(浙江)备战2019年初中英语中考复习专项训练:阅读理解(一) 图表类

资源下载
  1. 二一教育资源

(浙江)备战2019年初中英语中考复习专项训练:阅读理解(一) 图表类

资源简介

登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧
(浙江)备战2019年初中英语中考复习专项训练:阅读理解(一) 图表类
一、阅读理解
1.阅读理解
Global English Club ☆English
training in four skills:listening, speaking, reading, and writing. ☆4-month(800
yuan), 6-month(1, 400 yuan) and one year(2, 500 yuan) courses. ☆Choice
of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. —Fri. ☆All
native teachers from Canada and the USA. ☆Tel:8872806 Add:306 Xinhua
Road
Body-building Club ☆All
facilities(设备)
supplied. ☆On
the top floor of Sunny Hotel. ☆Every
evening from 6:00 to 9:00, Mon. —Sun. ☆Drinks
and fruits ready for you during breaks. ☆Tel:6353188 ☆Add:369 Dunhuang Road
Piano Club ☆One-to-one
training on Sat. & Sun. from 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour). ☆Experienced
teachers. ☆Pianos
supplied for free. ☆Convenient
transportation. ☆Tel:8756038 ☆Add:808 Park Road
(1)In English training class you will have ________ teachers.
A.Canadian B.French C.Chinese D.Italian
(2)If you want to improve your English, you will ________.
A.dial 6353188
B.have classes either in the morning or in the evening
C.go to 808 Park Road
D.have classes both in the morning and in the evening
(3)How much do you need to pay for one-to-one piano training every time
A.300 yuan. B.150 yuan. C.450 yuan. D.800 yuan.
(4)If Jim is exercising in the Body-building Club, where can you find him
A.808 Park Road.
B.On the highest floor of Sunny Hotel.
C.696 Dunhuang Road.
D.306 Xinhua Road.
2.(2019七上·长兴月考)阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项。
Welcome to or restaurant and enjoy our nice food!
Menu
MAIN FOOD(主食) Hamburgers ¥10.00 Fried chicken ¥7.00 Rice with eggs ¥4.50 Rice with vegetables ¥4.00
DRINKS Orange juice ¥3.50/glass ¥6.00 for TWO Apple juice ¥2.50/glass ¥4.50 for TWO Coke ¥5.00/bottle ¥9.00 for TWO Milk ¥4. 00/bottle
DESSERT(甜食) Chocolate ¥12. 00/bar Banana cakes ¥5. 00 Ice-cream ¥3. 00
(1)How much is the rice with vegetables
A.¥3.00 B.¥4.00. C.¥4.48. D.¥7.00.
(2)Kate only has three yuan. She wants to buy something to drink. She can buy .
A.a bottle of milk B.a glass of orange juice
C.a glass of apple juice D.a bottle of Coke
(3)The and Jack buy two hamburgers and three ice-creams. How much do they have to pay
A.¥23. 00. B.¥26. 00. C.¥29. 00. D.¥33. 00.
(4)The underlined word(画线单词) "Menu" means " " in Chinese.
A.账单 B.标签 C.通知 D.菜单
(5)You can't buy in this restaurant.
A.fried chicken B.chocolate C.banana cakes D.bread
3.阅读理解
Teacher Wanted! There are three kids
in our hospital(医院). They are from Sichuan. One
is a student of Grade(年级) Three, the other two are
the students of Grade Five. They need someone to
teach their lessons when they are in our hospital. We need four teachers:
a Chinese teacher, a math teacher, an English teacher and a science teacher. You must(必须): —be friendly
to kids; be kind and warm; be good at teaching; cheer up the kids; spend(花费)
an hour with the kids every day. The kids are taught(教) for free(免费的). You can't get any money from
the hospital. You are volunteers(志愿者). Call Children's Hospital
at 733-6185 to get more information(信息)。 Contact(联系): Wang Long
(1)Where are the three kids now
A.In the school. B.At home.
C.In Sichuan. D.In Children's Hospital.
(2)How many students are in Grade Five
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
(3)If(如果) you want to be a teacher, you must .
A.sing and dance well
B.be young and happy
C.walk to the hospital
D.work an hour every day in the hospital
(4)We can see from the ad(广告) that .
A.the teachers must be friendly and kind to kids
B.Wang Long works in Sichuan
C.you can call Children's Hospital at 7336185 for food
D.they want four math teachers
4.阅读理解
Welcome
to the Olympic Games!
Archery Archery has a 10000-year history, when bows and arrows were first used for hunting and war. Archery first appeared at the Paris Olympics of 1900. It was removed after 1908 and only returned to the Olympics at Munich in 1972.
Badminton This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, the same name as the town in which they lived. It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona. Although the rules of the modern sport were developed in England, Asian countries are now the best.
Football There are two medal competitions for Olympic football, one for men's teams and one for women's. Football was first played at the 1908 Olympic Games and it has been played at every Olympic Games ever since, except for Los Angeles 1932.
Taekwondo This Korean sport's name means "the way of the hand and foot". The players get points by hitting each other with these two parts of the body only. The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used. Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games.
(1)Who invented the sport of badminton
A.Indians. B.British. C.Chinese. D.Koreans.
(2)Which of these sports appeared earliest at the Olympics
A.Archery. B.Badminton. C.Taekwondo. D.Football.
(3)Which of the following pictures shows the sport of "Taekwondo"
A. B. C. D.
5.(2019九下·萧山月考)阅读理解
Love mysteries
but can't find the ones that suit you fine? Don't worry!
Here are some that young readers around the world highly recommend. There must
be one that you will win your heart!
