资源简介 (共119张PPT)Unit 6 Let's Go!Lesson 31: Let's Go to the Bookstore!一、根据句意及汉语提示写出单词1.Look! Danny is (骑) a horse. 2.Walk (直) and you can see the museum. 3.Nobody(没有人) can always have good (运气). We should work hard to make our dreams come true. 4.You mustn't go across the street when the (交通) lights are red. 5. (女士) and gentlemen! Please be quiet! 答案1.riding 句意:看!Danny正在骑马。ride"骑"。根据关键词Look可知,此处表示正在发生的动作,故填riding。2.straight 句意:往前直走,你们就能看到博物馆。straight"直"作副词。3.luck 句意:没有人能总是有好运。我们应该努力学习,实现我们的梦想。good luck"好运",为固定搭配。4.traffic 句意:交通信号灯是红色时,你一定不要马路。traffic"交通"。5.Ladies 句意:女士们,先生们,请安静!lady"女士"为可数名词,空前无表示数量的限定词,故空处填名词复数。二、单项选择1.[2020黄石中考]More and more people in Huangshi choose to go to work bike. A. in B. with C. on D. by2.[2022酒泉金塔县期末改编]Mary's car is , so she has to take a bus to work. A. new B. brokenC. nice D. pretty3.[2020唐山丰润区期末]Take a map with you, or you may . A. get lost B. get offC. get up D. get on答案1.D 表示乘坐/使用某种交通工具,应用by。2.B 根据"so she has to take a bus to work"可知车坏了,故broken"坏的"符合语境。3.A 句意:带一张地图,否则你可能会迷路。根据"Take a map"可知,此处指"迷路",故选A。4.[2022酒泉金塔县期末]—What are you doing, Kate —I'm my pen. I can't it. A. looking for; findingB. looking for; findC. finding; findD. finding; finding答案4.B 第一空所在句表示正在进行的动作,应用现在进行时;第二空前有情态动词,空处用动词原形。look for"寻找"; find"找到"。【易混辨析】 look for与findlook for 意为"寻找",强调寻找的动作,重在程 He looks for his English book everywhere, but he can't find it.他到处找他的英语书,但是没有找到。find 意为"找到,发现",侧重是否找到,重在结果 5.—I am going to take a driving test tomorrow morning.—Well, . A. have a good timeB. I'm sorry to hear thatC. good luckD. good job答案5.C have a good time "玩得高兴";I'm sorry to hear that"听到那个消息我很难";good luck"祝你好运";good job"做得好"。由语境可知,答语应是祝对方好运,故选C。一、根据汉语意思完成句子(每空一词)1.在我回家的路上,我经一个漂亮的公园。 , I pass a beautiful park. 2.在交通信号灯处左转,你就能看见书店。 at the traffic lights and you can see the bookstore. 3.你可以乘坐2路公共汽车去邮局。You can to the post office. 4.沿着这条街走,直到你来到一家电影院。 this street until you come to a cinema. 5.直到公共汽车停了,你才能下车。You can't the bus until it stops. 答案1.On my/the way home 2.Turn left3.take Bus Two/2 4.Go down/along 5.get off二、连词成句1.take, let's, bus, the . 2.can, there, we, get, how 3.map, do, a, have, you 4.our, can, ride, we, bikes . 5.the way, and, see, ask, they, a lady, her . 答案1.Let's take the bus2.How can we get there3.Do you have a map4.We can ride our bikes5.They see a lady and ask her the way三、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)[2021宝鸡渭滨区期末改编]A: Hello, Lisa speaking.B: Hello, this is Julie.How is it going A: Not bad, thanks.1. B: I'm watching TV. What about you A: I am free now.2. B: Sure. Where shall we meet A: 3. B: Where is Sunshine Bookstore A: 4. B: How can I get there A: 5. B: How long does it take to ride there A: It takes about 10 minutes to ride there.B: OK. See you then.A. You can go there by bike.B. It's on Center Street.C. You can go there on foot.D. Do you want to go shopping with me E. Go down Center Street and you can see the bookstore.F. Let's meet at Sunshine Bookstore.G. What are you doing now 答案1—5 GDFBA 完形填空 素养:文化意识 话题:交通运输方式 难度:易 建议用时:5分钟 How do students around the world go to school In America, most students 1 the school bus to school. The 2 of the school bus is yellow. When the students get on or 3 the school bus, the cars on the roads must 4 and wait. Many students also walk 5 ride bikes to school. Some students go to school by car. Their parents 6 them to school. In some 7 of China, students go to school by boat. In Japan(日本), things are 8 . Most students go to school by 9 , because the train system(系统) in Japan is really 10 . It's very convenient(方便的) to take the train. 1.A. buy B. bring C. take D. have2.A. name B. colour C. age D. number3.A. over B. away C. out D. off4.A. wave B. pass C. stop D. start5.A. and B. but C. or D. so6.A. drive B. find C. fly D. walk7.A. museums B. places C. markets D. stores8.A. nice B. right C. different D. funny9.A. train B. bus C. car D. taxi10.A. delicious B. good C. fun D. pretty答案 【解题导语】 你每天怎么去上学 让我们看看世界上不同国家的学生是怎么去上学的吧。1.C 在美国,大多数学生乘校车去学校。take the school bus意为"乘校车"。2.B 根据下文中的"yellow"可知,此处指的是颜色。3.D 当学生们上下校车的时候,路上的小汽车必须停下来等待。根据空前的on可知,此处应用off与之对应。4.C 参见上题解析。wave"挥手";pass"经";stop"停下";start"开始"。5.C 许多学生也步行或骑自行车去上学。6.A 根据上文中的"by car"可知,他们的父母开车送他们去上学。"drive sb. to+地点"意为"开车送某人去某地"。7.B 根据常识并结合选项可知,在中国的一些地方,学生们乘船去上学。place"地方"。8.C 根据下文的描述可知,在日本情况有所不同。different"不同的"。9.A 根据下文中的"train system(系统)"可知,在日本,大多数学生乘火车去上学。10.B 根据下文中的"It's very convenient(方便的) to take the train"可知,日本的铁路系统很好。Lesson 32: At the Supermarket一、根据句意及汉语提示写出单词1.—Let's go outside and breathe some (新鲜的) air! —Good idea.2. (跟随)me please. I'll show you the way. 3.She always (数) the number of sheep when she can't fall asleep(入睡). 4.His great grandfather is (八十) years old, but he is very healthy. 5.[2021定西临洮县期末] (四十)students are on the playground. They are having a match. 答案1.fresh ——我们到外面去呼吸一些新鲜空气吧!——好主意。fresh可作形容词,意为"新鲜的"。2.Follow 句意:请跟着我。我给你带路。分析句子结构可知,此处是祈使句,空处应用动词原形。3.counts 句意:当她睡不着的时候,她总是数羊。由always可知,此处用一般现在时,表示习惯性动作;主语为She,谓语动词用第三人称单数形式。4.eighty 句意:他的曾祖父八十岁了,但是他很健康。5.Forty 句意:操场上有40名学生。他们正在进行一场比赛。二、单项选择1.[2022合肥庐江县期末改编]— , sir —I'd like a present for my friend.A. What can I do for you B. Can you help meC. Do you like them D. May I borrow your pen2.[2022青岛市南区期末] students go to school by bus in our school, but there are two going to school by bike. A. Hundred; hundred B. Hundred of; hundredC. Hundred; hundreds of D. Hundreds of; hundred答案1.A 根据答语可知这是在购物,A项"我可以为你做什么"符合语境。