资源简介 2022届中考英语冲刺猜题卷重庆专版(满分120)Ⅰ. 单项选择。(每小题1分,共10分)从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。1.Traditional Chinese Medicine is a great ________ for our nation.A. treasure B. resolution C. pleasure D. standard2.There are many kinds of books in the library and you can choose ________ you like.A.however B.whenever C.whoever D.whatever3.The earth needs 24 hours to turn round once and _____ to its starting place with the sun.A. look back B. call back C. get back D. talk back4.You can't drink the milk in the bottle because it _____ a bit sour.A. looks B. smells C. feels D. sounds5.The water_____ dark and dirty. It's no longer safe to drink.A. became B. has become C. will become D. was becoming6.Father's love seems like _____ mountain. He always hides love deep at _____ bottom of his heart.A. the; a B. /; the C. a; the D. a; /7.Qingdao Jiaozhou Bay Bridge _____ the sea helps people travel conveniently.A. over B. by C. in D. or8.Students should have outdoor activities every day _____ their eyesight.A. improve B. to improve C. check D. to check9.It usually takes us quite a long time to ________ master a skill.A.truly B.simply C.hardly D.probably10.My parents _____ Shandong for ten years.A. have been in B. have been to C. have gone to D. have beenⅡ. 完形填空。(每小题1.5分,共15分)根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案。 Every year, thousands of young inventors show their ideas at NICEE. Some kids get invited to NICEE. The main goal of NICEE is to help kids know real problems and find ways to 11 them. To support this 12 , many schools now have invention clubs. Kids in the clubs work together. They look 13 ways to make life better. They might invent something to make a job 14 or make people safer. For example, Lucca wanted to help people 15 his grandmother. She had to wear a breathing mask (面罩) in the hospital. That made it hard for others to hear her 16 . So Lucca invented a new mask. It has a microphone. It 17 the person's voice to a speaker(扬声器). Now users can talk with others. Inventions can be simple. One winner, Maddox, made a new garden shovel (铁铲). The shovel has marks on 18 to help gardeners know how deep to dig their holes. 19 kids choose an idea, they have to build a model that works. They cannot spend more than $ 50. The invention must be something new. It also must fit inside a certain space. NICEE shows the best inventions from the states. Young inventors get to meet one another. They see others' great ideas. Some of them win prizes. They can 20 learn about ways to sell their inventions.11. A. answer B. solve C. develop D. create12. A. way B. chance C. goal D. decision13. A. for B. into C. up D. at14. A. harder B. easier C. worse D. stronger15. A. as B. with C. by D. like16. A. sound B. noise C. voice D. sign17. A. hears B. says C. discovers D. sends18. A. it B. him C. its D. them19. A. Before B. Although C. When D. While20. A. instead B. never C. finally D. evenⅢ. 阅读理解。(A篇,每小题1分,B篇~E篇,每小题2分,共35分)阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。AWelcome to the Chinese Traditional Artwork WebsiteName: paper cutting Color: red Price: 15 ( 30 for three during the Spring Festival) Delivery time: You can get your goods within 3 days. The most popular pictures are flowers, animals, and things about Chinese history.Name: Chinese knot Color: red and yellow Price: 160 ( 300 for two during the Spring Festival) Delivery time: You can get your goods within 5 days. Our new styles may give you a big surprise.Name: silk umbrella Color: pink, red, green, yellow and purple Price: 60 Delivery time: You can get your