Escape from Mr. Lemoncello's Library Mr. Lemoncello is a famous inventor in the town. Twelve kids are invited to visit his new library. However, this isn't a good place to spend the night! The kids must work together to solve the clues and escapes! "It's a great book! I had my nose in it all the time!This must be the coolest library in the world!" —-Kate, 12 Price: ¥38.60(hardcover)/¥31.70(e -book)
From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler Claudia and her brother Jamie ran away from their suburban home to live in the Museum of Art in New York City. They enjoy the mystery of an angel statue that is nearly brought to the museum. Can they solve it "I have read this book twenty times! It's a must read for young fans of puzzles!" —- Alexa, 11 Price: ¥48.70(hardcover)/¥34.60(e -book)
The London Eye Mystery Salim suddenly disappears. No one knows where he has gone. His cousins, Ted and Kate have to follow clues around London and find him before it's too late. Can they make it "An amazing story full of puzzles! It will make you never want to stop turning the pages!" —- Gabe, 13 Price: ¥74.70(hardcover)/¥66.60(e -book)
(1)Sam is always interested in stories that take place in museums. He would choose________.
A.Mrs. E.L. Konigsburg
B.The London Eye Mystery
C.Escape from Escape from Mr. Lemoncello's Library
D.From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E.Frankwiller
(2)In the London Eye Mystery, _________.
A.twelve kids try to escape from London
B.two children try to find their missing cousin
C.twelve kids try to escape from a new library
D.two children try to solve the mystery of a statue
(3)By saying "I had my nose in it all the time!" Kate wants to show that_______.
A.the book was really cheap B.she enjoyed reading the book
C.she liked the smell of the book D.the book was easy to understand.
6.阅读理解
What do you think will happen when the
traditional culture meets modern technology Yes, the "dead" words
become lively characters (人物) at once. How happy it is to enjoy these Chinese cartoons!
Ma Liang is a poor boy who loves painting. He always uses his magic brush to fight against bad people in the village. The cartoon The Magic Brush came out in 1955.
A group of tadpoles (蝌蚪) are born. They try to find their mother that they have never seen. The story is very simple, but it needs complex technology to show the artistic style of ink (水墨) painting. Little Tadpoles Looking for Mom was watched in 1961 first.
The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. It is from the Chinese novel Journey to the West. It's successful. Not only we but also many westerners like the great monkey Sun Wukong.
To beat two bad persons, an old man grows 7 calabashes (葫芦), and they change into 7 boys. They try their best to beat the bad. Calabash Brothers (1986) is a masterpiece (杰作) of Chinese paper-cutting art.
(1)________ shows the artistic style of ink painting.
A.The Magic Brush
B.Little Tadpoles Looking for Mom
C.The Monkey King: Uproar in Heaven
D.Calabash Brothers
(2)What does the underlined (画线的) word "complex" mean in Chinese
A.重复的 B.复杂的 C.杂乱的 D.冗长的
(3)The Monkey King: Uproar in Heaven is ________.
A.the first film in China B.only loved by Chinese
C.the first colour cartoon in China D.loved by all the westerners
(4)Which is true according to the passage
A.Ma Liang punished the villagers with his brush.
B.Little Tadpoles Looking for Mom came out in 1964.
C.The Monkey King is from a Chinese novel.
D.Calabash Brothers is from Chinese clay art.
7.(2019七下·浙江期末)阅读理解
These
four ads are for children's books. They talk about the writers, prices, sizes
and so on of the books.
Alfie's Angels Henriette
Barkow Ages
8-12 Pictures
by Sarah Garson Alfie
wants to be an angel(天使)because angels can do
anything! But his teacher has other ideas. She thinks Alfie wants to look
cool. £7. 50 21. 5cm×27cm Languages:English & German That's My Mum Henriette Barkow Ages 8-12 Pictures by Derek Brazell People often think that Mia's mum is not her mother because they don't look like each other. Mia doesn't want people to think that. Mia and her friend Kai decide to do something about this. £6. 50 21. 5cm×27cm Languages: English &. Chinese
What Is Peace Emma Damon Ages 4-6 Peace is giving…not taking. Peace is love… not hate. And peace is many my more things. . . £5. 99 19cm×21cm Languages:English & Russian Farmer Duck Martin Waddell Ages 6-8 Pictures by Helen Lee There was a duck. It lived with a lazy farmer. While the duck worked, the farmer lay in bed. One day the other animals decided to do something for the duck. £8. 50 258cm×23cm Languages: English & Korean
(1)Why does Alfie want to be an angel
A.Because angels can fly. B.Because angels don't do anything.
C.Because angels can do everything. D.Because angels are cool.
(2)Who drew the pictures for What Is Peace
A.Sarah Garson. B.Derek Brazell.
C.Helen Lee. D.We don't know.
(3)Andy is a Korean boy. Which book can he read
A.Alfie's Angels. B.That's My Mum.
C.What Is Peace. D.Farmer Duck.
(4)Which sentence is TRUE
A.Kai doesn't want to help Mia at all.
B.English children can read all the books.
C.Farmer Duck is too difficult for an 8-year-old child.
D.What Is Peace is a book about animals.
8.(2019八下·余姚月考)阅读理解
(1)There were already __________ children's book fairs before.
A.24 B.25 C.26 D.27
(2)People can enjoy the following EXCEPT(除了) __________ at the fair.
A.music B.activities C.books D.movies
(3)If Tony wants to go to this children's book fairs, he can go __________.
