外研版(三起点)小学英语四年级上学期期中复习:阅读理解

资源下载
  1. 二一教育资源

外研版(三起点)小学英语四年级上学期期中复习:阅读理解

资源简介

登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧
外研版(三起点)小学英语四年级上学期期中复习:阅读理解
一、阅读理解
1.阅读短文,判断正误
Hello! I'm your friend. I have no arms and no hands, but I have four legs.
I can run very fast and I can swim, too. But I can't fly. I don't like fish. Meat
is my favourite food. I can help people. What am I Yes, I'm a dog.
(1)This is a dog.
(2)The dog can run and
swim.
(3)The dog doesn't like
meat.
(4)Dogs can fly.
(5)Dogs can help people.
【答案】(1)正确
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)正确
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文讲述了狗的外貌,会做的一些事情和不会做的事情。
(1)句意:这是一只狗。根据Yes, I'm a dog.可知这是一只狗。故答案为正确。
(2)句意:狗会跑会游泳。根据I can run very fast and I can swim, too.可知狗会跑会游泳。故答案为正确。
(3)句意:狗不喜欢吃肉。根据Meat is my favourite food.可知狗喜欢吃肉。故答案为错误。
(4)句意:狗能飞。根据But I can't fly.可知狗不能飞。故答案为错误。
(5)句意:狗可以帮助人。根据I can help people.可知狗可以帮助人。故答案为正确。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
2.阅读短文,判断正误。
Hi! Look at these boys and girls in the classroom. They're my classmates
(同班同学).
This is Daming. We are good friends. He's cleaning his desk. And this is Lily.
She's a lovely girl. She's reading English. And this is Tom. He's very clever.
He's doing his homework. Oh, this is our Chinese teacher, Mr Li. He's a very
good teacher.
(1)Daming is my good
friend.
(2)Lily is singing
an English song.
(3)Tom is a clever
boy.
(4)Tom isn't doing
his homework.
(5)Mr Li is our
English teacher.
【答案】(1)正确
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文讲述了教室里的这些男孩和女孩们,孩子们正在做某事
(1)句意:大明是我的好朋友。根据This is Daming. We are good friends.可知大明是我的好朋友。故答案为正确。
(2)句意:莉莉正在唱一首英语歌。根据She's reading English. 可知莉莉正在读英语。故答案为错误。
(3)句意:汤姆是个聪明的男孩。根据And this is Tom. He's very clever.可知汤姆是个聪明的男孩。故答案为正确。
(4)句意:汤姆没有做作业。根据He's doing his homework.可知汤姆正在做作业。故答案为错误。
(5)句意:李老师是我们的英语老师。根据Oh, this is our Chinese teacher, Mr Li.可知李老师是我们的语文老师。故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
3.阅读短文,判断正误。
Hi, I'm Tiantian. I like taking pictures and
swimming. Look at these pictures. This is my mother. She is watching TV. This
is my father.
He is talking to his friend. This is my
little sister Niuniu. She is riding her bike.
(1)Tiantian
likes taking pictures.
(2)Tiantian's
mother is reading a book.
(3)Niuniu
is Sam's brother.
(4)Tiantian's father is running.
(5)Niuniu
is playing with a ball.
【答案】(1)正确
(2)错误
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】这是介绍天天所拍家庭照的短文。
(1)句意:天天喜欢照相。根据短文叙述 I like taking pictures and swimming.(我喜欢拍照和游泳。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
(2)句意:天天的妈妈在读书。根据短文叙述 She is watching TV.(她在看电视。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(3)句意:妞妞是Sam的弟弟。根据短文叙述 This is my little sister Niuniu.(这是我的妹妹,妞妞。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(4)句意:天天的爸爸在跑步。根据短文叙述 He is talking to his friend.(他正在和他的朋友们聊天。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(5)句意:妞妞在玩球。根据短文叙述 She is riding her bike.(她在骑自行车。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,根据短文的细节叙述来判断正误。
4.阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Lucy. I'm nine years old. I can jump high. I can't ride a bike. Lily is my good friend. She is eight years old. She can swim and run fast. But she can't fly a kite. I love her very much.
(1)Lili is ______.
A.9 B.8 C.7
(2)Lucy can ______.