goods within 6 days. Our umbrellas are made of good silk. They are wonderful gifts for women.21. If you want to buy the artworks online, which one can you get in the shortest time A. Paper cutting. B. Chinese knot. C. Silk umbrella.22. How many colors does the silk umbrella have A. 3. B. 4. C. 5.23. From the website, we can know that _____.A. silk umbrella is the cheapestB. paper cutting has many different shapesC. if you want to buy two Chinese knots during the Spring Festival, you need to pay 320 yuanB The 6-year-old girl, Ruby, lived in New Orleans, Louisiana. She was supposed to go to school close to her home. But all the students in that school were white. Ruby was black. School leaders didn't want to accept her, so they made Ruby take a hard exam and hoped she would fail. But Ruby was so smart that she passed the test easily and was finally allowed to go to the school. Ruby was excited about her new school. Bui when she and her mom arrived on her first day, she saw a crowd of angry people shouting very cruel things at the gate. They did not want a black child to attend the school. "I had no idea what was happening," remembered Ruby. She thought the crowd was celebrating something. Each day. Ruby went to school with four police officers who worked for the national government to protect her. The sight of this small girl with her big bodyguards moved the artist Norman Rockwell. He created a painting of Ruby. He called it "The Problem We All Live With". It became a very famous painting. Ruby grew up to be a civil rights activist. She worked to protect the rights given to all citizens by the government. She even went to the White House to meet President Barack Obama. They looked at Mr. Rockwell's painting. It hung outside the Oval Office. "We should never judge a person by the color of their skin," Ruby said. "That's the lesson I learned in first grade."24. How could Ruby get the chance to go to the school A. By meeting the president.B. By passing a difficult exam.C. By visiting the school leaders.D. By asking for help from the government.25. What was the crowd probably shouting at the school gate A. No seats for black! B. Congratulations! C. Let her in! D. Welcome!26. Why did Mr. Rockwell create the painting A. To celebrate Ruby's success.B. To present his painting skills.C. To praise the four police officers.D. To show the serious social problem in the US.27. What lesson did Ruby learn in first grade A. Fight for your rights.B. Intelligence(智商) is valuable.C. Treat people of different colors equally(平等地).D. Get help from the police when in trouble.C Peter Salzmann from Austria had dreamed of flying like a bird since his childhood and finally made his dream come true with the help of the electric wingsuit. A wingsuit is a special suit with a large piece of cloth. It allows you to jump from a high place and fly to the ground. When flying with a wingsuit, you need to open your arms and keep your legs straight, like turning yourself into a kite. The air and the wind will bring you slowly to the ground. A common wingsuit is hard to control, and you can't fly high with it. Once you jump, gravity will pull you down. To improve the wingsuit, Salzmann had an idea: make an electric one and control it like you control a car. He teamed up with the German car company BMW. It took the team three years to perfect the design (设计). Finally, Salzmann successfully showed their electric wingsuit to the world. They jumped from a height of about 3,000 meters from a helicopter (直升机) in formation (队形) at first, and then Salzmann pushed the button