A.at 3 p.m. October 6 B.at 4 p.m. October 6
C.at 5 p.m. October 7 D.at 6 p.m. October 7
9.(2019七下·台州月考)阅读理解
City English Center Good English teacher give classes from
8:00 a.m. to 10:00 a.m. on weekends. Classes are 50 yuan an hour. Please call Lisa at 5354-5156 from Monday
to Friday. Time: 10:00 a.m. —5:00 p.m.
For
sale Three-bedroom
house. It's
near No.1 High School. There
is a park, a library and a supermarket near here. Right price! Call
Joe at 8682-5044. Time:10:00 a.m. — 4:00 p.m.
Found A
green MP4 on the playground on Monday evening. See
Lin Tao in Class 4, Grade 7. Room 518, Building B.
For
Rent(出租) One hundred bikes. All
bikes are new and colorful. It's near the Center Hospital. Ten
yuan a day. Call Mr. Li at 3388—3535 every day.
(1)You can buy______ by calling 8682-5044.
A.a bike B.an MP4 C.a house D.a library
(2)If Kangkang wants to learn English on Saturday, he will pay________ a day.
A.50 yuan B.100 yuan C.150 yuan D.200 yuan
(3)From the reading, we can see Lin Tao________.
A.bought a brown MP4 B.sold his new MP4
C.lost his colorful MP4 D.found a green MP4
(4)Sally wants to know more about the English lessons, she can call Lisa at________.
A.9:00 on Saturday morning. B.11:00 on Monday morning
C.6:00 on Friday afternoon D.2:00 on Sunday afternoon
(5)There isn't ______ near the house.
A.No.1 Middle School B.a park
C.a supermarket D.a library
10.(2019·温州模拟)阅读理解
Do you like traveling Do you want to
travel along Wenzhou by light rail Here is some information about the light
rail stations and interesting places nearby.
Sanyang
Wetland
South
Railway Station →Sanyang Wetland Station Price:
5RMB (Children under 1.2m free;Citizen"card:10% off Opening
Time: 6-21 am-8:54p.m Driving
Time: 18 minutes There
are a lot of places for you to take photos in Sanyang Wetland. You can enjoy
the sun and have a picnic with your family.
Olympic Center
Sanyang Wetland Station -Olympic Center Station Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10%off) Opening Time: 6.20am-8:56p.m. Driving Time:14 minutes Olympic Center has a very large playground and a swimming pool. You can enjoy playing football and swimming there.
Dongtou Village
Olympic Center Station -Oujiang kou Station Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10% off) Opening Time: In the near future Come to Dongtou Village .It's really a wonderful place for you to go swimming and enjoy the beautiful beach in summer.
(1)How many light rail stations are mentioned in the passage
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
(2)If Doctor Li wants to buy a light rail ticket with his citizen card from Olympic Center Station to Oujiang kou Station, he will pay .
A.4.5RMB B.0.5RM C.5RMB D.0RMB
(3)We learn from the passage that .
A.all of these stations start at six o'clock
B.Samyang Wetland is a good place for swimming
C.you can take the light rail to Dongtou Village now
D.there is a playground and a swimming pool in Olympic Center
答案解析部分
1.【答案】(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】主要讲了三则信息。
(1)细节题。根据第一则信息All native teachers from Canada and the USA.可知老师来自加拿大和美国,故选A。
(2)细节题。根据第一则信息Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. —Fri.可知课程在早上或者晚上,故选B。
(3)细节题。根据第三则信息One-to-one training on Sat. & Sun. from 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour).可知一对一每小时150元,每次三小时,所以一共450元,故选C。
(4)细节题。根据第二则信息On the top floor of Sunny Hotel.可知在阳光旅馆的顶层,故选B。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
2.【答案】(1)B
(2)C
(3)C
(4)D
(5)D
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】 分析】文章大意:文章介绍了这个餐馆的食物,饮料和甜食。
(1)细节题。根据 Rice with vegetables ¥4.00可知,故选B。
(2)细节题。根据 Apple juice ¥2.50/glass可知,故选C。
(3)数字推算。根据 Hamburgers ¥10.00, Ice-cream ¥3. 00 可知10×2+3×3=29,故选C。
(4)推断题。根据 Menu MAIN FOOD(主食); DRINKS ; DESSERT(甜食)可知,故选D.
