资源简介 Unit 5 Into the wildPeriod 3 Developing ideas & Presenting ideasI. 阅读理解There are many gardening tips. Some suggest playing music for your houseplants, having conversations with them, or even giving them a gentle touch now and then. Most of these practices are probably more for the benefit of the gardener than the garden, and generally harmless enough but except the last one. Your plants really dislike it when you touch them.A new study out of the La Trobe Institute for Agriculture and Food has found that most plants are extremely sensitive to touch, and even a light touch can significantly stunt (遏制) their growth. “The lightest touch from a human, animals, insects, or even plants touching each other in the wind, can cause a huge gene response in the plant,” Jim Whelan, who led the new study, said. “Within 30 minutes of being touched, 10% of the plant’s genome (基因组) is changed. This involves a huge expenditure (消耗) of energy which is taken away from plant growth. If the touching is repeated, then plant growth is reduced by up to 30%.”Whelan and his team are still trying to find out why plants respond, at the genetic level, so strongly. They do have some theories, however. “We know that when an insect lands on a plant, genes are activated (激活) preparing the plant for defending itself against being eaten,” said Dr. Yan Wang, coauthor of the study.Until more research is done, it’s just a guess at this point. Still, the findings might already lead to new methods for how agriculturalists deal with their crops, to best promote healthier growth.It’s worth noticing that while the study found that plants often respond to just a single touch in negative ways, it’s really repeated touch that causes lasting stunted growth. That’s because the plants are looking for patterns in the touching, to tell harmful touch from random touch. So it doesn’t matter if you accidently brush up against a bush during a walk through the woods.1. How is the passage mainly developed A. By comparing.B. By giving examples.C. By listing numbers.D. By showing results of studies.2. Why can touching stunt a plant growing according to the study A. It leads to the plant’s energy expenditure.B. It makes the plant sensitive to threats.C. it causes a genetic disorder in the plant.D. it prevents the plant absorbing nutrients.3. What’s the importance of the study by Whelan and his team A. It gives us more useful gardening tips.B. It helps find ways to ensure plants’ healthy growth.C. it contributes to the further study on genes.D. it uses data to warn people not to touch plants.4. What is the passage mainly about A. Something is done to help plants grow.B. Plants’ genome can be changed easily.C. Plants don’t really like to be touched.D. What we do every day may destroy plants.II. 七选五阅读Is Fresh Air Really Good for You We all grew up hearing people tell us to “go out and get some fresh air”. 1 According to recent studies, the answer is a big YES, if the air quality in your camping area is good.2 If the air you’re breathing is clean—which it would be if you’re away from the smog of cities— then the air is filled with life-giving, energizing oxygen. If you exercise out of doors, your body will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles (肌肉) and your brain.Recently, people have begun studying the connection between the natural world and healing (治愈). 3 In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood (情绪). Greenery is good for us. Hospital patients who see tree branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead. 4 It gives us a great feeling of peace.5 While the sun’s rays can age and harm our skin, they also give us beneficial Vitamin D. To make sure you get enough Vitamin D—but still protect your skin—put on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and that’s plenty of time for your skin to absorb a day’s worth of Vitamin D.A. Fresh air cleans our lungs.B. So what are you waiting for C. Being in nature refreshes us.D. Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E. But is fresh air really as good for you as your mother always said F. Just as importantly, we tend to associate fresh air with health care.G. All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________III. 完形填空“Meow, meow, meow” is what I heard when I found a 1 black and white cat. I picked him up and realized he must be freezing to death. I 2 home with the cat held in my jacket.I named the cat Little Bit, because he was almost 3 when I held him in my hands. He stood about five inches tall. Little Bit’s small size had a great advantage—he 4 perfectly in the pocket of my jacket, which made 5 him everywhere very easy. Any time I was at home, he wouldn’t leave my 6 . He was always eager to play with me.Unfortunately, as I grew up, my fast-pace life stopped 7 time for him. My free time was spent with my friends instead. His meows became an annoyance to me, but it wasn’t his 8 that he wanted his best friend back.Time had caused a 9 to Little Bit and by the time I realized something was wrong with him, he had already lost his balance. He lay there and looked at me, and 10 this day I still remember the 11 look in his bright green eyes. I took him to the vet (兽医), but there was nothing he could do. The last time I 12 him, he wasn’t the same tiny cat I had found ten years before. Little Bit filled my arms and he was put to sleep that day.Little Bit’s 13 made me realize how much he meant to me. He was always there for me when I needed him. I 4 our last years together and I feel sorry for not always being there with him. I will always 15 the special memories we made.1. A. lovely B. tiny C. pretty D. friendly2. A. left B. stayed C. drove D. hurried3. A. weightless B. useless C. breathless D. hopeless4. A. grew B. fitted C. played D. existed5. A. showing B. keeping C. taking D. guiding6. A. mind B. heart C. body D. side7. A. making B. losing C. wasting D. gaining8. A. desire B. purpose C. fault D. greed9. A. fear B. loss C. delay D. shock10. A. on B. to C. in D. for11. A. shameful B. hateful C. harmful D. sorrowful12. A. helped B. protected C. held D. cured13. A. happiness B. death C. sadness D. pressure14. A. regret B. bother C. confuse D. dream15. A. treasure B. admire C. evaluate D. explore参考答案I. ◎语篇解读 本文是一篇说明文,主要讲述了虽然我们平时很喜欢触摸植物,但是研究表明,植物真的不喜欢被触摸。1. D解析:细节理解题。根据第二段中的A new study out of the La Trobe Institute for Agriculture and Food has found that most plants are extremely sensitive to touch 和第三段中的 Whelan and his team are still trying to find out why plants respond 以及第四段中的 Until more research is done, it’s just a guess at this point. 可知,本文主要是通过展示研究成果来展开语篇的,故选D。2. A解析:细节理解题。根据第二段中的This involves a huge expenditure (消耗) of energy which is taken away from plant growth. If the touching is repeated, then plant growth is reduced by up to 30%. 可知,这包括从植物生长中带走的巨大的能量消耗。如果重复触碰,植物生长将减少30%。因此触摸会消耗植物的能量,故选A项。3. B解析:细节理解题。根据第三段中的Whelan and his team are still trying to find out why plants respond, at the genetic level, so strongly. (Whelan和他的团队仍在试图找出为什么植物在基因水平上的反应如此强烈。)及第四段Until more research is done, it’s just a guess at this point. Still, the findings might already lead to new methods for how agriculturalists deal with their crops, to best promote healthier growth.(在做更多的研究之前,此时这只是一个猜测,尽管如此,这些发现可能已经为农学家如何处理他们的作物带来了新的方法,以最好地促进更健康的生长。)可知Whelan和他的团队研究的重要性在于它有助于找到确保植物健康生长的方法,故选B项。4. C解析:主旨大意题。