on his wingsuit and rocketed past his friends, flying over a mountain. It was a great achievement and a start of this new technology. We can expect to see it in our life one day.28. What is Salzmann's dream since his childhood A. Flying like a bird. B. Working in a car company.C. Wearing a beautiful suit. D. Flying in a helicopter.29. What does the underlined word "gravity" mean A. A kind of energy. B. Air.C. A kind of force. D. Wind.30. How long did it take the team to perfect the electric wingsuit A. Two years. B. Three years.C. Four years. D. Five years.31. What would be the best title for the passage A. The Exciting Flying with a Wingsuit.B. The New Product BMW Will Sell.C. The Great Invention of the Wingsuit.D. Peter Salzmann and His Electric Wingsuit.D "Shoes from Italy will make your legs look thinner and longer…" In a small room, Zhang Man is describing the products to buyers who are watching her livestream (直播). She sells more than 100 000 pairs of shoes in just ten minutes. Zhang Man is one of the people who sell products through livestreaming. It has become a new way of buying and selling products in China these years. Mi Sitian is a new mom from Lanzhou, Gansu Province. She is a fan of livestream shopping. For her, it is a time-saving and easy way of shopping. "I can hardly find the time to go to stores after having a baby," she said. "I only have some free time at night to watch livestreaming on the Internet." Also, livestream shopping makes it possible for her to communicate with the sellers face-to-face. "It's just like shopping in the real stores," she said. For sellers, livestreaming helps them sell more products. Even the Chinese government sees it as a way to help farmers out of poverty (贫困). Han Mei is a fruit farmer from Linyi, Shandong Province. She has 90 000 fans. She got 1.1 million yuan by selling fruit through livestreaming in a few months. Seeing what the Chinese market is doing with livestreaming, many other countries are ready to adopt it. Livestreaming is sure to be popular outside of China.32. At the beginning of the passage, Zhang Man is busy _____.A. talking with friends B. shopping onlineC. selling shoes D. taking a photo33. Mi Sitian hardly goes to stores because she _____.A. doesn't like going shopping B. doesn't have enough moneyC. needs to take care of her baby D. hates talking with people face-to-face34. What does the underlined word "adopt" mean in the last paragraph in Chinese A. 采取 B. 影响 C. 收养 D. 帮助35. Where does the text probably come from A. A novel. B. A science report.C. A website. D. A travel guide.E A kindergarten teacher decides to have her class play a game. The teacher told each student to bring a plastic bag with a few potatoes. Each student would name their potato after the people they didn't like. Therefore, the number of the potatoes would be different depending on the number of the people they disliked. The next day, all of the students brought their potatoes to school. Some kids had just one or two potatoes; while others had as many as five to six. The teacher then told the children to carry their potatoes with them wherever they went for one week. Several clays passed by, some students started to complain, as their potatoes began to rot and smell bad. The students who carried more potatoes also complained about how heavy their bags were. One week later, the game was over. The teacher asked, "How did you feel about carrying around the potatoes for a week " The students complained once again. The teacher simply smiled and said, "This is what it's like to carry hate in