资源简介 Unit 3 Could you please clean your room 达标测试卷(限时: 100分钟 满分: 120分)一、听力理解(20 小题,每小题1 分,共20 分)第一节:听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。( )1. What is Larry doing A. Cleaning the windows. B. Making his bed.C. Doing his homework.( )2. When does the girl have to come back home A. Before six o’clock. B. Before half past eight.C. Before half past nine.( )3. What does the boy think of folding the clothes A. Tiring. B. Interesting. C. Boring.( )4. Where is the dog A. In front of the door. B. Behind the door.C. In Jerry’s room.( )5. What should the woman do first A. Go to the movies. B. Have dinner.C. Do the dishes.第二节:听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第 6 至第 7 两个小题。( )6. Who taught Jane to make the bed A. Her father. B. Her mother.C. Her sister.( )7. How often does Henry feed his pet cat A. Once a day. B. Twice a day.C. Three times a day.听下面一段对话,回答第8 至第9 两个小题。( )8. What will the boy help the girl do A. Take out the rubbish. B. Fold the clothes.C. Clean the room.( )9. How soon will the girl’s mother come back A. In ten minutes. B. In half an hour.C. In an hour.听下面一段独白,回答第10 至第12 三个小题。( )10. Who studies hard and often gets good grades at school A. Alex. B. Ann. C. Alan.( )11. What does Alan think of doing chores A. Necessary. B. Fun. C. A waste of time.( )12. What is Ann’s favorite chore A. Folding the clothes. B. Cleaning the room.C. Doing the dishes.听下面一段对话,回答第13 至第15 三个小题。( )13. What is the garden like A. Beautiful. B. Small. C. Big.( )14. What color is Susan’s bedroom A. White. B. Pink. C. Blue.( )15. How many floors does their new house have A. Two. B. Three. C. Four.第三节:听下面一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。A B C D E16. ______ 17. ______ 18. ______ 19. ______ 20. ______二、阅读理解(20 小题,每小题2 分,共40 分)阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。AWhat do mothers think of housework Let’s read the following ideas.I don’t like housework, but at the same time, I hope to have a clean and comfortable home. I learn from my neighbor Teresa that you don’t have to do everything right away, but do small things with great love. Start with the easy ones, rest, and then go on with the others. It will become less tiring but much more interesting when you divide (分成) housework into smaller things.— LauraDo you know what you should call those who use towels( 毛巾) but never wash them, eat meals but never do the dishes, sit in rooms but never clean them If your answer is “house guests”, you are wrong, because I just describe my kids.— MonaMy kids seem to learn to use the computer and turn on the TV quickly. However, they have difficulty in using the vacuum cleaner( 真空吸尘器). It’s really amazing.— Mary根据材料内容选择最佳答案。( )21. Teresa is Laura’s ________ .A. sister B. motherC. cousin D. neighbor( )22. Teresa taught Laura to ________.A. do everything right away B. have a rest before workingC. do the important things only D. start with easy and small things( )23. Mona thinks her kids are ________ .A. lazy B. hard-workingC. clever D. serious( )24. Mary tells something about her ________.A. guests B. kidsC. parents D. students( )25. Which of the following is TRUE according to the text A. Laura likes doing housework very much.B. Mona’s kids often help her with the housework.C. Mary’s kids don’t know how to use the vacuum cleaner.D. The three persons all talk about their kids.BMr. Clarke hated to do the housework. He wouldn’t stay at home on weekends, as his wife always told him to do some washing and cleaning, or cook for his family. So he always made some excuses(借口) on Friday evenings.Recently Mr. Clarke was interested in playing cards, but he was afraid to let his wife know. So every Sunday afternoon he brought some fish home. It made his wife happy and she never asked where he spent his weekends.One Saturday morning, Mr. Clarke left home at 7 o’clock. He took a bus and got off at a stop near a small town. His friends were waiting for him in a small hotel. They played cards there. Mr. Clarke didn’t go home until 7 o’clock on Sunday evening. He went in the shop near the bus stop as usual. As soon as the shopkeeper saw him, the man said, “I’m sorry, Mr. Clarke. I have no fish today. What about some chicken legs ” “Don’t be silly!” said Mr. Clarke, “I can’t tell my wife that I have fished some chicken legs, can I ”根据材料内容选择最佳答案。