2.D 当hundred前没有具体数字时,表示概数, hundred后既要加-s,也要加of,故第一空用hundreds of;当hundred前有具体数字时,表示确数,hundred后不加-s,其后也不用of,故第二空用hundred。3.— is your computer —4,800 yuan.A. How much B. How many C. How tall D. How old4.—Hello, may I speak to Mr. Smith —Oh, sorry! He a meeting now. A. has B. had C. is having D. will have5.—This dress is so beautiful on you.—Thank you. I will it. A. find B. like C. love D. take答案3.A ——你的电脑多少钱 ——4 800元。对价格进行提问要用how much。4.C 根据答语中的now可知,句子时态应用现在进行时。现在进行时的构成:be动词+v.-ing形式。5.D ——这件连衣裙穿在你身上很漂亮。——谢谢,我要了。take"买下"符合语境。一、根据汉语意思完成句子(每空一词)1.我父母现在正在超市购物。My parents at the supermarket now. 2.李明的妈妈想买一些胡萝卜,但是她没有找到。Li Ming's mum some carrots, but she can't find them. 3.——要我帮忙吗 ——不用了,谢谢。— —No. Thanks.4.热点素材小杰周末想看电影《人生大事》。Xiaojie the movie Lighting Up The Stars on the weekend. 5.——紧挨着你的那个女孩是谁 ——她是我的妹妹。—Who is the girl you —She's my sister.答案1.are shopping 2.would like to buy 3.May/Can I help you 4.wants to watch5.next to二、连词成句1.buy, like, I'd, to, a T-shirt . 2.follow, to, me, the bookstore . 3.books, have, they, do, new, any 4.for, is, the little boy, his, looking, mother . 5.the shoes, are, much, how 答案1.I'd like to buy a T-shirt2.Follow me to the bookstore3.Do they have any new books4.The little boy is looking for his mother5.How much are the shoes三、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)[2022丽水青田县期末改编]A: Good morning. Can I help you B: Yes, please. 1. A: Oh, I see. How old is she B: She's eleven. 2. A: How about the colored pencils B: Great, they're nice. 3. A: Sure, here you are.B: 4. A: Six dollars.B: OK, 5. A. How much is it B. And she likes drawing.C. I want to buy a gift for my sister.D. Can I have a look at the pencil case E. I'll take the pencils and the pencil case.F. Thank you.G. But she doesn't like green.答案1—5 CBDAE 阅读理解 素养:语言能力 话题:购物 难度:易 建议用时:5分钟 原创Mrs. King's Store sells all kinds of clothes for children. Let's go and have a look!Mrs. King's Store (for children) Clothes Shopping in the store Shopping onlineBlouse $100 $ 85T-shirt $ 75 $ 64Dress $ 120 $ 105Skirt $ 90 $ 78Pants $ 110 $ 96Sports shoes $ 150 $ 120Socks $ 5 $ 4Opening hours On weekdays:9:30 a.m.-6:30 p.m. On weekends:8:00 a.m.-6:30 p.m. At any time1.What can you buy in Mrs. King's Store A. Children's books.B. Children's clothes.C. Women's clothes.D. Men's clothes.2.跨学科If you buy a pair of sports shoes online in Mrs. King's Store, you can save(节省) dollars. A. twelve B. thirteenC. twenty D. thirty3.If you want to buy a pair of pants in the store, when can you go shopping A. At 9:00 a.m. on Monday.B. At 9:00 p.m. on Sunday.C. At 9:00 a.m. on Saturday.D. At any time.答案 【解题导语】 本文主要介绍了一家商店的商品的相关信息。1.B 细节理解题。根据文中的"Mrs. King's Store sells all kinds of clothes for children"可知选B。2.D 简单计算题。根据文中信息可知,在商店买一双运动鞋需要150美元,在网上买需要120美元,由此可知,在网上购买可以节省30美元。3.C 细节理解题。根据文中的Opening hours对应的内容可知选C。Lesson 33: Let's Go to the Zoo!一、根据句意及汉语提示写出单词1.Don't (错) this good chance(机会), or you'll feel sorry about it. 2.Are there any monkeys in this (森林) 3.Students should be patient(有耐心的) in the (程) of studying. 4.[2021烟台中考]The old man never feels (孤独) because we often go to visit him. 5.[2021南京中考改编]Lulu's best friend never gives up (放弃) her (梦想) of being a teacher. 答案1.miss 句意:不要错这个好机会,否则你会感到遗憾的。空前有助动词Don't,空处用动词原形。2.forest 句意:在这片森林里有猴子吗 3.course 句意:学生在学习的程中应该有耐心。in the course of sth."在……程中"。4.lonely 句意:这位老人从不感到孤独,因为我们经常去看望他。5.dream 句意:露露最好的朋友从未放弃当老师的梦想。二、单项选择1.—Where is Jack Is he in the library —No, he football on the playground now. A. plays B. playedC. is playing D. was playing2.[2021邢台沙河市期末]—What animals do you like best —I like best. A. lions B. vegetables C. hamburgers D. trees答案1.C 根据答语中的now可知,此处是说他正在操场上踢足球,应用现在进行时。2.A 根据问句可知此处是问最喜欢的动物,故选A。3. more books, and you will improve(提高) your reading skills. A. Reading B. ReadC. Reads D. To read4.Be quiet, please! You are making so much . A. noise B. soundC. voice D. feeling答案3.B 句意:读更多的书,你将会提高你的阅读技巧。分析句子结构可知,and连接祈使句和陈述句。祈使句主语为you,一般省略。句首应用动词原形。4.A 句意:请安静点!你们太吵了!noise"噪声";sound"声音";voice"嗓音";feeling"感觉"。5.His grandfather lives in a small house, but he doesn't feel . A. lonely; aloneB. alone; lonelyC. lonely; lonelyD. alone; alone答案5.B alone"独自",只陈述一个客观事实,作形容词或副词,充当表语或状语;lonely"孤独的",只能作形容词,充当定语或表语。故选B。一、用方框中所给短语的适当形式填空(每个短语限用一次) 1.—Can I use your ruler — . Here you are. 2.He misses his grandmother so much that he often her. 3.We plan to this Saturday morning. 4.Don't ! Your sister is doing her homework. make noises, of course, go to the zoo, dream of答案1.Of course ——我能用一下你的尺子吗 ——当然。给你。2.dreams of 句意:他如此想念他的奶奶,以至于他经常梦到她。根据misses和often可知,句子应用一般现在时;又由主语He可知,谓语动词应用第三人称单数形式。3.go to the zoo 句意:我们计划这周六上午去动物园。4.make noises 句意:不要吵闹!你姐姐正在做家庭作业。二、连词成句1.happy, birds, are, the 2.so, the panda, looks, over there, cute . 3.for, the zoo, a happy place, animals, is 4.feelings, animals, have, also . 5.is, in the forest, maybe, he, missing . 