your heart. You have to carry it with you wherever you go. If you can't hear carrying potatoes for just one week, can you imagining having hate in your heart for your lifetime " It can be exhausting to carry hate in your heart for a whole lifetime. Forgive others and move on with your life.36. How many potatoes were the students asked to carry to school A. They had to carry as many potatoes as they can.B. They could choose to carry two to six potatoes.C. It depended on how big the potatoes were.D. It depended on the number of people they disliked.37. The students started to complain after several days because _____.A. carrying potatoes around made them look stupidB. the game was too boringC. the potatoes began to rot and smell badD. the potatoes often fell out of their hags38. Which is the right order according to the passage ①The teacher told the students to carry the potatoes wherever they went.②Students started to complain about their potatoes.③The potatoes are brought to school the next day.④Each student named their potatoes after someone they didn't like.A. ③①②④ B. ③④①② C. ④①③② D. ④③①②39. According to the author, what can we learn from the passage A. We should put the hate in our heart.B. We should love people around us.C. We should learn to forgive others.D. We should learn from people you hate.Ⅳ. 口语应用。(每小题1分,共5分)阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。A. Is the Palace Museum beautiful B. How long have you been there C. I haven't seen you for days. D. Have you been to the Great Wall E. Where did you go in Beijing F. Can you bring them here tomorrow G. Where are you going A: Hey, Mary! 40_____ Where have you been B: I've been to Beijing to see my parents. I came back yesterday.A: 41_____B: I went to Beihai Park, the Palace Museum and the Summer Palace.A: 42 _____B: Yes, it's very beautiful.A: Have you seen the Beijing Opera B: No, I haven't. I have no time.A: 43_____B: Of course I have. I took many pictures on the Great Wall.A: Really 44_____ I want to have a look.B: No problem.Ⅴ. 任务型阅读(45-47题,每小题2分,48题3分,共9分)The Space Engineering Program in China dates back to the 1970s. More and more teenagers become interested in it. Below are some great achievements during the process of China's space exploration (探索).Time Name InformationApr. 24, 1970 Dongfanghong 1 It was China's first man-made space satellite (卫星). In its 20 days of working life, it sent space information to the Earth. After that, China became the fifth country to launch (发射) a satellite independently.Sept. 29, 2011 Tiangong 1 They provided a place for doing experiments in space and practicing spacecraft docking (飞行器对接). This is an important technology for building larger space stations or sending more spacecrafts to the moon, Mars and farther places in the future. Finally, a large space station will be built to allow three astronauts to live in and to do research work for a long time.Sept. 15, 2016 Tiangong 2Jan. 3 , 2019 Chang'e 4 Chang'e 4 lunar probe (月球探测器) landed on the moon's far side (dark side) and softly touched down, which opened a new page in history of mankind's space exploration. It then sent back three photos of the landing place. That marked the world's first pictures taken on the surface of the far side.Jul. 23, 2020 Tianwen 1 It was China's first Mars program to make scientific researches about the soil (土壤), environment, atmosphere (大气), water and so on. In May 2021, two photos and two videos were taken by its probe during and after the country's first landing on the red planet. The program was named after a poem by the famous ancient poet Qu Yuan and shows the Chinese people's unending efforts to discover the truth of nature and the universe, as well as the explorations in science and technology.Nov. 24, 2020 Chang'e 5 Chang'e 5 lunar probe landed on a place on the moon that no other country had ever reached before. It was China's first return flight and successfully brought back some soil from the moon.45. What does the underlined word "it" in Paragraph 1 refer to (指的是)?