资源简介 云南省昆明市第三中学2022年高三上学期第五次综合测试英语试卷(满分120分,考试用时100分钟)第Ⅰ卷(共70分)第一部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40 分)第一节(共15小题,每小题2分, 满分30 分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AShakespeare’s Globe Exhibition & Tour is a unique international resource to explore Shakespeare’s work. Open all year round, it gives you an opportunity to learn more about the most famous playwright (剧作家), Shakespeare, and helps you seek to further the experience and international understanding of him.·Group Visits to the Exhibition & Tour Opening HoursTheatre Tours:Monday to Sunday 9:30 am – 5:00 pmExhibition:Monday to Sunday 9:00 am – 5:00 pmGroups of 15 people or more are required to pre-book their visit, and each group will have its own tour guide. To make a reservation, please fill in a Group Request Form and return it to us via email.·Exhibition and Tour PricesExhibition & Globe Theatre TourAdult: 15.00Senior (60+): 13.50Student (with valid ID): 11.50Children (5-15): 8.00Complimentary: Every 16th person free·Getting HereShakespeare’s Globe 21 New Globe Walk, London SE1 9DT, UKWe currently have enhanced (加强) security, with all bags being checked. Please arrive in good time, do not bring any large bags and check the Calendar before your visit or call +44 (0)20 7902 1500 to find out about our latest opening times. By car and taxiWhere possible, visitors are advised to arrive by public transport or by taxi.There is a car park on Thames Exchange on the north side of Southwark Bridge (open 24 hours, seven days a week).Black cabs may be found all year round on Southwark Bridge. It may also be possible to pick one up from outside the main foyer (大厅) on New Globe Walk.·Where to eatSwan at Shakespeare’s Globe serves modern British seasonal food for dinner, afternoon tea or drinks in our beautiful bar and restaurant on the second floor. Available for pre and post-theatre dining.Swan RestaurantMonday – Friday:12 noon – 2:30 pm & 6:00 pm – 10:30 pmSaturday: 12 noon – 3:30 pm & 6:00 pm – 10:30 pm.Sunday:12 noon – 9:00 pm1. When can you pay a visit to the exhibition A. 8:00 am on Monday. B. 2:00 pm on Friday.C. 5:30 pm on Sautarday. D. 7:00 pm on Sunday.2. If a group of 20 children visit the Exhibition & Tour, _________.A. they will get a tour guide of their ownB. it will cost them 160 for tickets in totalC. they must be accompanied by an adultD. they need to call for a reservation in advance3. What can we know about Swan Restaurant A. It has a beautiful two-storey bar.B. It serves three meals, drinks and afternoon tea.C. It is closed from 3 pm to 5 pm on workdays.D. Afternoon tea is not served on Sunday.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了莎士比亚环球展览会和戏剧之旅的一些信息。【1题详解】细节理解题。根据文章Theatre Tours下的Monday to Sunday 9:30 am – 5:00 pm可知展览会的时间是星期一至星期日上午九时至下午五时,所以星期五下午2:00pm on Friday可以参观展览会。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Exhibition部分中“Groups of 15 people or more are required to pre-book their visit, and each group will have its own tour guide. (15人或以上的团队需要提前预订,每个团队都有自己的导游。)”可知,15人或15人以上的团队需要提前预定,每个团队会有自己的导游。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章倒数第三行Monday – Friday:12 noon – 2:30 pm & 6:00 pm – 10:30 pm可知Swan Restaurant的开放时间为周一到周五的中午十二点到下午两点半以及下午六点到十点半,即工作日下午3点到5点关门。故选C项。BWhen I was a young man, I had a big ego (自负) and very little empathy (同理心). I thought I knew everything. I looked forward to fame and success. I can even remember arrogantly(自大地) telling one of my friends in college: “If only everyone listened to me, they would all be happy.” I finally left school, ready to take on the world. Little did I know the world was about to take on me.In the years following college, instead of success, I found struggles. I had trouble finding work. The jobs I did work at were either temporary or back-breaking and none of them paid well. When my wife and I had children, we were shocked to learn that not one but both of our sons had autism (自闭症) and would need to be taken care of for the rest of their lives. I had no idea why this had happened to us and I was very angry with the world.In time, however, I began to change. My formerly big ego was shrinking fast and my empathy was beginning to grow. Instead of finding joy in success, I found it in moments of love. Playing and laughing with my sons brought me so much happiness. My boys taught me more about peace, patience, kindness, joy, and unconditional love than I could have ever learned on my own. I began to share the lessons I learned through my writing and my life.I finally realized that my purpose in this world had nothing to do with fame or success and everything to do with allowing love and light into my life and sharing it with everyone I could.4. What was the author like when he was young A. He was popular.B. He was a top student.C. He was over confident about his abilities.D. He was warm-hearted to others.5. After graduating from school, the author ______.A. found a tiring but well-paid jobB. wanted to live a challenging lifeC. didn’t want to have children earlyD. suffered many difficulties in life6. What does the underlined word “shrinking” in Paragraph 3 mean A. Reducing. B. Developing. C. Returning. D. Improving.7. What does the author intend to tell us with his story A. Life can be very hard for some people.B. Parents need to be patient with their kids.C. It’s important to learn how to be a father.D. The purpose of life is to share love.【答案】4. C 5. D 6. A 7. D【解析】【导语】这个是一篇记叙文。作者通过自身经历告诉读者,生命的意义在于发现、分享爱。【4题详解】细节理解题。根据第一段前两句“When I was a young man, I had a big ego (自负) and very little empathy (同理心). I thought I knew everything.(当我还是个年轻人的时候,我很自负,很少有同理心。我以为我什么都知道)”可知,作者年轻时对自己的能力太过自信。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段第一句“In the years following college, instead of success, I found struggles.(在大学毕业后的几年里,我没有成功,而是遇到了困难)”及后面作者具体列举的工作又累薪水又低,孩子患有自闭症,可知作者生活中遭遇了许多困难。