专题03 阅读理解(名校期末真题)-2022-2023年七年级英语上期期末高频考点专练(广州专用) (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

专题03 阅读理解(名校期末真题)-2022-2023年七年级英语上期期末高频考点专练(广州专用) (含答案解析)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
专题03 阅读理解(名校期末真题)
(2022·广东深圳·七年级期末)
The youngest athlete (运动员) in Chinese team, Quan Hongchan, a 14-year-old girl surprised people around the world at the Tokyo Olympics in 2021. She did so well in the women’s 10-meter platform with three perfect—10 dives (跳水) and a record-breaking total score of 466.20.
Quan Hongchan was born on March 28, 2007. She grew up in a small village of Zhanjiang. She is the third child among five children in her family. Quan started diving at the age of 7 in Zhanjiang and joined the Guangdong team after years of practice in 2018.
The reason why Quan chooses to dive is heartbreaking. Her dad is a farmer. Unluckily, her mom had a car accident four years ago. From then on, her mother often went to hospital because of her illness. Therefore, Quan wanted to win prizes in the competitions like Olympics to pay for her mother’s medical bills (账单). And she believed that the gold medal must be the best gift for her mother. Besides, she wanted to make more money for her poor family.
“I am not good at studying at school but I find confidence (信心) in diving. I just try my best to dive well,” said Quan after winning the gold medal. And she has already been practicing for the 2024 Paris Olympics.
1.What is Quan Hongchan
A.A doctor. B.An athlete. C.A farmer. D.A teacher.
2.Why does Quan Hongchan choose to dive
A.She wants to win prizes and make more money.
B.She wants to join the Guangdong team and practice.
C.Her mother wants Quan to bring her some gold medals.
D.Her father asks her to dive and join in many competitions.
3.What can we learn about Quan Hongchan
A.She can’t dive well because the platform is too high.
B.She will not attend the Olympics again in three years.
C.She joined the Guangdong team when she was 11 years old.
D.She is the youngest child among five children in her family.
4.What is the passage mainly about
A.Quan Hongchan’s difficulties in studying diving.
B.Quan Hongchan’s help with her mother’s medical bills.
C.Quan Hongchan’s success at the Olympics and her life.
D.Quan Hongchan’s life in a small village with her family.
5.In which part of a newspaper can we probably read this passage
A.Sports. B.Music. C.Nature. D.Culture.
(2022·广东深圳·七年级期末)
The Double Ninth Festival falls on the ninth day of the ninth month on the Chinese lunar calendar (阴历) each year. As nine is the biggest number in ten, and it sounds the same as “long” in Chinese, people’s wishes for old people’s long life is the cultural meaning of the Double Ninth Festival.
Caring for old people is a traditional Chinese virtue (美德). A report made online by China Youth Daily polled (对……进行民意调查) 1, 527 Chinese under 40. It shows that more and more young people show their love for the old on this special festival.
When asked the ways they show love for the old, more than 70% of people polled said they showed love for old people by caring about their health. 69% said they spent more time with old people. 43% said they provided enough money for old people. More than 30% said they taught old people how to use smart phones better.
Yang Yiwei, a 21-year-old student said she spent the festival with her grandparents almost every year because she wanted to make them happy. However, she is studying in Hebei Province and can’t visit her grandparents this year. “But I made a video call to them by using WeChat on that day, saying “Happy Double Ninth Festival”, which made my grandparents excited and satisfied.”
6.Why is the Double Ninth Festival on the 9th day of the 9th lunar month
A.To show wishes for old people’s rich life. B.To show wishes for old people’s long life.
C.To show wishes for old people’s good luck. D.To show wishes for old people’s good health.
7.Who made the report according to Paragraph 2
A.A school. B.A student. C.A hospital. D.A newspaper.
8.What can we learn from Paragraph 3
A.Over 70% of people polled care about old people’s hobbies.
B.About 70% of people polled spend more time with old people.
C.About 40% of people polled provide the old with little money.
D.Over 30% of people polled teach the old to use computers better.
9.What does the underlined word “satisfied” in the last paragraph probably mean
A.Bored. B.Amazed. C.Pleased. D.Interested.
10.Which is the best title for the passage
A.A report on the Double Ninth Festival. B.The history of the Double Ninth Festival.
C.Some activities on the Double Ninth Festival. D.Some traditions on the Double Ninth Festival.
(2022·广东深圳·七年级期末)
Although Shenzhen had good results after starting sorting garbage(垃圾分类)in 2020, we still need to know that the garbage is increasing(增长的)too fast. In 2020, Shenzhen made 29, 000 tons of garbage and it went up by 5, 000 tons in 2021. So people need to develop the habit of sorting garbage.
Some schools, hospitals, companies and families are good at sorting garbage. A school in Luohu District started sorting garbage six years ago. It is famous for having an “environmental protection bank” to encourage students to sort garbage. The teachers write down the recyclable(可回收的)things such as milk boxes, paper and glass the students collect every day, Then they give them points according to the recyclable things in the bank. In this way, the school helps students develop a habit of sorting garbage.
A lady in Yantian District said her family was named as a “good garbage-sorting family”. They have two garbage bins at home for kitchen waste and other waste. Besides, they set up two areas to collect useless waste and recyclables. Her family members also help others sort garbage in a right way.
Also, technologies like AI robots will be used for helping people sort garbage. In fact, garbage sorting is not really difficult. We just need time to practice it. It is very important for everyone to start sorting garbage from our own homes.
11.How many tons of garbage did Shenzhen produce in 2021
A.5, 000 tons. B.24, 000 tons. C.29, 000 tons. D.34, 000 tons.
12.What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to
A.Some schools. B.The teachers. C.The students. D.Some families.
13.Why does the school in Luohu have an “environmental protection bank”
A.To tell teachers and parents to make less garbage.
B.To encourage more and more schools to sort garbage.
C.To teach people who work in banks how to sort garbage.
D.To help students develop a good habit of sorting garbage
14.What can we learn from the passage
A.Only a school in Luohu began garbage sorting in 2014.
B.Students of a school in Luohu help others sort garbage.
C.A family in Yantian does a good job on sorting garbage.
D.New technologies won’t be used to help people sort garbage.
15.What does the writer think of garbage sorting
A.It’s boring. B.It’s difficult. C.It’s important. D.It’s interesting.
(2022·广东湛江·七年级期末)
Here are activities in Maria’s school from March to June.
Month Activities
March Dancing Time: Monday afternoon Place: School hall Teacher: Rose SmithOnly for girls FootballTime: Friday afternoon Place: Gym Teacher: Tom Cruise Only for boys
April Singing Time: Tuesday afternoon Place: Music classroom Teacher: Judy White For all music lovers BasketballTime: Wednesday afternoon Place: Gym Teacher: Jordan White For all girls and boys
May DrawingTime: Thursday afternoon Place: Art classroom Teacher: David Brown For all girls and boys
June Only English speaking lessons on Friday and Saturday evening
Girls can go for a dancing lesson ________.