( )26. Mr. Clarke didn’t want to stay at home on weekends because ________.A. he wouldn’t do any housework B. he didn’t love his wifeC. he was very busy D. his wife was too lazy( )27. What was Mr. Clarke interested in A. Fishing. B. Playing cards.C. Shopping. D. Working.( )28. How long was Mr. Clarke away from his home A. About 12 hours. B. About 24 hours.C. About 36 hours. D. About 48 hours.( )29. Mr. Clarke played cards with his friends _________.A. at home B. in a shopC. in a hotel D. in a town( )30. Which of the following is NOT true according to the passage A. Mr. Clarke hardly stayed at home on weekends.B. Mr. Clarke played cards only this weekend.C. Mrs. Clarke believed he fished on weekends.D. Mr. Clarke always bought some fish before going home.CWhen Justin Tong was a child, other kids felt sorry for him. His parents always had him doing lots of housework such as taking out the rubbish and sending newspapers. But when he grew up, he was better off than his childhood friends and lived a happier and healthier life.This is the finding of a 40-year study that followed the lives of 456 children in London. It showed that the children who had worked hard in childhood had a richer and happier future. “Children who worked in the home in childhood got more abilities and came to feel they were important members of society,” said Daniel Brown, the psychologist(心理学家) who made the study. “And because they felt good about themselves, others felt good about them.”Brown’s study followed these children in great detail. They made the study about the children at ages 25, 31 and 47. Under Brown, the researchers compared( 比较) the children’s mental-health scores with their childhood-activity scores. The children got more points for part-time jobs, housework, effort in school, and ability to deal with problems.Working at any age is important. Childhood activities help a child develop responsibility, independence, confidence and ability—the underpinnings( 基础) of emotional(情感的) health. They also help him understand that people must work together and work toward common goals. The most competent( 合格的) adults are those who know how to do this.Yet work isn’t everything. As Tolstoy once said, “One can live a better life in this world if one knows how to work and how to love, to work for the person one loves and to love one’s work.”根据材料内容选择最佳答案。( )31. What do we know about Justin Tong A. He enjoyed a happy life.B. He felt sorry for the other kids.C. He always sold newspapers.D. He hardly collected rubbish.( )32. Who will probably succeed in the future according to Paragraph 2 A. Children who enjoy happier and richer lives.B. Children who work in the home in childhood.C. Children who take part in Daniel Brown’s study.D. Children who feel good about people around them.( )33. How did Brown follow the children in his study A. By giving housework and praise.B. By interviewing and giving scores.C. By setting goals and showing love.D. By solving problems and testing them.( )34. What’s the purpose of the passage A. To talk about an interesting study.B. To introduce Justin Tong’s success.C. To tell us about childhood activities.D. To encourage children to work hard.( )35. The passage is mainly about ________.A. working is helpful for children’s growthB. every child should help work at homeC. a child should do more and more houseworkD. working can help solve many problemsDMany children don’t like doing chores, because they think it is boring. 36.________ And it isn’t necessary for them to do chores. In fact, doing chores is good for children.First, doing chores can teach children certain skills. 37. ________ Cleaning and cooking may seem boring, but knowing how to do them well will make life a lot easier. If children can successfully handle chores at home, they will handle life better too.38. ________ Some chores like sweeping the floor and cleaning the room can be regarded as a kind of physical exercise. Children should not study all the time. A happy life needs balance.Last but not least, everyone in the family will be happy by sharing chores. 