资源简介 牛津上海版英语九年级第一学期Unit 1 Ancient Greece单元检测卷学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单项选择1.Which of the following is correct for the underlined word in the sentence below The strongest enemy is ourselves.A./ 'en mi/ B./'enImi/ C./'enIm / D./'en m /2.Have you read ________ interesting story The Night of the Horse A.a B.the C.an D./3.All students took part in the competition _______ Jersey because of her broken leg.A.except B.except for C.besides D.beside4.His chair ________ plastic.A.is made from B.is made of C.is made up of D.makes of5.Have you ______ been to Greece A.already B.ever C.never D.still6.—How long have you ______ here — For several days.A.gone B.arrived C.come D.been7.There were only two people______ after the earthquake.A.lively B.living C.live D.alive8.I have got _____ much work to do _____ I don’t have time to play with my friends.A.so...that B.such...that C.too...to D.enough...to9.Mr. White succeeded______ the job in such a great company.A.with getting B.to get C.in getting D.in looking for10._____ have you read this book A.When B.How often C.How soon D.How many times11.They _____ the classroom. It is very clean now.A.were cleaning B.will clean C.have cleaned D.cleaned12.If you want to succeed, you must_____ every opportunity you meet.A.give up B.accept C.get D.seize13.Helen’s never been abroad. _____her sister.A.So is B.So has C.Neither has D.Neither is14.This morning Mum made me _____ my bedroom because it was a mess.A.clean B.cleaned C.to clean D.cleaning15._____great fun it is to windsurf on the sea in summer!A.What B.What a C.How D.How a16.I need _____ two hours to finish this job.A.the other B.another C.other D.others17.Finally the enemy captured the town after a violent attack. The underlined part means“ ______”A.caught B.took C.got D.seized18.By 2015 we_____ around ten countries in Asia.A.have traveled B.had traveled C.are traveling D.travel19.—Hello, Joyce, you look busy. Anything I can do to help —_____________.A.You’re welcome B.No,thanks. I can’t manageC.Not at all D.Thanks a lot, but I can manage20.—I’m sorry I’ve broken your glasses. —___________.I’ve got another pair.A.You’re welcome B.Never mindC.All right D.That’s right二、短文选词填空A.outdoors B.habits C.different D.similar E. reduceSpending two or three hours playing outdoors each day can ____21____ the chance of becoming short-sighted, a research shows. It challenges the belief(信念) that short-sightedness is caused by computer use, watching TV or reading in weak light. The Australian government researchers believe that the sunlight is good for people’s eyes. They compared the vision(视力) and ____22____ of 100 seven-year-old children in Singapore and Australia. In all, 30% of the Singaporean children were short-sighted—this rate( 比率) was ten times higher than Australian children.Both groups spend a ____23____ amount( 数量) of time reading ,watching television and playing computer games. However, the Singaporean children spent an average(平均) of only half an hour a day ____24____ —90 minutes less than the Australian children.A.if B.prevents C.more D.naturally E. less.Professor Ian Morgan,from the Australian Research Council’s Vision Centre, said,“Humans are ____25____ long-sighted,but when people begin to go to school and