资源简介 江苏省永丰初级中学牛津译林版八年级英语下册:Unit8 单元检测学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单项选择1.—Put waste bag into the dustbin, please.—It’s not waste bag. It’s my shopping bag.A.the; a B.a; the C.a; a D./; the2.The company its waste into the river, but now it recycles the water in a new way.A.used to put B.is used to put C.used to putting D.is used to putting3.—What’s the name of the song you sang just now. It _______ beautiful.—It is When Christmas Comes to Town.A.was sounded B.sounded C.was heard D.heard4.The heavy rain so many traffic accidents on highway last Monday.A.made B.allowed C.caused D.let5.A lot of new roads _______ in order to develop the villages in the next five years.A.are going to build B.is built C.will build D.are going to be built6.The visitors are very _______ to see so many changes _______.A.surprised; are taken place B.surprising; take placeC.surprised; take place D.surprising; are taken place7.I want to buy a house a big garden.A.have B.with C.has D.for8.Hundreds of animals home if the forest disappear.A.lost B.will be lost C.are lost D.will lose9.Please don’t talk in class until you .A.were told to B.are told to C.were told D.are told10.---Could you tell me ________ ---Yes. They ________ to the museum.A.where the girls are; have gone B.where were the girls; have beenC.where are the girls; have gone D.where the girls were; have been11.I’ve used up all my paper and I need to buy some.Here “used up”means .A.ate up B.ran out C.ran of D.ran out of12.---Look, what have they done ---Sorry. I think if I __________ another chance, I’ll do it better.A.give B.will be given C.will give D.am given13.-May we leave the classroom now -No, you _______. You _______ to leave until the bell rings.A.needn't; aren't allowed B.mustn't; are allowedC.needn't; are allowed D.can't; aren't allowed14.—What will you do with the waste paper —The waste paper as well as the used books to the recycling company.A.is going to send B.are going to sendC.is going to be sent D.are going to be sent15.______ these small steps and you can make a big difference _____ the Earth.A.Follow / of B.Follow / to C.Following / to D.To follow / of二、完形填空Several years ago, I was waiting at a train station in Amsterdam. I saw a young homeless man ___16___people for money, so that he could buy breakfast. Most of the ___17___simply took no notice of the young man or gave him a dirty look. Then was one exception(例外) : an older, well-dressed lady. When the young homeless man moved ___18___this elegant lady, she turned and looked straight into his eyes and ___19___asked, "How much do you need ” I couldn't hear what the young man said but watched __20__ the old lady pulled several bills(纸币) from her purse and ___21___them in the young man's hands.I don't know whether the young man actually used this money for breakfast or for some other purpose(目的). What I do know is that I saw two completely different reactions (反应) to the same __22__. I saw people who were either afraid or angry or distrustful(猜疑的). And then I saw this old lady who ___23___the homeless man as her brother. I decided then and there that, even though we have to be ___24___in this world, I would rather be like her.Every day may bring us many chances for____25____ The key is