资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台2023中考英语最新模拟押题卷(本卷满分120分,考试时间为120分钟。)听力部分(30分)Ⅰ.听句子,选出句子中所包含的信息。(共5小题;每小题1分,满分5分)1. A. lovely B. lively C. lonely2. A. go off B. get on C. turn off3. A. give a talk B. give a hand C. give a surprise4. A. The boy is helpful. B. The street is noisy. C. The man can’t walk.5. A. Class is over. B. Class will begin. C. They will take a break.Ⅱ.听句子,选出该句的最佳答语。(共5小题;每小题1分,满分5分)6. A. Come on! B. Well done. C. It doesn’t matter.7. A. It’s sunny. B. It’s Sunday. C. It’s funny.8. A. I hope so. B. A doctor, I think. C. I don’t mind it.9. A. Thanks, I will. B. Enjoy yourself. C. It’s hard to say.10. A. Let’s stop here. B. Have a good time. C. Come on! Have a try.Ⅲ.听对话和问题,选择正确答案。(共8小题;每小题1分,满分8分)11. Which is the way to the bank A B. C.12. What does their new English teacher look like A. B. C.13. How will Lucy get to the museum A. By bike. B. By car. C. On foot.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~14. What does the boy think of swimming A. Tiring. B. Useful. C. Important.15. How often does the girl have the swimming class A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16. What’s the relationship between the two speakers A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Father and daughter.17. How many girls are there in Mary’s class A. 18. B. 20. C. 22.18. What subject does Mr. Wu teach A. Math. B. Chinese. C. English.Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案。(共7小题;每小题1分,满分7分)19. Where will the party be held A. At Bill’s home. B. In a restaurant. C. At the school.20. What kind of music will they choose A. Pop music. B. Country music. C. Jazz.21. What will Betty bring to the party A. Ice cream. B. Cakes. C. Drinks.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22. What activity is the short passage mainly about A. Going camping. B. Climbing mountains. C. Planting trees.23. How long will it take to get to the park A. One hour. B. One and a half hours. C. Half an hour.24. What will the school provide A. Water. B. Umbrellas. C. Lunch.25. What can the students learn from this activity A. How to study well. B. Working skills. C. Talking about nature.Ⅴ. 听短文填空。(共5小题;每小题1分,满分5分)Information SheetSchool News Sports news: 26. Class7, Grade 9 won the _________ game. Health news: 27. A __________ about protecting ourselves 28. At __________ on Tuesday afternoon After-class activity: 29. Have a discussion about Chinese __________ Inter-school activity: 30. Welcome students from __________笔试部分(90分)Ⅵ.单项选择(共10小题;每小题1分,共10分)选出可以填入空白处的最佳选项31. I wrote a note to remind ________ not to be late for the meeting.( )A. I B. my C. mine D. myself32. ___________the help of the Internet,studying at home has become true.( )A. In B. With C. Under D. At33. —The fish ________ nice. You’re really a good cook.—Thanks. Try some, and you’ll like it more.A. tastes B. cooks C. sees D. smells34. —Oh, my God! We have missed the last bus. What shall we do —I m afraid that we have no_____but to take a taxi.A. idea B. decision C. reason D. choice35. —Can we take photos in the museum?—I'm not sure.It ________ be OK if we don't use a flash.( )A. may B. must C. can't D. couldn't36. Della, don't stay up late, you will feel sleepy the next day.A. so B. or C. but D. and37. It is a good habit to ______ all your things in correct place.A. put away B. put up C. put out D. put off38. —I didn’t see you at the party yesterday.—Oh, I ______ for an important call from my boss.A. waited B. will wait C. am waiting D. was waiting39. —Would you like to go to the concert with me tonight —I d love to, but I _________ Betty s invitation to her birthday party.A. accept B. am accepting C. will accept D. have accepted40. —Can I have breakfast for free at the hotel restaurant —Yes. Breakfast ________ from 7 to 8:30 every morning.A. serves B. has served C. will serve D. is servedⅦ.完形填空(共10小题;每小题1分,共10分)阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。I had many experiences studying in groups.But the most unforgettable (44) for me was an English singing competition. Last term,we had to sing an English song in groups in the (42) competition.The song our team chose was Try Everything.Although most of the team members quickly learned the melody(旋律),there were still a few students who (43) sing it or were too shy to sing it in public.So we taught those who couldn't sing and encouraged those who were very (44). Finally,we sang it really (45)and got the first prize. From this experience,I (46) that there are many advantages of studying in groups. Everyone has (47) and disadvantages.When we work in teams,we can learn from each other and fill in learning gaps. Also it's easy to (48) when studying alone.And with each other's encouragement,we'll be more likely to be able to persist(坚持).What's more,when we discuss in groups,we can learn how to communicate with others and achieve the team(49) together. Just as the saying goes, "Alone we can run faster but (50) we can go further." So let's enjoy group study.41. A. experience B. group C. information D. news42. A. running B. studying C. singing D. teaching43. A. could B. couldn't C. need D. needn't44. A. angry B. happy C. shy D. brave45. A. badly B. luckily C. lastly D. well46. A. realized B. wondered C. encouraged D. discussed47. A. teams B. advantages C. communications D. groups48. A. give off B. give away C. give up D. give back49. A. directions B. rules C. records D. goals50. A. almost B. together C. away D. forwardⅧ.阅读理解(共15小题;每小题2分,共30分)阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。