牛津译林版七年级上册Unit 2 Let's play sports试题(基础篇)(word版,含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

牛津译林版七年级上册Unit 2 Let's play sports试题(基础篇)(word版,含答案)

资源简介

Unit 2 Let’s play sports!测试卷
A卷
学校:__________班级:__________姓名:_________ 考号:___________
选择题 非选择题 总分
题号 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Ⅵ Ⅶ Ⅷ Ⅸ
得分
第I卷(客观题 共55分)
Ⅰ.单词辨音(5)
( )1.A.class B.master C.around D.glasses
【答案】C
( )2.A.we B.desk C.she D.he
【答案】B
( )3.A.dinner B.swim C.picture D.time
【答案】D
( )4.A.home B.open C.old D.shop
【答案】D
( )5.A.under B.blue C.hundred D.club
【答案】B
Ⅱ.单项选择(10)
6.Tom likes to play football.
A.the B./ C.an D.a
【答案】B
【解析】本题考查冠词用法。句意:汤姆喜欢踢足球。play football为固定搭配,意为“踢足球”,且球类运动不加定冠词the;西洋乐器前加定冠词the,故答案为B。
7.There are books in the new bookshop.
A.a lot B.much C.lot of D.a lot of
【答案】D
【解析】本题考查a lot/much/a lot of的区别。句意:这家新书店里有许多的书。a lot相当于副词,意为“非常多”;much修饰不可数名词;a lot of=lots of修饰可数名词,句中的“books”为可数名词,故答案为D。
8.Tony is in the classroom. Let’s him there.
A.sees B.seeing C.to meet D.meet
【答案】D
【解析】本题考查固定搭配。句意:托尼在教室里,让我们一起到那儿去见他吧。Let’s do sth.为固定搭配,意为“让我们一起做某事吧”,故答案为D。
9.My sister is very busy(忙的)every day, so she watch TV.
A.isn’t B.doesn’t C.aren’t D.don’t
【答案】B
【解析】本题考查实义动词的否定句。句意:我的姐姐每天都很忙,所以她不看电视。watch为实义动词,其否定句需要借助助动词do/does,且she为第三人称单数形式,故用does,故答案为B。
10.Mr Wu often runs in the morning. So he looks very .
A.polite B.helpful C.strong D.long
【答案】C
【解析】本题考查形容词辨析。polite意为“有礼貌的”;helpful意为“乐于助人的”;strong意为“强壮的”;long意为“长的”。句意:吴先生经常早上跑步,所以他看起来很“强壮”。故答案为C。
11.Are you good at I’d like to swim this afternoon.
A.swim B.swims C.swimming D.to swim
【答案】C
【解析】本题考查固定搭配。句意:你擅长游泳吗?我想要今天下午去游泳。be good at doing sth.为固定搭配,意为“擅长做某事”,故答案为C。
12.—What do you like best
—Tennis.
A.music B.food C.drink D.sport
【答案】D
【解析】本题考查名词辨析。music意为“音乐”;food意为“食物”;drink意为“饮料”;sport意为“体育运动”。由答句“Tennis(网球)”可知问句句意为“你最喜欢什么体育运动?”,故答案为D。
13.— you a ruler
—Yes, I .
A.Do; have; do B.Does; have; does C.Do; has; does D.Does; had; do
【答案】A
【解析】本题考查实义动词的一般疑问句。句意:——你有一把尺吗?——是的,我有。句中的“you”为第二人称,且have为实义动词,故其一般疑问句需借助助动词do,且动词用原形,即have,肯定回答为“Yes, I do.”,故答案为A。
14.Jeremy Lin plays basketball . He is a basketball player.
A.good; good B.well; well C.good; well D.well; good
【答案】D
【解析】本题考查good/well的区别。句意:林书豪篮球打得很好,他是一个很好的篮球运动员。play basketball为动词短语,故用副词well修饰;basketball player为名词短语,故用形容词good修饰。故答案为D。
15.—Can you help me
— .
A.Yes, of course B.Sorry, I’m free
C.Thank you D.Yes, I’m busy
【答案】A
【解析】本题考查情景交际。句意:——你能帮助我吗?——行,当然可以。Yes, of course意为“行,当然可以”;Sorry, I’m free意为“对不起,我有空”;Thank you意为“谢谢你”;Yes, I’m busy意为“是的,我很忙”。故答案为A。
Ⅲ.完形填空(10)
Football is, I believe, the most popular game in England. One has only to go to one of the important matches to see this. Rich and poor, young and old, one can see them all there, shouting for one side (16) the other.