____________________________________________46. How did China's first Mars program get its name ____________________________________________47. Where did China's lunar probe land on the moon in 2020 ____________________________________________48. According to the passage, what matter(物质) is studied from both the moon and Mars ____________________________________________Ⅵ. 完成句子。(每空1分,共10分)根据所给提示,完成句子,每空一词,含缩略词。49.The cake smells delicious. (改为一般疑问句)_____ the cake _____ delicious 50.His uncle has already posted the photos to him. (改为否定句)His uncle _____ posted the photos to him _____.51.They have been here since 2000.(对画线部分提问)have they been here 52.他们通常把他们的朋友带到谈话中。They usually ______ their friends ______ the conversation.53.我有一个新笔友。我盼望着尽快收到她的来信。I have a new pen pal. I'm looking forward to _____ _____ her as soon as possible.Ⅶ. 短文填空(每空2分,共16分)根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。There is a famous English saying “You are what you eat”, and it 54_____ what you put in your mouth will become part of you. Many experts (专家) use it to tell people it’s important to have a good eating habit. For example, too much sweet food a person overweight. To avoid being fat, kids are told to keep off sweet food. However, a team of American scientists have discovered 55_____ new about eating sweet food.“When we say some people ‘sweet’, we mean they are kind and friendly to us. Perhaps this word can help us learn more about people’s feelings and acts,” said Brian Meier, a scientist from the study team. “Taste is something we experience every day. What we have done is to find whether we can know someone’s character and behavior depending on their 56_____.”In one of their experiments, college students were asked questions about their character 57_____, for example, they were soft hearted or not. Then they were asked to make a list of their favorite food. 58_____ to their answers, the scientists found that the students who liked sweet food were nicer.In their 59_____ experiment, the scientists found that people who preferred sweet food such as cookies and chocolate were more willing to help other people in need, and those who ate non-sweet food such as chips weren’t. For example, people with a sweet tooth were more likely to volunteer to clean up their city, visit sick children in the hospital and so on.The result of the experiments is that people’s helpfulness or being nice has something to do 60_____ their taste for sweet food. So eating sweet food is a useful way to make people nice and helpful. Next time if 61_____, try some ice-cream.Ⅷ. 书面表达(满分20分) 为了促进中小学生健康成长,近日教育部印发了《中小学生减负措施》(减负三十条)。假如你是李华,请你站在中学生的立场,从下面几个方面向你的英国笔友Mike简单介绍其中的内容,并谈谈你自己的看法。 1.作业方面:初中家庭作业不超过90分钟; 2.电子产品方面:严禁学生将手机带入课堂; 3.习惯方面:上课专心听讲,课后主动复习; 4.你的看法…… 注意:词数80左右;开头已给出。Dear Mike, In order to improve students' health, our country carried out 30 rules to reduce(减少) students' pressure(压力). ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua答案以及解析Ⅰ. 单项选择1.答案:A解析:句意:中国传统医学是我们民族的伟大财富。考查名词辨析。treasure财富; resolution决议; pleasure快乐; standard标准。根据"Traditional Chinese Medicine"可知, 中国传统医学是巨大的财富, 结合选项, treasure符合句意。故选A。2.