阅读判断专项预习(三)-小学英语五年级上册人教PEP版(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

阅读判断专项预习(三)-小学英语五年级上册人教PEP版(含答案)

资源简介

阅读判断专项预习(三)-小学英语五年级上册人教PEP版
一、阅读判断
This is Willow Primary School in the UK. David is a student in the school. He’s very clever and hard-working. He’s funny, too. His favourite class is English. Ms Brown is David’s English teacher. She’s young and pretty. Mr Smith is his PE teacher. He’s tall and strong. He can play football very well. David likes him the most.
They have different food for lunch at school. Today is Monday. They have potatoes, beef and sandwiches. They have milk and bananas, too. David’s favourite food is chicken. On Tuesdays, they have chicken, hamburgers and salad. So do you know, what’s David’s favourite day
1.The passage (短文) is about (关于) David’s school life (生活). ( )
2.They have milk and hamburgers for lunch on Mondays. ( )
3.David’s PE teacher is Ms Smith. ( )
4.It is Tuesday tomorrow. ( )
5.David’s favourite day is Tuesday. ( )
阅读短文,判断下列各小题的正(T)误(F)。
Hello, my name is Chen Jie. I study in Sunshine school. I have many friends at school. Amy is my best friend. She is short and thin, but her eyes are big. She's very clever. We like Thursdays very much. We have music and computer on Thursdays. Miss Qian is our music teacher. She is young and kind. We have potatoes and beef for lunch on Thursdays. And beef is my favourite food. It’s delicious and healthy. I often read books on Saturdays. On Sundays, I often watch TV. Sometimes I wash my clothes. We all like weekends.
6.Chen Jie is short and thin. ( )
7.Chen Jie has maths and computer on Thursdays. ( )
8.Miss Qian is Chen Jie’s music teacher. ( )
9.Beef is Amy’s favourite food. ( )
10.Chen Jie often reads books on Saturdays. ( )
Hello! I’m Tom. I’m tall and thin. Welcome to my house. Look! There is a big tree and many colorful flowers in front of my house. I’m helpful at home. I can clean the room. I often read books. Can you guess what my favourite day is Haha, it’s Tuesday because we have fish and vegetables for lunch. They are healthy.
11.Tom is tall and thin. ( )
12.A big tree and many colourful flowers are behind the house. ( )
13.Tom has fish and vegetables for lunch on Thursdays. ( )
14.Tom often reads books. ( )
15.Vegetables are healthy. ( )
There are two people on the playground. The tall man is my Chinese teacher, Mr. Brown. He is 30 years old. He is kind and funny. He can do some kung fu and swim well. I like him very much. And look at the pretty girl. She is short and thin. Her black hair is long. She can speak English well. She can play the piano, but she can't play the pipa. Where is she Ha ha! It is me. My name is Sandy.
16.Two people are on the playground. ( )
17.Mr. Brown is my English teacher. ( )
18.Sandy's Chinese teacher can swim and do some kung fu. ( )
19.Sandy has short black hair. ( )
20.Sandy can't play the piano. ( )
Hi, I’m Amy. I’m from the USA.I’m a student, I’m shy. I like Monday and Thursday. Because (因为) I have music. I love music very much. I can sing very well. I can play the piano, too. My favourite food is chicken. My favourite drink is milk. I often go to the park with my parents on the weekend. We’re happy.
21.Amy is from the UK. ( )
22.Amy likes Tuesday and Sunday. ( )
23.Amy can sing and play the piano. ( )
24.Amy’s favourite drink is juice. ( )
25.Amy often goes to the park with her friends on the weekend. ( )
I’m a baby. I’m only one year old. I can’t walk. My mother helps me. I can’t jump. My mother helps me. I can’t eat. My mother helps me, too. What can I do I can laugh. I can sit. Can I speak Yes, but only a little. I can only say “Mum” “water” or “hug”. However, my mother can understand me well.
26.I’m old enough. ( )
27.I can walk well. ( )
28.I can’t speak at all. ( )
29.My mother helps me eat, walk and jump. ( )
30.My mother can understand my words. ( )
I’m Bob. I want to be your friend. I am kind and funny. I can play football and ping-pong. I can speak Chinese. I can cook and swim. But I can’t do any kung fu and I can’t speak English.
