2022-2023学年湖北省武汉市重点中学高二上学期期中检测英语试题(原卷版+解析版,有听力音频无听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

2022-2023学年湖北省武汉市重点中学高二上学期期中检测英语试题(原卷版+解析版,有听力音频无听力原文)

资源简介

华中师大一附中2022-2023学年度上学期高二期中检测
英语试题
考试时间:120分钟 试卷满分:150分
第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)
第一节 (共5小题; 每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Which place does the man want to go
A. A beach. B. His home. C. A supermarket.
2. What are the speakers doing
A. Painting a house. B. Drawing a picture. C. Doing the cleaning.
3. When can the woman get her clothes
A. On April 11th. B. On April 14th. C. On April 13th.
4. What does the woman think of the book
A. It tells a boring story. B. It has many great pictures. C. It’s unsuitable for young kids.
5. Where does this conversation probably take place
A. In a kitchen. B. In a garden. C. In a market.
第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白, 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What happened to David last night
A. He made the crowd excited. B. He slipped and fell. C. He quarreled with Angela.
7. What will the man do next
A. Contact the hospital. B. Phone Angela. C. Watch a game.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What did the man want to do
A. Sell some snacks. B. Borrow some money. C. Read the newspaper.
9. Where does the woman find her wallet
A. At the checkout counter. B. On her seat. C. On the floor.
10. What’s the probable relationship between the speakers
A. Shop assistant and customer. B. Classmates. C. Teacher and student.
听第8段材料,回答第 11至 13 题。
11. Who is Max
A. The woman’s friend. B. The guide of the trip. C. The woman’s husband.
12. What may interest the woman on the trip
A. Shops and restaurants. B. Agreeable weather. C. Water sports.
13. What does the man ask the woman to do
A. Pay for the trip right away. B. Give her credit card number. C. Reserve a hotel in advance.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. Which of the following symptoms does the woman have
A. She has a backache. B. Her throat hurts. C. She has sore eyes.
15. What does the man do first
A. Take the woman’s temperature. B. Give the woman some medicine. C. Send the woman back home.
16. When did the woman start feeling unwell
A. Since yesterday morning. B. Since last night. C. Since this early morning.
17. When will the woman need to pick up her son
A. In an hour. B. In one and a half hours. C. In two and a half hours.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. How many people are damaging their hearing due to loud music
A. 0. 55 billion. B. 1. 1 billion. C. 2. 2 billion.
19. What did Dr. Etienne Krug say
A. Hearing loss is preventable.
B. Audio devices shouldn’t be used.
C. Loud sounds damage hearing by killing cells.
20. What’s the characteristic of the hair cells in inner ears
A. They can grow back soon. B. They don’t grow back. C. They grow back very slowly.
第二部分 阅读 (每小题2. 5分,共计50分)
第一节 (共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Dinosaur Attractions
The Field Museum
Even beyond its impressive dinosaur exhibit, the Field Museum is a must-see destination for the whole family. The Evolving Planet display follows the evolution of life on our planet from the very beginning, when life was a single-celled organism, to the appearance of mankind.
Fee: Adults $38.00; Children (6-18) $17.50, (5 and under) free
Museum of the Earth
This museum is kid-friendly thanks to its large number of hands-on activities. There is a vast collection of fossils(化石), such as large, complete skeletons(骨架) and those of small sea animals. The Discovery Lab at the museum is an interactive space for kids to play and learn in. They can even search for fossils and keep what they find.
Fee: Adults $18.00; Children (13-19) $10.00, (12 and under) free
Dinosaur World
This park offers animatronic(电子的) dinosaurs that bring to life many prehistoric scenes and it features fossils from dinosaurs found in Florida. Although this park has plenty to offer, food isn’t one of them. However, there is a lovely picnic area where families can bring their own lunches and enjoy the bright Florida sunshine.
Fee: Adults $26.00; Children (10-19) $15.00, (9 and under) free
Cabazon Dinosaurs
Cabazon Dinosaurs, located in Riverside County, California, is an unusual roadside attraction that has been there since 1975. Home to over fifty larger-than-life dinosaur statues, this park is a fantastic place to let kids run wild. Visitors can hunt for fossils and participate in a dinosaur dig. Featured a lot of movies, this park is a great way to spend a few hours.
Fee: Adults $13.00: Children (8-18) $11.00, (7 and under) free
1. At which place may visitors learn about the development of life on Earth
A. The Field Museum. B. Dinosaur World.
C. Cabazon Dinosaurs. D. Museum of the Earth.
2. How much should a teen and his parent pay for their visit to the Discovery Lab
A. $54.00 B. $46.00 C. $36.00 D. $28.00
3. What is the shared feature of the four dinosaur attractions
A. Interactive spaces. B. Hands-on activities.
C. Kid-friendly design. D. Dinosaur-themed movies.
B
When Ryad Alsous arrived in England, he knew one thing: he wanted to keep bees. The insects had been a major part of his life in Syria, and fleeing his war-torn homeland. It was a precious certainty amid so much chaos.
As a lecturer at the University of Damascus, Ryad had built a respected reputation for his research on Syrian bees. With over 500 hives, he produced over ten tons of honey every year. Fleeing his country in 2013, he lost everything.