AMei Mei's family just moved to San Francisco.They bought a small restaurant there.Mei Mei thought moving there was a silly idea because the first few days at her new school weren't easy.She found it hard to talk to people she didn't know and felt very lonely.Her parents were too busy getting ready for the opening of the restaurant.They didn't have time to care about her. On the day of the opening of the restaurant, Mei Mei's parents smiled welcoming customers Into the restaurant.Mei Mei was busy helping in the restaurant.At one table sat a family with a tall girl.As Mei Mei gave them the menu,she found that the girl was in her class.She turned away from the table quickly.Later,Mei Mei's mother found her sitting in the kitchen alone.She asked her why she was there.Mei Mei said she saw a girl from her class. "She also' told her mother about her 'troubles in the new school.Hearing that,Mei Mei's mother said sorry for having ignored (忽视) her feelings these days and encouraged her to give the girl some handmade cookies .Mei Mei thought for a while.Then she walked to the girl.She gave her some cookies and said, "Thank you so much for coming to our restaurant!" The girl looked closely at Mei Mei and recognized (认出) her. She knew her name and she was happy to meet her.She praised her restaurant and offered to have a walk out with her and introduce her to the others at school. "That would be great!" Mei Mei smiled.51. How might Mei Mei feel when she just moved to San Francisco? A. Proud. B. Lonely. C. Surprised. D. Lucky.52. What did Mei Mei's mother ask her to do after hearing her words? A .To say sorry to the girl.A. To stay away from the girl.B. To give handmade cookies to the girl.C. To make handmade cookies with the girl.53. What would probably happen next? A. Mei Mei would have a fight with her parents.B. Mei Mei would decide to study in another school.C. Mei Mei would stop helping in her parents' restaurant.D. Mei Mei would make some new friends in her new school.BEnglish Learning ProgramIf students have English lessons,they'll not only improve their speaking,but also learn how to plan their studies in the future.This will help them develop good learning habits.Time:From Sept.to Nov.For kids aged 10 to 15:2:30 p.m. ~4:30 p.m.Five days a week (Monday to Friday)Activities:Creative writingSpeech competitionConversations through videosA visit to McDonald's/KFCEnglish Speech & Drama ProgramThe program will help kids develop their abilities in acting,self-expression,storytelling and public speaking.It can also help kids discover their creative side and practice social and thinking skills.Time:From Oct.to Dec.★For kids aged 3 to 6:Saturday,2:00 p.m.~3:30 p.m.★For kids aged 7 to 12:Sunday,3:00 p.m.~4:30 p.m.Activities:Role-playingDrama performanceExpression &.Movement54. Who can join in the English Learning Program? A. Three-year-old Amy. B. Six-year-old Alice.C. Fourteen-year-old Jack. D. Nine-year-old Mike.55. How often do students in the English Speech &.Drama Program have a class? A. Once a week. B. Twice a week.C. Three days a week. D. Five days a week.56. In both of the program,children can practice their ability in .A. writing B. acting C. speaking D. story-tellingCDuring the COVID-19 epidemic,many people under lockdown feel lonely and bored. "There is a loneliness epidemic," said John Dattilo from Pennsylvania State University,US. So he,together with an international team of researchers,studied how to reduce loneliness and increase positive feelings during the pandemic. According to their new study,reduced loneliness has something to do with doing enjoyable activities that require both concentration and skills. "When people are absorbed in what they are doing,they enter a state (状态) called 'flow'," Dattilo explained. "Flow can be achieved by doing activities that we value and that require us to concentrate fully to use our skills." To achieve a state of flow,there must be a balance between the challenge of the task and your skill level.For example,if you're trying to create a complex (复杂的) computer program but your skill level is low,then you're likely to feel stressed instead of achieving "flow".On the contrary (相反地),if the task is too easy,then boredom will set in and "flow" will not appear,either. If you have artistic skills,for example playing the piano or painting can lead to flow. So can things like skiing,writing and storytelling,depending on who you are. "When we enter a state of flow,we become absorbed and focused,and we experience momentary enjoyment," Dattilo said. "When we leave a state of flow,we are often surprised by how much time has passed." However,watching television usually doesn't help people enter flow,according to Dattilo,because there aren't any challenges. "People tend to thrive (茁壮成长) on healthy activities and challenge," said Dattilo. "We hope this research will help people live fuller,happier,healthier lives."57. According to John Dattilo's study,reduced loneliness is related to .A. doing exercise B. doing enjoyable activitiesC. developing skills D. increasing concentration58. The underlined phrase "are absorbed in" means in English.A. depend on B. be concentrated onC. participate in D. work on59. The state of flow can be achieved by .A. doing a task that's too easyB. doing a complex computer programC. watching televisionD. painting if you have artistic skills60. What's the passage mainly about? A. How to develop concentration. B. What can we use our skills to do.C. How to reduce loneliness. D. The importance of "flow".DDriving a car,buying clothes,using heating in winter—lots of things you do send out CO2 into the air. But do you know that the food you eat every day plays a big role in your carbon footprint,too? According to the survey of The Conversation,an Australian website,about one-third of the world's carbon emissions (碳排放)come from agriculture.To create fewer carbon emissions from food systems,the whole agriculture process should be thought about,including growing,processing,transportation and waste.The Conversation provides some useful ideas that can help cut down carbon emissions in food system.Here are two examples. Smart fertilizers(农药) When people make traditional fertilizers,they need to burn lots of coal(煤).That causes lots of carbon emissions. At the same