湖北省巴东第三高级中学2021-2022学年高三下学期4月双周测(半月考)英语试题(八)(PDF版含答案,无听力部分)

资源下载
  1. 二一教育资源

湖北省巴东第三高级中学2021-2022学年高三下学期4月双周测(半月考)英语试题(八)(PDF版含答案,无听力部分)

资源简介

巴东县第三高级中学2022届高三周测试题(八)


考生注意:
1.满分120分,考试时间100分钟。
2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上。
3.回答选择题时,选出每小题答策后,用铅笔把答题卡上对应题目的答策标号涂黑。如需
改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择題时,将答案写在答題卡上,
写在本试卷上无效。
4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分阅读(共两节,满分50分)】
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
How to get rid of back-to-school stress
Get organized by visiting the school and meeting the teachers.
It's great because you get an idea of what the school year will be like and for the rest of
the term,whenever your child talks to you about school you can place a face with the name.
Get the teacher's e-mail address.
This is how most of the schools communicate in today's society.In addition,ask for a
contact number.It will be very useful in case you have a question about anything at all.
Know bus stop routes and bus stop rules.
If your child is riding the bus,don't forget to walk with them to the bus stop and describe
what type of behavior the school expects of your child at the bus stop and on the bus.If your
child is not at least in the fourth grade,you may want to stay there until the bus comes.After
the age of 10,he is not going to want you there.Never leave your child at the bus stop alone.
Make sure other children are there.
Make plans for a tutor right away.
If you know your child will need a tutor,ask the teacher if she is available for tutoring.If
she does not offer tutoring,ask for recommendations.Don't wait until your child is failing
behind others.Private tutors are still the best in my book.They are not at all as expensive as
most of the learning centers,especially if it is a retired teacher.
1.What's the most common way to communicate with the teacher
A.Going to school in person.
B.Talking on the telephone.
C.Sending a message on the Internet.
D.Passing on messages by your child.
【高三周测试题(八)·英语第1页(共8页)】
P1010C巴东县第三高级中学2022届高三周测试题(八)·英语
参考答案、提示及评分细则
1.C推理判断题。电子邮件是学校目前最流行的的交流方式,也就是通过网络联系。由第三段“Get the
teacher's e-mail address.This is how most of the schools communicate in today's society"
2.B细节理解题。如果公共汽车站没有其他的孩子在等车,家长必须陪着孩子等车,不能把孩子一个人留在
车站。由第四段“Never leave your child at the bus stop alone”可知。
3.A细节理解题。根据文章最后一段“Don't wait until your child is failing behind others.”可知。
4.B推理判断题。妹妹出生时没有呼吸,大家都在抢救她,注意力都在她身上。由第一段From the moment
Caroline was born,she took all the attention for herself.When my mother and grandmother told the story of
our births,it was mostly of how Caroline had refused to breathe可知。。
5.C细节理解题。妹妹有唱歌的天赋。由第二段Caroline's true gift was her voice可知。
6.A推理判断题。此处以前缺乏医疗服务。由第三段I went to a small town called Truitt,w小here there were
no doctors then.People there are usually slow to accept outsiders,but they needed my skills for all their
medical problems可知。
7.D细节理解题。婴儿放到那里是因为那里暖和一些。由第四段The kitchen was slightly warmer than the
bedroom.so I laid the second baby on some cloth on the door of the stove
8.D细节理解题。根据第三段中的句子However,this form of cancer is more common in areas where people
drink beverages at very high temperatures..可知,热饮是发达国家导致食道癌的主要原因。
9.D细节理解题。根据第四段中的句子In Europe and the United States,.many people drink coffee and tea at
temperatures around 60 degrees Celsius.And they often add milk which lowers the temperature considerably.
可知,欧洲的人喜欢在喝茶时加牛奶。
l0.B词义猜测题。根据第五段中的句子not only drink their mate very hot,they also drink it through a metal
straw可知,该词意思是hot。
11.C主旨大意题。本文开始说:下次你给自己准备一杯茶或咖啡时,你喝之前可能希望它凉下来,之后本文
展开论述,说明热饮与癌症有关。
l2.D主旨判断题。根据文章第一段“Research is now suggesting something dog-lovers have long suspected一
man's best friend can tell the difference between our happy and angry faces..”及第二段内容一讲述科学家做
实验证实狗是可以辨别人类快乐和生气的表情的,可知D正确。
13.B词义猜测题。“solely”,“仅仅,单独的”,根据文中该词后面做的两个实验可知科学家是想证明狗是否
能够仅靠面部表情分辨出其中的不同。
l4.D细节理解题。根据文章最后一段最后一句“this did not show that dogs understood the meaning of those
emotional expressions,”可知。
l5.C推理判断题。根据文章第五段“they must have some sort of template in their mind..”可知。
16-20 CFGEA
21.C根据语境可知作者住在东部沿岸知道下雪后及时铲雪的重要性。
22.A根据情理以及句子后面部分that it will eventually ice over可以判断被汽车压过去的雪会粘在马路上。
23.C从作者铲雪这件事上可知,作者不希望雪最终被压成冰,那样是很恼人的。
24.A根据语境判断作者穿好衣服、戴上手套、帽子,全副武装地去扫雪,be armed with“装备、配备”。
25.B从下文的内容可知作者是指私人车道和马路交界处,常常有铲雪车留下的一道雪墙,这是最难铲的
地方。
26.C根据语境判断扫雪车过后在自家车道和马路之间留下一道雪培是不可避免的。
27.A根据下文可知扫雪车过后在私人车道和马路之间留下一道雪墙。
28.D根据空后内容可以判断雪里面加了盐和尘土之后会很重。
【高三周测试题(八)·英语卷参考答案第1页(共2页)】
P1010C

展开更多......

收起↑

资源列表