资源简介 2022-2023学年山东省青岛市城阳区八年级(下)期中英语试卷一.听句子,选择最佳答语。每个句子读-遍.你将有10秒钟的时间完成有关小题和阅读,下一小题。(共5小题,每小题1分,共5分)1.(1分)A.He hurt his leg yesterday.B.I had a toothache.C.It doesn't matter.2.(1分)A.I read a book.B.I was taking a shower.C.Linda was sleeping.3.(1分)A.That's a good idea.B.Never mind.C.I could do it.4.(1分)A.Yes,I agree.B.I hope not.C.Yes,it helps a lot.5.(1分)A.He was a good man.B.Let's join in.C.Thanks to his kindness.二.听对话和问题,选正确选项.每段对话读两遍。你将有10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下一小题。(共5小题,每小题1分,共5分)6.(1分)7.(1分)A.some old clothes.B.some calls.C.some story books8.(1分)A.by bikeB.on footC.drive a car9.(1分)A.He was watching TV.B.He was listening to the radio.C.He was reading a book.10.(1分)A.Tom.B.Jim.C.Kim.三.听短文,完成下列任务。 听第一遍短文,根据听到的顺序将下列句子正确排序。请将句子的字母代号写在横线上。你将有10秒钟的时间完成有关小题和阅读下一小题。11.(5分)A.Volunteering in the shop helped me know what shop work was like.B.Lots of people gave us things they didn't need for the shops to sell.C.I really improved my teamwork skills by volunteering.D.Another thing I enjoyed about volunteering was talking with other volunteers in the shopE.Although I didn't mind where I volunteered.(1) (2) (3) (4) (5) 12.(5分)(1)Ann worked as a volunteer .A.in 2020B.to help raise moneyC.in the hospital(2)once got help from in Moonlight charity shop in Ann's family? A.AnnB.Ann's motherC.Ann's father(3)Ann left the Moonlight charity shop late because .A.the work of Moonlight was important.B.she learned many things from itC.the work would be useful in the future.(4)What did Ann think of other volunteers in the Moonlight charity shop? A.surprisedB.importantC.friendly and helpful(5)Ann worked in the Moonlight charity shop for .A.half a yearB.less than five monthsC.only two months四.单项选择。(共 10小题,每小题1分,共10分)从每小题所给的四个选项中选出最佳选13.(1分)﹣What do you think of_____movie ﹣﹣ Slamdunk《灌篮高手》?﹣I can't give_____opinion without watching it.( )A.the,a B.the,an C.a,a D.a,an14.(1分)Could you please provide me some advice my research?( )A.for,about B.with,on C.to,on D.with,of15.(1分)﹣﹣How long can I _____ these two books ?﹣﹣For two weeks .But you mustn't ______ them to others .( )A.borrow ,lend B.keep ,borrowC.lend ,borrow D.keep,lend16.(1分)The pressure you put on yourself,the you will do in the exam.( )A.more,worse B.less,worseC.most,worst D.least,worst17.(1分)﹣ Do you remember much about the accident?﹣ No,it all happened so .( )A.suddenly B.heavily C.clearly D.completely18.(1分) we are not able to answer this question,maybe we should ask someone else.( )A.Since B.Although C.Before D.Unless19.(1分)Mario his mother.They are both kind and ready to help others.( )A.looks after B.looks forC.takes up D.takes after20.(1分)﹣Does your sister like communicating with her friends on the phone or QQ?﹣ .She enjoys using WeChat.( )A.Both B.Neither C.Either D.None21.(1分)While I TV,I a sound outside the room.( )A.was watching;was hearingB.watched;was bearingC.watched;heardD.was watching;heard22.(1分)﹣Your won first prize in the basketball match?﹣I'm serious.We played really well in that game.Teamwork is important.( )A.What's wrong? B.It doesn't matter.C.You're kidding! D.It's up to you.五.完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D) 中选出可以填入空白处的最佳选项。23.