to do it or not.16.A.asking B.calling C.shouting D.telling17.A.guests B.audience(观众) C.neighbours D.travelers18.A.from B.after C.before D.over19.A.softly B.sadly C.loudly D.noisily20.A.because B.while C.as D.although21.A.checked B.put C.covered D.threw22.A.location B.survey C.situation D.programme23.A.ordered B.treated C.needed D.recommended24.A.famous B.careless C.careful D.successful25.A.richness B.happiness C.fitness D.kindness三、阅读单选Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life, Wheeler and his family lived in many different countries. In the early 1970s,Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip,they visited places like Iran(伊朗),India, and so on. When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs (风俗), and places to see. But unlike other travel books then,Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular. Tony and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today,800 people work {or Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler,the great traveller, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.26.Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in .A.England B.Iran C.India D.Australia27.Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheat to .A.make money for his next tripB.tell people about his new companyC.draw people's attention to his familyD.answer people's questions about his trip28.How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then A.It was longer and more popular.B.It was the first travel book in the world.C.It talked about places most tourists did not go.D.It talked about a country's weather and customs.29.Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company A.His father started it.B.It is an airline company.C.Hundreds of people work for it.D.It has no books about travelling.30.The passage mainly talks about .A.a great traveller and his booksB.a tour of different countriesC.a great writer and his familyD.different kinds of companiesWonderland is the hometown of minifishers. Because the winter there is cold, they go towarmer places for the winter and go back home the next spring to have their babies. Every year.hundreds of minifishers visit Starland. They stay there with their families for several months. They usually sleep during the daytime and wake up in the evening to look for food. Small fish are their favourite.Minifishers were first found in Starland one hundred years ago. Now Starland has become their most important stopping place for the winter. But this could change soon because people in Starland are thinking of building factories near the minifishers' winter home. Minifishers are shy and do not easily change the way they live. It is likely for them to leave Starland and never come back again, If they are unable to find the food, they will easily die out.Can we do something to help these friends from the sky Though making money is important, people in Starland should know the lives of other animals are important, too. Man cannot live without animals. We are the equal members in the same nature. Let's work together to help them.31.What may a minifisher be A.A factory worker. B.A fishing man. C.A kind of fish. D.A kind of bird.32.Why do minifishers come to Starland A.Because the winter in