A.jump high B.run fast C.jump far
(3)Lili can ______.
A.run fast B.jump far C.jump high
(4)Lucy can't ______.
A.Jump high B.ride a bike C.swim
(5)Lily can't ________.
A.jump high B.ride a bike C.fly a kite
【答案】(1)B
(2)A
(3)A
(4)B
(5)C
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文介绍了露西和莉莉。
(1)根据My name is Lucy. I'm nine years old. 可知露西九岁了,故答案为B.
(2)根据I can jump high.可知露西能跳得很高,故答案为A.
(3)根据She can swim and run fast.可知莉莉跑得很快,故答案为A.
(4)根据I can't ride a bike.可知露西不会骑自行车,故答案为B.
(5)根据But she can't fly a kite. 可知莉莉不能放风筝,故答案为C.
【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。
5.阅读短文,判断正误
Hello , I'm Jack . Look at this picture . They are my friends . The little girl is Amy . She is flying a kite . The boy is Mike . He is riding a bike . The man is my English teacher . He is talking to his friends .
(1)There are four people in this picture .
(2)Amy is flying a kite .
(3)Mike is talking to his friends .
(4)Jack's English teacher is reading a book .
(5)Jack is playing football .
【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文介绍杰克的朋友们和英语老师正在做某事。
(1)句意:这张照片里有四个人。根据短文可知照片里不止4个人,故答案为错误。
(2)句意:艾米正在放风筝。根据The little girl is Amy . She is flying a kite .可知艾米正在放风筝,故答案为正确。
(3)句意:迈克正在和他的朋友谈话。根据The boy is Mike . He is riding a bike .可知迈克正在骑自行车,故答案为错误。
(4)句意:杰克的英语老师正在看书。根据The man is my English teacher . He is talking to his friends .可知杰克的英语老师正在和他的朋友谈话,故答案为错误。
(5)句意:杰克正在踢足球。根据短文可知杰克不在照片里,故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
6.阅读短文,判断正误。
Today is a nice day! The sun is shining. The birds are singing! Many people are p laying in the park! They are very happy! Look, the three girls are dancing! There are two boys flying the kite! There is a boy under the tree. He is listening to music. Some men are fishing. I love this day!
(1)It is a bad day.
(2)The three girls are dancing.
(3)The four boys are flying the kite.
(4)A boy is listening to music.
(5)The men are swimming.
【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)正确
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】这是介绍公园里人们活动的短文。
(1)句意:是个坏日子。根据短文叙述Today is a nice day! (今天是个好日子!)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
(2)句意:三位女孩正在跳舞。根据短文叙述Look, the three girls are dancing! (看!三位女孩正在跳舞。)可知句子叙述正确。故答案为:正确。
(3)句意:四位男孩正在放风筝。根据短文叙述There are two boys flying the kite! (有2位男孩在放风筝。)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
(4)句意:一位男孩正在听音乐。根据短文叙述There is a boy under the tree. He is listening to music. (树下有一位男孩。他在听音乐。)可知句子叙述正确。故答案为:正确。
(5)句意:一位男人正在游泳。根据短文叙述Some men are fishing.(一些男人在钓鱼。)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
【点评】这是考查阅读理解的题目。要掌握短文叙述的细节,然后根据细节来判断正误。
7.根据短文选择答案。
A little monkey picks up(捡) a pumpkin (南瓜)and wants to take it home. But the pumpkin is too big. The monkey can't take it home. Suddenly he sees a panda riding a bike towards(朝...,向...) him. He watches the bike. “l have a good idea. I can roll the pumpkin. It likes a wheel(车轮).” So he rolls the pumpkin to his home. When his mother sees the big pumpkin, she is surprised(惊奇) and says, “How can you carry it home ” The little monkey answers proudly(骄傲的), “l can't lift(举不动) it, but l can roll it.” His mother smiles and says, “ What a clever boy!”