(10分)My mother has Alzheimer's (老年痴呆).Not long ago,she didn't feel well so we sent her to the(1) for some tests.My dad went with her from home and I joined them in the hospital.My poor mother didn't know what was going on at that time.She was muddled(糊涂的)and maybe even a little(2) .The nurse taking care of my mum wasn't very kind.She hardly tried to calm(镇定)my mum or(3) with her.So,my mum's(4) got even worse.Soon,she(5) even more muddled.Then,a new nurse came to take care of my mum.She communicated with my mum;she touched her and calmed her far more than my dad or I.When my mum got better,I went to that nurse and thanked her(6) helping a poor and muddled woman feel calm and safe.Later,my sister,who's also a nurse(7) say thank you.Nurses(8) do a very hard job.They(9) most of their time working with people who are ill.(10) they're not perfect,most of them do an excellent job.Please don't forget to say thank you to them.(1) A.station B.club C.neighborhood D.hospital(2) A.afraid B.happy C.shocked D.crazy(3) A.compete B.compare C.comfort D.communicate(4) A.experience B.illness C.question D.pressure(5) A.showed B.became C.sounded D.heard(6) A.because B.about C.for D.with(7) A.hardly B.completely C.excitedly D.clearly(8) A.in danger B.in fact C.in time D.in silence(9) A.spend B.pay C.cost D.take(10) A.Although B.But C.So D.Unless六、阅读理解。阅读短文,选出最佳答案,共三篇. A、B、篇为选择题, C篇为六选五。24.(7.5分)After finishing his dinner,Mr.Li,a teacher from Qingdao,takes a photo of his empty plate,and then puts it to a TikTok mini program called Clear Plate.Later(信用) points.He can use them to buy something for himself or just give meals to children and old people in need.The program is made by Xu Zhijun,a 24﹣year﹣old young man.In 2017,when be visited a restaurant," he said.Xu started Clear Plate in 2018.He says,"If everybody saves a bit of nice,000 people for a year.We should cut food waste while others are making food."Xu helps many people develop a good habit in a more interesting way.About 4.2 million people take part in his program.They help save ,57,000 kilograms food and give meals worth(价值),000 restaurants,colleges and companies will work with Xu.He hopes people from other countries can also use the program in the future.(1)What should people do before taking a photo in the program? A.Wash the plates.B.Order cheap dishes.C.Finish all the food.D.Make the meals great.(2)What can people use the credit points to do? ①Get wonderful gifts.②Give meals to others in need③Buy something for themselves④Make healthy food for others.A.①②B.③④C.②③D.①④(3)Which of the following is the purpose of Xu's mini program? A.To save food.B.To buy cheaper food.C.To share foodD.To help people cook(4)What do we know about the mini program? A.It helps people have a balanced diet.B.It helps people form a strange lifestyle.C.It helps people eat more food every day.D.It helps people save food in a funnier way.(5)What can we learn from the last paragraph? A.Few people use Clear Plate.B.Xu's program doesn't work.C.Xu hopes more people will use the program.D.Many middle schools want to work with Xu.25.(7.5分)A report says that young people who were born between 1995 and 2009 have different ways of life.Here are some hot ways in 2022.★FoodYounger people are trying difficult dishes at home. One sixth expressed their wish to cook at home. More than a quarter of teenagers and young adults are trying new things,like making bread and cakes. ★HealthTeenagers and young adults care more about their health of the mind. About one third will continue to take part in sports.They will exercise twice to three times a day. 40% join in kinds of clubs and make many friends through exercise. About a quarter of them will depend on creative activities like drawing and writing music to stay happy. ★ShoppingOnline shopping will still be popular.But it will move away from big retailer(零售店)websites to social media (媒体)and secondhand websites. 