spend little or no time outdoors, the number of short-sighted people gets larger. We’re also seeing more and more short-sighted children in cities all around the world and the main reason may be that city children spend ____26____ time outdoors. ”Daylight can be hundreds of times brighter than indoor light. But why does playing outside prevent us from becoming short-sighted Scientists believe that natural light has a special chemical(化学物质) which stops the eyeball from growing out of shape and ____27____ people from becoming short-sighted.So be outdoors. It doesn't matter ____28____ that time is spent having a picnic or having sports.三、用所给单词的正确形式填空Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子。每空格限填一词)29.When all the______ heard that their football team lost the final match, they were very sad.(city)30.Teachers should help the children learn how to be ______.(dependent)31.I had to stay in the small _______ house because it rained heavily outside.(wood)32.Some of us find it difficult to ______in getting a dream job.( success)33.There is no light in his home, and the ______ makes people afraid.(dark)34.In 2050 many kinds of animals may_______ from our Earth. (appear)35.All pupils will go to have a picnic this Friday_______ Betty and Jerry.( include)36.You need to tie the rope _____, or the tree may fall down. ( secure)四、句型转换Complete the following sentences as required(根据所给要求完成句子。62—67 小题每空格限填一词)37.Alice has already booked a trip to Tokyo. (改为否定句)Alice _____ booked a trip to Tokyo_________38.Judy failed her driving test. (改为反意疑问句)Judy failed her driving test, _______ ________ 39.This film was interesting enough for me to watch once more.(保持句意不变) This film was ______ interesting _______ I wanted to watch it once more.40.Both of them are footballers.(改为否定旬)_________of them ________ a footballer.41.The film began ten minutes ago.(保持句意不变)The film ________ _______ on for ten minutes.42.What time did you take him to the hospital (改为被动语态)What time ________ he _______ to the hospital 43.live, it, to, exciting, on, farm, for, Tony, is, a, small(连词成句)_________________________________________________________________.五、阅读单选Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的答案 )Brave: Type:3D cartoon Comedy Running time:95 minutes Price: 100 Merida, a princess refused to marry a person that she dislikes. This causes trouble for her family and the whole country. Merida turns to a witch(女巫) for help. In doing so,her family and the country are in danger. Merida must save her family and the country before it is too late.The Grey Type: Action Running time: 117 minutes Price: 80 The Grey is based on the short story“Ghost Walker” written by Ian Mackenzie Jeffers. It’s about a number of oil men who are in trouble in Alaska after a plane crash. They have to fight against grey wolves that threaten their lives.Mirror Mirror Type: Comedy Running time: 106 minutes Price: 80 You must know the story of Snow White. Would you like to see this story again Come to see Mirror Mirror,It’s a comedy about Snow White. Lily Collins and Julia Roberts are the main actresses in this interesting movie.Chimpanzee Type: Documentary Running time : 78 minutes Price: 60 This movie is directed by Alastair Fothergill and Mark Linfield. It’s a nature