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段第一句“In time, however, I began to change.(然而,随着时间的推移,我开始改变)”及“My formerly big ego was shrinking fast and my empathy was beginning to grow. (我以前的自负正在迅速shrinking,我的同理心开始增强)”可知,作者在与孩子的相处中发生了改变,他的同理心增强,由此推知他的自负减少。因此划线词与reducing(减少)一致。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“I finally realized that my purpose in this world had nothing to do with fame or success but everything to do with allowing love and light into my life and sharing it with everyone I could.(我终于意识到,我在这个世界上的目标与名望或成功无关,而是让爱和光进入我的生活,并与他人分享)”可知,作者感悟出人生的意义在于分享爱,这也是作者想通过文章告诉读者的道理。故选D。CDrive through any suburb in the U.S. Today, and it’s hard to miss the recycling bins that have become companions to America’s trash cans. Recycling has become common, as people recognize the need to care for the environment. Yet most people’s recycling consciousness extends only as far as paper, bottles, and cans. People seldom find themselves facing the growing problem of e-waste.E-waste rapidly increases as the techno- fashionable frequently upgrade to the most advanced devices, and the majority of them end up in landfills (垃圾填埋地). Some people who track such waste say that users throw away nearly 2 million tons of TVs, VCRs, computers, cell phones, and other electronics every year. Unless we can find a safe replacement, this e-waste may get into the ground and poison the water with dangerous toxins (毒素), such as lead, mercury, and arsenic. Burning the waste also dangerously contaminates the air.However, e-waste often contains reusable silver, gold, and other electrical materials. Recycling these materials reduces environmental problems by reducing both landfill waste and the need to look for such metals, which can destroy ecosystems.A growing number of states have adopted laws to ban dumping e-waste. Still, less than a quarter of this waste will reach lawful recycling programs. Some companies advertising safe disposal in fact merely ship the waste to some developing countries, where it still ends up in landfills. These organizations prevent progress by unsafely disposing of waste in an out- of- sight, out- of- mind location.However, the small but growing number of cities and corporations that do handle e- waste responsibly represents progress toward making the world a cleaner, better place for us all.8. What can we infer from the first paragraph A. Many Americans now have access to recycling bins.B. E-waste cannot be put into trash cans in the U.S.C. Most Americans have realized the dangers of e-waste.D. Most of America’s trash cans are made of recycled material.9. What can best replace the underlined word “contaminates” in Paragraph 2 A. pollutes. B. heats.C. absorbs. D. reduces.10. How does the author feel about burying e-waste in landfills A. It’s important. B. It’s unsafe.C. It’s acceptable. D. It’s uncommon.11. What’s the author’s purpose in writing this text A. To tell us how to recycle e-waste.B. To talk about the future of e-waste.C. To discuss if it’s necessary to recycle e-waste.D. To encourage us to deal with e-waste properly.【答案】8. A 9. A 10. B 11. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述随着技术的不断更新,人们对垃圾的回收普遍关注,回收普通垃圾已经成为习惯。但是电子垃圾的增加,处理它们存在着问题,如何合理回收,是现代回收垃圾的重点。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Drive through any suburb in the U.S. Today, and it’s hard to miss the recycling bins that have become companions to America’s trash cans. Recycling has become common, as people recognize the need to care for the environment.(如今,开车穿过美国的任何一个郊区,你都很难错过已经成为美国垃圾桶同伴的回收箱。随着人们认识到保护环境的必要性,回收利用已变得很普遍。)可知回收利用变得很普遍,因为人们已经意识到需要关注环境,故推测A项(很多美国人已经会用回收箱)符合题意,故选A。【9题详解】词义猜测题。根据划线处上文“Unless we can find a safe replacement, this e-waste may get into the ground and poison the water with dangerous toxins (毒素), such as lead, mercury, and arsenic.( 除非我们能找到安全的替代品,否则这些电子垃圾可能会进入地下,用铅、汞和砷等危险毒素毒害水。) ”可推测划线句意思是那么燃烧污染物可能会污染空气。由此可推断出contaminates可能是“污染”的意思,A. pollutes污染;B. heats加热;C. absorbs吸收;D. reduces减少,故选A。10题详解】推理判断题。根据第二段“E-waste rapidly increases as the techno- fashionable frequently upgrade to the most advanced devices, and the majority of them end up in landfills (垃圾填埋地).(随着科技潮流频繁升级到最先进的设备,电子垃圾迅速增加,其中大多数最终被扔进了垃圾填埋场。)”和第四段“Some companies advertising safe disposal in fact merely ship the waste to some developing countries, where it still ends up in landfills. These organizations prevent progress by unsafely disposing of waste in an out- of- sight, out- of- mind location.(一些宣传安全处理的公司实际上只是把垃圾运到一些发展中国家,在那里垃圾仍然被填埋。这些组织把垃圾不安全地处理在一个看不见、想不起来的地方,从而阻碍了进步。) ”可知,只是把电子垃圾放在看不见的垃圾填埋场,但仍旧不安全,因为它还在那里,因此作者认为把电子垃圾埋在垃圾填埋场是不安全的,故选 B。【11题详解】推理判断题。通读全文可知,人们对垃圾的回收普遍关注,回收普通垃圾已经成为习惯。但是电子垃圾的增加,处理它们存在着问题。能合理回收,是现代回收垃圾的重点,故本文的目的是鼓励我们合理处理电子垃圾。故选D。DAre you happy If you aren’t you need to move near friends who are happy. A new study shows that happiness is infectious (易传染的) and can flow through social groups. And the closer you are to someone happy, the happier you’ll be.The study was carried out by the Harvard Medical School. The researchers discovered that a person’s happiness depends on the happiness of those around them. They collected data on 5,000 adults between 1971 and 2003. Participants were asked to identify their relatives, close friends, place of residence and place of work. They were also asked questions about whether they enjoyed life, and whether they felt hopeful about the future.The results were very interesting. The researchers found that those who had happy partners had an 8% higher chance of being happy too. And for those with happy children, this increases to 14%. And finally, those with a happy friend who lives less than half a kilometre away are 42% more likely to be happy. “Most important from our perspective is the recognition that people are m social networks, and that the health and well-being of one person affects the health and well-being of others,” one of the researchers explained. “It makes sense that if people around you are happy, that might have an impact on your own happiness.” So, in conclusion, the best thing is to have a happy friend who lives less than a kilometer away from you. Do you have one 12. How did researchers get their findings A. By comparing results. B. By asking questions.C. By listing figures. D. By giving examples.13. According to the study, who may have the greatest effect on your happiness A. Your partner. B. Your children.C. Your close friends. D. Your parents.14. What does the underlined word “this” in Paragraph Three refer to .A. the interesting result. B. the happy life.C. the health of the family. D. the chance of happiness.15. What is the passage mainly about A. Happiness and family. B. Happiness and health.C. Friendship and happiness. D. Friendship and health.