Starland is warm.B.Because their babies are born in Starland.C.Because they cannot find their way home.D.Because they enjoy meeting people in Starland.33.What does the underlined word "this" mean in the second paragraph A.The winter home of minifishers will be moved.B.Starland is a good place for minifishers to spend the winter.C.Minifishers were first found in Starland one hundred years ago.D.Building factories near Starland will scare away minifishers. .34.What does the writer think of the idea of building factories A.It takes too much money to build factories.B.The new factories will not be good for the people in Starland.C.The minifishers' winter home is a good place for new factories.D.People should think about other living things before building factories.35.What is the best title for the passage A.Wonderland B.MinifishersC.Starland D.The hometown of minifishers四、阅读填表任务型阅读A small town named Bundanoon in Australia has decided to stop the sale of bottled water(瓶装水). They say that bottled water can cause environmental problems. Too many resources are used to make bottled water. When people finish drinking the water, the bottles will be thrown away and go into dustbins.So they require local people in the town to stop buying bottled water and use tap water to drink. Visitors are encouraged to get water from water stations in the main streets, and fill the water in bottles that can be used again. The decision has been supported by all the shopkeepers in the town. Bundanoon is the world's first town that has got its shop to stop selling bottled water. Probably we should follow the example. Let's stop buying bottled water and use tap water!Australian town bans(禁止)__36__ waterWhere bottled water is first banned A small town with the __37__of Bundanoon__38__ bottled water is banned To help solve environmental___39___What local people use for __40__ __41__water, not bottled waterThe place which visitors get water 42 Water __43__in the main streetsOther people who have __44__the plan __45__the shopkeepers in the town五、阅读回答问题阅读表达Sweden's program of producing energy from rubbish is so successful, but recently its success has also produced a surprising problem. There is simply not enough rubbish in this country. It has been reported that only 4% of their rubbish goes into landfills (垃圾掩埋场). The rest 96% is recycled or more recently being reused as fuel(燃料) in their waste-to-energy factories that are able to deal with up to 2 million tons of rubbish every year. And this situation has made Sweden face the serious and special problem mentioned above.Sweden has recently begun buying much waste every year from other countries, such as Norway, Bulgaria, Romania and Italy. These countries depend heavily on landfills. In the United States, where about 250 million tons of rubbish was produced in 2010 alone, only about 34% was recycled. As a result, more than half of their waste was put in landfills.Sweden is now paid by Norway to take its waste away. Sweden not only gets money from other countries but also changes the waste into energy in Sweden, which provides electricity(电) and heating(供热) for many homes. It’s a win-win(双赢) situation. Clever!Sweden is leading the way in waste management, but it is one of few. Most countries’ technology in dealing with waste needs improving. We live in a world that is full of rubbish like plastic bags and beer bottles. Sweden’s waste management offers a look into the future where countries can make money from their rubbish and not just put it in the ocean or put it in landfills.46.Which country pays Sweden for taking its rubbish away _________________________________________________________________________47.How does America deal with most of its waste _________________________________________________________________________48.What is Sweden’s surprising problem _________________________________________________________________________49.Why does it say that Sweden has a win-win situation in waste management ________________________________________________________________________50.How many tons of rubbish was produced in America in 2010 ________________________________________________________________________六、根据首字母填空请根据句意及汉语提示,写出所缺单词。51.The______________(调查)shows that most students work hard at their studies.52.The two parts of the town are _____________ (分开,隔开) by a river.53.We can protect the environment by ____________ (回收利用,循环利用).54.Yesterday my father had a ___________ (认真的,严肃的) talk with me.55.There are many kinds of rich ___________ (资源) in the west of China.七、用所给单词的正确形式填空用括号中所给单词的正确形式填空。56.We __________________(ask) to do our homework carefully every day.57.A charity show _____________________(hold) this weekend for charity.58.Choose ______________(wise) how you spend time and with whom you spend it.59.Jim ______________(dig) a hole in the garden when I went to see him.60.Cars will not only ___________(pollution) the air in cities, but also make the street crowded.八、短文汉语提示填空缺词填空Twelve years ago. I learned an important life lesson in the back of a taxi in the New York City.I got into a taxi and we drove to Grand Central Station. While we were d______61______ in the right lane(车道), a black car s_______62_______jumped out of a parking space just in front of us. My taxi driver slammed on his brakes(猛踩刹车), skidded(打滑) and missed the other car by several inches! The driver of the other car, the guy who almost caused a big a_______63_______, started saying bad words at us. My taxi driver just smiled and waved at the guy.I asked him, “W_______64_______did you just do that This guy almost hit your car and could have sent us to h______65______!" He said, "Many people are like rubbish trucks(卡车). They run around full of rubbish. They need a place to dump it. When someone w_______66_______to dump on you, just smile, wave, wish them well, and move on. You’ll be happier if you do like that".I thought his words were very m______67______. I couldn't help asking myself, “How often do I a______68______ this kind of people to dump rubbish on me And how often do I take their rubbish and spread it onto other people: at work, at home, on the streets '' On that day I r_____69_____ ,“I’m not going to do it any more.”Since then, I have started to see people like rubbish trucks e_______70_______. And like my taxi driver, I just smile, wave, wish them well, and then I move on.九、材料作文71.书面表达随着全球环境的恶化,越来越多的人选择过低碳生活。请写一篇英语短文,倡议你的同学们加入低碳一族。要点如下:1.节约用水、用电(electricity);(各举一例)2.去超市自备购物袋;3.少买不必要的衣服;4.