documentary film about a young chimpanzee named Oscar. He is alone in the African forests until he is raised by another Chimpanzee. The chimpanzee takes care of Oscar like his own child.For all students, the price will be half.44.Which movie lasts the longest time A.Brave. B.The Grey. C.Chimpanzee. D.Mirror Mirror.45.How much will three of you pay together to watch Mirror Mirmor A. 120. B. 240. C. 80. D. 160.46.The underlined word“threaten”most likely means__________.A.leave B.take away C.make... in danger D.save47.Who played the lead role in one of the movies A.Lily Collins and Julia Roberts.B.Alastair Fothergill and Mark Linfield.C.Ian Mackenzie Jeffers.D.Merida.48.The Grey is a story happened in_________.A.Japan B.England C.America D.Africa49.Which statement about the movies is true A.Mirror Mirror is directed by Lily Collins and Julia Roberts.B.The Grey directed by Ian Mackenzie Jeffers is based on a short story.C.You can’t see many beautiful nature sights in Chimpanzee.D.Brave is about a princess who obeys(服从) her heart.六、完形填空A daughter was born sick. The doctor told the girl’s father that the ____50____ was that she couldn't run over 400 meters at a time, or a terrible problem might happen to her. The father felt really sad about it. He asked the doctor if there were any ____51____ to cure it. The doctor shook his head. How blue the father felt! But the man still didn’t give up his hope.He began to pay attention to any news from about the girl’s health. One day, a piece of news from a newspaper_____52_____ him, which said if you keep saying the same words to a person every night when he or she is sleeping,it will have a magical power. From that day on, every night ,when the girl fell asleep, the father would say to her,“You will be beautiful and healthy in the future. No matter (无论)____53____ you will be like I will always love you. ”The father kept on doing the same thing every night for over 16 years. Year after year, magic____54____. As the girl grew up, she became healthier and healthier. Later she even took part in a 3000-metre cross-country race and won a prize. In 2014, the parents took the girl to the doctor again. The doctor could hardly believe his eyes when he saw the report. He said it was a wonder that he had never met before.Later, the girl said “Whenever I thought of the things my father had done for me, I was ____55____. I’ll spend all the rest of my life to give my father a happy life. My dear father, love you forever. ”50.A.best B.worst C.least D.latest51.A.needs B.time C.methods D.thoughts52.A.discovered B.met C.arrested D.attracted53.A.what B.how C.that D.which54.A.failed B.worked C.went D.died55.A.happy B.sad C.moved D.upset七、短文汉语提示填空Whether we are going to school or going to work, we are all sad to leave the weekend behind and go back to our Monday morning blues (沮丧情绪). But with the tips, you can get over those blues and f________ Monday mornings with a smile.Love what you do. If you love what you do, then you won’t fear Monday mornings as much. Loving your job will make you look forward to the week a______. Try to find something positive(积极的) in your workplace. It could be a friend,a partner,or the work you do in general. The important thing is to keep a positive attitude ( 态度) at