Module 1 Amazing things Unit 2 Numbers阅读课件 (共20张PPT)

资源下载
  1. 二一教育资源

Module 1 Amazing things Unit 2 Numbers阅读课件 (共20张PPT)

资源简介

(共20张PPT)
1. numbers 数字 -- NO. 1
number 号码
电话号码 telephone number
2. instructions 指示;命令 名词
instruct 指示 动词
3. check in 登记入住
check out 退房
4. kilogram 千克
5. son—daughter father—mother
6. play chess 下国际象棋
7. India – Indian 印度 印度人
Italy – Italian 意大利 意大利人
America- American 美国 美国人
Australia- Australian 澳大利亚
China- Chinese 中国 中国人
Japan--Japanese 日本 日本人
Canton – Cantonese
广州 粤语、广东人
wise-smart- clever- intelligent
充满智慧的; 聪明的
stupid, foolish 愚蠢的
9. promise to do sth. 承诺做某事
I promise . 我保证 I swear(to God)
10. win the first prize 赢得一等奖
win the first place赢得第一名
11. one grain of rice 一粒大米
12. double= twice = two times 两倍
13. the amount of…的数量+不可n
the rest of …剩余的
gold金子 ---golden 金黄色的
银;银的 silver 铁;铁的 iron
木 wood wooden 木头的
16. instead 代替 句末
instead of代替+名词 句中
realize –realization
认识到 动词 现实 名词
18. copy down 抄写
19. correct---correctly
正确的 正确地
right 正确的; 右边的
wrong 错误的
20. traffic accident 交通事故
traffic jam 交通堵塞
a lot of traffic 塞车
21. by accident 偶然地
Numbers 数字 名词
做准备
在本单元,你将学习一种不同的语言---数字语言。

读一个有关数字的故事.
How many students are there in our class
There are 45 students in our class.
1.Today is _______
September.
2. It is ______°C.
3.It is _______.
4. They are ______ grams.
5.It is _______centimetres long.
6.It is __________ yuan.
degree

point
.
What do you know about numbers
People around the world write numbers in different ways.
Chinese:
English:
Arabic:
Romans:
一,二,三,四,五……
One, two, three, four, five……
1,2,3,4,5……
Where can we see numbers
We can see numbers everywhere.
For example,
in our English books ...
in our classroom ...
in the house ...
in outdoor ...
What do people usually use numbers to do
People can use numbers to express
time, date, height, length, weight, price, ways and so on.
Numbers are important in our daily life.
The king and the rice
Before you read
B. Look at the pictures, the title of the story and the
first sentences of paragraphs 1 and 2 on page 19.
Then circle the correct answers.
1. Who are the people in the first picture
a. The king and his son. b. The king and his brother.
c. The king and an old man.
2. What are they doing
a. Playing chess. b. Growing rice. c. Playing cards.
3. Where did the story probably happen
a. In China. b. In India. c. In Japan.
Before you read
B. Look at the pictures, the title of the story and the
first sentences of paragraphs 1 and 2 on page 19.
Then circle the correct answers.
1. Who are the people in the first picture
a The king and his son. b The king and his brother.
c The king and an old man.
2. What are they doing
a Playing chess. b Growing rice. c Playing cards.
3. Where did the story probably happen
a In China. b In India. c In Japan.
Read the story on page 19 and complete the table below.
The king loved to play games.( the king’s favorite …)
2.T he king thought the old man asked too little for the prize . ( “Is that all ...)
3. The king did not have enough rice for the old man. (The king quickly realized…)
The King’s favorite game was chess.
Is that all Wouldn’t you like gold or silver instead
The King quickly realized the problem—even
with all the rice in the country, he would still
not have enough rice to put on all the squares.
下国际象棋
玩纸牌游戏
很早以前
向某人挑战
赢得比赛
一粒大米
剩余的部分
足够的大米
代替;而不是
play chess
play cards
a long time ago
challenge sb. to sth.
win the game
one grain of rice
the rest of
enough rice
instead of
10. 命令某人做某事
11.等等,诸如此类
12. 得到一件奖品
13. 无疑,肯定
14. 听从某人的意见
15.从那时起
16. 全年
17.难道你不想吗?
18.承诺做某事
order sb. to do sth.
and so on
get a prize
for sure
follow one’s advice
from then on
all year round
Wouldn’t you like…
promise to do sth.
The king loved to play games.( the king’s favorite …)
2.T he king thought the old man asked too little for the prize . ( “Is that all ...)
3. The king did not have enough rice for the old man. (The king quickly realized…)
The King’s favorite game was chess.
Is that all Wouldn’t you like gold or silver instead
The King quickly realized the problem—even
with all the rice in the country, he would still
not have enough rice to put on all the squares.
C1. 1. When you ask a wise people for help.
2. If you promise somebody a present
3. If you get a prize in a game,
4. When you double the number 2,
5. When you realize the problem
充满智慧的
承诺
奖品
加倍
意识到
you tell him/her that you will give him/her the present for sure.
you know something is wrong.
c. you get number 4
d. you want him/her to give you good advice
e. you win something for doing very well.
double prize promise realize wise
使加倍 奖赏 承诺 意识到 充满智慧的
wise 2. prize 3. promise
4. double 5. realize

展开更多......

收起↑

资源预览