(1)What does a little monkey pick up (  )
A.A watermelon B.A pumpkin C.An orange
(2)Can the monkey lift the pumpkin (  )
A.Yes, he can B.No, he can't. C.We don't know
(3)What's the meaning(含义) of the underlined word in Chinese (  )
A.滚动 B.举起 C.抬起
(4)Is the monkey a clever boy (  )
A.Yes, I am B.No, he isn't C.Yes, he is
【答案】(1)B
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】【分析】本题大意为:一个小猴子捡了一个南瓜,他想把它带回家,可是南瓜太大了。猴子不能把它带回家。突然他看到一个熊猫骑着自行车过来了。他看着自行车,有了主意。我可以把南瓜像车轮子一样滚动回家。于是他就把南瓜向家里推去。当他妈妈看到这个大南瓜的时候惊奇的说: “你是怎么把它带回家的?”小猴子骄傲的说:“我举不动它,但我可以滚动它。”她妈妈微笑着说:“你真是一个聪明的孩子。”根据题意,很容易得出答案。注意第三题的题干意思是划线部分的单词汉语是什么意思?
【点评】本题主要考查学生对所学知识的综合运用能力。
8.根据短文判断正误
Hello, I'm Sam. I can jump far. I can play football. Amy is my sister. She can run fast. But she can't jump far. Daming is my friend. He can't jump high. But he can ride fast. Lingling is my friend too. She can't jump far. but she plays basketball well.
(1)Sam can jump high.
(2)Amy can run fast.
(3)Lingling can jump far.
(4)Daming can jump high.
(5)Amy and Lingling are Sam's friends.
【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【解析】【分析】本文大意是:你好,我是Sam,我能跳远,我能踢足球。Amy是我妹妹,她跑得快。但是她不会跳远。大明是我朋友,他不会跳高,但他骑车快。 玲玲也是我的朋友,她不会跳远,但她篮球打得好。根据句意,(2)是正确的,其他观点全部错误。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,通过课内学习,能够运用所学知识来解决课外问题。本短文较浅显,单词都是课内所学单词。
9.根据短文内容回答问题
Daming and his friend Mary are in a park now. They see many people in the park. Some are doing Taijiquan. Some are rowing a dragon boat. Others are playing chess. Look ! There are some children over there. The boys are playing football, the girls are drinking soya milk. They are having a good time.
(1)— Where is Daming and his friend
—   
(2)— Are there many people in the park
—    
(3)— Are there any people doing Tajiquan in the park
—    
(4)— What are the girls doing
—   
(5)— What are the boys doing
—   
【答案】(1)In a park.
(2)Yes, there are.
(3)Yes, there are.
(4)They are drinking soya milk.
(5)They are playing football.
【解析】【分析】本篇短文内容基本上来源于教科书,比较浅显易懂,在回答问题的时候,只要区分一般疑问句和特殊疑问句的不同的回答方法,再结合短文内容,即可得出正确答案。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,通过课内学习,能够运用所学知识来解决课外问题。
10.阅读对话,判断正误。
John: Hi, Bob! What food do you like
Bob: I like eggs and rice. How about you,
John
John: Oh, I like hamburgers.
Bob: How about fish
John: No, I don't like fish.
Bob: And noodles
John: No, I don't like noodles. But I can
make noodles.
Bob: Oh, it's time for lunch. Let's go!
(1)Bob likes eggs
and fish.
(2)John likes fish
and noodles.
(3)John doesn't like
noodles.
(4)Bob can make
noodles.
(5)It's time for
supper.
【答案】(1)错误
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:约翰和鲍勃谈论喜欢什么食物。
(1)句意:鲍勃喜欢吃鸡蛋和鱼。根据Bob: I like eggs and rice.可知鲍勃喜欢鸡蛋和米饭。故答案为错误。
(2)句意:约翰喜欢吃鱼和面条。根据John: Oh, I like hamburgers.可知约翰喜欢吃汉堡包。故答案为错误。
(3)句意:约翰不喜欢面条。根据John: No, I don't like noodles.可知约翰不喜欢面条。故答案为正确。
(4)句意:鲍勃会做面条。根据But I can make noodles.可知约翰会做面条。故答案为错误。
(5)句意:晚饭时间到了。根据Bob: Oh, it's time for lunch.可知午饭时间到了。故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据对话内容,判断句子正确或错误。
二一教育在线组卷平台(zujuan.21cnjy.com)自动生成 1 / 1登录二一教育在线组卷平台 助您教考全无忧
外研版(三起点)小学英语四年级上学期期中复习:阅读理解
一、阅读理解
1.阅读短文,判断正误
Hello! I'm your friend. I have no arms and no hands, but I have four legs.
