资源简介 人教版集训与备考八年级上册Unit 10 If you go to the party, you'll have a great time! Unit 10 巩固排查卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单项选择1.He has much as an engineer. So he can build the bridge successfully.A.balance B.experience C.surface D.service2.I’m late for the party. I think my friends must be very ________ me.A.crazy about B.pleased with C.friendly to D.angry with3.Tony is an honest boy and he never tells a lie. We all ________ him.A.see B.missC.hate D.trust4.I don’t know where ________ a holiday.A.to take B.takingC.should I take D.can I take5.The boy still kept ________ after the school sports meeting.A.practice running B.practicing runningC.practice to run D.practicing to run6.Problems and ________ are normal ________ life. Don't be upset.A.worries; in B.worried; inC.worrying; at D.worry; at7.The girl is afraid ________ her parents about it.A.talking with B.to talk aboutC.to talk with D.talking about8.He felt ________ surprised ________ say a word with his mouth wide open.A.too; too B.too; to C.so; that D.such; that9.—Do you think we should share our problems with our parents —Sure! ________ we talk to them, we'll feel worse.A.If B.AlthoughC.Because D.Unless10.—What about having a surprise party for Miss Smith —Good idea.Let's discuss when to ________ the party.A.organize B.deleteC.accept D.solve11.—You look worried, Laura.What’s wrong —I have some problems ________ my schoolwork.A.for B.of C.with D.at12.Ted was very ________ that you didn't reply to his wechat (微信).A.glad B.upset C.tired D.excited13.—________ would like to join the sports club —Joe and Sam.A.Who else B.Else whoC.Who other D.Other who14.I ________ Alice the answer if she ________ me.A.tell; will ask B.will tell; will askC.tell; asks D.will tell; asks15.It is best ____ problems to yourself.A.don’t keep B.not keeping C.to not keep D.not to keep二、完形填空American researchers have found that if teenagers watch TV too much they may develop depression(抑郁).Over 4,000 _16_were asked how many hours of TV they _17_every day. They were also asked if they played computer _18_and listened to the radio.The result shows that young people_19_five and a half hours in front of media(大众传播媒介)every day, more than two hours which they spent in watching television.Seven years later more than 70% of the people __20__the survey showed depression. The study also found that young men became more depressed than__21__Watching TV _22_more time away from sports. It also makes teenagers have less _23_time. People who watch less TV find themselves__24__than others.Because they have more time with their family and friends. Watching TV too much is not___25___forteenagers. It’s bad for health.16.A.bosses B.teenagers C.stars D.singers17.A.read B.bought C.changed D.watched18.A.games B.screens C.videos D.keyboards19.A.took B.paid C.spent D.cost20.A.taking part in B.carrying out C.looking forward to D.making fun of21.A.parents B.teachers C.friends D.women22.A.runs B.takes C.throws D.pushes23.A.work B.sleep C.discussion D.dinner24.A.wiser B.greater C.happier D.younger25.A.ready B.good C.famous D.late三、阅读单选Everyone has worries. How do you deal with your worries There is