work.Do what gives you feelings of comfort, while remembering your responsibilities (责任) for the day. This will help you cheer yourself up for the day ahead. If the clock rings and you still feel s________, stay in for five minutes. However, don't stay past five minutes, as it will only make you feel even lazier for your day. When you get up, make a cup of coffee and put on some music. This will help you feel energetic.Try to give y________ a little something extra. A good reward for Monday would be a treat you wouldn’t have the rest of the week. On Fridays, plan a night out for films or dinner. This will give you a little b________ from the rest of the week. This way, you will know that even if you’re working hard, you will have something good waiting for you at the end of the week.On Sunday night, go to bed early. Your mind will react (反应 ) quickly on Monday morning. If you wake up early, you will have more time to get ready for the day. Being stressed during Monday mornings is only going to a________ to your blues.Get yourself organized on Friday evening. Before you leave your workplace on Friday, you should take care of all the things you need to,so you won't be so stressed on Monday morning. This way, you can start the week right.Follow these simple tips and you will be able to beat t________ Monday morning blues soon.56._______57._______58._______59._______60._______61.________62.________八、阅读回答问题Once upon a time, all feelings went to an island for a vacation, and each was having a good time. Suddenly a warning of a strong storm was announced, so all rushed to their boats. Yet, Love did not wish to run away quickly. There was so much to do. But as the clouds darkened, Love realized it was time to leave. But there was no boat to spare. Love looked around with hope.Just then Richness was passing by in a grand boat. Love shouted,“Richness, can you take me with you ”Richness answered,“No, I can’t. There is a lot of gold and silver in my boat. There is no place here for you. ”Love decided to ask Vanity(虚荣) for help who was also passing by in a beautiful boat. But Vanity said with a cold voice,“No. I can’t take you with me. My boat will get dirty with your wet feet.”Sadness passed by after some time. Again, Love asked for help. But it was useless. “No,I can’t take you with me. I am so sad. I want to be alone.”When Happiness passed by a few minutes later, Love again called for help. But Happiness was so happy that he didn’t hear Love calling to him.Love was becoming restless and hopeless. Just then somebody called out,“Come, Love! I will take you with me.” Love did not know who was so kind , but jumped into the boat happily.After getting off the boat, Love met Knowledge. Love asked,“Knowledge, do you know who was so kind to give me a lift when no one else wished to help ”Knowledge smiled,“Oh, that was Time.”