【答案】12. A 13. C 14. D 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章讲述的是友谊和幸福的关系,你最亲密的朋友对你的幸福有最大的影响。【12题详解】推理判断题。根据第二段“The researchers discovered that a person’s happiness depends on the happiness of those around them. They collected data on 5,000 adults between 1971 and 2003. (研究人员发现,一个人的快乐程度取决于他周围人的快乐程度。他们收集了1971年至2003年间5000名成年人的数据。)”可知,研究者通过比较结果来得到调查结果。故选A。【13题详解】细节理解他。根据第三段中“And finally, those with a happy friend who lives less than half a kilometre away are 42% more likely to be happy.( 最后,那些有一个快乐的朋友住在半公里以内的人,快乐的可能性要高出42%。)”可知你最亲密的朋友对你的幸福有最大的影响。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据第三段第二句“The researchers found that those who had happy partners had an 8% higher chance of being happy too. (研究人员发现,那些拥有快乐伴侣的人拥有快乐的几率也要高出8%。)”可知下句for those with happy children, this increases to 14%.中的this指的就是上句中的chance of being happy(快乐的几率),故选D。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段““It makes sense that if people around you are happy, that might have an impact on your own happiness.” So, in conclusion, the best thing is to have a happy friend who lives less than a kilometer away from you. Do you have one (“如果你周围的人快乐,这可能会对你自己的快乐产生影响,这是有道理的。”所以,总之,最好的事情是有一个快乐的朋友,住在离你不到一公里的地方。你有吗 )”可知本文谈的是友谊和幸福的关系。故选C。第二节:七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There are some people who seem to always be surrounded by friends, and there are others who always seem to be standing on the outside, looking in at the crowds of friends. If you are one of the outsiders, it is time to break out of your shell and start making new friends. Here are some tips that will help.___16___ . Nobody likes a phony (虚伪的人). In fact, if you aren’t yourself, others aren’t becoming friends with you. When the time comes that you feel comfortable enough to act like yourself again, you may not be well received, because you are a totally different person. _____17_____ .Use technology. There are all kinds of online groups you can get involved with. _____18_____ .For instance, Leaflets is a great place to meet new people. It creates experiences people can join, and you get to meet like-minded people who share your interests.Start with people you know. Reach out and contact acquaintances, and reconnect with old friends you haven’t seen in a long time. Don’t forget about friends of friends. You may connect with some really cool people just by hanging out with your friends and their friends. _____19_____. If you stay home, you aren’t going to meet people.Keep in touch. _____20_____. With the Internet and social media, there is absolutely no need for that these days. Look up old friends and reconnect with them.A. Be yourselfB. If you are invited to go out, goC. Keep in touch with each otherD. Let people get to know the real youE. Knowing others well is very importantF. Many are local groups that plan activitiesG. All too often, people lose touch with one another【答案】16. A 17. D 18. F 19. B 20. G【解析】【导语】本文是一篇说明文。作者针对怎样结交新朋友给了一些建议。【16题详解】根据下文“Nobody likes a phony (虚伪的人). In fact, if you aren’t yourself, others aren’t becoming friends with you.(没人喜欢虚伪的人。事实上,如果你不是你自己,别人就不会和你成为朋友。)”可知本段讲做真实的自己才能交到朋友,没有人喜欢虚伪的人。A项“做你自己”符合本段内容,故选A。【17题详解】本段讲做真实的自己才能交到朋友。根据上文“When the time comes that you feel comfortable enough to act like yourself again, you may not be well received, because you are a totally different person.(当你觉得有足够的时间来做你自己的时候,你可能不会很好地接受,因为你是一个完全不同的人。)”可推断下文不但要做自己,还要让别人了解你,故D项“让人们了解真实的你”符合本段内容,与标题呼应。故选D。【18题详解】本段讲使用技术结识更多的人。根据上文“There are all kinds of online groups you can get involved with.( 可以加入各种各样的在线团体。)”,可知是和团体相关,而F项“许多是计划活动的地方团体”,和上句紧密连接。故选F。【19题详解】本段讲从你认识的人开始。根据上文“Reach out and contact acquaintances, and reconnect with old friends you haven’t seen in a long time. Don’t forget about friends of friends. You may connect with some really cool people just by hanging out with your friends and their friends. (主动联系熟人,和很久没见的老朋友重新联系。别忘了朋友的朋友。只要和你的朋友以及他们的朋友出去玩,你就能结识一些很酷的人。)”。可知本段是抓住任何机会去认识人,B项“如果你被邀请去,那就去。”与上句连接,与下句“如果你呆在家里,你就不会遇到人。”形成对比。故选B。【20题详解】本段讲和朋友保持联系。根据下文“With the Internet and social media, there is absolutely no need for that these days.(有了互联网和社交媒体,现在绝对没有必要这么做了。)”可推断上文和下文形成对比,故G项“人们经常失去联系,讲述了现实中的一种现象。”与本段内容相符。故选G。