always something you can do to help yourself feel less worried. Sitting there worrying is no use and it can’t solve your problems. Grades at school are often a top worry for kids. If you worry most about grades, ask yourself these questions:◆Why are grades important What do grades mean to me ◆How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test ◆Do I have a good learning environment ◆Have I tried different ways of studying If your worry is about a fight with your friend, you might write down all the things you could do—write a note to him or her, invite him or her to watch a basketball game, say sorry to him or her and so on. Once you have a list of things to do, you could choose one thing that may get your friend back.You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk to, such as your parents, friends and teachers.26.What do kids often worry most about A.Their friends. B.Their schoolwork. C.Their habits. D.Their grades at school.27.If you are worried about grades, don’t ask yourself “_______”.A.Why not give up studies B.Why are grades important C.How do I get ready for class D.What do grades mean to me 28.If you have a fight with your friend, you could _______.A.leave him or her B.try to make new friends C.invite him or her to watch a game D.refuse to speak to him or her29.When you are worried, what should you do A.Work hard. B.Talk to someone. C.Get ready for class. D.Write down your worries.30.What does the passage mainly tell us A.When people are worried. B.Who is often worried. C.How to deal with worries. D.What kinds of worries people have.You must meet with some unpleasant things in your life, and you don't know how to work them out. Now you can find the advice column(栏) in the magazine. Here are some problems and advice.Bob: I often can't fall asleep at night. What should I do Editor: You can't be excited. You can count(数) the numbers again and again until you fall asleep.Mary: I am always late for school. I try not to be, but I am still late. I am very sad. Please tell me what I should do. Editor: You are late for school. I think because you go to bed too late. You should go to bed early, and I don't think you like school. You should find ways to love school.Jack: I can't get on well with my classmates. Please tell me what I should do. Editor: I think you may be too shy, or you are too bold(冒失的). I think you should get on with your classmates as much as possible, and you should be friendly to your classmates.Jenny: My parents don't allow me to go out to play, even on weekends. They hope I stay at home and study. Editor: Tell your parents that you need to relax after studying for a long time or ask your teacher for help.31.What's Bob's problem A.He is always late for school.B.He can't fall asleep at night.C.He can't get on well with his classmates.D.His parents don't allow him to go out.32. should go to bed early and find ways to love school.A.Bob B.Mary C.Jack D.Jenny33.If he wants to solve his problem, Jack should .A.go to school on time B.sleep well every nightC.be friendly to everyone D.have a talk with his parents34.Why must Jenny stay at home on weekends A.Because she must look after her sister.B.Because she must help her parents.C.Because she has to do housework.D.Because her parents asked her to study at home.35.Which of the following is TRUE according to the passage A.The advice column is in a magazine.B.Mary enjoys her school life very much.C.All students have the same problem as Bob.D.Jenny often complains about her teacher a lot.It was Jimmy’s birthday and he was five years old. He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful drum.