不要使用一次性的(one-off)杯子和碗筷(chopsticks);5.步行或骑自行车上学;6.栽更多的树。注意:1.词数:80左右,开头和结尾已给出,不计入总词数;2.可适当增加细节,以使行文连贯。With the global environment getting worse, more people choose to live a low-carbon life.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Let’s take action and be low-carbon people!试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案:1.A【详解】句意:——请把这个垃圾袋放入垃圾箱。——这不是垃圾袋。这是我的购物袋。考查冠词。第一空是在说把“那个”垃圾袋扔掉,是特指说话人都知道的“那个”,用定冠词the;第二空是泛指,表示那不是“一个”垃圾袋,用不定冠词a,故选A。2.A【详解】句意:那个工厂过去常常把垃圾倒进河里,但是现在它用一种新的方法循环使用垃圾。used to put 过去常常放……; is used to put被用于放……;is used to putting习惯放……;此处与now相对应,应过去常常做某事,故用used to put,故选A。点睛:used to do sth过去常常做某事,be used to do sth被用于做某事,be used to doing sth习惯做某事。3.B【详解】句意:——你刚刚唱的这首歌的名字是什么?它听起来很美。——这是“圣诞节来到城里的时候”。Sound能够作为感官系动词,后加形容词,表示“听起来…”,这个结构没有被动语态,排除A,hear是“听”,不能表示“听起来”,排除C/D,描述的是“之前听起来”,用一般过去时sounded,故选B。【点睛】感官动词表示人的感官动作,look, sound, smell, taste, feel,这五个动词均可作连系动词,后面接形容词作表语,说明主语所处的状态。其意思分别为"看/听/闻/尝/摸起来……",要注意的是这些短语表达没有被动语态。4.C【详解】句意:上周一,大雨导致了公路上如此多的交通事故。A.制作B.允许C.导致D.让,大雨只能“导致”事故,故选动词caused,选C。5.D【详解】句意:许多崭新的道路将被修建,目的是在接下来的五年里发展村庄。道路只能“被修”,所以要用被动语态,排除A/C,道路现在还没建成,是将在未来五年内建成,所以使用一般将来时的被动语态will/be going to be done表示“将要被…”,这里是“将要被修成”will be built/ are going to be built,故选D。6.C【详解】句意:游客非常惊讶地看到发生了这么多的变化。Sb+ be surprised to do意为“某人惊讶的去做…”,surprised意为“惊讶的”,用来形容人,surprising意为“令人惊讶的”,用来形容物,本题中第一空明显是用来形容游客的,用surprised,排除B/D,see sth do意为“看到…做了…”,这里是说“看到这么多的变化发生了”,即see so many changes take place,故选C。7.B【详解】句意:我想要买一栋带有一个大花园的房子。A.有(动词)B.有(介词)C.有(三单形式)D.为了。这里不是“为了,对于”,排除D,这是一个简单句,句子中已经有了一个谓语动词want,不能再出现另一个谓语结构,也就不能再出现谓语动词,排除A/C,这时需要表达“有,带有”的意思可以借助介词“with”,故选B。点睛: with是介词,其意义颇多,一时难掌握。在句子中with结构多数充当状语,表示行为方式,伴随情况、时间、原因或条件,一些高频的用法有:1. 带着,附加、附带着……(表事物特征)。本题即为这个用法,2. 和…… (某人)一起。3. 表示面部神情,有“含着……,带着……”4. 表示 "用……"。8.D【详解】句意:如果森林消失,成百上千的动物会失去家。动物和动作失去之间是主动关系,不需要使用被动语态,故排除B/C,这是主将从现的句型,if从句用一般现在时表示条件,主句用将来时表示可能出现的结果,意思是“成百上千的动物将会失去家”,用will lose来表示,故选D。9.B【详解】句意:直到你被要求讲,你才能在课堂上讲话。Not …until…意为:直到…才…。这里是在描述一条规则,用一般现在时即可,故排除AC;此句中要表示“你被要求..”,要用被动语态,这里是tell sb to do的被动形式,即sb be told to do;这里的to后省略了动词talk;但是这里的to不能省略,故选B。10.A【详解】第一空考查宾语从句的语序问题,宾语从句中要用陈述语序,AD符合,而且could只表示委婉的表达,不用被动,第二空填have gone“已去了”,have been to“曾去过”,句意是:你能告诉我那些女孩去了哪里?--是,她们去了博物馆。选A。11.D【详解】句意:我已经用完了所有纸张,我需要买一些。这里用完了“used up”的意思是“用完”。A.吃光B.被用完了C选项没有此短语D. 用完。run out是动副型短语动词,作不及物动词,表示“被用完了(become used up)”的被动含义,其主语通常是时间、金钱、食物等无生命名词,在本句中不合适,run out of 是三个词组成的短语动词,作及物动词用,后接宾语,表示“用完(use up)”的主动含义,主语只能是人,与本句情况相符,故选D。12.D【详解】试题分析:句意:-看,你都做了什么?-对不起。我想如果再给我一次机会,我会把它做好的。根据句意可知,这里应该表示别人再给我一次机会,即我被给一次机会,表示被动的意思,应该用被动语态。if 引导的条件状语从句中,应该用一般现在时,故选D。考点:考查动词。13.D【详解】句意:-我们可以现在离开教室吗?-不,你们不能,直到铃声响起你们才能被允许离开。May提问的句子是在问“可不可以”,回答may开头的一般疑问句时,肯定回答用may/can,否定回答用can’t/mustn't表示“不能/禁止”,排除AC。Be allowed to leave意为“被允许离开”,not …until…意为:直到…才…,这里是说直到铃声响起你们才能被允许离开,要借助not来完成这个结构,排除B,故选D。14.C【详解】句意:- 你会怎么处理废纸?- 废纸以及旧书将会被送到回收公司。废纸以及旧书只能“被送”,需要使用被动语态,排除AB,本题是“将要被送”,用is/are going to be sent,A as well as B这一结构强调的重点是A不是B,所以谓语动词参照前面的The waste paper,这是一个不可数名词,所以be动词选用is,故选C。15.B【详解】句意:按照这些小步骤,你可以对地球产生重要影响。动词原形放在句首构成祈使句,本句是“祈使句+and+句子”的结构,表示“做….,然后就….”,排除CD,make a difference to…意为对…有影响 。这里是说对地球有影响,用介词to,排除A,选B。16.A 17.D 18.B 19.A 20.C 21.B 22.C 23.B 24.C 25.D【分析】本文通过讲述一位老妇女对一位无家可归的年轻人的慷慨解囊,揭示了虽然我们不得不在生活中保持警惕,但我们更要懂得与人为善。16.句意:我看到一个年轻的无家可归的男人在向人们要钱,以至于他能够去买早饭。A.问;B.呼叫,打电话;C.喊;D.告诉,ask sb for sth意为“向某人要某物”,故选A。