To strangers, one of the most surprising things about football in England is the great knowledge of the game which even the smallest boy seems (17) . He can tell you the names of the players in most of the important of the teams. He has pictures of (18) , and his opinion is usually as good as that of men three or four times his age.
Most schools in England take football much more seriously (19) nearly all European schools, where lessons are important and (20) are left for the children themselves. In England it is believed that education is not only a matter(一件事)filling a boy’s mind with facts in the classrooms, education (21) means the training of character, and one of the best ways of training character is by means of games(靠游戏的手段), especially team games, where a boy or a girl has to learn (22) with others for his or her team, (23) working for oneself alone. The school therefore(因此)(24 games and matches for its pupils. Football is a good team game. It is good (25) for the body and the mind. That is why it is every school’s game in England.
16. A.or B.and C.but D.for
【答案】A
【解析】本题考查连词辨析。or意为“或者;否则”;and意为“和;又”;but意为“但是”;for意为“因为;为了……”。此处表示选择,故用连词or。故答案为A。
17. A.have B.to have C.having D.had
【答案】B
【解析】本题考查固定搭配。动词seem后面常跟不定式作表语,故答案为B。
18. A.it B.they C.them D.that
【答案】C
【解析】本题考查代词。it意为“它”;they主格,意为“他们”;them宾格,意为“他们”;that意为“那个”。此处是指前面提到的运动员的照片,应该用代词宾格them来代替players,故答案为C。
19. A.then B.that C.them D.than
【答案】D
【解析】本题考查连词用法。then意为“那时”;that意为“那个”;them宾格,意为“他们”;than意为“比……”。比较状语从句通常用“比较级+than”结构,故答案为D。
20. A.a play B.play C.a game D.games
【答案】D
【解析】本题考查名词。谓语动词是复数,故主语应该是名词复数。故答案为D。
21. A.too B.also C.either D.neither
【答案】B
【解析】本题考查副词用法。not only...but also...是固定搭配,其中but可以省略,故答案为B。
22. A.works B.work C.to work D.worked
【答案】C
【解析】本题考查固定搭配。learn后面跟不定式作宾语,故答案为C。
23. A.because of B.instead of C.lot of D.plenty of
【答案】B
【解析】本题考查复合介词用法。because of意为“因为”;instead of意为“而不是”;plenty of意为“大量;许多”。句意:男孩或女孩必须学会和其他人一起为团队工作,而不是自己单独工作。故答案为B。
24. A.plans B.plan C.to plan D.planning
【答案】A
【解析】本题考查动词用法。主语是第三人称单数,故谓语用第三人称单数形式,故答案为A。
25.A.all B.both C.each D.every
【答案】B
【解析】本题考查代词用法。表示“两者都”应该用“both...and...”,故答案为B。
Ⅳ.阅读理解(30)
A
Jim is a basketball fan(迷). He is very good at playing basketball. Jack is his favorite basketball player. Jim is in the school basketball team. Every Friday afternoon, he plays basketball with other members after class. In the team, Jim’s best friend is Mike. He is also good at playing basketball.
Jim’s sister Mary loves swimming. Every Saturday she has a swimming lesson with ten other girls and boys. Their mothers and fathers come to watch them because the children are only one or two years old!
When Mary began to have swimming classes, she was only six months old. Now she is one year old and she is a good simmer. She can swim across(游过)the pool.
Many people are afraid of water, but not the children in Mary’s class ! They always have a good time in water.
26.Jim is good at .
A. volleyball B. basketball C. football D. swimming
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文章第一段的第二句话“He is very good at playing basketball.”可知吉姆擅长打篮球,故答案为B。
27. Jim’s favorite basketball player is .
A. Bill B. Mary C. Mike D. Jack
【答案】D
【解析】细节理解题。根据文章第一段的第三句话“Jack is his favorite basketball player.”可知,杰克是吉姆最喜欢的篮球运动员,故答案为D。
28.Mary has her swimming lessons every .
A. Monday B. Friday C. Saturday D. Sunday
【答案】C
【解析】细节理解题。根据文章第二段的第二句话“Every Saturday she has a swimming lesson with ten other girls and boys.”可知每周六玛丽有游泳课,故答案为C。
29.There are children in the swimming class.