“Who gave him that thing ” Jimmy’s father said when he saw it. “His grandfather did,” answered Jimmy’s mother.“Oh,” said his father. Of course Jimmy liked his drum very much. He made a terrible(可怕的)noise with it, but his father didn’t mind. He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in the evening, so he couldn’t hear the noise.But one of the neighbors didn’t like the noise at all, so a few days later, she took a sharp(锋利的)knife and went to Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “Hello, Jimmy, do you know, there is something very nice inside your drum Here is a knife. Open the drum and let’s find it.”36.Jimmy got a lot of nice presents from his _______.A.classmates B.friends C.teachers D.family37.Who gave Jimmy the drum A.His father B.His mother C.His neighbor D.His grandfather38.Why didn’t Jimmy’s father stop him from making noise with the drum A.Because he liked Jimmy very much B.Because he didn’t hear the noiseC.Because Jimmy was in bed D.Because Jimmy only played in the evening39.One of the neighbor _______.A.liked Jimmy very much B.enjoyed listening to the sound of the drumC.wanted to show Jimmy a sharp knife D.didn’t like the noise at all40.Jimmy’s neighbor really wanted to _______.A.stop him making noises B.make a noise on his drum with a knifeC.show him how to hit the drum D.find something nice in his drum四、阅读填表Some Advice on SafetyAlways play in a safe place. A park is a safe place because there are no cars or trucks. But do not talk to strangers. Never go with a stranger into a car.Before crossing the road, stop and look both ways. Look left, look right and look left again.Keep away from houses or buildings that are being built or knocked down. Something might fall on your head, or you might cut yourself on broken glass.Medicines or pills can be dangerous. Never swallow any pills or medicines you find in the cupboard.Don't swim in the pool or river without adults. Wear a life jacket whenever you go out in a boat. Even if you are not in the open sea and the water is not deep, you should have your life jacket on. It's easy to fall out of a boat.Do not put your head out of a car , bus or train. Many children have been killed by doing this.____41____ AdviceWhen or where How to doPlay in a safe place Play in a park. Never talk to_____42_____or go with them.When crossing a road Stop and look_____43_____.Houses or buildings being built or knocked down Stay away.Medicines or pills Never swallow any medicines without a doctor's adviceIn a ______44______. Wear a life jacket.On a bus, car or train Never put _____45_____out of them.五、短文选词填空根据短文内容,从方框中选出正确的单词并用其适当的形式填空。