Yet even with all his knowledge and experience, Ryad didn’t know if his dream would be possible in the UK. “I found that there is a lot of rain and the temperature isn’t very high. All the time I was thinking ‘How can I set up another project here ’”
The wet weather wasn’t Ryad’s only challenge. The language barrier and a vastly overqualified CV made it difficult to find work. Eventually, Ryad volunteered at the Huddersfield Beekeepers’ Association, but he was still without a colony of his own. Finally, Facebook brought him into contact with a woman in Manchester who was willing to donate an entire colony of rare British black bees.
“In one year I was able to split the colony she gave me into seven. I realised that the beekeeping project could become very profitable and successful in the UK.”
Soon, Ryad found himself with 17 hives, but he wasn’t finished yet. His inner teacher was itching to get out. Through City of Sanctuary, a British refugee charity, Ryad began to run beekeeping workshops for refugees and job seekers. The Buzz Project was born.
Today, the Buzz Project houses 14 hives, where Ryad shares his expertise. It has started to bear fruit. Last year, they produced-half ton of honey (around 1,000 jars). But for Ryad, the most important thing is bringing people together.
“We have local people, job seekers and volunteers, in addition to refugees. All of them work together doing the same job. The exchange between the groups, the information and skills, helps them integrate very well and improve their language skills” he says.
4. Why did Ryad come to England
A. To keep bees. B. To do research.
C. To seek shelter. D. To run business.
5. Which factor posed a challenge to Ryad at first
A. The hot weather. B. His poor English.
C. His inadequate qualification. D. The cultural differences.
6. What’s the meaning of the underlined part
A. He wanted to share his beekeeping skills.
B. He decided to establish a beekeeping school.
C. He wanted to expand his business.
D He decided to find a teaching job.
7. Which of the following can best describe Ryad’s character
A. Persistent and charitable. B. Ambitious and reliable.
C. Curious and responsible. D. Independent and respectably.
C
Research has shown that disrupting one's natural “morning lark” (早起鸟) or “night owl” (夜猫子) tendency can result in immoral behavior at work.
Who doesn't love a flexible work schedule Being able to make your own hours, come in when you're ready and leave when you're done, step out to attend a child's presentation at school, have a midday appointment, or even squeeze in a quick workout or nap as a guaranteed pick-me-up — flexibility greatly improves one's quality of life.
The benefits don't stop there, however. Research has shown that having flexible work hours actually makes one a better person. How so It's been found that disrupted sleep patterns —in the form of having to act outside of your normal inclination to be a morning “lark” or a night “owl” — can result in strange, unethical, and out-of-line behavior.
Science journalist Linda Geddes said, “If you don't get enough sleep, research suggests you are more likely to have unethical behavior, such as being mean, bullying your fellow employees or falsifying receipts. But it's not just owls: the larks tend to behave more unethically in the evening, and owls in the morning. So ideally, you want to introduce flexible working."
Employers would be wise to allow their employees to start whenever they feel ready — whether it's at the crack of dawn or at 11 a.m., and to allow breaks or pauses in the day as needed — because that would mean better productivity, performance, and behavior.
This shift is already happening with the New York Times recently reporting that 27 percent of US employers now offer the flexibility to work outside normal business hours, up from 22 percent in 2014; and 68 percent allow telecommuting as needed (up from 54 percent in 2014). With the national unemployment rate at its lowest in 50 years, employers are having to become more competitive in what they offer workers, and flex-hours seem like a no-brainer, highly beneficial to all.
8. What is mainly talked about in Paragraph 2
A. Ways to improve life quality.
B. People's activities in their free time.
C. Methods to get a flexible work schedule.
D. The advantages of flexibility in work time.
9. What does the underlined word “inclination” in Paragraph 3 probably mean
A. Judgment. B. Tendency. C. Reaction. D. Choice.
10. What is the effect to change people's sleep pattern according to Geddes
A They will show their nature more easily.
B. They tend to suffer from sleep problems.
C. They tend to behave immorally in their work.
D. They will get more flexibility in working time.
11. What do the figures in the last paragraph indicate
A. The unemployment rate is increasing.
B. Employers are getting more free time.
C. Flexible working has been creating more jobs.
D. More employers adopt a flexible work schedule.
D
The US Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) recently asked scientists, lawyers, social scientists and other experts to consider some of these ethical dimensions. To give two examples: on privacy, as we let more listening devices into our homes, how do we prevent the data they collect falling into the wrong hands through hacking (黑客) or simply being sold between companies without us receiving any money Another example: mixed reality, including virtual reality, will become pervasive in the next few years. As we move from headsets to what the IEEE committee describes as “more subtle and integrated sensory enhancements” we will use technology to live in an illusory world in many aspects of our lives. How do we balance the rights of the individual, control over our virtual identity, and the need to live and interact on a face-to-face basis while being empowered to live rich lives in mixed reality
There is, of course, always a tension between innovation and regulation. But it can often seem that giant steps are taken in technology with minimal public discussion. Take the self-driving car: although it may be safer than human drivers and is likely to save more than a million lives a year worldwide, it will also take jobs from drivers, traffic police, sign-makers, car-repair companies, carmakers and more. Is this a bargain we want to make In taking that decision, have we given thought to a car that knows everywhere we go, decides routes, perhaps, based on paid advertisements from shops along the way—and listens and sees everything we do on board What will happen to that data and can it be kept safe
Additionally, while some worry about the uncommon “trolley problem” of whom the car should choose to hit in a freak accident—an old lady or a mother and baby—perhaps the more frequent issue will be how we find out what the algorithm (算法) was thinking at the time of an accident, because AIs (Artificial Intelligence) are self-learning and devise their own strategies.