27% of teenagers and young adults are expecting to shop directly through social media websites. 24% are expecting to shop through special in﹣app services. 23% are expecting to shop through secondhand websites.(1)From the report we know some younger people wish to .A.cook at homeB.refuse difficult dishesC.eat more breadD.make shopping lists(2)The report tells us teenagers and young adults do creative activities to .A.enjoy musicB.make a lot of friendsC.keep happyD.take the place of sports(3)According to the report, are the most popular with young people on shopping.A.retailer websitesB.secondhand websitesC.special in﹣app servicesD.social media websites(4)The report lists parts to show young people's different ways of life.A.twoB.threeC.fourD.five(5)In which part of a website can we probably read the report? A.Social Life.B.Shopping Center.C.Sports World.D.Science Research.七、信息还原26.(5分)Habits and field paths(小径) are formed in the same way:by repetition(重复).Villagers,do not make a foot path to the next village on purpose(有意的).(1) Day after day a people go and come the same way.Their feet beat the earth hard.By their repeated walking in the same direction(方向) a path is made.Similarly,the more often we do anything in the same way or at the same time(2) Usually it is much easier to from bad habits than good habits.(3) For example,it is easier to lie in bed on a cold morning than to get up early.It is easier to put off today's work to tomorrow than to do it at the right time.(4) The forming of good habits needs time and calls for hard work at first;but every time we do the right thing,it makes doing the same thing next time much easier.If you keep doing it every day for some time(5) Get into the habit of early rising,and you will not want to lie in bed like a lazy bone.Get into the habit of telling the truth,and you will find it really hard to tell a lie.A.At last a habit is formed.B.The reason is simple,we are just lazy.C.They just go the shortest or easiest way over the fields.D.Finally,we form the good habit.E.Bad habits are not formed in a day,and it is the same with good habits.F.So it's hard to form good habits.八、选词填空27.(10分)repair,sweep,explain,beat(1)Tom was so excited,because he his elder brother in tennis.(2)Your father the toy car for you as soon as he arrives home.(3)When the teacher came in,the students the floor quietly.(4)Don't be noisy.The doctor to deal with pressure on our own.(5)Taiwan in the south of China.九.根据句意及汉语提示完成单词。(共5小题;每小题1分,满分5分)28.(1分)With the (develop) of China,people's lives are better and better.29.(1分)The rain was beating heavily (撞) the windows.30.(1分)I didn't find the tower in my hometown because it (完全地) changed.31.(1分)Our teacher always tells us the importance of making good (decide).32.(1分)The competitions are even (疯狂) when we get into middle school.十.综合运用。33.(10分)These years,more and more teenagers think they have too much stress.Some of the problems can make them feel very(1) (worry)and unhappy all day.Who can help them?A teacher from a college tried his best(2) (help)them.He thought of a lot of ways to help them.(3) Monday and Thursday,you can visit him.Here are some ideas about how to keep the young men much(4) (health) in every way.Firstly,it is very important to keep healthy.To get enough sleep every day is also necessary.Try to have a healthy diet.