time,fertilizers are often overused,creating greater land pollution.Now,some companies are making smart bio-fertilizers.They let microorganisms (微生物) live together with crops.This not only reduces carbon emissions but also helps the ecosystem become healthier. Vertical farming(垂直农业) Vertical farms make good use of room in the air above.It will help farmers save the land and grow more crops.Some new vertical farms also use energy-saving LED lights to produce year-round pared with traditional farms,these new types of farms use less water and labor.They can save both resources (资源)and manpower.61. The following activities give out CO2 into the air EXCEPT .A. driving a car B. using heat in winterC. buying clothes D. planting trees62. The Conversation helps to reduce carbon emission by .A. setting up a website B. providing some ideasC. creating smart fertilizers D. using vertical farming63. What is Paragraph 3 mainly about? A. Disadvantages of traditional fertilizers.B. Importance of traditional fertilizers.C. Advantages of Bio-fertilizers.D. Popularity of Bio-fertilizers.64. The underlined word "agriculture" in paragraph 2 means .A. farming B. teaching C. tourism D. industry65. Which can be the best title for this passage? A. New Projects to Record Carbon FootprintB. New Ideas to Protect the LandC. New Types of FarmingD. New Ways to Reduce Carbon EmissionsIX.任务型阅读(共5小题:每小题2分,满分10分)阅读下面短文,按要求完成66~70题。What do you do when you begin to read an English newspaper?Here are the useful tips for reading an English newspaper.You'd better know what sections are there.Usually,there is international news,business,science and technology,entertainment or lifestyle, sports and cartoons.You can choose your favorite action to read carefully. Then you come to the article itself.If you don't have time to read the whole article,the headline(标题) and photo give you a general idea of the story. Different kinds of articlesA news article is address body test and a photo with a short piece of text under it.It usually puts the most important information at the very beginning.If you don't have much time to read the article.Just have a look at the first paragraph.A feature article is an in-depth (深度的) report on an event or a person.It usually has an interesting opening. You get to know the idea of article as you read.Another kind of article is an opinion article.Usually some famous people give their own opinions about an important issue in a fun way.An opinion article is different from news articles that are all facts. Be a critical (批判性的) readerThere are advertisements(广告)in newspaper.They can provide useful information about products places,food or jobs.Remember that people make advertisements to sell you things. You don't have to do everything advertisements tell you to do.You should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.66,67题完成句子:68题简略回答问题:69题找出并写下全文的主题句:70画线句子译成汉语。To get a general idea of an article in a short time,you can look at .67. The most important information in news article is usually at .68. Why is it important to be a critical reader?________________________________________________________69. _________________________________________________70. ________________________________________________X.词语运用(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。Zhang Guimei is the headteacher of the Huaping Senior High School for Girls in Huaping County Yunnan Province.It has been more than 20 years (71) Zhang came here in 1996. After her husband died,she asked to move to a faraway school.Not long after,she developed a serious disease,and she couldn't afford these medical (72)(bill). Life is unfair sometimes. She (73) (decide) to keep the secret herself. Zhang continued her work (74) usual. Zhang found some girls in Huaping did not continue to get a senior high school (75)(educate). They went back to (76)(they) hometowns to do farm work.She made a decision to set up(77) free senior high school only for girls.It took five years to make her dream come true. She felt much(78)( happy) for her effort.It's the(79) (twelve) year of Zhang helping girls to get out of the mountains. The story of this strong woman(80)(deep) moved the people around China.XI.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共20分)A)连词成句(共5小题:每小题1分,满分5分)将所给词语连成句子,要求符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。句末标点已给出。81.is,pen,this,your ____________________________________?two,choices,you,now,have 。did,what,you,last weekend,do_____________________________________?window,keep,don't,the,closed_____________________________________.85. doctors ,hard,the,working,are,how____________________________________!B)书面表达(满分15分)让青少年利用课余时间参加志愿者服务活动,对其成长具有重要意义,可以帮助他们学习新技能,增强沟通能力和社会责任感。暑假将至,请根据下面表格中的内容提示,以"My Volunteer Work Plan"为题写一篇英语短文,介绍你选择的活动项目及活动计划,并谈谈参加志愿者服务活动的意义。Volunteer Work◎Help in the city library◎Clean up the city parks◎Hold a charity bazaar (义卖)◎Do volunteer work in a hospital◎Visit the old people's home◎...要求:1.可选择表格中的1- 2个活动项目,也可自拟活动项目;2.语句通顺,意思连贯,词数80-100;3.文中不得出现真实的姓名、校名、地名等与考生本人相关的信息。My Volunteer Work Plan________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台2023中考英语最新模拟押题卷(本卷满分120分,考试时间为120分钟。)听力部分(30分)Ⅰ.听句子,选出句子中所包含的信息。(共5小题;每小题1分,满分5分)1. A. lovely B. lively C. lonely2. A. go off B. get on C. turn off3. A. give a talk B. give a hand C. give a surprise4. A. The boy is helpful. B. The street is noisy. C. The man can’t walk.5. A. Class is over. B. Class will begin. C. They will take a break.【答案】 BCCAB【听力材料】No 1. It was a lively English lesson.No 2. Peter, turn off the TV and go to bed early.No 3. I’m going to give a surprise on my father’s birthday.No 4. The boy is helping the old man cross the street.No 5. Now, Time for class. Are you ready to start Ⅱ.听句子,选出该句的最佳答语。(共5小题;每小题1分,满分5分)6. A. Come on! B. Well done. C. It doesn’t matter.7. A. It’s sunny. B. It’s Sunday. C. It’s funny.8. A. I hope so. B. A doctor, I think. C. I don’t mind it.9. A. Thanks, I will. B. Enjoy yourself. C. It’s hard to say.10. A. Let’s stop here. B. Have a good time. C. Come on! Have a try.