资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台【查漏补缺】高考英语强化训练:阅读理解(原卷)1. 阅读理解Kindness is seen as a true strength, and the success of civilizations relies on kindness. As parents and teachers, we also teach children from a young age to "be kind to one another" and "treat others the way you want to be treated."In addition to being helpful to our interpersonal relationships, research has shown that kindness can even contribute to our well-being. According to the Mayo Clinic, when we perform acts of kindness, the pleasure center in our brain is activated, releasing the stress-reducing hormone (激素) Individuals who volunteer on a regular basis report greater life satisfaction. And what is even greater is that kindness rarely stops with just one person. There can be a positive contagion (扩散) effect, where other people are motivated to be nice if they receive a random act of kindness. The question then arises: Could kindness be harmful to us when it has such clear benefits Let's think about this in the workplace or in an organization.You are the new person on the team and you want to be well-liked and respected by your colleagues. You are a kind person and tell your team, "Let me know how I can help you; I'm always available to help. "Though you may truly mean this, there are unfortunately people in this world who can see your kindness as a weakness. This can lead to you being taken advantage of by others.Let's fast forward a year. You have been in your position now for one year, and you are working with the same team. You are noticing that your colleagues continue asking for your help over and over again. In fact, the only time they communicate with you is when they need something. You have been so helpful to your colleagues and there has rarely been any return from them.In a very broad sense, it is advantageous to be kind to others, and your kind acts will be appreciated and, perhaps, paid forward. However, you need to be willing to say "no". Recognize when your plate is already too full. When people ask you a favor, assess if you have the time, energy, and attention to give to them. To truly be kind, sometimes you need to be more comfortable saying "no" to others and saying "yes" to yourself.1.What has the Mayo Clinic found concerning kindness A.It does good to our mind.B.It reduces hormone levels.C.It adds years to people's life.D.It leads to the success of civilizations.2.What might the new person feel one year later A.Grateful. B.Bored. C.Disappointed. D.Energetic.3.What does the underlined part in the last paragraph mean A.When you're too full to eat anything.B.When your kind acts get appreciated.C.When you should ask others a favor.D.When you're physically and mentally tired.4.What can be the best title for the text A.Your kindness counts for your well-being!B.Are we tiring ourselves with kindness C.Why are random acts of kindness important D.Never underestimate the power of kindness at work!2. 阅读理解New Zealand's amazing scenic beauty plays host to some amazing music, food, and cultural festivals throughout the year. Below are some best festivals in New Zealand to add to your wish list.Wellington on a PlateWhen: 20th—21st November, 2022Where: WellingtonEntry Fee: Free of chargeWellington on a Plate is an impressive food festival in New Zealand which is not limited to just one place. Wellington's restaurants, venues (会场), and even car parks become hosts to this wild celebration. Hamburgers are a popular food choice in Wellington. Besides them, creative cocktails, wines, and over 100 exciting events also wait for you.Rhythm & AlpsWhen: 29th December, 2022Where: Robrosa Station, Wanaka, South IslandEntry Fee: INR.5, 000—34,000Are you crazy about mountains and music Rhythm & Alps is a festival that you can plan a road trip to. It is one of the camping festivals in New Zealand that could bring together world-class bands, DJs and festival-goers to welcome the coming year.Rhythm and VinesWhen: 28th—31st December, 2022Where: Waiohika Estate, GisborneEntry Fee: INR 20,500—34,000Gisborne is the first city in the world to see the New Year, as it is on New Zealand's East Cape. A 3-day-long international music festival, Rhythm and Vines, is held there to welcome the first sunrise of the New Year.Victorian FeteWhen: 21st November, 2022Where: Victorian Precinct, OamaruEntry Fee: INR 700Victorian Fete is a good occasion during which festival-goers take a step back in time to the Victorian era. Festival-goers show up in Victorian full dress during the celebration. Have yours pare time enjoying tasty food, wine, beer, and world-class whisky at one of the exciting New Zealand traditional festivals.5.What is special about Wellington on a Plate A.It's known for its road trips. B.It's held at various locations.C.It's an excellent music festival. D.It's free to members only.6.What do Rhythm & Alps and Rhythm and Vines have in common A.They offer amazing ways to celebrate the New Year.B.They're good choices for camping enthusiasts.C.They come in the first few days of the year.D.They require the same fee for admission.7.Which of the following may remind people of old fashion A.Wellington on a Plate. B.Rhythm & Alps.C.Rhythm and Vines. D.Victorian Fete.3. 阅读理解Protected areas have mixed success in protecting wildlife, according to the largest study on the effects of reserves(保护区).A team led by researchers from the U. K. examined water bird data from 1,506 protected areas and analyzed more than 27, 000 bird populations across the world. The authors write that their study, published in Nature, is the first robust(强有力的), global assessment of protected area influence on bird populations. The scientists found that protected areas with management of water birds and their habitats were more likely to benefit those populations."Our study shows that, while many protected areas are working well, many others are failing to have positive effect," lead author Hannah Wauchope of the University of Exeter says in a statement. Rather than focusing only on the total global area protected, we need more focus on ensuring areas are well-managed to benefit biodiversity(生物多样性) . "The study compared water bird populations before and after the establishment of protected areas and also compared trends of similar populations within and outside of protected areas. Water birds respond quickly to changes in site quality, making them a good group to look at when studying the impact of protected areas."In the majority of places we looked at, wildlife populations were still stable or were increasing, but they weren't doing any better than in unprotected areas," Wauchope says. "That's disappointing, but not surprising. There seems to be this disconnect between people talking about how much land is protected and whether those areas are actually doing anything positive. "This research comes ahead of a United Nations meeting in China to discuss biodiversity goals for the next decade. Several countries have already devoted to protecting 30 percent of the planet by 2030, yet researchers say protection alone does not necessarily ensure positive outcomes for species."Efforts to reach a certain area-based goal such as 30 percent by 2030--without a focus on improving the condition of existing protected areas will achieve little," says co-author Julia Jones from Bangor University. "When world leaders gather in China later this year to set goals for the next decade, I really hope to see a focus on effectiveness of protected areas, rather than simply how much surface area is devoted to them. ""We are not saying protected areas don't work," Wauchope concludes in the statement. "The key point is that their effects vary hugely, and the biggest thing this depends on is whether they are managed with species in mind-we can't just expect protected areas to work without effective management."8.What is the purpose of the UK's study A.To see whether bird populations have increased in protected areas.B.To test whether water birds can adapt to new environments.C.To record the changes of water birds worldwide.D.To help water birds survive in hard conditions.9.Why are water birds chosen as the study subject A.They are an endangered speciesB.They can sense environmental changes.C.They can help change the quality of waters.D.They can hardly be found outside protected areas.10.What fact makes Wauchope feel disappointed A.Protected areas are not attractive to water birds.B.There is a decline in the number of protected areas.C.There is not enough protected land around the world.D.Protected areas fail to work better than unprotected areas.11.What is Hannah Wauchope's advice about protected areas A.They should occupy a large area.B.They should host various animals.C.They should be under good management.4. 阅读理解If you are planning to start a career in the field of education, science, or culture, then an internship (实习) at UNESCO will be ideal for you.Who can apply You have completed your full-time university studies; or.You are studying in a graduate program for a master's degree.Applicants in technical assignments must have reached the last year of their studies in a technical institution.What are the requirements You must be at least 20 years old.You should have a good command (掌握) of either English or French.You must have an excellent knowledge of office-related software.You should be able to work well in a team and adapt to an international working environment.You should possess strong interpersonal and communication skills.What do you need to prepare Visa: You should obtain the necessary visas.Travel: You must arrange and finance your travel to and from the location where you will do your internship.Medical insurance: You must show proof of a comprehensive health insurance valid (有效的) in the target country for the entire period of the internship. UNESCO will provide limited insurance coverage up to USD30, 000 for the internship period.Medical certificate: You must provide a medical certificate indicating you are fit to work.Motivation letter: You should have your motivation letter ready before filling out the application form.Your application will be accessed by UNESCO managers and will stay in our database for six months. We do not respond to every candidate. If selected, you will be contacted by a manager. If you do not receive any update within six months, it means that your application has not been successful.12.According to this passage, applicants are required to________.A.hold a master's degree in scienceB.have international work experienceC.be fluent in either English or FrenchD.present a letter from a technical institution13.What will UNESCO provide for the internship period A.Limited medical insurance coverage. B.Training in communication skills.C.A medical certificate for work. D.Financial support for travel.14.What should applicants do before filling out the application form A.Contact UNESCO managers. B.Get access to the database.C.Keep a motivation letter at hand. D.Work in a team for six months.5. 