A.in the school hall B.in the gym
C.in the art classroom D.in the music classroom
17.Boys can _________ on Friday afternoon.
A.draw B.sing C.dance D.play football
18._________ teaches basketball in the Gym.
A.Tom Cruise B.Judy White C.Jordan White D.David Brown
19.Students can have English speaking lessons in _________.
A.March B.May C.June D.July
20.There are ________ kinds of activities in Maria’s school from March to June.
A.3 B.4 C.5 D.6
(2022·广东珠海·七年级期末)
Do you like running When you run, you may find trash everywhere. Do you just go past it Or do you stop and pick it up In Sweden, there is a very popular sport. They call it “plogging”. That means running slowly and picking up trash.
Swedish like to plog on weekends, because they think plogging is good for the earth and their physical health. They hope to make the world more beautiful while doing sports. They always carry a trash bag when they are running. They pick up the trash along the way. After picking up the trash, they put them into different trash bins. What’s more, plogging is a good way to keep healthy. After running for 30 minutes, you will lose about 235 calories (卡路里). But after plogging for 30 minutes, you will lose about 288 calories. So plogging is a new way for us to keep fit.
Plogging starts from Sweden, but it is becoming popular all over the world now. More and more people start to do the sport. Would you like to join them
21.In Sweden,________is a very popular sport in this article.
A.plogging B.running C.jogging D.jumping
22.According to the article, when Swedish are plogging, they usually________.
A.run fast B.listen to music C.pick up trash D.take nothing
23.The underlined word “ physical ” means_________in Chinese in the second passage.
A.物理的 B.身体的 C.心理的 D.外形的
24.If you want to lose over 500 calories, you may________.
A.run for 30 minutes B.run for one hour
C.plog for 30 minutes D.plog for one hour
25.Which of the following is NOT true
A.Plogging is a good way for us to keep healthy.
B.Plogging is becoming popular all over the world.
C.Sweden is the first country to start the sport—running.
D.People always carry a trash bag when they are plogging.
(2022·广东揭阳·七年级期末)
SCHOOL EVENTSOPEN DAY (开放日) :DECEMBER 18th 9:00 a.m. — 12:00 a.m. All parents are welcome!You can meet the teachers in your children’s classrooms from 9:00 a.m to 11:00 a.m. The next hour, you can come to the music classroom and the library on the second floor. Do you want to talk with the principal (校长) He is in the school office from 11:00 a.m. to 11:30 a.m. At 12:00, you can have lunch in Room 103. We need your useful advice (建议). All parents are welcome. Please contact (联系) us. Tel: 83309116E-mail: disapark@Address: St. Mark’s School, No. 33 DM Park Street
When is the school’s Open Day
A.On December 8th. B.On December.
C.At 12:30 a.m. D.On December 18th.
27.The parents can be in their children’s classrooms for ________ hour(s).
A.one B.two C.three D.four
28.When can parents talk with the principal (校长)
A.At 11:30 p.m. B.At 10:00 a.m. C.At 12:00. D.At 11:15 a.m.
29.Where do parents have lunch on the School Day
A.In a park. B.In Room 103. C.At home. D.In a library.
30.Which of the following is TRUE
A.The school’s name is Park Street School.
B.The school’s e-mail address is disapark @ .
C.You can call the school at 83209016.
D.The school’s address is St Marks School, No. 34 DMPark Sret.
(2022·广东揭阳·七年级期末)
My name is Tina. I am a twelve-year-old girl. I’m from America. But now I study in Shanghai, China. I’m in Class Two, Grade Seven. Twenty-five students are in my class. My classroom is very big and nice. There are many pictures on the wall.
I have nine subjects at school. My favorite subject is art. I have art on Friday mornings. My art teacher is Mr. Hu. He is very nice. He is not only our teacher but also our good friend. He often asks us to show our pictures to other students in class. We can learn from each other. I think it is very interesting. I draw a picture of my school and win a prize. Mr. Hu is happy to know that I also like science. I have science on Tuesdays and Thursdays. I join the school science club. I can do experiments (实验) in the club.
31.Tina is ________.
A.a British girl B.twelve years old
C.in Class Seven, Grade Two D.in America now
32.Tina has ________ on Friday mornings.
A.nine subjects B.science C.art D.no lessons
33.Tina likes ________ best.
A.doing experiments B.science C.showing picture D.art
34.The underlined word “prize” means ________ in Chinese.
A.口碑 B.奖赏 C.奖杯 D.荣誉
35.From this passage, we know ________.
A.Tina likes not only art but also science
B.Mr. Hu. is Tina’s science teacher
C.Mr. Hu is happy to know that Tina can do experiments
D.Tina and her classmates draw a picture of her school
(2022·广东茂名·七年级期末)
Hello, everyone! I’m Bob. This is a photo of my family. My grandparents are sleeping under the sun. They often come on holiday with us in summer. Mum is reading a book. She looks so happy. The book must be interesting. Mum likes reading. She buys two books every week. My brother Tom likes doing sports, like playing football, swimming and running. But now he is in the swimming club, so you can’t see him in the photo. My sister Alice doesn’t like swimming. She is sitting next to mum and listening to the radio. My dad is drinking coffee. He thinks drinking coffee is good for his health. So he has three cups of coffee every day. Where am I Aha, I’m not in the photo. I’m taking photos for my family.
36.What is Bob’s mum doing
A.Sleeping. B.Reading. C.Swimming. D.Drinking coffee.
37.What club is Tom in
A.The running club. B.The football club. C.The basketball club. D.The swimming club.
38.Who is sitting next to Bob’s mum
A.Bob’s brother. B.Bob’s sister. C.Bob’s father. D.Bob’s grandma.
39.What is probably (可能) in Bob’s hand
A.A camera. B.A book. C.A bag. D.A cup of coffee.
40.How many people can you see in the photo
A.3. B.4. C.5. D.6.
(2022·广东茂名·七年级期末)
Canton Tower(广州塔)
Address: 222 Yue jiang. St. Haizhu District. Guangzhou
Phone: 020-89338225
Email: guangzhouta@
Opening Hours: 9:00 a. m. to 11:00 p. m.
(ticket office: 9:00 a. m. to 10:30 p. m.)
Ticket price:¥ 150(for an adult成人)
¥120(for a student or an older)
¥75(for a child between 1.2m and 1.5m)
Website: www.
How to get there:
by buses: No. 121, 121A, 204, 131A or 131B
by underground(地铁): Exit B, Chigang Pagoda Station.
How to book tickets: in the ticket office, by phone or through the website
Attraction: Canton Tower takes you to the tallest point above Guangzhou for exciting 360° views of our beautiful city.
41.Canton Tower in Guangzhou is ________.
A.a busy street B.a big station C.a beautiful park D.a tall place
42.If you want to book a ticket to Canton Tower, you can’t ________.