I can run very fast and I can swim, too. But I can't fly. I don't like fish. Meat
is my favourite food. I can help people. What am I Yes, I'm a dog.
(1)This is a dog.
(2)The dog can run and
swim.
(3)The dog doesn't like
meat.
(4)Dogs can fly.
(5)Dogs can help people.
2.阅读短文,判断正误。
Hi! Look at these boys and girls in the classroom. They're my classmates
(同班同学).
This is Daming. We are good friends. He's cleaning his desk. And this is Lily.
She's a lovely girl. She's reading English. And this is Tom. He's very clever.
He's doing his homework. Oh, this is our Chinese teacher, Mr Li. He's a very
good teacher.
(1)Daming is my good
friend.
(2)Lily is singing
an English song.
(3)Tom is a clever
boy.
(4)Tom isn't doing
his homework.
(5)Mr Li is our
English teacher.
3.阅读短文,判断正误。
Hi, I'm Tiantian. I like taking pictures and
swimming. Look at these pictures. This is my mother. She is watching TV. This
is my father.
He is talking to his friend. This is my
little sister Niuniu. She is riding her bike.
(1)Tiantian
likes taking pictures.
(2)Tiantian's
mother is reading a book.
(3)Niuniu
is Sam's brother.
(4)Tiantian's father is running.
(5)Niuniu
is playing with a ball.
4.阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Lucy. I'm nine years old. I can jump high. I can't ride a bike. Lily is my good friend. She is eight years old. She can swim and run fast. But she can't fly a kite. I love her very much.
(1)Lili is ______.
A.9 B.8 C.7
(2)Lucy can ______.
A.jump high B.run fast C.jump far
(3)Lili can ______.
A.run fast B.jump far C.jump high
(4)Lucy can't ______.
A.Jump high B.ride a bike C.swim
(5)Lily can't ________.
A.jump high B.ride a bike C.fly a kite
5.阅读短文,判断正误
Hello , I'm Jack . Look at this picture . They are my friends . The little girl is Amy . She is flying a kite . The boy is Mike . He is riding a bike . The man is my English teacher . He is talking to his friends .
(1)There are four people in this picture .
(2)Amy is flying a kite .
(3)Mike is talking to his friends .
(4)Jack's English teacher is reading a book .
(5)Jack is playing football .
6.阅读短文,判断正误。
Today is a nice day! The sun is shining. The birds are singing! Many people are p laying in the park! They are very happy! Look, the three girls are dancing! There are two boys flying the kite! There is a boy under the tree. He is listening to music. Some men are fishing. I love this day!
(1)It is a bad day.
(2)The three girls are dancing.
(3)The four boys are flying the kite.
(4)A boy is listening to music.
(5)The men are swimming.
7.根据短文选择答案。
A little monkey picks up(捡) a pumpkin (南瓜)and wants to take it home. But the pumpkin is too big. The monkey can't take it home. Suddenly he sees a panda riding a bike towards(朝...,向...) him. He watches the bike. “l have a good idea. I can roll the pumpkin. It likes a wheel(车轮).” So he rolls the pumpkin to his home. When his mother sees the big pumpkin, she is surprised(惊奇) and says, “How can you carry it home ” The little monkey answers proudly(骄傲的), “l can't lift(举不动) it, but l can roll it.” His mother smiles and says, “ What a clever boy!”
(1)What does a little monkey pick up (  )
A.A watermelon B.A pumpkin C.An orange
(2)Can the monkey lift the pumpkin (  )
A.Yes, he can B.No, he can't. C.We don't know
(3)What's the meaning(含义) of the underlined word in Chinese (  )
A.滚动 B.举起 C.抬起
(4)Is the monkey a clever boy (  )
A.Yes, I am B.No, he isn't C.Yes, he is
8.根据短文判断正误
Hello, I'm Sam. I can jump far. I can play football. Amy is my sister. She can run fast. But she can't jump far. Daming is my friend. He can't jump high. But he can ride fast. Lingling is my friend too. She can't jump far. but she plays basketball well.
(1)Sam can jump high.
