资源简介 陇西二中高三级第二次质量检测试题·英语参考答案、提示及评分细则【答案与解析】本文是一篇应用文。文章主要推荐了四本适合青少年阅读的书。L.B细节理解题。根据Brown Girl Dreaming by Jacqueline Woodson中“The author shares beautiful poetrythat will speak to.,.”及“The poems are charged with the themes of self-awareness and identity.”可知,BrownGirl Dreaming这本书对于诗歌爱好者来说是最具有吸引力的。2.B推理判断题。根据Educated by Tara Westover中“Raised as a survivalist in the mountains of Idaho,TaraWestover was kept out of school and survived a childhood of violence.”可推断,Tara Westover的童年是不幸的。3.C细节理解题。根据I Wish You All the Best by Mason Deaver中“Ben struggles with an anxietydisorder..."The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon"This novel centersaround Christopher John Francis Boone with autism(自闭症)..”可知,Ben和Christopher John FrancisBoone都有心理疾病。【答案与解析】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述生活中的三个小故事说明:当人们聚在一起把事情做好的时候,他们可以取得惊人的成绩。本文主要表明合作的意义重大。4.D推理判断题。根据第二段“To do something good for the environment,the two girls desired to grow theirown food in some deserted land.So the pair spoke to their teacher about using a small abandoned space nextto their school's parking lot.”可推断,这两个l2岁的小女孩对环保生活尤其感兴趣。5.C细节理解题。根据第三段“To his surprise,all of his neighbors adopted this front-yard farming idea,andeven one neighbor joined him and helped grow the food to learn more about the process..”可知,他没想到邻居们积极回应了他的想法。6.B细节理解题。根据第四段“They took turns on dayeare duty for a handful of children..,.”可知,为了解决她们的问题,佛蒙特州的三位女士轮流照顾她们的孩子。7.D写作意图题。根据文章第一段及最后一段可推断,作者主要旨在说明合作的意义。【答案与解析】本文是一篇说明文。全球变暖加速了冰川的融化。为了防止冰川融化,瑞士的一个滑雪胜地每年都要给冰川盖上毯子。8.A细节理解题。根据第一段“It's now the time to put glaciers(冰川)under blankets to keep them coolbecause at the rate climate is changing,this seems like a good idea to keep them from melting(化).”及第二段“A ski resort(滑雪胜地)in the Swiss Alps,Switzerland uses blankets to protect the glacier from the warmclimate.”可知,这个瑞士滑雪胜地使用毯子覆盖冰川以防止其融化。9.B词义猜测题。根据画线词后“..resort employees have taken it upon themselves to protect the glacierfrom the heat and for this process,they spend about five to six weeks every summer covering parts of theglacier with protective polyester fleece.”可知,为了应对气候变化带来的有害影响,滑雪胜地的工作人员每年夏天都会用具有保护性的聚酯羊毛覆盖冰川以防止其融化。由此可推断,画线词所在句的意思是“为了诚少【高三级第二次质量检测试题·英语参考答案第1页(共4页)】233101D陇西二中高三级第二次质量检测试题英语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。4.本卷命题范围:人教版必修1。第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are four books for teens to read,including a mix of classics,young adult fictionand non-fiction.Parents may even want to re-read.Brown Girl Dreaming by Jacqueline WoodsonThe author shares beautiful poetry that will speak to tweens and teens about herexperience of growing up in the South as an African-American in the 1960s and 1970s.Thepoems are charged with the themes of self-awareness and identity.Educated by Tara WestoverThis is an unforgettable memoir()for both adults and teens that has won manyawards,including the recommendation of Barack Obama.Raised as a survivalist in themountains of Idaho,Tara Westover was kept out of school and survived a childhood ofviolence.This would be a wonderful book to read for the purpose of family discussion.I Wish You All the Best by Mason DeaverThis story is a celebration of friendship,heartbreak,and love around Ben.Ben struggleswith an anxiety disorder,but the friendship in this book will be inspiring for all readers.The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark HaddonThis novel centers around Christopher John Francis Boone with autism()and amystery that the readers get to experience with the boy.He doesn't understand humanfeelings,and living this mystery through this angle is a thoughtful way for teens tounderstand the ways in which people can differ yet also be the same.1.Which book is the most appealing for a lover of poetry A.Educated.B.Brown Girl Dreaming.C.I Wish You All the Best.D.The Curious Incident of the Dog in the Night-Time.【高三级第二次质量检测试题·英语第1页(共8页)】233101D 展开更多...... 收起↑ 资源列表 233101D-英语da.pdf 英语试卷.pdf