A. ten B. eleven C. twelve D. six
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文章第二段的第二句话“Every Saturday she has a swimming lesson with ten other girls and boys.”可知这个游泳班有是一个人,故答案为B。
30. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Mike also likes playing football.
B. Mike is only six months old now.
C. Young children in the swimming class like playing in water.
D. The school basketball team plays after class every Tuesday afternoon.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据文章最后一段内容“They always have a good time in water.”可知,孩子们喜欢在水里玩,故答案为C。
B
(2020江苏泰州姜堰区实际初中期中)
Dear Mr Green,
I am not happy these days. Please help me.
I want to be a member of the class volleyball team. I think I am good at volleyball. But our PE teacher says I can’t get into the team. He says I am too fat .
I really want to be a good volleyball player. This is my dream. Can you help me
Jane
Dear Jane,
I’m sorry to know that you’re not happy.
You play volleyball well. But your PE teacher doesn’t like fat girls. If(如果)you want to be a good volleyball player, you must be slim. Why not go running with Mary every morning Mary is the best volleyball player in our class. You can be like her if you try!
Allan Green
31. Why is Jane not happy
A. Because volleyball is not easy to play.
B. Because she can’t join the class volleyball team.
C. Because her PE teacher likes her very much.
D. Because she doesn’t have time for volleyball.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中句子“But our PE teacher says I can’t get into the team.”可知,她不能进入排球队,为此她感到不开心。故答案为B。
32.Who is Mary
A. Allan Green’s classmate. B. Jane’s classmate.
C. Jane’s PE teacher. D. A good basketball player.
【答案】B
【解析】推理判断题。根据Jane的信件可知,Allan Green(即Mr Green)是Jane的老师,再根据文中句子“Mary is the best volleyball player in our class. ”来推断,Mary和Jane是同班同学。故答案为B。
33.Allan Green wants Jane to .
A. stop playing volleyball B. eat much meat
C. talk with her PE teacher D. go running every day
【答案】D
【解析】细节理解题。根据Mr Green在回信中对Jane说“Why not go running with Mary every morning ”可知,他建议Jane跑步来变苗条,故答案为D。
34. The underlined word “try” means “ ” in Chinese.
A. 放弃 B. 努力 C. 想象 D. 希望
【答案】B
【解析】词义猜测题。Mary是班上最好的排球运动员,而Jane身体较胖,如果她想成为一个优秀的排球运动员,她必须付出努力。故答案为B。
35.Which of the following is TRUE
A. Jane doesn’t play volleyball well.
B. Jane is really slim.
C. Jane’s PE teacher doesn’t like fat girls.
D. Jane wants to play for the school team.
【答案】C
【解析】细节理解题。Mr Green在回信中说“But your PE teacher doesn’t like fat girls.”,故答案为C。
C
(2020江苏泰州兴化顾庄中学期中)
My favourite sport is basketball because it is very exciting. I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. We can grow taller if we play basketball often. Also it keeps me fit. I play basketball three times a week. Most often I play it in my school. I often play it with my friends . I feel very happy when I play basketball at school with my classmates. Sometimes I play basketball in the playground near my home. Basketball is very easy to play. If you play basketball very well, you can from a basketball team to take part in the competition. If you win the basketball competition, you will have the prize. You may become a famous basketball star.
36.I like basketball best because it’s .
A.cheap B.exciting C.good D.famous
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中首句“My favourite sport is basketball because it is very exciting.”可知答案为B。
37.How many times do I play basketball every week
A.Five. B.Three. C.Four. D.Six.
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中句子“I play basketball three times a week.”可知,“我”每周打篮球三次,故答案为B。
38.I often play basketball .
A.myself B.with my friends
C.with my cousins D .with my parents
【答案】B
【解析】细节理解题。根据文中句子“I often play it with my friends .”可知答案为B。
39.Why do I like basketball
A.Because it’s cheap. B.Because it’s good for health.
C.Because the NBA stars play very well. D.A, B and C.
【答案】D
【解析】细节理解题。根据文中句子“I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. ”可知,打篮球的好处有三个,即A、B和C项。故答案为D。
40.The best title for the passage is .