第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从21—40各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Failure, they say, is the best teacher. We learn and have more confidence in what we know through trial and error, which one time or another has ___21___ failure. You don’t have to ___22___ your failure if what you really want to achieve is ___23___ .For every ___24___ achievement, there have been one or more failures. But those who we call successful are those who ___25___ to accept failure and believe success is the other side of failure. The incandescent light (白炽灯) was ___26___ after 1,000 failures. If Thomas Edison had ___27___ after he tried 100 times without the desired result, what would have been the ___28___ of such effort Any time you see products and new inventions, think in terms of failures that are not accepted. ___29___ everything in a microform (微缩过程) today is a result of failure not accepted.Any time your effort is not bringing a(n) ____30____ result, you don’t have to call it a failure. Call it a challenge. What is the ____31____between the two One is negative, the other is ____32____; one demotivates, the other motivates.What you need is positive thinking and motivation to ____33____ success. Failure is an end thing; ____34____ is an open thing. Failure means there is no way out, no alternative, but a challenge is a question mark ____35____ another way out of the situation, an alternative ____36____ to the problem.Keep dreaming, keep moving; that is the solution to success.A wise man once said if you cannot fly, run. If you cannot ____37____, walk. If you cannot walk, crawl; just keep moving. If you fall down, you have to ____38____ and start moving. If not, other people will step on you towards their ____39____. What you call failure and ____40____ is what someone will step into with just a little additional effort to reach achievement.21. A. come from B. resulted in C. resulted from D. come across22. A. deny B. receive C. accept D. gain23. A. dreams B. imaginations C. barriers D. success24. A. successful B. creative C. difficult D. important25. A. prepare B. try C. refuse D. attempt26. A. used B. discovered C. found D. invented27. A. forgot B. stopped C. regretted D. succeeded28. A. meaning B. importance C. result D. cause29. A. Moreover B. Therefore C. However D. Otherwise30. A. desired B. imagined C. poor D. final31. A. similarity B. characteristic C. relationship D. difference32. A. reasonable B. meaningful C. positive D. beneficial33. A. achieve B. enjoy C. miss D. avoid34. A. chance B. motivation C. challenge D. effort35. A. reflecting B. asking C. suggesting D. offering36. A. response B. key C. entrance D. solution37. A. rise B. fly C. run D. stand38. A. lie flat B. get up C. sit still D. run away39. A. advantage B. destination C. achievement D. strength40. A. quit B. hate C. prefer D. continue【答案】21. B 22. C 23. D 24. A 25. C 26. D 27. B 28. C 29. A 30. A 31. D 32. C 33. A 34. C 35. B 36. D 37. C 38. B 39. C 40. A【解析】【导语】本文是一篇议论文。你是怎样看待失败的呢?作者认为失败是一种挑战,它是成功的另一个方面。那些成功的人都是拒绝接受失败的人。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:我们通过反复试验来学习,并对我们所知道的东西更有信心,这些反复试验有时会导致失败。A. come from来自;B. resulted in导致;C. resulted from由于;D. come across遇到。根据下文内容并结合常识可知,有时反复试验可能会导致失败。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你真正想要获得的是成功,你就不必接受失败。A. deny否认;B. receive收到;C. accept接受;D. gain获得。根据后面的条件状语从句“if what you really want to achieve is 3 ”可知,如果你想成功的话,你就不能接受你的失败。故选C。【23题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. dreams梦想;B. imaginations想象;C. barriers障碍;D. success成功。根据上文“We learn and have more confidence in what we know through trial and error”以及文中内容可知,本文讲述成功与失败的关系,反复试验是为了获得成功,真正想要获得是成功。故选D。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:对于每一个成功的功绩,都有一个或多个失败。A. successful成功的;B. creative有创造性的;C. difficult困难的;D. important重要的。根据下一句话“But those who we call successful are those who 5 to accept failure and believe success is the other side of failure.”可知此处说的是成功的功绩,与下文“failures”相对。故选A项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:但是那些我们称之为成功者的人是那些拒绝接受失败并相信成功是失败的另一面的人。A. prepare准备;B. try尝试;C. refuse拒绝;D. attempt尝试。根据第一段最后一句话“You don’t have to ___2___ your failure if what you really want to achieve is ___3___”(如果你真正想要获得的是成功,你就不必接受失败)可知,此处应指那些成功人士都是拒绝接受失败,而把成功看作失败的另一面的人。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:白炽灯是在1000次失败后发明的。A. used使用;B. discovered发现;C. found发现;D. invented发明。此处是作者举的一个例子,根据常识可知,白炽灯在经历了一千多次的失败之后被爱迪生发明出来的。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:假设爱迪生在经历了100次失败之后就停止,他所有的努力将会是什么样的结果?A. forgot忘记;B. stopped停止;C. regretted后悔;遗憾;D. succeeded成功。根据上文的“after 1,000 failures”和下文“what would have been the 8 of such effort”可推断出此句假设的是如果一百次失败后就停止了,结果会怎样。故选B项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. meaning意义;B. importance重要性;C. result结果;D. cause起因。根据上文“If Thomas Edison had ___7___ after he tried 100 times without the desired result”可知,没有取得成功就停止了,就谈不上努力的结果了。故选C。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:当你看到新产品和新发明时,想想那些不被接受的失败。此外,今天的一切都是不被接受的失败的结果。A. Moreover此外;B. Therefore因此;C. However然而;D. Otherwise否则。前后文是递进关系,后句是前句的补充。故选A。【30题详解】考查形容词和动词词义辨析。句意:任何时候你的努力没有带来你想要的结果,你都不必称之为失败。A. desired渴望的;想得到的;B. imagined想象;C. poor贫穷的;D. final最终的。根据下文“you don’t have to call it a failure” 可知,没有带来想要的结果也不能称之为失败。故选A。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:两者之间的不同是什么?A. similarity相似;B. characteristic特点;C. relationship关系;D. difference不同。根据下文“one demotivates, the other motivates.”可知,此处谈论的是两者(上文中的a failure和a challenge)的不同之处。故选D。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:一个是消极的,另一个是积极的;一个挫败,另一个激励。A. reasonable合理的;B. meaningful有意义的;C. positive积极的;D. beneficial有益的。根据空后“one demotivates, the other motivates”可知,此处是表示对比,对比negative,应是指积极的,说明失败和成功的不同。故选C。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:你所需要的是积极的思考和取得成功的动力。A. achieve达成;获得;B. enjoy喜欢;C. miss错过;D. avoid避免。根据前文“What you need is positive thinking and motivation”可知,积极的想法和行动是为了取得成功。故选A。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:失败是终局之事;挑战是开始之事。A. chance机会;B. motivation动力;C. challenge挑战;D. effort努力。根据下文“Failure means there is no way out, no alternative, but a challenge is a question mark”(失败意味着没有出路,没有其他选择,但挑战是一个问号)可知,此处指失败是一件事情的终点,而挑战是事情的开始。故选C。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:失败意味着没有出路,没有其他选择,但挑战是一个问号,寻求另一条出路,另一个解决问题办法。A. reflecting反映;B. asking请求、询问;C. suggesting建议;D. offering提供。根据空前的“a question mark”可知,挑战是一个问号,是寻求另外一条走出困境的道路。故选B。【36题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. response回复;B. key关键;C. entrance入口;D. solution解决办法。根据下文“to the problem”可知,此处对应的应该是solution“解决方法”,呼应上文“another way out of the situation”,故选D。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你不能跑,那就走吧。A. rise提高;B. fly飞;C. run跑;D. stand站立。