31.Bob can play ping-pong. ( )
32.Bob can’t play football. ( )
33.Bob can’t speak Chinese. ( )
34.Bob can cook and swim. ( )
35.Bob can do some kung fu. ( )
阅读理解,阅读短文判断正(T)误(F)。
Hello! I'm Mary. I'd like to introduce(介绍) my village to you. My village is in the mountains. There are many small houses and a river. There is a bridge over the river. The water is clean. There are many fish in it. There is a road near the river. There are many flowers beside the road. My village is really beautiful. You can see green grass, many trees and a lake. Welcome to my village. You'll love it too.
36.Mary's village is beautiful. ( )
37.There is a road near the river. ( )
38.There are many tall buildings in the village. ( )
39.There isn't a bridge over the river. ( )
40.There are no flowers near the road. ( )
中小学教育资源及组卷应用平台
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.T
2.F
3.F
4.T
5.T
【解析】
【分析】
本文介绍了大卫的老师及学校的食物。
1.
句意:这篇短文是关于大卫的学校生活的。根据全文可知题干描述正确,故答案为T。
2.
句意:他们星期一午餐喝牛奶,吃汉堡包。根据Today is Monday. They have potatoes, beef and sandwiches. They have milk and bananas, too.,可知他们星期一吃土豆,牛肉,三明治,香蕉,喝牛奶,故答案为F。
3.
句意:大卫的体育老师是史密斯小姐。根据Mr Smith is his PE teacher.,可知大卫的体育老师是史密斯先生,故答案为F。
4.
句意:明天是星期二。根据Today is Monday.,可知今天是星期一,明天是星期二,故答案为T。
5.
句意:大卫最喜欢的一天是星期二。根据David’s favourite food is chicken. On Tuesdays, they have chicken, hamburgers and salad.,可知题干描述正确,故答案为T。
【点睛】
6.F
7.F
8.T
9.F
10.T
【解析】
【分析】
6.
题干意思为:陈杰是矮的瘦的。根据文中的句子Amy is my best friend. She is short and thin可知艾米是又矮又瘦。题干与文章不符,故答案为F。
7.
题干意思为:陈杰在周四上数学和电脑课。根据文中的句子We have music and computer on Thursdays.可知周四我们有电脑和音乐课。题干与文章不符,故答案为F。
8.
题干意思为:钱老师是陈杰的音乐老师。根据文中的句子Miss Qian is our music teacher.可知钱老师是陈杰的音乐老师。题干与文章相符,故答案为T。
9.
题干意思为:牛肉是艾米最喜欢的食物。根据文中的句子And beef is my favourite food.可知牛肉是我最喜欢的食物。题干与文章不符,故答案为F。
10.
题干意思为:陈杰经常在周六读书。根据文中的句子I often read books on Saturdays.可知陈杰周六看书。题干与文章相符,故答案为T。
【点睛】
11.T
12.F
13.F
14.T
15.T
【解析】
【分析】
本文讲述了汤姆的外貌,在家经常做的事情及对食物的喜恶。
11.
题干句意:汤姆又高又瘦。根据I’m tall and thin.可知题干正确,故答案为T。
12.
题干句意:房子的后面有一棵大树和很多多色彩的花。根据There is a big tree and many colorful flowers in front of my house. 可知是在房子的前面有树和花。故题干错误,故答案为F。
13.
题干句意:在星期四汤姆午饭吃鱼和蔬菜。根据Haha, it’s Tuesday because we have fish and vegetables for lunch.可知他在星期二吃鱼和蔬菜。故题干错误,故答案为F。
14.
题干句意:汤姆经常读书。根据 I often read books.可知题干正确,故答案为T。
15.
题干句意:蔬菜很健康。根据They are healthy.可知题干正确,故答案为T。
【点睛】
16.T
17.F
18.T
19.F
20.F
【解析】
【分析】
本文介绍了桑迪和她的语文老师。
16.
句意:两个人在操场上。根据短文中的There are two people on the playground.可知两个人在操场上,该句与短文相符,故答案为T。
17.
句意:布朗先生是我的英语老师。根据短文中的The tall man is my Chinese teacher, Mr. Brown.可知布朗先生是我的语文老师,该句与短文不相符,故答案为F。
18.
句意:桑迪的语文老师会游泳和做一些功夫。根据短文中的He can do some kung fu and swim well.可知桑迪的语文老师会游泳和做一些功夫,该句与短文相符,故答案为T。
19.
句意:桑迪有一头黑色的短发。根据短文中的 Her black hair is long. 可知桑迪有一头黑色的长发,该句与短文不相符,故答案为F。
20.
句意:桑迪不会弹钢琴。根据短文中的She can play the piano, but she can't play the pipa. 可知桑迪会弹钢琴,该句与短文不相符,故答案为F。
【点睛】
21.F
22.F
23.T
24.F
25.F
【解析】
【分析】
短文大意:短文介绍了艾米的个人能力和喜欢的饮食。
21.
句意:艾米来自英国。根据短文中的Hi, I’m Amy. I’m from the USA.可知艾米来自美国,该句与短文不符,故答案为F。
22.
句意:艾米喜欢星期二和星期日。根据短文中的I like Monday and Thursday.可知艾米喜欢星期一和星期四,该句与短文不符,故答案为F。
23.
句意:艾米会唱歌和弹钢琴。根据短文中的 I can sing very well. I can play the piano, too.可知艾米会唱歌和弹钢琴,该句与短文相符,故答案为T。
24.
句意:艾米最喜欢的饮料是果汁。根据短文中的My favourite drink is milk.可知艾米最喜欢的饮料是牛奶,该句与短文不符,故答案为F。
25.
句意:艾米在周末经常和她的朋友去公园。根据短文中的 I often go to the park with my parents on the weekend. 可知艾米在周末经常和她的父母去公园,该句与短文不符,故答案为F。
【点睛】
26.F
27.F
28.F
29.T
30.T
【解析】
【分析】

26.

27.

28.

29.

30.

【点睛】

31.T
32.F
33.F
34.T
35.F
【解析】
【分析】
短文大意:这是鲍勃的一篇自我介绍,包括性格特征以及个人能力等方面。
31.
句意:鲍勃会打乒乓球。根据原文I can play football and ping-pong. 可知鲍勃会打乒乓球,故该句是正确的,故答案为T。
32.
句意:鲍勃不会踢足球。根据原文I can play football and ping-pong. 可知鲍勃会踢足球,故该句是错误的,故答案为F。
33.
句意:鲍勃不会讲汉语。根据原文 I can speak Chinese. 可知会讲汉语,故该句是错误的,故答案为F。
34.
句意:鲍勃会做饭和游泳。根据原文 I can cook and swim. 可知鲍勃会做饭和游泳,故该句是正确的,故答案为T。
35.
句意:鲍勃会练功夫。根据原文But I can’t do any kung fu and I can’t speak English.可知鲍勃不会练功夫,故该句是错误的,故答案为F。
【点睛】
36.T
37.T
38.F
39.F
40.F
【解析】

答案第1页,共2页
答案第1页,共6页

展开更多......

收起↑

资源预览