17.句意:大多数的_________。A.嘉宾;B.观众;C.邻居;D.旅行者,大多数的旅行者完全地没有注意这个年轻人或是狠狠地瞪了他一眼。作者在的地方是“火车站”,所以会有很多的游客travellers,故选D。18.句意:当这个年轻的无家可归的男人移动到这个优雅的女士后面的时候…...。A.来自…...;B.在…...之后;C.在...…之前;D.(表示方向) 越过,从后面看到这位女士回头了(turned)说明年轻人是移动到了她身后面,故选B。19.句意:她转过头来,看着他的眼睛然后轻轻地问...…。A.轻轻地;B.悲伤地;C.大声地D.吵闹地,从后面看出女士在问他需要多少钱,加之这是一位优雅的女士,她说话的方式是“轻轻地,轻柔地”,故选副词A。20.句意:我听不到这个年轻人说的话,但看着当这位老太太从她的钱包里拿出几张钞票并把它们放在了年轻人的手中。A.因为;B.当...…时;C.当...…;D.虽然,as引导时间状语从句表示“当…...”,表示老太太这么做的时候我就在看着,两个动作同时发生,没有因果关系或让步的关系,排除A、D。 as引导的句子中的动词既可以是延续性动词也可以是非延续性动词,但while引导的时间状语从句中通常接延续性动词,这里的动词是pulled和put,所以不能用while来引导,排除B,故选C。21.句意:我听不到这个年轻人说的话,但看着当这位老太太从她的钱包里拿出几张钞票并把它们放在了年轻人的手中。A.检查;B.放置;C.覆盖;D.扔,them指的是“纸币”,这里是说把纸币放在手中,用动词put。故选B。22.句意:我所知道的是,我看到对于同一种情况的两种完全不同的反应。A.地点;B.调查;C.情况;D.方案,作者看到的应该对于这位年轻人要钱这种情形situation出现的两种反应(冷漠和热心),故选C。23.句意:然后我看到了这位老妇女像对待她的兄弟一样对待这个年轻人。A.命令; 订购; B.对待;C.需要;D.推荐,treat sb as…像对待…...一样对待...…,故选B。24.句意:我在那时和那个地方就决定了,即使我们不得不在世界上保持警惕,我宁愿像她一样。A.有名的;B.粗心的;C.小心的;D.成功的,even though表示“即使”,引导让步状语从句,这里是说“即使我们不得不小心careful”,但“我”宁愿有善心,故选C。25.句意:每一天都可能带给我们许多去行善的机会。A.丰富;B.幸福;C.健康;D.善良,作者深受老妇女的启发,愿意选择与人为善,所以每一天都有去表达善意kindness的机会,故选D。26.D 27.D 28.C 29.C 30.A【分析】试题分析:本文讲述Tony Wheeler和他的妻子旅行到澳大利亚时当地居民问了他们许多关于旅行的问题,Tony Wheeler写了一本书里面包含了他们问的所有问题。并且这本书很受欢迎。此后,他们开了一家公司并且继续旅行来完善他们的书也给我们带来了更多的惊喜。26.细节理解题。根据They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia.“他们起于英国途径亚洲最后到澳大利亚进行了为期一年的旅行。”故选D。27.细节理解题。根据To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap.“为了回答这些问题,Wheeler写了一本叫做《便宜走亚洲》的书籍。”可知答案为D。28.细节理解题。根据But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go.“但是不像那时其他的旅行书籍,Tony Wheeler的书还记载了一些大多数游客没有去过的地方。”可知答案为C。29.细节理解题。根据最后一段Today, 800 people work for Lonely Planet.故C正确。30.主旨大意题。文章讲述的为一个旅行家的旅行历程并创下了他自己的书,故答案为A。31.D 32.A 33.B 34.D 35.B【分析】这篇文章首先介绍了Minifishers这种鸟的习性,然后介绍了它们会冬天来Starland过冬这件事,引出了Starland要建厂这件事,呼吁人们要懂得关注动物的生存情况,要学会保护动物。31.句意:minifisher可能是什么?A.工厂工人。 B.钓鱼人。 C.一种鱼。 D.一种鸟。原文“Because the winter there is cold, they go to warmer places for the winter and go back home the next spring to have their babies.”(因为冬天寒冷,他们会去温暖的地方过冬,明年春天回家来生育他们的孩子。)可以猜测其习性与小鸟相似,冬天去找温暖的地方过冬,故选D。32.句意:为什么minifishers要来到Starland?A.因为Starland的冬天很温暖。B.因为他们的孩子出生在Starland。C.因为他们找不到回家的路。D.因为他们喜欢在Starland遇见人。原文“Now Starland has become their most important stopping place for the winter.”(现在,Starland已经成为他们冬季最重要的停靠点。)从前段中得知这种鸟是在冬天去寻找温暖的地方的,那么它们来了Starland就说明这里的冬天是一个温暖的地方,故选A。33.句意:第二段中带下划线的“this”的含义是什么?A. minifisher的冬季家园将被移动。B. Starland是一个让minifisher度过冬天的好地方。C. Minifisher在一百年前首次在Starland被发现。D.在Starland附近建造工厂将吓跑minifisher。指示代词指示的东西通常在这句话前面,这里的this应该就是指前面那句话“Now Starland has become their most important stopping place for the winter.” (现在,Starland已经成为他们冬季最重要的停靠点。),是说这件事“this”不久会改变,故选B。34.句意:作者对建造工厂的想法有何看法?A. 建造工厂需要太多的钱。B.新工厂不会对Starland的人有好处。C. minifishers的冬季家园是新工厂的好地方。D.人们在建厂之前应该考虑其他生物。原文“Though making money is important, people in Starland should know the lives of other animals are important, too.”(虽然赚钱很重要,但Starland的人也应该知道其他动物的生命也很重要。)这就说明作者认为在建厂的时候应该考虑附近的生物,故选D。35.句意:这篇文章的最佳标题是什么?A.仙境B. Minifishers C. Starland D. Minifishers的故乡,这篇文章首先介绍了Minifishers这种鸟的习性,然后介绍了它们会冬天来Starland过冬这件事,引出了Starland要建厂这件事,呼吁人们要懂得关注动物的生存情况,所以全部内容是在围绕Minifishers展开的,故选B。36.bottled 37.name 38.Why 39.problems 40.drinking 41.tap 42.from 43.stations 44.supported 45.all【分析】本文向读者介绍了一个澳大利亚的小镇上禁止使用瓶装水的事情,讲了为什么要禁止,禁止之后当地人和游客怎么获得水源以及人们对这项决定的态度。