【答案】 CABAC【听力材料】No 6. Sorry, I took your pen by mistake.No 7. What’s the weather like today No 8. What do you want to be in the future No 9. Try your best and work harder from now on.No 10. What do you say if you want to encourage your friend Ⅲ.听对话和问题,选择正确答案。(共8小题;每小题1分,满分8分)11. Which is the way to the bank A B. C.12. What does their new English teacher look like A. B. C.13. How will Lucy get to the museum A. By bike. B. By car. C. On foot.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~14. What does the boy think of swimming A. Tiring. B. Useful. C. Important.15. How often does the girl have the swimming class A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16. What’s the relationship between the two speakers A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Father and daughter.17. How many girls are there in Mary’s class A. 18. B. 20. C. 22.18. What subject does Mr. Wu teach A. Math. B. Chinese. C. English.【答案】 CCBCACAB【听力材料】请听第1组对话,回答第11题。W: Excuse me, is there a bank in the neighborhood M: Yes, there is.W: Could you tell me how I can get there M: OK. To get to the bank, take the second turning on the left.Question No11: Which is the way to the bank 请听第2组对话,回答第12题。W: We have a new English teacher this term. What does she look like M: She is thin with short straight hair.W: Does she wear glasses M: No, she doesn’t.Question No12: What does their new English teacher look like 请听第3组对话,回答第13题。W: Dad, could you drive me to the space museum tomorrow morning M: Can’t you ride your bike, Lucy You don’t get enough exercise.W: But it might rain, and it’s too far to walk there.M: Oh, OK. But this is the last time.Question No13: How will Lucy get to the museum 请听第4组对话,回答第14、15题。M: Nancy, can you go shopping with me this Saturday afternoon W: I’m afraid I can’t. I will have a swimming class.M: Ah, it’s important to learn how to swim. When did you start W: Last month. It’s a little bit tiring but really useful.M: How often do you have the class W: Every Saturday afternoon.M: Then, how about shopping this Sunday W: Oh, yes, this Sunday morning will be OK.Question No14. What does the boy think of swimming Question No15. How often does the girl have the swimming class 请听第5组对话,回答第16至18题。M: Mary, do you need a teacher to help you on the weekend W: No, thanks, Dad. My teacher says I have made a lot of progress.M: Really Well done! Tell me more about your class, Mary.W: OK, Dad. There are forty students in our class. And they are nice to me.M: More boys or more girls W: More boys. Twenty-two boys.M: What about your teachers Are they very good W: Yes, especially our Chinese teacher, Mr. Wu. He is really humorous.M: Glad to hear that. Enjoy your study and your school life.W: Yes, I will.Question No16. What’s the relationship between the two speakers Question No17. How many girls are there in Mary’s class Question No18. What subject does Mr. Wu teach Ⅳ.听短文和问题,选择正确答案。(共7小题;每小题1分,满分7分)19. Where will the party be held A. At Bill’s home. B. In a restaurant. C. At the school.20. What kind of music will they choose A. Pop music. B. Country music. C. Jazz.21. What will Betty bring to the party A. Ice cream. B. Cakes. C. Drinks.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22. What activity is the short passage mainly about A. Going camping. B. Climbing mountains. C. Planting trees.23. How long will it take to get to the park A. One hour. B. One and a half hours. C. Half an hour.24. What will the school provide A. Water. B. Umbrellas. C. Lunch.25. What can the students learn from this activity A. How to study well. B. Working skills. C. Talking about nature.【答案】BA BCBAB【听力材料】请听第1篇短文,回答第19至21题。Hi, Bill, this is Maria. I went to your home, but you were not in. Here is the final information about the class party.I’ve booked the restaurant from 6:30 in the evening. You need to get there half an hour earlier to prepare before the guests arrive. I’ve got ready for the music. I think pop music will be better than country music or jazz. As for food, I know we’ve talked about serving hot food, but I think people will be happier to have some ice cream after dinner. Betty is bringing cakes and I’d like to buy some drinks.If you have any questions, please call me. Bye.Question No19. Where will the party be held Question No20. What kind of music will they choose Question No21. What will Betty bring to the party 请听第2篇短文,回答第22至25题。Welcome to Volunteer Club. I’m Susan. Now I’d like to tell you something about the activity this Saturday. We are going to plant trees in Central Park. You are going to be divided into seven small groups. We will meet at our school gate at seven in the morning. Then We’ll take the school bus to the park. It will take about one and a half hours to get there. And we will come back at 6 o’clock in the afternoon.Here are some suggestions for you: first, wear comfortable shoes, because we’ll be working in the park for nearly eight hours. Second, you'd better bring your umbrella. If it rains, you'll need it. Third, bring your own lunch with you. The school only provides bottles and water.In my opinion, this activity is very useful. It can help us learn some working skills. You will also enjoy nature. I hope all of you will have a good time.Question No22. What activity is the short passage mainly about Question No23. How long will it take to get to the park Question No24. What will the school provide Question No25. What can the students learn from this activity Ⅴ. 听短文填空。(共5小题;每小题1分,满分5分)Information SheetSchool News Sports news: 26. Class7, Grade 9 won the _________ game. Health news: 27. A __________ about protecting ourselves 28. At __________ on Tuesday afternoon After-class activity: 29. Have a discussion about Chinese __________ Inter-school activity: 30. Welcome students from __________【答案】 26. soccer 27. speech 28. 