(5) (two),maybe you are not the top students.It doesn't(6) (问题).The most important thing is to work hard.If you do this,your teachers and parents(7) (understand) you.If you have some problems,you should communicate(8) your teachers and parents.They can help you.Remember to share your(9) (happy) and sadness with your good friends.Sometimes you can go out for a walk.In a word,you can try to make you happy by(10) (自己).I'm sure you can be happy every day.十一.阅读表达。(满分 20分)34.(10分)My dear son,It seems like yesterday that we brought you home from the hospital,and now you are my little man.Your father and I were very nervous being first﹣time parents.I have been a mother for five years.When I look back these days,I can't help smiling.Every milestone (里程碑) of yours was a kind of personal success for me.Your first smile,your first word,things started to get very challenging(挑战).Sometimes I found myself in very difficult situations.The mess you made and the thousands of naughty things you did really stressed me out.The times I was worried the most were when you were sick.Now I learn to deal① them properly.The one thing that helped me through the hard times was your smile一it made me forget everything and realize it was all② it.Soon it was time for preschool (幼儿园).I prepared you as much as I could for that terrible first day,but you cried so much and I sat down and cried with you.After the first week,but I still cried because 1 didn't want to let you go.But I want you to enjoy yourself,enjoy your schoolwork(矛盾)has troubled me for a long time.I have learned so much from you and will continue to do so in the following years.Thank you!You have made my life③ (mean)!Wish you good luck!Love and always,Mom任务一:请根据短文内容,分别写出①、②处所缺单词,③处的适当形式。(1) 任务二:阅读短文,从短文中找出与下面句子意思相近的句子。(2)When you were ill,I was worried the most. 任务三: (3)列举妈妈所经历的困难境地。(at least two pieces) 任务四:请根据短文内容回答下列问题。(4)How old is the boy? (5)What helped the mother through the hard times? 35.(10分)Cooking should be considered(认为) as art just like any other activity which needs skills and knowledge(知识).It is often said that students should learn scientific facts as well as how to prepare meals.The following will explain why schools should teach students cooking.Cooking is an important skill in life.Schools should teach knowledge to the students so that they can lead successful independent lives when they are out of school.Also,they can go into the world knowing how to make a living.Cooling helps discover future job.When schools offer cooking lessons,students will show an interest in it and might take cooking as a job. ①This will give the the chance(机会) to practice their basic skills and be creative in the kitchen.Cooking saves moneyOne of the main reasons why schools should teach cooking is that the students always use a lot of money to buy ready﹣made food,while in the real sense they could prepare a nice meal with less cost by only buying the needed ingredients(材料).Cooking betters math learning.Schools do not just teach how to prepare delicious meals.Students are also taught to follow the instructions(说明) in a standard(标准) when mixing ingredients.If it is,students should only add that amount.So there is no more or less.任务一:(1)请根据短文内容,写出①This的指代内容: 任务二:(2)请根据短文内容回答问题:Why should schools teach cooking? 任务三:(3)翻译划线句子:So there is no more or less. 任务四:(4)Ask ONE question about the second paragraph with what,why 任务五:(5)Complete the sentences.(每空一词)Students can lead independent lives① when at home alone.Students might be,② in taking cooking as a job.To③ money,students can prepare nice dishes with less cost.十二.书面表达。(15 分)36.(15分)自从"双减"政策实施以来,我们学生有更多的空闲时间参与文娱、体育、艺术等方面的课外活动,这些活动为我们的生活增添了生机和活力。