A.email guangzhouta@ B.call 020-89338225
C.go to the ticket office D.search www.
43.Anna wants to go to Canton Tower with her husband, her child(1.3m) and her grandparents, she must pay ________.
A.¥345 B.¥495 C.¥615 D.¥675
44.You can’t visit Canton Tower at ________.
A.8:30 a. m. B.9:30 a. m. C.3:30 a. m. D.10:00 p. m.
45.How can’t you get to Canton Tower
A.By No. 121 bus. B.By No. 131 bus. C.By No. 204 bus. D.By underground.
(2022·广东阳江·七年级期末)
My name is Jack. I am 14. I’m in Yucai Middle School. I am in Class Six. I have four classes in the morning and three classes in the afternoon. My teachers and classmates are nice to me. I like them very much. After school, I like to play ping-pong with my friends. It is relaxing for me. Ping-pong is my favorite sport. I have four ping-pong balls. And I like to watch ping- pong games on CCTV-5. My favorite ping-pong player is Fan Zhendong.
Dale is my cousin. He is in my class, too. He and I have the same hobby (爱好). He likes ping-pong, too. His favorite ping-pong player is Ma Long. He has four ping-pong balls and six ping-pong bats. He wants to be a ping-pong player one day. Dale can play basketball, too. He has three basketballs. He always plays basketball with his classmates. He says it’s an easy and interesting sport.
46.What does the underlined word “them” refer to (指的是)
A.Friends. B.Classes. C.Ping-pong balls. D.Teachers and classmates.
47.What can we know about Jack
A.Jack has six classes every day.
B.Jack can play ping-pong and basketball.
C.Jack is Dale’s cousin and classmate.
D.Jack’s favorite ping-pong player is Ma Long.
48.What does Dale want to be one day
A.A nurse. B.A player. C.A worker. D.A doctor.
49.What can’t we know from the text
A.Jack likes watching ping-pong games.
B.Jack thinks playing ping-pong is relaxing.
C.Dale likes to play basketball.
D.Dale has three ping-pong balls.
50.What’s the best title for the text
A.Our Favorite Ping-pong Players B.We Like Sports
C.I Love My School D.I Like Playing Ping-pong
(2022·广东汕尾·七年级期末)Here is my friend Paul’s bedroom. I can see a bed, a desk and a sofa in it. Oh, there is also a computer in his room. It’s on the desk. He likes playing computer games.
Paul’s new schoolbag is on the bed. It’s 17 dollars. He doesn’t buy it in the supermarket. He buys it in Mr. Cool’s Bookstore. There are some books and a pencil case in his schoolbag. In the pencil case, there are three red pencils, two blue pens and one white ruler.
There is a map on the wall (墙) in his bedroom. It’s a map of China. It’s a birthday present (礼物) from his father. Paul likes it very much. There are seven notebooks on the sofa. Are these all Paul’s No, they aren’t. Two of them are his brother John’s.
51.What’s on the desk in Paul’s bedroom
A.A sofa. B.A computer. C.A schoolbag. D.A computer game.
52.Where does Paul buy his schoolbag
A.On the bed. B.In Mr.Cool’s Bookstore. C.In the supermarket. D.In Mr. Cool’s Clothes Store.
53.What color are the pens
A.They’re white. B.They’re brown. C.They’re red. D.They’re blue.
54.What do you know about the map
A.It’s a map of China.
B.Paul doesn’t like the map.
C.It’s on the wall in Paul’s classroom.
D.Paul buys it as a birthday present for his father.
55.How many notebooks does Paul have
A.Nine. B.Seven. C.Five. D.Two.
(2022·广东东莞·七年级期末)
Paris (巴黎) is famous for the Eiffel Tower (埃菲尔铁塔). And it is also famous for baguettes (法棍面包)!
Everyday food in Paris
Baguette is a kind of bread. It’s thin and long. It’s dry and hard outside but soft inside.
French people eat the bread every day.
How do people eat baguettes
The baguettes taste the best when they are fresh and warm.
Hold baguettes with your hands.
Eat baguettes with soup, coffee or sauces (酱汁).
It’s very common to eat baguettes on the street!
Choose the best bread
People in Paris pick the best baguettes every year. The winners will make baguettes for the French president (总统) for one year.
Do you know
There is a fashionable (时尚的) bag called “Baguette”. It’s small and thin, just like the bread.
56.What do you know about Baguettes
A.They are small and thin.
B.They are dry and soft outside but hard inside.
C.People eat them every two days in France (法国).
D.Baguette is a kind of cake.
57.The underlined word “common” means (意思是)________in Chinese.
A.罕见的 B.常见的 C.不规矩的 D.正式的
58.How do people eat baguettes
A.The baguettes taste the best when they are fresh and cool.
B.People always hold baguettes with paper bags.
C.People often eat baguettes with soup, coffee or something else (其它的).
D.People don’t eat baguettes at home.
59.Which of the following is true
A.Paris is only famous for the Eiffel Tower.
B.The French president often ask people to help him pick the best baguettes.
C.“Baguette” is also a kind of bag.
D.Baguettes are popular but very expensive in France.
60.What is the passage mainly (主要地) about
A.A famous city-Paris.
B.French people’s eating habit.
C.A kind of bread in France.
D.A fashionable bag in France.
(2022·广东汕头·七年级期末)
Sally Miller loves buying things on the Internet (网络 ). Now she wants to buy some clothes and shoes for Mike and Gina.
61.Mrs. Miller wants to buy ________ shoes for Mike.
A.blue B.orange C.white D.purple
62.We know that ________.
A.Gina is Mike’s mother B.the shoes are $16.99 in the store
C.Sally’s son likes orange very much D.Mr. Miller wants to buy some clothes
63.Mrs. Miller will take ________ for her daughter.
A.one purple T-shirt B.a pair of shoes C.two white T-shirts D.two purple skirts
64.Mrs. Miller needs to pay ________ in all (总共).
A.$15 B.$20.49 C.$21.98 D.$27.99
65.Which is TRUE
A.Ann thinks the right size for Gina is S. B.Mrs. Miller wants to buy a white skirt.
C.Mrs. Miller asks Ann in the store for help. D.Mike doesn’t want to buy shoes next week.
(2022·广东汕头·七年级期末)
At the 2020 Tokyo Olympics, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan. She is the youngest athlete of Team China at the Olympics. On August 5th, she won the women’s 10-meter platform diving event (跳台跳水项目).
“I want to thank my parents and coach (教练). They tell me to just relax and go for my dives freely,” she said after winning the gold medal. In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.
Quan was born in a small town in the city of Zhanjiang, South China’s Guangdong Province. She started diving at the age of seven. In 2018, she joined the Guangdong Diving Team. Then she joined the national team at the end of 2020.
Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother. Luckily, Quan’s dream comes true. A hospital in her hometown will help treat (治疗) her mother.
Like any other girl, Quan likes to eat snacks (零食) and play games on her phone. Her favorite snack is latiao.