阅读理解In 1823, a young woman noticed a strange fossil (化石) on a beach near Lyme Regis, England. She dug out the bones and had them carried to her home. She carefully arranged the skeleton(骨架) on a table. Then she saw something extraordinary. The creature's neck was a meter long-more than half the length of its body. It was unlike any animal living on Earth.Even at a young age, Mary Anning had a talent for spotting unusual fossils. Her father died in 1810, leaving her family in. debt, so Mary began selling her fossils to collectors. At 12, she made her first major discovery—a crocodile-like skull(头骨) with a long skeleton. It turned out to be a sea creature that lived long ago. Named ichthyosaur, or "fish-lizard", it was the first extinct animal known to science.Fossil hunting brought in money, but it was a dangerous job. One day, a rock fall killed her dog and almost buried Mary. Despite the dangers, she continued to look for mew finds The long-necked fossil she unearthed in 1823 was another long-dead sea reptile(爬行动物). Known as a plesiosaur, it would inspire legends—including that of the Loch Ness Monster.Mary was not only a skilled fossil hunter; she also carefully examined and recorded her finds. However, she wasn't widely recognized in the scientific community. Only one of her scientific writings got published in her lifetime, in 1839. She was also not allowed to join London's Geological Society, as membership was only available to men.Mary Anning died in 1847, but her contributions have not been forgotten. Her finds are now displayed in museums in London and Paris. The beach near her home is a UNFSCO World Heritage Site, known as the Jurassic Coast. Her life continues to inspire visitors hoping to find their own fossil wonders. According to Britain's Natural History Museum, Mary Anning was "tho greatest fossil hunter the world has ever known".15.The first paragraph is written to_________.A.stress the hard work Mary Anning carried outB.prove the uniqueness of Mary Anning; s findsC.introduce the readers to Mary Anning; s storyD.show the importance of Mary Anning; s discovery16.What can be known about Mary Anning's fossil hunting experience A.Her main purpose was to make scientific contributions.B.She found it hard to make ends meet as a fossil hunter.C.She made her first major discovery in 1823.D.She had a narrow escape from a rock fall.17.Which of the following would the author probably agree with A.Mary Anning deserved more credit.B.More people should join in fossil hunting.C.The Jurassic Coast is in need of protection.D.Mary Anning is the greatest scientist in the world.18.How is the passage mainly developed A.By providing examples.B.By making comparisons.C.By following the order of time.D.By following the order of importance.6. 阅读理解Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit(联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10, 000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12, 000 languages between them.Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialization, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over. At present, the world has about 6, 800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages. Often spoken by many people while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200Languages: the Americas about 1, 000, Africa 2, 400; and Asia and the Pacific perhaps 3, 200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number(中位数) of speakers is a mere 6, 000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that. Already well over 400 of the total of 6, 800 languages are close to extinction(消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150). Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.19.What can we infer about languages in hunter-gatherer times A.They developed very fast. B.They were large in number.C.They had similar patters. D.They were closely connected20.Which of the following best explains "dominant" underlined in paragraph 2?A.Complex. B.Advanced. C.Powerful. D.Modern.21.How many languages are spoken by less than 6, 000 people at present A.About 6, 800. B.About 3, 400.C.About 2, 400. D.About 1, 200.22.What is the main idea of the text A.New languages will be created.B.Peoples lifestyles are reflected in languages.C.Human development results in fewer languages.D.Geography determines language evolution.7. 阅读理解Have you ever walked through a door and thought to yourself, "What was I going to do " If you have, you are not alone. Psychologists believe that walking through a door and entering another room creates a "mental block" in the brain. This is generally referred to as the doorway effect.In the early years of brain research, scientists thought that human memory was like a closet, with many sections in which we could store little boxes of experiences from our lives. Boxes would remain there forever, and whenever we had to look into them, we could just go to that particular section and find that box of memory.Beautiful as this description of human memory formation sounds, it is not true. Our brain is much more complex than that. Psychological studies suggest that our memories are episodic(情节性的)in general. If you think back on anything, you'll probably quickly realize our memories don't function as clear narratives. Instead, they're more episodic and divided into parts.A new research led by psychologist Oliver Baumann from Bond University in Australia suggests that it's not so much the doorways that cause a memory wipe, as moving from one location to a significantly different one—it's the abrupt change of scene that prepares our minds for something new. "A good example is moving around in a department store, " says Baumann. He also points out that a busy and perhaps overloaded brain does seem to play some part in this phenomenon. In other words, walking through open doors is thought to reset memory to make room for a new episode.The good news is that experiencing such forgettable episodes after entering another room does not tell you anything about your memory and intelligence. So when you enter a room and suddenly forget why you are there, you should not think that Alzheimer's disease is creeping up on you!23.Which of the following would most probably be "doorway effect" A.You missed a call and forgot to ring back.B.You read a book and forget what it is about.C.You entered the office and forgot what to get.D.You can remember what you did yesterday.24.What can we learn from the passage A.All memories are linked in the brain.B.Memories are clearly separated in the brain.C.Not all the memories can be found in the brain.D.Memories are stored forever.25.What can we infer from Baumann's research A.Taking an elevator stimulates new memory.B.Walking through open doors results in memory loss.C.A sudden change boosts intelligence development.D.An overloaded brain increases the possibility of doorway effect.26.What does the author think of "doorway effect" A.Insignificant. B.Beneficial. C.Influential. D.Damaging.8. 阅读理解There are many podcasts(播客) that teach English and you can listen to them anytime. Here is a list of some of the best podcasts that you must see.Learn English PodcastThis podcast has three levels. The first is for beginners, the second is for intermediates(中级学生)and the third is for upper intermediates. If a person wants to learn Business English, then episodes are also made for him. Every podcast is short but very informative. Worksheets(活页练习题) and vocabulary tasks are also included.Speaking BroadlyThis podcast is made for advanced learners. Explained through discussion and interviews, each episode has non-native English speakers and every recording also has expert feed back. You will see some common mistakes made by English learners and you can improve your English by learning from those mistakes.The English We SpeakThis podcast airs one episode daily and every episode is only three to four minutes, which talks about phrases and idioms. There are two people in each episode who communicate with each other. Whatever level you are, you will find it rewarding.Elementary PodcastThis podcast is mainly for beginners and intermediate level learners. The length of a podcast is around 25 minutes but you can pause it anytime and continue whenever you want. The hosts of each episode are different.27.Which podcast provides exercises going with it A.Speaking Broadly. B.Elementary Podcast.C.The English We Speak. D.Learn English Podcast28.What do we know about Speaking Broadly A.It records just expert speakers.B.It targets beginners.C.It presents some typical mistakes.D.It provides feedback from listeners.29.What do The English We Speak and Elementary Podcasts have in common A.They are both interactive. B.They cater for beginners.C.They have the same length. D.They share the same contents.9. 阅读理解There seems to be a lot of talk these days about what is fair, and what is not, Most people tend to believe life should be fair. Some of the 99% seem to believe life has treated them unfairly, and some of the1% feel life hasn't treated them fairly enough. My questions are these: What is fairness Is life fair Should life be fair We clearly have no choice about how we come into this world. We have little choice early in life. But as we grow older, choices abound. I have long believed that while we have no control over the beginning of our life. The majority of us have the ability to influence the outcomes we attain. Fairness is a state of mind and most often, an unhealthy state of mind. Our state in life should not, be blamed on our parents, our teachers, or our society-it's largely based on the choices we make, and the attitudes we adopt.Life is full of examples of the uneducated, the mentally and physically challenged people who chose a different path. Regardless of the challenges they faced, they had the character to choose contribution over complaint. I agree that challenges exist. I agree that many have an uphill battle due to the severity of the challenges they face. What I disagree with is the attempt to use fairness to solve all problems in the world. Rules and orders don't create fairness, but people's desire and determination can work around most life challenges.It doesn't matter whether you are born with a silver spoon, plastic spoon, or no spoon at all. A friend of mine came to this country from Africa in his late teens, barely spoke the language, drove a cab while working his way through college, and is now the president of a technology services firm. Stories such as this are all around us-they are not miracles, nor are they the rare exception. They do, however, demonstrate blindness to the mindset of the fairness.30.What does the underlined word "abound" in Paragraph 2 mean A.Change fully. B.Remain the same.C.Exist in great numbers. D.Disappear completely.31.What opinion does the writer agree with A.Most of us can influence the results we achieve.B.Our background determines our choices.C.People's desire creates unfairness.D.We should depend on others to solve all problems.32.What is the primary purpose of the text A.To promote efforts over complaint.B.To stress the importance of fairness.C.To share an inspiring story of a friend.D.To prove that fairness is a state of mind.33.Which of the following can be the best title for the text A.Fairness Is Justice.B.Life Is Not Fair--Deal With It.C.Fairness Comes First.D.Fairness Creates Chances.10. 