“Time ” asked Love. “But why did Time help me ” Knowledge smiled with deep wisdom and answered, “Because only Time is capable of understanding how great Love is.”63.Why did all feelings go to the island ____________________________________________________________________64.Richness didn’t give Love a lift,did it ____________________________________________________________________65.How did Vanity refuse Love’s request(请求) ____________________________________________________________________66.When did somebody call out to give Love a hand _________________________________________________________________________67.Who helped Love at last _________________________________________________________________________68.What can we learn from the passage _________________________________________________________________________九、话题作文69.Write a passage a short passage about the topic “A Present for My Mother”(以“给妈妈的一份礼物”为题写一篇不少于60个词的短文,表点符号不占格。)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案:1.A【详解】句意“下面句子中带下划线的单词哪一个读音是正确的?最强大的敌人就是我们自己”。enemy的音标为/’en m /,故选A。2.B【详解】句意“你读过《马之夜》这个有趣的故事吗?”。A.不定冠词,表示泛指,译为“一个”,后接辅音音素开头的单词;B.定冠词,表示特指;C.一个,不定冠词,表示泛指,后接元音音素开头的单词。D.零冠词。根据句意可知,特指《马之夜》这个故事,故选B。3.A【详解】句意“由于泽西受伤的腿,除了她所有的学生都参加了比赛”。except除了的东西不包括在内,一般表示同类之间的关系;except for后接的词同句子中的整体词(主语)不是同类的,指从整体中除去一个细节;besides除了(除了的东西包含在内);beside在……旁边。根据句意可知,译为“除了”,且根据because of her broken leg可知,泽西没有参加比赛,泽西不包括在内,故选A。4.B【详解】句意“他的椅子是有塑料制成的”。主语his chair与谓语make之间为被动be done,排除D;be made from由……制成(看不出原材料);be made of由……制成(看得出原材料);be made up of由……组成。根据句意可知,表示椅子是由塑料制成的,且看得出原材料,故选B。5.B【详解】句意“你曾经去过希腊吗?”。A.已经(用于肯定句中);B.曾经;C.从不;D.仍然。根据句意可知,表示“曾经去过某地”,且是疑问句,不能用already,never不符合句意,故选B。6.D【详解】句意“-你要待在这里多长时间?-待几天”。根据how long问时间长短以及for+时间段可知,空处要用延续性动词,而go, arrive和come是瞬间动词,故选D。7.D【详解】句意“地震后仅仅有两个人活着”。A.作定语、表语,指人或物,“活泼的,活跃的,充满生机的”;B.living作定语或表语,指人或物,“尚在人间的,健在的”,说明某个时候还活着;C.作定语,后接名词,不指人,“活着的,现场直播的,实况的”;D.表语形容词,可指人或物,作后置定语或补语,说明生与死的界限,与dead对应。本句话中alive作宾补,译为“活着的”,故选D。8.A【详解】句意“我有许多作业要做,以至于我没有时间和朋友玩”。too...to...“太……以至于不能……”, enough...to...足够……可以……。根据第二空后I don’t have time to play with my friends“我没有时间和朋友玩”可知,是一个句子,不用to do,排除C和D;根据第一空后much可知,用so...that...,故选A。【点睛】so...that...与such...that...区别:so+adj/adv+that+句子so+adj+a/an+可数名词单数+that+句子so+many/much/few/little+名词+that+句子such+a/an+adj+可数名词单数+that+句子such+adj+可数名词复数/不可数名词+that+句子such+a lot of/lots of+名词+that+句子9.C【详解】句意“怀特女士在一个如此好的公司成功地得到了这个工作”。根据succeed in doing“成功做某事”可知,排除A和B;get得到;look for寻找(表示动作)。根据句意可知,译为“得到工作”而不是“寻找工作”,故选C。10.D【详解】句意“这本书你已经读了几遍了?”。A.什么时候(问时间);B.多久一次(问频率);C.多长时间(后接一般将来时,且用in+一段时间回答);D.多少次(常和现在完成时连用)。根据空后have read可知,是现在完成时,表示“你已经读了多少次”,故选D。11.C【详解】句意“他们已经打扫了教室,教室现在很干净”。A.过去进行时;B.一般将来时;C.现在完成时;D.一般过去时。根据句意可知,教室是过去打扫的,现在很干净,所以用现在完成时have/has done,故选C。12.D【详解】句意“如果你想成功,你必须抓住你遇到的每一次机会”。A.放弃;B.接受;C.得到;D.抓住。根据句意可知,表示“抓住每一次机会”,故选D。13.C【详解】句意“海伦从未出过国,她的妹妹也没有”。so+助动词/be动词/情态动词+主语:……也是如此;neither+助动词/be动词/情态动词+主语:……也不是。根据never可知,表示“她的妹妹也没去过”,表示否定,用neither,排除A和B,且第一句话为现在完成时,用have/has,主语为her sister,故填neither has her sister,故选C。【点睛】so+助动词/be动词/情态动词+主语(主语不是同一个人):……也是如此。so+主语+助动词/be动词/情态动词(主语是同一个人):的确如此neither+助动词/be动词/情态动词+主语(主语不是同一个人):……也不是neither+主语+助动词/be动词/情态动词(主语是同一个人):的确如此14.A【详解】句意“今天早晨,妈妈让我打扫我的卧室,因为我的卧室太脏了”。根据句意可知,译为“让我打扫卧室”。make使,让,用make sb do结构,故选A。【点睛】不定式作宾补,下列词后省略to:一感二听三使让,还有四看半帮助。若是宾补变主补,to字一定要回府。一感:feel;二听:hear,listen to;三让:let,have,make;四看:see,watch,notice,look at;半帮助help。I saw him enter the room我看到他进了房间。(主动)He was seen to enter the room.他被看到进入房间。(被动)15.A【详解】句意“夏天在海上风帆冲浪是多么有趣啊”。形容词为great,修饰不可数名词fun“乐趣”,用“what+adj+不可数名词或可数名词复数”结构,故填A。【点睛】感叹句句型What+a/an+adj+n(可数名词单数)+主谓What+adj+n(可数名词复数或不可数名词)+主谓How+adj/adv+主谓16.B【详解】句意“我还需要两个小时来完成这个工作”。A.“两者中”另一个;B.(无范围)另一个,另……个;C.其他的(后接可数名词复数=others);D.(无范围)另一些。