资源简介 北师大版九下英语 Unit 9 Save the Planet 单元检测一、单项选择(共5小题)1. There is not enough water many parts of the world.A.in B.at C.on D.to2. He told me _____ in the river alone.A.not to swim B.not swim C.don't swim D.don't to swim3. Many trees _____ in the past few years.A.cut down B.were cutting downC.have cut down D.have been cut down4. You will make greater progress _____ you study harder.A.although B.because C.if D.unless5. If it _____, we will change our plan.A.rain B.rains C.will rain D.rained二、完形填空(共1小题)Many things we use every day, like paper bags and Coca-Cola bottles, are made out of materials (材料) that can be recycled. That makes it _____6_____ to make new products from the materials of the old ones.Besides recycling the waste things, you can help protect the _____7_____ by buying products made from recycled materials. Many paper towels (厚纸巾), rubbish bags and greeting cards are made from _____8_____ materials.In some towns you can put your _____9_____ in rubbish bins outside your home, and usually a truck will come and collect the rubbish. Other towns have recycling centers where you can _____10_____ the recyclable waste. Things like paper, plastic bags, and some Coca-Cola bottles are _____11_____ taken to the recycling centers._____12_____ the waste you produce is the best way to protect the environment. There are lots of _____13_____ to do this. Here are some of them:·Buy products that don't have wasteful packaging (包装材料).·Instead of _____14_____ something you're not going to use very often, see if you can borrow it from someone you know.·Cars use energy and cause _____15_____. Walk, take a bus or ride your bike instead of driving.6. A.important B.difficult C.possible D.interesting7. A.environment B.animals C.factories D.people8. A.produced B.recycled C.invented D.discovered9. A.waste B.food C.money D.juice10. A.pay for B.take away C.look for D.throw away11. A.never B.hardly C.maybe D.often12. A.Increasing B.Reducing C.Stopping D.Continuing13. A.ways B.policies C.stories D.jokes14. A.creating B.buying C.selling D.breaking15. A.accidents B.noise C.pollution D.cost三、阅读理解-阅读选择(共3小题)The Most Important Thing in Your LifeDavid, the US: Enjoy every moment of your life. If something is important to you, do it today. Don't put it off till tomorrow. Pay attention to what is happening at the moment, to the people around you, to the task at hand and to all the choices you are making. Our future is shaped by what we decide on and act to do today.Alice, Australia: Money is important. We all have bills to pay and I completely understand that. However, at the end, or even in the middle, maybe especially in the middle of our life, money is not the ultimate (最终的) goal. It can't always bring us happiness, though it allows us to eat, dress and live.Cindy, Japan: We have so much to do and finish that it feels as though we have to hurry. Actually, we do not have to do everything at a time. Slow down and do one thing at a time. Make plans, and don't be in a rush.Ben, Germany: Look at the good things in people, in work and in your life. Treasure the great moments, whether big or small. Be helpful whenever possible. Don't let difficulties color your experience. If you see the world through the lens (镜头) of goodness, you will find life much more enjoyable.16. Our_____ is shaped by what we decide to do today.A.future B.money C.experience D.goodness17. Who tells us to do one thing at a time A.David. B.Alice. C.Cindy. D.Ben.18. What is Ben's idea A.Making a plan is important.B.Do one thing at a time.C.Always look at the good things.D.Enjoy every moment of your life.How green are you Do you know how to be green Here are some ideas for you.Reduce"Reduce" means "use less". Don't waste things. In this way, we can save money and reduce pollution and waste which may harm the environment. Before we buy something new, think whether it is really necessary; maybe the old one is just as good! When we do need to buy things, choose from local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.Reuse"Reuse" means "use things again". Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take good care of them so that they will last. When they are broken, we should try to repair them instead of throwing them away and buying new ones. Don't use paper cups or paper bags. It's better to use things that can be used many times.Recycle"Recycle" means "treat used things so that they can be used again". Though it requires energy to recycle things, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in the neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled material, for example recycled paper.So, please remember these three words: reduce, reuse and recycle.19. What is the passage about A.How to produce things. B.How to burn things.C.How to help others. D.How to be green.20. To protect the environment, we should remember these three words: _____.A.waste, reuse and recycle B.repair, burn and recycleC.reduce, reuse and recycle D.reduce, waste and recycle21. The passage may come from _____.A.a menu B.a dictionary C.a storybook D.a magazineDoes Success Lie in a High EQ or IQ Most students feel that their IQ is what determines (决定) how well they are going to do in their life. When they see other students doing better, they usually believe that those students have a higher IQ and that there is nothing they can do to do as well. However, new research into EQ suggests that success is not simply the result of a high IQ.While your IQ shows how intelligent you are, your EQ shows how well you use your intelligence. Professor Salovey who invented the term EQ suggests that someone's character, which is assessed (评定) through EQ tests, might actually have a more important effect on their future success than their IQ.It is generally believed that people with a high EQ are open to new ideas and have a positive attitude towards life. They are also less likely to be troubled by problems.People generally believe that a person's IQ is determined at birth. However, most social scientists agree that EQ has a lot to do with education. Some are trying to study the possibility of improving a person's EQ, especially in terms of people skills such as understanding and communication.Professor Mayer, recognized by many people as a leading expert in the study of changes to people's EQ, recently published the result of a study on senior high school students. After able-bodied students were introduced to students with disabilities, they were more willing to help people with disabilities. They also showed a better understanding of the disabled students' feelings compared to students who were not involved in the study. There was also a noticeable change in the disabled students' attitudes. They became more positive about life and more willing to try new things.The result of the study shows that EQ is important. To get ahead and lead a happy, successful life means to get on with other people and be able to understand and respond to the situations in the best possible way. This requires a high EQ. And the fact that it might be possible to raise one's EQ means that schools need to make sure that their students are receiving the education they really need and know that their future is not solely (仅,只) determined by their IQ.22. According to the passage, people with a high EQ _____.A.hate trying new things B.are negative about lifeC.are more understanding D.need to improve their IQ23. What does the underlined phrase "respond to" in Paragraph 6 probably mean A.Try to refuse. B.Show indifference to.C.Help others to explain. D.Behave in a particular way.24. According to the passage, Professor Mayer probably agrees that _____.A.students with a lower EQ are more creative and positive about lifeB.it is possible for disabled students to improve their EQC.it is difficult for people with a high EQ to solve problems in the best wayD.students with a higher IQ are more likely to succeed than students with a higher EQ25. What is the writer's main purpose of writing the passage A.To discuss the meaning of EQ.B.To stress the importance of EQ.C.To introduce the discovery of EQ.D.To ask questions about the tests of EQ.