another, of, weekend, upset, always, else, old, spend, when, want, about, adviceDear Mr. Green,I’m a helpless mother. My son Jack is fourteen years old. I find that the ____46____ he grows, the less we talk. I feel very ____47____ and I really need our help.My first problem is about his hobby. He ____48____ almost all his free time on computer games. ____49____ he gets home, he always turns on the computer first. Then he doesn’t get out of his room until the meal is ready. I am worried ____50____ him, especially when his English teacher tells me he always gets bad grades in English exams____51____ problem is that he is crazy about new technology. I just don’t have enough money to buy him all the things he ____52____.These days, I find that he is ____53____ alone. I never see him talk to his friends on the phone or go out with anyone on ____54____.What should I do to help him Please give me some ____55____.A helpless mother六、书信作文56.假如你是Karen,父母在学习上对你很严格,除了学习你很少有时间做自己喜欢的事。为此你很苦恼,请你给英文电台《知心姐姐》栏目组写一封信,讲述自己的苦恼并寻求她的帮助。要求:1. 语句通顺,符合逻辑,可适当发挥;2. 70词左右。____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案:1.B【解析】【详解】句意:作为一个工程师他有许多经验,因此他能成功的建造这座桥。A. balance 平衡; B. experience 经历(可数名词),经验(不可数名词); C. surface 表面; D. service服务;much修饰不可数名词,根据句意需要经验;故选B2.D【解析】【详解】句意:我派对迟到了。我认为我的朋友肯定会非常生我的气。考查形容词短语辨析。crazy about对……疯狂;pleased with对……满意;friendly to对……友好;angry with生……的气。根据“I’m late for the party”可知此处指朋友肯定生气,故选D。3.D【解析】【详解】句意:托尼是个诚实的孩子,从不说谎。我们都信任他。考查动词辨析。see看见;miss想念;hate憎恨;trust信任。根据上文“Tony is an honest boy and he never tells a lie.”,可知是信任他,故选D。4.A【解析】【详解】句意:我不知道去哪里度假。考查疑问词+不定式。这里是疑问词+to do的形式作宾语。should I take和can I take是疑问语序,排除;taking是分词。根据题意,故选A。5.B【解析】【分析】【详解】句意:在学校运动会之后,这个男孩还一直练习跑步。考查固定搭配。短语keep doing sth.表示一直做某事;短语practice doing sth.表示练习做某事。根据题意,故选B。6.A【解析】【分析】【详解】句意:在我们日常生活中问题和担心是正常的,不要沮丧。考查词义辨析以及介词辨析。worries动词三单形式或名词;worried动词过去式;worrying动名词;worry动词原形。此空与problems构成并列关系作主语,故此空应填名词的复数形式,in life“在生活中”,故选A。7.C【解析】【详解】句意:那个女孩害怕和她的父母谈论这件事。考查动词短语和非谓语动词。短语be afraid to do sth.表示害怕去做某事,排除A和D选项。talk about谈论……;talk with...和……交谈;根据“her parents”可知,此处表示与她父母谈论,故选C。8.B【解析】【分析】【详解】句意:他大吃一惊,张着嘴一句话也说不出来。考查too…to…的用法。too...too...搭配错误;too...to...太……而不能……,to后跟动词原形;so...that...如此……以至于……,that后跟句子;such...that...如此……以至于……,that后跟句子。根据空二后say,是动词原形可知,空处应用too…to…。故选B。9.D【解析】【详解】句意:--你认为我们应该和父母分享我们的问题吗?—当然了!如果我们不和家长谈,我们会感觉更糟糕。A. If 如果;B. Although 虽然;C. Because 因为;D. Unless除非。本题考查的是从属连词的辨析。从句意来看,这里需要一个表假设的连词,说明后句是表假设的条件状语从句,结合选项,Unless可以引导一个表示假设的条件状语从句,意为“除非”相当于if not。故选D10.A【解析】【详解】句意:——给Miss Smith办个惊喜派对怎么样?——好主意,让我们讨论何时组织这个聚会。考查动词辨析。organize组织;delete删除;accept接受;solve解决。根据“What about having a surprise party for Miss Smith”及“Good idea”,可知,现在讨论什么时候组织这个聚会,故选A。11.C【解析】【详解】句意:——你看起来忧心忡忡, 劳拉。怎么了 ——我在学业上遇到了一些困难。固定搭配have problems with… 意为“在……方面有问题”。故选C。12.B【解析】【分析】【详解】句意:泰德很难过, 你没有回复他的微信。考查形容词辨析。 A. glad形容词,高兴的;B. upset 形容词,难过的;C. tired形容词,疲劳的;D. excited形容词,令人兴奋的。“没回复微信”, 理应“难过”。故选B。13.A【解析】【详解】句意:——还有谁愿意参加体育俱乐部 ——乔和山姆。else其他的;修饰不定代词和疑问词,放在被修饰的词后。other其它的,后跟名词,不能修饰疑问词。故选A。14.D【解析】【详解】句意:如果爱丽丝问我,我会告诉她答案的。本句是if引导的条件状语从句,时态遵循“主将从现”的原则。故选D。15.D【解析】【详解】句意:最好不要把问题留给自己。be best not to do sth最好不要做某事, 故选D。16.B17.D18.A19.C20.A21.D22.B23.B24.C25.B【解析】【分析】短文大意:美国研究人员发现,如果青少年看电视太多,他们可能患上抑郁症。研究还发现,年轻男性比女性更抑郁。看电视时间太多,这也使青少年运动和睡眠时间减少,对健康有害。