36.句意:澳大利亚城镇禁止瓶装水。文章首句揭示了文章的主题,原文“A small town named Bundanoon in Australia has decided to stop the sale of bottled water”(澳大利亚一个名为班达农的小镇决定停止销售瓶装水),瓶装水是“bottled water”,故填 bottled。 37.句意:一个名叫班达农的小镇。原文“A small town named Bundanoon in Australia has decided to stop the sale of bottled water”(澳大利亚一个名为班达农的小镇决定停止销售瓶装水),with the name of意为“有着...…的名字的”, Bundanoon是小镇的名字,故填 name。 38.句意:为什么瓶装水被禁止。表格右侧的是“为了帮助解决环境问题”,这是禁止瓶装水的原因,所以左边的是问题“为什么瓶装水被禁止”,故填Why。 39.句意:帮助解决环境问题。原文“They say that bottled water can cause environmental problems.”(他们说瓶装水会造成环境问题。),所以禁止就是为了帮助解决环境问题,故填名词复数problems。 40.句意:当地人用什么来饮水。从右面的“自来水,不是瓶装水”得出这是在讨论当地人水的来源,即当地人用什么来饮水drinking,介词for后加动词ing形式,故填drinking。 41.句意:自来水,不是瓶装水。原文“So they require local people in the town to stop buying bottled water and use tap water to drink.”(因此,他们要求镇上的当地人停止购买瓶装水并使用自来水饮用。),故填 tap。 42.句意:游客获得水的地方。文章接下来讲到了游客的喝水问题,get water from…意为“从…...获得水”,from引出来源,来自哪里,故填介词 from。 43.句意:在主要街道上的水站。原文“Visitors are encouraged to get water from water stations in the main streets, and fill the water in bottles that can be used again.”(鼓励游客从主要街道的水站取水,并将水倒入可再次使用的瓶子中。),所以游客是从“水站”获得水源,不止一个水站,故填名词复数stations。 44.句意:其他支持这个计划的人。原文“The decision has been supported by all the shopkeepers in the town.”(该决定得到了镇上所有店主的支持。),说明这里是在讨论支持计划的人,have done是现在完成时,这里强调have supported意为“已经支持”,故填过去分词supported。 45.句意:所有城镇里的店主。原文“The decision has been supported by all the shopkeepers in the town.”(该决定得到了镇上所有店主的支持。)得知支持的人是城镇里的所有的店主,故填 all。46.Norway 47.It puts most of its waste in landfills./ Most of its waste was put in landfills. 48.There is not enough rubbish in this country. 49.Because it not only gets money from other countries but also changes the waste into energy in Sweden. 50.About 250 million tons.【分析】本文向读者介绍了瑞典在垃圾处理方面取得的卓有成效的结果,瑞典不仅从其他国家获得资金,而且还将废物转化为能源,为许多家庭提供电力供应和供暖。46.句意:哪个国家向瑞典支付把它的垃圾带走的费用?根据原文“Sweden is now paid by Norway to take its waste away.”(挪威现在向瑞典支付把它的垃圾带走的费用。),故填 Norway。 47.句意:美国如何处理大部分废物?根据原文“As a result, more than half of their waste was put in landfills.”(结果,超过一半的废物被放入垃圾填埋场。),这是美国处理大部分废物的方式,故填It puts most of its waste in landfills./ Most of its waste was put in landfills. 48.句意:瑞典令人惊讶的问题是什么?原文“There is simply not enough rubbish in this country.”(这个国家没有足够的垃圾。),这是瑞典令人惊讶的问题,故填There is not enough rubbish in this country. 49.句意:为什么说瑞典在废物管理方面有双赢局面?原文“Sweden not only gets money from other countries but also changes the waste into energy in Sweden, which provides electricity(电) and heating(供热) for many homes.”(瑞典不仅从其他国家获得资金,而且还将废物转化为能源,瑞典为许多家庭提供电力供应和供暖。),这是双赢局面,故填Because it not only gets money from other countries but also changes the waste into energy in Sweden. 50.句意:2010年美国产生了多少吨垃圾?原文“In the United States, where about 250 million tons of rubbish was produced in 2010 alone,”(在美国,仅2010年就生产了约2.5亿吨垃圾,)故填About 250 million tons.51.survey 52.separated 53.recycling 54.serious 55.resources【解析】51.句意:调查表明大多数学生都在努力学习。这里的调查是名词,作主语,从后面的谓语动词shows看出主语是单数,故填单数名词survey。 52.句意:这个小镇的两个部分是被河流分开的。这个小镇的两个部分只能“被河流分开”,所以需要使用被动语态be done,分开的动词形式是separate,故填separate的过去分词separated。 53.句意:我们可以通过回收利用来保护环境。介词by意为“通过某种方式”,后如果有动词,要使用动词的ing形式,即by doing意为“通过做......”,故这里填动词“循环”recycle的ing形式recycling。 54.句意:昨天我的父亲和我进行一次认真的谈话。have a(n)… talk with sb意为“和某人进行了…...的谈话”,这里填形容词来修饰是“认真严肃的”谈话,故填serious。 55.句意:中国西部有许多种丰富的资源。