资源简介 Module 6 Animals in danger一、单项填空(共10小题,计10分)( )1.—Mum, I read a book about wild animals today. Some of them are in danger.— . We shouldn't buy fur coats any more.A. It's a great pity B. It doesn't matterC. Never mind D. My pleasure( )2.—Why don't you help your little daughter —Because I think she is to dress herself.A. young enough B. enough youngC. old enough D. enough old( )3. In China, red is the of luck and happiness.A. name B. show C. nature D. symbol( )4.—Please put the rubbish into different litter bins according to the sign.—Sorry, I didn't it.A. clean B. mindC. notice D. wonder( )5.Our world will get better and better each of us lives a greener life.A. before B. ifC. so D. but( )6.By selling old books, the children 5,000 yuan for the animals last month.A. raise B. raisedC. are raising D. will raise( )7.The old woman has got a bad memory and she can't the name of that book.A. pick up B. think ofC. make up D. hear of( )8. Doctors tell us our hands before and after every meal.A. wash B. washed C. washing D. to wash( )9.He lay back on the beach and enjoyed the of the summer evening.A. choice B. peace C. research D. advice( )10.—Honey, I am too tired. Can I leave the kids to you —Don't worry, dear. I'll them. You can go and have a rest.A. look for B. look atC. look after D. look like二、完形填空(共10小题,计10分) The Canada geese(加拿大雁)are beautiful birds. In summer, you can see them on lakes and rivers in Canada. They are friendly. If you feed them 11 bread and cakes, they will follow you until you run out of food. When winter comes, they all leave. 12 do they go In autumn, you can see them 13 in a V-formation in the sky. They make a 14 during their flying in order to tell their friends to follow closely. They are migratory(迁徙的)birds. They fly thousands of kilometers to a 15 place in the south and spend a few months there. When spring comes and the weather is warm, these birds will fly 16 to Canada.Every summer a Canada goose has to eat a lot of food to keep 17 strong. The flying in autumn is long and hard. Only the strong ones can get to the south 18 . Sometimes a dead goose on the ground 19 us the sick ones are left behind. It's not 20 to be a migrating bird. It needs a strong will(意志)to live.( )11.A. for B. in C. with D. to( )12.A. When B. Where C. What D. Why( )13.A. eating B. flying C. walking D. swimming( )14.A. sound B. mistake C. face D. living( )15.A. colder B. lower C. cooler D. warmer( )16.A. away B. down C. back D. off( )17.A. itself B. himself C. herself D. themselves( )18.A. quickly B. safely C. slowly D. closely( )19.A. allows B. shows C. makes D. agrees( )20.A. difficult B. hard C. easy D. dangerous三、阅读理解(共18小题,计45分)ASidney is a swan (天鹅) who lives in east England. His best friend is Rob, a 39-year-old builder. In May, when Rob was working along the river, he found Sidney. The baby swan had two wounds (伤口) on his neck.Rob took the bird home and gave him food to eat. He named him Sidney and took care of him until he was feeling better.In July, Rob took him to a wildlife center. This way, Sidney could live in a more natural environment (自然环境). But three months later, workers at the center asked Rob to take the swan back. They found that Sidney was not happy at the center and had a hard time falling asleep.In October, Rob and Sidney met each other again. When Sidney heard Rob's voice, he ran over to him right away. "I felt like a proud father seeing him come home," Rob told The Daily Mail.( )21.What does Sidney's best friend do A. He is a farmer. B. He is an actor.C. He is a waiter. D. He is a builder.