Quan says, I am not a talent (天才). Hard work is all I can do. When I entered the national team, I knew that everyone was better than me. So I must try hard and keep practicing.”
66.Quan got ________ at the 14th National Games.
A. B. C. D.
67.Quan ________ at the age of 13.
A.started diving B.met her coach
C.joined the national team D.joined the Guangdong Diving Team
68.Why did Quan decide to become a diving athlete
A.To get golds at the Olympics. B.To make her dream come true.
C.To follow her parents’ advice (建议). D.To make money to treat her sick mother.
69.Which of the following about Quan are mentioned in the passage
① her age ② her hobby ③ her future plan ④ her family condition (情况)
A.①②③ B.②③④ C.①②④ D.①③④
70.We can find the passage in ________ of a newspaper.
A.Sports World B.Lost and found C.Popular Science D.Man and Animals
(2022·广东广州·七年级期末)
In a village there lived a man named Henry. He had a wish to let poor people have meals at his home every day. But his wife didn’t like this at all. She thought it a waste.
One day, when he was on his way to another village, he met a poor boy. He asked the boy to have his meal with him.
He said, “Please go to my place. I will be back home soon.”
The boy got to Henry’s house. The wife naturally got angry when she saw the visitor at the door. But she thought, “My husband is not at home. I must make this unwanted visitor go!”
So she welcomed him in and gave him a glass of water. Then she started to cry. When the boy asked her why, she said, “It is my husband’s idea to let people have meals at home. Then he ties them and beats them with a stick (棍子). That is the reason why I am sad.”
Hearing this, the poor boy was afraid and asked her to save him. The wife then let him out of the house through the back door.
When Henry returned home, his wife told him, “What a strange person the boy was! When he came in, he asked me for a stick and a piece of strong rope. I was afraid, and I said no. Then he left the house angrily.”
Henry said, “Maybe he wanted these for some use. Give me the stick and the rope. I will go and find him.” He started running after the boy.
The boy walked slowly, thinking about the strange thing, so he did not go far. When he looked back, he saw Henry running after him with the stick and the rope in his hands.
When Henry shouted, “Please wait! ”, the poor boy ran away quickly.
People always believe words from others easily. In fact, you should not just believe one side of the story. Always try to find out the fact with your own eyes.
71.Henry asked the poor boy to the house for a _________.
A.talk B.meal
C.wish D.party
72.When the boy arrived at the house, Henry’s wife _________.
A.started to cry at once B.welcomed the boy happily
C.coked a big meal for the boy D.had an idea to make the boy leave
73.How does the writer tell the story
A.By showing facts. B.By giving examples.
C.By following the order of time. D.By following the change of people’s words.
74.At last the boy ran away quickly because he _________.
A.was afraid of Henry B.thought Henry’s wife was strange
C.had something important to do himself D.didn’t like to have meals with Henry
75.What can we learn from the story
A.Seeing is believing. B.It’s never too old to learn.
C.Doing is better than saying. D.Where there is a will, there is a way.
(2022·广东广州·七年级期末).
Where: 32 Road to 33 Road, D Road to F RoadHow it Works:Put your rubbish along the 11 street before 7 a.m. on Monday, Jan. 3, Jan. 10 and Jan. 17 for pickup.How to Help:◆Talk to your elderly neighbors and help them clean up their yard or move unwanted things to the side of the 11th street.◆If it is OK, don’t park your car on the street during the clean-up.For a map of the clean-up area or more about unacceptable things visithttps://healthymecountry.orgQuestions Call 970-2422-1762.
The Neighborhood Clean-up is to ________.
A.help people live a better life
B.get money for people in need
C.turn rubbish into something useful
D.stop people from throwing rubbish
77.Which of the following is TRUE about the Neighborhood Clean-up
A.It only costs people a little money.
B.It happens every Monday in January.
C.You must call 970-2422-1762 to join in it.
D.You can surf the Internet to look for information about it.
78.If you want to help in the Neighborhood Clean-up, you can _________.
A.collect all your neighbors’ rubbish
B.drive your car to pick up some rubbish
C.clean up the road before 7 a.m. on Jan. 3
D.move your car to other places during the clean-up time
79.According to the passage, which of the following can be picked up
A.Rubbish without bags. B.Computers. C.Tables. D.Oil.
80.The passage is a _________.
A.report B.poster C.story D.diary
(2022·广东清远·七年级期末)
My name is Linda. I’m 12 years old. I go to school at 7:30 every morning. I like Friday, because I have a science lesson on that day, and it’s very interesting. And on Friday evening, I can watch TV from 7:30 to 9:30 after dinner.
I’m Julia. I’m 13 years old. I’m in Grade Seven. Linda and I are in the same class. My favorite subject is history, because I like my teacher Mr King. He has big eyes and a small nose. And he is really fun.
My name is Sam. I’m 11 years old. Julia is my sister. At school, my favorite teacher is Mr Brown. He teaches us math. I like math, and I think it’s useful. I like music, too. I want to be a singer when I grow up.
I’m Jack. I am 12 years old. I have breakfast at 7:00 a.m. I don’t like milk, but my mom says it’s good. So I drink milk for breakfast now. I like P.E. best, because I really love sports. And I often play basketball with my best friend Sam after school.
根据表格的内容,回答问题。
Linda can watch TV for ______ on Friday evening.
A.half and hour B.an hour C.two hours D.three hours
82.How does Mr King look like
A.He has small eyes and a small nose.
B.He has small eyes and a big nose.
C.He has big eyes and a small nose.
D.He has big eyes and a big nose.
83.What does Sam want to be when he grows up
A.A teacher. B.A singer. C.A doctor. D.An actor.
84.Jack often ______ with Sam after school.
A.plays football B.plays tennis C.plays ping-pong D.plays basketball
85.What can we know from the passage
A.Linda is in Grade Seven.
B.Mr Brown is Sam’s music teacher.
C.Julia and Jack are best friends.
D.Jack doesn’t have milk for breakfast.
(2022·广东广州·七年级期末)
When the dog named Judy saw the first sheep in her life, she did what came naturally. She set off racing after the sheep across several fields and, being a city animal, lost both her sheep and her sense of direction. Then she ran along the edge(边缘)of the cliff (悬崖)and fell 100 feet, jumping off a rock into the sea.
Her owner Mike Holden was worried and called the coastguard of Cornwall, who appeared in seconds. Six volunteers went down the cliff with the help of a rope but gave up all hope of finding her alive after a 90-minute search.
Three days later, a hurricane(飓风)hit the coast near Cornwall. Mr. Holden returned home from his holiday upset, believing his pet was dead. He comforted himself with the thought she had died in the most beautiful part of the country.
For the next two weeks, the Holdens were heartbroken. Then, one day, the phone rang and Steve Tregear, the coastguard of Cornwall, asked Holden if he would like his dog back.