答案1.Are the birds happy2.The panda over there looks so cute3.Is the zoo a happy place for animals4.Animals also have feelings5.Maybe he is missing in the forest三、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式[2021沧州河间市期末改编]Jenny Lee is my aunt. She 1. (live) in Canada. She is 2. doctor in a big hospital. She likes kids very much. She often tells 3. (story) to them. But she is always very busy. She doesn't have much time to play 4. her children. This Sunday she doesn't need to work, 5. she takes her children to the zoo. There 6. (be) many kinds of animals in the zoo. Pandas are 7. (they) favorite. After lunch, they go 8. (shop) for clothes. But the clothes are not cheap. They don't buy anything at last. Later they 9. (go) to a big restaurant next to their house for dinner. Then they come back home. My aunt thinks it is an 10. (interest) day.答案1.lives 2.a 3.stories 4.with5.so 6.are 7.their 8.shopping9.go 10.interesting 阅读理解 素养:语言能力 话题:动物 难度:中 建议用时:6分钟 原创I get up early in the morning because I can't wait to go to the zoo with my parents. We take the bus to get to the zoo. There are hundreds of people there. We go into the zoo after buying the tickets.There are many animals in the zoo: lions, tigers, pandas, monkeys, rabbits... The lions are very fierce(凶猛的). The baby lion is the loveliest with round eyes, rolling on the ground. Some pandas are eating bamboo. One panda is in the tree. He is sleeping. How interesting! Some monkeys are on the lines and do funny things. I see a rabbit. It has white hair and red eyes. When I call "little rabbit", the rabbit's ears immediately(立刻) stand up and it listens carefully. Soon, the little rabbit run away. I can't find it.1.Who does the writer go to the zoo with A. His brother.B. His parents.C. His friends.D. His grandparents.2.How does the writer go to the zoo A. On foot. B. By bike.C. By car. D. By bus.3.What does the rabbit look like A. It has white hair and red eyes.B. It has black hair and red eyes.C. It's lovely with round eyes.D. It's small with little ears.答案 【解题导语】 本文讲述了作者在动物园的见闻。1.B 细节理解题。根据第一段中的"I can't wait to go to the zoo with my parents"可知答案。2.D 细节理解题。根据第一段中的"We take the bus to get to the zoo"可知答案。3.A 细节理解题。根据第二段中的"I see a rabbit. It has white hair and red eyes"可知答案。Lesson 34: On the Farm一、根据句意及汉语提示写出单词1.At present, living in the (乡村) may be a good choice(选择). 2.We mustn't (喂) the animals in the zoo.It's dangerous(危险的). 3.She likes to (采摘) apples on the farm in autumn. 4.I am new here but all my classmates are (友好的) to me. 5.[2021大庆肇州县期末改编]Please don't speak so (快). I can't follow you. 答案1.countryside 句意:目前,住在乡村也许是个不错的选择。2.feed 句意:我们不能给动物园里的动物喂食。那是危险的。空前有mustn't,空处应用动词原形。3.pick 句意:她喜欢秋天在农场摘苹果。4.friendly 句意:我是新来的,但是我所有的同班同学都对我很友好。5.quickly 句意:请不要说话这么快。我跟不上你。二、单项选择1.[2022芜湖弋江区期末]—Tom, can you answer the door, please I clothes. —OK, I will.A. wash B. am washingC. washes D. is washing2.—It's too late. How can we get there on time —Don't . I'll drive you there. A. forget B. moveC. surprise D. worry答案1.B ——Tom,请你开门好吗 我在洗衣服。——好的, 我会的。根据语境可知空处应用现在进行时,并且主语是I,故选B。2.D 根据" I'll drive you there"可知空处指不要担心,worry"担心"符合题意。3.[2020绥化中考改编] walk on the grass. A. Doesn't B. Don't C. Not D. No4.—Is your school your home —No, it's near my home.A. away from B. close toC. far from D. next to答案3.B 此处是祈使句的否定形式,应在句首加Don't,故选B。4.C ——你的学校离你家远吗 ——不,它离我家很近。根据答语可知,问句问的是"你的学校离你家远吗"。far from"离……远",符合题意。5.—I am afraid I'm too tired to walk on.— . I believe you can do it. A. That's for sureB. I hope soC. Come onD. All right答案5.C ——恐怕我太累了,走不动了。——加油。我相信你可以做到。come on"来吧,加油",表示鼓励,符合语境。 任务型阅读 素养:语言能力 话题:节假日活动 难度:中 建议用时:5分钟 I'm Jack. My parents and I are very busy during the first week of the summer holiday.Monday We stay at home because it is rainy. I do my homework in my bedroom. My parents do some cleaning.Tuesday We go on a picnic by the lake. We buy some food in the supermarket. I buy four hamburgers. My mum buys some bread. My dad buys some meat.Wednesday I play games with friends in the morning and go shopping with my parents in the afternoon.Thursday We go to the beach and have fun there. We also enjoy the sunshine there.Friday We go to help on my uncle's farm. In the morning, we pick vegetables. We have lunch there. After lunch we feed the animals.Weekend We have a good time at my grandparents' home. I go fishing with my grandpa. My parents and grandma cook dinner at home. 1、2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语1.Jack in his bedroom on Monday. 2.Jack and his parents go on a picnic by on Tuesday. 3.When does Jack go to help on his uncle's farm 4. 5. 答案 【解题导语】 本文主要讲述了Jack和他的父母在暑假第一周做的事情。1.does his homework2.the lake3.On Friday.4.My parents and I are very busy during the first week of the summer holiday.5.我和爷爷去钓鱼。Lesson 35: Let's Go to the Museum!一、词汇运用(A)根据句意及汉语提示写出单词1.Zhong Nanshan is a (著名的) medical expert(医学专家) in China. 2.Tea has thousands of years of (历史) in China. 3.We are so lucky to live in a peaceful country without (战争). 4.Please don't smoke here. You can go to the smoking (区域). 5.There is a party in the school (大厅).Many students are having fun there. 6.You can (学习)a lot just from watching other players. 答案1.famous 句意:钟南山是中国的一位著名医学专家。2.history 句意:茶在中国有数千年的历史。3.war(s) 句意:我们生活在一个没有战争的和平的国家是如此幸运。4.area 句意:请不要在这儿吸烟。你可以去吸烟区(吸烟)。5.hall 句意:学校大厅有一场聚会。许多学生正在那儿玩得开心。6.learn 句意:你只要注意看其他运动员怎么做就能学到许多东西。(B)用所给单词的适当形式填空7.Children's Day is coming, and our school makes many (gift) for the children. 8.There is a (paint) on the wall of my bedroom. I like it very much. 9.Our city has two large (museum). I like to visit them on weekends. 10.Maybe he (know)the way to that Chinese restaurant. 答案7.gifts 句意:儿童节快到了。我们学校给孩子们制作了许多礼物。根据空前的"many"可知,此处应用可数名词复数。8.painting 句意:我的卧室的墙上挂着一幅画。我非常喜欢它。