阅读理解Leaving our hostel in the centre of Phnom Penh, we climb inside our small Tuk Tuk cabin attached to the back of Kiwi's motorbike; a bottle of water in one hand and s surgeon-style mask in the other, we set off on our 45-minute commute(通勤). It is a familiar start to the day for me and two other volunteers, We are setting out to work in an orphanage just outside Cambodia's capital city.The morning rush hour in Phnom Penh is crowded and chaotic. Kiwi directs our path between the trucks, 4x4 Lexus and countless motorbikes. which often carry entire families. We reach the dusty highway, masks and sunshades firmly in place to protect our eyes and lungs. A mixture of concrete buildings and huts exist along the side of the road among a sea of rubbish. The residents often smile and wave as we pass by.We turn onto a farm track. The last part of our journey is a roller coaster, jumping out of potholes(路面坑洼)and turning to avoid falling off the sinking road. We pass huts on stilts(木桩),skinny cows and farm yards where children jump and scream upon seeing us. The stream along the side of the road is almost dry and no crops or trees are across the fields.Finally we arrive at our destination: the oasis(令人快慰的地方) is Samrong Farm. By the gates, a group of 10-year-old children compete in the area of marbles. We're greeted by the shouts of "Cha, cha(short for "teacher")!"from several other kids gathering round. As we climb out of our vehicle, the sun is already hot and the oasis is as dry as the fields surrounding it. In such conditions you would imagine life to be hard, but you wouldn't know it to see the warm smiles and hear the laughter of the residents at Samrong Orphanage.Compared to children in the Western World they have little and yet they give so much in generosity of spirit and enthusiasm for every day. Despite the journey, it is so good to arrive at work in the morning.34.Where was the author going A.To Samrong Orphanage. B.To the oasis of Samrong.C.To the capital of Cambodia. D.To the centre of Phnom Penh.35.What word can be used to describe Kiwi A.Disciplined. B.Confident. C.Devoted. D.Ambitious.36.What did they see along the farm track A.Dry bones. B.Shy children.C.Almost bare fields. D.A roller coaster beside it.37.Where can we read the story A.Sport Magazine. B.History Book.C.Blog. D.Science Magazine.11. 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。There's that old saying: How you do one thing is how you do everything. Therefore, as you become more kind and caring, it shows in everything that you do, even when playing music.I recently went to a jam session (即兴演奏)with some other musicians in town, many of whom I was meeting for the first time. When I used to jam with other musicians, I spent more time in my head thinking about my drumming instead of actually paying attention to what was going on. This time, though, I found that I was more attentive and was able to support the other musicians more through my playing.Because of this, our music was better than ever before, and I could feel the audience was enjoying the music more too, because the music was no longer about me, it was about all of us connecting through the universal language of music.Afterwards, the musicians I played with told me they felt like our hearts were connected while playing, and that we were able to achieve a new level of playing together thanks to our collected approach. When playing, there was no self. There was just us sharing ourselves with our open hearts.I believe that the best musicians in the world have this in common: to see past their own selves and to listen to or connect with their audience and fellow musicians. I've realized all of this thanks to my practice of being a more kind and caring person.So, I would like to thank everyone on this website for opening your hearts and showing me about how to be a more caring person. As I grow into a more kind and caring person, I can now not only bring joy to those in my daily life, but also to those who listen, through my music.38.What does the author think contributed to their better music than ever A.He was more attentive and supportive.B.He played more attentively than before.C.The audience was enjoying the music more.D.He spent more time thinking about his playing.39.Which of the following can best explain "How you do one thing is how you do everything. " A.The way you do everything remains the same.B.A good beginning is sure to bring about success.C.Nothing is too difficult if it is dealt with one step after another.D.To do something well shows your potential to do anything else well.40.The best musicians, in the author's opinion, always have these in common EXCEPT ________.A.being able to see beyond themselvesB.being good at listening to their audienceC.being expert at showing the best selfD.being willing to communicate with others41.What's the last paragraph mainly about A.The author feels thankful for his great changes.B.Love and kindness contributes to the author's success.C.The author is satisfied with his progress in jam session.D.The website helps the author to communicate with others.12. 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中, 选出最佳选项。Nearly two years after the COVID-19 outbreak, China has granted approval to its first antibody combination treatment for COVID-19.A team from Brii Biosciences, Tsinghua University, and the People's Hospital of Shenzhen has accomplished the task in 20 months. It would usually takes 10 years. "It can reduce the rate of hospitalization and death by 80 percent, " said Zhang Linqi, leader of the research team.The new antibody drug is immediately effective when conducted intravenously (静脉注射). Moreover, the treatment can protect people, especially those whose physical condition doesn't allow vaccination, from becoming infected by COVID-19 for around nine to 12 months, said Zhang. How does it work When a virus infects a cell, it relies on an important type of protein: the spike proteins on its surface. The spike proteins serve as a key to unlocking a cell. If a virus cannot enter a cell, it will be destroyed immediately. The job of our antibodies is to block the virus from entering cells. So its target is very precise. In addition, thanks to the coordination between the two antibodies, it is highly efficient and durable in controlling the virus, according to Zhang.Lab tests suggest that the antibody combination can be effective against common COVID-19 variants, including the Alpha, Beta, Delta, Lambda and Mu. Testing with the newer Omicron strain is ongoing. The qualities of the new drug make it especially useful for high-risk groups, such as frontline medical workers and people who are not suitable for vaccination due to various possible health problems.The new drug is expected to come to the market soon, but it's not cheap. That's because of limited production. Also, it typically must be administered intravenously in a hospital setting.Noting that China has used science and technology to fight COVID-19 since the beginning of the outbreak, Zhang said: "Science is the core to solving the issue. Science has shown its power in all sectors, from medical treatment, medicine and vaccine development to prevention and control measures. "42.What do we know about the new drug A.It can remain active in human bodies for 20 months.B.It's unsuitable for people with underlying health problems.C.It proves to be effective against COVID-19 variants alone.D.It promises an 80 percent reduced risk of death.43.How does the drug work A.By getting rid of cells infected with the virus.B.By preventing the virus from attacking cells.C.By assisting the spike proteins in unlocking cells.D.By targeting spike proteins on the surface of cells.44.What is a disadvantage of the drug A.It has some side effects.B.Its ingredients are still in limited supply.C.Not everyone can afford it.D.Only high-risk groups can have access to it.45.What is the Zhang Linqi's attitude towards science and technology in fighting COVID-19 A.Supportive. B.Ambiguous. C.Indifferent. D.Negative.13.阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。Climate change has been a long-standing issue that continuously drives scientists to find green, sustainable fuels. The universe's most abundant element, hydrogen (氢), has drawn their attention and is now on its way to becoming the future of green fuel.More than $150 billion worth of green hydrogen projects were announced globally in 2020, according to Reuters. Airbus, a European multinational aerospace corporation, has taken the lead in the new sustainable fuel industry. It has designed self-contained hydrogen fuel cell pods that can be attached to the underside of airplane wings, promoting the use of hydrogen fuel for long-distance flights, which aim to achieve zero emissions. The company plans to launch hydrogen-powered aircraft in 2035, according to Daily Mail.Compared to fossil fuels, hydrogen is a much more eco-friendly fuel. When hydrogen burns, the only by-product is water. However, the traditional way to get hydrogen from natural gas or coal generates considerable carbon emissions. The greenest way is to obtain hydrogen from water using electrolysis(电解) powered by renewable energy, although this process requires so much electricity that it is quite expensive. The key to making hydrogen competitive with fossil fuels is to lower the production cost to under $1. 50. This would require lowering around 50 percent of renewable power costs and 75 percent of electrolyzer costs, according to Australia's renewable energy agency.Also, shipping liquid hydrogen is challenging, given that needs to be chilled to -253 C to do so. Japan's Kawasaki Heavy Industries is set to complete the construction of the world's first liquefied hydrogen carrier by early 2021. According to Reuters, most of the world's big hydrogen export projects are looking to ship hydrogen in the form of liquid ammonia(氨), which can be changed to hydrogen and needs to be chilled to only -33 C.With more and more countries aiming to cut down carbon emissions to solve the issue of global warming, green hydrogen will help decarbonizing industries that can't be electrified hit the targets."We could use these circumstances, where loads of public money are going to be needed into the energy system, to jump forward towards a hydrogen economy, " said Diederik Samsom, who heads the European Commission's climate cabinet.46.What is the strength of the hydrogen fuel A.It works very efficiently. B.It is convenient to store.C.It is environmentally friendly. D.It produces no by-product.47.What is the challenge when shipping liquid hydrogen A.The expensive cost of shipping.B.The required temperature.C.The construction of liquefied carriers.D.Changing it to the form of liquid ammonia.48.In which industries does green hydrogen benefit for A.Those powered by fossil fuels. B.Those generating electricity.C.Those funded by public money. D.Those making hydrogen.49.What is the most suitable title for the passage A.Fueling a Green Future B.Living a Green LifeC.Shipping Liquid Hydrogen D.Making Hydrogen Competitive14. 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中, 选出最佳选项。From the age of 6, Samirah Horton was bullied(欺凌)by her classmates for the things that made her different-her size and her sharp voice. Rather than giving up, Horton decided to pick up a microphone and make sure other children knew they weren't alone. "I didn't want other kids to go through that experience, "says Horton, "especially at a very young age. Now, alongside attending eighth grade classes, she's also building an anti-bullying platform to reach students across the country.For as long as Horton remembers, she's felt a special connection to music. She remembers her mother always having the radio on, and her father teaching her how to deejay(主持). Music gives her unlimited power to do the duty. "It's music that fuels my mission, allowing me to spread this important message, " she says. Now as the Kid DJ for her hometown team, you can hear anything from the hip-hop classics to songs of her own, including the anti-bullying song "No You Won't Bully Me".Her message has reached beyond the DJ set. At 8, Horton turned one of her songs into a 26-page picture book, which has reached thousands of people across America. In the book, she references the over 160, 000 students who miss school daily for fear of being bullied.Horton isn't sure exactly what the future holds, but for now, she's positive about leading her school's student government. "I don't know exactly what I'll be doing, but I know I'll be making a positive influence on the world, "she says. She's already on her way, but her biggest achievement in her own eyes is persuading others not to doubt themselves along the way. "Don't care what anybody tells you, "'she says. "You are never too young to make a change"50.Why was Horton bullied A.Because of her age. B.Because of her weight.C.Because of her grades. D.Because of her hobby.51.What does the underlined word "mission" in paragraph2 mean A.Task. B.Anger. C.Skill. D.Curiosity.52.What can we learn from Horton's story A.Fear invites danger. B.No voice is too small.C.Success is peace of mind. D.Imperfections are beauty.53.What might be the best title for the passage A.A Picture-Book Writer B.A Hip-Hop Music LoverC.An Environmental Activist D.An Anti-Bullying Advocate15. 