5:30/five thirty 29. history 30. England【听力材料】听短文填空。下面你将听到一篇短文,短文读两遍。请你听完短文的第二遍朗读后,根据短文的内容和提示,在信息表中相应的横线上填入所缺信息。Good afternoon, boys and girls! Here's Today's school news.First, sports news. Last week, our school had a soccer game. Class 7, Grade 9 won the first place. Congratulations!Next, health news. Dr. Lee will give us a speech on how to protect ourselves while doing exercise. The speech will begin at 5:30 on Tuesday afternoon in the gym. Please be on time.Then, news about after-class activities. There will be an English talk show in the school garden on Wednesday afternoon. We’ll have a discussion about Chinese history. Waiting for you!Now, the last news. A group of students from England are visiting our school this Friday. They’re going to have a talk with us about school life. Let’s give them a warm welcome. And hope they will spend happy time in our school.That’s all. Thank you!笔试部分(90分)Ⅵ.单项选择(共10小题;每小题1分,共10分)选出可以填入空白处的最佳选项31. I wrote a note to remind ________ not to be late for the meeting.( )A. I B. my C. mine D. myself【答案】D【解析】句意:我写了一张字条来提醒自己开会不要迟到。I人称代词,我;my形容词性物主代词,我的;mine名词性物主代词,我的;myself反身代词,我自己。根据语境可知此处是提醒自己不要迟到,需要用反身代词来表示自己。 故选:D。32. ___________the help of the Internet,studying at home has become true.( )A. In B. With C. Under D. At【答案】B【解析】句意:在互联网的帮助下,在家学习已经成为现实。with the help of在...的帮助下,是固定短语,其它选项不符合语法,也语意不通。 故选:B。33. —The fish ________ nice. You’re really a good cook.—Thanks. Try some, and you’ll like it more.A. tastes B. cooks C. sees D. smells【答案】D【解析】句意:——这鱼闻起来很香。你真是个好厨师。——谢谢。尝尝,你会更喜欢的。A.tastes吃起来;B.cooks烹饪;C.sees看起来;D.smells闻起来。根据句意可知是闻起来,故选 D。34. —Oh, my God! We have missed the last bus. What shall we do —I m afraid that we have no_____but to take a taxi.A. idea B. decision C. reason D. choice【答案】D【解析】句意:——哦,我的天啊。我们已经错过了最后一趟公交车。我们应该怎么办?——我恐怕我们没有选择只能乘出租车了。 idea主意,decision决定,reason原因,choice选择;故选D。35. —Can we take photos in the museum?—I'm not sure.It ________ be OK if we don't use a flash.( )A. may B. must C. can't D. couldn't【答案】A【解析】句意:—我们能在博物馆里拍照吗? —我不确定。如果我们不使用闪光灯,可能没问题。may可能;must必须;can't不能;couldn't不能,can的过去式。根据"I'm not sure."可知,此处指不开闪光灯可能可以拍照。 故选:A。36. Della, don't stay up late, you will feel sleepy the next day.A. so B. or C. but D. and【答案】B【解析】句意:Della,不要熬夜太晚,否则第二天你会感到困倦。本题考查的是连词的用法。根据句意可知,这里要用句型“祈使句+or+陈述句”,表示在以祈使句为条件下的相反假设,意为“否则,要不然”,所以用连词or,故选B。37. It is a good habit to ______ all your things in correct place.A. put away B. put up C. put out D. put off【答案】A【解析】句意:把你所有的东西都放在对的地方是个好习惯。A.put away收起来,放好;B.put up张贴,搭建;C.put out扑灭;D.put off推迟,结合句意,这里指把东西收起来,故选A。38. —I didn’t see you at the party yesterday.—Oh, I ______ for an important call from my boss.A. waited B. will wait C. am waiting D. was waiting【答案】D【解析】句意:——我昨天在派对上没看见你。——哦,我在等我老板的一个重要的电话。根据I didn’t see you at the party yesterday.可知,用过去进行时,表示“过去某个时刻在做某事”;A.一般过去时;B.一般将来时;C.现在进行时;D.过去进行时。故选D。39. —Would you like to go to the concert with me tonight —I d love to, but I _________ Betty s invitation to her birthday party.A. accept B. am accepting C. will accept D. have accepted【答案】D【解析】句意:——今晚你愿意和我一起去听音乐会吗 ——我想去,但是我已经接受了贝蒂的生日聚会的邀请。本句强调现在的结果:已经接受了贝蒂的生日聚会的邀请,用现在完成时,构成为have/has+过去分词。主语I,助动词用have。故选D。40. —Can I have breakfast for free at the hotel restaurant —Yes. Breakfast ________ from 7 to 8:30 every morning.A. serves B. has served C. will serve D. is served【答案】D【解析】句意:——我可以在酒店餐厅免费吃早餐吗?——是的。每天早上7点至8点半供应早餐。serve提供,动词,breakfast和serve是被动关系,用被动语态,其结构是“be+过去分词”,由every morning可知句子是一般现在时,主语breakfast是第三人称单数,因此be动词用is,serve用过去分词served。故选D。Ⅶ.完形填空(共10小题;每小题1分,共10分)阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。I had many experiences studying in groups.But the most unforgettable (44) for me was an English singing competition. Last term,we had to sing an English song in groups in the (42) competition.The song our team chose was Try Everything.Although most of the team members quickly learned the melody(旋律),there were still a few students who (43) sing it or were too shy to sing it in public.So we taught those who couldn't sing and encouraged those who were very (44). Finally,we sang it really (45)and got the first prize. From this experience,I (46) that there are many advantages of studying in groups. Everyone has (47) and disadvantages.When we work in teams,we can learn from each other and fill in learning gaps. Also it's easy to (48) when studying alone.And with each other's encouragement,we'll be more likely to be able to persist(坚持).What's more,when we discuss in groups,we can learn how to communicate with others and achieve the team(49) together. Just as the saying goes, "Alone we can run faster but (50) we can go further." So let's enjoy group study.41. A. experience B. group C. information D. news42. A. running B. studying C. singing D. teaching43. A. could B. couldn't C. need D. needn't44. A. angry B. happy C. shy D. brave45. A. badly B. luckily C. lastly D. well46. A. realized B. wondered C. encouraged D. discussed47. A. teams B. advantages C. communications D. groups48. A. give off B. give away C. give up D. give back49. A. directions B. rules C. records D. goals50. A. almost B. together C. away D. forward【答案】A、C、B、C、D、A、B、C、D、B【文本大意】本文作者通过讲述自己参加唱歌比赛的经历,告诉我们:一个人可以跑得更快,但团结起来可以走得更远。【解析】41.考查名词。句意:但对我来说最难忘的经历是一次英语歌唱比赛。experience经历;group群;information信息;news消息。根据前文"I had many experiences studying in groups."(我有过许多分组学习的经历。)可知,是一次经历,故选A。42. 考查动词。句意:上学期,我们必须在歌唱比赛中分组唱一首英文歌。running跑;studying学习;singing唱歌;teaching教。根据"The song our team chose was Try Everything."(我们组选的歌是尝试一切。)可知,是唱歌比赛,故选C。43.考查动词。句意:虽然大多数队员很快就学会了这首歌的旋律,但仍有少数学生不会唱,或者因为太害羞而不敢在公共场合唱。could可以;couldn't不可以;need需要;needn't不需要。根据"there were still a few students who...sing it"(仍然有一些学生...唱。)和"we taught those who couldn't sing"(我们教那些不会唱歌的人)可知,有些人不会唱歌,强调能力,故选B。44.考查形容词。句意:所以,我们教那些不会唱歌的人,鼓励那些非常害羞的人。angry生气的;happy开心的;shy害羞的;brave勇敢的。根据"were too shy to sing it in public"(太害羞了,不敢在公共场合唱这首歌)可知,是鼓励害羞的人,故选C。45.考查副词。句意:最后,我们唱得很好,获得了一等奖。badly坏地;luckily幸运地;lastly最近地;well好地。根据"got first prize"(得了一等奖)可知,得了一等奖,所以唱得很好。