39.________ When they get home, they are often tired. If children can help their parents with some simple housework, their parents will be very happy. 40. ________根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。A. Nowadays it’s common for both parents to work.B. Second, doing chores can help children keep healthy.C. And children can also find great pleasure in helping their parents.D. Some children even think that they just need to learn their subjects well.E. Children can learn classification(分类) skills when they pick up their toys and put them away.三、完形填空(15 小题,每小题1 分,共15 分)先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。I work in a cleaning company. Usually people call us, and we provide the house cleaning service 41 ________ them.One day, I got a 42 ________ from a man named David. “I want to help an old man, Mr. Smith. He has just had an operation(手术) and is still 43________ now. Can I pay for it 44________ letting him know ” he asked.David was a very kind man. He called 45________ because he was worried about his neighbor, Mr. Smith. Mr. Smith just came back from the hospital. His house was in a mess, 46________ he couldn’t do any housework. Even 47________ the floor was difficult for him. He didn’t tell his children because he didn’t want them to 48________ their time taking care of him. David wanted to help Mr. Smith without bringing him any 49________.Then I asked David, “ 50________ will happen if Mr. Smith refuses to let us come into his house ” “I have to at least try, and 51________, I really want to help him,” he said.52________, Mr. Smith let us in and our workers did a good job. 53________ we promised David not to tell his name, we didn’t tell much to Mr. Smith. Mr. Smith was touched by the gift from 54________ he didn’t know.Sometimes we don’t expect to 55________ others, because we are afraid of letting them get into trouble. However, there is always someone who cares for us and tries his best to help us.( )41. A. in B. for C. on D. from( )42. A. gift B. call C. book D. photo( )43. A. strong B. healthy C. happy D. ill( )44. A. over B. about C. with D. without( )45. A. them B. us C. him D. her( )46. A. if B. but C. so D. or( )47. A. sweeping B. folding C. throwing D. passing( )48. A. save B. spend C. develop D. drop( )49. A. mess B. chores C. stress D. waste( )50. A. Why B. When C. How D. What( )51. A. hardly B. either C. neither D. anyway( )52. A. Badly B. Luckily C. Sadly D. Loudly( )53. A. If B. Though C. Since D. However( )54. A. someone B. anyone C. everyone D. no one( )55. A. take care of B. depend on C. think of D. look for四、语篇填空(15 小题,每小题1 分,共15 分)第一节:阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。throw neighbor never pass hate feel they for mess doI have two sons, Tommy and Jimmy. Tommy likes doing chores. He often helps clean up the 56. ___________ in his free time. However, Jimmy 57. ___________ that very much. He is used to 58. ___________ himself on the sofa after he gets home from school. It was Saturday that day. Tommy got up early and had breakfast. When he was ready to do some chores, Jenny, one of our 59. ___________, came to our house to play with him. However, Tommy said that he wanted to wash the floor first. Then Jenny asked me if she could help Tommy. Of course I agreed. I gave them a bucket(桶) of water and 60. ___________ each of them a piece of rag(抹布). The floor became wet, and 61. ___________ feet got wet, too. Suddenly someone called me up, so I went out to answer the phone. Ten minutes later, I came back. They had already finished the work. Jenny 62. ___________ did any chores before, but that day she did a good job. Seeing the clean floor, Jenny said she had a strong 63.___________ of satisfaction. “I used to think it was the parents’ job to 64.___________ the housework, but now I have changed my idea,” she said. After that day, Jenny often provides help 65. ___________ her parents and becomes more independent.第二节:阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。Iris began to go to kindergarten at the age of three. She enjoys taking care 66.