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中, 选出最佳选项。The CT COLT(康州语言教师协会)Poetry Competition Committee is happy to announce the opening of registration for the 2022 St. Louis COLT Poetry Competition, taking place on Friday, July 21, 2022, from 3:30 to5:30 PM. The Poetry Recitation Competition is an annul event open to students whose teachers are members of CT, COLT. As you know, last yea we sadly lost our long time board member and treasurer, Paul M. St Louis. In honor of his yeas of commitment to the COLT board and poetry competition, the competition is being renamed.REGISTRATIONAll registration materials are now online.● School Registration / Member RateRegistration is free for members, and an additional $9 per student will be added.●School Registration/Non-Member Rate/Includes Membership-$30This rate includes membership for the person in charge and an additional $9 per student will be added.Please note registration closes on June 30, 2022.AWARDS FOR EXCELLENCECT COLT is pleased to recognize and reward the excellence and achievement of deserving students. Winners:●will receive a paper certificate.● will receive a collection of poems.●will have their names published on the CT COLT website.●will have a special letter of recognition sent to their headteacher.●will receive a well designed pen.We hope that you and your students will be able to participate in the competition this year.54.Why is the competition being renamed A.To honor a person. B.To focus on the topic better.C.To attract more participants. D.To serve a commercial purpose.55.How much is it for a non-member teacher bringing3 students to the competition A.$9. B.$27. C.$30. D.$57.56.What will the headteacher of the winner receive A.A recognition letter. B.A paper certificate.C.A collection of poems. D.A well designed pen.【查漏补缺】高考英语强化训练:七选五(答案)1.【答案】1.A 2.C 3.D 4.B2. 【答案】5.B 6.A 7.D3. 【答案】8.A 9.B 10.D 11.C4. 【答案】12.C 13.A 14.C5. 【答案】15.C 16.D 17.A 18.C6. 【答案】19.B 20.C 21.B 22.C7. 【答案】23.C 24.C 25.D 26.A8. 【答案】27.D 28.C 29.B9. 【答案】30.C 31.A 32.A 33.B10.【答案】34.A 35.B 36.C 37.C11.【答案】38.B 39.A 40.C 41.D12. 【答案】42.D 43.B 44.C 45.A13.【答案】46.C 47.B 48.A 49.A14. 【答案】50.B 51.A 52.B 53.D15. 【答案】54.A 55.D 56.A21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台【查漏补缺】高考英语强化训练:七选五(解析卷)1. 阅读理解Kindness is seen as a true strength, and the success of civilizations relies on kindness. As parents and teachers, we also teach children from a young age to "be kind to one another" and "treat others the way you want to be treated."In addition to being helpful to our interpersonal relationships, research has shown that kindness can even contribute to our well-being. According to the Mayo Clinic, when we perform acts of kindness, the pleasure center in our brain is activated, releasing the stress-reducing hormone (激素) Individuals who volunteer on a regular basis report greater life satisfaction. And what is even greater is that kindness rarely stops with just one person. There can be a positive contagion (扩散) effect, where other people are motivated to be nice if they receive a random act of kindness. The question then arises: Could kindness be harmful to us when it has such clear benefits Let's think about this in the workplace or in an organization.You are the new person on the team and you want to be well-liked and respected by your colleagues. You are a kind person and tell your team, "Let me know how I can help you; I'm always available to help. "Though you may truly mean this, there are unfortunately people in this world who can see your kindness as a weakness. This can lead to you being taken advantage of by others.Let's fast forward a year. You have been in your position now for one year, and you are working with the same team. You are noticing that your colleagues continue asking for your help over and over again. In fact, the only time they communicate with you is when they need something. You have been so helpful to your colleagues and there has rarely been any return from them.In a very broad sense, it is advantageous to be kind to others, and your kind acts will be appreciated and, perhaps, paid forward. However, you need to be willing to say "no". Recognize when your plate is already too full. When people ask you a favor, assess if you have the time, energy, and attention to give to them. To truly be kind, sometimes you need to be more comfortable saying "no" to others and saying "yes" to yourself.1.What has the Mayo Clinic found concerning kindness A.It does good to our mind.B.It reduces hormone levels.C.It adds years to people's life.D.It leads to the success of civilizations.2.What might the new person feel one year later A.Grateful. B.Bored. C.Disappointed. D.Energetic.3.What does the underlined part in the last paragraph mean A.When you're too full to eat anything.B.When your kind acts get appreciated.C.When you should ask others a favor.D.When you're physically and mentally tired.4.What can be the best title for the text A.Your kindness counts for your well-being!B.Are we tiring ourselves with kindness C.Why are random acts of kindness important D.Never underestimate the power of kindness at work!【答案】1.A2.C3.D4.B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了善良被视为一种真正的力量,父母和老师教导我们善待他人,善意有如此明显的好处,它会对我们有害吗?当人们要求帮忙时,要评估自己是否有时间、精力和注意力给他们。要更自在地对别人说“不”,对自己说“是”。【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断,句义猜测和主旨大意四个题型的考查,是一篇教育类阅读,通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。1.考查细节理解。根据第二段中的“According to the Mayo Clinic, when we perform acts of kindness, the pleasure center in our brain is activated, releasing the stress-reducing hormone Individuals who volunteer on a regular basis report greater life satisfaction. And what is even greater is that kindness rarely stops with just one person.”根据梅奥诊所的说法,当我们进行善举时,我们大脑中的快乐中心被激活,释放减压激素定期志愿服务的人报告更高的生活满意度。更重要的是,善良很少只停留在一个人身上。可知,实行善举可以激活大脑中的快乐,释放压力和提高生活满意度,即对我们的大脑是有好处的。故选A。2.考查推理判断。根据第三段中的“Though you may truly mean this, there are unfortunately people in this world who can see your kindness as a weakness. This can lead to you being taken advantage of by others.”虽然你可能真的是这个意思,但不幸的是,这个世界上有些人可以将你的善良视为一种弱点。这可能会导致你被别人利用;以及第四段中的“Let's fast forward a year. You have been in your position now for one year, and you are working with the same team. You are noticing that your colleagues continue asking for your help over and over again. ”让我们快进一年。你现在已经在你的职位上工作了一年,你正在与同一个团队合作。你注意到你的同事一遍又一遍地向你寻求帮助。可知,新人一年后可能会被别人利用,会受到伤害,即会失望。故选C。3.考查句义猜测。根据最后一段中的“When people ask you a favor, assess if you have the time, energy, and attention to give to them. To truly be kind, sometimes you need to be more comfortable saying “no” to others and saying ‘yes’ to yourself.”当人们要求你帮忙时,评估你是否有时间、精力和注意力给他们。要真正善良,有时你需要更自在地对别人说“不”,对自己说“是”。可知,在决定是否帮助别人时,要看自己是否有时间、精力和注意力,以此推测划线句子指的是要意识到自己是否有时间、精力和注意力,即要意识到自己是否身心疲惫。故选D。4.考查主旨大意。根据第二段中的“The question then arises: Could kindness be harmful to us when it has such clear benefits Let's think about this in the workplace or in an organization.”那么问题来了:当善良有如此明显的好处时,它会对我们有害吗?让我们在工作场所或组织中考虑这个问题,可知,本文主要在讲做善事对我们是否有坏处,“我们是不是因为善良而疲惫不堪?”最适合做本文的标题。故选B。2. 阅读理解New Zealand's amazing scenic beauty plays host to some amazing music, food, and cultural festivals throughout the year. Below are some best festivals in New Zealand to add to your wish list.Wellington on a PlateWhen: 20th—21st November, 2022Where: WellingtonEntry Fee: Free of chargeWellington on a Plate is an impressive food festival in New Zealand which is not limited to just one place. Wellington's restaurants, venues (会场), and even car parks become hosts to this wild celebration. Hamburgers are a popular food choice in Wellington. Besides them, creative cocktails, wines, and over 100 exciting events also wait for you.Rhythm & AlpsWhen: 29th December, 2022Where: Robrosa Station, Wanaka, South IslandEntry Fee: INR.5, 000—34,000Are you crazy about mountains and music Rhythm & Alps is a festival that you can plan a road trip to. It is one of the camping festivals in New Zealand that could bring together world-class bands, DJs and festival-goers to welcome the coming year.Rhythm and VinesWhen: 28th—31st December, 2022Where: Waiohika Estate, GisborneEntry Fee: INR 20,500—34,000Gisborne is the first city in the world to see the New Year, as it is on New Zealand's East Cape. A 3-day-long international music festival, Rhythm and Vines, is held there to welcome the first sunrise of the New Year.Victorian FeteWhen: 21st November, 2022Where: Victorian Precinct, OamaruEntry Fee: INR 700Victorian Fete is a good occasion during which festival-goers take a step back in time to the Victorian era. Festival-goers show up in Victorian full dress during the celebration. Have yours pare time enjoying tasty food, wine, beer, and world-class whisky at one of the exciting New Zealand traditional festivals.5.What is special about Wellington on a Plate A.It's known for its road trips. B.It's held at various locations.C.It's an excellent music festival. D.It's free to members only.6.What do Rhythm & Alps and Rhythm and Vines have in common A.They offer amazing ways to celebrate the New Year.B.They're good choices for camping enthusiasts.C.They come in the first few days of the year.D.They require the same fee for admission.7.Which of the following may remind people of old fashion A.Wellington on a Plate. B.Rhythm & Alps.C.Rhythm and Vines. D.Victorian Fete.【答案】5.B6.A7.D【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了一些新西兰最好的节日。【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。5.考查细节理解。根据Wellington on a Plate部分中的“Wellington on a Plate is an impressive food festival in New Zealand which is not limited to just one place. Wellington's restaurants, venues(会场), and even car parks become hosts to this wild celebration.”Wellington on a Plate是新西兰一个令人印象深刻的美食节,不仅限于一个地方。惠灵顿的餐馆、场所甚至停车场都成为这场狂野庆典的举办地。可知,Wellington on a Plate美食节在很多的地方都有举办。故选B。6.考查细节理解。根据Rhythm & Alps部分中的“Rhythm & Alps is a festival that you can plan a road trip to. It is one of the camping festivals in New Zealand that could bring together world-class bands, DJs and festival-goers to welcome the coming year.”Rhythm & Alps是一个你可以计划公路旅行(参加的)节日。这是新西兰的露营节日之一,可以把世界级的乐队、 DJ 和节日游客聚集到一起来迎接新的一年;以及Rhythm and Vines部分中的“A 3-day-long international music festival, Rhythm and Vines, is held there to welcome the first sunrise of the New Year.”一个为期三天的国际音乐节“Rhythm and Vines”在这里举行,以迎接新年的第一缕阳光。可知,两个节日中虽然节目的组成形式有区别,但都是通过这些形式来迎接新年。故选A。7.考查细节理解。根据Victorian Fete部分中的“Victorian Fete is a good occasion during which festival-goers take a step back in time to the Victorian era. Festival-goers show up in Victorian full dress during the celebration. ”维多利亚时代的狂欢节是一个很好的节日,在这个节日里,人们可以回到维多利亚时代。庆祝活动期间,人们穿着维多利亚时代的正装出现。可知,在Victorian Fete,人们可以体验维多利亚时代人们的生活,人们穿着维多利亚时代的正装出现。故选D。3. 