resource在作“资源”讲的时候看做可数名词,因为资源有很多种,通常会用复数形式,故这里填resources。点睛:本题第2题出现了separate一词,关于该词的用法有:①separate可以做形容词表示“各自的、分开的”,②separate可以做动词,表示分开,相关短语有be separated by 被 ......隔断,be separated from 和......分离开,和......分散。56.are asked 57.will be held/is going to be held 58.wisely 59.was digging 60.pollute【解析】56.句意:我们被要求每天仔细做我们的作业。sb be asked to do意为“某人被要求做…...”,我们只能是“被要求”,要用到被动语态,陈述的是一种事实,每天要做的事情,用一般现在时的即可,故填 are asked。 57.句意:本周末将会举办一场举办慈善活动。慈善活动只能是“被举办”,所以要用到被动语态,这件事发生在this weekend “这周末”,说明是“将要发生”,所以要用到一般将来时的被动语态will be done/be going to be done,动词举办hold的过去分词是held,故填 will be held/is going to be held 58.句意:明智地选择如何度过时间以及与谁一起度过。“明智地”是用来修饰动词选择choose的,修饰动词要用到副词,故这里填副词wisely。 59.句意:当我去看他时,吉姆正在花园里挖洞。通过后面when引导的时间状语从句的谓语动词went得知“挖”这个动作也是发生在过去,这里表示的是“当我去看他时,吉姆正在花园里挖洞。”,也就是在表示“过去某个时候某人正在做的事情”,用过去进行时was/were doing,动词dig的ing形式是digging,故填 was digging。 60.句意:汽车不仅会污染城市中的空气,还会使街道拥挤。will是情态动词,后加动词原形,will后不能直接加名词,需要使用pollution的动词形式pollute,故填 pollute。61.driving 62.suddenly 63.accident 64.Why 65.hospital 66.wants 67.meaningful 68.allow 69.realized 70.everywhere【分析】本文讲了一件作者打车差点遇险的经历,司机对待那些恶语相加的司机的态度让作者明白了对那些似乎每天向别人传播“垃圾”的人,应该做的是笑笑、挥挥手、祝愿他们一切都好,然后继续前行。61.句意:当我们在右车道行驶的时候...…。从前句得知“我上了一辆出租车要去中央车站”,所以这里应该是在右车道上“驾驶”,were doing是过去进行时表示“当时正在驾驶”,故填drive的ing形式driving。 62.句意:一辆黑色的车突然从一个停车位窜了出来正好到了我们前面。这是一个突发事件,用suddenly来表示“突然”,故填副词 suddenly。 63.句意:另一辆车的司机,几乎导致了一场严重的事故的小伙子,开始对我们说不友好的言语。前文说两辆车差点就要碰到一起了,所以几乎导致的是一场“事故”,故填名词accident。 64.句意:你为什么只是这样做?前文说我的出租车司机只是笑笑没说话,这里“我”肯定会奇怪为什么面对小伙子的不友好我的司机只是笑笑,提问原因用疑问词Why。 65.句意:这家伙差点撞到你的车,可能会把我们都送到医院去。这里是“我”在描述当时事故的严重性,撞车了肯定会导致人员伤亡,需要被送到“医院”,故填hospital。 66.句意:当某人想要给你倒垃圾,只是笑笑、挥挥手、祝愿他们一切都好吧,然后继续前行。前面讲到“有些人就像是再开垃圾车,再找地方倾倒自己的垃圾”,所以当它们“想要”给你倒垃圾的时候,不要在意。引号内的内容使用一般现在时即可,故填wants。 67.句意:我想他的话非常有意义。听完司机的有哲理的话后,“我”肯定认为其是有意义的,故用形容词“有意义的”来描述他的话,故填 meaningful。 68.句意:我多久允许这样的人给我倒一次垃圾?allow sb to do意为“允许某人做......”,这里是“我”对自己的发问,故填allow。 69.句意:在那一天我意识到了“我不会再那么做了。”在发问完自己后便会有所领悟,意识到一些道理,描述过去的动作,用一般过去时,故填realized。 70.句意:从那以后,我开始在到处都看到了那些像是垃圾车司机的人。这里是想说“我”发现这样的人到处都是,故填everywhere。点睛:本题第8题出现了allow一词,这是一个高频易错词,关于allow的短语用法有:allow作“允许”或“许可”讲, allow sb.to do sth.允许某人做某事。但要注意的是allow只可搭配动名词短语作宾语,不可直接搭用动词不定式,也就是说只能说allow doing sth.,不可说allow to do sth.。71.As middle school students, we’d better save water and electricity. We should turn off the tap after we wash our hands. It’s important to turn off the lights and computers when we leave a room. We should take our own bags when shopping instead of using plastic bags from supermarkets. We can buy few clothes which are unnecessary. We shouldn’t use one-off cups, chopsticks or bowls. It’s good for us to walk or ride bicycles to school instead of taking cars. We can also plant more trees around us.Let’s take action and be low-carbon people!【详解】写作分析:写作的主题是环保,通过提出一些倡议、一些做法来呼吁环保,写作的时候要注意文章的完整性,要有开头,在描述各条建议的时候要注意正确书写短语,注意各条建议之间的连贯性,最后要注意有收尾,总体来说写作难度不大。写作亮点:首先,首句要点明写作目的,用到了had better do最好做…,save water and electricity节水节电这样的短语。接下来就对各条建议进行详细描述,可以用到的句型是We should…我们应该…,It’s important to do…做…是重要的,It’s good for us to…做..对我们来说是很好的。相关短语使用也很准确,例如turn off the tap关闭水龙头, turn off the lights and computers 关灯关电脑,using plastic bags 使用塑料袋,use one-off cups 使用一次性杯子。文章末尾有倡议,Let’s take action and be low-carbon people!(让我们行动起来,做低碳一族吧!),总体来说写作结构完整,短语句型运用正确,有开头有结尾,完成了题目要求的写作任务。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览