阅读全文尤其第一段中的Your plants really dislike it when you touch them. 可知,本文主要介绍了植物真的不喜欢被触摸,故选C项。长难句分析原句:It’s worth noticing that while the study found that plants often respond to just a single touch in negative ways, it’s really repeated touch that causes lasting stunted growth.分析:本句为主从复合句。其中It为整个句子的形式主语,第一个that引导的主语从句作真正的主语;while引导让步状语从句,其中that plants often respond to just a single touch in negative ways 为宾语从句;it’s really repeated touch that causes lasting stunted growth 为强调句型,强调主语repeated touch。句意:值得注意的是,虽然这项研究发现,植物通常以消极的方式只对一次触摸作出反应,但确实是反复的触摸导致了持久的生长发育迟缓。【高频词汇】1. for the benefit of 为了……的利益 2. generally adv. 一般,通常 3. harmless 无害的 4. sensitive 敏感的 5. significantly adv. 显著地,明显地 6. take away 带走 7. respond v. 回应,作出反应 8. defend v. 保护,防御 9. negative adj. 消极的,负面的,有害的 10. promote v. 促进,推动 11. random adj.随机的,随意的II. ◎语篇解读 本文介绍了新鲜空气对人体的各种好处。1. E解析:根据下句中的the answer is a big YES可知,该空应该是一个一般疑问句,选项中只有E选项是一般疑问句。E项(但是新鲜空气真得像你母亲总说的那样对你有好处吗?)承上启下,故选E。空前的people tell us to “go out and get some fresh air”和选项中的your mother always said亦是呼应。2. A解析:根据下句 If the air you’re breathing is clean... the air is filled with life-giving, energizing oxygen. 可知,新鲜空气充满赋予人生命的,充满活力的氧气。再根据下文中more oxygen to get to your muscles (肌肉) and your brain (更多的氧气进入你的肌肉和大脑)可知是对前文的递进,故该空应该提到新鲜空气的基本作用,我们知道吸人的空气首先进人的是肺部,然后才会使我们的肌肉和大脑受益,故应选A项(新鲜空气清洁我们的肺部。)。3. G解析:根据下句中的these places可知,该空应该提到表示地点的复数名词。选项中只有G选项提到该类名词,these places 就是指Healing Gardens。4. C解析:前文介绍的是“康复花园”中的绿色植物对于病人康复的好的作用:绿色的、正在成长的植物可以减轻压力、降低血压、使人情绪良好;空后提到“它给我们一种平和感”。本空起承上启下的作用,说明处于“康复花园”这种自然环境中的好处,空后的It也要指代这种情况。故选C项(身处大自然可以使人精神焕发。)。5. D解析:根据下文中提到的the sun’s rays... give us beneficial Vitamin D可知,该段介绍阳光的好处。故本空应提到阳光。选项中只有D选项涉及阳光。故选D项(获得新鲜空气的另一个好处是阳光。)。长难句分析原句:If you exercise out of doors, your body will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles (肌肉) and your brain.分析:本句为主从复合句。其中If引导条件状语从句;现在分词短语allowing even more oxygen to get to your muscles (肌肉) and your brain作结果状语,表示“自然而然”的结果。句意:如果你在户外锻炼,你的身体会学会更深度地呼吸,甚至允许更多的氧气进入你的肌肉和大脑。【高频词汇】1. be away from 远离 2. be filled with 充满 3. life-giving adj. 维持生命的 4. breathe deeply 深呼吸 5. recovery n. 恢复,康复 6. turn out 结果发现…… 7. beneficial adj. 有益的 8. absorb vt. 吸收III. ◎语篇解读 本文是一篇记叙文,讲述了作者捡了一只小猫,给它起名叫Little Bit,他们之间建立了很深厚的感情。但是,随着作者的长大,他不再愿意花时间在小猫身上。直到有一天,小猫在孤独与悲伤中死去,作者才意识到原来Little Bit对他那么重要。1. B解析:根据下文 The last time I 12 him, he wasn’t the same tiny cat I had found ten years before. 可知,这只黑白相间的猫很小(tiny)。lovely可爱的;pretty漂亮的;friendly友好的。2. D解析:根据上句中的 realized he must be freezing to death 可知,小猫快要冻死了,因此“我”把小猫放到“我”的夹克里,匆忙(hurried)带它回到了家。leave离开;stay停留;drive驾驶。3. A解析:句意:我给它取名Little Bit,因为当我把它抱在我手里时几乎没什么重量(weightless)。useless无用的;breathless喘不过气来的;hopeless绝望的。4. B解析:根据 which made 5 him everywhere very easy 可知,它完美地适合(fitted)“我”夹克上的口袋,这使得“我”带(taking)它到处走非常容易。grow成长;play玩耍;exist 存在。5. C解析:参考上题。show展示;keep保持;take带着;guide指导。6. D解析:句意:任何时候我在家,它都不会离开我的旁边(side)。mind精神;heart心脏;body身体。7. A解析:根据上文my fast-pace life可知,“我”的快的生活节奏使“我”停止为小猫腾出时间。make time for腾出时间。8. C解析:句意:它的“喵喵声”对我来说成了一种烦恼,但是它想让它最好的朋友回来,这并不是它的错误(fault)。desire渴望;purpose 目的;greed贪婪。9. B解析:句意:时间对Little Bit造成了损耗(loss)……。fear害怕;delay延期;shock吃惊。10. B解析:句意:……直到今天,我依然记得它翠绿色眼睛中悲伤的神情。to this day直到现在。11. D解析:参考上题。shameful可耻的;hateful可恨的;harmful有害的;sorrowful悲伤的。12. C解析:根据上文内容 I 2 home with the cat held in my jacket. 中的held可知,这里意思是最后一次“我”抱着(held)它,它已经不是十年以前“我”发现的那只小猫了。help帮助;protect保护;cure治愈。13. B解析:句意:Little Bit的去世(death)让我意识到它对我有多么重要。happiness幸福;sadness 悲伤;pressure 压力。14. A解析:句意:我后悔(regret)我们最后在一起的时光……。bother 打扰;confuse 混乱;dream 梦想。15. A解析:句意:我将永远珍惜(treasure)我们一起制造的特殊记忆。admire 钦佩;evaluate 评估;explore 探索。【高频词汇】1. advantage n. 优势,长处 2. be eager to do sth. 渴望做某事 3. make time for 腾出时间,留出时间 4. annoyance n. 使人烦恼的事,令人生气的事物 5. lose one’s balance失去平衡 6. to this day 直到现在,至今 展开更多...... 收起↑ 资源预览