Similar concerns are emerging over the internet of things. Robot vacuum-cleaners already plot cleaning cycles using computer-aided vision that, for some models, is relayed to their manufacturers. As more things at home become connected, they will be hackable and the data they collect sellable.
It’s time for some messy, democratic discussions about the future of AI.
12. What is the purpose of the two examples in Paragraph 1
A. To cast some light on hacking in our modern life.
B. To lead the reader to think of ethical issues brought by hi-tech.
C. To lead in the following example concerning the self-driving car.
D. To list the existing problems that caught the attention of experts.
13. What does the underlined word “pervasive” in Paragraph 1 mean
A. Intelligent. B. Powerful. C. Widespread. D. Skillful.
14. What is the author’s attitude towards the big steps in technology
A. Positive. B. Negative. C. Cautious. D. Unclear.
15. How does the author support his claim
A. By exposing some underlying problems in high-tech.
B. By calling on people to move away from innovation.
C. By illustrating AI’s abilities in self-learning strategies.
D. By displaying our computer-aided life in future.
第二节 (共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)
阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Is your key or phone missing a dozen times a day, or can’t you find the TV remote until ten minutes after a favorite show has begun Such faults might be accompanied by a nagging fear: Is something wrong with me Probably not. ____16____ But for the most part, people can overcome the tendency to misplace things. Here is some advice.
When you put something down, say its location. ____17____ You’d say, “I’m setting my mouse to the right of my computer.” And saying that, either in your mind or out loud, focuses your attention on where you put it, upping the chances that you’ll remember its location later.
Make up a song or rhyme. ____18____ You could make up a rhyme, or sub in your own lyrics to a catchy song. “Head, Shoulders, Knees and Toes,” and be sung into “My remote is sitting by the lamp. By the lamp.”
Take pictures. Ever wander around the parking lot because you can’t find your car Take a picture of your parking spot. The same advice applies to lots of things: Photograph all those spots where you store easy-to-lose objects. When you can’t find them, pull up the photo.
____19____ That might mean placing a basket by your front door where you drop your keys and wallet immediately upon entering your home, or labelling one drawer as the scissors drawer. Then, at the end of the day, scan the areas where you’ve been, find the items that need to be taken back home, and return them to their spots.
Be kind to yourself. It’s certainly understandable if you’re frustrated with your tendency to misplace things. But if you keep beating yourself up about and start to think that there’s something wrong with you, and you get anxious about that. When your thoughts spiral in such a manner, you’re even less likely to be able to focus and keep track of your possessions. ____20____
A. Set up a routine.
B. Make your belongings stand out.
C. So, remember to give yourself a break.
D. It’s a common occurrence and certainly annoying.
E. There are many gadgets designed to keep track of items.
F. Turn keeping track of your items into an opportunity to be creative.
G. One way to be more mindful of where your things are is to verbalize where you put them.
第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第一节 完形填空 (共20小题;每小题1. 5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出可以填入空白处的最佳选项。
One day, I planned to leave for the bank. I was grateful because Micah, my constant and ___21___ companion, was by my side. Micah is my Leader Dog for the Blind. He is a ___22___, but sometimes very stubborn.
The weather turned worse. The wind had ___23___ and the drizzle turned into a cold rain. I gave Micah the ___24___ to go straight ahead and arrived at the corner. Micah ___25___, and then took one step back. I knew we needed to be cautious. I ___26___ one foot forward, located the curb (路边), and patted it confidently. Micah and I communicated well, both orally and with ___27___, which gave me the self-confidence.
I began to ___28___ to the traffic to determine the direction and to ___29___ the status of the traffic light. Noises in the surrounding area and the voices in my head began to _____30_____ my brain, leaving me tired. We _____31_____ into the familiar street to cross to the other side. But Micah pushed me more to the right. _____32_____, I began to realize that I should have come to the opposite corner sooner. Micah gave me a slight pull, and we continued to advance.
Suddenly, Micah sat down and _____33_____ to move in any direction, I was completely confused. Then, a man’s voice cut through the silence, “Madam, can I _____34_____ you ” The man explained that the whole area was under construction and the road was all _____35_____. “Your dog is amazing!” Only at this point did I realize Micah was my hero!