A birdwatcher, using a telescope(望远镜), found the pet sitting on a rock. While he sounded the alarm, a student from Leeds climbed down the cliff to pick up Judy.
The dog had been knocked unconscious(失去知觉的)but had survived by drinking water from a fresh stream at the base of the cliff. She may have fed on the body of a sheep which had also fallen over the edge. “The dog was very thin and hungry,” Steve Tregear said, “It was a very ________ dog. She survived because of the fresh water around,” he added.
It was, as Mr. Holden admitted, “a miracle(奇迹)”.
86.Why did Judy fell off the cliff
A.The sheep kicked her off the cliff. B.She played with the sheep along the cliff.
C.Judy saw a sheep for the first time in her life. D.She ran to the wrong direction to the edge of the cliff.
87.According to the passage, which of the following is TRUE
A.The sheep Judy met also fell over the edge.
B.Only drinking the sea water saved Judy’s life.
C.Judy had stayed on the rock for only seven days.
D.It took the volunteers half an hour to look for Judy.
88.What did Judy’s owner mean by “a miracle”
A.Judy survived in the end. B.There was a stream around.
C.A sheep was just lying beside Judy. D.The birdwatcher, using a telescope, found his pet.
89.Which word is most suitable to be put in the blank of the sentence “It was a very ________ dog.”
A.interesting B.happy C.lucky D.pretty
(2022·广东广州·七年级期末)Like many young people in Hong Kong, Lesley wants to lose weight. She stopped eating eggs and carbohydrates(碳水化合物), drinks eight glasses of water a day and only eats low-fat snacks. The food myth she does not know is that her “healthy” eating habits might not be good for her health.
Eggs are the enemy
Many people believe that egg yolks are bad for their heart. But this is only partly true. Though eggs contain a small amount of saturated fat(饱和脂肪), they provide us with 13 types of natural vitamins(维生素)and minerals(矿物质). You might not get some of these nutrients(营养物质)from other foods. So instead of avoiding eggs completely, it’s a good idea to keep them in your diet.
Carbohydrates make you fat
When people think about carbohydrates, they think white bread, rice and pasta are fattening. However, there are also “good-carbs”, such as beans, pumpkins, sweet potatoes and bananas. We need carbohydrates to give us energy.
“Low-fat” is always better
Like carbohydrates, some fats are good for you and others are not. Without good fats, the human body cannot get enough nutrients. The problem with low-fat products is that they are low in all fats including the good ones.
Drink eight glasses of water every day
Eight glasses is not always the right amount of water to drink for everyone because different people need different amounts of water. In addition, some people forget there is also water in food like fruits and vegetables. This means you really don’t need to only drink water to stay hydrated(含水的). Drinking water is important, but taking in too much water can be harmful. In serious cases, it can lead to water poisoning.
90.Which one of the following is true about Lesley
A.She does not know about the food myth. B.She wants to eat more healthily to gain weight.
C.She thinks that many teenagers are skinny. D.She is not drinking enough water.
91.The writer uses the word “enemy” (line 5) to describe eggs because many people ________.
A.think that eggs have no nutrients B.believe that egg yolks are not good for them
C.do not like to eat egg yolks D.only eat eggs for breakfast
92.You may not need to drink eight glasses of water every day because ________.
A.you don’t like drinking water B.there’s poison in water
C.water is bad for our digestion D.there’s also water in fruits and vegetables
(2022·广东河源·七年级期末)
Cows can talk Horses can dance They are all in Louis Black’s comic books (漫画书).
Louis Black was born on a farm. The quiet young man spent most of his life helping his parents on the farm. When he was nine, he started to draw the animals on the farm. Later, he put them into his comic books in his own funny way. His family enjoyed his comic books very much but never showed them to people outside the farm.
The farmer’s comic books became famous only after he passed away in a fire. When the fire broke out(发生), he was only 35. To remember him, his family showed his comic books in the town museum, and people liked them very much. Now people can see the original (原稿) pictures of Louis Black’s farm animals at City Art Center for one e and visit the beautiful world of Louis Black.
93.Louis Black put ________ into his comic books.
A.the farm B.his family
C.people outside the farm D.the pictures of the farm animals
94.The underlined phrase(短语)“passed away” in the last paragraph means ________.
A.got popular B.cut up C.didn’t live D.stayed up