故选D。46.考查动词。句意:从这次经历中,我意识到小组学习有很多好处。realized意识到;wondered想知道;encouraged鼓励;discussed讨论。根据"I...that there are many advantages of studying in groups."(我...集体学习有很多好处。)可知,意识到小组学习的好处,故选A。47.考查名词。句意:每个人都有优点和缺点。teams队;advantages优点;communications交流;groups群。根据"Everyone has...and disadvantages."(每个人都有...和缺点。)可知,每个人都有优点和缺点。故选B。48.考查短语。句意:此外,独自学习时很容易放弃。give off发出;give away赠送;give up放弃;give back归还。根据"Also,it's easy to...when studying alone."(此外,很容易...一个人学习时。)可知,独自学习时很容易放弃。故选C。49.考查名词。句意:更重要的是,当我们在小组讨论时,我们可以学习如何与他人沟通,共同实现团队目标。directions方向;rules规则;records记录;goals目标。根据"we can learn how to communicate with others and achieve the team...together"(我们可以学习如何与他人沟通和实现团队...一起)可知,是共同实现团队目标。故选D。50.考查副词。句意:一个人可以跑得更快,但团结起来可以走得更远。almost几乎;together一起;away离开;forward向前。根据"Alone we can run faster,but...we can go further."(单独我们可以跑得更快,但是...我们可以走得更远。)可知,团结起来可以走得更远。故选B。Ⅷ.阅读理解(共15小题;每小题2分,共30分)阅读A、B、C、D四篇材料,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。AMei Mei's family just moved to San Francisco.They bought a small restaurant there.Mei Mei thought moving there was a silly idea because the first few days at her new school weren't easy.She found it hard to talk to people she didn't know and felt very lonely.Her parents were too busy getting ready for the opening of the restaurant.They didn't have time to care about her. On the day of the opening of the restaurant, Mei Mei's parents smiled welcoming customers Into the restaurant.Mei Mei was busy helping in the restaurant.At one table sat a family with a tall girl.As Mei Mei gave them the menu,she found that the girl was in her class.She turned away from the table quickly.Later,Mei Mei's mother found her sitting in the kitchen alone.She asked her why she was there.Mei Mei said she saw a girl from her class. "She also' told her mother about her 'troubles in the new school.Hearing that,Mei Mei's mother said sorry for having ignored (忽视) her feelings these days and encouraged her to give the girl some handmade cookies .Mei Mei thought for a while.Then she walked to the girl.She gave her some cookies and said, "Thank you so much for coming to our restaurant!" The girl looked closely at Mei Mei and recognized (认出) her. She knew her name and she was happy to meet her.She praised her restaurant and offered to have a walk out with her and introduce her to the others at school. "That would be great!" Mei Mei smiled.51. How might Mei Mei feel when she just moved to San Francisco? A. Proud. B. Lonely. C. Surprised. D. Lucky.52. What did Mei Mei's mother ask her to do after hearing her words? A .To say sorry to the girl.A. To stay away from the girl.B. To give handmade cookies to the girl.C. To make handmade cookies with the girl.53. What would probably happen next? A. Mei Mei would have a fight with her parents.B. Mei Mei would decide to study in another school.C. Mei Mei would stop helping in her parents' restaurant.D. Mei Mei would make some new friends in her new school.【答案】B、C、D【文本大意】文章主要讲述了美美一家搬到旧金山交到新朋友的故事。【解析】51. 细节理解题。根据第一段She found it hard to talk to people she didn't know and Felt very lonely.(她发现很难和不认识的人交谈,感到非常孤独。)可知当美美刚搬到旧金山时,她感到非常孤独。故选B。52.细节理解题。根据第三段Hearing that,Mei Mei's mother said sorry for having ignored (忽视) her feelings these days and encouraged her to give the girl some handmade cookies.(听到这些,美美的妈妈说很抱歉这些天忽视了她的感受,并鼓励她给女孩儿一些手工饼干。)可知美美的妈妈听了她的话后,让她给女孩手工制作的饼干。故选C。53.推理判断题。根据第四段She praised her restaurant and offered to have a walk out with her and introduce her to the others at school.(她称赞了她家的餐厅,并提出和她一起出去散步,并把她介绍给学校的其他人。)可推断出美美会在她的新学校交一些新朋友。故选D。BEnglish Learning ProgramIf students have English lessons,they'll not only improve their speaking,but also learn how to plan their studies in the future.This will help them develop good learning habits.Time:From Sept.to Nov.For kids aged 10 to 15:2:30 p.m. ~4:30 p.m.Five days a week (Monday to Friday)Activities:Creative writingSpeech competitionConversations through videosA visit to McDonald's/KFCEnglish Speech & Drama ProgramThe program will help kids develop their abilities in acting,self-expression,storytelling and public speaking.It can also help kids discover their creative side and practice social and thinking skills.Time:From Oct.to Dec.★For kids aged 3 to 6:Saturday,2:00 p.m.~3:30 p.m.★For kids aged 7 to 12:Sunday,3:00 p.m.~4:30 p.m.Activities:Role-playingDrama performanceExpression &.Movement54. Who can join in the English Learning Program? A. Three-year-old Amy. B. Six-year-old Alice.C. Fourteen-year-old Jack. D. Nine-year-old Mike.55. How often do students in the English Speech &.Drama Program have a class? A. Once a week. B. Twice a week.C. Three days a week. D. Five days a week.56. In both of the program,children can practice their ability in .A. writing B. acting C. speaking D. story-telling【答案】C、A、C【文本大意】 本文主要介绍了英语学习项目和英语演讲及戏剧节目的两个课程的主要信息。【解析】细节理解题。54.根据表一"For kids aged 10 to 15"(适用于10至15岁的儿童)可知,年龄要求在10到15岁之间,故选C。55.根据表二"★For kids aged 3 to 6:Saturday,2:00 p.m.~3:30 p.m. ★For kids aged 7 to 12:Sunday,3:00 p.m.~4:30 p.m."(3至6岁儿童:周六下午2:00至3:30。★7至12岁儿童:周日下午3:00至4:30。)可知,不同年龄段的学生一周上一次课,故选A。56.根据表一"If students have English lessons,they'll not only improve their speaking"(如果学生上英语课,他们不仅会提高口语。)以及表二"The program will help kids develop their abilities in acting,self-expression,storytelling and public speaking."(该项目将帮助孩子们发展表演、自我表达、讲故事和公开演讲的能力。)可知,这两个节目中孩子都可以练习口语能力,故选C。