16.句意:4000多名青少年被问到他们每天看多少小时的电视节目。A. bosses名词,老板;B. teenagers名词,青少年;C. stars名词,明星;D. singers名词,歌手。根据上文中的"teenagers"可知,采访的是青少年。故选B。17.句意:4000多名青少年被问到他们每天看多少小时的电视节目。. A. read动词,阅读;B. bought动词,买;C. changed动词,改变;D. watched动词,看、关注;固定短语watch TV看电视。故选D。18.句意:还问了他们玩电脑游戏和听收音机的事情。A. games名词,游戏;B. screens名词,屏幕;C. videos名词,录像;D. keyboards名词,键盘。play computer games"打电子游戏",为固定短语。故选A。19.句意:结果表明,年轻人每天花五个半小时在大众传播媒介上,他们花两个多小时在看电视。四个选项都有 “花费”之意,但是用法不同。 (1)spend的主语通常是人,往往用于以下句型: (sb)spend some money/some time on sth. (sb)spend some money/some time(in)doing sth. (2)take常用于“占用、花费”时间,其主语通常为形式主语“it”或物。句式是: It takes/took sb.some time to do sth=Sth.takes sb.some time。(3) pay为“付款、赔偿”之意,主语通常是人,往往是sb. pays some money for sth或pay sb.(some money for sth)。(4) cost的主语必须是某物。.故选C。20.句意:七年后,参加调查的70%以上的人表现出抑郁。A. taking part in参加;B. carrying out执行;C. looking forward to期望;D. making fun of取笑。结合语境可知,此处指参与这项调查的人,take part in"参与…",为固定搭配。故选A。21.句意:研究还发现,年轻男性比女性更抑郁。A. parents名词,父母;B. teachers名词,教师; C. friends名词,朋友;D. women名词,女人。根据前文“men”可知,后文相对应的是“women”,此处指年轻男人和女人之间的比较。故选D。22.句意:看电视占用了更多的时间,远离了体育运动A. runs动词,跑;B. takes拿、花费;C. throws动词,扔掉;D. pushes动词,推。固定搭配take away from"带走"。故选B。23.句意:这也使青少年的睡眠时间减少。A. work名词,工作;B. sleep名词,睡觉;C. discussion名词,讨论;D. dinner名词,晚餐、正餐。less sleep 更少的睡眠。故选B。24.句意:少看电视的人发现他们自己比别人更快乐。A. wiser形容词比较级,更明智;B. greater形容词比较级,更伟大;C. happier形容词比较级,更快乐;D. younger形容词比较级,更年轻。根据后文"Because they have more time with their family and friends"可知,少看电视的人有更多的时间陪伴家人和朋友,因此少看电视会使人更加开心。故选C。25.句意:看电视太多对青少年不好。A. ready形容词,准备好的;B. good形容词,好的;C. famous形容词,著名的;D. late形容词,晚的。固定搭配be good for,意为“对…有益”。故选B。点睛:整体把握语篇大意,揣摩上下文文意,理解语境并关注词汇、短语之间的对应关系,选择最符合作者表达意图的选项;牢记常见的短语,把握其各自含义和用法;辨别近义词(组),把握其固定结构。26.D27.A28.C29.B30.C【解析】【分析】本文主要介绍了如何处理担忧问题,如学习问题、和朋友之间的矛盾问题等,文中给出一些比较好的建议和方法。26.细节理解题。根据第一段“Grades at school are often a top worry for kids.” 可知,学校成绩通常是孩子们最担心的问题。故选D。27.细节理解题。根据第二段至第五段“◆Why are grades important What do grades mean to me ◆How do I get ready for class Do I go over my notes even when there isn’t a test ◆Do I have a good learning environment ◆Have I tried different ways of studying”可知,选项A项“为什么不放弃学习呢” 没有提及,故选A。28.细节理解题。根据第六段中“… invite him or her to watch a basketball game”可知,你可以邀请对方观看比赛。故选C。29.细节理解题。根据最后一段中“You can ask for help when you’re worried. You can find someone to talk to, ...”可知,当你担心的时候你可以找个人谈谈。故选B。30.主旨大意题。文章主要围绕如何处理烦恼展开,并且分别讲述了担心成绩和担心与朋友吵架两种情况下的处理办法。选项C项 “如何处理忧虑”概括了文章大意,符合题意。故选C。31.B32.B33.C34.D35.A【解析】【分析】短文大意:人们在生活中会遇到一些不愉快的事情,如何解决它们?本文是杂志上“答疑解惑 ”专栏中的一个语篇,给出了一些问题和建议,可以帮着解决问题。31.细节理解题。根据文中表格的第一行Bob: I often can't fall asleep at night.可知,鲍勃的问题是:晚上经常睡不着。故选B。32.细节理解题。根据表格第二栏第一行Mary: I am always late for school. I try not to be, but I am still late.可知,玛丽应该早点上床,找到爱上学的方法。故选B。33.细节理解题。根据表格第三栏最后一句I think you should get on with your classmates as much as possible, and you should be friendly to your classmates.可知,如果他想解决问题,杰克应该对每个人都友好。故选C。34.细节理解题。根据表格最后一栏前两句Jenny: My parents don't allow me to go out to play, even on weekends. They hope I stay at home and study.可知,因为詹尼必须呆在家里学习。故选D。35.细节理解题。根据短文开头第二句Now you can find the advice column(栏) in the magazine.可知,答疑解惑专栏在杂志上。故选A。36.D37.D38.B39.D40.A【解析】【分析】这篇短文主要讲述了Jimmy生日时收到了许多礼物,其中有一面鼓,他白天敲鼓影响到了邻居,机智的邻居想出了一个好办法来制止他敲鼓的故事。