(5)细节题。根据菜单上有 Fried chicken ¥7.00; Chocolate ¥12. 00/bar; Banana cakes ¥5. 00可知,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和数字推算题,细节题注意从文中找答案;数字推算题需要根据信息进行数学运算。
3.【答案】(1)D
(2)B
(3)D
(4)A
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】本文描述了医院招聘教师的公告。
(1)细节题。根据文章提到的 There are three kids in our hospital可知这3个孩子在医院,故选D。
(2)细节题。根据文章提到的 the other two are the students of Grade Five 可知,5年级有2个学生,故选B。
(3)细节题。根据文章提到的 spend an hour with the kids every day可知,需要花一个小时在医院,故选D。
(4)细节题。根据文章提到的 be friendly to kids; be kind and warm 可知,老师应该友好并且对孩子热心,故选A。
【点评】本文考查了阅读理解,考查了细节题,做此类题首先熟悉文章大意,然后熟悉问题,带着问题到文章中找出答案,注意细节。
4.【答案】(1)B
(2)A
(3)C
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了射击、网球、足球和跆拳道几种奥运会运动。
(1)此题考查细节理解。根据 Badminton,This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, 网球,这种运动是由英国战士发明的在英国称它为“Poono”。可知网球是英国人发明的。故选B。
(2)此题考查细节理解。根据Archery first appeared at the Paris Olympics of 1900.;Badminton, It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona.; Football was first played at the 1908 Olympic Games; Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games. 可知这几种运动中,射击是最早出现在奥运会上的。故选A。
(3)此题考查细节理解。根据这几个图片选项A的图片是拳击;选项B是摔跤;选项D的图片是击剑,根据 This Korean sport's name means "the way of the hand and foot".这个韩国体育的名字的意思是“手和脚的方式”和The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used. 选手一定不能躺在地上,不能使用设备。所以只有选项C的图片是跆拳道,故选C。
【点评】此题考查阅读理解。我们先了解短文内容,然后分析问题,带着问题阅读短文,找到和问题相关的句子,选出正确答案。
5.【答案】(1)D
(2)B
(3)B
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】本文是三则广告,介绍了 Escape from Mr. Lemoncello's Library, From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler和 The London Eye Mystery三本书的内容简介及价格。
(1)细节题。根据They enjoy the mystery of an angel statue that is nearly brought to the museum.他们喜欢将要带到博物馆的神秘的天使塑像。可知 对博物馆的故事感兴趣应该阅读From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler这本书,故选D。
(2)细节题。根据 His cousins, Ted and Kate have to follow clues around London and find him before it's too late.可知Ted和 Kate在天黑之前,找到了他们的失踪的堂兄弟。故选B。
(3)词句猜测题。根据It'sa great book!它是一本很棒的书,可知作者喜欢这本书,从而猜测出 "I had my nose in it all the time! 是我喜欢读这本书。故选B。
【点评】本题涉及细节题和词句猜测题,细节题要注意细节从文中找答案;词句猜测题是根据上下文,猜出所需要的信息。
6.【答案】(1)B
(2)B
(3)C
(4)C
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了中国动画片里的几个传统的人物。
(1)细节理解题。根据 A group of tadpoles (蝌蚪) are born. The story is very simple, but it needs complex technology to show the artistic style of ink (水墨) painting. 这个故事很简单,但是他需要复杂的科技来展示水墨画的艺术形式。故选B。
(2)词义猜测题。根据The story is very simple, but it needs complex technology 可知简单的故事需要复杂的科技可展示,故选B。
(3)细节理解题。根据 The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. 可知大闹天宫是中国的第一部彩色卡通电影。故选C。
(4)细节理解题。根据 The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. It is from the Chinese novel Journey to the West. 可知美猴王来自中国小说。故选C。
【点评】此题考查阅读理解。细节理解题。即带着问题找句子,先看文章后面的问题,注意记忆关键的词语,在文章中找到问题答案。词义猜测题。根据转折或对比关系进行判断:根据上下句的连接词,如but,however,otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。
7.【答案】(1)C
(2)D
(3)D
(4)B
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是四个儿童读物的广告,谈论作家,价格等信息。
(1)细节题。根据 Alfie wants to be an angel(天使)because angels can do anything 可知 阿尔菲想成为天使,因为天使可以做任何事,故选C。
(2)推理题。根据 What Is Peace 的描述可知没有提及是谁画的,故选D。
(3)推理题。根据 Martin Waddell Ages 6-8,Languages: English & Korean 可知韩国男孩可以读 Farmer Duck,故选D。
(4)推理题。根据四本书都有英语,故英国孩子都能读,故选B。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
8.【答案】(1)B
(2)D
(3)C
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是一则书展广告。
(1)推理题。根据26th Annual Children's Book Fair可知其前举办了25次,故选B。
(2)细节题。根据Books,Activities,Music,Dance...可知没有提及电影,故选D。
(3)细节题。根据Sunday,October 7,1pm-6pm可知如果托尼想去这个儿童书展,他可以在十月7日下午5点去,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
9.【答案】(1)C
(2)B
(3)D
(4)B
(5)A
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是几则广告。
(1)细节题。根据第二个广告for sale的信息里Three-bedroom house和Call Joe at 8682-5044看到描述可知想买房可以拨打8682-5044 ,故选C。
(2)推理题。根据第一个广告Good English teacher give classes from 8:00 a.m. to 10:00 a.m. on weekends.和Classes are 50 yuan an hour可知,周六每个小时50元,每次上2个小时,故一天花费100元,故选B。
(3)细节题。根据第三个广告Found,A green MP4 on the playground on Monday evening.和See Lin Tao in Class 4, Grade 7.可知,林涛发现了一个绿色的MP4,故选D。
(4)细节题。根据第一个广告Please call Lisa at 5354-5156 from Monday to Friday和Time: 10:00 a.m. —5:00 p.m.可知想了解更多英语课的信息,要在周一上午11点拨打Lisa的电话,故选B。
(5)细节题。根据第二个广告It's near No.1 High School.和There is a park, a library and a supermarket near here. Right price!的描述可知,房子附近没有第一中学,故选A。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
10.【答案】(1)C
(2)A
(3)D
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文介绍了温州一些轻轨站和有趣的地方的信息。
(1)细节题。根据 South Railway Station →Sanyang Wetland Station, Sanyang Wetland Station -Olympic Center Station和 Olympic Center Station -Oujiang kou Station 可知提到3个轻轨站可知,故选C。
(2)细节题。根据第第三个信息栏 Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10% off) 可知他需要支付4.5人民币,故选A。
(3)细节题。根据 Olympic Center has a very large playground and a swimming pool ,可知奥林匹克中心有一个操场和一个游泳池 ,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案。
二一教育在线组卷平台(zujuan.21cnjy.com)自动生成 1 / 1登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧
(浙江)备战2019年初中英语中考复习专项训练:阅读理解(一) 图表类
一、阅读理解
1.阅读理解
Global English Club ☆English
training in four skills:listening, speaking, reading, and writing. ☆4-month(800
yuan), 6-month(1, 400 yuan) and one year(2, 500 yuan) courses. ☆Choice
of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. —Fri. ☆All
native teachers from Canada and the USA. ☆Tel:8872806 Add:306 Xinhua
Road
Body-building Club ☆All
facilities(设备)
supplied. ☆On
the top floor of Sunny Hotel. ☆Every
evening from 6:00 to 9:00, Mon. —Sun. ☆Drinks
and fruits ready for you during breaks. ☆Tel:6353188 ☆Add:369 Dunhuang Road
Piano Club ☆One-to-one
training on Sat. & Sun. from 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour). ☆Experienced
teachers. ☆Pianos
supplied for free. ☆Convenient
transportation. ☆Tel:8756038 ☆Add:808 Park Road
(1)In English training class you will have ________ teachers.