根据空后two hours可知,用another,译为“另外两小时”。another two hours=two more hours。故选B。17.D【详解】句意“最后敌人在猛烈的攻击下夺得了这个小镇”。A.抓住;B.带走;C.得到;D.夺取。根据句意可知,译为“敌人夺取了这个小镇”,故选D。18.B【详解】句意“到2015年为止,我们已经游览了亚洲的十个国家”。A.现在完成时;B.过去完成时;C.现在进行时;D.一般现在时。根据by 2015“到2015年为止”可知,是过去的时间,用过去完成时had done,故选B。19.D【详解】句意“-你好,乔伊斯,你看起来很忙,我能帮你做一些事情吗?-非常感谢,但是我能自己完成”。A.不用谢(回答感谢);B.不用,谢谢,我不能完成它;C.一点也不,没什么(回答感谢,道歉或者客套);D.非常感谢,但是我能自己完成。根据句意可知,别人要为你提供帮助,首先要谢谢他,B项中I can’t manage“我无法完成它”,说明需要帮助,而不是拒绝。所以应说“非常感谢,但是我能完成它”,故选D。20.B【详解】句意“-对不起,我打碎了你的眼镜。-没事,我已经得到了另外一副眼镜”。A.不用谢(回答感谢);B.没关系,用来安慰别人或回答道歉;C.好的,用来赞同对方的意见;D.对的,赞同对方的说法。根据I’m sorry I’ve broken your glasses可知,表示道歉,所以要安慰别人,故选B。21.E 22.B 23.D 24.A【分析】本篇文章难度适中,主要讲述每天花费两到三个小时到户外运动会减少近视的机会,研究者用新加坡和澳大利亚的100个小孩做了实验。21.句意“一个研究表明:每天花费两到三个小时去户外玩能够减少变成近视的机会”。本句It challenges the belief(信念) that short-sightedness is caused by computer use, watching TV or reading in weak light“它挑战了“近视是由使用电脑、看电视或在弱光下阅读造成的这一观点”,可知,表示“户外玩耍2-3个小时会减少近视的机会”。reduce减少,且根据空前can可知,用动词原形,reduce减少,故选E。22.句意“他们比较了新加坡和澳大利亚100名7岁儿童的视力和习惯”。根据the Singaporean children spent an average(平均) of only half an hour a day ____4____ —90 minutes less than the Australian children“新加坡的孩子每天花费半个小时户外活动,比澳大利亚的小孩少了90分钟”可知,表示对比两个孩子的习惯。habit习惯,且根据空后of 100 seven-year-old children可知,用复数habits,故选B。23.句意“两组都花费相同的时间读书、看电视和打电脑游戏”。根据However, the Singaporean children spent an average(平均) of only half an hour a day ____4____ —90 minutes less than the Australian children“新加坡的孩子每天花费半个小时户外活动,比澳大利亚的小孩少了90分钟”可知,表示户外运动的时间不一样,但是他们用了相同的时间阅读、看电视和打电脑游戏。similar相同的,故选D。24.句意“然而,新加坡的孩子每天花费半个小时户外活动,比澳大利亚的小孩少了90分钟”。根据Spending two or three hours playing outdoors each day can ____1____ the chance of becoming short-sighted“每天花费两到三个小时户外运动能够减少变近视的几率”可知,新加坡的小孩户外运行少。outdoors,在户外,故选A。25.D 26.E 27.B 28.A【分析】本篇文章难度适中,主要讲述经常户外活动的人患有近视眼的几率很小,并讲述原因,最后建议我们经常出去活动。25.句意“人们天生就是远视,但是当人们开始上学并且花很少的时间甚至不花时间参加户外活动,眼睛近视的人的数量就开始变大”。根据空后long-sighted可知,是形容词,空处用副词,且表示“天生远视”,naturally天生地,故选D。26.句意“在世界上,我们也能看到越来越多的城市里的小孩近视,主要的原因可能是城里的小孩在户外花很少的时间”。空处修饰不可数名词time,且城里的小孩和农村的小孩对比,用比较级,less较少的,故选E。27.句意“科学家认为自然光有一种特殊的化学物质,可以阻止眼球变形,防止人们近视”。根据空前and可知,空处与stops并列,所以空处用第三人称单数,且表示“防止近视”。prevents防止,故选B。28.句意“这段时间是用来野餐还是做运动并不重要”。根据句意可以,译为“是否这个事件是用于野餐或运动”,if是否,故选A。29.citizens 30.independent 31.wooden 32.succeed 33.darkness 34.disappear 35.including 36.securely【解析】29.句意“当市民听说他们的足球队输掉了比赛时,他们非常悲伤”。根据空前the可知,空处用名词作主语,citizen市民,且根据空前all可知,用复数,故填citizens。30.句意“老师应该帮助孩子们学习如何独立”。根据空前be可知,空处用形容词,且表示“学会独立”。independent独立的,故填independent。31.句意“我不得不待在一个木屋里,因为外面雨下得很大”。根据空后名词house可知,空处用形容词。wooden木制的,故填wooden。32.句意“我们当中的一些人发现得到一个梦想的工作是困难的”。根据find it difficult to do“发现做某事是困难的”可知,空处用动词原形,succeed成功,动词,succeed in doing成功做某事,故填succeed。33.句意“在他的房间里没有灯,黑暗让人们害怕”。根据句式可知,空处作主语,且根据空前the可知,用名词,darkness黑暗,故填darkness。34.句意“在2050年,很多种动物将会从地球上消失”。根据句式可知,空处用动词,且表示“消失”。disappear消失,且根据空前may可知,用动词原形,故填disappear。35.句意“所有的学生这个周五将要去参加野餐,包括贝蒂和杰瑞”。根据句式可知,空处不作谓语,且译为“包括”,including包括,故填including。36.句意“你需要将绳子系紧,否则树会倒下”。根据句意可知,空处修饰动词tie,用副词,securely牢固的,故填securely。【点睛】考生在做此类题时,首先理解句子或者对话的意思。其次分析括号中单词的词性,联想该单词的常见变形。然后分析句子成分,找出括号中单词在句子中做的成分。最后将所给单词的适当形式填入相应的空格中,再读题,检查句子是否完整,表达是否准确无误。例如第4题,括号中给的词语为success,是名词。根据find it difficult to do“发现做某事是困难的”可知,空处用动词原形,succeed成功,动词,succeed in doing成功做某事,故填succeed。37. hasn’t yet 38. didn’t she 39. so that 40. neither is 41. has been 42. was taken 43.It is exciting for Tony to live on a small farm.