A.Basketball player B.My favourite sport
C.Basketball star D.My favourite basketball star
【答案】B
【解析】主旨大意题。文章介绍了“我”喜欢打篮球的原因以及打篮球的情况。故答案为B。
第II卷 (主观题 共45分)
Ⅴ.词汇运用(10)
(1)根据首字母提示,句意及所给的汉语提示填写单词。
41.—What (其他的)do you want to buy
—Some books.
【答案】else
【解析】本题考查单词拼写。
42.When Sandy s , she wears a swimsuit(泳衣).
【答案】swims
【解析】本题考查单词拼写。Sandy为第三人称单数,故此处的谓语动词用“第三人称单数形式”,即swims。
43.Music and football m me happy.
【答案】make
【解析】本题考查单词拼写。
44.—How many (成员)are there in your family
—Four. My parents, my sister and I.
【答案】members
【解析】本题考查单词拼写。How many后跟可数名词的复数形式。
45.I often go to the cinema in my (业余的,空闲的)time.
【答案】free
【解析】本题考查单词拼写。
(二)用括号内所给词的适当形式填空。
46.My son likes (swim) very much.
【答案】swimming
【解析】本题考查固定搭配。like doing sth.为固定搭配,意为“喜欢做某事”。
47.Jeremy Su-How is a good basketball (play).
【答案】player
【解析】本题考查play的名词形式。句意:林书豪是一位优秀的篮球运动员。此处用player。
48.My litter sister (not wear) glasses after school.
【答案】doesn’t wear
【解析】本题考查实义动词的否定。My litter sister为第三人称单数形式,故此处用doesn’t wear。
49.Liu Hua (study) English in his free time.
【答案】studies
【解析】本题考查动词。Liu Hua为第三人称单数,故此处用studies。
50.Does he enjoy (chat) with his friends after school
【答案】chatting
【解析】本题考查固定搭配。enjoy doing sth.为固定搭配,意为“喜欢做某事”。
Ⅵ.首字母填空。(10)
(2020江苏扬州高邮车逻初级中学期中)
The 21st World Cup is in Russia this year. The matches are (51)f June 14th to July 15th. To watch the matches, Danny’s (52)l changes(改变)a lot.
After school, he doesn’t do any after-school activities. He goes home at half past six. Then he does his homework. The football match (53)s at ten o’clock, so Danny must finish(完成)his homework before ten. But he (54)u finishes it at a (55)q past nine. Then he has a rest on the sofa and does some (56)r . At ten, he watches the match with his father. They talk about (57)w team plays football well during(在……期间)the match. After the match is over, Danny goes to (58)b at twelve. He can’t watch the match at 2:00 a.m., because he (59)o to wake up on time next morning.
In the morning, he gets up at seven and goes to school on foot. After class, he doesn’t go to the playground. He (60)c with his classmates about football matches in the classroom.
51.【答案】from
52.【答案】life
53.【答案】starts
54.【答案】usually
55.【答案】quarter
56.【答案】reading
57.【答案】which
58.【答案】bed
59.【答案】needs
60.【答案】chats
Ⅶ.根据汉语提示完成句子。(5)
61. 这些孩子中的多数人来自乡下。
Most of these children the countryside.
【答案】are/come from
62. 我希望我们的梦想成真。
I hope our dreams will .
【答案】come true
63. 高老师总是让她的课堂很有趣。
Miss Gao always .
【答案】makes her classes very interesting
64. 游泳能使我们强壮。
can .
【答案】Swimming; make us strong
65. 我读了许多有趣的书。
I read interesting book.
【答案】a lot of
Ⅷ.任务型阅读(10)
(2020年江苏泰州中学附属初中期中)
Autumn is a good season to do sports because it is not too hot or too cold. But what you feel is quite different from what your body feels. Your body works more slowly, so it is easy for you to be hurt(受伤)when doing sports. Here is some advice(建议).
Drink water.
It is often very dry in autumn and your body loses(丢失)water easily. So it is good to drink 500 ml of water two hours before you exercise. But be careful, you cannot drink water as soon as you finish your exercise. Just do it about 15 minutes after that.
Warm up your body.
Before doing sports, you have to do some warm-up activities(热身活动), such as walking or morning exercises, to get your body ready for sports.
Have outdoor activities.
It is cool outside and the air is much better. So outdoor activities like climbing the hills, riding a bike, running and jogging are much fun. These can help you keep healthy, get you relaxed and help you work well.