A.Canadian B.French C.Chinese D.Italian
(2)If you want to improve your English, you will ________.
A.dial 6353188
B.have classes either in the morning or in the evening
C.go to 808 Park Road
D.have classes both in the morning and in the evening
(3)How much do you need to pay for one-to-one piano training every time
A.300 yuan. B.150 yuan. C.450 yuan. D.800 yuan.
(4)If Jim is exercising in the Body-building Club, where can you find him
A.808 Park Road.
B.On the highest floor of Sunny Hotel.
C.696 Dunhuang Road.
D.306 Xinhua Road.
【答案】(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】主要讲了三则信息。
(1)细节题。根据第一则信息All native teachers from Canada and the USA.可知老师来自加拿大和美国,故选A。
(2)细节题。根据第一则信息Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. —Fri.可知课程在早上或者晚上,故选B。
(3)细节题。根据第三则信息One-to-one training on Sat. & Sun. from 2:00 pm to 5:00 pm (150 yuan per hour).可知一对一每小时150元,每次三小时,所以一共450元,故选C。
(4)细节题。根据第二则信息On the top floor of Sunny Hotel.可知在阳光旅馆的顶层,故选B。
【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。
2.(2019七上·长兴月考)阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳选项。
Welcome to or restaurant and enjoy our nice food!
Menu
MAIN FOOD(主食) Hamburgers ¥10.00 Fried chicken ¥7.00 Rice with eggs ¥4.50 Rice with vegetables ¥4.00
DRINKS Orange juice ¥3.50/glass ¥6.00 for TWO Apple juice ¥2.50/glass ¥4.50 for TWO Coke ¥5.00/bottle ¥9.00 for TWO Milk ¥4. 00/bottle
DESSERT(甜食) Chocolate ¥12. 00/bar Banana cakes ¥5. 00 Ice-cream ¥3. 00
(1)How much is the rice with vegetables
A.¥3.00 B.¥4.00. C.¥4.48. D.¥7.00.
(2)Kate only has three yuan. She wants to buy something to drink. She can buy .
A.a bottle of milk B.a glass of orange juice
C.a glass of apple juice D.a bottle of Coke
(3)The and Jack buy two hamburgers and three ice-creams. How much do they have to pay
A.¥23. 00. B.¥26. 00. C.¥29. 00. D.¥33. 00.
(4)The underlined word(画线单词) "Menu" means " " in Chinese.
A.账单 B.标签 C.通知 D.菜单
(5)You can't buy in this restaurant.
A.fried chicken B.chocolate C.banana cakes D.bread
【答案】(1)B
(2)C
(3)C
(4)D
(5)D
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】 分析】文章大意:文章介绍了这个餐馆的食物,饮料和甜食。
(1)细节题。根据 Rice with vegetables ¥4.00可知,故选B。
(2)细节题。根据 Apple juice ¥2.50/glass可知,故选C。
(3)数字推算。根据 Hamburgers ¥10.00, Ice-cream ¥3. 00 可知10×2+3×3=29,故选C。
(4)推断题。根据 Menu MAIN FOOD(主食); DRINKS ; DESSERT(甜食)可知,故选D.
(5)细节题。根据菜单上有 Fried chicken ¥7.00; Chocolate ¥12. 00/bar; Banana cakes ¥5. 00可知,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和数字推算题,细节题注意从文中找答案;数字推算题需要根据信息进行数学运算。
3.阅读理解
Teacher Wanted! There are three kids
in our hospital(医院). They are from Sichuan. One
is a student of Grade(年级) Three, the other two are
the students of Grade Five. They need someone to
teach their lessons when they are in our hospital. We need four teachers:
a Chinese teacher, a math teacher, an English teacher and a science teacher. You must(必须): —be friendly
to kids; be kind and warm; be good at teaching; cheer up the kids; spend(花费)
an hour with the kids every day. The kids are taught(教) for free(免费的). You can't get any money from
the hospital. You are volunteers(志愿者). Call Children's Hospital
at 733-6185 to get more information(信息)。 Contact(联系): Wang Long
(1)Where are the three kids now
A.In the school. B.At home.
C.In Sichuan. D.In Children's Hospital.
(2)How many students are in Grade Five
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
(3)If(如果) you want to be a teacher, you must .
A.sing and dance well
B.be young and happy
C.walk to the hospital
D.work an hour every day in the hospital
(4)We can see from the ad(广告) that .