阅读理解Protected areas have mixed success in protecting wildlife, according to the largest study on the effects of reserves(保护区).A team led by researchers from the U. K. examined water bird data from 1,506 protected areas and analyzed more than 27, 000 bird populations across the world. The authors write that their study, published in Nature, is the first robust(强有力的), global assessment of protected area influence on bird populations. The scientists found that protected areas with management of water birds and their habitats were more likely to benefit those populations."Our study shows that, while many protected areas are working well, many others are failing to have positive effect," lead author Hannah Wauchope of the University of Exeter says in a statement. Rather than focusing only on the total global area protected, we need more focus on ensuring areas are well-managed to benefit biodiversity(生物多样性) . "The study compared water bird populations before and after the establishment of protected areas and also compared trends of similar populations within and outside of protected areas. Water birds respond quickly to changes in site quality, making them a good group to look at when studying the impact of protected areas."In the majority of places we looked at, wildlife populations were still stable or were increasing, but they weren't doing any better than in unprotected areas," Wauchope says. "That's disappointing, but not surprising. There seems to be this disconnect between people talking about how much land is protected and whether those areas are actually doing anything positive. "This research comes ahead of a United Nations meeting in China to discuss biodiversity goals for the next decade. Several countries have already devoted to protecting 30 percent of the planet by 2030, yet researchers say protection alone does not necessarily ensure positive outcomes for species."Efforts to reach a certain area-based goal such as 30 percent by 2030--without a focus on improving the condition of existing protected areas will achieve little," says co-author Julia Jones from Bangor University. "When world leaders gather in China later this year to set goals for the next decade, I really hope to see a focus on effectiveness of protected areas, rather than simply how much surface area is devoted to them. ""We are not saying protected areas don't work," Wauchope concludes in the statement. "The key point is that their effects vary hugely, and the biggest thing this depends on is whether they are managed with species in mind-we can't just expect protected areas to work without effective management."8.What is the purpose of the UK's study A.To see whether bird populations have increased in protected areas.B.To test whether water birds can adapt to new environments.C.To record the changes of water birds worldwide.D.To help water birds survive in hard conditions.9.Why are water birds chosen as the study subject A.They are an endangered speciesB.They can sense environmental changes.C.They can help change the quality of waters.D.They can hardly be found outside protected areas.10.What fact makes Wauchope feel disappointed A.Protected areas are not attractive to water birds.B.There is a decline in the number of protected areas.C.There is not enough protected land around the world.D.Protected areas fail to work better than unprotected areas.11.What is Hannah Wauchope's advice about protected areas A.They should occupy a large area.B.They should host various animals.C.They should be under good management.D.They should give water birds more freedom.【答案】8.A9.B10.D11.C【解析】【分析】本文是一篇说明文,研究表明:保护区在保护野生动物方面成效参差不齐。【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。8.考查推理判断。根据第二段中的“The authors write that their study, published in Nature, is the first robust(强有力的), global assessment of protected area influence on bird populations. ”作者在他们的研究中写道,发表在《自然》杂志上,这是第一个关于保护区对鸟类种群影响的强有力的全球评估。可知,这次研究的目的是为了发现保护区对鸟类种群的数量影响进行评估。故选A。9.考查细节理解。根据第三段中的“The study compared water bird populations before and after the establishment of protected areas and also compared trends of similar populations within and outside of protected areas. Water birds respond quickly to changes in site quality, making them a good group to look at when studying the impact of protected areas.”这项研究比较了建立保护区前后的水鸟种群,并比较了保护区内外相似种群的趋势。水鸟对场地质量的变化反应迅速,使它们成为研究保护区影响的一个很好的群体。可知,由于水鸟对场地质量的变化反应迅速,使它们成为研究保护区影响的一个很好的群体。故选B。10.考查细节理解。根据第四段中的“‘In the majority of places we looked at, wildlife populations were still stable or were increasing, but they weren't doing any better than in unprotected areas, ’ Wauchope says. ‘That's disappointing, but not surprising.’”Wauchope说:“在我们观察的大多数地方,野生动物的数量仍然稳定或者在增加,但是野生动物的数量并没有比未受保护的地区更好。这很令人失望,但并不令人惊讶。可知,让Wauchope失望的是,和未受保护的地区相比,保护区的作用并没有得到很好的展现。故选D。11.考查细节理解。根据最后一段“‘We are not saying protected areas don’t work, ’Wauchope concludes in the statement. ‘The key point is that their effects vary hugely, and the biggest thing this depends on is whether they are managed with species in mind-we can’t just expect protected areas to work without effective management. ’”“我们并不是说保护区不起作用,”Wauchope在声明中总结出关键的一点是,它们的影响差别很大,最大的问题是,这取决于它们的管理是否考虑到物种——我们不能指望保护区在没有有效管理的情况下发挥作用。”可知,在Wauchope看来,保护区的作用取决于它们的管理是否考虑到物种,所以对于保护区,Wauchope的建议是保护区要在有效管理的情况下发挥作用。故选C。4. 阅读理解If you are planning to start a career in the field of education, science, or culture, then an internship (实习) at UNESCO will be ideal for you.Who can apply You have completed your full-time university studies; or.You are studying in a graduate program for a master's degree.Applicants in technical assignments must have reached the last year of their studies in a technical institution.What are the requirements You must be at least 20 years old.You should have a good command (掌握) of either English or French.You must have an excellent knowledge of office-related software.You should be able to work well in a team and adapt to an international working environment.You should possess strong interpersonal and communication skills.What do you need to prepare Visa: You should obtain the necessary visas.Travel: You must arrange and finance your travel to and from the location where you will do your internship.Medical insurance: You must show proof of a comprehensive health insurance valid (有效的) in the target country for the entire period of the internship. UNESCO will provide limited insurance coverage up to USD30, 000 for the internship period.Medical certificate: You must provide a medical certificate indicating you are fit to work.Motivation letter: You should have your motivation letter ready before filling out the application form.Your application will be accessed by UNESCO managers and will stay in our database for six months. We do not respond to every candidate. If selected, you will be contacted by a manager. If you do not receive any update within six months, it means that your application has not been successful.12.According to this passage, applicants are required to________.A.hold a master's degree in scienceB.have international work experienceC.be fluent in either English or FrenchD.present a letter from a technical institution13.What will UNESCO provide for the internship period A.Limited medical insurance coverage. B.Training in communication skills.C.A medical certificate for work. D.Financial support for travel.14.What should applicants do before filling out the application form A.Contact UNESCO managers. B.Get access to the database.C.Keep a motivation letter at hand. D.Work in a team for six months.【答案】12.C13.A14.C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了联合国教科文组织的实习项目。【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。12.考查细节理解。根据What are the requirements?部分中的“You should have a good command (掌握) of either English or French”你应该精通英语或法语,可知,申请者必须精通英语或法语,故选C。13.考查细节理解。根据What do you need to prepare?部分中的“UNESCO will provide limited insurance coverage up to USD30,000 for the internship period”联合国教科文组织将为实习期间提供不超过3万美元的有限保险,可知,教科文组织为实习期间提供有限的医疗保险,故选A。14.考查细节理解。根据倒数第二段中的“You should have your motivation letter ready before filling out the application form.”在填写申请表之前,你应该准备好你的动机信,可知,在填写申请表之前,申请人应将动机信放在手边,故选C。5. 阅读理解In 1823, a young woman noticed a strange fossil (化石) on a beach near Lyme Regis, England. She dug out the bones and had them carried to her home. She carefully arranged the skeleton(骨架) on a table. Then she saw something extraordinary. The creature's neck was a meter long-more than half the length of its body. It was unlike any animal living on Earth.Even at a young age, Mary Anning had a talent for spotting unusual fossils. Her father died in 1810, leaving her family in. debt, so Mary began selling her fossils to collectors. At 12, she made her first major discovery—a crocodile-like skull(头骨) with a long skeleton. It turned out to be a sea creature that lived long ago. Named ichthyosaur, or "fish-lizard", it was the first extinct animal known to science.Fossil hunting brought in money, but it was a dangerous job. One day, a rock fall killed her dog and almost buried Mary. Despite the dangers, she continued to look for mew finds The long-necked fossil she unearthed in 1823 was another long-dead sea reptile(爬行动物). Known as a plesiosaur, it would inspire legends—including that of the Loch Ness Monster.Mary was not only a skilled fossil hunter; she also carefully examined and recorded her finds. However, she wasn't widely recognized in the scientific community. Only one of her scientific writings got published in her lifetime, in 1839. She was also not allowed to join London's Geological Society, as membership was only available to men.Mary Anning died in 1847, but her contributions have not been forgotten. Her finds are now displayed in museums in London and Paris. The beach near her home is a UNFSCO World Heritage Site, known as the Jurassic Coast. Her life continues to inspire visitors hoping to find their own fossil wonders. According to Britain's Natural History Museum, Mary Anning was "tho greatest fossil hunter the world has ever known".15.The first paragraph is written to_________.A.stress the hard work Mary Anning carried outB.prove the uniqueness of Mary Anning; s findsC.introduce the readers to Mary Anning; s storyD.show the importance of Mary Anning; s discovery16.What can be known about Mary Anning's fossil hunting experience A.Her main purpose was to make scientific contributions.B.She found it hard to make ends meet as a fossil hunter.C.She made her first major discovery in 1823.D.She had a narrow escape from a rock fall.17.Which of the following would the author probably agree with A.Mary Anning deserved more credit.B.More people should join in fossil hunting.C.The Jurassic Coast is in need of protection.D.Mary Anning is the greatest scientist in the world.18.How is the passage mainly developed A.By providing examples.B.By making comparisons.C.By following the order of time.D.By following the order of importance.【答案】15.C16.D17.A18.C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了伟大的化石采集者玛丽·安宁的故事。【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇人物类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。15.考查推理判断。根据第一段中的“In 1823, a young woman noticed a strange fossil (化石) on a beach near Lyme Regis, England. She dug out the bones and had them carried to her home.She carefully arranged the skeleton(骨架) on a table. Then she saw something extraordinary. ”1823年,一位年轻女子在英格兰莱姆里吉斯附近的海滩上发现了一块奇怪的化石。她把骨头挖出来,让人抬回家。她仔细地把骷髅放在桌子上。然后她看到了一些不寻常的事情。可知,本段点出时间、地点和人物,并介绍了事件的起因、经过和结果,所以本段是为了向读者介绍玛丽·安宁的故事。故选C。16.考查细节理解。根据第三段中的“Fossil hunting brought in money, but it was a dangerous job. One day, a rock fall killed her dog and almost buried Mary. ”化石采集带来了收入,但这是一项危险的工作。一天,一场落石砸死了她的狗,差点把玛丽埋了。可知,在化石搜寻经历中,她从岩崩中死里逃生。故选D。17.考查推理判断。根据倒数第二段中的“Mary was not only a skilled fossil hunter; she also carefully examined and recorded her finds. However, she wasn’t widely recognized in the scientific community. ”玛丽不仅是一个熟练的化石采集者;她还仔细检查并记录了她的发现。