36.细节理解题。根据文中“He got a lot of nice birthday presents from his family, and one of them was a beautiful drum.”可知,Jimmy从他的家人那里得到了很多漂亮的礼物。故选D。37.细节理解题。根据文中“Who gave him that thing ” Jimmy’s father said when he saw it. “His grandfather did,” answered Jimmy’s mother.”可知,Jimmy的爷爷给的他这个鼓。故选D。38.细节理解题。根据文中“He was working during the day and Jimmy was already in bed when he got home in the evening, so he couldn’t hear the noise.”可知,白天Jimmy敲鼓的时候他在上班,他听不到敲鼓的声音。故选B。39.细节理解题。根据文中“But one of the neighbors didn’t like the noise at all”可知,其中一个邻居一点也不喜欢那个噪音,故选D。40.细节理解题。根据文中“Jimmy’s house while he was hitting his drum. She said to him, “Hello, Jimmy, do you know, there is something very nice inside your drum Here is a knife. Open the drum and let’s find it.””可知,Jimmy的邻居真实意图是想制止Jimmy制造噪音。故选A。41.(Some) Safety42.strangers43.both ways/left and right44.boat45.your/our head【解析】【分析】这篇短文主要介绍了一些安全建议,如:过马路的注意事项,乘坐车辆不要伸出头等等。41.这篇短文主要介绍了一些安全建议,因此短文的标题是安全建议,故填(Some) Safety。42.根据第一段“A park is a safe place because there is no cars or trucks. But do not talk to strangers.”可知不要和陌生人交谈,故填strangers。43.根据第二段“stop and look both ways. Look left, look right and look left again.”可知要看路的两边,故填both ways//left and right。44.根据表格中穿救生衣,及短文倒数第二段“Wear a life jacket whenever you go out in a boat”可知无论何时乘船外出,都要穿救生衣。故填boat。45.根据短文最后一段“Do not put your head out of a car, bus or train” 可知不要把头伸出汽车、公共汽车或火车。故填your/our head。46.older47.upset48.spends49.When50.about51.Another52.wants53.always54.weekends55.advice【解析】【分析】本文是一位妈妈写给格林先生的求助信。信中提到儿子越大,和父母的沟通越少,并且总是玩游戏,希望格林先生能够给一些意见和建议。46.句意:我发现他越大,我们就越少说话。根据前文“I’m a helpless mother. My son Jack is fourteen years old.”语境可知,应是发现他越大,我们就越少说话;句子是“the more…the more…,越……,越……”结构;old的比较级是older。故填older。47.句意:我感到很难过,我真的需要我们的帮助。根据后句“and I really need our help.”和选项可知,空处应是upset,难过的。故填upset。48.句意:他几乎把所有的空闲时间都花在电脑游戏上。spend…on…:在……花费时间(金钱),固定短语;句子是一般现在时,主语是第三人称单数形式,故动词应用单三式。故填spends。49.句意:他到家时总是先打开电脑。根据空后句“he always turns on the computer first.”和选项可知,空处应是when,引导时间状语从句;句首首字母大写。故填When。50.句意:我很担心他,尤其是当他的英语老师告诉我他在英语考试中总是得不到好成绩时。be worried about,担心,固定短语。故填about。51.句意:另一个问题是他对新技术着迷。承接上文“My first problem is about his hobby.”和选项可知,空处应是another,另一个;句首首字母大写。故填Another。52.句意:我只是没有足够的钱给他买他想要的所有东西。根据先行词“all the things”和选项可推断出,定语从句应是“他想要的”;句子是一般现在时,主语是第三人称单数形式,故动词应用单三式。故填wants。53.句意:这些天,我发现他总是一个人。根据后句“I never see him talk to his friends on the phone or go out with anyone on….”可知,空处应是always,总是,频度副词。故填always。54.句意:我从来没有看到他在周末和朋友通电话或和任何人出去。on weekends,在周末,固定短语。故填weekends。55.句意:请给我一些建议。根据前句“What should I do to help him ”可在,空处应是advice,建议,不可数名词。故填advice。56.例文:Dear Sister Known,I don’t know how to deal with my problems. My parents are very strict with my study. They hope that I can have a good grade. So I have to study after school. After finishing my homework, my parents will ask me to read books. I feel very tired and upset. But if I tell them that I don’t want to study every day, they will be angry with me. What should I do Can you give me some advice Yours,Karen【解析】【分析】【详解】1.题干解读:该题目属于应用文写作,在写作时按照信的格式来写,并且根据题目要求,Karen讲述自己的苦恼并寻求《知心姐姐》栏目的帮助。2.写作指导:本文应该用第一和第三人称来叙述内容,时态采用一般现在时和一般将来时。在叙述内容时,力求语句通顺,符合逻辑,保证条理清晰,行文连贯。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览