21. A. identical B. conventional C. essential D. committed
22. A. talker B. thinker C. creator D. director
23. A. put up B. stirred up C. picked up D. took up
24. A. potential B. command C. opportunity D. alternative
25. A. hesitated B. appreciated C. prohibited D. distracted
26. A. rested B. circled C. expanded D. stretched
27. A. gestures B. smiles C. shouts D. devices
28. A. attend B. stick C. listen D. point
29. A. evaluate B. integrate C. tackle D. adjust
30. A. convince B. crowd C. clarify D. conflict
31. A. crashed B. bumped C. slid D. stepped
32. A. Nevertheless B. Moreover C. Whatever D. Somehow
33. A. prepared B. perceived C. refused D. reacted
34. A. approach B. encounter C. resist D. label
35. A. set up B. torn up C. put up D. called up
第二节 (共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
China will build the world’s largest national park system, said Li Chunliang, deputy head of the National Forestry and Grassland Administration, at a news conference on Sept 19. The system ____36____ (expect) to be built with “the largest scale of protection, ____37____ (diverse) geographical features and the highest conservation value in the world,” China Daily reported.
____38____ some world-famous national parks which are uninhabited (无人居住的), national parks and nature reserves in China are home to a large number of human residents. “We will encourage local residents from around the parks ____39____ (participate) in environmental protection, nature education and ecotourism services. That ____40____ (give) them real benefits and enhance their sense of the national parks ____41____(belong) to the people,” said Li.
As such, the country’s ____42____ (protect) areas are intended to “protect not only ecosystem but also cultural relics within each region; and serve as ecological ____43____ (demonstrate) zones ____44____ humans and nature coexist ____45____ (harmony) and economic development doesn’t come at the expense of biodiversity”, noted China Daily.
第四部分 写作 (共两节,满分40分)
第一节 应用文写作 (满分15分)
46. 某英文读书网站 “My favorite writer” 栏目面向中学生征稿,请你写一篇英语稿件,推荐一位你最喜欢的作家。内容包括:
1. 推荐的作家及作品;
2. 推荐理由。
注意:词数100左右。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节 (满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
As I began to wade through thirteen pages of the credit-card company’s new policy, I wasn’t sure how it was going to affect me personally. As I waited to be connected to a customer service rep, I considered whether I should even write the fifth novel in my Old Cape House series. Did my readers really enjoy the mysterious historical stories I told Should I take on more debt to buy my paperback books I thought about all the author events, book signings, and book fairs that might be canceled because of the virus. When would normal life return
“Hello, Ms. Struna, this is Thomas. May I have your account information ”
After repeating the information he needed, I explained my dilemma in trying to understand the new policy and asked how it would affect my future purchases.
“Please do not worry. You will have no change.”
“Are you sure I am an author and travel frequently. I need to have access to my card at all times for big or small purchases.” I laughed to myself, thinking I wasn’t going anywhere for a while, at least until there was a vaccine.
“Let me reassure you. There will be no change to your card, but Ms. Struna, may I ask you one more question Are you the author of The Old Cape House ”
My jaw dropped. He was talking about my first novel of suspenseful historical fiction, The Old Cape House, published in 2013. I was stunned and I stammered, “Why, yes I am.” I was still skeptical about what he wanted from me.
Thomas kept talking. “I thought it was you. I recognized your name, and when you told me you were an author, I knew it was you.”
“Oh, my goodness.” My heart started to beat faster with delight at the connection I was making with an unknown foreign reader.
“Ms. Struna, your book changed me. It changed how I look at the world. It showed me ways to be more adventuresome and to be open to new things. Thank you so very much.”
注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Paragraph 1:
I was stunned at the idea that I had made a difference in someone’s life.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
I hung up, ending this coincidental connection to a fan reader in a faraway place.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
听力答案:1-5 CABCB 6-10 ABBCB 11-15 CABCA 16-20 CCBAB华中师大一附中2022-2023学年度上学期高二期中检测
英语试题
考试时间:120分钟 试卷满分:150分
第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)
第一节 (共5小题; 每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Which place does the man want to go
A. A beach. B. His home. C. A supermarket.
2. What are the speakers doing
A. Painting a house. B. Drawing a picture. C. Doing the cleaning.
3. When can the woman get her clothes
A. On April 11th. B. On April 14th. C. On April 13th.
4. What does the woman think of the book
A. It tells a boring story. B. It has many great pictures. C. It’s unsuitable for young kids.
5. Where does this conversation probably take place
A. In a kitchen. B. In a garden. C. In a market.
第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白, 每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What happened to David last night
A. He made the crowd excited. B. He slipped and fell. C. He quarreled with Angela.
7. What will the man do next
A. Contact the hospital. B. Phone Angela. C. Watch a game.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What did the man want to do
A. Sell some snacks. B. Borrow some money. C. Read the newspaper.
9. Where does the woman find her wallet
A. At the checkout counter. B. On her seat. C. On the floor.
10. What’s the probable relationship between the speakers
A. Shop assistant and customer. B. Classmates. C. Teacher and student.
听第8段材料,回答第 11至 13 题。
11. Who is Max
A. The woman’s friend. B. The guide of the trip. C. The woman’s husband.
12. What may interest the woman on the trip
A. Shops and restaurants. B. Agreeable weather. C. Water sports.
13. What does the man ask the woman to do
A. Pay for the trip right away. B. Give her credit card number. C. Reserve a hotel in advance.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. Which of the following symptoms does the woman have