95.Which of the following is TRUE according to this passage
A.Louis Black was a farmer.
B.Louis Black drew the animals outside the farm.
C.The Blacks didn’t enjoy Louis Black’s comic books very much.
D.Louis Black’s comic books became famous when he was nine.
96.The writer writes this passage to ________.
A.have a trip on a farm
B.tell people about an art show
C.celebrate(庆祝)the opening of a museum
D.teach people how to draw comic books
97.Where can you read this passage
A.In a newspaper. B.In a comic book.
C.In a movie poster (海报). D.In a storybook.
参考答案:
1.B 2.A 3.C 4.C 5.A
【导语】本文介绍了中国国家跳水队女运动员——全红婵。
1.细节理解题。根据第一段“The youngest athlete (运动员) in Chinese team, Quan Hongchan”可知全红婵是一位运动员。故选B。
2.细节理解题。根据倒数第二段“Therefore, Quan wanted to win prizes in the competitions like Olympics to pay for her mother’s medical bills (账单).”可知全红婵想在奥运会等比赛中获奖,以支付母亲的医疗费用。故选A。
3.推理判断题。根据第二段“Quan Hongchan was born on March 28, 2007...joined the Guangdong team after years of practice in 2018.”可知全红婵出生于2007年3月28日,2018年经过多年练习后加入广东队,是11岁。故C项正确。故选C。
4.主旨大意题。通读全文,本文介绍了中国国家跳水队女运动员——全红婵,她在奥运会上的成功和她的生活。故选C。
5.推理判断题。根据第一段“The youngest athlete (运动员) in Chinese team, Quan Hongchan”可知全红婵是一位运动员。因此在“运动”类内容上可以看到。故选A。
6.B 7.D 8.B 9.C 10.A
【导语】本文是一份关于重阳节的报告。
6.细节理解题。根据第一段“As nine is the biggest number in ten, and it sounds the same as “long” in Chinese, people’s wishes for old people’s long life is the cultural meaning of the Double Ninth Festival.”可知由于九是十个数字中最大的一个,而且它在汉语中听起来和“久”一样,人们对老人长寿的愿望是重阳节的文化含义。故选B。
7.细节理解题。根据第二段“A report made online by China Youth Daily”可知是《中国青年报》在线调查的一份报告。故选D。
8.细节理解题。根据第三段“69% said they spent more time with old people.”可知69%的人表示他们花更多时间陪伴老人。与B项同义。故选B。
9.词义猜测题。根据“excited and satisfied”可知两词意义接近,应是“兴奋的与满意的”。ABD不符合。故选C。
10.最佳标题题。根据“The Double Ninth Festival”可知本文围绕重阳节展开,是一份关于重阳节的报告。故选A。
11.D 12.B 13.D 14.C 15.C
【导语】本文讲了人们需要养成分类垃圾的习惯,详细介绍了一些垃圾分类的例子,及告诉我们垃圾分类的重要性。
11.推理判断题。根据“In 2020, Shenzhen made 29, 000 tons of garbage and it went up by 5, 000 tons in 2021.”2020年,深圳制造了29000吨垃圾,2021增加了5000吨。可知深圳在2021年产生了29000+5000=34000吨垃圾。故选D。
12.词义猜测题。根据“The teachers write down the recyclable things such as milk boxes, paper and glass the students collect every day, Then they give them points according to the recyclable things in the bank.”老师写下学生每天收集的可回收物品,如牛奶盒、纸和玻璃,然后根据银行里的可回收物给他们打分。可知“they”指的是老师。故选B。
13.细节理解题。根据“In this way, the school helps students develop a habit of sorting garbage.”通过这种方式,学校帮助学生养成分类垃圾的习惯。可知为了帮助学生养成分类垃圾的好习惯。故选D。
14.细节理解题。根据“A lady in Yantian District said her family was named as a ‘good garbage-sorting family’”盐田区一位女士表示,她的家庭被评为“垃圾分类好家庭”。可知盐田的一个家庭在垃圾分类方面做得很好。故选C。
15.细节理解题。根据“It is very important for everyone to start sorting garbage from our own homes.”对每个人来说,从自己家开始分类垃圾是非常重要的,可知它是重要的。故选C。
16.A 17.D 18.C 19.C 20.D
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了Maria的学校从三月到六月期间的一些活动情况。
16.细节理解题。根据“Dancing: Place: School hall”可知,女孩们可以去学校大厅上舞蹈课。故选A。
17.细节理解题。根据“Football: Time: Friday afternoon”可知,男孩们星期五下午可以踢足球。故选D。
18.细节理解题。根据“Basketball: Place: Gym Teacher: Jordan White”可知,Jordan White在体育馆教篮球。故选C。
19.细节理解题。根据“June: Only English speaking lessons on Friday and Saturday evening”可推理出,学生们可以在六月份每周上两次英语口语课。故选C。
20.推理判断题。根据“Dancing/Football/Singing/Basketball/Drawing/English speaking lessons”可知,从三月到六月,Maria的学校有六种活动。故选D。
21.A 22.C 23.B 24.D 25.C
【导语】本文主要讲了瑞典很受欢迎的一项新运动:捡跑,即边跑步边捡垃圾。
21.细节理解题。根据第一段“In Sweden, there is a very popular sport. They call it ‘plogging’.”可知,“捡跑”在瑞典很受欢迎。故选A。
22.细节理解题。根据第一段“In Sweden, there is a very popular sport. They call it “plogging”. That means running slowly and picking up trash.”可知, 当瑞典人在捡跑时,他们通常在跑步的同时在捡垃圾。故选C。
23.词句推测题。根据第二段最后一句“So plogging is a new way for us to keep fit.”可知,捡跑是一种保持健康的新方式。根据语境可推测,本句中“physical”意思为“身体的”,“physical health”意为“身体健康”,本句意思为:瑞典人喜欢在周末捡跑,因为他们认为捡跑对地球和他们的身体健康都有好处。故选B。
24.推理计算题。根据“After running for 30 minutes, you will lose about 235 calories (卡路里). But after plogging for 30 minutes, you will lose about 288 calories.”可知,跑步30分钟,可以消耗235卡路里,而捡跑30分钟,可以消耗288卡路里。本题中,如果要消耗500卡路里,则需要捡跑一个小时。故选D。
25.细节理解题。根据最后一段第一句“Plogging starts from Sweden”可知,捡跑是起源于瑞典的,而C项说的是“跑步”是瑞典的最先开始的运动,说法错误。故选C。
26.D 27.B 28.D 29.B 30.B
【导语】本文是一篇学校开放日的活动宣传通知,主要介绍了举办活动的日期、参加对象、活动时间、活动的具体内容安排以及联系方式和地址。
26.细节理解题。根据“DECEMBER 18th”可知,学校开放日在12月18日,故选D。
27.细节理解题。根据“You can meet the teachers in your children’s classrooms from 9:00 a.m to 11:00 a.m.”可知,父母们在孩子们的教室待两个小时,故选B。
28.细节理解题。根据“Do you want to talk with the principal (校长) He is in the school office from 11:00 a.m. to 11:30 a.m.”可知,见校长可以在11点到11点半,故选D。
29.细节理解题。根据“At 12:00, you can have lunch in Room 103.”可知,午饭在103室吃,故选B。
30.细节理解题。根据“E-mail: disapark@”可知,学校的电子邮件地址是disapark@,故选B。
31.B 32.C 33.D 34.B 35.A
【导语】本文是一篇记叙文,介绍蒂娜的相关信息。
31.细节理解题。根据“My name is Tina. I am a twelve-year-old girl.”可知,蒂娜12岁了,故选B。
32.细节理解题。根据“I have art on Friday mornings.”可知,蒂娜星期五上午有美术课,故选C。