四、阅读理解-阅读回答问题(共1小题)There is little rain in deserts because it is very dry there. They have no "quilt" which can help prevent soil erosion (土壤侵蚀). As a result, they may get very hot during the day when the sun is shining, but they can't retain the heat at night. Many deserts can quickly get cold once the sun sets. The temperatures of some deserts can rise to over 100° F during the day and then drop to -32° F at night.The largest hot desert in the world is the Sahara in North Africa. The Sahara covers an area of over 3 million square miles. Other large deserts include the Arabian Desert, the Gobi Desert, and the Kalahari Desert.Animals that live in the desert need little water. Some animals get all the water they need from the food they eat. Other animals keep water for future use. The camel stores up fat in its hump while some animals keep something they need in their tail.Only certain types of plants can grow in the terrible environment of the desert. You won't see a lot of tall trees in the desert. Most plants keep water in their leaves or trunk so that they can live for a long time without a good supply of water.Now deserts cover around 20% of the world's land, and they are growing. This is called desertification and is caused by different factors, including human activity. The Sahara is growing larger and larger each year. What should we do with it 26. What is the weather like at night in the desert 27. How many deserts are mentioned in the passage 28. Where does the camel store up fat 29. Why won't we see a lot of tall trees in the desert 30. Is the Sahara growing or not 五、书面表达(共1小题)31. 从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于 50 词的文段写作。文中已给出的内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。题目①假如你是李华,打算在本周日上午和同学一起去红星社区参加绿色环保活动。你准备邀请某英文报社记者 Mr. Green 参加,请用英语给他写一封信,告诉他你们活动的具体时间、内容以及希望他提供哪些帮助。提示词语:recycle,collect,bottles,clothes,photos,report提示问题:1、When are you going to the community 2、What are you going to do in the community 3、What do you need Mr. Green to do Dear Mr. Green, I'd like to invite you to come to Red Star Community. _____ Looking forward to your early reply. Yours, Li Hua题目②很多学生都想减少浪费,但他们不知道在日常生活中如何做到。请你就此话题写一篇英文短文,谈谈你在日常生活中经常做的减少浪费的事并向中学生提出减少浪费的建议。提示词语:turn off,reuse,recycle,order the food,buy new things提示问题:1、What do you usually do to reduce waste in your daily life 2、How can middle school students reduce waste Many students want to reduce waste, but they don't know how to do it in daily life. _____答案1 . A【解析】此题考查的是介词辨析。句意:世界上许多地方没有足够的水。in 在,in many parts of the world 在世界上的许多地方;at 在;on 在……上;to 到。因此,正确答案是A。2 . A【解析】tell sb. not to do sth. 意为“告诉某人不要做某事”,为固定搭配。3 . D【解析】分析语境可知,Many trees 是 cut down 的承受者,应用被动语态;由句中的时间状语 in the past few years 可知,应用现在完成时。4 . C【解析】句意:如果你更加努力地学习,你将会取得更大的进步。由句意可知选 C。5 . B【解析】本句是含有由 if 引导的条件状语从句的主从复合句,遵循“主将从现”的原则,排除 C、D;从句的主语 it 为第三人称单数,所以谓语动词也应用第三人称单数形式。6 . C【解析】在日常生活中,我们应该将垃圾分类并回收利用,这样有助于保护环境。由上句可知,我们用的很多东西都是由可回收利用的材料制成的,故用旧物的材料制作新产品是有可能的。故选 C。7 . A【解析】阅读文章可知,本文谈论的是回收利用。买用可回收利用的材料制成的产品能够保护环境。故选 A。8 . B【解析】由上文中的 recycled materials 可知选 B。9 . A【解析】由句中 rubbish bins 可推知,这里指的是“垃圾”。故选 A。10 . D【解析】由上文的 recycling centers(废品回收中心)可推知,这里是指你可以将可回收利用的废弃物“扔到”废品回收中心。故选 D。11 . D【解析】文章第一段提到“纸袋、可口可乐瓶等许多东西都是由可回收利用的材料制成的”,所以纸、塑料袋、可口可乐瓶等物品经常被送到废品回收中心。故选 D。12 . B【解析】根据语境及常识可知,减少你制造的垃圾是保护环境的最好方式。故选 B。13 . A【解析】由下文介绍的三种减少垃圾的方法可知,这里谈论的应是“方法”。