A. She has a backache. B. Her throat hurts. C. She has sore eyes.
15. What does the man do first
A. Take the woman’s temperature. B. Give the woman some medicine. C. Send the woman back home.
16. When did the woman start feeling unwell
A. Since yesterday morning. B. Since last night. C. Since this early morning.
17. When will the woman need to pick up her son
A. In an hour. B. In one and a half hours. C. In two and a half hours.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. How many people are damaging their hearing due to loud music
A. 0. 55 billion. B. 1. 1 billion. C. 2. 2 billion.
19. What did Dr. Etienne Krug say
A. Hearing loss is preventable.
B. Audio devices shouldn’t be used.
C. Loud sounds damage hearing by killing cells.
20. What’s the characteristic of the hair cells in inner ears
A. They can grow back soon. B. They don’t grow back. C. They grow back very slowly.
第二部分 阅读 (每小题2. 5分,共计50分)
第一节 (共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Dinosaur Attractions
The Field Museum
Even beyond its impressive dinosaur exhibit, the Field Museum is a must-see destination for the whole family. The Evolving Planet display follows the evolution of life on our planet from the very beginning, when life was a single-celled organism, to the appearance of mankind.
Fee: Adults $38.00; Children (6-18) $17.50, (5 and under) free
Museum of the Earth
This museum is kid-friendly thanks to its large number of hands-on activities. There is a vast collection of fossils(化石), such as large, complete skeletons(骨架) and those of small sea animals. The Discovery Lab at the museum is an interactive space for kids to play and learn in. They can even search for fossils and keep what they find.
Fee: Adults $18.00; Children (13-19) $10.00, (12 and under) free
Dinosaur World
This park offers animatronic(电子的) dinosaurs that bring to life many prehistoric scenes and it features fossils from dinosaurs found in Florida. Although this park has plenty to offer, food isn’t one of them. However, there is a lovely picnic area where families can bring their own lunches and enjoy the bright Florida sunshine.
Fee: Adults $26.00; Children (10-19) $15.00, (9 and under) free
Cabazon Dinosaurs
Cabazon Dinosaurs, located in Riverside County, California, is an unusual roadside attraction that has been there since 1975. Home to over fifty larger-than-life dinosaur statues, this park is a fantastic place to let kids run wild. Visitors can hunt for fossils and participate in a dinosaur dig. Featured a lot of movies, this park is a great way to spend a few hours.
Fee: Adults $13.00: Children (8-18) $11.00, (7 and under) free
1. At which place may visitors learn about the development of life on Earth
A. The Field Museum. B. Dinosaur World.
C. Cabazon Dinosaurs. D. Museum of the Earth.
2. How much should a teen and his parent pay for their visit to the Discovery Lab
A. $54.00 B. $46.00 C. $36.00 D. $28.00
3. What is the shared feature of the four dinosaur attractions
A. Interactive spaces. B. Hands-on activities.
C. Kid-friendly design. D. Dinosaur-themed movies.
【答案】1. A 2. D 3. C
【解析】
【导语】本文是篇说明文。文章介绍了四个可以参观恐龙展的景点,并详细说明了相关信息。
【1题详解】
细节理解题。根据第一段“The Evolving Planet display follows the evolution of life on our planet from the very beginning, when life was a single-celled organism, to the appearance of mankind.”(这个星球进化展讲述了我们星球上生命的进化演变过程,从最一开始生命还是个单细胞组织,进化到人类的外形过程。)可知,游客们可以在“The Field Museum”了解到有关地球上生命进化的知识。故选A。
【2题详解】
细节理解题。第二段提到了“The Discovery Lab ”,根据第二段“Fee: Adults $18.00; Children (13-19) $10.00, (12 and under) free”(费用:成年人 $18.00;孩子(13-19岁)$10.00;12岁及以下免费)可知,参观“The Discovery Lab ”一个十来岁的孩子费用是$10.00,父母亲其中一个费用是$18.00,共计$28.00。故选D。
【3题详解】
推理判断题。根据第一段“the Field Museum is a must-see destination for the whole family”(the Field Museum是一个全家人必须去看的地方。)、第二段“This museum is kid-friendly”(这个博物馆适合孩子)、第三段“there is a lovely picnic area where families can bring their own lunches and enjoy the bright Florida sunshine.”(有一个很可爱的郊游的地方,一家人可以自带午餐,欣赏明媚的弗洛里达的阳光。)及第四段中“this park is a fantastic place to let kids run wild”(这个公园是一个可以让孩子自由跑动的非常棒的地方。)可知,这四处景点都适合孩子参观游玩。故选C。
B
When Ryad Alsous arrived in England, he knew one thing: he wanted to keep bees. The insects had been a major part of his life in Syria, and fleeing his war-torn homeland. It was a precious certainty amid so much chaos.
As a lecturer at the University of Damascus, Ryad had built a respected reputation for his research on Syrian bees. With over 500 hives, he produced over ten tons of honey every year. Fleeing his country in 2013, he lost everything.
Yet even with all his knowledge and experience, Ryad didn’t know if his dream would be possible in the UK. “I found that there is a lot of rain and the temperature isn’t very high. All the time I was thinking ‘How can I set up another project here ’”
The wet weather wasn’t Ryad’s only challenge. The language barrier and a vastly overqualified CV made it difficult to find work. Eventually Ryad volunteered at the Huddersfield Beekeepers’ Association, but he was still without a colony of his own. Finally, Facebook brought him into contact with a woman in Manchester who was willing to donate an entire colony of rare British black bees.