根据上文“if you cannot fly, run.”可知,不能飞就跑,顺承上文,此处说的是不能跑就走。故选C。【38题详解】考查动词短语辨析。句意:如果你倒下了,你必须站起来,开始移动。A. lie flat躺平;B. get up起来;C. sit still安静的坐着;D. run away逃跑。根据上文“If you fall down”和下文“start moving”可知,倒下了后,起来才能开始动。故选B。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:如果你不站起来,其他人就会踩着你走向成功。 A. advantage优势;B. destination目的地;C. achievement成就;D. strength强项。根据下句“What you call failure and 20 is what someone will step into with just a little additional effort to reach achievement. ”可知,如果你不起来,别人就会踩着你继续奔向成功。故选C。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:你称之为失败和你放弃的东西正是其他人以一点点额外的努力取得的成就。A. quit放弃;B. hate憎恨;C. prefer更喜欢;D. continue继续。根据上文“What you call failure”以及and可知,此处说的是你称为失败和放弃不要的东西。故选A。第II卷共(50分)第二节:短文填空(共10小题,每题1.5分,满分15分)阅读下面的材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式(最多不超过3个词)。Young Chinese are increasingly making their voices___41___ (hear) and influencing world opinion as they take on more important roles in international organizations and ___42___(globe) projects.At a ceremony in Beijing in April, 2018, singer and actor Wang Junkai ___43___(make) the national goodwill ambassador (大使) for the United Nations Environment Programme.“We young people have a responsibility to protect the environment and secure our future, and I am looking forward to learning from ___44___ working with the UN family on key environmental issues,” Wang said in___45___(he) speech after the appointment.“The youth are no longer merely onlookers ___46___ it comes to environmental action, nor should they be. I will spare no effort in doing everything I can ___47___(take) care of our Earth, and I invite everyone to join me in generating a wave of positive action,” he said.Wang Junkai, or Karry Wang, best known ___48___one of the TF Boys group, is one of the leaders on environmental protection and other public welfare topics among the Chinese youth. In 2016, Wang widely shared the online Wild for Life campaign,___49___ gained 400 million views. A year later, he publicly spoke out on the urgent need to protect endangered wildlife, calling the animals the “superstars of the planet.” He stresses that young generation’s ___50___(participate) will help achieve the sustainable development goals.【答案】41. heard42. global 43. was made44. and 45. his46. when 47. to take48. as 49. which50 participation【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章阐述了中国青年一代在国际组织和全球项目中扮演越来越重要的角色。【41题详解】考查非谓语动词。句意:随着中国青年在国际组织和全球项目中扮演越来越重要的角色,他们的声音被越来越多的人听到,影响世界舆论。句中make sth. done为固定结构,their voices与hear之间是被动关系,故使用过去分词done作宾补成分。故填heard。【42题详解】考查形容词。句意:随着中国青年在国际组织和全球项目中扮演越来越重要的角色,他们的声音被越来越多的人听到,影响世界舆论。分析句子,设空处应该使用globe的形容词global作定语,意为“全球的”。故填global。【43题详解】考查动词。句意:2018年4月,在北京举行的一场仪式上,歌手兼演员王俊凯被任命为联合国环境规划署国家亲善大使。分析句子,设空处应该使用动词作谓语。同时句子表述2018年发生的动作,故使用一般过去时。Wang Junkai 与make之间是被动关系,故使用一般过去时的被动语态,且主语是第三人称单数,谓语动词用单数。故填was made。【44题详解】考查连词。句意:“我们年轻人有责任保护环境和保障我们的未来,我期待着在关键的环境问题上向联合国大家庭学习并与之合作,”王在任命后的讲话中说。分析句子,设空处应该使用并列连词将learning from和working with连接起来,构成并列结构。故填and。【45题详解】考查代词。句意:同上。分析句子,设空处应该使用he形容词性物主代词his作定语。故填his。【46题详解】考查固定短语。句意:当涉及到环保行动时,年轻人不再仅仅是旁观者,他们也不应该是旁观者。句中when it comes to sth.为固定短语,意为“当提及……的时候”。故填when。【47题详解】考查非谓语动词。句意:我将不遗余力地做我所能做的一切来照顾我们的地球,我邀请每个人和我一起产生积极的行动浪潮。分析句子,设空处应该使用动词不定式结构作目的状语。故填to take。【48题详解】考查介词。句意:王俊凯,或Karry Wang,以TF Boys组合成员而闻名,是中国年轻人中环保和其他公益话题的领导者之一。句中be best known as为固定短语,意为“作为……而最知名”。故填as。【49题详解】考查定语从句。句意:2016年,王在网上广泛分享了“为生命而战”活动,获得了4亿次观看量。分析句子,设空处引导的是非限制性定语从句,引导词在从句作主语,指代前文的 campaign,为物,应该用which。故填which。【50题详解】考查名词。句意:他强调,年轻一代的参与将有助于实现可持续发展目标。分析句子,设空处应该使用participate的名词participation作主语,意为“参与”。其为不可数名词。故填participation。第三部分:写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌中间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:把缺词处加个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Sir/Madam,I am a exchange student from Shanghai, China. I’ve learnt from the Internet that you are in need some volunteers. I am writing to recommend me to your organization.I have the following advantage. First of all, I love all the animals no matter whether it is a bird or a tiger. I intended to be a biologist and I am studying relating courses in college. However, I have a good knowledge on how to do to take care of animals. Second, I don’t have classes at weekends, it allows me to have a lot of spare time to do volunteer work.I would appreciate it that if you could give me an early reply.Yours,Li Hua【答案】1. a→an2.need 后加of3. me→myself4. advantage→advantages5 intended→intend6. relating→related7. However→Therefore8. how→what9. it→which10.that删除【解析】【导语】本文是应用文。文章是作者李华申请做志愿者的一封申请信。【详解】1.考查冠词。句意:我是来自中国上海的一名交换生。exchange以元音音素开头,此处表示泛指,用不定冠词an,故将a改为an。2.考查介词。句意:我从网上了解到,你需要一些志愿者。in need of“需要”是固定短语,根据句意,故need后加of。3.考查代词。句意:我写信向你的组织推荐我自己。根据句意,主语和宾语指代同一事物,宾语用反身代词,故将me改为myself。4.考查名词。句意:我有如下优势。advantage“优势;长处”,下文列举了不止一项长处,故用复数,故将advantage改为advantages5.考查动词时态。句意:我打算成为一名生物学家,现在我在大学里学习相关的课程。文章主时态是一般现在时,故将intended改为intend。6.考查形容词。句意:我打算成为一名生物学家,现在我在大学里学习相关的课程。分析句子可知,修饰courses作定语,应用形容词related“相关的”,故将relating改为related。7.考查副词。句意:因此我知道做什么来照顾动物。此处与上文学习与生物有关的课程构成因果关系,有逗号与主句隔开,用therefore“因此”,however表示转折关系,故将However改为Therefore。8.考查连词。句意:因此我知道做什么来照顾动物。 介词on后接“疑问词+不定式”作宾语,不定式do缺少宾语,用疑问词what,how作状语,故将how改为what。9.考查定语从句。句意:其次,我周末不上课,这让我有很多空闲时间做志愿者工作。两个分句中间需要连词,用which引导非限制性定语从句,指代整个主句,在从句中作主语,故将it改为which。10.考查连词。句意:如果你能早点回复我,我将不胜感激。分析句子可知,此处是固定句型“I would appreciate it if+句子”,表示“如果……我将不胜感激”,that多余,故去掉that。第二节书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,几天前你从国外某网站购买了一个扩音器,现在请你发一封电子邮件给该网站的管理员反映以下问题,并提出你所期待的解决办法。1.音质不清;2.操作不简便;3经常出问题注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文流畅。