答案:D解析:句意:图书馆里有很多种书,你可以选择你喜欢的任何书。考查单词辨析。however无论如何;whenever无论何时;whoever无论谁;whatever无论什么。分析句子“you can choose...you like.”可知,此句是一个宾语从句;再者根据“you like”可知,like缺少宾语,因此用whatever引导宾语从句。故选D。3.答案:C解析:考查动词短语辨析。句意为:地球自转一周需要24个小时,然后它回到相对于太阳的起始位置。get back意为“回来”,符合句意。故选C。4.答案:B解析:句意为:你不能喝瓶子里的牛奶,因为它有酸味。 look意为“看起来”;smell意为"有……气味" ;feel意为"感觉;摸起来";sound意为"听起来"。根据语境,故选B项。5.答案:B解析:句意为:水变得又黑又脏。再饮用它不安全了。根据语境可知前一句的动作对现在造成了影响,故应用现在完成时。故选B项。6.答案:C解析:考查冠词的用法。句意为:父爱如山。父亲总是把爱深藏心底。第一空表泛指,应用不定冠词修饰,且mountain是读音以辅音音素开头的单词,应用a修饰;at the bottom of是固定搭配,意为“在……底部”,符合句意。故选C。7.答案:A解析:考查介词辨析。句意为:青岛胶州湾跨海大桥让人们能便利地旅行。over意为“翻越,越过”,符合句意。故选A。8.答案:B解析:考查非谓语动词和动词辨析。句意为:学生们应该每天都有户外活动以改善他们的视力。此处应用动词不定式作目的状语。improve意为“改善”,符合句意。故选B。9.答案:A解析:句意:我们通常需要很长时间才能真正掌握一项技能。考查副词辨析。truly真正地;simply简单地;hardly几乎不;probably大概。根据“It usually takes us quite a long time to”可知,需要很长时间才能真正地掌握一项技能,结合选项,truly符合句意。故选A。10.答案:A解析:句意为:我的父母已经在山东待了 10年。Have been in...意为“待在……”,表示延续性动作,可与表示一段时间的状语连用。根据语境及空后的for ten years可知应选A项。Ⅱ. 完形填空答案:11-15 BCABD 16-20 CDACD解析:11.考查动词辨析。A项意为“回答”;B项意为“解决”;C项意为“发展”;D项意为“创造”。根据语境可知,NICEE的主要目标是帮助孩子们了解真正的问题并找到相应的解决方法。故选B。12.考查名词辨析。A项意为“方法”;B项意为“机会”;C项意为“目标”;D项意为“决定”。根据上文中的“The main goal”及语境可知,为了支持这个目标,许多学校成立了发明俱乐部。故选C。13.考查介词辨析。look for意为“寻找”;look into意为“调查”;look up意为“查阅”;look at意为“看”。根据语境可知,俱乐部的孩子们齐心协力,寻找让生活变得更好的方法。故选A。14.考查形容词辨析。A项意为“更难的”;B项意为“更简单的”;C项意为“更糟的”;D项意为“更强壮的”。根据上文中的“make life better”和下文中的“make people safer”可知,俱乐部的孩子们发明一些东西让一项工作更简单或让人更安全。故选B。15.考查介词辨析。根据语境可知,Lucca想像他的祖母一样帮助他人。D项意为“像”,表示在某些方面相似。故选D。16.考查名词辨析。A项意为“声音”,泛指一切声响;B项意为“噪音”;C项意为“嗓音”;D项意为“迹象,符号”。根据语境可知,Lucca的祖母在医院戴着呼吸面罩,这让他人很难听清她的声音。故选C。17.考查动词辨析。A项意为“听到”;B项意为“说”;C项意为“发现”;D项意为“发送”。根据语境可知,Lucca发明的新面罩里有麦克风,它能把一个人的声音传送到扬声器上。故选D。18.考查代词辨析。根据语境可知,Maddox发明的园艺铲上有标识,能帮助园丁知道自己要挖多深的洞。此处应用代词it指代garden shovel(铁铲)。故选A。19.考查连词辨析。A项意为“在……之前”;B项意为“尽管”;C项意为“当……时”;D项意为“与……同时,尽管”。根据语境可知,当孩子们选择一个想法时,他们必须建立一个可行的模型。故选C。20.考查副词辨析。A项意为“相反”;B项意为“从不”;C项意为“最后”;D项意为“甚至”。根据语境可知,一些人获奖了,他们甚至能学习销售他们的发明的方法。故选D。Ⅲ. 阅读理解A答案:21-23 ACB解析:21.推理判断题。根据第一个表格Delivery time部分中的“You can get your goods within 3 days.”、第二个表格Delivery time部分中的“You can get your goods within 5 days.”和第三个表格Delivery time部分中的“You can get your goods within 6 days.”可知,如果你在这个艺术品网站上购买艺术品,剪纸是你可以在最短的时间内拿到的艺术品。故选A。22.数字计算题。根据第三个表格Color部分“pink, red, green, yellow and purple”可知,共有五种颜色的丝绸伞。故选C。23.推理判断题。根据第一个表格最后一句“The most popular pictures are flowers, animals, and things about Chinese history.”可知,最受欢迎的剪纸图案有:花、动物和与中国历史相关的东西。由此可知,剪纸有很多不同的形状。故选B。B答案:24-27 BADC解析:24.细节理解题。根据第一段中的"School leaders didn't want to accept her, so they made Ruby take a hard exam"以及"she passed the test easily and was finally allowed to go to the school"可知答案为B。25.推理判断题。根据第二段中的"But when she and her mom arrived on her first day, she saw a crowd of angry people shouting very cruel things at the gate. They did not want a black child to attend the school"可知, 这些人不欢迎Ruby来这所学校, 由此可推知, 四个选项中只有A项"(学校里)没有黑人的座位"符合题意。B项意为"祝贺"; C项意为"让她进来"; D项意为"欢迎"。26.推理判断题。根据第三段中的"He created a painting of Ruby. He called it 'The Problem We All Live With' "以及第四段中的"They looked at Mr. Rockwell's painting. It hung outside the Oval Office"可推知, Rockwell创作这幅画是为了展示美国严重的社会问题, 故选D。27.推理判断题。根据最后一段内容可推知, C项"平等地对待不同肤色的人"符合题意。C答案:28-31 ACBD解析:28.细节理解题。根据第一段的内容可知,Salzmann从小就梦想能像鸟一样飞行。故选A。29.词义猜测题。根据画线词前的“A common wingsuit is hard to control, and you can't fly high with it”及画线词后的“pull you down”, 并结合常识可推知,你一旦穿着普通翼装从高处起跳,就会在重力的作用下下降。由此可知画线词意为“重力”,是一种力。30.细节理解题。根据第三段中的“It took the team three years to perfect the design(设计)”可知,团队花费了三年的时间来完善电动翼装。故选B。31.标题归纳题。本文主要讲述了Peter Salzmann与宝马公司合作,研制出电动翼装,从而实现自己的飞行梦想的故事。故最适合本文的标题是D项“Peter Salzmann和他的电动翼装”。D答案:32-35 CCAC解析:32.细节理解题。