“In one year, I was able to split the colony she gave me into seven. I realised that the beekeeping project could become very profitable and successful in the UK.”
Soon, Ryad found himself with 17 hives, but he wasn’t finished yet. His inner teacher was itching to get out. Through City of Sanctuary, a British refugee charity, Ryad began to run beekeeping workshops for refugees and job seekers. The Buzz Project was born.
Today, the Buzz Project houses 14 hives, where Ryad shares his expertise. It has started to bear fruit. Last year, they produced-half ton of honey (around 1,000 jars). But for Ryad, the most important thing is bringing people together.
“We have local people, job seekers and volunteers, in addition to refugees. All of them work together doing the same job. The exchange between the groups, the information and skills, helps them integrate very well and improve their language skills” he says.
4. Why did Ryad come to England
A. To keep bees. B. To do research.
C. To seek shelter. D. To run business.
5. Which factor posed a challenge to Ryad at first
A. The hot weather. B. His poor English.
C. His inadequate qualification. D. The cultural differences.
6. What’s the meaning of the underlined part
A. He wanted to share his beekeeping skills.
B. He decided to establish a beekeeping school.
C. He wanted to expand his business.
D. He decided to find a teaching job.
7. Which of the following can best describe Ryad’s character
A. Persistent and charitable. B. Ambitious and reliable.
C. Curious and responsible. D. Independent and respectably.
【答案】4. D 5. D 6. A 7. A
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。本文讲述Ryad在英国克服重重困难,找到养蜂这一谋生之路,并帮助他人以回馈社会。
【4题详解】
细节理解题。根据第一段“When Ryad Alsous arrived in England, he knew one thing: he wanted to keep bees. The insects had been a major part of his life in Syria, and fleeing his war-torn homeland. It was a precious certainty amid so much chaos (当Ryad Alsous到达英国时,他知道一件事:他想要养蜂。昆虫是他在叙利亚生活的重要组成部分,也是他逃离饱受战争蹂躏的家园的主要原因。在这么多的混乱中,这是一个宝贵的确定性)”可知 Ryad离开家乡主要是养蜂(干事业)。故选D。
【5题详解】
细节理解题。根据第四段“The language barrier and a vastly overqualified CV made it difficult to find work.(语言障碍和过于合格的简历使得找工作很困难)” 可知,Ryad 初到英国时找不到合适的工作是因为语言障碍,即文化差异产生。故选D。
【6题详解】
词句猜测题。划线部分前面的“Through City of Sanctuary, a British refugee charity, Ryad began to run beekeeping workshops for refugees and job seekers. (通过英国难民慈善机构“避难所之城”, Ryad开始为难民和求职者开办养蜂讲习班)”可猜测划线处意思是他想分享养蜂技巧,因此才有了慈善机构。故选A。
【7题详解】
推理判断题。通读全文,战争让Ryad失去了一切,但他依然坚持初心,在异国成就了养蜂的事业,可知他是一个“意志坚定的”人。根据第六段的“Through City of Sanctuary, a British refugee charity, Ryad began to run beekeeping workshops for refugees and job seekers. (通过英国难民慈善机构“避难所之城”, Ryad开始为难民和求职者开办养蜂讲习班)”可知,Ryad热衷于帮助他人,他是一个“有慈善心”的人。故选A。
C
Research has shown that disrupting one's natural “morning lark” (早起鸟) or “night owl” (夜猫子) tendency can result in immoral behavior at work.
Who doesn't love a flexible work schedule Being able to make your own hours, come in when you're ready and leave when you're done, step out to attend a child's presentation at school, have a midday appointment, or even squeeze in a quick workout or nap as a guaranteed pick-me-up — flexibility greatly improves one's quality of life.
The benefits don't stop there, however. Research has shown that having flexible work hours actually makes one a better person. How so It's been found that disrupted sleep patterns —in the form of having to act outside of your normal inclination to be a morning “lark” or a night “owl” — can result in strange, unethical, and out-of-line behavior.
Science journalist Linda Geddes said, “If you don't get enough sleep, research suggests you are more likely to have unethical behavior, such as being mean, bullying your fellow employees or falsifying receipts. But it's not just owls: the larks tend to behave more unethically in the evening, and owls in the morning. So ideally, you want to introduce flexible working."
Employers would be wise to allow their employees to start whenever they feel ready — whether it's at the crack of dawn or at 11 a.m., and to allow breaks or pauses in the day as needed — because that would mean better productivity, performance, and behavior.
This shift is already happening, with the New York Times recently reporting that 27 percent of US employers now offer the flexibility to work outside normal business hours, up from 22 percent in 2014; and 68 percent allow telecommuting as needed (up from 54 percent in 2014). With the national unemployment rate at its lowest in 50 years, employers are having to become more competitive in what they offer workers, and flex-hours seem like a no-brainer, highly beneficial to all.