根据空前的"a"可知,空处应用可数名词单数。此处表示"绘画作品",故填painting。9.museums 句意:我们的城市有两个大型博物馆。我喜欢周末去参观它们。根据空前的"two"可知,此处应用可数名词复数。10.knows 句意:或许他知道去那家中餐馆的路。主语为he,故用knows。二、单项选择1.[2021沧州青县月考]—What about the new movie(电影) —It is . I don't want to see it again. A. interesting B. funny C. traditional D. boring2.—Danny, are you going for your vacation(假期) —I am going to Beijing.A. where B. what C. when D. how3.[2022营口大石桥市期末]China is a great country. It's famous the Great Wall. A. for B. to C. as D. of答案1.D ——这部新电影怎么样 ——它很无聊。我再也不想看了。interesting意为"有趣的";funny意为"可笑的"; traditional意为"传统的";boring意为"无聊的",常用来修饰物,在句中作定语或表语。2.A ——Danny,你假期要去哪儿 ——我打算去北京。由"I am going to Beijing"可知,问句是对地点进行提问,故选A。3.A 句意:中国是一个伟大的国家。它以长城而闻名。be famous for"因……而闻名",be famous as "作为……而闻名"。4.[2021唐山丰润区期末]—Mary, is Jack in the classroom —No, he football on the playground. A. plays B. playedC. is playing D. was playing5.[2022邯郸广平县二中调研]She wants to traditional clothes. I'll buy her some books. A. put on B. take downC. learn about D. come out答案4.C ——Mary,Jack在教室里吗 ——不在,他正在操场上踢足球。根据语境可知,空处表示正在进行的动作,应用现在进行时。5.C 句意:她想了解传统服装。我要给她买几本书。learn about"了解"符合语境。一、连词成句1.ask, man, let's, that, over there . 2.we, for, are, looking, the War Hall . 3.the, way, to, do, know, the museum, you 4.a big supermarket, can, on, you, see, your, right . 5.has, many, museum, this, famous paintings . 答案1.Let's ask that man over there2.We are looking for the War Hall3.Do you know the way to the museum4.You can see a big supermarket on your right5.This museum has many famous paintings二、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式 [2021石家庄市第二十八中学月考改编]Anna is an American schoolgirl. She 1. (live) in Beijing with her parents. Anna can't speak Chinese 2. (well). But she wants to 3. (learn) and speak it. She often talks to her Chinese friends 4. Chinese. Sometimes they can't understand(理解) her, because 5. (she) Chinese is poor.It's Sunday morning, and Anna wants to go to the zoo to see the birds and6. (monkey). But she doesn't know 7. to get there. She decides (决定) to ask 8. Chinese boy. The boy can't understand what she says. So she draws a monkey on a piece of paper and 9. (show) it to the boy. After 10. (have) a look at the paper, the boy tells Anna the way to the zoo.答案1.lives 2.well 3.learn 4.in 5.her 6.monkeys 7.how 8.a 9.shows 10.having 阅读理解 素养:思维品质 话题:周末生活 难度:中 建议用时:6分钟 [2022保定高阳县期末改编]I'm Billy. My favourite day is Sunday. My father doesn't go to work on Sundays. We often do some interesting things.Sometimes we go to the countryside to see my grandfather. My mother often makes some vegetable hamburgers and asks us to take them to my grandfather. The vegetable hamburgers are very nice. My grandfather likes them very much.Sometimes we go to museums. In the museums we can see many kinds of interesting things and learn about science and history. We will go to the history museum this Sunday.Sometimes my father and I take my dog Frank to play in the park. I like Frank very much. He is a clever dog. My father helps me train him. Now he can play soccer and dance. 1.Why does Billy like Sunday best A. Because his father doesn't go to work on Sundays.B. Because he can do some interesting things with his father.C. Because he can make vegetable hamburgers with his mother.D. Both A and B.2.Which museum will Bill go this Sunday A. The art museum. B. The science museum.C. The history museum. D. The movie museum.3.What does the underlined word "train" mean in Chinese A. 火车 B. 训练 C. 行列 D. 修整答案 【解题导语】 本文主要讲述了Billy和爸爸周日会做的一些有趣的事。1.D 细节理解题。根据第一段内容可知选D。2.C 细节理解题。根据第三段中的"We will go to the history museum this Sunday"可知答案。3.B 词义猜测题。根据画线词前"Frank是一条很聪明的狗"和画线词后的"现在它可以踢足球和跳舞"可推知,此处是说爸爸帮我训练它,故选B。Lesson 36: Let's Go to the MovieTheatre!一、根据汉语或首字母提示写出单词1.热点素材The Bad Guys(《坏蛋联盟》) is said to be a very funny (电影). 2.The doctors are trying their best to (救) people. 3.The (飞机场) is often far from the city because there are lots of noises there. 4.[2022昭通期末改编]Yuan Longping and Zhong Nanshan are (英雄) in my heart. 5.Don't f with others and we should be friendly. 6.[2022黑河市第二中学期末改编]—What is the p of this pair of shoes —It's 200 yuan.答案1.movie 句意:《坏蛋联盟》据说是一部很有趣的电影。2.save 句意:医生们正在尽自己最大努力救人。3.airport 句意:飞机场通常远离城市,因为那里有很多噪声。4.heroes 根据空前的are可知,空处应填可数名词复数形式,故填heroes。5.fight 句意:不要和别人打架,我们应该友好。6.price 根据答语可知问句询问价钱,再结合首字母可知空处应填price。二、单项选择1.[2021青岛一模改编]Now we can buy train tickets over the phone. It us a lot of time. A. lends B. borrowsC. saves D. takes2.It's only 5 yuan! You buy it a good price. A. in B. atC. with D. for答案1.C 句意:我们现在可以通手机买火车票。这节省了我们很多时间。save"节省"符合语境。2.B at a/the...price意为"以……价格",为固定搭配。3.Lily walks with her father after dinner. A. sometime B. sometimesC. some time D. some times答案3.B 句意:Lily有时晚饭后和她爸爸散步。sometime"在某时";sometimes"有时";some time"一段时间";some times"几次"。根据句意可知选B。【易混辨析】 sometimes、 sometime、 some time与some timessometimes 频度副词,意为"有时",表示动作发生的频率。sometime 作副词讲时意为"在某时",指去或将来的某个不确定的时间。some time 名词词组,意为"一段时间"。some times 名词词组,意为"几次,几回"。4.[2020黔西南州中考]—Mary doesn't like fish chicken. —Ben doesn't like fish, he likes chicken very much. A. and; but B. or; butC. or; and D. and; or5.[2021怀化鹤城区期末改编]—What does your father usually do in the afternoon —He usually a newspaper, but now he TV. A. is reading; watches B. reads; is watchingC. reads; watchesD. is reading; is watching答案4.B and"和",表示并列关系时,用于肯定句中;but"但是",表示转折关系;or在并列结构中,通常用于否定句,表示"也不"。