A.the teachers must be friendly and kind to kids
B.Wang Long works in Sichuan
C.you can call Children's Hospital at 7336185 for food
D.they want four math teachers
【答案】(1)D
(2)B
(3)D
(4)A
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】本文描述了医院招聘教师的公告。
(1)细节题。根据文章提到的 There are three kids in our hospital可知这3个孩子在医院,故选D。
(2)细节题。根据文章提到的 the other two are the students of Grade Five 可知,5年级有2个学生,故选B。
(3)细节题。根据文章提到的 spend an hour with the kids every day可知,需要花一个小时在医院,故选D。
(4)细节题。根据文章提到的 be friendly to kids; be kind and warm 可知,老师应该友好并且对孩子热心,故选A。
【点评】本文考查了阅读理解,考查了细节题,做此类题首先熟悉文章大意,然后熟悉问题,带着问题到文章中找出答案,注意细节。
4.阅读理解
Welcome
to the Olympic Games!
Archery Archery has a 10000-year history, when bows and arrows were first used for hunting and war. Archery first appeared at the Paris Olympics of 1900. It was removed after 1908 and only returned to the Olympics at Munich in 1972.
Badminton This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, the same name as the town in which they lived. It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona. Although the rules of the modern sport were developed in England, Asian countries are now the best.
Football There are two medal competitions for Olympic football, one for men's teams and one for women's. Football was first played at the 1908 Olympic Games and it has been played at every Olympic Games ever since, except for Los Angeles 1932.
Taekwondo This Korean sport's name means "the way of the hand and foot". The players get points by hitting each other with these two parts of the body only. The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used. Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games.
(1)Who invented the sport of badminton
A.Indians. B.British. C.Chinese. D.Koreans.
(2)Which of these sports appeared earliest at the Olympics
A.Archery. B.Badminton. C.Taekwondo. D.Football.
(3)Which of the following pictures shows the sport of "Taekwondo"
A. B. C. D.
【答案】(1)B
(2)A
(3)C
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了射击、网球、足球和跆拳道几种奥运会运动。
(1)此题考查细节理解。根据 Badminton,This sport was invented by British soldiers in India who called it Poono, 网球,这种运动是由英国战士发明的在英国称它为“Poono”。可知网球是英国人发明的。故选B。
(2)此题考查细节理解。根据Archery first appeared at the Paris Olympics of 1900.;Badminton, It was first played at the Olympics in 1992 at Barcelona.; Football was first played at the 1908 Olympic Games; Taekwondo first appeared at the 2000 Sydney Games. 可知这几种运动中,射击是最早出现在奥运会上的。故选A。
(3)此题考查细节理解。根据这几个图片选项A的图片是拳击;选项B是摔跤;选项D的图片是击剑,根据 This Korean sport's name means "the way of the hand and foot".这个韩国体育的名字的意思是“手和脚的方式”和The players mustn't lie on the floor and no equipment can be used. 选手一定不能躺在地上,不能使用设备。所以只有选项C的图片是跆拳道,故选C。
【点评】此题考查阅读理解。我们先了解短文内容,然后分析问题,带着问题阅读短文,找到和问题相关的句子,选出正确答案。
5.(2019九下·萧山月考)阅读理解
Love mysteries
but can't find the ones that suit you fine? Don't worry!
Here are some that young readers around the world highly recommend. There must
be one that you will win your heart!
Escape from Mr. Lemoncello's Library Mr. Lemoncello is a famous inventor in the town. Twelve kids are invited to visit his new library. However, this isn't a good place to spend the night! The kids must work together to solve the clues and escapes! "It's a great book! I had my nose in it all the time!This must be the coolest library in the world!" —-Kate, 12 Price: ¥38.60(hardcover)/¥31.70(e -book)
From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler Claudia and her brother Jamie ran away from their suburban home to live in the Museum of Art in New York City. They enjoy the mystery of an angel statue that is nearly brought to the museum. Can they solve it "I have read this book twenty times! It's a must read for young fans of puzzles!" —- Alexa, 11 Price: ¥48.70(hardcover)/¥34.60(e -book)
The London Eye Mystery Salim suddenly disappears. No one knows where he has gone. His cousins, Ted and Kate have to follow clues around London and find him before it's too late. Can they make it "An amazing story full of puzzles! It will make you never want to stop turning the pages!" —- Gabe, 13 Price: ¥74.70(hardcover)/¥66.60(e -book)
(1)Sam is always interested in stories that take place in museums. He would choose________.
A.Mrs. E.L. Konigsburg
B.The London Eye Mystery
C.Escape from Escape from Mr. Lemoncello's Library
D.From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E.Frankwiller
(2)In the London Eye Mystery, _________.
A.twelve kids try to escape from London
B.two children try to find their missing cousin
C.twelve kids try to escape from a new library
D.two children try to solve the mystery of a statue
(3)By saying "I had my nose in it all the time!" Kate wants to show that_______.
A.the book was really cheap B.she enjoyed reading the book
C.she liked the smell of the book D.the book was easy to understand.
【答案】(1)D
(2)B
(3)B
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】本文是三则广告,介绍了 Escape from Mr. Lemoncello's Library, From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler和 The London Eye Mystery三本书的内容简介及价格。
(1)细节题。根据They enjoy the mystery of an angel statue that is nearly brought to the museum.他们喜欢将要带到博物馆的神秘的天使塑像。可知 对博物馆的故事感兴趣应该阅读From the Mixed-Up Files of Mrs. Basil E. Frankweiler这本书,故选D。
(2)细节题。根据 His cousins, Ted and Kate have to follow clues around London and find him before it's too late.可知Ted和 Kate在天黑之前,找到了他们的失踪的堂兄弟。故选B。
(3)词句猜测题。根据It'sa great book!它是一本很棒的书,可知作者喜欢这本书,从而猜测出 "I had my nose in it all the time! 是我喜欢读这本书。故选B。
【点评】本题涉及细节题和词句猜测题,细节题要注意细节从文中找答案;词句猜测题是根据上下文,猜出所需要的信息。
6.阅读理解
What do you think will happen when the
traditional culture meets modern technology Yes, the "dead" words
become lively characters (人物) at once. How happy it is to enjoy these Chinese cartoons!