(2)Amy can run fast.
(3)Lingling can jump far.
(4)Daming can jump high.
(5)Amy and Lingling are Sam's friends.
9.根据短文内容回答问题
Daming and his friend Mary are in a park now. They see many people in the park. Some are doing Taijiquan. Some are rowing a dragon boat. Others are playing chess. Look ! There are some children over there. The boys are playing football, the girls are drinking soya milk. They are having a good time.
(1)— Where is Daming and his friend
—   
(2)— Are there many people in the park
—    
(3)— Are there any people doing Tajiquan in the park
—    
(4)— What are the girls doing
—   
(5)— What are the boys doing
—   
10.阅读对话,判断正误。
John: Hi, Bob! What food do you like
Bob: I like eggs and rice. How about you,
John
John: Oh, I like hamburgers.
Bob: How about fish
John: No, I don't like fish.
Bob: And noodles
John: No, I don't like noodles. But I can
make noodles.
Bob: Oh, it's time for lunch. Let's go!
(1)Bob likes eggs
and fish.
(2)John likes fish
and noodles.
(3)John doesn't like
noodles.
(4)Bob can make
noodles.
(5)It's time for
supper.
答案解析部分
1.【答案】(1)正确
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)正确
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文讲述了狗的外貌,会做的一些事情和不会做的事情。
(1)句意:这是一只狗。根据Yes, I'm a dog.可知这是一只狗。故答案为正确。
(2)句意:狗会跑会游泳。根据I can run very fast and I can swim, too.可知狗会跑会游泳。故答案为正确。
(3)句意:狗不喜欢吃肉。根据Meat is my favourite food.可知狗喜欢吃肉。故答案为错误。
(4)句意:狗能飞。根据But I can't fly.可知狗不能飞。故答案为错误。
(5)句意:狗可以帮助人。根据I can help people.可知狗可以帮助人。故答案为正确。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
2.【答案】(1)正确
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文讲述了教室里的这些男孩和女孩们,孩子们正在做某事
(1)句意:大明是我的好朋友。根据This is Daming. We are good friends.可知大明是我的好朋友。故答案为正确。
(2)句意:莉莉正在唱一首英语歌。根据She's reading English. 可知莉莉正在读英语。故答案为错误。
(3)句意:汤姆是个聪明的男孩。根据And this is Tom. He's very clever.可知汤姆是个聪明的男孩。故答案为正确。
(4)句意:汤姆没有做作业。根据He's doing his homework.可知汤姆正在做作业。故答案为错误。
(5)句意:李老师是我们的英语老师。根据Oh, this is our Chinese teacher, Mr Li.可知李老师是我们的语文老师。故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
3.【答案】(1)正确
(2)错误
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】这是介绍天天所拍家庭照的短文。
(1)句意:天天喜欢照相。根据短文叙述 I like taking pictures and swimming.(我喜欢拍照和游泳。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。
(2)句意:天天的妈妈在读书。根据短文叙述 She is watching TV.(她在看电视。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(3)句意:妞妞是Sam的弟弟。根据短文叙述 This is my little sister Niuniu.(这是我的妹妹,妞妞。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(4)句意:天天的爸爸在跑步。根据短文叙述 He is talking to his friend.(他正在和他的朋友们聊天。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
(5)句意:妞妞在玩球。根据短文叙述 She is riding her bike.(她在骑自行车。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。
【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,根据短文的细节叙述来判断正误。
4.【答案】(1)B
(2)A
(3)A
(4)B
(5)C
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文介绍了露西和莉莉。
(1)根据My name is Lucy. I'm nine years old. 可知露西九岁了,故答案为B.
(2)根据I can jump high.可知露西能跳得很高,故答案为A.
(3)根据She can swim and run fast.可知莉莉跑得很快,故答案为A.
(4)根据I can't ride a bike.可知露西不会骑自行车,故答案为B.
(5)根据But she can't fly a kite. 可知莉莉不能放风筝,故答案为C.