( )22.What was wrong with the baby swan when Rob found him A. His leg was hurt. B. His neck was hurt.C. His head was hurt. D. His wings(翅膀) were hurt.( )23.When did the workers ask Rob to take the swan back A. In July. B. In October.C. In May. D. In August.( )24.Which one is TRUE according to the passage A. The workers at the center named the swan Sidney.B. Sidney was happy at the center.C. In November, Rob and Sidney met each other again.D. Sidney was very happy to see Rob again.BScientists looked for paw prints (爪印) in the forests. In this way, they could know the number of pandas. "Pandas are hard to see in the wild," said Colby, a scientist. "They hide in the thick bamboo forests." That is why scientists used paw prints to get the number. The number of pandas was a surprise to scientists. They learned that more pandas live in the wild than they thought."We found pandas living in areas we didn't know," said Colby. Although the news is good, pandas are still in danger.The main threat to pandas is that their land is becoming smaller and smaller. Pandas lose their land when people cut down parts of the forests for wood and farming. Now, China has 13 giant panda nature reserves. People mustn't cut down trees. Scientists want to create more nature reserves to give pandas a better chance to live.Fun facts of pandas※ An adult panda spends around 14 hours a day eating bamboo.※ A newborn panda weighs 3 to 4 ounces. That is about the weight of a mouse. A panda's front paws have a wrist bone. The panda uses it to catch bamboo.( )25.Why did scientists look for paw prints in the wood A. Because they could catch pandas in this way.B. Because they could know the number of pandas in this way.C. Because they could know where pandas were in this way.D. Because they could take photos of pandas in this way.( )26.Why does Colby think it is hard to see pandas in the wild A. Because there were few pandas in the wild.B. Because pandas don't come out in the daytime.C. Because pandas hide in the thick forests.D. Because pandas are afraid to see people.( )27.Why were scientists surprised at the number of pandas A. Because the number of pandas is larger than they thought.B. Because pandas are difficult to find in the forest.C. Because pandas spend most of the daytime sleeping.D. Because China has enough panda nature centers.( )28.What does the underlined word "threat" mean in Chinese A.优点 B.威胁 C. 恐惧 D. 焦虑( )29.What can we know from the passage A. It's easy to know the number of the pandas in the wild.B. There are fewer and fewer nature reserves in China.C. People should help pandas live well in the wild.D. All the pandas should live in the panda nature reserves.C There are many kinds of wild cats in Africa, such as the lion, the cheetah (猎豹) and the leopard (豹). African cats are beautiful animals but they are not safe. The biggest danger to African cats is losing their living places. Roads and farms leave less space for wildlife. The cheetah used to be seen around Africa. Today, the cat can only be found in certain places of Africa. They have lost most of their living places. Lions once lived all over Africa as well. But now their population is becoming smaller and smaller. Illegal hunting (非法捕猎) is also a problem to the wild big cats in some places. There are protected (受保护的) areas in many parts of Africa. But outside those places, wild African cats may be killed. They may be killed for their beautiful skins. They may be killed for use in traditional medicines. They may be killed by people who hunt for sport, or fun. Some organizations(组织) and groups, like the Cat Survival Trust (CST) and the African Wildlife Foundation (AWF), are working to protect African cats. They are trying their best to make sure these cats can live in peace. The job of protecting African cats is really difficult, but one small step could lead to bigger steps.