【解析】37.变为否定句,在be动词/助动词/情态动词后加not,本句话中在has后加not,且already用于肯定句中,而yet用于疑问句和否定句中。故填hasn’t和yet。38.变为反意疑问句,根据“前肯后否,前否后肯”原则可知,陈述句为肯定句,所以疑问句中用否定形式,根据failed可知,用助动词的过去式did,主语为Judy,所以用人称代词she,故填didn’t she。39.第一句话的句意为“这个电影足够地有趣,我想要再看一遍”。第二空后是一个句子,所以用that,第一空后有形容词interesting,后无修饰的名词,所以用so...that...“如此……以至于……”结构,故填so和that。40.both两者都,反义词为neither“两者都不”。根据句意可知,译为“他们两个都不是运动员”。“neither of+...”作主语时,谓语动词用单数,且空位于句首,故填Neither和is。41.第一句话译为“电影十分钟前开始的”。第二句话中根据for ten minutes可知,用现在完成时have/has done,且begin为瞬间动词,所以要转化成延续性动词be on。主语为the film,是单数,故填has been。42.变为被动语态,将主动语态中的宾语移到主语的位置,用be done结构。根据第一句话中的did可知,用一般过去时,主语为he,用was,take的过去分词为taken,故填was和taken。43.根据所给单词live(居住), it(本句话中作形式主语), to(后接不定式,本句话中to do作真正的主语), exciting(令人振奋的), on(在……上), farm(农场), for(对于), Tony(托尼), is(是), a(一个), small(小的)。连接起来为“对于托尼来说,住在一个小农场里是令人振奋的”。故填It is exciting for Tony to live on a small farm。44.B 45.A 46.C 47.A 48.C 49.D【分析】本篇文章难度适中,主要讲述四部电影的名称、类型、时长、价格以及介绍。44.细节理解题。根据Brave中的Running time:95 minutes、The Grey中的Running time: 117 minutes、Mirror Mirror中的Running time: 106 minutes以及Chimpanzee中的Running time : 78 minutes可知,电影The Grey的时间最长,故选B。45.细节理解题。根据Mirror Mirror中的Price: 80以及For all students, the price will be half可知,票价为80元,三个人是240元,且学生半价,故选A。46.词义猜测题。根据They have to fight against grey wolves that threaten their lives“他们不得不与威胁他们生命的灰狼作斗争”可知,灰狼威胁他们的生命,故选C。47.细节理解题。根据Lily Collins and Julia Roberts are the main actresses in this interesting movie“莉莉·柯林斯和茱莉亚·罗伯茨是这部有趣电影的女主角”可知,莉莉·柯林斯和茱莉亚·罗伯茨是主演,故选A。48.细节理解题。根据It’s about a number of oil men who are in trouble in Alaska after a plane crash“这部电影讲的是一群石油工人在阿拉斯加的一次飞机失事后遇到了麻烦”可知,故事发生在阿拉斯加,在美国,故选C。49.细节理解题。根据根据Lily Collins and Julia Roberts are the main actresses in this interesting movie“莉莉·柯林斯和茱莉亚·罗伯茨是这部有趣电影的女主角”可知,莉莉·柯林斯和茱莉亚·罗伯茨是主演,不是导演,排除A;根据The Grey is based on the short story“Ghost Walker” written by Ian Mackenzie Jeffers“《灰》是根据伊恩·麦肯兹·杰弗斯的短篇小说《幽灵行者》改编的”可知,伊恩·麦肯兹·杰弗斯是作者,不是导演,排除B;根据It’s a nature documentary film about a young chimpanzee named Oscar“这是一部关于一只名叫奥斯卡的小黑猩猩的自然纪录片”可知,这是纪录片,可以看到美丽的自然风光,排除C;根据Merida, a princess refused to marry a person that she dislikes“一个叫作梅丽达的公主拒接嫁给她不喜欢的人”可知,这个公主服从她的内心,故选D。【点睛】做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。例如第1题。根据关键词the longest time可知,定位至Brave中的Running time:95 minutes、The Grey中的Running time: 117 minutes、Mirror Mirror中的Running time: 106 minutes以及Chimpanzee中的Running time : 78 minutes可知,电影The Grey的时间最长,故选B。50.B 51.C 52.D 53.A 54.B 55.C【分析】本篇文章难度适中,主要讲述一个女孩生了重病,她的父亲没有放弃,一天,父亲从报纸上看到一个方法,即每天当孩子睡觉时对着孩子说话可能就会有奇迹发生,于是他试着做,最后奇迹发生了,女孩康复了,医生都不敢相信这样的奇迹。女孩知道父亲的付出后很感动,决定以后好好对待父亲。50.句意“医生告诉这个女孩的父亲,最坏的事情就是她不能一次性跑400米,否则糟糕的问题就会在他的身上出现”。本题考查形容词辨析。A.最好的;B.最坏的;C.最少的;D.最新的。根据The father felt really sad about it“这个父亲对这个感到很悲伤”可知,表示“最坏的事情”。故选B。51.句意“他问医生是否有一些治疗的方法”。本题考查名词辨析。A.需要;B.时间;C.方法;D.想法。根据句意可知,表示“治疗的方法”,故选C。52.句意“一天,报纸上的一条新闻吸引了他”。本题考查动词辨析。A.发现;B.遇见;C.逮捕;D.吸引。根据He began to pay attention to any news from about the girl’s health“他开始关注关于这个小女孩的健康的任何新闻”可知,表示“一条新闻吸引了他”。故选D。53.句意“无论你是什么样的人,我都会永远爱你”。A.什么;B.如何;C.无no matter that这一用法;D.哪一个。be like后缺成份,排除B,且根据句意可知,表示“无论你是什么样的人”,用what,故选A。54.句意“一年一年过去了,魔法出现了”。本题考查动词辨析。A.失败;B.工作;C.去;D.死亡。根据句意可知,表示魔法工作了,故选B。55.句意“随后,这个女孩说,无论什么时候我想到我父亲为我做的事情,我都很感动”。本题考查形容词辨析。A.高兴的;B.伤心的;C.感动的;D.沮丧的。