第一空处,fish和chicken为并列关系,本句为否定句,故用or连接;第二空前后之间表示的是转折关系,所以用but连接。5.B 根据第一空前的usually 可知,第一空应用一般现在时;根据第二空前的now可知,第二空应用现在进行时。一、根据汉语意思完成句子(每空一词)1.功夫恐龙想要到北京旅行。Kung Fu Dinosaur wants to Beijing. 2.他经常乘坐出租车去上班。He often to work. 3.请查明火车什么时间出发。Please when the train starts. 4.我骑自行车去上学。我认为这是一种锻炼的方法。I go to school . I think it's a way of exercising. 5.Tommy经常从老师那里获得帮助。Tommy often the teachers. 答案1.travel to 2.takes a taxi 3.find out4.by bike 5.gets help from二、按要求完成句子(每空一词)1.He flies to Beijing.(改为同义句)He goes to Beijing . 2.An old man gives him a magic map.(改为同义句)An old man a magic map . 3.They go to the park on foot.(改为同义句)They the park. 4.He goes to the theatre by bus.(对画线部分提问) he to the theatre 5.Can you show me how to get to the hotel (改为同义句)Can you show me the hotel 答案1.by plane 2.gives; to him 3.walk to4.How does; go 5.the way to三、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式 My name is Zhang Li. Now I am 1. middle school student in China. On weekdays(周一至周五), I often go to school 2. foot. The school is close to 3. (I) home. On weekends, I usually watch TV, do homework 4. read some books. Sometimes I go to see 5. (movie). Last Saturday, I watched a movie. The movie 6. (be) about a dinosaur. 7. (he) name is Kung Fu Dinosaur. He wants to 8. (save) Panpan the Panda. He 9. (fight) the bad man and gets help from the elephants, lions and 10. (tiger).答案1.a 2.on 3.my 4.and/or5.movies6.is7.His8.save9.fights10.tigers 阅读理解 素养:思维品质 话题:电影 难度:中 建议用时:5分钟 Do you know The Tale of Despereaux (《浪漫鼠德佩罗》) It is a cartoon. It tells a story about a funny mouse named Despereaux.In the movie, a lot of mice are living in the bright houses. They even have schools for little mice. They wear beautiful and clean clothes. Then there comes our hero — a funny mouse, Despereaux. He has a pair of big ears. His brothers and sisters all like eating books. But Despereaux likes reading books in libraries. He has a dream of becoming a hero in the books. When he grows up, he leaves for the human world, and then he becomes a friend of Princess Pea (豌豆公主).One day, a mouse takes away Princess Pea. Princess Pea is in danger (危险). Then Despereaux begins his trip to save Princess Pea. At last, the small mouse becomes a real hero.The story wants to tell more children to be brave in the daily life.1.What does Despereaux look like A. He has small eyes.B. He has big eyes.C. He has small ears.D. He has big ears.2.What does Despereaux like doing A. He likes eating books.B. He likes reading books.C. He likes wearing beautiful clothes.D. He likes telling stories.3.What does this cartoon want to tell children A. They should study hard.B. They should read many books.C. They should become a hero.D. They should be brave.答案 【解题导语】 本文主要介绍了卡通片《浪漫鼠德佩罗》。1.D 细节理解题。根据第二段中的"He has a pair of big ears"可知答案。2.B 细节理解题。根据第二段中的"But Despereaux likes reading books in libraries"可知答案。3.D 细节理解题。通读全文尤其是最后一段可知,这部卡通片想告诉孩子们在日常生活中要勇敢,故选D。Unit Review一、单项选择1.[2020上海中考]—Tom, here to carry the luggage(行李) upstairs for me,will you —All right.A. come B. cameC. coming D. to come2.[2022济南济微中学一模]—What are you doing, Dale Please the flowers! —Oh, I'm sorry.A. don't pick B. won't pickC. not to pick D. isn't picking答案1.A 分析句子结构可知,此处省略了主语you,是祈使句,应用动词原形,故选A。2.A ——你在干什么,Dale 请不要摘花! ——哦,对不起。根据语境可知此处应用祈使句的否定形式"don't+动词原形",故选A。3.[2022青岛期末改编]My uncle Beijing opera every morning. Listen, he in the garden. A. sing; sing B. sings; singsC. is singing; sings D. sings; is singing4.[2020唐山丰润区期末]Please be quiet, children! Your father in the next room. A. work B. worksC. is working D. worked答案3.D 根据every morning可知第一空应用一般现在时,主语为My uncle,故谓语动词用第三人称单数形式;根据listen可知第二空应用现在进行时。故选D。4.C 句意:请安静点,孩子们!你们的爸爸正在隔壁的房间工作。根据句意可知,此处描述的是现在正在进行的动作,应用现在进行时。5.—Hi, Nora. Is your mother at home —Just a minute! She flowers in the garden. A. plantB. is plantingC. plantedD. was planting答案5.B ——你好,Nora。你的妈妈在家吗 ——稍等片刻!她正在花园里种花。由语境可知,种花是现在正在进行的动作,因此应用现在进行时。二、按要求完成句子(每空一词)1.Kate's sister watches TV every day.(改为否定句)Kate's sister TV every day. 2.Jim's mother is reading now. (改为一般疑问句) Jim's mother now 3.The little boy is listening to the radio.(对画线部分提问) the little boy 4.You should listen to me. (改为祈使句) me. 5.Look out of the window. (改为否定句) out of the window. 答案1.doesn't watch 2.Is; reading3.What is; doing 4.Listen to 5.Don't look三、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式[2021枣庄薛城区五校联考改编]How do you get to school Do you walk or 1. (ride) a bike Do you go 2. bus For many 3. (student), it is easy to get to school. 4. for the students in one small village in China, it is difficult. There 5. (be) a very big river between their school and the village. There is no bridge and the river runs too 6. (quick) for boats. So these students go on a ropeway to cross the river to school.Liangliang, 7. eleven-year-old boy, crosses the river every school day. But he is not afraid because he 8. (love) school. "I love playing with 9. (I) classmates. And I love my 10. (teach). He's like a father to me."