然而,她在科学界并没有得到广泛认可。可推知,作者认为玛丽·安宁应该得到更多的赞扬。故选A。18.考查推理判断。根据第二段中的“Even at a young age, Mary Anning had a talent for spotting unusual fossils.”甚至在很小的时候,玛丽·安宁就有发现不寻常化石的天赋;“At 12, she made her first major discovery—a crocodile-like skull(头骨) with a long skeleton.”12岁时,她有了第一个重大发现——一个长骨架的鳄鱼状头骨;第三段中的“ The long-necked fossil she unearthed in 1823 was another long-dead sea reptile(爬行动物). ”她在1823年发掘出的长颈化石是另一种死去已久的海洋爬行动物;以及最后一段中的“Mary Anning died in 1847, but her contributions have not been forgotten. ”玛丽·安宁于1847年去世,但她的贡献并未被遗忘。可知,这篇文章主要是按照时间顺序展开的。故选C。6. 阅读理解Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit(联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10, 000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12, 000 languages between them.Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialization, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over. At present, the world has about 6, 800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages. Often spoken by many people while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200Languages: the Americas about 1, 000, Africa 2, 400; and Asia and the Pacific perhaps 3, 200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number(中位数) of speakers is a mere 6, 000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that. Already well over 400 of the total of 6, 800 languages are close to extinction(消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150). Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.19.What can we infer about languages in hunter-gatherer times A.They developed very fast. B.They were large in number.C.They had similar patters. D.They were closely connected20.Which of the following best explains "dominant" underlined in paragraph 2?A.Complex. B.Advanced. C.Powerful. D.Modern.21.How many languages are spoken by less than 6, 000 people at present A.About 6, 800. B.About 3, 400.C.About 2, 400. D.About 1, 200.22.What is the main idea of the text A.New languages will be created.B.Peoples lifestyles are reflected in languages.C.Human development results in fewer languages.D.Geography determines language evolution.【答案】19.B20.C21.B22.C【解析】【分析】本文是一篇说明文,讲述了随着社会的发展人类语言越来越少及其原因。【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测,推理判断和主旨大意四个题型的考查,是一篇社会现象类阅读,通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。19.考查推理判断。根据第一段中的“When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other... when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.”当世界以依靠狩猎为生的人组成的时候,小而联系紧密的群落形成了他们彼此之间独立的讲话模式……当世界上的人口数量不到一千万时,语言种类达到了12,000种。可推知,当时的语言种类很多。故选B。20.考查词义猜测。根据第二段中的“dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.”可知,英语、西班牙语和汉语正在快速替代其他语言。可推知dominant languages意为“强有力的语言”。故选C。21.考查细节理解。根据第二段中的“At present, the world has about 6,800 languages.”目前,世界上大约有6800种语言;以及第三段中的“The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the world's languages are spoken by fewer people than that. ”讲语言的人数中位数仅为6000人,这意味着世界上一半的语言使用者少于这个数字。可知,目前世界上大约有6800种语言,但是讲的人数少于6000人的占一半即3400。故选B。22.考查主旨大意。根据第一段中的“Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going.”几千年来,语言一直在来来往往,但最近来的更少,去的更多。可知,语言的产生和消失进行了几千年,但最近语言产生的少,消失的太多。故选C。7. 阅读理解Have you ever walked through a door and thought to yourself, "What was I going to do " If you have, you are not alone. Psychologists believe that walking through a door and entering another room creates a "mental block" in the brain. This is generally referred to as the doorway effect.In the early years of brain research, scientists thought that human memory was like a closet, with many sections in which we could store little boxes of experiences from our lives. Boxes would remain there forever, and whenever we had to look into them, we could just go to that particular section and find that box of memory.Beautiful as this description of human memory formation sounds, it is not true. Our brain is much more complex than that. Psychological studies suggest that our memories are episodic(情节性的)in general. If you think back on anything, you'll probably quickly realize our memories don't function as clear narratives. Instead, they're more episodic and divided into parts.A new research led by psychologist Oliver Baumann from Bond University in Australia suggests that it's not so much the doorways that cause a memory wipe, as moving from one location to a significantly different one—it's the abrupt change of scene that prepares our minds for something new. "A good example is moving around in a department store, " says Baumann. He also points out that a busy and perhaps overloaded brain does seem to play some part in this phenomenon. In other words, walking through open doors is thought to reset memory to make room for a new episode.The good news is that experiencing such forgettable episodes after entering another room does not tell you anything about your memory and intelligence. So when you enter a room and suddenly forget why you are there, you should not think that Alzheimer's disease is creeping up on you!23.Which of the following would most probably be "doorway effect" A.You missed a call and forgot to ring back.B.You read a book and forget what it is about.C.You entered the office and forgot what to get.D.You can remember what you did yesterday.24.What can we learn from the passage A.All memories are linked in the brain.B.Memories are clearly separated in the brain.C.Not all the memories can be found in the brain.D.Memories are stored forever.25.What can we infer from Baumann's research A.Taking an elevator stimulates new memory.B.Walking through open doors results in memory loss.C.A sudden change boosts intelligence development.D.An overloaded brain increases the possibility of doorway effect.26.What does the author think of "doorway effect" A.Insignificant. B.Beneficial. C.Influential. D.Damaging.【答案】23.C24.C25.D26.A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了门口效应以及其产生的原因。【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇科普类阅读,首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案。23.考查细节理解。根据第一段“Have you ever walked through a door and thought to yourself, ‘What was I going to do ’ If you have, you are not alone. Psychologists believe that walking through a door and entering another room creates a ‘mental block’ in the brain. This is generally referred to as the doorway effect.”你有没有穿过一扇门,心中在想:“我是要去干什么?”如果你有,你并不孤单。心理学家认为,穿过一扇门进入另一个房间会在大脑中造成“精神障碍”。这通常被称为门口效应。可知,进入一个房间忘记自己要做的事情被称作门口效应。故选C。24.考查推理判断。根据第二段“In the early years of brain research, scientists thought that human memory was like a closet, with many sections in which we could store little boxes of experiences from our lives. Boxes would remain there forever, and whenever we had to look into them, we could just go to that particular section and find that box of memory.”在早期的大脑研究中,科学家们认为人类的记忆就像一个壁橱,有很多区域,我们可以在其中存储我们生活中的经历。盒子会永远留在那里,每当我们需要查看它们的时候,我们就可以去那个特定的区域,找到那个记忆盒子;以及第三段“Beautiful as this description of human memory formation sounds, it is not true. Our brain is much more complex than that. Psychological studies suggest that our memories are episodic(情节性的)in general. If you think back on anything, you’ll probably quickly realize our memories don’t function as clear narratives. Instead, they’re more episodic and divided into parts.”这个关于人类记忆形成的描述听起来很美,但它是不真实的。我们的大脑比这复杂的多。心理学研究表明,我们的记忆通常是情节性的。如果你回想什么事情,你可能很快就会意识到我们的记忆并不是清晰的叙事。相反,它们更有情节性,被分成了多个部分。可知,并不是所有的记忆都是可以在大脑中找到的。故选C。25.考查细节理解。根据倒数第二段中的" He also points out that a busy and perhaps overloaded brain does seem to play some part in this phenomenon. ” 他还指出,一个忙碌且可能超负荷的大脑似乎确实在这种现象中发挥了一些作用,可知,超负荷的大脑会增加门口效应的可能性。故选D。26.考查推理判断。根据最后一段“The good news is that experiencing such forgettable episodes after entering another room does not tell you anything about your memory and intelligence. So when you enter a room and suddenly forget why you are there, you should not think that Alzheimer's disease is creeping up on you!”好消息是,在进入另一个房间后经历这种遗忘的插曲不会告诉你任何关于你的记忆力和智力的事情。所以,当你走进一个房间,突然忘记了自己为什么在那里时,你不应该认为阿尔茨海默病正在悄悄靠近你!可知出现门口效应并不表示记忆力或智力出现问题,没有什么影响。故选A。8. 阅读理解There are many podcasts(播客) that teach English and you can listen to them anytime. Here is a list of some of the best podcasts that you must see.Learn English PodcastThis podcast has three levels. The first is for beginners, the second is for intermediates(中级学生)and the third is for upper intermediates. If a person wants to learn Business English, then episodes are also made for him. Every podcast is short but very informative. Worksheets(活页练习题) and vocabulary tasks are also included.Speaking BroadlyThis podcast is made for advanced learners. Explained through discussion and interviews, each episode has non-native English speakers and every recording also has expert feed back. You will see some common mistakes made by English learners and you can improve your English by learning from those mistakes.The English We SpeakThis podcast airs one episode daily and every episode is only three to four minutes, which talks about phrases and idioms. There are two people in each episode who communicate with each other. Whatever level you are, you will find it rewarding.Elementary PodcastThis podcast is mainly for beginners and intermediate level learners. The length of a podcast is around 25 minutes but you can pause it anytime and continue whenever you want. The hosts of each episode are different.27.Which podcast provides exercises going with it A.Speaking Broadly. B.Elementary Podcast.C.The English We Speak. D.Learn English Podcast28.What do we know about Speaking Broadly A.It records just expert speakers.B.It targets beginners.C.It presents some typical mistakes.D.It provides feedback from listeners.29.What do The English We Speak and Elementary Podcasts have in common A.They are both interactive. B.They cater for beginners.C.They have the same length. D.They share the same contents.【答案】27.D28.C29.B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个帮助英语学习的英语播客。【点评】考查阅读理解,包含细节理解题,是一篇介绍类阅读,注意先略读文章,掌握文章大意,再分析题干及选项,到文中找到相关内容并进行理解。27.考查细节理解。根据 Learn English Podcast部分中的“Every podcast is short but very informative. Worksheets and vocabulary tasks are also included.”每个播客都很短,但信息量很大。还包括活页练习题和词汇任务。可知,Learn English Podcast提供了活页练习题和词汇练习。故选D。28.考查细节理解。根据Speaking Broadly部分中的“You will see some common mistakes made by English learners and you can improve your English by learning from those mistakes.”你会看到英语学习者犯的一些常见错误,你可以通过从这些错误中学习来提高你的英语水平。可知,该播客提供了英语学习者会常犯的错误。故选C。29.考查细节理解。根据 The English We Speak部分中的“Whatever level you are, you will find it rewarding.”无论你是什么水平,你都会发现它是有益的;以及Elementary Podcast部分中的“This podcast is mainly for beginners and intermediate level learners.”该播客主要面向初学者和中级学习者。可知,二者都适合初学者。故选B。9. 