可以看出他们很聪明且有爱心。B选项与原文意思相反,从“One week later, the students entered the classroom excited to share their stories. One student told of giving away blankets to the homeless…”可以排除该项。而从“Students were engergized by the homework assignment…”可以看出D选项也是错误的。所以,答案选:C43.推理题,我们需要对每个选项进行逐个推敲课排除。A选项:在文章中并无明显的证据,继续往下看B选项:与该句子“Since then, similar knidness activities have been started in schools around the world.” 矛盾C选项:“Students were engergized by the homework assignment…”可以看出学生对此次作业还是很感兴趣的,足以说明C选项错误D选项:从“One student told of giving away blankets to the homeless.” Homeless与 only people they knew矛盾。所以,答案选A44.细节题,根据“Students learn to consider other people and think about how small actions can make the world a better plac” 可知答案选:D45.主旨题(选最佳标题),A选项:学习善行,友善。B选项:善的教育。C选项:世界友善日。D选项:Bakersfield大学。其中C和D都是比较好排除的选项。那么这篇文章到底是讲学习善,还是关于善的教育呢 因为本文是命名题,而文章名或文章标题的拟定除了要结合文章主旨之外,在某种程度上还会影响作者的行文。文章开篇讲到教授的作业,通过后文不难看出此教授的高明之处,通过让学生自己去理解并进行实践的方式来教导学生什么是善。因此答案为B选项。46.B47.A48.B49.A50.B【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了夏威夷的美丽风光。46.根据The sun drops like a ball of bright fire into the sea, and it drops so quickly that you can even see it move.描述,可知太阳落下去的非常快,以至于人们能看见它的移动。本句意思是,对于人们来说,在夏威夷太阳落下去的太快,而不能看见它的移动。故本句描述错误。47.根据第二段So lots of nice big hotels have been built in recent years.描述,可知本句描述正确。48.根据第二段However, the scenery(自然风景) in Hawaii hasn’t changed much.描述,可知夏威夷的风景和以前没有多大变化。故本句描述错误。49.根据第二段At night, they get together to hold parties, chatting and dancing. 描述,可知本句描述正确。50.这篇短文主要介绍的是夏威夷的美丽风光。故本句描述错误。51.B52.D53.C54.D55.C【解析】短文大意:本题主要考察了摘自报纸的五篇小短文。51.上面五篇短文分别涉及体育比赛,在美国的一个调查,中国著名旅行家徐霞客,闺蜜和中国要建立地震监测预警系统的信息。故最有可能出自一篇报纸。选B。52.根据第三篇小短文In 2011, China announced its first National Tourism Day, held on May 19 every year in memory of this ancient explorer.描述,可知选D。53.根据第四篇短文“Guimi” is only used among girls. It refers to your most honest friends.描述,可知选C。54.根据最后一篇短文While the system would never be able to forecast an earthquake, it could detect(探测) quakes and notify people within seconds before seismic(地震引起的) waves actually hit them,描述,可知选D。55.根据第一篇短文The playoffs are also a way to show off the world’s best basketball players.56.D57.A58.D59.C60.B【解析】短文大意: 这篇短文主要讲述人们的食物种类,饮食方式及面临的问题。56.根据第一段分类及生活常识,可知面条是有面粉制成的,面粉来自谷物中的小麦,面条也属于一种谷物食品,选D,谷物。57.根据短文描述的,可知种类齐全的是食品才算是最健康的食品,选项A中食物种类较为齐全,选项B中缺少肉食,选项C中缺少谷物,选项D中缺少水果和蔬菜。故选A。58.根据第二段Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways.描述,可知选D。59.根据短文最后一段The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry.描述,可知选项C描述错误。60.短文第三段主要谈论了关于食物的两个问题,故接下来要讲述解决这两个问题的方法,故选B。61.C62.A63.C64.B65.B【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了去悉尼塔参观的地址,联系方式,开放时间,票价,网址等信息。61.根据倒数第二行Sydney Tower takes you to the highest point above Sydney 描述,可知悉尼塔是悉尼的最高点。故选C。62.根据倒数第三行How to book tickets: by phone\fax or through the web描述,可知不能通过电子邮件预定。故选A。63.根据第六行Ticket:$60(for an adult) $30(for a child)描述,计算可知,60+30*2=120.故选C。64.根据第五行Open time:9:00 am to 10:30pm(Saturdays 9:00am to 11:30pm)描述,可知他必须在晚上11:30前下来。故选B。65.这篇短文主要介绍了去悉尼塔参观的地址,联系方式,开放时间,票价,网址等信息。可知这是一则旅游广告。故选B。考点:布告类应用文阅读点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。对于有关数字的问题,要认真分析,并进行必要的计算。66.C67.B68.B69.A70.A【解析】短文大意:这篇短文当中作者主要记述了自己在伦敦参观的经历。66.细节题。根据第一段“Homestay is a form of study abroad program. ……It also helps to improve the visitor’s language ability,”描述,可知选C。67.根据第二段a place where I had wanted to go since years ago.描述,可知作者自多年前就想去参观伦敦。故选B。68.根据第三段As we were still young, we had a group leader who planned things for us and looked after us.描述,可知领队应该照顾我们。故选B。69.根据第三段They treated me as a daughter of their family during my stay there. 描述,可知这对夫妇待我很好。故选A。70.根据最后一段I enjoyed every minute of it. Yet, time really flew fast. 描述,可知作者感觉时间过得太快,表明他想多呆几天。故选A。71.A72.B73.C74.D75.A【解析】短文大意:这篇短文主要谈到了密码安全的问题,并列出了最普通的十种密码,告诉我们为了我们的网络安全,应该注意哪些事项。71.根据第二段Splash Data, a computer security company, 描述,可知选A。72.联系下文containing stolen passwords.可知此处指的是这个清单是基于对于黑客的文件的调查,故选B。73.根据According to the list, “password” is the worst and most common password.