( )30.In which part of a magazine can we read this passage A. Culture. B. Animal. C. Travel. D. History.( )31.What is the biggest danger to African cats A. No food to eat.B. Losing their living places.C. Illegal hunting.D. They couldn't play with each other.( )32.What does the Cat Survival Trust probably do in Africa A. It kills wild cats for fun.B. It works for AWF.C. It helps Africans build roads.D. It protects the wild cats.( )33.What is the best title for the passage A. Different Kinds of Wild Cats B. Where to Find Wild CatsC. African Cats in Danger D. How to Protect African Cats 阅读下面短文,并用英语回答问题。DTwo people in Russia found a little tiger in the snow on a cold day in February, 2012. They took the tiger to a local wildlife inspector(当地野生动物巡视员),Andrey Oryol. Over the following weeks,Andrey took care of(照顾)the tiger. But then he got worried: what could he do with a three-month-old tiger It was an Amur tiger. "The tigers do not live in Siberia, but the Russian Far East," said Dr. Miquelle. He spent 25 years studying Amur tigers in Russia. He said they are named after the Amur River, the longest river in that area.Dr. Miquelle took the three-month-old tiger to a wildlife center in Alekseevka, Russia. Animals there can go around freely and do what animals do. That way, the animals don't lose their natural instincts(天性).The tiger, now named Zolushka, became the center's first tiger. Over the next year, she grew into a big, healthy tiger. In the center, she learned to catch wild animals. By the spring of 2013, scientists thought she was ready to go back to the wild.The scientists chose a new area for the tiger. They used cameras to watch Zolushka.Then in December, 2015, the cameras gave exciting news: Zolushka had become a mother of two!Thanks to the people like Dr. Miquelle,there is new hope for these endangered(濒危的)animals.34.When did the two people find the little tiger 35.How long did it take Dr. Miquelle to study tigers in Russia 36.Can animals in the new wildlife center go around freely or stay in the cage(笼子) 37.What did Zolushka learn to do in the wildlife center 38.Who brings new hope to these endangered animals 四、补全对话(共5小题,计5分) 根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Hi, David. What did you do last night B: I saw a film. It's about golden monkeys.A: 39. B: Wonderful, but it made me sad.A: Did you learn a lot from the film B: Yes, I did. 40. And there are not many golden monkeys left.A: What a pity!B: 41. A: I agree with you. 42. B: Hmm, I think we should give them a warm home, and don't hurt them.A: 43. B: Good idea. The club must be interesting.A. Let's join the Love Animal Club first.B. But what should we do to protect them C. I learned golden monkeys are in danger.D. I think we should protect them.E. How was it F. What's the film about G. Where do most animals live 五、根据所给要求完成句子(共5小题,计10分)44.The play is about the animals in danger. (对画线部分提问) the play 45.I like the sweater because it feels comfortable.(对画线部分提问) you like the sweater 46.There are some boys on the playground. They are playing basketball.(合并为一句)There are some boys on the playground.47.I listen to some tapes every day to improve my listening.