阅读理解There seems to be a lot of talk these days about what is fair, and what is not, Most people tend to believe life should be fair. Some of the 99% seem to believe life has treated them unfairly, and some of the1% feel life hasn't treated them fairly enough. My questions are these: What is fairness Is life fair Should life be fair We clearly have no choice about how we come into this world. We have little choice early in life. But as we grow older, choices abound. I have long believed that while we have no control over the beginning of our life. The majority of us have the ability to influence the outcomes we attain. Fairness is a state of mind and most often, an unhealthy state of mind. Our state in life should not, be blamed on our parents, our teachers, or our society-it's largely based on the choices we make, and the attitudes we adopt.Life is full of examples of the uneducated, the mentally and physically challenged people who chose a different path. Regardless of the challenges they faced, they had the character to choose contribution over complaint. I agree that challenges exist. I agree that many have an uphill battle due to the severity of the challenges they face. What I disagree with is the attempt to use fairness to solve all problems in the world. Rules and orders don't create fairness, but people's desire and determination can work around most life challenges.It doesn't matter whether you are born with a silver spoon, plastic spoon, or no spoon at all. A friend of mine came to this country from Africa in his late teens, barely spoke the language, drove a cab while working his way through college, and is now the president of a technology services firm. Stories such as this are all around us-they are not miracles, nor are they the rare exception. They do, however, demonstrate blindness to the mindset of the fairness.30.What does the underlined word "abound" in Paragraph 2 mean A.Change fully. B.Remain the same.C.Exist in great numbers. D.Disappear completely.31.What opinion does the writer agree with A.Most of us can influence the results we achieve.B.Our background determines our choices.C.People's desire creates unfairness.D.We should depend on others to solve all problems.32.What is the primary purpose of the text A.To promote efforts over complaint.B.To stress the importance of fairness.C.To share an inspiring story of a friend.D.To prove that fairness is a state of mind.33.Which of the following can be the best title for the text A.Fairness Is Justice.B.Life Is Not Fair--Deal With It.C.Fairness Comes First.D.Fairness Creates Chances.【答案】30.C31.A32.A33.B【解析】【分析】本文是一篇议论文,作者讨论了生活是否公平以及是否应该公平的问题。作者认为,无论生活中遇到什么样的挑战,我们都应该勇敢面对,而不是一味指望公平来解决所有问题。【点评】本题考点涉及推理判断,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇教育类阅读,通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。30.考查词义猜测。根据第二段中的“We have little choice early in life. ”我们在人生的初期几乎没有选择。说明人生的初期没有选择,相对而言,人生的后期就有了选择,从而推知“But as we grow older, choices abound.”的意思是:但随着年龄的增长,我们的选择有很多。可推知abound应为“有了(选择),有更多(的选择)”的意思,故选C。31.考查推理判断。根据第二段中中的“I have long believed that while we have no control over the beginning of our life, the majority of us have the ability to influence the outcomes we attain.”我一直相信,虽然我们无法控制生命的开始,但我们大多数人都有能力影响我们所取得的结果。可知,作者认为我们大多数人都能影响我们所取得的结果。故选A。32.考查推理判断。根据第三段中的“Regardless of the challenges they faced, they had the character to choose contribution over complaint.”不管他们面临的挑战是什么,他们都有选择贡献而不是抱怨的品格。可知,文章的主要目的是要告诉人们要努力进取而不是抱怨。故选A。33.考查主旨大意。根据最后一段中的“It doesn’t matter whether you are born with a silver spoon, plastic spoon, or no spoon at all. ”无论你是含着银汤匙,塑料汤匙,还是根本没有汤匙出生的都没关系;以及“Stories such as this are all around us-they are not miracles, nor are they the rare exception. They do, however, demonstrate blindness to the mindset of the fairness.”这样的故事在我们身边随处可见——它们不是奇迹,也不是罕见的例外。然而,他们却确实证明了他们对公平思维模式的无视。可知,本文用身边的事例阐述了人生中没有绝对的公平,但我们要勇敢面对不公平的道理。故选B。10. 阅读理解Leaving our hostel in the centre of Phnom Penh, we climb inside our small Tuk Tuk cabin attached to the back of Kiwi's motorbike; a bottle of water in one hand and s surgeon-style mask in the other, we set off on our 45-minute commute(通勤). It is a familiar start to the day for me and two other volunteers, We are setting out to work in an orphanage just outside Cambodia's capital city.The morning rush hour in Phnom Penh is crowded and chaotic. Kiwi directs our path between the trucks, 4x4 Lexus and countless motorbikes. which often carry entire families. We reach the dusty highway, masks and sunshades firmly in place to protect our eyes and lungs. A mixture of concrete buildings and huts exist along the side of the road among a sea of rubbish. The residents often smile and wave as we pass by.We turn onto a farm track. The last part of our journey is a roller coaster, jumping out of potholes(路面坑洼)and turning to avoid falling off the sinking road. We pass huts on stilts(木桩),skinny cows and farm yards where children jump and scream upon seeing us. The stream along the side of the road is almost dry and no crops or trees are across the fields.Finally we arrive at our destination: the oasis(令人快慰的地方) is Samrong Farm. By the gates, a group of 10-year-old children compete in the area of marbles. We're greeted by the shouts of "Cha, cha(short for "teacher")!"from several other kids gathering round. As we climb out of our vehicle, the sun is already hot and the oasis is as dry as the fields surrounding it. In such conditions you would imagine life to be hard, but you wouldn't know it to see the warm smiles and hear the laughter of the residents at Samrong Orphanage.Compared to children in the Western World they have little and yet they give so much in generosity of spirit and enthusiasm for every day. Despite the journey, it is so good to arrive at work in the morning.34.Where was the author going A.To Samrong Orphanage. B.To the oasis of Samrong.C.To the capital of Cambodia. D.To the centre of Phnom Penh.35.What word can be used to describe Kiwi A.Disciplined. B.Confident. C.Devoted. D.Ambitious.36.What did they see along the farm track A.Dry bones. B.Shy children.C.Almost bare fields. D.A roller coaster beside it.37.Where can we read the story A.Sport Magazine. B.History Book.C.Blog. D.Science Magazine.【答案】34.A35.B36.C37.C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者叙述了自己在金边做志愿者的经历,且主要讲的是从他们所住的旅店到他们所工作的孤儿院的一段45分钟旅程的所见所闻。【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。34.考查细节理解。根据第一段中的“We are setting out to work in an orphanage just outside Cambodia's capital city.”我们开始在柬埔寨首都城外的一家孤儿院工作;第四段中的“Finally we arrive at our destination: the oasis (令人快慰的地方) is Samrong Farm.”最后我们到达目的地:令人快慰的地方是桑荣农场;以及“In such conditions you would imagine life to be hard, but you wouldn’t know it to see the warm smiles and hear the laughter of the residents at Samrong Orphanage.”在这样的条件下,你会想象生活会很艰难,但你不会知道,会看到Samrong Orphanage居民温暖的笑容,听到他们的笑声。可知,作者他们去的地方是桑荣农场孤儿院,Samrong Orphanage。故选A。35.考查推理判断。根据第二段中的“The morning rush hour in Phnom Penh is crowded and chaotic. Kiwi directs our path between the trucks, 4×4 Lexus’ and countless motorbikes, which often carry entire families. ”金边的早高峰拥挤而混乱。Kiwi在卡车、4×4雷克萨斯和无数摩托车之间指引我们的道路,这些摩托车通常载着整个家庭。可推知,Kiwi开着嘟嘟车在拥挤的交通中间穿行,毫不畏惧,由此说明Kiwi很自信。故选B。36.考查细节理解。根据第三段中的“The stream along the side of the road is almost bone dry and vegetation is rare across the fields.”沿着路边的小溪几乎干涸,田野的植被稀疏。可知,沿着农场的路边几乎是光秃秃的田野。故选C。37.考查推理判断。根据第四段中的“In such conditions you would imagine life to be hard, but you wouldn’t know it to see the warm smiles and hear the laughter of the residents at Samrong Orphanage.”在这样的条件下,你能想象到生活会很艰难,但你不会知道,会看到Samrong Orphanage居民温暖的笑容,听到他们的笑声;以及最后一段中的“Compared to children in the Western World they have little and yet they give so much in generosity of spirit and enthusiasm for every day.”与西方世界的孩子相比,他们几乎没有什么,但他们每天都在慷慨地奉献精神和热情。可知,作者提到孩子们在贫穷的环境中仍然快乐,笑声不断,精神上慷慨富足,体现出孩子们对待生活的热情。故选A。11. 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。There's that old saying: How you do one thing is how you do everything. Therefore, as you become more kind and caring, it shows in everything that you do, even when playing music.I recently went to a jam session (即兴演奏)with some other musicians in town, many of whom I was meeting for the first time. When I used to jam with other musicians, I spent more time in my head thinking about my drumming instead of actually paying attention to what was going on. This time, though, I found that I was more attentive and was able to support the other musicians more through my playing.Because of this, our music was better than ever before, and I could feel the audience was enjoying the music more too, because the music was no longer about me, it was about all of us connecting through the universal language of music.Afterwards, the musicians I played with told me they felt like our hearts were connected while playing, and that we were able to achieve a new level of playing together thanks to our collected approach. When playing, there was no self. There was just us sharing ourselves with our open hearts.I believe that the best musicians in the world have this in common: to see past their own selves and to listen to or connect with their audience and fellow musicians. I've realized all of this thanks to my practice of being a more kind and caring person.So, I would like to thank everyone on this website for opening your hearts and showing me about how to be a more caring person. As I grow into a more kind and caring person, I can now not only bring joy to those in my daily life, but also to those who listen, through my music.38.What does the author think contributed to their better music than ever A.He was more attentive and supportive.B.He played more attentively than before.C.The audience was enjoying the music more.D.He spent more time thinking about his playing.39.Which of the following can best explain "How you do one thing is how you do everything. " A.The way you do everything remains the same.B.A good beginning is sure to bring about success.C.Nothing is too difficult if it is dealt with one step after another.D.To do something well shows your potential to do anything else well.40.The best musicians, in the author's opinion, always have these in common EXCEPT ________.A.being able to see beyond themselvesB.being good at listening to their audienceC.being expert at showing the best selfD.being willing to communicate with others41.What's the last paragraph mainly about A.The author feels thankful for his great changes.B.Love and kindness contributes to the author's success.C.The author is satisfied with his progress in jam session.D.The website helps the author to communicate with others.【答案】38.B39.A40.C41.D【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文,在最近的一场即兴演奏中,作者一改过去自己只考虑自己的击鼓人做法,更专注于演奏,结果更多地支持了其他的音乐家,使这场演奏比以往的都好,作者觉得优秀的音乐家有共同的特点:超越自我、倾听听众和音乐家同行,并与他们建立联系。而意识到这一切都要归功于作者一直在做一个更善良、更有爱心的人。【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇人生感悟类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。38.考查细节理解。根据第二段中的“When I used to jam withother musicians, I spent more time in my head thinking about my drumminginstead of actually paying attention to what was going on. This time, though, I found that I was more attentive and was able tosupport the other musicians more through my playing. ”当我过去和其他音乐家一起演奏时,我花了更多的时间在脑子里思考我的击鼓,而不是真正关注正在发生的事情但这一次,我发现自己更专注了,能够在演奏中更多地支持其他音乐家;以及第三段“Because of this, our music wasbetter than ever before, and I could feel the audience was enjoying the musicmore too, because the music was no longer about me, it was about all of usconnecting through the universal language of music.” 正因为如此,我们的音乐比以往任何时候都更好,我能感觉到观众也更喜欢音乐,因为音乐不再是关于我,而是关于我们所有人通过音乐的通用语言联系在一起。可知,作者在演奏中比以往更加专注,得以更多地支持其他的音乐家,为他们更好的音乐做出了贡献。故选B。39.考查推理判断。根据第一段中的“Therefore, as you becomemore kind and caring, it shows in everything that you do, even when playingmusic.”因此,当你变得更加善良和有爱心时,你所做的每一件事都体现了这一点,甚至在演奏音乐时也是如此。一个善良的有爱心的人,做的每件事都能体现出他的善良和爱心;“How you do onething is how you do everything. ”意为“你怎么做一件事就是怎么做所有事”,在本文中,应指“做任何事情的方式都是一样的”,故选A。40.考查细节理解。根据第五段中的“I believe that the bestmusicians in the world have this in common: to see past their own selves, andto listen to or connect with their audience and fellow musicians.”我相信世界上最优秀的音乐家都有这样的共同点:超越自己,倾听他们的听众和音乐家同行,并与他们建立联系。可知,作者认为,最优秀的音乐家能超越自己,擅长倾听观众,愿意倾听他人即愿意与他人沟通。故选C。41.考查主旨大意。根据最后一段“So, I would like to thankeveryone on this website for opening your hearts and showing me about how to bea more caring person. As I grow into a more kind and caring person, I can nownot only bring joy to those in my daily life, but also to those who listen,through my music.”所以,我想感谢这个网站上的每一个人敞开心扉,告诉我如何成为一个更有爱心的人。随着我成长为一个更加善良和有爱心的人,现在我不仅可以通过我的音乐给我日常生活中的人带来快乐,还可以给那些听我音乐的人带来快乐。可知,在这个网站是作者与很多人进行交流,有助于他的成长的平台,这个网站帮助作者与他人的交流。故选D。12. 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中, 选出最佳选项。