请以"After﹣school Activities Make My Life Colorful"为题内容:(1)介绍你所参与的1至2项关于文娱、体育或艺术方面的课外活动;(2)谈一谈课外活动给你带来的收获及感受。要求:(1)文中不得出现真实姓名、校名或地名;(2)语言通顺,意思连贯;(3)词数在80词左右,短文开头已给出After﹣school Activities Make My Life ColorfulNowadays,we have more free time to take part in after﹣school activities.2022-2023学年山东省青岛市城阳区八年级(下)期中英语试卷参考答案与试题解析一.听句子,选择最佳答语。每个句子读-遍.你将有10秒钟的时间完成有关小题和阅读,下一小题。(共5小题,每小题1分,共5分)1.【解答】略2.【解答】略3.【解答】略4.【解答】略5.【解答】略二.听对话和问题,选正确选项.每段对话读两遍。你将有10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下一小题。(共5小题,每小题1分,共5分)6.【解答】略7.【解答】略8.【解答】略9.【解答】略10.【解答】略三.听短文,完成下列任务。 听第一遍短文,根据听到的顺序将下列句子正确排序。请将句子的字母代号写在横线上。你将有10秒钟的时间完成有关小题和阅读下一小题。11.【解答】略12.【解答】略四.单项选择。(共 10小题,每小题1分,共10分)从每小题所给的四个选项中选出最佳选13.【解答】根据"Slamdunk《灌篮高手》"可知,movie在此处表示特指;再结合"I give...opinion watching ,opinion表示泛指,opinion以元音音素开头。故选:B。14.【解答】A for为;about关于;on在......上;on在......上;of......的,固定搭配;advice on sth."关于某事的建议"固定搭配。故选:B。15.【解答】borrow sth.from sb.向某人借某物;lend sth.to sb.把某物借给某人;根据疑问词how long可知,borrow和lend都是瞬间动词;回答是"你可以保留两周。故选:D。16.【解答】A更多的,更差的,更差的,最差的,最差的,the+比较级..."越......。结合常识可知压力越大。故选:A。17.【解答】根据句意并结合题干,题干问是否记得那次车祸,因此此处应该是选择"突然地"。suddenly"突然地",clearly"清楚地"。选项A符合题意。故选:A。18.【解答】since既然,因为;before在...之前。句子是复合句。故选:A。19.【解答】look after照顾;look for寻找;take after长得像。根据后句句意"他们都很善良,前句为"马里奥长得像他的母亲",其它选项语意不通。故选:D。20.【解答】Both两者都;Neither两者都不;None没有一个 enjoys WeChat."可知。故选:B。21.【解答】根据句意:当我看电视的时候,我听到房间外面有声音,主句用一般过去时。故选:D。22.【解答】A.What's wrong?B.It doesn't matter;C.You're kidding.D.It's up to you。根据I'm serious。)可知上文是:你在开玩笑。故选:C。五.完形填空,阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D) 中选出可以填入空白处的最佳选项。23.【解答】(1)名词辨析。句意:不久前,所以我们送她去医院做了一些检查;club俱乐部;hospital医院 didn't well(她感觉不舒服)所以是送她去医院做检查。(2)形容词辨析。句意:她很困惑甚至有一点害怕;happy高兴的;crazy疯狂的 a poor muddled feel and 。)可知。故选A。(3)动词辨析。句意:她几乎没有试图安抚我的妈妈或与她沟通;compare比较;communicate交流 communicated my ;(她和我妈妈交流,此处是照顾妈妈的护士不想和她交流。故选D。(4)名词辨析。句意:所以。experience经验;question问题。根据got worse(变得更严重了)可知。故选B。(5)动词辨析。句意:很快。showed显示;sounded听起来。根据even muddled(更加糊涂了)可知。故选B。(6)介词辨析。句意:当我妈妈好转后,感谢她帮助一个可怜而糊涂的女人感到平静和安全;about关于;with和,妈妈的病情好转了。thank for"为...感谢"。(7)副词辨析。句意:我的姐姐,告诉我说现在人们几乎不说谢谢;completely完全地;clearly清晰地 don't to thank to 。)可知。故选A。(8)介词短语辨析。句意:事实上。in danger处于危险中;in time及时。根据句意可知。故选B。(9)动词辨析。句意:他们大部分时间都在和生病的人一起度过,主语通常是人;cost花费;take花费、花费"时间,其主语常为形式主语it或物 of time(他们大部分时间),所以应用spend。(10)连词辨析。句意:他们并不完美。Although虽然;But但是;So所以。分析句子可知,所以应填Although。六、阅读理解。阅读短文,选出最佳答案,共三篇. A、B、篇为选择题, C篇为六选五。24.【解答】细节理解题。(1)根据第一段After finishing dinner,a teacher Qingdao,takes a of empty ,and puts to a mini called Plate.(来自山东青岛的教师李先生吃完晚饭后,然后上传到一个名为"清理盘子"的抖音迷你程序中。故选C。(2)根据第一段Later,be some points.He use to something himself just meals children old in ,他得到了一些积分,或者只是给有需要的孩子和老人送饭。故选C。(3)根据第二段"I think was a idea save I thought using Internet do similar ," he 。我想利用互联网做类似的事情。)可知他是为了节约粮食。(4)根据第三段Xu helps people a good in a interesting 4.2 people part his help ,57 kilograms and meals around 3 yuan.(徐用一种更有趣的方式帮助许多人养成一个好习惯。他们帮助节省了57,并提供了价值约100万元的饭菜。故选D。(5)根据第三段He hopes from countries also the in future.(他希望将来其他国家的人也能使用这个程序。故选C。25.【解答】(1)细节理解题。根据Younger are difficult at sixth their to at 。六分之一的人表示希望在家做饭。故选A。(2)细节理解题。根据More a quarter teenagers young are new ,like bread cakes.(大约四分之一的人将依靠绘画和写音乐等创造性活动来保持快乐。故选C。(3)推理判断题。根据27% teenagers young are to directly social websites.24% expecting shop special services.23% expecting shop secondhand 。24%的人希望通过特殊的应用程序内服务购物。)可判断出社交媒体网站是最受年轻人欢迎的购物网站。(4)推理判断题。根据Food;Shopping(食物;购物)可推断出该报告列出了3个方面来展示年轻人不同的生活方式。(5)文章出处题。根据A says young who born 1995 2009 different of ,1995年至2009年间出生的年轻人有着不同的生活方式。故选A。七、信息还原26.【解答】细节推理题。(1)根据前文Villagers,as a ,do make a path the village purpose(有意的).