Do not eat much after sports.
It is very bad for your health if you eat too much after sports. You can have some fruit or vegetables if you want to eat something.
66. What do you have to do before you do sports
66.【答案】Do some warn-up activities.
【解析】由文章第三段内容“Before doing sports, you have to do some warm-up activities(热身活动),”可知答案。
67. When can you drink if you want to exercise
67.【答案】Two hours before or 15 minutes after exercise.
【解析】由文章第二段内容“So it is good to drink 500 ml of water two hours before you exercise.”“Just do it about 15 minutes after that.”可知答案。
68. What are outdoor activities good for us
68.【答案】They help us keep healthy, relaxed and work well.
【解析】由文章第四段内容“These can help you keep healthy, get you relaxed and help you work well.”可知答案。
69. What can you eat soon after sports
69.【答案】Fruit and vegetables.
【解析】由文章最后一段内容“You can have some fruit or vegetables if you want to eat something.”可知答案。
70. What does the article mainly talk about
70.【答案】How to do sports safely.
【解析】纵观全文,本文主要讲述了如何安全地做运动。
Ⅸ.书面表达(10)
假如你是Peter,你很想告诉朋友们你在新学校的校园生活。请根据下表中的要点提示,用英文给你的好朋友Tom写一封信。
新学校 学校很大很美,有操场、花园、阅览室等;从周一到周五上课,课堂有趣,学到很多;希望带好朋友来参观新学校;家离学校很远,每天花20分钟步行上学。
业余生活 热爱音乐和绘画;……(考生自拟,1-2点)
注意:
1.词数80左右,开头已写好,不计入总词数;
2.文中须包括左右内容要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使语句通顺、意思连贯。
Dear Tom,
Now I am a new student at Sunshine Middle School.
I hope I can see you soon.
Yours,
Peter
【参考范文】
Dear Tom,
Now I am a new student at Sunshine Middle School.
Our school is big and beautiful. There is a playground, a garden, two reading rooms and a modern hall. We have lessons from Monday to Friday. All of the teachers in our school are nice to us. They make their classes interesting and we can learn a lot. I hope to show you around my school.
I enjoy music and love drawing in my free time. I am also good at playing football. I think playing football is fun.
I hope I can see you soon.
Yours,
PeterUnit 2 Let’s play sports!测试卷
A卷
学校:__________班级:__________姓名:_________ 考号:___________
选择题 非选择题 总分
题号 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Ⅵ Ⅶ Ⅷ Ⅸ
得分
第I卷(客观题 共55分)
Ⅰ.单词辨音(5)
( )1.A.class B.master C.around D.glasses
( )2.A.we B.desk C.she D.he
( )3.A.dinner B.swim C.picture D.time
( )4.A.home B.open C.old D.shop
( )5.A.under B.blue C.hundred D.club
Ⅱ.单项选择(10)
6.Tom likes to play football.
A.the B./ C.an D.a
7.There are books in the new bookshop.
A.a lot B.much C.lot of D.a lot of
8.Tony is in the classroom. Let’s him there.
A.sees B.seeing C.to meet D.meet
9.My sister is very busy(忙的)every day, so she watch TV.
A.isn’t B.doesn’t C.aren’t D.don’t
10.Mr Wu often runs in the morning. So he looks very .
A.polite B.helpful C.strong D.long
11.Are you good at I’d like to swim this afternoon.
A.swim B.swims C.swimming D.to swim
12.—What do you like best
—Tennis.
A.music B.food C.drink D.sport
13.— you a ruler
—Yes, I .
A.Do; have; do B.Does; have; does C.Do; has; does D.Does; had; do
14.Jeremy Lin plays basketball . He is a basketball player.
A.good; good B.well; well C.good; well D.well; good
15.—Can you help me
— .
A.Yes, of course B.Sorry, I’m free
C.Thank you D.Yes, I’m busy
Ⅲ.完形填空(10)
Football is, I believe, the most popular game in England. One has only to go to one of the important matches to see this. Rich and poor, young and old, one can see them all there, shouting for one side (16) the other.
To strangers, one of the most surprising things about football in England is the great knowledge of the game which even the smallest boy seems (17) . He can tell you the names of the players in most of the important of the teams. He has pictures of (18) , and his opinion is usually as good as that of men three or four times his age.