CDuring the COVID-19 epidemic,many people under lockdown feel lonely and bored. "There is a loneliness epidemic," said John Dattilo from Pennsylvania State University,US. So he,together with an international team of researchers,studied how to reduce loneliness and increase positive feelings during the pandemic. According to their new study,reduced loneliness has something to do with doing enjoyable activities that require both concentration and skills. "When people are absorbed in what they are doing,they enter a state (状态) called 'flow'," Dattilo explained. "Flow can be achieved by doing activities that we value and that require us to concentrate fully to use our skills." To achieve a state of flow,there must be a balance between the challenge of the task and your skill level.For example,if you're trying to create a complex (复杂的) computer program but your skill level is low,then you're likely to feel stressed instead of achieving "flow".On the contrary (相反地),if the task is too easy,then boredom will set in and "flow" will not appear,either. If you have artistic skills,for example playing the piano or painting can lead to flow. So can things like skiing,writing and storytelling,depending on who you are. "When we enter a state of flow,we become absorbed and focused,and we experience momentary enjoyment," Dattilo said. "When we leave a state of flow,we are often surprised by how much time has passed." However,watching television usually doesn't help people enter flow,according to Dattilo,because there aren't any challenges. "People tend to thrive (茁壮成长) on healthy activities and challenge," said Dattilo. "We hope this research will help people live fuller,happier,healthier lives."57. According to John Dattilo's study,reduced loneliness is related to .A. doing exercise B. doing enjoyable activitiesC. developing skills D. increasing concentration58. The underlined phrase "are absorbed in" means in English.A. depend on B. be concentrated onC. participate in D. work on59. The state of flow can be achieved by .A. doing a task that's too easyB. doing a complex computer programC. watching televisionD. painting if you have artistic skills60. What's the passage mainly about? A. How to develop concentration. B. What can we use our skills to do.C. How to reduce loneliness. D. The importance of "flow".【答案】B、B、D、C【文本大意】本文主要讲述了如何在疫情期间减少孤独感,增加积极情绪,做一些需要注意力集中和技巧的有挑战性的活动会令人感到愉快,减少孤独感。【解析】细节理解题。根据第三段"According to their new study,reduced loneliness has something to do with doing enjoyable activities that require both concentration and skills."(根据他们的新研究,减少孤独感与从事需要注意力和技能的愉快活动有关。)可知,减少孤独感与进行既需要专注又需要技巧的愉快活动有关。故选B。58. 词义猜测题。根据第四段"Flow can be achieved by doing activities that we value and that require us to concentrate fully to use our skills."(流动可以通过做我们重视的活动来实现,这些活动需要我们全神贯注地运用我们的技能。)可知,"流动"可以通过做我们重视的活动来实现,这些活动需要我们完全集中精力使用我们的技能。所以前句的意思是"当人们全神贯注于他们正在做的事情时,他们就进入了一种状态"。故选B。59. 细节理解题。根据倒数第四段"If you have artistic skills,for example,playing the piano or painting can lead to flow."(如果你有艺术技能,例如,弹钢琴或绘画可以导致心流。)可知,如果你有艺术技巧,这种流动状态可以通过绘画来实现。故选D。60. 主旨大意题。根据第二段"So he,together with an international team of researchers,studied how to reduce loneliness and increase positive feelings during the pandemic."(因此,他与一个国际研究团队一起研究了如何在疫情期间减少孤独感和增加积极情绪。)可知,文章主要讲述了如何在疫情期间减少孤独感,增加积极情绪。故选C。DDriving a car,buying clothes,using heating in winter—lots of things you do send out CO2 into the air. But do you know that the food you eat every day plays a big role in your carbon footprint,too? According to the survey of The Conversation,an Australian website,about one-third of the world's carbon emissions (碳排放)come from agriculture.To create fewer carbon emissions from food systems,the whole agriculture process should be thought about,including growing,processing,transportation and waste.The Conversation provides some useful ideas that can help cut down carbon emissions in food system.Here are two examples. Smart fertilizers(农药) When people make traditional fertilizers,they need to burn lots of coal(煤).That causes lots of carbon emissions. At the same time,fertilizers are often overused,creating greater land pollution.Now,some companies are making smart bio-fertilizers.They let microorganisms (微生物) live together with crops.This not only reduces carbon emissions but also helps the ecosystem become healthier. Vertical farming(垂直农业) Vertical farms make good use of room in the air above.It will help farmers save the land and grow more crops.Some new vertical farms also use energy-saving LED lights to produce year-round pared with traditional farms,these new types of farms use less water and labor.They can save both resources (资源)and manpower.61. The following activities give out CO2 into the air EXCEPT .A. driving a car B. using heat in winterC. buying clothes D. planting trees62. The Conversation helps to reduce carbon emission by .A. setting up a website B. providing some ideasC. creating smart fertilizers D. using vertical farming63. What is Paragraph 3 mainly about? A. Disadvantages of traditional fertilizers.B. Importance of traditional fertilizers.C. Advantages of Bio-fertilizers.D. Popularity of Bio-fertilizers.64. The underlined word "agriculture" in paragraph 2 means .A. farming B. teaching C. tourism D. industry65. Which can be the best title for this passage? A. New Projects to Record Carbon FootprintB. New Ideas to Protect the LandC. New Types of FarmingD. New Ways to Reduce Carbon Emissions【答案】D、B、C、A、D【文本大意】本文主要介绍了粮食系统中减少碳排放的新方法。【解析】61. 细节推理题。根据第一段Driving a car,buying clothes,using heating in winter—lots of things you do send out CO2 into the air.(冬天开车、买衣服、取暖——很多事情都会向空气中排放二氧化碳。)可知冬天开车、买衣服、取暖都会向空气中排放二氧化碳,但植树不会将二氧化碳排放到空气中。故选D。62.细节理解题。根据第二段The Conversation provides some useful ideas that can help cut down carbon emissions in food system.(对话网站提供了一些有用的想法,可以帮助减少粮食系统中的碳排放。)可知对话网站通过提供一些想法来帮助减少碳排放。故选B。63.段落大意题。通读第三段,根据Now,some companies are making smart bio-fertilizers.They let microorganisms (微生物) live together with crops.This not only reduces carbon emissions but also helps the ecosystem become healthier.(现在,一些公司正在生产智能生物肥料。他们让微生物与农作物共同生活。这不仅减少了碳排放,而且有助于生态系统变得更健康。)可知本段主要讲了生物肥料的优势。故选C。64.词义猜测题。根据第二段including growing,processing,transportation and waste(包括种植、加工、运输和废弃物)可知这些应该属于农业生产过程,故推测"agriculture"应该是"农业"的意思。故选A。65.标题归纳题。通读全文,根据第二段The Conversation provides some useful ideas that can help cut down carbon emissions in food system.Here are two examples.(对话网站提供了一些有用的想法,可以帮助减少粮食系统中的碳排放。以下是两个例子。)可知本文主要介绍了粮食系统中减少碳排放的新方法。故选D。IX.任务型阅读(共5小题:每小题2分,满分10分)阅读下面短文,按要求完成66~70题。