(村民们通常不会有意走一条通往下一个村庄的小路。C项"他们只是走最短或最容易的路穿过田野。故选C。(2)根据前文Similarly,the often do in same or the time more shall it way.(同样,我们就越应该那样做。A项"最后形成了一种习惯。故选A。(3)根据前文Usually it much to bad than habits.(通常养成坏习惯比养成好习惯容易得多。B项"原因很简单。"符合语境。(4)根据后文The forming good needs and for work first every we the thing makes the thing time easier.(良好习惯的形成需要时间;但是每次我们做了正确的事情。)可知此处讲述习惯不是一天形成的,好习惯也是一样。故选E。(5)根据前文If you doing every for time will "a of in end.(如果每天坚持做一段时间。)可知此处讲述如何养成好习惯,我们养成好习惯。故选D。八、选词填空27.【解答】(1)考查一般过去时。句意:汤姆很兴奋。beat打败,是动词,原因状语从句也用一般过去时。beat的过去式和原形一样。(2)考查一般将来时。句意:你父亲一回家就会给你修理玩具车,是动词,主句是一般将来时。故答案为:will repair。(3)考查过去进行时。句意:老师进来时。sweep打扫。时间状语从句是一般过去时,用过去进行时,主语是第三人称复数。故答案为:were sweeping。(4)考查现在进行时。句意:不要吵。explain解释;根据前句句意"不要吵"可知,要用现在进行时,主语是第三人称单数。故答案为:is explaining。(5)考查一般现在时。句意:台湾位于中国的南部,是动词,用一般现在时,谓语动词用第三人称单数形式。九.根据句意及汉语提示完成单词。(共5小题;每小题1分,满分5分)28.【解答】develop发展,动词,是不可数名词。故答案为:development。29.【解答】根据The rain beating ﹣﹣(碰 the .可知雨重重地打在窗户上。故填:against。30.【解答】根据提示"完全地"可知,这里修饰动词changed。故答案为:completely。31.【解答】decide决定,是动词,是可数名词,要用名词的复数形式代指一类物。故答案为:decisions。32.【解答】结合所给汉语提示,分析句子可知,指进入中学比现在竞争更疯狂。crazy"疯狂的"。故填:crazier。十.综合运用。33.【解答】(1)考查形容词。句意:有些问题会让他们整天感到非常担心和不开心,此处使用形容词worried和后面的unhappy并列。(2)考查动词。句意:一位大学老师尽力帮助他们,此处意为"尽力帮助他们",固定搭配。(3)考查介词。句意:周一和周四。根据句意,具体某一天前用介词on。故填On。(4)考查形容词。句意:这里有一些关于如何让年轻人在各方面都更健康的想法,此处意为"更健康的"。故填healthier。(5)考查副词。句意:其次。根据前文的Firstly(首先),放于句首首字母大写。(6)考查动词。句意:不要紧,此处意为"没关系,使用动词matter。(7)考查动词。句意:如果你这样做了。此句为if引导的条件状语从句,所以用will+动词原形。(8)考查介词。句意:如果你有一些问题。根据句意,communicate with sb.,固定搭配。(9)考查名词。句意:记得和你的好朋友分享你的快乐和悲伤,此处意为"快乐和悲伤"。故填happiness。(10)考查代词。句意:总之。根据句意,通过某人自己,此处意为"你们自己"。十一.阅读表达。(满分 20分)34.【解答】(1)填空题。①句意:现在我学会了正确地处理它们,应对"。②句意:帮助我度过困难时期的是你的微笑——它让我忘记了一切。worth表示"值得的。故填:worth。此处缺一个形容词修饰名词life。故填:meaningful。(2)语义猜测题。When were ,I was the ,是我最担心的时候 times I worried most when were 。)意思相近 times I worried most when were(3)细节理解题。根据文章第二段The you and thousands naughty you really me 。)可知。故答案可写:The her son and thousands naughty her son(4)细节理解题。根据文章第一段中I been a for years.(我已经做了五年的妈妈了,这个男孩现在5岁了(5)细节理解题。根据文章第三段中The thing helped through hard was smile(帮助我度过困难时期的是你的微笑)可知。故答案可写:The boy's smile.35.【解答】(1)代词指代题。根据第五段When offer lessons will an in and take as a ①This will give the to their skills be in kitchen.(当学校开设烹饪课程时,并可能把烹饪作为一份工作,并在厨房里发挥创造力。故答案为Cooking(2)细节理解题。根据第三段Schools teach to students that can successful lives they out school.(学校应该教给学生知识。)可知学校应该教给学生知识。故答案为Because the students lead independent when are of(3)英译汉题。根据最后一段If is 1/4 of ,students only that there no or ,加2/4勺盐。)so所以。故答案为所以不多也不少。(4)推理判断题。根据第二段Cooking an skill life.(烹饪是一项重要的生活技能。故答案为What an skill life?(5)细节理解题①根据第三段Schools teach to students that can successful lives they out school.(学校应该教给学生知识。)推断即使一个人在家也可以独立生活。②根据第五段When offer lessons will an in and take as a (当学校开设烹饪课程时,并可能把烹饪作为一份工作,be interested in对……感兴趣。③根据第六段和第七段Cooking money.One the reasons schools teach is the always a lot money buy food in real they prepare a meal less by buying needed 。学校应该教授烹饪的一个主要原因是学生们总是花很多钱去买现成的食物,他们只需要购买所需的食材就能以更少的成本做好一顿饭,to后跟动词原形。十二.书面表达。(15 分)36.【解答】After﹣School Activities Make My Life ColorfulNowadays,after﹣school activities are becoming more and more popular. ,for example.(我参加的活动)In the volleyball club,I've made lots of friends.We often play volleyball after school.Whether it is hot or cold.I feel happy while playing volleyball.And it is also a good way to relax myself.I think I will continue to play volleyball after school in the future.(参加活动所做的事情)All in all,after﹣school activities make my life more colorful and meaningful.(收获及感受)第1页(共1页) 展开更多...... 收起↑ 资源预览