___________ other children. She also likes helping the teachers with chores. She often helps to sweep the floor 67. ___________ she thinks it is interesting.Iris is smarter 68. ___________ other kids. She is also a good storyteller. Iris likes inviting her friends 69. ___________ her house. She tells stories to her friends and her mother often cooks delicious food for them.Iris is a big help to her mother. Every evening she does 70. ___________ dishes after her family finish eating. Iris can help her parents clean up the garden, too.五、补全对话(5 小题,每小题2 分,共10 分)根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Mario. Could you go shopping with us this afternoon B: 71. _______________________________________________________________. I have to clean the room.A: 72. ______________________________________________________________ B: No, I don’t. But my parents are too busy these days.A: I don’t like it, either. 73. _____________________________________________ B: I like sweeping the floor. How about you A: I like cooking a lot.B: 74. ______________________________________________________________ A: Because I think it’s very interesting.B: Really Could you please teach me how to cook A: 75. _______________________________________________________________! You can come to my house when you’re free. Then I will teach you.B: OK. Thank you very much.六、书面表达(20 分)假如今天你们班会讨论的话题是做家务,你认为学生应该做家务吗?请你根据以下提示写一篇英语短文,并在课堂上发言。提示:(1)有人认为学生只要学习好就行;(2)给出你的观点并阐述理由。要求:(1)语句通顺、符合逻辑,可适当发挥;(2)不少于 80 词。_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Unit 3 综合素质评价听力材料:第一节 听下面5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。1. W: Could you please help me clean the windows, Larry M: Sorry, I can’t. I am making my bed.2. W: Dad, it’s six o’clock now. Could I go out for dinner with Lucy M: OK, but you have to come back home before half past nine.3. W: I often sweep the floor at home.M: Oh, I think it’s too tiring. I like folding the clothes. It’s interesting.4. W: Jerry, stop playing computer games. Take the dog for a walk, please.M: OK. Where is the dog, Mum W: Behind the door.5. M: Mum, would you like to go to the movies with me W: I’d love to, but I should do the dishes first. Wait for me.M: OK.第二节 听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳答案。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6 至第7 两个小题。W: I could make the bed at the age of six.M: Wow! How smart you are! Who taught you that, Jane W: My father. He was once in the army and could make the bed very well. Henry, do you do any housework at home M: Yes. I take out the rubbish every morning and feed my pet cat twice a day.听下面一段对话,回答第8 至第9 两个小题。W: Look at the mess! I don’t like to do chores.M: Well, I don’t mind them.W: Really Could you please help me clean the room M: But that’s too tiring. I can help you take out the rubbish.W: That’s very kind of you. Let’s hurry up. My mother will be back in half an hour. She will get angry if she sees all the mess.M: OK. Could you go bike riding with me after we finish the chores W: Sure.听下面一段独白,回答第10 至第12 三个小题。Alan and Ann are good friends. But they are different. Alan studies hard and often gets good grades at school. When he is at home, he often reads books. He hardly ever helps out with chores. He thinks doing chores is a waste of time. Ann has great fun doing chores. Her favorite chore is cleaning the room. Though she is tired after cleaning it, she feels very happy. She cleans her room almost every day, so her room always looks clean and tidy.听下面一段对话,回答第13 至第15 三个小题。M: Susan, let’s go and see our new house.W: Which house is it, Dad M: This one. Here we are.W: Wow! It’s great and the garden is beautiful.M: I’ve got the key. Let’s go in.W: It is nice. The living room is very big.M: Yes, but the kitchen is small. Let’s go upstairs.W: Which is my bedroom M: This one. It’s your favorite color, blue. There are three floors in the house. And on the third floor, there is a swimming pool.W: It’s great. I love our new house so much, Dad.第三节 听下面一篇短文。按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序。短文读两遍。