Dear Sir/Madam,__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua【答案】Dear Sir or Madam,I am writing to tell you something about the megaphone. I bought it from your website several days ago. However, there seems to be something wrong with it. First, the voice isn’t so clear as you claimed. Second, it’s not easy to operate, which has caused me much trouble. What I expect is a human-friendly one. Third, it often breaks down, while a megaphone at such a price shouldn’t have had so many problems.Due to its poor quality and much inconvenience it has caused, I wonder whether you can do something about it. I would appreciate it very much if I can get my money back. I’ll send it back to you as soon as you return the money to me. If it can’t be helped, I wish you could have it repaired or changed. I’m looking forward to your early reply.Best wishes.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假如你是李华,几天前你从国外某网站购买了一个扩音器,现在请你发一封电子邮件给该网站的管理员反映以下问题,并提出你所期待的解决办法。【详解】1.词汇积累购买:buy→purchase然而:however→nevertheless由于:due to→owing to感激:appreciate→gratitude2.句式拓展合并句子原句:I am writing to tell you something about the megaphone. I bought it from your website several days ago.拓展句:I am writing to tell you something about the megaphone which I bought from your website several days ago.【点睛】【高分句型1】Second, it’s not easy to operate, which has caused me much trouble.(运用了不定式作主语,it作形式主语,which引导非限制性定语从句)【高分句型2】What I expect is a human-friendly one.(运用了what引导的主语从句)云南省昆明市第三中学2022年高三上学期第五次综合测试英语试卷(满分120分,考试用时100分钟)第Ⅰ卷(共70分)第一部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40 分)第一节(共15小题,每小题2分, 满分30 分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AShakespeare’s Globe Exhibition & Tour is a unique international resource to explore Shakespeare’s work. Open all year round, it gives you an opportunity to learn more about the most famous playwright (剧作家), Shakespeare, and helps you seek to further the experience and international understanding of him.·Group Visits to the Exhibition & Tour Opening HoursTheatre Tours:Monday to Sunday 9:30 am – 5:00 pmExhibition:Monday to Sunday 9:00 am – 5:00 pmGroups of 15 people or more are required to pre-book their visit, and each group will have its own tour guide. To make a reservation, please fill in a Group Request Form and return it to us via email.·Exhibition and Tour PricesExhibition & Globe Theatre TourAdult: 15.00Senior (60+): 13.50Student (with valid ID): 11.50Children (5-15): 8.00Complimentary: Every 16th person free·Getting HereShakespeare’s Globe 21 New Globe Walk, London SE1 9DT, UKWe currently have enhanced (加强) security, with all bags being checked. Please arrive in good time, do not bring any large bags and check the Calendar before your visit or call +44 (0)20 7902 1500 to find out about our latest opening times. By car and taxiWhere possible, visitors are advised to arrive by public transport or by taxi.There is a car park on Thames Exchange on the north side of Southwark Bridge (open 24 hours, seven days a week).Black cabs may be found all year round on Southwark Bridge. It may also be possible to pick one up from outside the main foyer (大厅) on New Globe Walk.·Where to eatSwan at Shakespeare’s Globe serves modern British seasonal food for dinner, afternoon tea or drinks in our beautiful bar and restaurant on the second floor. Available for pre and post-theatre dining.Swan RestaurantMonday – Friday:12 noon – 2:30 pm & 6:00 pm – 10:30 pmSaturday: 12 noon – 3:30 pm & 6:00 pm – 10:30 pmSunday:12 noon – 9:00 pm1. When can you pay a visit to the exhibition A. 8:00 am on Monday. B. 2:00 pm on Friday.C. 5:30 pm on Sautarday. D. 7:00 pm on Sunday.2. If a group of 20 children visit the Exhibition & Tour, _________.A. they will get a tour guide of their ownB. it will cost them 160 for tickets in totalC. they must be accompanied by an adultD. they need to call for a reservation in advance3. What can we know about Swan Restaurant A. It has a beautiful two-storey bar.B. It serves three meals, drinks and afternoon tea.C. It is closed from 3 pm to 5 pm on workdays.D. Afternoon tea is not served on Sunday.BWhen I was a young man, I had a big ego (自负) and very little empathy (同理心). I thought I knew everything. I looked forward to fame and success. I can even remember arrogantly(自大地) telling one of my friends in college: “If only everyone listened to me, they would all be happy.” I finally left school, ready to take on the world. Little did I know the world was about to take on me.In the years following college, instead of success, I found struggles. I had trouble finding work. The jobs I did work at were either temporary or back-breaking and none of them paid well. When my wife and I had children, we were shocked to learn that not one but both of our sons had autism (自闭症) and would need to be taken care of for the rest of their lives. I had no idea why this had happened to us and I was very angry with the world.In time, however, I began to change. My formerly big ego was shrinking fast and my empathy was beginning to grow. Instead of finding joy in success, I found it in moments of love. Playing and laughing with my sons brought me so much happiness. My boys taught me more about peace, patience, kindness, joy, and unconditional love than I could have ever learned on my own. I began to share the lessons I learned through my writing and my life.I finally realized that my purpose in this world had nothing to do with fame or success and everything to do with allowing love and light into my life and sharing it with everyone I could.4. What was the author like when he was young A. He was popular.B. He was a top student.C. He was over confident about his abilities.D. He was warm-hearted to others.5. After graduating from school, the author ______.A. found a tiring but well-paid jobB. wanted to live a challenging lifeC. didn’t want to have children earlyD. suffered many difficulties in life6. What does the underlined word “shrinking” in Paragraph 3 mean A. Reducing. B. Developing. C. Returning. D. Improving.7. What does the author intend to tell us with his story A. Life can be very hard for some people.B. Parents need to be patient with their kids.C. It’s important to learn how