(改为同义句) improve my listening, I listen to some tapes every day.48.I'm having a great time in Shanghai.(改为同义句)I'm in Shanghai.六、书面表达(共1题,计20分) 由于环境污染和人类的捕杀,很多野生动物濒临灭绝。请以"How to Protect Wild Animals"为题,用英语写一篇短文,在学校举办的"第一届英语节"活动中作专题演讲,说明保护野生动物的重要性以及怎么样保护它们。 要点:1.为什么野生动物处于危险中 2.为什么保护野生动物很重要 3.我们应该采取什么措施来保护野生动物 要求:1.自由发挥,适当增加内容;2.语句连贯,词数不少于80。 提示:environment环境,pollute污染,development发展How to Protect Wild Animals一、单项填空1.A 考查情景交际。结合题干中的"一些野生动物正处于危险之中"和"我们不应该再买毛皮大衣了"可知A项"太遗憾了"符合题意。2.C 句意:——你为什么不帮你的小女儿 ——因为我认为她长大了,可以自己穿衣服了。根据句意及enough修饰形容词应位于形容词的后面可知选C。3.D 句意:在中国,红色是好运和幸福的象征。name名字;show演出;nature大自然;symbol象征。根据题干中的"luck and happiness"可知此处表示"象征",故选D。4.C 句意:——请按照标志把垃圾放入不同的垃圾箱。——对不起,我(刚才)没注意到它。clean清扫;mind介意;notice注意;wonder想知道。根据句意可知选C。5.B 句意:如果我们每个人都过着更环保的生活,我们的世界将会变得越来越好。根据句意可知选B。6.B 句意:通过卖旧书,上个月孩子们为动物筹款5 000元。根据句中的时间状语"last month"可知应用一般过去时,故选B。7.B 句意:这位老妇人记忆力差,她想不起来那本书的名字。A项表示"拾起,捡起";B项表示"想起";C项表示"编造";D项表示"听说"。根据句意可知选B。8.D tell sb. to do sth.意为"告诉某人做某事",为固定搭配。故选D。9.B 考查名词词义辨析。句意:他在沙滩上休息,享受着夏日傍晚的宁静。peace 和平,宁静,符合句意。故选B。10.C look for寻找;look at看;look after照顾,照管;look like看起来像。结合语境可知此处是说,我来照顾他们,故选C。二、完形填空 【短文大意】 本文主要介绍了加拿大雁的生活习性。11.C 考查介词的用法。根据文意可知此处表示"用面包和蛋糕喂",故用with。12.B 考查特殊疑问词的用法。根据文意应用Where, 表示"它们去哪儿呢"。13.B 考查动词辨析。根据文意可知此处表示"飞",故选B。14.A 考查名词辨析。make a sound 指"发出声音",符合文意。15.D 考查形容词比较级的辨析。根据常识可知应用warmer,表示"南方更暖和的地方"。16.C 考查副词的用法。fly back 表示"飞回来",符合文意。故选C。17.A 考查反身代词的用法。由主语"a Canada goose"可知应用itself。18.B 考查副词辨析。根据上下文可知应用safely 表示"安全地"。19.B 考查动词辨析。根据文意可知,此处是说,向我们展示弱者将会被留下,故选B。20.C 考查形容词辨析。结合上下文可知加拿大雁作为迁徙鸟并不容易,故选C。三、阅读理解 【A篇短文大意】 本文讲述了Rob救了一只受伤的小天鹅并与之成为好朋友的故事。21.D 细节理解题。根据第一段的第二句可知选D。22.B 细节理解题。根据第一段的最后一句可知选B。23.B 推理判断题。根据第三段中的"In July, Rob took him to a wildlife center"和"But three months later, workers at the center asked Rob to take the swan back"以及第四段中的"In October..."可知是在十月,故选B。24.D 推理判断题。根据最后一段可推知选D。 【B篇短文大意】 本文介绍了有关野生大熊猫的新发现,并呼吁人们保护野生大熊猫。25.B 细节理解题。根据第一段中的"In this way, they could know the number of pandas"可知选B。26.C 细节理解题。根据第一段中的"They hide in the thick bamboo forests"可知选C。27.A 细节理解题。根据第一段中的"They learned that more pandas live in the wild than they thought"可知选A。28.B 词义猜测题。根据下文中的"their land is becoming smaller and smaller...when people cut down parts of the forests for wood and farming"可知threat意为"威胁"。29.C 主旨大意题。通读全文可知,本文在号召我们保护野生大熊猫,故选C。 【C篇短文大意】 本文主要介绍了非洲猫科动物的生存现状。30.B 文章出处题。本文主要介绍了非洲猫科动物的生存现状,故最有可能在杂志的"动物"版块看到。31.B 细节理解题。根据第一段的第三句可知选B。32.D 推理判断题。根据第三段可知CST和AWF都是保护猫科动物的组织,故选D。33.C 标题归纳题。通读全文可知,非洲猫科动物由于生存环境恶劣和非法捕猎而处于危险中,故最适合本文的标题是C项。 【D篇短文大意】 本文讲述了发生在一只小老虎身上的事,呼吁大家保护濒危动物。34.On a cold day in February, 2012.35.25 years.36.They can go around freely.37.She learned to catch wild animals.38.The people like Dr. Miquelle.四、补全对话39—43 ECDBA五、根据所给要求完成句子44.What's; about 45.Why do 46.playing basketball 47.In order to48.having fun/enjoying myself六、书面表达One possible version:How to Protect Wild AnimalsMany wild animals are in danger.Why are these wild animals in danger Because the environment that they are living in is becoming worse. For example, with the development of cities, the air is polluted and the water is not clean any more. Wild animals' living places are also getting smaller. Many of them don't have enough food to eat. At the same time, many people kill wild animals for their fur, skin, teeth, and meat.As we all know, animals are our friends. Human beings can't live without plants or animals. We should plant more trees to make homes for wild animals and stop killing them. If there are more plants and more wild animals, the world will become more beautiful, so protecting wild animals is protecting ourselves.Let's work together to protect them. 展开更多...... 收起↑ 资源预览