描述,可知选C。74.根据Never give out information that will allow someone to find you offline. That includes your full name, address and phone number.描述,可知选D。75.根据短文第二段描述,可知动物名称属于容易被破解的密码之一,故选项A描述错误。76.C77.A78.B79.B80.B【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了一个校内组织的性质,目的,如何加入这个组织和这个组织的运行的方式等。76.根据School Watch is a volunteer project in our school. It helps us stop violence and improve the quality of school life.描述,可知选C.77.根据The other members of School Watch care for you and your classroom, and you do the same for them.描述,可知他的成员都是青少年.故选A.78.根据Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.描述,可知选B。79.根据Our school will look for the School Watcher and give him or her lots of prizes. 描述,可知选B。80.根据To be part of this plan, the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade. 描述,可知选B。81.B82.D83.D84.A85.D【解析】81.One Secretary:...skilled at computer.Accountant(会计):....With a practical knowledge of computer.Computer Salesclerk:....Good at computer.可知,选B。82.Five Waiters and Ten Waitresses:可知男女都可以。可排除A.At least high school graduates.服务员至少高中毕业,可排除B.Good-looking men at least 1.72 metres tall and women at least 1.65 metres tall.可排除C。因此选D。83.Paid 3,000-4,000 dollars monthly.可知道最多能到4000.84.文中—With an experience of at least two years. 对应选项C。With a degree and an accountant certificate(证书). 对应选项D。—Paid 3,000-4,000 dollars monthly.—With a practical knowledge of computer. 对应选项B。因此选A。85.Five Waiters and Ten Waitresses: Aged under 22. 22岁以下。排除One Secretary: Aged under 30.Females only. 30岁以下要女,排除。Accountant(会计): Aged between 25 and 40. 25到30岁之间,排除。Computer Salesclerk: Aged 25 or less. 25对以下,因此选这。86.B87.B88.C89.A90.C【解析】试题分析:这篇短文主要以一个24岁的患病年轻人说明了吸烟,尤其是年轻人吸烟对人体健康的危害。86.根据第一段The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. 描述,可知选这个年轻人是由于吸烟导致了血液疾病,故选B。87.根据第一段The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. The doctor said that his 10 years of smoking had caused the disease. 描述,计算可知,24-10=14,故选B。88.根据第二段Those who live in big cities started even earlier.及前一句描述,可知城里的年轻人比乡下的年轻人吸烟更早,故选C。89.根据The 24-year-old young man lost his right leg because of a blood disease. 描述,可知他是伤到了右腿,选项A描述说是伤到了左腿,故选项A描述错误。90.联系前文If a person starts smoking as a teenager, he or she may live twenty-two years less than 描述,可知这个单词指的是不吸烟的人。故选C。考点:关于吸烟问题的议论文阅读点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。91.D92.B93.A94.C95.C【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了一些关于美国自然历史博物馆的一些旅行信息。91.根据Address: Central Park West at 79th, St., New York描述,可知这个博物馆在纽约,故选D。92.根据Parking: There is a small parking place which charges only $7.75 per day, but is often full. Parking in the neighborhood is also limited. 描述,可知这里的空间不能停下所有的车辆,故选B。93.根据Admission: $3.20 for grown-ups, one-fourth for children, and free on Friday and Saturday evening from 5:00 pm to 9:00 pm.描述,可知大人每张票3.2美元,儿童票只有大人的四分之一,故3.2*4+3.2/4*4=16,选A。94.根据Museum hours: 10:00 am to 5:45 pm Sunday through Tuesday; 10:00 am to 9:00 pm Wednesday, Thursday, Friday, and Saturday.描述,可知四个选项中只有选项C符合题意。95.根据Traffic:…… the museum is conveniently reached by bus, underground or car.描述,可知到这家博物馆的交通方式有三种,公交,地铁和私家车,故选C。考点:布告类应用文阅读点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。对于有关数字的问题,要认真分析,并进行必要的计算。96.D97.B98.C99.B100.A【解析】试题分析:这篇短文主要谈论的是美国人在赠送礼物和接受礼物时的一些习惯问题.96.联系下文描述,可知这个两个单词指的是不错的朋友.故选D,你最喜欢的朋友.97.根据第三段You usually open a present at once and in front of the person who gives it except Christmas and birthday presents. 描述,可知选B.98.根据短文最后一段We also give presents to people who have been helpful during the year like doormen, babysitters, housecleaners , newspaper senders — anyone who has often helped us.描述,可知这主要是为了感谢他们.故选C.99.这篇短文主要谈论的是美国人的收受礼物的问题,联系最后一段At Christmas we often give presents to our family and sometimes our friends.描述,可知作者很可能是个美国人.故选B.100.这篇短文主要谈论的是美国人的收受礼物的问题,故选A,在美国如何馈赠礼物.考点:生活类说明文阅读点评:本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。 展开更多...... 收起↑ 资源预览