to be a father.D. The purpose of life is to share love.CDrive through any suburb in the U.S. Today, and it’s hard to miss the recycling bins that have become companions to America’s trash cans. Recycling has become common, as people recognize the need to care for the environment. Yet most people’s recycling consciousness extends only as far as paper, bottles, and cans. People seldom find themselves facing the growing problem of e-waste.E-waste rapidly increases as the techno- fashionable frequently upgrade to the most advanced devices, and the majority of them end up in landfills (垃圾填埋地). Some people who track such waste say that users throw away nearly 2 million tons of TVs, VCRs, computers, cell phones, and other electronics every year. Unless we can find a safe replacement, this e-waste may get into the ground and poison the water with dangerous toxins (毒素), such as lead, mercury, and arsenic. Burning the waste also dangerously contaminates the air.However, e-waste often contains reusable silver, gold, and other electrical materials. Recycling these materials reduces environmental problems by reducing both landfill waste and the need to look for such metals, which can destroy ecosystems.A growing number of states have adopted laws to ban dumping e-waste. Still, less than a quarter of this waste will reach lawful recycling programs. Some companies advertising safe disposal in fact merely ship the waste to some developing countries, where it still ends up in landfills. These organizations prevent progress by unsafely disposing of waste in an out- of- sight, out- of- mind location.However, the small but growing number of cities and corporations that do handle e- waste responsibly represents progress toward making the world a cleaner, better place for us all.8. What can we infer from the first paragraph A. Many Americans now have access to recycling bins.B. E-waste cannot be put into trash cans in the U.S.C. Most Americans have realized the dangers of e-waste.D. Most of America’s trash cans are made of recycled material.9. What can best replace the underlined word “contaminates” in Paragraph 2 A. pollutes. B. heats.C. absorbs. D. reduces.10 How does the author feel about burying e-waste in landfills A. It’s important. B. It’s unsafe.C. It’s acceptable. D. It’s uncommon.11. What’s the author’s purpose in writing this text A. To tell us how to recycle e-waste.B. To talk about the future of e-waste.C. To discuss if it’s necessary to recycle e-waste.D. To encourage us to deal with e-waste properly.DAre you happy If you aren’t you need to move near friends who are happy. A new study shows that happiness is infectious (易传染的) and can flow through social groups. And the closer you are to someone happy, the happier you’ll be.The study was carried out by the Harvard Medical School. The researchers discovered that a person’s happiness depends on the happiness of those around them. They collected data on 5,000 adults between 1971 and 2003. Participants were asked to identify their relatives, close friends, place of residence and place of work. They were also asked questions about whether they enjoyed life, and whether they felt hopeful about the future.The results were very interesting. The researchers found that those who had happy partners had an 8% higher chance of being happy too. And for those with happy children, this increases to 14%. And finally, those with a happy friend who lives less than half a kilometre away are 42% more likely to be happy. “Most important from our perspective is the recognition that people are m social networks, and that the health and well-being of one person affects the health and well-being of others,” one of the researchers explained. “It makes sense that if people around you are happy, that might have an impact on your own happiness.” So, in conclusion, the best thing is to have a happy friend who lives less than a kilometer away from you. Do you have one 12. How did researchers get their findings A. By comparing results. B. By asking questions.C. By listing figures. D. By giving examples.13. According to the study, who may have the greatest effect on your happiness A. Your partner. B. Your children.C. Your close friends. D. Your parents.14. What does the underlined word “this” in Paragraph Three refer to .A. the interesting result. B. the happy life.C. the health of the family. D. the chance of happiness.15. What is the passage mainly about A. Happiness and family. B. Happiness and health.C. Friendship and happiness. D. Friendship and health.第二节:七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There are some people who seem to always be surrounded by friends, and there are others who always seem to be standing on the outside, looking in at the crowds of friends. If you are one of the outsiders, it is time to break out of your shell and start making new friends. Here are some tips that will help.___16___ . Nobody likes a phony (虚伪的人). In fact, if you aren’t yourself, others aren’t becoming friends with you. When the time comes that you feel comfortable enough to act like yourself again, you may not be well received, because you are a totally different person. _____17_____ .Use technology. There are all kinds of online groups you can get involved with. _____18_____ .For instance, Leaflets is a great place to meet new people. It creates experiences people can join, and you get to meet like-minded people who share your interests.Start with people you know. Reach out and contact acquaintances, and reconnect with old friends you haven’t seen in a long time. Don’t forget about friends of friends. You may connect with some really cool people just by hanging out with your friends and their friends. _____19_____. If you stay home, you aren’t going to meet people.Keep in touch. _____20_____. With the Internet and social media, there is absolutely