8. What is mainly talked about in Paragraph 2
A. Ways to improve life quality.
B. People's activities in their free time.
C. Methods to get a flexible work schedule.
D. The advantages of flexibility in work time.
9. What does the underlined word “inclination” in Paragraph 3 probably mean
A. Judgment. B. Tendency. C. Reaction. D. Choice.
10. What is the effect to change people's sleep pattern according to Geddes
A. They will show their nature more easily.
B. They tend to suffer from sleep problems.
C. They tend to behave immorally in their work.
D. They will get more flexibility in working time.
11. What do the figures in the last paragraph indicate
A. The unemployment rate is increasing.
B. Employers are getting more free time.
C. Flexible working has been creating more jobs.
D. More employers adopt a flexible work schedule.
【答案】8. D 9. B 10. C 11. D
【解析】
【分析】本文是一篇说明文。文章通过介绍改变人们天生睡眠模式的害处从而提出弹性工作时间的好处以及现在越来越多的雇主开始给员工实行弹性工作时间。
【8题详解】
主旨大意题。根据第二段内容以及第三段首句“The benefits don't stop there, however.(然而,好处还不止于此。)”可知,第二段主要讨论了灵活的工作时间能够带来的好处。故选D。
【9题详解】
词义猜测题。文章第一段“Research has shown that disrupting one's natural “morning lark” (早起鸟) or “night owl” (夜猫子) tendency can result in immoral behavior at work.(研究表明,打乱一个人天生的“早起鸟”或“夜猫子”的习惯,可能会导致工作中的不道德行为。)”和第三段划线词后句“can result in strange, unethical, and out-of-line behavior.(会导致奇怪的、不道德的和越轨的行为。)”可知,同样是指扰乱人们的睡眠模式或者睡眠倾向。所以inclination为“趋势,倾向”之意。故选B。
【10题详解】
细节理解题。根据首段以及第四段“Science journalist Linda Geddes said, “If you don't get enough sleep, research suggests you are more likely to have unethical behavior, such as being mean, bullying your fellow employees or falsifying receipts.(科学记者琳达·格迪斯说:“研究表明,如果你睡眠不足,你更有可能做出不道德的行为,比如变得刻薄、欺负同事或伪造收据。”)”可知,打乱人们的睡眠模式,人们得不到充足的睡眠,会在工作中表现出不道德的行为。故选C。
【11题详解】
推理判断题。上一段介绍了雇主应该采取的明智做法就是让员工在觉得准备好的时候上班,而本段首句则是承接上文,指出这种转变已经发生了,然后指出27%的美国雇主为员工提供灵活的工作时间,由此判断这些数字是用来证明更多的雇主在实行弹性工作时间。故选D。
D
The US Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) recently asked scientists, lawyers, social scientists and other experts to consider some of these ethical dimensions. To give two examples: on privacy, as we let more listening devices into our homes, how do we prevent the data they collect falling into the wrong hands through hacking (黑客) or simply being sold between companies without us receiving any money Another example: mixed reality, including virtual reality, will become pervasive in the next few years. As we move from headsets to what the IEEE committee describes as “more subtle and integrated sensory enhancements” we will use technology to live in an illusory world in many aspects of our lives. How do we balance the rights of the individual, control over our virtual identity, and the need to live and interact on a face-to-face basis while being empowered to live rich lives in mixed reality
There is, of course, always a tension between innovation and regulation. But it can often seem that giant steps are taken in technology with minimal public discussion. Take the self-driving car: although it may be safer than human drivers and is likely to save more than a million lives a year worldwide, it will also take jobs from drivers, traffic police, sign-makers, car-repair companies, carmakers and more. Is this a bargain we want to make In taking that decision, have we given thought to a car that knows everywhere we go, decides routes, perhaps, based on paid advertisements from shops along the way—and listens and sees everything we do on board What will happen to that data and can it be kept safe
Additionally, while some worry about the uncommon “trolley problem” of whom the car should choose to hit in a freak accident—an old lady or a mother and baby—perhaps the more frequent issue will be how we find out what the algorithm (算法) was thinking at the time of an accident, because AIs (Artificial Intelligence) are self-learning and devise their own strategies.
Similar concerns are emerging over the internet of things. Robot vacuum-cleaners already plot cleaning cycles using computer-aided vision that, for some models, is relayed to their manufacturers. As more things at home become connected, they will be hackable and the data they collect sellable.
It’s time for some messy, democratic discussions about the future of AI.