Ma Liang is a poor boy who loves painting. He always uses his magic brush to fight against bad people in the village. The cartoon The Magic Brush came out in 1955.
A group of tadpoles (蝌蚪) are born. They try to find their mother that they have never seen. The story is very simple, but it needs complex technology to show the artistic style of ink (水墨) painting. Little Tadpoles Looking for Mom was watched in 1961 first.
The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. It is from the Chinese novel Journey to the West. It's successful. Not only we but also many westerners like the great monkey Sun Wukong.
To beat two bad persons, an old man grows 7 calabashes (葫芦), and they change into 7 boys. They try their best to beat the bad. Calabash Brothers (1986) is a masterpiece (杰作) of Chinese paper-cutting art.
(1)________ shows the artistic style of ink painting.
A.The Magic Brush
B.Little Tadpoles Looking for Mom
C.The Monkey King: Uproar in Heaven
D.Calabash Brothers
(2)What does the underlined (画线的) word "complex" mean in Chinese
A.重复的 B.复杂的 C.杂乱的 D.冗长的
(3)The Monkey King: Uproar in Heaven is ________.
A.the first film in China B.only loved by Chinese
C.the first colour cartoon in China D.loved by all the westerners
(4)Which is true according to the passage
A.Ma Liang punished the villagers with his brush.
B.Little Tadpoles Looking for Mom came out in 1964.
C.The Monkey King is from a Chinese novel.
D.Calabash Brothers is from Chinese clay art.
【答案】(1)B
(2)B
(3)C
(4)C
【知识点】广告布告类
【解析】【分析】短文大意:这篇短文介绍了中国动画片里的几个传统的人物。
(1)细节理解题。根据 A group of tadpoles (蝌蚪) are born. The story is very simple, but it needs complex technology to show the artistic style of ink (水墨) painting. 这个故事很简单,但是他需要复杂的科技来展示水墨画的艺术形式。故选B。
(2)词义猜测题。根据The story is very simple, but it needs complex technology 可知简单的故事需要复杂的科技可展示,故选B。
(3)细节理解题。根据 The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. 可知大闹天宫是中国的第一部彩色卡通电影。故选C。
(4)细节理解题。根据 The Monkey King: Uproar in Heaven (1961-1964) is China's first colour cartoon. It is from the Chinese novel Journey to the West. 可知美猴王来自中国小说。故选C。
【点评】此题考查阅读理解。细节理解题。即带着问题找句子,先看文章后面的问题,注意记忆关键的词语,在文章中找到问题答案。词义猜测题。根据转折或对比关系进行判断:根据上下句的连接词,如but,however,otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。
7.(2019七下·浙江期末)阅读理解
These
four ads are for children's books. They talk about the writers, prices, sizes
and so on of the books.
Alfie's Angels Henriette
Barkow Ages
8-12 Pictures
by Sarah Garson Alfie
wants to be an angel(天使)because angels can do
anything! But his teacher has other ideas. She thinks Alfie wants to look
cool. £7. 50 21. 5cm×27cm Languages:English & German That's My Mum Henriette Barkow Ages 8-12 Pictures by Derek Brazell People often think that Mia's mum is not her mother because they don't look like each other. Mia doesn't want people to think that. Mia and her friend Kai decide to do something about this. £6. 50 21. 5cm×27cm Languages: English &. Chinese
What Is Peace Emma Damon Ages 4-6 Peace is giving…not taking. Peace is love… not hate. And peace is many my more things. . . £5. 99 19cm×21cm Languages:English & Russian Farmer Duck Martin Waddell Ages 6-8 Pictures by Helen Lee There was a duck. It lived with a lazy farmer. While the duck worked, the farmer lay in bed. One day the other animals decided to do something for the duck. £8. 50 258cm×23cm Languages: English & Korean
(1)Why does Alfie want to be an angel
A.Because angels can fly. B.Because angels don't do anything.
C.Because angels can do everything. D.Because angels are cool.
(2)Who drew the pictures for What Is Peace
A.Sarah Garson. B.Derek Brazell.
C.Helen Lee. D.We don't know.
(3)Andy is a Korean boy. Which book can he read
A.Alfie's Angels. B.That's My Mum.
C.What Is Peace. D.Farmer Duck.
(4)Which sentence is TRUE
A.Kai doesn't want to help Mia at all.
B.English children can read all the books.
C.Farmer Duck is too difficult for an 8-year-old child.
D.What Is Peace is a book about animals.
【答案】(1)C
(2)D
(3)D
(4)B
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是四个儿童读物的广告,谈论作家,价格等信息。
(1)细节题。根据 Alfie wants to be an angel(天使)because angels can do anything 可知 阿尔菲想成为天使,因为天使可以做任何事,故选C。
(2)推理题。根据 What Is Peace 的描述可知没有提及是谁画的,故选D。
(3)推理题。根据 Martin Waddell Ages 6-8,Languages: English & Korean 可知韩国男孩可以读 Farmer Duck,故选D。
(4)推理题。根据四本书都有英语,故英国孩子都能读,故选B。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
8.(2019八下·余姚月考)阅读理解
(1)There were already __________ children's book fairs before.
A.24 B.25 C.26 D.27
(2)People can enjoy the following EXCEPT(除了) __________ at the fair.