答案1.ride 2.by 3.students 4.But5.is 6.quickly 7.an 8.loves9.my 10.teacher阅读专项中考特训一、完形填空 素养:语言能力 话题:动物 难度:中 建议用时:6分钟 Animals are our friends. We should try to protect them. I like animals. Do you like 1 What's your favourite animal Let me 2 you what animals my family members like. My father likes the 3 very much. He thinks the tiger is strong(强壮) and it is the king of the beasts(兽中之王). My favourite animal is the panda. The panda is 4 China. It is very cute. It likes 5 bamboo. I don't 6 the tiger. I think the tiger is too scary(可怕的). My mother likes animals, too. She keeps some 7 , ducks and pigs in our yard(院子). The chickens and ducks can lay eggs. They like to 8 around in the yard, but the1.A. it B. they C. them D. she2.A. tell B. say C. speak D. talk3.A. lion B. tiger C. monkey D. panda4.A. to B. with C. for D. from5.A. driving B. passing C. showing D. eating6.A. miss B. forget C. like D. smell7.A. cats B. chickens C. dogs D. geese8.A. run B. walk C. drink D. askpigs don't like to walk. They like to 9 very much. And they also like to eat. They sleep and eat a lot. My grandparents keep some cows and 10 . After breakfast, my grandfather takes the sheep out and goes back home in the afternoon. We all like to make friends with animals. 9.A. sleep B. bring C. buy D. ride10.A. pigs B. ducks C. sheep D. birds答案 【解题导语】 作者在文中主要介绍了他和他的家人喜欢的动物。1.C 根据上文中的"I like animals" 可知此处指代animals,作动词like的宾语,故选C。2.A 本句是作者把家人喜欢的动物告诉给别人,要用tell。3.B 根据下文中的 "He thinks the tiger is strong(强壮) and it is the king of the beasts(兽中之王)"可知,作者的爸爸非常喜欢老虎。4.D 熊猫来自中国。be from意为"来自……",为固定搭配。5.D 熊猫喜欢吃(eating)竹子。6.C 根据下文中的"I think the tiger is too scary(可怕的)"可知,作者不喜欢老虎。7.B 根据下文中的"The chickens and ducks can lay eggs"可知,作者的妈妈养了一些鸡、鸭和猪,故选B。8.B 根据下文中的"but the pigs don't like to walk"可知,此处说的是它们喜欢在院子里走来走去。9.A 根据下文中的"They sleep and eat a lot"可知,此处说的是它们非常喜欢睡觉。10.C 根据下文中的"After breakfast, my grandfather takes the sheep out"可知选C。二、阅读理解 素养:思维品质 话题:日常生活 难度:易 建议用时:5分钟 [2022邯郸馆陶县期末改编]Do you like animals Do you often go to the zoo My father works in the City Zoo. He goes to work from Monday to Friday. He usually drives to work. When it's rainy, he takes Bus 42 to get to the zoo.After he gets to the zoo, he cleans the cages(笼子). There are many different animals in the zoo. Many people go to the zoo to see animals. My father tells them the rules of the zoo. He loves his work because he can see and play with his favourite animals. Animals can make him happy. But my father says it is not good for animals to live in the small houses or cages.1.Where does the writer's father work A. In a school. B. In a zoo.C. In a theatre. D. In a park.2.How does the writer's father usually go to work A. By car. B. By bus. C. By bike. D. On foot.3.Why does the writer's father love his work A. Because he is a good man.B. Because he could sleep there.C. Because it brings him much money.D. Because he can see his favourite animals.答案 【解题导语】 本文主要介绍了作者父亲的工作。1.B 细节理解题。根据第一段中的"My father works in the City Zoo"可知答案。2.A 细节理解题。根据第一段中的"He usually drives to work"可知答案。3.D 细节理解题。根据第二段中的"He loves his work because he can see and play with his favourite animals"可知答案。单元话题写作——指路 假设你是Lingling,想邀请新同学Linda来你家参加生日聚会,但她不知道怎么去你家,请你根据下图所示,用英语写一封60词左右的电子邮件,告诉她该怎么走。开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Linda,Next Sunday is my birthday. I hope you can come to my birthday party. Now let me tell you how to get to my house. Yours,Lingling人称:以第二人称为主 时态:一般现在时【谋篇布局】开门见山,引出话题①Now let me tell you how to get to...②This is the way to...介绍具体的路线①You can go along...②Then turn left/right at ...crossing.③... is on your left/right.④It is next to.../across from.../between...and...结尾①It's easy to find and you won't miss it.②I'm sure you can find it.【句子升格】You can also see a new library. It's next to my house. (合并成一句) 【范文赏读】Dear Linda, Next Sunday is my birthday. I hope you can come to my birthday party. Now let me tell you how to get to my house. You can go along Dehua Street and turn right at the first crossing. Then go down Shanghu Street. When you find a bank, turn left. Then go along Jiefang Street. My house is on your left. It is next to a big supermarket. You can also see a new library across from my house. It's easy to find and you won't miss it. Yours,Lingling【学以致用】 假设你是刘涛,你准备邀请你的好朋友Mike星期天去你家玩。请根据下图提示,用英语写一封60词左右的电子邮件,告诉他怎样才能到你家。开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Mike, I am so happy that you are coming to my home this Sunday. Yours,Liu Tao答案【句子升格】You can also see a new library next to my house.【学以致用】Dear Mike, I am so happy that you are coming to my home this Sunday. Let me tell you the way to my house. Go out of your home and turn right. Go straight along Centre Street and turn left at the post office. Go straight and turn right at the first turning. Now you're on Bridge Street.Then go down Bridge Street, and you can see my house is on your right. It's across from the bank. Yours,Liu Tao 单元综合检测一 ~ 五(略)六、单项选择(每小题1分,共10分)31.—Could you tell me the of the sweater —Yes. It's ¥125.A. colour B. priceC. shape D. size32.Our hometown is becoming more and more beautiful. visitors come here on weekends. A. Hundred B. HundredsC. Much D. Hundreds of答案31.B 根据答语可知,问句询问价格,故price"价钱"符合语境。32.D 当hundred前有具体的数字时,表示确数,hundred后不加-s,其后也不用of;当hundred前没有具体数字时,表示约数,hundred后既要加 -s,也要加of。根据空后的visitors可排除C项。综上所述选D。33.These beautiful animals are endangered(濒临灭绝的). We must them. A. save B. showC. stop D. catch34.—What are you doing, Nick —I can't find my key. I am it. A. looking at B. looking afterC. looking for D. looking like答案33.A 根据语境可知,此处是说我们必须拯救这些濒临灭绝的动物,save"救"符合语境。34.C ——你在做什么,Nick ——我找不到我的钥匙了。我正在寻找它。look for"寻找",符合语境。