Nearly two years after the COVID-19 outbreak, China has granted approval to its first antibody combination treatment for COVID-19.A team from Brii Biosciences, Tsinghua University, and the People's Hospital of Shenzhen has accomplished the task in 20 months. It would usually takes 10 years. "It can reduce the rate of hospitalization and death by 80 percent, " said Zhang Linqi, leader of the research team.The new antibody drug is immediately effective when conducted intravenously (静脉注射). Moreover, the treatment can protect people, especially those whose physical condition doesn't allow vaccination, from becoming infected by COVID-19 for around nine to 12 months, said Zhang. How does it work When a virus infects a cell, it relies on an important type of protein: the spike proteins on its surface. The spike proteins serve as a key to unlocking a cell. If a virus cannot enter a cell, it will be destroyed immediately. The job of our antibodies is to block the virus from entering cells. So its target is very precise. In addition, thanks to the coordination between the two antibodies, it is highly efficient and durable in controlling the virus, according to Zhang.Lab tests suggest that the antibody combination can be effective against common COVID-19 variants, including the Alpha, Beta, Delta, Lambda and Mu. Testing with the newer Omicron strain is ongoing. The qualities of the new drug make it especially useful for high-risk groups, such as frontline medical workers and people who are not suitable for vaccination due to various possible health problems.The new drug is expected to come to the market soon, but it's not cheap. That's because of limited production. Also, it typically must be administered intravenously in a hospital setting.Noting that China has used science and technology to fight COVID-19 since the beginning of the outbreak, Zhang said: "Science is the core to solving the issue. Science has shown its power in all sectors, from medical treatment, medicine and vaccine development to prevention and control measures. "42.What do we know about the new drug A.It can remain active in human bodies for 20 months.B.It's unsuitable for people with underlying health problems.C.It proves to be effective against COVID-19 variants alone.D.It promises an 80 percent reduced risk of death.43.How does the drug work A.By getting rid of cells infected with the virus.B.By preventing the virus from attacking cells.C.By assisting the spike proteins in unlocking cells.D.By targeting spike proteins on the surface of cells.44.What is a disadvantage of the drug A.It has some side effects.B.Its ingredients are still in limited supply.C.Not everyone can afford it.D.Only high-risk groups can have access to it.45.What is the Zhang Linqi's attitude towards science and technology in fighting COVID-19 A.Supportive. B.Ambiguous. C.Indifferent. D.Negative.【答案】42.D43.B44.C45.A【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要写了2019冠状病毒疾病疫情爆发近两年后,中国批准了首个针对2019冠状病毒疾病的抗体联合治疗。中国开发了一种新药,使住院率和死亡率降低80%。【点评】考查阅读理解。阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。42.细节理解题。根据文章第二段中的“It can reduce the rate of hospitalization and death by 80 percent, " saidZhang Linqi, leader of the research team.(研究小组组长张林琦表示:“这可以将住院率和死亡率降低80%。”。)”可知,这种新药可以降低死亡率的百分之八十。故选D。43.细节理解题。根据文章第三段中的“When a virus infects a cell, it relies on animportant type of protein: the spike proteins on its surface. The spikeproteins serve as a key to unlocking a cell. If a virus cannot enter a cell, itwill be destroyed immediately. (当病毒感染细胞时,它依赖于一种重要的蛋白质:细胞表面的刺突蛋白。刺突蛋白是打开细胞的钥匙。如果病毒无法进入细胞,它就会立即被摧毁。)”可知,这种药是通过帮助棘突蛋白解锁细胞。故选C。44.推理判断题。根据文章倒数第二段中的“The new drug isexpected to come to the market soon, but it's not cheap. That's because oflimited production.(这种新药预计很快就会上市,但并不便宜。这是因为产量有限。)”可见这种药很昂贵,不是每个人都能负担得起。故选C。45.观点态度题。根据文章最后一段中的“Zhang said: "Science is the core to solving the issue. Sciencehas shown its power in all sectors, from medical treatment, medicine andvaccine development to prevention and control measures. "(张说:“科学是解决这一问题的核心。从医疗、药物、疫苗开发到预防和控制措施,科学在各个领域都显示出了它的力量。”)”可知,他对于科学的态度是支持的。故选A。13.阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中,选出最佳选项。Climate change has been a long-standing issue that continuously drives scientists to find green, sustainable fuels. The universe's most abundant element, hydrogen (氢), has drawn their attention and is now on its way to becoming the future of green fuel.More than $150 billion worth of green hydrogen projects were announced globally in 2020, according to Reuters. Airbus, a European multinational aerospace corporation, has taken the lead in the new sustainable fuel industry. It has designed self-contained hydrogen fuel cell pods that can be attached to the underside of airplane wings, promoting the use of hydrogen fuel for long-distance flights, which aim to achieve zero emissions. The company plans to launch hydrogen-powered aircraft in 2035, according to Daily Mail.Compared to fossil fuels, hydrogen is a much more eco-friendly fuel. When hydrogen burns, the only by-product is water. However, the traditional way to get hydrogen from natural gas or coal generates considerable carbon emissions. The greenest way is to obtain hydrogen from water using electrolysis(电解) powered by renewable energy, although this process requires so much electricity that it is quite expensive. The key to making hydrogen competitive with fossil fuels is to lower the production cost to under $1. 50. This would require lowering around 50 percent of renewable power costs and 75 percent of electrolyzer costs, according to Australia's renewable energy agency.Also, shipping liquid hydrogen is challenging, given that needs to be chilled to -253 C to do so. Japan's Kawasaki Heavy Industries is set to complete the construction of the world's first liquefied hydrogen carrier by early 2021. According to Reuters, most of the world's big hydrogen export projects are looking to ship hydrogen in the form of liquid ammonia(氨), which can be changed to hydrogen and needs to be chilled to only -33 C.With more and more countries aiming to cut down carbon emissions to solve the issue of global warming, green hydrogen will help decarbonizing industries that can't be electrified hit the targets."We could use these circumstances, where loads of public money are going to be needed into the energy system, to jump forward towards a hydrogen economy, " said Diederik Samsom, who heads the European Commission's climate cabinet.46.What is the strength of the hydrogen fuel A.It works very efficiently. B.It is convenient to store.C.It is environmentally friendly. D.It produces no by-product.47.What is the challenge when shipping liquid hydrogen A.The expensive cost of shipping.B.The required temperature.C.The construction of liquefied carriers.D.Changing it to the form of liquid ammonia.48.In which industries does green hydrogen benefit for A.Those powered by fossil fuels. B.Those generating electricity.C.Those funded by public money. D.Those making hydrogen.49.What is the most suitable title for the passage A.Fueling a Green Future B.Living a Green LifeC.Shipping Liquid Hydrogen D.Making Hydrogen Competitive【答案】46.C47.B48.A49.A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍为了降低碳排放,减缓全球气候变暖的趋势,广大科学家将目光聚焦在绿色的氢气能源上。并阐述了氢气作为能源的运输条件及发展前景。【点评】考查阅读理解。做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。46.细节理解题。根据文章第二段中的“ It has designedself-contained hydrogen fuel cell pods that can be attached to the underside ofairplane wings, promoting the use of hydrogen fuel for long-distance flights,which aim to achieve zero emissions.(它已经设计研发了一款内含氢的燃料电池舱,将其置于飞机机翼的下方,以此实现零碳排放的目标。)”可知,燃料电池舱的主要优点就在于环保。故选C。47.细节理解题。根据文章第四段中的“Also, shippingliquid hydrogen is challenging, given that needs to be chilled to -253 C to do so. (此外,运输液氢也很有挑战性,因为液氢需要冷却到-253℃)”可知,液态氢气的运输需要先将其冷却至超低温。运输液态氢过程中的挑战是需要特定的温度。故选B。48.推理判断题。根据文章最后一段中的“We coulduse these circumstances, where loads of public money are going to be neededinto the energy system, to jump forward towards a hydrogen economy(我们可以利用这些情况,在能源系统需要大量公共资金的情况下,向氢经济迈进)”可知,绿色氢在由公共资金资助的行业可以发挥重要作用。故选C。49.主旨大意题。根据文章第一段中的“Climate changehas been a long-standing issue that continuously drives scientists to findgreen, sustainable fuels. The universe's most abundant element, hydrogen (氢), has drawn their attention and isnow on its way to becoming the future of green fuel.(气候变化是一个长期存在的问题,不断推动着科学家们寻找绿色、可持续的燃料。宇宙中最丰富的元素氢已经引起了他们的关注,并且正在成为绿色燃料的未来。)”可知,文章主要介绍为了降低碳排放,减缓全球气候变暖的趋势,广大科学家将目光聚焦在绿色的氢气能源上。并阐述了氢气作为能源的运输条件及发展前景。选项A.Fueling a Green Future(推动绿色未来),能够作为文章标题。故选A。14. 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C 和D 四个选项中, 选出最佳选项。From the age of 6, Samirah Horton was bullied(欺凌)by her classmates for the things that made her different-her size and her sharp voice. Rather than giving up, Horton decided to pick up a microphone and make sure other children knew they weren't alone. "I didn't want other kids to go through that experience, "says Horton, "especially at a very young age. Now, alongside attending eighth grade classes, she's also building an anti-bullying platform to reach students across the country.For as long as Horton remembers, she's felt a special connection to music. She remembers her mother always having the radio on, and her father teaching her how to deejay(主持). Music gives her unlimited power to do the duty. "It's music that fuels my mission, allowing me to spread this important message, " she says. Now as the Kid DJ for her hometown team, you can hear anything from the hip-hop classics to songs of her own, including the anti-bullying song "No You Won't Bully Me".Her message has reached beyond the DJ set. At 8, Horton turned one of her songs into a 26-page picture book, which has reached thousands of people across America. In the book, she references the over 160, 000 students who miss school daily for fear of being bullied.Horton isn't sure exactly what the future holds, but for now, she's positive about leading her school's student government. "I don't know exactly what I'll be doing, but I know I'll be making a positive influence on the world, "she says. She's already on her way, but her biggest achievement in her own eyes is persuading others not to doubt themselves along the way. "Don't care what anybody tells you, "'she says. "You are never too young to make a change"50.Why was Horton bullied A.Because of her age. B.Because of her weight.C.Because of her grades. D.Because of her hobby.51.What does the underlined word "mission" in paragraph2 mean A.Task. B.Anger. C.Skill. D.Curiosity.52.What can we learn from Horton's story A.Fear invites danger. B.No voice is too small.C.Success is peace of mind. D.Imperfections are beauty.53.What might be the best title for the passage A.A Picture-Book Writer B.A Hip-Hop Music LoverC.An Environmental Activist D.An Anti-Bullying Advocate【答案】50.B51.A52.B53.D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了Horton是一个在校被欺凌的女后学,她没有因为被欺凌而让生活暗淡,反而她还建立了一个反欺凌平台,覆盖全国各地的学生,帮助和她一样被欺凌的同学,Horton觉得一路走来,无论未来会发生什么,都不要因为自己的力量微小而不去做出改变。【点评】考查阅读理解。考生可以先迅速浏览该文章,掌握全文的主旨大意,因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料。50.推理判断题。根据文章第一段中的“From the age of 6, Samirah Horton was bullied(欺凌)by her classmates for the things that made her different-her sizeand her sharp voice. (从6岁起,萨米拉·霍顿就被欺负了,因为那些让她与众不同的东西,她的身材和她尖锐的声音。)”可知, Horton 是因为身材也就是体重才被同学欺负的。故选B。51.词义猜测题。根据文章第二段中的“ Music gives her unlimited powerto do the duty. (音乐赋予她履行职责的无限力量。)”可知是音乐给了她力量去履行职责,完成任务,所以她所说的话表述的是“音乐推动了她的使命,她的责任”,即反对欺凌,结合选项可知 mission意思是“任务,职责”,A.Task 任务;B.Anger 愤怒;C.Skill技能;D.Curiosity 好奇心。故选A。52.推理判断题。通读全文可知,Horton是一个在校被欺凌的女同学,她没有因为被欺凌而让生活暗淡,反而她还建立 展开更多...... 收起↑ 资源列表 【查漏补缺】高考英语强化训练:阅读理解(原卷+答案).doc 【查漏补缺】高考英语强化训练:阅读理解(解析卷).doc