33.细节理解题。根据“My favorite subject is art.”可知,蒂娜最喜欢的科目是美术,故选D。
34.词句猜测题。分析“I draw a picture of my school and win a prize.”可知,蒂娜画了一幅学校的画并获得奖赏,此处prize的意思是“奖赏”,故选B。
35.细节理解题。根据“My favorite subject is art.”和“Mr. Hu is happy to know that I also like science.”可知,蒂娜不仅喜欢美术,而且喜欢科学,故选A。
36.B 37.D 38.B 39.A 40.C
【导语】本文通过Bob的全家福介绍了一家人的具体情况。
36.细节理解题。根据“Mum is reading a book.”可知妈妈正在读书。故选B。
37.细节理解题。根据“My brother Tom...he is in the swimming club...”可知我哥哥Tom在游泳俱乐部。故选D。
38.细节理解题。根据“My sister Alice...She is sitting next to mum”可知我妹妹Alice坐在妈妈旁边。故选B。
39.推理判断题。根据“I’m not in the photo. I’m taking photos for my family.”可知Bob不在照片里,在为我的家人拍照。推知他手里是照相机。故选A。
40.细节理解题。通断全文,根据“This is a photo of my family. My grandparents...Mum...My sister Alice...My dad...”可知全家福上有祖父母2人、妈妈、我妹妹Alice以及我爸爸,共计5人。故选C。
41.D 42.A 43.C 44.A 45.B
【导语】本文主要介绍广州塔的相关内容。
41.推理判断题。根据“ Canton Tower takes you to the tallest point above Guangzhou for exciting 360° views of our beautiful city.”可知,广州塔将带您登上广州的最高点,360°俯瞰这座美丽的城市。所以广州塔是一个很高的地方。故选D。
42.细节理解题。根据“How to book tickets: in the ticket office, by phone or through the website”和“Website: www. ”可知,可以在售票处,通过电话或者通过www. 网站订票。故选A。
43.推理判断题。根据“Ticket price:¥ 150(for an adult成人) ¥120(for a student or an older) ¥75(for a child between 1.2m and 1.5m)”可知,成人票价150元,学生和老人票价120元,1.2-1.5米的孩子票价75元。所以安娜想和她的丈夫,她的孩子(1.3米)和她的祖父母一起去广州塔,她必须付150+150+75+120+120=615元。故选C。
44.细节理解题。根据“Opening Hours: 9:00 a. m. to 11:00 p. m.”可知,开放时间是上午九时至晚上十一时,所以早上八点半不能参观广州塔。故选A。
45.细节理解题。根据“How to get there: by buses: No. 121, 121A, 204, 131A or 131B by underground: Exit B, Chigang Pagoda Station.”可知,可以乘公共汽车121、121A、204、131A、131B或地铁到达广州塔。故选B。
46.D 47.C 48.B 49.D 50.B
【导语】本文主要介绍了杰克和他的表兄(弟)戴尔喜爱的运动,以及所拥有的体育用品。
46.词句猜测题。根据“My teachers and classmates are nice to me. I like them very much.”可知,我的老师和同学对我很好,我非常喜欢他们。“them”在此指作者的“老师和同学”。故选D。
47.细节理解题。根据“My name is Jack.”和“Dale is my cousin. He is in my class, too.”可知,杰克是戴尔的表兄(弟)和同班同学。故选C。
48.细节理解题。根据“He wants to be a ping-pong player one day.”可知,戴尔想成为一名乒乓球运动员。故选B。
49.细节理解题。根据“He has four ping-pong balls and six ping-pong bats.”可知,戴尔有四个乒乓球和六个乒乓球拍;D选项是无法从文中得出。故选D。
50.最佳标题题。通读全文可知,本文主要介绍了杰克和他的表兄(弟)戴尔喜爱的运动,以及所拥有的体育用品;因此B选项“我们喜欢运动”最符合文意,为本文最佳标题。故选B。
51.B 52.B 53.D 54.A 55.C
【导语】本文主要介绍了我朋友保罗卧室内物品的摆放情况。
51.细节理解题。根据“Oh, there is also a computer in his room. It’s on the desk.”哦,他的房间里还有一台电脑。它在桌子上。可知保罗卧室的桌子上有一台电脑,故选B。
52.细节理解题。根据“Paul’s new schoolbag is on the bed. … He buys it in Mr. Cool’s Bookstore.”保罗的新书包在床上。……他在Cool先生的书店买的。可知保罗是在Cool先生的书店买的他的书包。故选B。
53.细节理解题。根据“In the pencil case, there are three red pencils, two blue pens and one white ruler.” 在铅笔盒里,有三支红色的铅笔,两支蓝色的钢笔和一把白色的尺子。可知钢笔是蓝色的。故选D。
54.细节理解题。根据“It’s a map of China.”这是一张中国地图。可知A选项符合题意,故选A。
55.推理判断题。根据“There are seven notebooks on the sofa. Are these all Paul’s No, they aren’t. Two of them are his brother John’s.”沙发上有七个笔记本。这些都是保罗的吗 不,它们不是。其中两个是他哥哥约翰的。由此可以推知,保罗有五个笔记本,故选C。
56.A 57.B 58.C 59.C 60.C
【导语】本文主要介绍了法国的法棍面包。
56.细节理解题。根据“Baguette is a kind of bread. It’s thin and long.”和“ It’s small and thin, just like the bread.”可知,法棍面包又薄又长又小。故选A。
57.词义猜测题。根据“It’s very common to eat baguettes on the street!”可知,在街上吃法棍面包是很常见的,所以划线词意为“常见的”。故选B。
58.细节理解题。根据“Eat baguettes with soup, coffee or sauces (酱汁).”可知,人们吃法棍是会配上汤、咖啡或酱汁。故选C。
59.细节理解题。根据“There is a fashionable (时尚的) bag called “Baguette”.”可知,Baguette也是一种包的名字。故选C。
60.主旨大意题。根据“And it is also famous for baguettes (法棍面包)!”以及通读全文可知,本文主要介绍了法国的法棍面包。故选C。
61.A 62.B 63.C 64.D 65.C
【导语】本文是一篇网购聊天记录。
61.细节理解题。根据图片中“...buy these shoes for my son. But he doesn’t like the color. Do you have blue ones ”可知妈妈想给儿子买蓝色鞋子。故选A。
62.细节理解题。根据图中左上角鞋子图片上“$ 16.99”可知这双鞋在店里是16.99美元。故选B。
63.细节理解题。根据图片中“Then I’ll take two T-shirt and one skirt.”可知买了两件T恤和一条裙子。故选C。
64.推理判断题。根据图中短裙图片上“$ 12.99”可知这条短裙在店里是12.99美元;再根据图片中店家说“The T-shirt are on sale now. You can buy two for only $ 15.”可知这件T恤现在打折,只需要15美元就可以买两个;再根据图片中“Then I’ll take two T-shirt and one skirt.”可知买了两件T恤和一条裙子。因此共计12.99+15=27.99。故选D。
65.细节理解题。根据图中售货员头像名字Ann可知,米勒太太在商店里是Ann服务的。故选C。
66.B 67.C 68.D 69.C 70.A
【导语】本文主要介绍了14岁奥运冠军全红婵的一些相关信息。
66.细节理解题。根据“In September, she got two golds at the 14th National Games in Northwest China’s Shaanxi Province.”可知,全红婵在第十四届全运会上获得两枚金牌。故选B。
67.细节理解题。根据“Then she joined the national team at the end of 2020.”及“At the 2020 Tokyo Olympics, a young Chinese girl became famous. She is 14-year-old Quan Hongchan.”可知,2020年底,全红婵加入了国家队。参加2020年东京奥运会时(2020年东京奥运会是2021年举办的),全红婵14岁,即2021年,全红婵14岁,2020年,全红婵13岁,她加入了国家队。故选C。
68.细节理解题。根据“Quan wanted to become an athlete because of her mother. Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother.”可知,全红婵想成为一名跳水运动员的原因是她想赚钱来帮助她生病的母亲。故选D。
69.细节理解题。根据“She is 14-year-old Quan Hongchan.”可知,全红婵14岁了;根据“Her mother was ill and she wanted to win the prize and make money to help her mother.”可知,全红婵的母亲病了;根据“Quan likes to eat snacks (零食) and play games on her phone. Her favorite snack is latiao.”可知,全红婵喜欢吃零食和在手机上玩游戏;她最喜欢的零食是辣条。综上所述,文中介绍了全红婵的年龄、家庭状况及爱好。故选C。