Most schools in England take football much more seriously (19) nearly all European schools, where lessons are important and (20) are left for the children themselves. In England it is believed that education is not only a matter(一件事)filling a boy’s mind with facts in the classrooms, education (21) means the training of character, and one of the best ways of training character is by means of games(靠游戏的手段), especially team games, where a boy or a girl has to learn (22) with others for his or her team, (23) working for oneself alone. The school therefore(因此)(24 games and matches for its pupils. Football is a good team game. It is good (25) for the body and the mind. That is why it is every school’s game in England.
16. A.or B.and C.but D.for
17. A.have B.to have C.having D.had
18. A.it B.they C.them D.that
19. A.then B.that C.them D.than
20. A.a play B.play C.a game D.games
21. A.too B.also C.either D.neither
22. A.works B.work C.to work D.worked
23. A.because of B.instead of C.lot of D.plenty of
24. A.plans B.plan C.to plan D.planning
25.A.all B.both C.each D.every
Ⅳ.阅读理解(30)
A
Jim is a basketball fan(迷). He is very good at playing basketball. Jack is his favorite basketball player. Jim is in the school basketball team. Every Friday afternoon, he plays basketball with other members after class. In the team, Jim’s best friend is Mike. He is also good at playing basketball.
Jim’s sister Mary loves swimming. Every Saturday she has a swimming lesson with ten other girls and boys. Their mothers and fathers come to watch them because the children are only one or two years old!
When Mary began to have swimming classes, she was only six months old. Now she is one year old and she is a good simmer. She can swim across(游过)the pool.
Many people are afraid of water, but not the children in Mary’s class ! They always have a good time in water.
26.Jim is good at .
A. volleyball B. basketball C. football D. swimming
27. Jim’s favorite basketball player is .
A. Bill B. Mary C. Mike D. Jack
28.Mary has her swimming lessons every .
A. Monday B. Friday C. Saturday D. Sunday
29.There are children in the swimming class.
A. ten B. eleven C. twelve D. six
30. Which of the following is TRUE according to the passage
A. Mike also likes playing football.
B. Mike is only six months old now.
C. Young children in the swimming class like playing in water.
D. The school basketball team plays after class every Tuesday afternoon.
B
(2020江苏泰州姜堰区实际初中期中)
Dear Mr Green,
I am not happy these days. Please help me.
I want to be a member of the class volleyball team. I think I am good at volleyball. But our PE teacher says I can’t get into the team. He says I am too fat .
I really want to be a good volleyball player. This is my dream. Can you help me
Jane
Dear Jane,
I’m sorry to know that you’re not happy.
You play volleyball well. But your PE teacher doesn’t like fat girls. If(如果)you want to be a good volleyball player, you must be slim. Why not go running with Mary every morning Mary is the best volleyball player in our class. You can be like her if you try!
Allan Green
31. Why is Jane not happy
A. Because volleyball is not easy to play.
B. Because she can’t join the class volleyball team.
C. Because her PE teacher likes her very much.
D. Because she doesn’t have time for volleyball.
32.Who is Mary
A. Allan Green’s classmate. B. Jane’s classmate.
C. Jane’s PE teacher. D. A good basketball player.
33.Allan Green wants Jane to .
A. stop playing volleyball B. eat much meat
C. talk with her PE teacher D. go running every day
34. The underlined word “try” means “ ” in Chinese.
A. 放弃 B. 努力 C. 想象 D. 希望
35.Which of the following is TRUE
A. Jane doesn’t play volleyball well.
B. Jane is really slim.
C. Jane’s PE teacher doesn’t like fat girls.
D. Jane wants to play for the school team.
C
(2020江苏泰州兴化顾庄中学期中)
My favourite sport is basketball because it is very exciting. I like basketball because the NBA stars play very well. Basketball is very cheap and it is a good sport for our health. We can grow taller if we play basketball often. Also it keeps me fit. I play basketball three times a week. Most often I play it in my school. I often play it with my friends . I feel very happy when I play basketball at school with my classmates. Sometimes I play basketball in the playground near my home. Basketball is very easy to play. If you play basketball very well, you can from a basketball team to take part in the competition. If you win the basketball competition, you will have the prize. You may become a famous basketball star.
36.I like basketball best because it’s .
A.cheap B.exciting C.good D.famous
37.How many times do I play basketball every week
A.Five. B.Three. C.Four. D.Six.
