资源简介 译林版七上英语 Unit 3 Reading_Ⅱ_一、单项选择(共8小题)1. He usually comes to school _____ bus but sometimes _____ foot.A.by; by B.on; on C.by; on D.on; by2. — What's the date today — _____.A.It's Thursday B.It's Oct. 10thC.Yes, it's Oct. 10th D.No, it's Monday3. Would you like to go there _____ A.take bus B.to take the busC.by the bus D.by bus4. —When is your school library open —It's open _____ 8:30 a.m. _____ 5:30 p.m.A.at; and B.from; to C.at; to D.at; in5. She isn't _____ her mother, but she _____ her mother very much.A.like; likes B.likes; likes C.like; like D.likes; like6. I have many good friends. I often play with _____ after class.A.us B.them C.you D.him7. —_____ floors are there _____ the building —There are nine floors.A.How many; on B.How much; in C.How many; in D.How much; to8. —Who's that man _____ a white shirt —He is my Geography teacher.A.in B.on C.at D.of二、完形填空(共1小题)Hi, I'm Dale. Look! This is my room. I have many _____9_____ in it. I have a very good _____10_____ in my room. Next to the bed is a desk. I have a telephone and a computer _____11_____ it. I don't have a clock. My _____12_____ number is 431-2226. I _____13_____ computer games. I often play _____14_____ in the evening. I enjoy reading. There are a lot of _____15_____ in my room. I often borrow books from our school library. There are all kinds of books in the library.I also like sports. I have a sports collection (收藏). I have two baseballs. They _____16_____ under my chair. I have a football, and I can play football _____17_____. Look, my table tennis balls are on the desk. I like playing _____18_____, and I play many times a week.I like my room very much.9. A.things B.books C.desks D.chairs10. A.chair B.bed C.table D.wall11. A.of B.in C.on D.for12. A.room B.class C.school D.telephone13. A.like B.watch C.get D.answer14. A.it B.them C.they D.these15. A.bananas B.clothes C.books D.cakes16. A.am B.is C.be D.are17. A.good B.nice C.well D.OK18. A.basketball B.tennis C.table tennis D.volleyball三、阅读理解-阅读选择(共1小题)Dear Tom,How are you I'm in a new school this term. And I'm writing to you in my school now. My new school is big and nice. There are 1,400 students and 140 teachers in my school. I like the teachers. They are very nice to me. My classmates are very friendly too. They teach me Chinese and I teach them English.There are trees, flowers and green grass in my school. They are very beautiful. Behind my school there is a small river. The water in it is quite clean. We can swim in it.We have no classes on Saturdays or Sundays. Sometimes I go to play football or basketball with my classmates. Sometimes I stay at home and watch TV. Sometimes I go shopping with my father and mother. We all like China.Please write to me soon!Yours,Jack19. Who writes this letter A.Tom's teacher. B.Jack.C.Tom. D.Jack's classmates.20. Jack is in a(n) _____ school.A.English B.Chinese C.small D.Japanese21. There are _____ students and _____ teachers in Jack's school.A.1,400; 104 B.1,040; 104 C.1,400; 140 D.1,040; 14022. Jack's teachers _____.A.teach him English very wellB.only teach him Chinese and EnglishC.don't like him at allD.are quite good to him23. What does Jack do with his parents at weekends A.Play football or basketball. B.Stay at home.C.Watch TV. D.Go shopping.