故选 A。14 . B【解析】由设空后“看看是否能向你认识的人借”可推知,不要去“买”那些不经常使用的东西。故选 B。15 . C【解析】由设空后的“步行、乘公共汽车或骑自行车而不要开车”可推知,汽车会消耗能源,并制造“污染”。故选 C。16 . A【解析】四位来自不同国家的人就“你认为你生命中最重要的东西是什么”这个话题发表了看法。细节理解题。从文中戴维的看法“Our future is shaped by what we decide on and act to do today.”可知,我们的未来是由我们今天的决定和行为来塑造的。17 . C【解析】细节理解题。从文中辛迪的看法“Slow down and do one thing at a time.”可知,辛迪认为应该慢下来,一次做一件事。18 . C【解析】细节理解题。由文中本的看法可知,要在他人身上和工作当中发现好的方面,别让困难影响自己,通过“美好”的镜头看世界,你会觉得生活更美好。由此推知,本的看法是去发现生活中美好的事物。19 . D【解析】本文从减少使用、重复使用和回收利用三个方面为如何变得环保提出了建议。主旨大意题。根据文章第一段中的“How green are you Do you know how to be green ”及下文的描述可知,本文讲的是如何变得环保。20 . C【解析】细节理解题。根据最后一段“So, please remember these three words: reduce, reuse and recycle.”可知选 C。21 . D【解析】推理判断题。阅读文章可知,本文重点阐述的是如何变得环保的问题,因此这篇文章可能会出现在杂志里。22 . C【解析】智商是衡量个人智力高低的标准,而情商体现个人对智商的利用能力。一项研究表明,情商非常重要,而且情商是可以提升的。推理判断题。从第四段中的“Some are trying to study the possibility of improving a person's EQ, especially in terms of people skills such as understanding and communication.”可知,一些社会科学家正在努力研究提高情商的可能性,尤其是在交际能力方面,例如理解和沟通。由此推知,情商高的人,通常更善解人意。故选 C。23 . D【解析】词义猜测题。此处表示“以最好的方式来理解和应对这些情况”。最好的应对方式不会是“拒绝、漠不关心、帮助别人解释”,而是用特定的方式去行事。故选 D。24 . B【解析】推理判断题。由第五段中的“There was also a noticeable change in the disabled students' attitudes. They became more positive about life and more willing to try new things.”可知,Mayer 教授认为,残疾学生的态度也有明显变化,他们对生活更加积极,尝试新事物的意愿增强,也就是情商提高了。因此,残疾学生的情商是可以提高的。故选 B。25 . B【解析】主旨大意题。本文主要讲了情商是非常重要的,成功并不是单纯靠高智商。文章重点强调了情商的重要性。故选 B。26 . It's cold.【解析】此题是细节理解题。答案出处:As a result, they may get very hot during the day when the sun is shining, but they can't retain the heat at night. Many deserts can quickly get cold once the sun sets. The temperatures of some deserts can rise to over 100° F during the day and then drop to -32° F at night. 因此,它们在太阳照耀的白天会变得很热,但在晚上却不能保持热量。许多沙漠一旦太阳下山就会很快变冷。一些沙漠的温度白天会上升到100华氏度以上,晚上会下降到-32华氏度。由此可知沙漠的晚上会很冷。因此,正确答案是It's cold.27 . Four/ 4.【解析】此题是细节理解题。答案出处:The largest hot desert in the world is the Sahara in North Africa. 世界上最大的热沙漠是北非的撒哈拉沙漠。Other large deserts include the Arabian Desert, the Gobi Desert, and the Kalahari Desert. 其他大沙漠包括阿拉伯沙漠、戈壁沙漠和喀拉哈里沙漠。由此可知一共提及4个沙漠。因此,正确答案是Four/ 4.28 . In its hump.【解析】此题是细节理解题。答案出处:The camel stores up fat in its hump while some animals keep something they need in their tail. 骆驼把脂肪储存在驼峰里,而有些动物把它们需要的东西藏在尾巴里。因此,正确答案是In its hump.29 . Because of the terrible environment.【解析】此题是细节理解题。答案出处:Only certain types of plants can grow in the terrible environment of the desert. You won't see a lot of tall trees in the desert. 只有某些种类的植物才能在沙漠的恶劣环境中生长。在沙漠中你不会看到很多高大的树木。因此,正确答案是Because of the terrible environment.30 . Yes, it is.【解析】此题是细节理解题。答案出处:Sahara is growing larger and larger each year. 撒哈拉沙漠每年都在变得越来越大。因此,正确答案是Yes, it is.31 . 题目①Dear Mr. Green,I'd like to invite you to come to Red Star Community. We are going there at 9 o'clock this Sunday morning. We are going to collect paper, plastic bags, empty bottles around the community and put them into different rubbish bins. That will help the cleaners to recycle the waste things easily. We also plan to recycle some books and clothes and give them to the people in need. We'd like you to take some photos for us and write a report in your newspaper. We believe more and more people will be inspired to recycle things in their daily lives.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua题目②Many students want to reduce waste, but they don't know how to do it in daily life. I have paid much attention to it. To save energy, I always remember to turn off the lights when I don't need them. I take good care of my things so that they can be used longer. I also reuse water. For example, when I finish washing the clothes, the water will be used to clean the floor. As middle school students, we shouldn't order more food than we can eat. And before we buy new things, we should think twice.第1页(共1 页) 展开更多...... 收起↑ 资源预览