A.music B.activities C.books D.movies
(3)If Tony wants to go to this children's book fairs, he can go __________.
A.at 3 p.m. October 6 B.at 4 p.m. October 6
C.at 5 p.m. October 7 D.at 6 p.m. October 7
【答案】(1)B
(2)D
(3)C
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是一则书展广告。
(1)推理题。根据26th Annual Children's Book Fair可知其前举办了25次,故选B。
(2)细节题。根据Books,Activities,Music,Dance...可知没有提及电影,故选D。
(3)细节题。根据Sunday,October 7,1pm-6pm可知如果托尼想去这个儿童书展,他可以在十月7日下午5点去,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
9.(2019七下·台州月考)阅读理解
City English Center Good English teacher give classes from
8:00 a.m. to 10:00 a.m. on weekends. Classes are 50 yuan an hour. Please call Lisa at 5354-5156 from Monday
to Friday. Time: 10:00 a.m. —5:00 p.m.
For
sale Three-bedroom
house. It's
near No.1 High School. There
is a park, a library and a supermarket near here. Right price! Call
Joe at 8682-5044. Time:10:00 a.m. — 4:00 p.m.
Found A
green MP4 on the playground on Monday evening. See
Lin Tao in Class 4, Grade 7. Room 518, Building B.
For
Rent(出租) One hundred bikes. All
bikes are new and colorful. It's near the Center Hospital. Ten
yuan a day. Call Mr. Li at 3388—3535 every day.
(1)You can buy______ by calling 8682-5044.
A.a bike B.an MP4 C.a house D.a library
(2)If Kangkang wants to learn English on Saturday, he will pay________ a day.
A.50 yuan B.100 yuan C.150 yuan D.200 yuan
(3)From the reading, we can see Lin Tao________.
A.bought a brown MP4 B.sold his new MP4
C.lost his colorful MP4 D.found a green MP4
(4)Sally wants to know more about the English lessons, she can call Lisa at________.
A.9:00 on Saturday morning. B.11:00 on Monday morning
C.6:00 on Friday afternoon D.2:00 on Sunday afternoon
(5)There isn't ______ near the house.
A.No.1 Middle School B.a park
C.a supermarket D.a library
【答案】(1)C
(2)B
(3)D
(4)B
(5)A
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文是几则广告。
(1)细节题。根据第二个广告for sale的信息里Three-bedroom house和Call Joe at 8682-5044看到描述可知想买房可以拨打8682-5044 ,故选C。
(2)推理题。根据第一个广告Good English teacher give classes from 8:00 a.m. to 10:00 a.m. on weekends.和Classes are 50 yuan an hour可知,周六每个小时50元,每次上2个小时,故一天花费100元,故选B。
(3)细节题。根据第三个广告Found,A green MP4 on the playground on Monday evening.和See Lin Tao in Class 4, Grade 7.可知,林涛发现了一个绿色的MP4,故选D。
(4)细节题。根据第一个广告Please call Lisa at 5354-5156 from Monday to Friday和Time: 10:00 a.m. —5:00 p.m.可知想了解更多英语课的信息,要在周一上午11点拨打Lisa的电话,故选B。
(5)细节题。根据第二个广告It's near No.1 High School.和There is a park, a library and a supermarket near here. Right price!的描述可知,房子附近没有第一中学,故选A。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。
10.(2019·温州模拟)阅读理解
Do you like traveling Do you want to
travel along Wenzhou by light rail Here is some information about the light
rail stations and interesting places nearby.
Sanyang
Wetland
South
Railway Station →Sanyang Wetland Station Price:
5RMB (Children under 1.2m free;Citizen"card:10% off Opening
Time: 6-21 am-8:54p.m Driving
Time: 18 minutes There
are a lot of places for you to take photos in Sanyang Wetland. You can enjoy
the sun and have a picnic with your family.
Olympic Center
Sanyang Wetland Station -Olympic Center Station Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10%off) Opening Time: 6.20am-8:56p.m. Driving Time:14 minutes Olympic Center has a very large playground and a swimming pool. You can enjoy playing football and swimming there.
Dongtou Village
Olympic Center Station -Oujiang kou Station Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10% off) Opening Time: In the near future Come to Dongtou Village .It's really a wonderful place for you to go swimming and enjoy the beautiful beach in summer.
(1)How many light rail stations are mentioned in the passage
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
(2)If Doctor Li wants to buy a light rail ticket with his citizen card from Olympic Center Station to Oujiang kou Station, he will pay .
A.4.5RMB B.0.5RM C.5RMB D.0RMB
(3)We learn from the passage that .
A.all of these stations start at six o'clock
B.Samyang Wetland is a good place for swimming
C.you can take the light rail to Dongtou Village now
D.there is a playground and a swimming pool in Olympic Center
【答案】(1)C
(2)A
(3)D
【知识点】广告布告类;说明文
【解析】【分析】本文介绍了温州一些轻轨站和有趣的地方的信息。
(1)细节题。根据 South Railway Station →Sanyang Wetland Station, Sanyang Wetland Station -Olympic Center Station和 Olympic Center Station -Oujiang kou Station 可知提到3个轻轨站可知,故选C。
(2)细节题。根据第第三个信息栏 Price:5RMB (Children under 1.2m free; Citizen card:10% off) 可知他需要支付4.5人民币,故选A。
(3)细节题。根据 Olympic Center has a very large playground and a swimming pool ,可知奥林匹克中心有一个操场和一个游泳池 ,故选D。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案。
二一教育在线组卷平台(zujuan.21cnjy.com)自动生成 1 / 1

展开更多......

收起↑

资源列表