38.I often play basketball .
A.myself B.with my friends
C.with my cousins D .with my parents
39.Why do I like basketball
A.Because it’s cheap. B.Because it’s good for health.
C.Because the NBA stars play very well. D.A, B and C.
40.The best title for the passage is .
A.Basketball player B.My favourite sport
C.Basketball star D.My favourite basketball star
第II卷 (主观题 共45分)
Ⅴ.词汇运用(10)
(1)根据首字母提示,句意及所给的汉语提示填写单词。
41.—What (其他的)do you want to buy
—Some books.
42.When Sandy s , she wears a swimsuit(泳衣).
43.Music and football m me happy.
44.—How many (成员)are there in your family
—Four. My parents, my sister and I.
45.I often go to the cinema in my (业余的,空闲的)time.
(二)用括号内所给词的适当形式填空。
46.My son likes (swim) very much.
47.Jeremy Su-How is a good basketball (play).
48.My litter sister (not wear) glasses after school.
49.Liu Hua (study) English in his free time.
50.Does he enjoy (chat) with his friends after school
Ⅵ.首字母填空。(10)
(2020江苏扬州高邮车逻初级中学期中)
The 21st World Cup is in Russia this year. The matches are (51)f June 14th to July 15th. To watch the matches, Danny’s (52)l changes(改变)a lot.
After school, he doesn’t do any after-school activities. He goes home at half past six. Then he does his homework. The football match (53)s at ten o’clock, so Danny must finish(完成)his homework before ten. But he (54)u finishes it at a (55)q past nine. Then he has a rest on the sofa and does some (56)r . At ten, he watches the match with his father. They talk about (57)w team plays football well during(在……期间)the match. After the match is over, Danny goes to (58)b at twelve. He can’t watch the match at 2:00 a.m., because he (59)o to wake up on time next morning.
In the morning, he gets up at seven and goes to school on foot. After class, he doesn’t go to the playground. He (60)c with his classmates about football matches in the classroom.
Ⅶ.根据汉语提示完成句子。(5)
61. 这些孩子中的多数人来自乡下。
Most of these children the countryside.
62. 我希望我们的梦想成真。
I hope our dreams will .
63. 高老师总是让她的课堂很有趣。
Miss Gao always .
64. 游泳能使我们强壮。
can .
65. 我读了许多有趣的书。
I read interesting book.
Ⅷ.任务型阅读(10)
(2020年江苏泰州中学附属初中期中)
Autumn is a good season to do sports because it is not too hot or too cold. But what you feel is quite different from what your body feels. Your body works more slowly, so it is easy for you to be hurt(受伤)when doing sports. Here is some advice(建议).
Drink water.
It is often very dry in autumn and your body loses(丢失)water easily. So it is good to drink 500 ml of water two hours before you exercise. But be careful, you cannot drink water as soon as you finish your exercise. Just do it about 15 minutes after that.
Warm up your body.
Before doing sports, you have to do some warm-up activities(热身活动), such as walking or morning exercises, to get your body ready for sports.
Have outdoor activities.
It is cool outside and the air is much better. So outdoor activities like climbing the hills, riding a bike, running and jogging are much fun. These can help you keep healthy, get you relaxed and help you work well.
Do not eat much after sports.
It is very bad for your health if you eat too much after sports. You can have some fruit or vegetables if you want to eat something.
66. What do you have to do before you do sports
67. When can you drink if you want to exercise
68. What are outdoor activities good for us
69. What can you eat soon after sports
70. What does the article mainly talk about
Ⅸ.书面表达(10)
假如你是Peter,你很想告诉朋友们你在新学校的校园生活。请根据下表中的要点提示,用英文给你的好朋友Tom写一封信。
新学校 学校很大很美,有操场、花园、阅览室等;从周一到周五上课,课堂有趣,学到很多;希望带好朋友来参观新学校;家离学校很远,每天花20分钟步行上学。
业余生活 热爱音乐和绘画;……(考生自拟,1-2点)
注意:
1.词数80左右,开头已写好,不计入总词数;
2.文中须包括左右内容要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使语句通顺、意思连贯。
Dear Tom,
Now I am a new student at Sunshine Middle School.
I hope I can see you soon.
Yours,
Peter

展开更多......

收起↑

资源列表