35.Tom usually the table before but now his sister the table. A. sets; is settingB. is setting; setsC. sets; setsD. is setting; is setting36.The story is very . All of my classmates feel . A. boring; bored B. boring; boringC. bored; bored D. bored; boring答案35.A 根据第一空前的usually可知,第一空应用一般现在时;根据第二空前的now可知,第二空应用现在进行时。36.A 句意:这个故事非常无聊。我所有的同班同学都感觉无聊。boring为形容词,表示"无聊的",通常用来修饰物;bored为形容词,表示"感到无聊的",通常用来修饰人。37.—Would you like to play with us tomorrow —Yes, I'd love to.A. come B. to comeC. coming D. comes38.—Oh, it's snowing outside.— the windows and put on your coat please. A. Closes B. ClosingC. To close D. Close答案37.B would like to do sth."想要做某事",为固定搭配。38.D 此处为祈使句的肯定形式,应用动词原形。39.—How can I get to the Sun Park —Take Bus No.10 and at the last station(车站). A. get on B. get toC. get off D. get out40.— —Yes, I would like some oranges.A. Can you help me B. What do you do C. Can I help you D. Excuse me.答案39.C ——我怎样才能到达太阳公园 ——乘坐10路公交车,在最后一站下车。get off"下车"符合语境。40.C ——你想要点什么吗 ——是的,我想要些橘子。Can I help you"请问买什么/要我帮忙吗",是服务员、售货员等的常用语。七、完形填空(每小题1分,共10分) Today is Saturday. It's 7:00 in the 41 . Danny doesn't go to school. It is very 42 outside but it is warm inside, so his family are all in the 43 . His father Robert is 44 a book on the sofa. He's a football player. He's going to(打算) play football with 45 friends after breakfast. Danny is in his bedroom. He is 46 his gloves because he is going to 47 a farm with his classmates by bike. Danny's mother is 48 the kitchen now. She is washing vegetables. She is preparing (准备) for 49 . What about Danny's little sister Well, she is eating a 50 ice cream. 41.A. morning B. afternoon C. evening D. night42.A. hot B. cold C. warm D. cool43.A. office B. lab C. museum D. house44.A. talking B. cooking C. making D. reading45.A. my B. your C. his D. her46.A. listening to B. looking for C. passing around D. finding out47.A. visit B. have C. meet D. save48.A. in B. above C. under D. beside49.A. supper B. meal C. breakfast D. lunch50.A. tall B. funny C. bright D. delicious答案 【解题导语】 本文介绍了Danny一家人早饭前各自所做的事。41.A 根据下文中的"He's going to(打算) play football with 45 friends after breakfast"可推知,应是在早上7点。 42.B 根据空后的"but it is warm inside"可知,外面很冷。43.D 根据下文介绍的活动可知,他们都待在家里。44.D 他的爸爸Robert正在沙发上读书。表示"读"书应用read。45.C 根据空前的主语He可知,此处应用his。46.B 根据语境可知,此处表示寻找手套,且指找的程,应用looking for。47.A visit意为"参观,访问";have"有";meet"遇见";save"救"。根据语境和常识可知,此处表示"参观农场"。48.A Danny的妈妈现在在厨房里。in"在……里面"。49.C 根据上文中的"He's going to(打算) play football with 45 friends after breakfast"可知,Danny的妈妈在准备早饭。 50.D tall"高的";funny"有趣的";bright"明亮的";delicious"美味的"。根据空后的"ice cream"并结合选项可知选D。八、阅读理解(每小题2分,共30分)ALily has a clothes store. Its name is Love House. She will decorate (装修) the store, so all the clothes in her store are on sale (减价出售).Welcome to Love House! All the clothes are on sale from April 27th to May 15th. Please visit www.. Our phone number is 3871789. Clothes Colours Price before Price nowdresses red, white, black, blue $36 $18coats black, blue $78 $40shirts white, pink, yellow $24 $12sweaters brown, black, white $40 $3051.跨学科Mary can buy two dresses in Love House for on April 25th. A. $36 B. $18C. $45 D. $7252.Dresses and sweaters have the same colours: .A. white and blackB. brown and blueC. blue and whiteD. red and white53.What can we know from the passage A. Lily wants to sell Love House.B. There are no sweaters in Love House.C. Lily sells dresses and shirts at half price on May 2nd.D. All the clothes are on sale for one month.答案A 【解题导语】 Lily将要装修自己的服装店,因此店里所有衣服都减价出售。本文以表格形式介绍了促销的详细信息。51.D 细节理解题。根据文中的"All the clothes are on sale from April 27th to May 15th"和表格中"dresses"这一行内容可知,促销活动从4月27日开始,因此4月25日买的裙子单价是36美元,两条共72美元。52.A 细节理解题。根据表格中"clothes"和"colours"这两列可知,裙子和毛衣都有白色和黑色的。53.C 细节理解题。根据表格中"dresses"和"shirts"这两行的信息和文中的"All the clothes are on sale from April 27th to May 15th"可知选C。B For most people, pets can be their best friends.When they are happy or sad, they always stay with their pets. Elena is a famous photographer(摄影师) from Russia. She took lots of heartwarming photos in Moscow. Those photos showed something special between pets and their owners. Elena said, "I felt so excited when I took these photos. Pets are members of our family." Now let's enjoy four of her photos. The little girl sits on a stone when it is raining.Her pets are also under her umbrella. The young boy is having a rest with his dog on a comfortable blanket.They often stay together and chat with each other. The cute boy and his cat are looking out of the window together.They are glad to draw pictures on the wet glass. The lovely boy is sleeping on the bed.He's hugging(抱) his pet dog and having a good dream.54.What does Elena do according to the reading A. She is a dancer.B. She is a photographer.C. She is a teacher.D. She is an engineer.55.新考法In which photo can we see a boy sleeping with his pet A. Photo One.B. Photo Two.C. Photo Three.D. Photo Four.56.What's the best title for the reading A. Cute PetsB. Children and PetsC. Elena Is a PhotographerD. Best Friends答案B 【解题导语】 Elena是一名著名的俄罗斯摄影师,她拍了很多暖心的照片,这些照片为我们展现了宠物与它们的主人之间的感情。54.B 细节理解题。根据第二段的第一句"Elena is a famous photographer(摄影师) from Russia"可知选B。55.D 细节理解题。根据Photo Four对应的内容可知,在这张照片中,一个男孩正抱着他的宠物狗在睡觉。56.B 标题判断题。从Elena拍的四张照片可以看出,照片中突出的重点都是"孩子和他们的宠物",所以"Children and Pets"作这篇短文的标题最合适。