【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。
5.【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:短文介绍杰克的朋友们和英语老师正在做某事。
(1)句意:这张照片里有四个人。根据短文可知照片里不止4个人,故答案为错误。
(2)句意:艾米正在放风筝。根据The little girl is Amy . She is flying a kite .可知艾米正在放风筝,故答案为正确。
(3)句意:迈克正在和他的朋友谈话。根据The boy is Mike . He is riding a bike .可知迈克正在骑自行车,故答案为错误。
(4)句意:杰克的英语老师正在看书。根据The man is my English teacher . He is talking to his friends .可知杰克的英语老师正在和他的朋友谈话,故答案为错误。
(5)句意:杰克正在踢足球。根据短文可知杰克不在照片里,故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。
6.【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)正确
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】这是介绍公园里人们活动的短文。
(1)句意:是个坏日子。根据短文叙述Today is a nice day! (今天是个好日子!)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
(2)句意:三位女孩正在跳舞。根据短文叙述Look, the three girls are dancing! (看!三位女孩正在跳舞。)可知句子叙述正确。故答案为:正确。
(3)句意:四位男孩正在放风筝。根据短文叙述There are two boys flying the kite! (有2位男孩在放风筝。)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
(4)句意:一位男孩正在听音乐。根据短文叙述There is a boy under the tree. He is listening to music. (树下有一位男孩。他在听音乐。)可知句子叙述正确。故答案为:正确。
(5)句意:一位男人正在游泳。根据短文叙述Some men are fishing.(一些男人在钓鱼。)可知句子叙述错误。故答案为:错误。
【点评】这是考查阅读理解的题目。要掌握短文叙述的细节,然后根据细节来判断正误。
7.【答案】(1)B
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】【分析】本题大意为:一个小猴子捡了一个南瓜,他想把它带回家,可是南瓜太大了。猴子不能把它带回家。突然他看到一个熊猫骑着自行车过来了。他看着自行车,有了主意。我可以把南瓜像车轮子一样滚动回家。于是他就把南瓜向家里推去。当他妈妈看到这个大南瓜的时候惊奇的说: “你是怎么把它带回家的?”小猴子骄傲的说:“我举不动它,但我可以滚动它。”她妈妈微笑着说:“你真是一个聪明的孩子。”根据题意,很容易得出答案。注意第三题的题干意思是划线部分的单词汉语是什么意思?
【点评】本题主要考查学生对所学知识的综合运用能力。
8.【答案】(1)错误
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)错误
【解析】【分析】本文大意是:你好,我是Sam,我能跳远,我能踢足球。Amy是我妹妹,她跑得快。但是她不会跳远。大明是我朋友,他不会跳高,但他骑车快。 玲玲也是我的朋友,她不会跳远,但她篮球打得好。根据句意,(2)是正确的,其他观点全部错误。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,通过课内学习,能够运用所学知识来解决课外问题。本短文较浅显,单词都是课内所学单词。
9.【答案】(1)In a park.
(2)Yes, there are.
(3)Yes, there are.
(4)They are drinking soya milk.
(5)They are playing football.
【解析】【分析】本篇短文内容基本上来源于教科书,比较浅显易懂,在回答问题的时候,只要区分一般疑问句和特殊疑问句的不同的回答方法,再结合短文内容,即可得出正确答案。
【点评】本题考查的是学生综合运用英语的能力,通过课内学习,能够运用所学知识来解决课外问题。
10.【答案】(1)错误
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【知识点】阅读理解
【解析】【分析】大意:约翰和鲍勃谈论喜欢什么食物。
(1)句意:鲍勃喜欢吃鸡蛋和鱼。根据Bob: I like eggs and rice.可知鲍勃喜欢鸡蛋和米饭。故答案为错误。
(2)句意:约翰喜欢吃鱼和面条。根据John: Oh, I like hamburgers.可知约翰喜欢吃汉堡包。故答案为错误。
(3)句意:约翰不喜欢面条。根据John: No, I don't like noodles.可知约翰不喜欢面条。故答案为正确。
(4)句意:鲍勃会做面条。根据But I can make noodles.可知约翰会做面条。故答案为错误。
(5)句意:晚饭时间到了。根据Bob: Oh, it's time for lunch.可知午饭时间到了。故答案为错误。
【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据对话内容,判断句子正确或错误。
二一教育在线组卷平台(zujuan.21cnjy.com)自动生成 1 / 1

展开更多......

收起↑

资源列表