no need for that these days. Look up old friends and reconnect with them.A. Be yourselfB. If you are invited to go out goC. Keep in touch with each otherD. Let people get to know the real youE. Knowing others well is very importantF. Many are local groups that plan activitiesG. All too often, people lose touch with one another第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从21—40各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Failure, they say, is the best teacher. We learn and have more confidence in what we know through trial and error, which one time or another has ___21___ failure. You don’t have to ___22___ your failure if what you really want to achieve is ___23___ .For every ___24___ achievement, there have been one or more failures. But those who we call successful are those who ___25___ to accept failure and believe success is the other side of failure. The incandescent light (白炽灯) was ___26___ after 1,000 failures. If Thomas Edison had ___27___ after he tried 100 times without the desired result, what would have been the ___28___ of such effort Any time you see products and new inventions, think in terms of failures that are not accepted. ___29___ everything in a microform (微缩过程) today is a result of failure not accepted.Any time your effort is not bringing a(n) ____30____ result, you don’t have to call it a failure. Call it a challenge. What is the ____31____between the two One is negative, the other is ____32____; one demotivates, the other motivates.What you need is positive thinking and motivation to ____33____ success. Failure is an end thing; ____34____ is an open thing. Failure means there is no way out, no alternative, but a challenge is a question mark ____35____ another way out of the situation, an alternative ____36____ to the problem.Keep dreaming, keep moving; that is the solution to success.A wise man once said if you cannot fly, run. If you cannot ____37____, walk. If you cannot walk, crawl; just keep moving. If you fall down, you have to ____38____ and start moving. If not, other people will step on you towards their ____39____. What you call failure and ____40____ is what someone will step into with just a little additional effort to reach achievement.21. A. come from B. resulted in C. resulted from D. come across22. A. deny B. receive C. accept D. gain23. A. dreams B. imaginations C. barriers D. success24. A. successful B. creative C. difficult D. important25. A. prepare B. try C. refuse D. attempt26. A. used B. discovered C. found D. invented27. A. forgot B. stopped C. regretted D. succeeded28. A. meaning B. importance C. result D. cause29. A. Moreover B. Therefore C. However D. Otherwise30. A. desired B. imagined C. poor D. final31. A. similarity B. characteristic C. relationship D. difference32. A. reasonable B. meaningful C. positive D. beneficial33. A. achieve B. enjoy C. miss D. avoid34. A. chance B. motivation C. challenge D. effort35 A. reflecting B. asking C. suggesting D. offering36. A. response B. key C. entrance D. solution37. A. rise B. fly C. run D. stand38 A. lie flat B. get up C. sit still D. run away39. A. advantage B. destination C. achievement D. strength40. A. quit B. hate C. prefer D. continue第II卷共(50分)第二节:短文填空(共10小题,每题1.5分,满分15分)阅读下面的材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式(最多不超过3个词)。Young Chinese are increasingly making their voices___41___ (hear) and influencing world opinion as they take on more important roles in international organizations and ___42___(globe) projects.At a ceremony in Beijing in April, 2018, singer and actor Wang Junkai ___43___(make) the national goodwill ambassador (大使) for the United Nations Environment Programme.“We young people have a responsibility to protect the environment and secure our future, and I am looking forward to learning from ___44___ working with the UN family on key environmental issues,” Wang said in___45___(he) speech after the appointment.“The youth are no longer merely onlookers ___46___ it comes to environmental action, nor should they be. I will spare no effort in doing everything I can ___47___(take) care of our Earth, and I invite everyone to join me in generating a wave of positive action,” he said.Wang Junkai, or Karry Wang, best known ___48___one of the TF Boys group, is one of the leaders on environmental protection and other public welfare topics among the Chinese youth. In 2016, Wang widely shared the online Wild for Life campaign,___49___ gained 400 million views. A year later, he publicly spoke out on the urgent need to protect endangered wildlife, calling the animals the “superstars of the planet.” He stresses that young generation’s ___50___(participate) will help achieve the sustainable development goals.第三部分:写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌中间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:把缺词处加个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Sir/Madam,I am a exchange student from Shanghai, China. I’ve learnt from the Internet that you are in need some volunteers. I am writing to recommend me to your organization.I have the following advantage. First of all, I love all the animals no matter whether it is a bird or a tiger. I intended to be a biologist and I am studying relating courses in college. However, I have a good knowledge on how to do to take care of animals. Second, I don’t have classes at weekends, it allows me to have a lot of spare time to do volunteer work.I would appreciate it that if you could give me an early reply.Yours,Li Hua第二节书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,几天前你从国外某网站购买了一个扩音器,现在请你发一封电子邮件给该网站的管理员反映以下问题,并提出你所期待的解决办法。1.音质不清;2.操作不简便;3经常出问题注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文流畅。Dear Sir/Madam,__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2022-2023学年云南省昆明市第三中学高三上学期第五次综合测试英语试题 解析版.docx 2022-2023学年云南省昆明市第三中学高三上学期第五次综合测试英语试题(原卷版).docx