C新考法57.Which of the following can people take at City Library A. Only Red Train.B. Yellow Train and Blue Train.C. Only Blue Train.D. Red Train and Blue Train.58.Sue takes the train at Zoo. Which station is NOT on her way to Old Garden A. New Theater. B. Long Street.C. City Library. D. Green Park.59.Bill lives near City Library. He wants to go to High School. First, he takes Red Train. At which station should he change into Yellow Train A. New Theater. B. Post Office.C. Long Street. D. Green Park.60.If a man wants to go from New Theater to Post Office, the trains he should take are . A. Red Train→Yellow Train→Blue TrainB. Yellow Train→Red TrainC. Red Train→Blue Train→Yellow TrainD. Blue Train→Yellow Train答案C 【解题导语】 本文主要介绍了一幅地图。57—60 DBDAD A documentary (纪录片) tells about how students in some countries go to school. For many students, it's easy to go to school. It takes them only a short time to get to school. But for some students in small villages, it's difficult and dangerous.At 6:00 in the morning, children in a small village in Nepal (尼泊尔) get up and help their parents do some work. Then they walk to school at 8:00. They need to cross a big river to get to school and it's very dangerous.A 9-year-old girl in Peru (秘鲁) takes her little sister to go to school by boat every day. Both their home and their school are on the river. It usually takes them four hours to go to school and get back home.It's so hard for the students to go to school. Why do they still want to go to school Because they want to learn something from books and have a good life.61.What is the meaning of the underlined word "dangerous" A. 幸福的B. 安全的C. 枯燥的D. 危险的62.When do the children in the small village in Nepal go to school A.At 5:00 in the morning.B.At 6:00 in the morning.C.At 8:00 in the morning.D.At 10:00 in the morning.63.新考法How does the little girl in Peru go to school 64.Why do the students in some countries still want to go to school although(尽管)it's hard A.Because they want to go to school to look after their little sisters every day.B.Because they want to learn something from books and have a good life.C.Because they can play happily at school.D.Because their parents and teachers want them to go to school every day.65.What is the passage mainly about A. A 9-year-old girl in Peru.B. The children in a small village in Nepal.C. How students in some countries go to school.D. Why students in some countries still want to go to school.答案D 【解题导语】 本文主要介绍了世界各地居住在偏远地区的孩子是如何克服艰险,坚持上学的。61.D 词义猜测题。上文提到对很多人来说上学是容易的,根据画线词所在句中的转折连词But以及下文提到的例子可推知,对一些住在小村庄的学生来说,上学是困难且危险的。62.C 细节理解题。根据第二段内容可知选C。63.A 细节理解题。根据第三段中的"A 9-year-old girl in Peru (秘鲁) takes her little sister to go to school by boat every day"可知选A。64.B 细节理解题。根据最后一段内容可知选B。65.C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一些国家的学生如何上学, 故C项符合题意。九、任务型阅读(每小题2分,共10分) I'm Susan. Today is Sunday. It is fine. I get up at 7:30 in the morning. My mother prepares (准备) some milk, eggs and bread for me.After breakfast, my sister goes to the library with her friends. They always go there on weekends. My father and I go to the arboretum (植物园). The arboretum isn't next to my home. We get there at 9:00. We see different kinds of plants there. They're very nice. We take some photos of them. I want to send some photos to my good friend. She is in the USA.In the afternoon, my family go to the store next to my home by bike. The store is very big, and some clothes are on sale. We buy some clothes and school things there. We have some hamburgers for dinner. Then we go home. I have a happy Sunday today. 66题完成句子;67、68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语66.Susan has for breakfast. 67.What do Susan's sister and her friends do after breakfast 68.Where is Susan's good friend 69. 70. 答案 【解题导语】 本文主要介绍了Susan和她的家人在周日的活动。66.some milk, eggs and bread67.They go to the library.68.She is in the USA.69.I have a happy Sunday today.70.下午,我们一家人骑自行车去了我家旁边的商店。十、根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式(每小题1分,共10分) It's Saturday today. It's 71. nice day. We don't have any classes today, so we go to the farm in the morning. We 72. (take) Bus 40 to get there. There are many farmers on the farm. They are 73. (pick) vegetables. We eat lunch there. The food is fresh 74. delicious. In the afternoon, we go to the zoo. After we get 75. the bus, we get lost. We don't know the way. We ask a lady for help. She says, "Go straight and 76. (turn) right at the traffic lights." Then we get to the zoo safely. We watch animals. They are lovely and 77. (friend). Next to the zoo, there is a museum. We 78. (walk) to the museum. There 79. (be) many pictures about heroes on the walls of the museum. We buy some 80. (gift) there. We go home very late but we are very happy. We have a nice time today.答案71.a 72.take 73.picking 74.and75.off76.turn77.friendly78.walk79.are80.gifts十一、书面表达(20分) 请以"My Favourite Shopping Mall"为题写一篇60词左右的英语短文。要点:1.你通常乘坐2路公交车去那里;2.沿着新华街一直走,在第二个交通灯处左拐,在银行对面;3.在里面你可以买到自己喜欢的各种东西,还能看电影。My Favourite Shopping Mall 答案【范文赏读】My Favourite Shopping Mall There is a big shopping mall in my city. I like it very much. At weekends I usually take Bus 2 to go there.Sometimes, I also walk there. I walk along Xinhua Street and turn left at the second traffic lights, and then I can get there.It is just across from the bank.In the mall,I can buy my favourite books,clothes, and delicious food.I can also watch movies there. It's a wonderful place. 展开更多...... 收起↑ 资源预览