根据I’ll spend all the rest of my life to give my father a happy life“我将花费我余下的生命给我父亲一个开心的生活”以及全文可知,父亲以前为她做了许多事情,所以她是感动的。故选C。【点睛】做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如第1题。首先确定四个单词的含义,A.最好的;B.最坏的;C.最少的;D.最新的。根据The father felt really sad about it“这个父亲对这个感到很悲伤”可知,表示“最坏的事情”。故选B。56.face 57.ahead 58.sleepy 59.yourself 60.break 61.add 62.those【分析】本篇文章难度适中,主要讲述战胜周一恐惧症的几点建议。56.句意“但是,用这些方法,你就能克服那些沮丧情绪并且用微笑面对周一早晨”。根据句意可知,译为“面对周一早晨”。face面对,且根据空前and可知,空处与get保持一致,用动词原形,故填face。57.句意“热爱你的工作将会让你提前期待这一周”。根据句意可知,空处用副词,表示“提前期待”,ahead提前,故填ahead58.句意“如果闹铃响了,你仍然感到困倦,再待5分钟”。根据空前feel可知,空处填形容词。根据stay in for five minutes“再待5分钟”可知,表示“如果你还困倦的话”。sleepy困倦的,故填sleepy。59.句意“尝试给你自己一点额外的东西”。根据give sb sth可知,空处应填表示人的词,根据On Fridays, plan a night out for films or dinner“在周五晚上计划着出去看电影或者吃饭”可知,表示给自己一点额外的东西。yourself你自己,故填yourself。60.句意“这会让你从这周剩下的时间中得到一点休息”。根据空前a little可知,空处用名词,且根据On Fridays, plan a night out for films or dinner“在周五晚上计划着出去看电影或者吃饭”可知,表示“可以休息一下”。break休息,故填break。61.句意“在周一早晨感到有压力只会增加你的沮丧情绪”。根据句意可知,焦虑会增加你的沮丧情绪。add增加,且根据be going to do可知,空处用动词原形,故填add。62.句意“遵循这些小技巧,你不久就会打败那些周一早晨的沮丧情绪”。根据blues可知,是复数,且表示“那些周一早晨的沮丧情绪”,those那些,故填those。63.Because they went there for a vacation. 64.No. it didn’t 65.With a cold voice 66.When Love was becoming restless and hopeless 67.Time 68.Any reasonable answer is OK【分析】本篇文章难度适中个,主要讲述爱去度假,当风暴来临时,爱向其他人求救,但是都被拒绝了,最后时间帮助了它。最后告诉我们,只有时间知道爱是多么地重要。63.细节理解题。根据Once upon a time,all feelings went to an island for a vacation“从前,所有的情感都到一个小岛上度假”可知,所有的情感到岛上度假,故填Because they went there for a vacation。64.细节理解题。根据Richness answered,“No, I can’t. There is a lot of gold and silver in my boat. There is no place here for you. ”“富裕回答:不,我不能,在船上有许多金银,没有地方给你”可知,富裕没有帮助他,故填No. it didn’t。65.细节理解题。根据But Vanity said with a cold voice“但是虚荣用很冰冷的声音说”可知,虚荣用冰冷的声音拒绝他的请求,故填With a cold voice。66.细节理解题。根据Love was becoming restless and hopeless. Just then somebody called out,“Come, Love! I will take you with me.”“爱变得不安和绝望。就在这时,有人喊道:“来吧,爱!”我带你一起去。”可知,当爱感到不安和绝望时,有人帮助了他,故填When Love was becoming restless and hopeless。67.细节理解题。根据Love asked,“Knowledge, do you know who was so kind to give me a lift when no one else wished to help ”“爱问:知识,你知道没有人想要帮助我时谁很善良地帮助了我?”以及Knowledge smiled,“Oh, that was Time.”“知识笑着说:哦,是时间”可知,时间帮助了他,故填Time。68.开放性试题,言之有理即可。例如根据Because only Time is capable of understanding how great Love is“只有时间能够理解爱是多么地伟大”可知,爱很重要,故填Love is important。69.A Present for My Mother Today is March 28th, my mother’s birthday. Today is also Sunday. I wanted to make her happy. I gave her a special present. I helped her do some chores and made her have rest all day. I sweep the floor and did the dishes. I also made meal for my mother. That tasted good. My mother was very happy and she told me with tears in her eyes: “ you’re a good kid!” I was very happy,too.【详解】1.题干解读:本文属于记叙文,讲述我送给母亲的礼物,并且注意时态的使用,主要以一般过去时为主,中间根据内容可以穿插一些其他的时态。2.例文点评:本文属于较好的作文,时态运用准确,内容连贯,符合英语国家的语言习惯,能够灵活运用各种句型、短语,条例清晰。3.高分亮点:短语:make sb adj, made sb do, helpe sb do, too等。句型:My mother was very happy and she told me with tears in her eyes中with的复合结构。【点睛】首先认真审题,看清题目中的要求和要点;然后根据提示内容,列出写作要点及每个要点中可能要用到的表达,例如make sb adj, made sb do, helpe sb do, too以及with的复合结构等;然后紧扣要点,动笔写作,在写作过程中,要注意句与句、段与段之间的过渡,必要时可适当运用表示转折、因果、并列、比较等关系的连词,使文章过渡平稳,自然流畅,;最后,要仔细检查有无单词拼写错误、标点符号误用等,还要检查语法结构是否合理,有无重复、啰嗦的语言,大小写是否正确,词数是否符合要求等。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览