四、阅读理解-阅读回答问题(共1小题)Let me show you around our school. Our school is No. 6 Middle School. It isn't big, but beautiful. It looks modern. There are eighteen classes and sixty-two teachers in our school. It's outside(在……外面) our city, not far from a park. The park is between a farm and a shop. We often have a rest (休息) in the park on weekends. We can buy some books in the shop. After supper we can walk around the farm. There are all kinds of flowers there. We like reading English and Chinese books under the trees around our school in the morning. We love our school. It's very nice.24. How many classes are there in No. 6 Middle School _____25. Where's the park _____26. When do the students have a rest in the park _____27. Where do the students like to read _____28. Why do the students like their school Because _____五、句子填空(共18小题)29. Lots of _____ (现代化的) buildings appeared (出现) on both sides of the street.30. You are _____ (这么) beautiful in this dress.31. You can come into our school by the _____ (前面) gate.32. We often have a meeting in the school _____ (礼堂).33. There _____ (be) a pen and two books on the desk.34. A _____ (read) room is a place to read books.35. —What can you see on the _____ (one) floor in this classroom building —A library.36. — Who's that man over there — He is _____ (we) PE teacher.37. Our classroom has six big windows. It's very b_____.38. —He looks very young, right —I think s_____.39. We often have a class m_____ on Friday afternoon.40. Many young people work in Shanghai. It is a very m_____ city.41. Let's meet at the school g_____, OK 42. The students like playing games in the p_____ after school.43. —W_____ does the man in white do —He is a football player.44. My parents like walking a_____ the park after dinner.45. There are a lot of books in our school l_____.46. —Can you show me the w_____ to the art room —Certainly.六、完成句子(共5小题)47. 请带我四处看看你的花园吧。Please _____ _____ _____ your garden.48. 他坐在我的后面。He sits _____ _____.49. 在墙上有一张地图。There is a map _____ _____ _____.50. 阅览室什么时间开放?When is the _____ room _____ 51. 你知道怎样到阳光中学吗?Do you know how _____ _____ to Sunshine Middle School 答案1 . C【解析】by bus,on foot 均为固定短语。2 . B【解析】根据“ the date ”可知,这里提问的是“日期”。由于问句是特殊疑问句,故不用 yes 或 no 回答。3 . D【解析】go there by bus = take a bus there,意为“乘公交车去那儿”。4 . B【解析】from…to… 意为“从……到……”,图书馆从上午 8:30 开到下午 5:30。5 . A【解析】第一个 like 是介词,前一句意为“她不像她的妈妈”。第二个 like 是动词,后一句意为“她非常喜欢她的妈妈”。6 . B【解析】them 在此指 friends。7 . C【解析】根据答语中的“nine floors”可知,这里提问的是“数量”。how many 修饰复数名词;how much 修饰不可数名词;in the building 表示“在楼里”。8 . A【解析】介词 in 在此表示“穿着”。9 . A【解析】本文是戴尔对自己房间情况的介绍。根据下文“the bed”,“a desk”,“a telephone”,“a computer”等词可知,“我”屋子里有许多物品。10 . B【解析】根据“Next to the bed…”可知,“我”从床开始介绍。11 . C【解析】it 指的是 desk。“a telephone”和“a computer”应放在桌子上,故用 on。12 . D【解析】根据“431-2226”可知,这里说的是“电话号码”。13 . A【解析】根据下句中“I often play”可知,“我”喜欢玩电脑游戏。14 . B【解析】them 在此指 computer games,是复数。15 . C【解析】根据“I enjoy reading.”可知,“我”屋子里有许多书。16 . D【解析】they 是第三人称复数,故用 are。17 . C【解析】well 是副词,修饰动词 play。18 . C【解析】根据“Look, my table tennis balls are on the desk.”可知,“我”喜欢打乒乓球。19 . B【解析】这是作者给汤姆的一封信,向他介绍自己的新学校的相关情况。细节理解题。根据信的落款“Yours, Jack”可知是杰克写的信。20 . B【解析】细节理解题。根据“My classmates are very friendly too. They teach me Chinese and I teach them English.”可知答案。21 . C【解析】细节理解题。根据“There are 1,400 students and 140 teachers in my school.”可知答案。22 . D【解析】细节理解题。根据“I like the teachers. They are very nice to me.”可知答案。23 . D【解析】细节理解题。根据“Sometimes I go shopping with my father and mother.”可知答案。24 . Eighteen. / 18.【解析】本文是关于作者对自己的学校——第六中学的介绍。根据文中“eighteen classes”进行回答。25 . It's between a farm and a shop.【解析】根据文中“The park is between a farm and a shop.”进行回答。26 . On weekends.【解析】根据文中第八句回答。27 . Under the trees around the school.【解析】根据文中倒数第三句回答。28 . it's very beautiful/ nice【解析】根据文中“but beautiful”或“It's very nice.”回答。29 . modern30 . so31 . front32 . hall33 . is34 . reading35 . first36 . our37 . bright/ right38 . so/ o39 . meeting/ eeting40 . modern/ odern41 . gate/ ate42 . playground/ layground43 . What/ hat44 . around/ round45 . library/ ibrary46 . way/ ay47 . show, me, around48 . behind, me49 . on, the, wall50 . reading, open51 . to, get/ go第1页(共1 页) 展开更多...... 收起↑ 资源预览