根据第二段第一句“In a small room, Zhang Man is describing the products to buyers who are watching her livestream(直播).”可知,Zhang Man正在向观看她直播的买家描述产品。由此可知,在本文开头,Zhang Man正忙着卖鞋。故选C。33.细节理解题。根据第四段“Mi Sitian is anew mom from Lanzhou... it is a time-saving and easy way of shopping.”可知,Mi Sitian忙于照顾孩子,所以几乎不去商店购物。故选C。34.词义猜测题。通读最后一段内容可知,看到中国市场正在做的直播,其他许多国家也准备采取这一方式。直播在海外也会很受欢迎。由此可推知,adopt应意为“采取”。故选A。35.文章出处题。通读全文可知,文章主要讲述了直播卖货的有关情况及消费者对它的看法。由此可推知,本文应出自某个网站。故选C。E答案:36-39 DCDC解析:36.细节理解题。根据第一段最后一句“Therefore, the number of the potatoes would be different depending on the number of the people they disliked.”可知,土豆的数量会根据他们不喜欢的人的数量而有所不同。故选D。37.细节理解题。根据第三段第一句中的“as their potatoes began to rot and smell bad”可知,几天后,一些学生开始抱怨是因为土豆开始腐烂,并散发出难闻的气味。故选C。38.细节理解题。通读全文可知,孩子们先用自己不喜欢的人的名字给土豆起名;第二天孩子们将那些土豆带到学校;老师让孩子们随身携带土豆大概一周的时间;几天后,土豆开始腐烂变质,学生们开始抱怨。由此可知,事件发生的正确顺序为④③①②。故选D。39.推理判断题。根据最后一段最后一句“Forgive others and move on with your life.”可知,我们应该学会原谅他人。故选C。Ⅳ. 口语应用答案:40-44 CEADF解析:40.由下文"Where have you been "及选项可知,C项(我好几天没见到你了。)符合语境,故选C项。41.根据上文及答语可知,此处应是询问对方在北京去了哪些地方,故选E项。42.由上文"I went to Beihai Park, the Palace Museum and the Summer Palace."及答语"Yes, it's very beautiful."可知,A项(故宫博物院漂亮吗?) 符合语境,故选A项。43.由答语"Of course I have. I took many pictures on the Great Wall."可知,此处应该与长城有关。故选 D项。44.由"I took many pictures on the Great Wall."后句 "I want to have a look."及答语可知,此处应是表达某种请求。故选F项。Ⅴ. 任务型阅读答案:45. It refers to the Space Engineering Program in China.46. It got its name from a poem by the famous ancient poet Qu Yuan.47. It landed on a place on the moon that no other country had ever reached before.48. Soil.Ⅵ. 完成句子49.答案:Does; smell50.答案:hasn't; yet51.答案:How long52.答案:bring; into53.答案:hearing fromⅦ. 短文填空答案:54.means 55.something 56.taste 57.whether 58.According 59.another 60.with 61.possible解析:54.根据"what you put in your mouth will become part of you"可知此处解释"You are what you eat"这句话的含义,mean"意味着;表示……的意思",此处是一般现在时,主语"it"后接动词的第三人称单数形式means。故填means。55.句意:有一句著名的英语谚语“你吃什么就成为什么”,这意味着你吃的东西将成为你的一部句意:然而,一组美国科学家发现了一些关于吃甜食的新发现。根据下文Brian Meier的话可推出是有了一些新发现,肯定句中用something表示"某事,某物"。故填something。56.句意:我们所做的是,看看我们是否可以根据一个人的品味来了解他的性格和行为。根据"Then they were asked to make a list of their favorite food."可知要研究能否根据人的口味来了解其性格和行为,taste"品味,味道",此处作不可数名词。故填taste。57.句意:在他们的一个实验中,大学生们被问到一些关于他们性格的问题,例如,他们是否心肠软。根据"for example,they were soft-hearted or not"可推出此处用whether...or not表示"是否"。故填whether。58.句意:根据他们的回答,科学家们发现喜欢甜食的学生更友好。根据"the scientists found that the students who liked sweet food were nicer"可知科学家们的发现是根据大学生们的回答来得来的,according to"根据”,固定搭配。故填According.59.句意:在他们的另一项实验中,科学家们发现,喜欢饼干和巧克力等甜食的人更愿意帮助需要帮助的人,而那些吃薯条等非甜食的人则不愿意。根据"In one of their experiments"可知有多个实验,此处泛指另一个试验,用another表示“另一”。故填another.60.句意:实验的结果是,人们乐于助人或表现友善与他们对甜食的口味有关。根据“So eating sweet food is a useful way to make people nice and helpful.” 可知乐于助人或表现友善与人们对甜食的口味有关,have something to do with “与……有关”,固定搭配。故填with。61.句意:下次如果可能的话,试着吃点冰淇淋。if possible“如果可能的话,如果有可能”,固定搭配。故填possible。Ⅷ. 书面表达答案:Dear Mike, In order to improve students' health, our country carried out 30 rules to reduce(减少) students' pressure(压力). Let me tell you something about them. Firstly, homework for middle school students should take no more than 90 minutes so that we will have more time to relax. Secondly, mobile phones shouldn't be allowed to appear in class because we are easily absent-minded from the lesson. Thirdly, students are expected to listen carefully and go over lessons in time so that they can master the right method of learning. In my opinion, these rules are helpful to us students. If we follow them, we can improve our study as well as health. Hope for your reply.Yours,Li Hua 展开更多...... 收起↑ 资源预览