What do you do when you begin to read an English newspaper?Here are the useful tips for reading an English newspaper.You'd better know what sections are there.Usually,there is international news,business,science and technology,entertainment or lifestyle, sports and cartoons.You can choose your favorite action to read carefully. Then you come to the article itself.If you don't have time to read the whole article,the headline(标题) and photo give you a general idea of the story. Different kinds of articlesA news article is address body test and a photo with a short piece of text under it.It usually puts the most important information at the very beginning.If you don't have much time to read the article.Just have a look at the first paragraph.A feature article is an in-depth (深度的) report on an event or a person.It usually has an interesting opening. You get to know the idea of article as you read.Another kind of article is an opinion article.Usually some famous people give their own opinions about an important issue in a fun way.An opinion article is different from news articles that are all facts. Be a critical (批判性的) readerThere are advertisements(广告)in newspaper.They can provide useful information about products places,food or jobs.Remember that people make advertisements to sell you things. You don't have to do everything advertisements tell you to do.You should be critical enough to judge which advertisements are useful and which are not.66,67题完成句子:68题简略回答问题:69题找出并写下全文的主题句:70画线句子译成汉语。To get a general idea of an article in a short time,you can look at .67. The most important information in news article is usually at .68. Why is it important to be a critical reader?________________________________________________________69. _________________________________________________70. ________________________________________________【答案】66.the headline and photo67.the very beginning68. Because not all advertisements are useful.69. Here are the useful tips for reading an English newspaper.70. 你不必做广告告诉你要做的每件事。X.词语运用(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词(有提示词的,填入所给单词的正确形式)。Zhang Guimei is the headteacher of the Huaping Senior High School for Girls in Huaping County Yunnan Province.It has been more than 20 years (71) Zhang came here in 1996. After her husband died,she asked to move to a faraway school.Not long after,she developed a serious disease,and she couldn't afford these medical (72)(bill). Life is unfair sometimes. She (73)(decide) to keep the secret herself. Zhang continued her work (74) usual.Zhang found some girls in Huaping did not continue to get a senior high school (75)(educate). They went back to (76)(they) hometowns to do farm work.She made a decision to set up(77) free senior high school only for girls.It took five years to make her dream come true. She felt much(78)( happy ) for her effort.It's the(79)(twelve) year of Zhang helping girls to get out of the mountains. The story of this strong woman(80)(deep) moved the people around China.【答案】71. since 72. bills 73. decided 74. as 75. educationtheir 77. a 78. happier 79. twelfth 80. deeply【文本大意】本文讲述了张桂梅创办华坪女子高中的感人事迹。【解析】考查连词。根据语境"张贵梅自1996年来到这里已经有20多年了",由本句为现在完成时,考虑用连词since引导时间状语从句,意为"自...以来",故答案为since。考查名词。根据语境"不久,她得了一种严重的疾病,她支付不起这些医药账单",由空前的修饰语these考虑用提示名词的复数形式bills,意为"账单",故答案为bills。考查动词。根据语境"她决定自己保守秘密",由下文的continued推断本句为一般过去时,考虑用提示动词的过去式形式decided,意为"决定",故答案为decided。考查介词。根据语境"张像往常一样继续她的工作",考虑用介词as,构成短语as usual,意为"像往常一样",故答案为as。考查名词。根据语境"张发现华坪的一些女孩没有继续接受高中教育",由本句缺宾语,考虑用提示词的名词形式education,意为"教育",由空前的冠词a推断此处填其单数形式,故答案为education。考查代词。根据语境"他们回到他们的家乡做农活",由空后的名词hometown考虑用提示词的物主代词形式their,意为"他们的",故答案为their。考查冠词。根据语境"她决定创办一所只为女生开设的免费高中",由空后的free是以辅音音素开头的词,考虑用冠词a,意为"一所",故答案为a。考查形容词。根据语境"她为自己的努力感到快乐多了",由空前的much考虑用"much+形容词比较级"结构,表示"...得多",考虑用提示形容词的比较级形式happier,意为"更快乐",故答案为happier。考查数词。根据语境"这是张帮助女孩们走出大山的第十二个年头",由空前的定冠词the考虑用提示词的序数词形式twelfth,意为"第十二",故答案为twelfth。考查副词。根据语境"这位女强人的故事深深地感动了全中国人民",有空后的动词moved考虑用提示词的副词形式deeply,意为"深深地",故答案为deeply。XI.基础写作(包括A、B两部分,A部分5分,B部分15分,共20分)A)连词成句(共5小题:每小题1分,满分5分)将所给词语连成句子,要求符合语法,语句通顺,大小写正确,词语不得重复使用。句末标点已给出。81.is,pen,this,your ____________________________________?two,choices,you,now,have 。did,what,you,last weekend,do_____________________________________?window,keep,don't,the,closed_____________________________________.85. doctors ,hard,the,working,are,how____________________________________!【答案】Is this your pen?You have two choices now.What did you do last weekendDon't keep the window closed.How hard the doctors are working!B)书面表达(满分15分)Volunteer Work◎Help in the city library◎Clean up the city parks◎Hold a charity bazaar (义卖)◎Do volunteer work in a hospital◎Visit the old people's home◎...让青少年利用课余时间参加志愿者服务活动,对其成长具有重要意义,可以帮助他们学习新技能,增强沟通能力和社会责任感。暑假将至,请根据下面表格中的内容提示,以"My Volunteer Work Plan"为题写一篇英语短文,介绍你选择的活动项目及活动计划,并谈谈参加志愿者服务活动的意义。要求:1.可选择表格中的1- 2个活动项目,也可自拟活动项目;2.语句通顺,意思连贯,词数80-100;3.文中不得出现真实的姓名、校名、地名等与考生本人相关的信息。My Volunteer Work Plan_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】My Volunteer Work PlanBeing a volunteer is my dream.I will help in the city library.I will clean up the city parks.I will hold a charity bazaar.I will do volunteer work in a hospital.I will visit the old people's home. I will also distribute environmental protection leaflets.In fact,volunteer work is more and more popular around the world.Most people want to do something meaningful for others.As teenagers,we should try our best to take it up.I think it can make us keep in touch with other people better. At the same time,we can experience how our parents work hard.In a word,doing volunteer work is good for our future life.【解析】【高分句型一】 I think it can make us keep in touch with other people better.我认为这可以使我们更好地与他人保持联系。I think +宾语从句。【高分句型二】In a word,doing volunteer work is good for our future life.总之,做志愿者工作对我们未来的生活有好处。In a word,总之。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 【2023中考英语最新模拟押题卷】(河北卷)2(原卷版).docx 【2023中考英语最新模拟押题卷】(河北卷)2(听力音频).mp3 【2023中考英语最新模拟押题卷】(河北卷)2(解析版).docx