70.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍的是奥运冠军全红婵的一些相关信息,奥运冠军和体育世界联系最紧密,因此推断,这篇文章最有可能出现在报纸的体育世界板块。故选A。
71.B 72.D 73.D 74.A 75.A
【导语】本文通过一个故事告诉我们:人们总是轻易相信别人的话。事实上,你不应该只相信故事的一面,应该试着用自己的眼睛去发现事实。
71.细节理解题。根据“He asked the boy to have his meal with him.”可知亨利请那个可怜的孩子到家里吃顿饭。故选B。
72.细节理解题。根据“My husband is not at home. I must make this unwanted visitor go”可知当男孩到亨利家里时,亨利的妻子想出了一个办法让男孩离开。故选D。
73.推理判断题。根据“He said, ‘Please go to my place. I will be back home soon.’”(他说:“请去我的地方。我很快就会回家。”)、“It is my husband’s idea to let people have meals at home. Then he ties them and beats them with a stick (棍子). That is the reason why I am sad”(让人们在家吃饭是我丈夫的主意。然后他把他们绑起来,用棍子打他们。这就是我难过的原因。)、“What a strange person the boy was! When he came in, he asked me for a stick and a piece of strong rope. I was afraid, and I said no. Then he left the house angrily.”(这个男孩真是个奇怪的人!当他进来时,他问我要一根棍子和一根结实的绳子。我很害怕,我说不。然后他生气地离开了家。)、“Maybe he wanted these for some use. Give me the stick and the rope. I will go and find him.”(也许他想用这些。把棍子和绳子给我。我会去找他的。)以及“When Henry shouted, “‘Please wait!’”(当亨利大喊“请等一下!”时)可知作者是通过人的话语的变化来写故事的,故选D。
74.推理判断题。根据“When the boy asked her why, she said, ‘It is my husband’s idea to let people have meals at home. Then he ties them and beats them with a stick (棍子). That is the reason why I am sad.’”(当男孩问她为什么时,她说:“让人们在家吃饭是我丈夫的主意。然后他把他们绑起来,用棍子打他们。这就是我难过的原因。”)以及“When he looked back, he saw Henry running after him with the stick and the rope in his hands.”(当他回头看时,他看到亨利手里拿着棍子和绳子追着他跑。)可知男孩以为亨利要把他绑起来,用棍子打他,所以男孩因害怕而迅速跑了,故选A。
75.主旨大意题。根据“People always believe words from others easily. In fact, you should not just believe one side of the story. Always try to find out the fact with your own eyes.”(人们总是轻易相信别人的话。事实上,你不应该只相信故事的一面。总是试着用自己的眼睛去发现事实。)可知从这个故事中,我们可以学到眼见为实,要用双眼去发现事实,故选A。
76.A 77.D 78.D 79.C 80.B
【导语】本文是一个社区大扫除的海报,介绍了地点,如何帮助以及一些注意事项。
76.细节理解题。根据文章最上面的方框里的描述可知社区大扫除是为了帮助人们过上更好的生活。故选A。
77.细节理解题。根据“For a map of the clean-up area or more about unacceptable things visit https://healthymecountry.org”可知你可以上网查找有关社区大扫除的信息。故选D。
78.细节理解题。根据“If it is OK, don’t park your car on the street during the clean-up.”可知如果可以的话,在清扫期间不要把车停在街上。故选D。
79.细节理解题。根据Accepted Rubbish中的“Furniture (tables, beds etc.)”可知C选项的“桌子”是可以的,故选C。
80.推理判断题。根据文章最上面的方框里的描述以及全文可知,本文是一个社区大扫除的海报,故选B。
81.C 82.C 83.B 84.D 85.A
【导语】本文主要介绍了几个同学的基本信息。
81.细节理解题。根据“I can watch TV from 7:30 to 9:30 after dinner.”可知Linda在周五晚上可以看两个小时的电视。故选C。
82.细节理解题。根据“He has big eyes and a small nose”可知他有大眼睛和小鼻子。故选C。
83.细节理解题。根据“I want to be a singer when I grow up.”可知他长大之后想成为一名歌手。故选B。
84.细节理解题。根据“I often play basketball with my best friend Sam after school.”可知Jack经常在放学后和Sam打篮球。故选D。
85.细节理解题。根据“I’m in Grade Seven. Linda and I are in the same class.”可知Linda和Julia都是七年级的学生。故选A。
86.D 87.A 88.A 89.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲一只狗跌下悬崖但是靠着悬崖边的泉水活下来并被观鸟者发现还给了主人。
86.细节理解题。根据“lost both her sheep and her sense of direction. Then she ran along the edge (边缘) of the cliff (悬崖) and fell 100 feet, jumping off a rock into the sea”可知是失去了方向才跌下悬崖,故选D。
87.细节理解题。根据“She may have fed on the body of a sheep which had also fallen over the edge.”(她可能吃了一只羊的尸体,这只羊也是从悬崖边上掉下来的。)可知朱迪遇到的那只羊也掉下了悬崖。故选A。
88.推理判断题。根据“She survived because of the fresh water around”可知狗靠着淡水最终活下来是个奇迹,故选A。
89.推理判断题。根据“She survived because of the fresh water around”可知这只狗靠着淡水活下来是一个很幸运的狗,故选C。
90.A 91.B 92.D
【导语】本文主要介绍了一些关于食物的错误观点。
90.细节理解题。根据“The food myth she does not know is that her ‘healthy’ eating habits might not be good for her healt”可知她不知道关于食物的错误的观点。故选A。
91.细节理解题。根据“Many people believe that egg yolks are bad for their heart.”可知是因为许多人认为蛋黄对心脏有害,故选B。
92.细节理解题。根据“In addition, some people forget there is also water in food like fruits and vegetables. This means you really don’t need to only drink water to stay hydrated(含水的).”可知你可能不需要每天喝八杯水,因为水果和蔬菜中也含有水分。故选D。
93.D 94.C 95.A 96.B 97.A
【导语】本文是一篇关于路易斯艺术展的广告,并介绍了路易斯生平。
93.细节理解题。根据“When he was nine, he started to draw the animals on the farm. Later, he put them into his comic books in his own funny way.”可知,路易斯·布莱克(Louis Black)将农场动物的照片放在他的漫画书中。故选D。
94.词句猜测题。根据“The farmer’s comic books became famous only after he passed away in a fire. When the fire broke out(发生), he was only 35.”可知,路易斯在火灾中去世后,他的漫画书才出名。火灾发生时,他只有35岁。passed away表示“去世”,与“didn’t live”同义。故选C。
95.细节理解题。根据“The farmer’s comic books became famous only after he passed away in a fire. When the fire broke out(发生), he was only 35.”可知,路易斯·布莱克是一名农民。故选A。
96.推理判断题。根据“Now people can see the original (原稿) pictures of Louis Black’s farm animals at City Art Center for one e and visit the beautiful world of Louis Black.”可知,作者写这篇文章是为了告诉人们一场艺术展,欢迎人们前来。故选B。
97.推理判断题。本文是一篇关于路易斯艺术展的广告,并介绍了路易斯生平。本文可能从一份报纸中读到。故选A。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览