My name is Mike. My friends and I all have our favorite chores. Peter likes sweeping the floor. He thinks it’s good for his health. Alice enjoys cooking. She cooks delicious food for her family every day. David likes walking the dog. He takes his pet dog Billy for a walk twice a day. Linda’s favorite chore is shopping for her family. She always buys cheap but good things. As for me, I love doing the dishes. I think it’s my pleasure to do something for my family.参考答案一、1~5 BCBBC 6~10 ABABC11~15 CBACB 16~20 BCAED二、A 21. D22. D 点拨:细节理解题。根据第一栏中的 “Start with the easy ones... when you divide housework into smaller things.” 可知,Teresa 教Laura 要从做简单的小事开始。故选 D。23. A 点拨:推理判断题。根据第二栏中的描述可知,Mona 提到她的孩子们从来不洗毛巾,吃完饭后从不洗 碗等,由此可推断,Mona 认为她的孩子们很懒。故选 A。24. B 点拨:细节理解题。根据第三栏中的信息可知,Mary 主要谈论了她的孩子们。故选 B。25. CB 【主旨大意】短文讲述了克拉克先生讨厌做家务,所以他周末不愿待在家里。最近他对打牌感兴趣,但不敢让妻子知道,他会在每周日带着鱼回家,这让妻子很高兴,妻子也从不问他的周末在哪里度过的。26. A 点拨:细节理解题。根据文章开头两句 “Mr. Clarke hated to do the housework. He wouldn’t stay at home on weekends...”可知,克拉克先生不喜欢做家务,每逢周末他不愿意待在家里。故选A。27. B 点拨:细节理解题。根据第二段开头 “Recently Mr. Clarke was interested in playing cards...”可知,克拉克先生最近对打牌感兴趣。故选B。28. C 点拨:数字计算题。根据最后一段“One Saturday morning, Mr. Clarke left home at 7 o’clock...Mr. Clarke didn’t go home until 7 o’clock on Sunday evening.” 可知,克拉克先生周六早上7 点离开家,直到周日晚上7 点才回来,一共是36 个小时。故选C。29. C 点拨:细节理解题。根据最后一段“His friends were waiting for him in a small hotel. They played cards there.” 可知,克拉克先生和他的朋友们在一个小旅馆打牌。故选C。30. B 点拨:推理判断题。根据第二段“So every Sunday afternoon he brought some fish home. It made his wife happy and she never asked where he spent his weekends.”可推断出,克拉克先生最近每个周末都出去打牌,不仅仅是这个周末。故选B。C 【主旨大意】本文是一篇议论文。文章介绍从小做家务的孩子会有较强的责任感、独立、自信并具备其他能力,这些人更能建立更好的人际关系、获得丰厚的收入以及解决问题的能力。31. A 点拨:细节理解题。根据第一段 “But when he grew up, he was better off than his childhood friends and lived a happier and healthier life.” 可知,他过着幸福的生活。故选A。32. B 点拨:推理判断题。根据第二段 “It showed that the children who had worked hard in childhood had a richer and happier future.” 可知,在童年时期勤劳的孩子有更丰富并且更幸福的未来。故选B。33. B 点拨:推理判断题。根据第三段 “...the researchers compared the children’s mental-health scores with their childhood-activity scores.” 可知,研究人员将儿童的心理健康评分与童年活动评分进行了比较,可推断出是通过访谈和打分来跟踪研究那些孩子的。故选B。34. D 点拨:推理判断题。根据第二段 “It showed that the children who had worked hard in childhood had a richer and happier future.” 可知,童年时期勤劳的孩子有更丰富、更幸福的未来,可推断出文章的目的在于鼓励孩子们勤奋劳动。故选D。35. A 点拨:主旨大意题。文章讲述从小做家务的孩子长大后各个方面都比较优秀,会有较强的责任感、独立、自信,并具备其他能力,这些人更能建立更好的人际关系、获得丰厚的收入以及解决问题的能力。故选A。D 36. D 点拨:上句提到许多孩子不喜欢做家务,下句提到对他们来说没有必要做家务,故 D 项符合语境,起到承上启下的作用。故选D。37. E 点拨:上句提到了做家务可以教会孩子们某些技能,E 选项中的关键词“classification skills”符合语境。故选E。38. B 点拨:上一段是第一个好处,此段是第二个好处,且B 项中的关键词 “keep healthy” 与下一句中的 “a kind of physical exercise”相呼应。故选 B。39. A 点拨:下一句提到当他们到家的时候感觉很疲惫,they 指的就是 A 项中的“both parents”。故选 A。40. C 点拨:上句提到如果孩子能帮父母做一些简单的家务,父母会很开心,C 项“孩子们也能在帮助父母的过程中发现极大的乐趣。”与之意思衔接。故选 C。三、41. B42. B 点拨: 根据上文提示 “Usually people call us...” 可知, 此处指作者接到了一个名叫 David 的男子的电话。故选 B。43. D 点拨:上文提到老人刚刚做过手术,根据常识可知,老人身体仍然很不好。故选 D。44. D 点拨:此处指 David 想要为这个老人付保洁费,但是不想让老人知道这件事。故选 D。45. B 点拨:句意为“David 是一个热心的人,他给我们打电话是因为担心邻居Mr. Smith。”故选 B。46. B 点拨:前面提到Mr. Smith 刚出院,屋子里一团糟,后面提到他不能做家务,前后句表示转折关系。故选 B。47. A 点拨:此处指甚至扫地对他来说都很困难。sweep the floor 是固定短语。故选 A。48. B49. C 点拨:此处指 David 想帮助 Mr. Smith,但不想给他带来任何压力。故选 C。50. D51. D 点拨:句意为“我至少得试一试,不管怎样,我真的想帮他”。故选 D。52. B 点拨:根据下文内容可知,幸运的是,Mr. Smith 让我们进了屋子。故选 B。53. C 点拨:句意为“因为我们答应过 David 不告诉 Mr. Smith 他的名字,所以就没有告诉 Mr. Smith 太多事情。”故选 C。54. A 点拨:句意为“Mr. Smith 被某个他不知道的人送的礼物感动了”。someone 表示“某人”,用于肯定句。故选 A。55. B四、第一节:56. mess 57. hates 58. throwing 59. neighbors60. passed 61. their 62. never 63. feeling64. do 65. for第二节:66. of 67. because 68. than 69. to 70. the五、71. Sorry/Sorry, I can’t72. Do you like cleaning the room73. What kind of chores do you like74. Why do you like it75. Of course/Sure六、范文:Some people think students don’t need to do any housework. The only thing for students to do is to study hard. But I don’t think so.I think it is good for students to do some housework. Firstly, doing housework can make us independent. We can’t depend on our parents all the time, so we should learn to do housework now. Secondly, doing housework is a kind of exercise. It helps us stay healthy and strong. Lastly, doing housework helps share our parents’ work. They must be very happy if we tell them to have a rest. 展开更多...... 收起↑ 资源预览