12. What is the purpose of the two examples in Paragraph 1
A. To cast some light on hacking in our modern life.
B. To lead the reader to think of ethical issues brought by hi-tech.
C. To lead in the following example concerning the self-driving car.
D. To list the existing problems that caught the attention of experts.
13. What does the underlined word “pervasive” in Paragraph 1 mean
A. Intelligent. B. Powerful. C. Widespread. D. Skillful.
14. What is the author’s attitude towards the big steps in technology
A. Positive. B. Negative. C. Cautious. D. Unclear.
15. How does the author support his claim
A. By exposing some underlying problems in high-tech.
B. By calling on people to move away from innovation.
C. By illustrating AI’s abilities in self-learning strategies.
D. By displaying our computer-aided life in future.
【答案】12. B 13. C 14. C 15. A
【解析】
【导语】这是一篇议论文。文章讨论了科技发展所带来的一些负面影响。
【12题详解】
推理判断题。根据第一段中“The US Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) recently asked scientists, lawyers, social scientists and other experts to consider some of these ethical dimensions. (美国电气与电子工程师协会(IEEE)最近要求科学家、律师、社会科学家和其他专家考虑这些伦理方面的一些问题。)”以及后文例子可知,两个例子是为了引导读者思考高科技带来的伦理问题。故选B项。
【13题详解】
词句猜测题。划线词句后文“As we move from headsets to what the IEEE committee describes as ‘more subtle and integrated sensory enhancements’ we will use technology to live in an illusory world in many aspects of our lives. (当我们从耳机转向IEEE委员会所描述的‘更微妙和综合的感官增强’时,我们将在生活的许多方面使用技术而生活在一个虚幻的世界中)”说明人们将在生活中的许多方面使用技术,从而推知划线词句“Another example: mixed reality, including virtual reality, will become pervasive in the next few years. (另一个例子:混合现实,包括虚拟现实,将在未来几年变得pervasive)”其中划线词汇应为“许多,更广泛”的意思,选项C“普遍的,广泛的”与之意义最为接近。故选C项。
【14题详解】
推理判断题。通读全文,尤其根据第二段中“There is, of course, always a tension between innovation and regulation. But it can often seem that giant steps are taken in technology with minimal public discussion. (当然,创新和监管之间总是存在矛盾。但在科技领域取得巨大进展时,公众的讨论往往很少)”以及最后一段“It’s time for some messy, democratic discussions about the future of AI. (是时候就人工智能的未来进行一些复杂而民主的讨论了)”等内容可以推知,作者对于技术上的重大进步所持的态度是谨慎的。故选C项。
【15题详解】
推理判断题。通读全文,根据第一段中“To give two examples: on privacy, as we let more listening devices into our homes, how do we prevent the data they collect falling into the wrong hands through hacking (黑客) or simply being sold between companies without us receiving any money Another example: mixed reality, including virtual reality, will become pervasive in the next few years. As we move from headsets to what the IEEE committee describes as ‘more subtle and integrated sensory enhancements’ we will use technology to live in an illusory world in many aspects of our lives. How do we balance the rights of the individual, control over our virtual identity, and the need to live and interact on a face-to-face basis while being empowered to live rich lives in mixed reality (举两个例子:在隐私方面,随着越来越多的监听设备进入我们的家庭,我们如何防止它们收集的数据通过黑客手段落入坏人之手,或者在我们没有得到任何钱的情况下在公司之间出售?另一个例子:混合现实,包括虚拟现实,将在未来几年普及。当我们从耳机转向IEEE委员会所描述的‘更微妙和综合的感官增强’时,我们将在生活的许多方面使用技术而生活在一个虚幻的世界中。我们如何平衡个人的权利、对虚拟身份的控制,以及面对面生活和互动的需求,同时又能在混合现实中过上丰富的生活呢?)”以及后文中所举的自动驾驶车辆、机器人吸尘器以及物联网可能带来的问题可知,作者通过揭露高科技的一些潜在问题表达自己的主张。故选A项。
第二节 (共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)
阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Is your key or phone missing a dozen times a day, or can’t you find the TV remote until ten minutes after a favorite show has begun Such faults might be accompanied by a nagging fear: Is something wrong with me Probably not. ____16____ But for the most part, people can overcome the tendency to misplace things. Here is some advice.
When you put something down, say its location. ____17____ You’d say, “I’m setting my mouse to the right of my computer.” And saying that, either in your mind or out loud, focuses your attention on where you put it, upping the chances that you’ll remember its location later.
Make up a song or rhyme. ____18____ You could make up a rhyme, or sub in your own lyrics to a catchy song. “Head, Shoulders, Knees and Toes,” and be sung into “My remote is sitting by the lamp. By the lamp.”
Take pictures. Ever wander around the parking lot because you can’t find your car Take a picture of your parking spot. The same advice applies to lots of things: Photograph all those spots where you store easy-to-lose objects. When you can’t find them, pull up the photo.
____19____ That might mean placing a basket by your front door where you drop your keys and wallet immediately upon entering your home, or labelling one drawer as the scissors drawer. Then, at the end of the day, scan the areas where you’ve been, find the items that need to be taken back home, and return them to their spots.
Be kind to yourself. It’s certainly understandable if you’re frustrated with your tendency to misplace things. But if you keep beating yourself up about and start to think that there’s something wrong with you, and you get anxious about that. When your thoughts spiral in such a manner, you’re even less likely to be able to focus and keep track of your possessions. ____20____
A. Set up a routine.
B. Make your belongings stand out.
C. So, remember to give yourself a break.
D. It’s a common occurrence and certainly annoying.
E. There are many gadgets designed to keep track of items.
F. Turn keeping track of your items into an opportunity to be creative.
G. One way to be more mindful of where your things are is to verbalize where you put them.
【答案】16. D 17. G 18. F 19. A 20. C
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。介绍了克服把东西放错地方的一些建议。
【16题详解】
根据空前句“Such faults might be accompanied by a nagging fear: Is something wrong with me Probably not. (这些错误可能伴随着一种挥之不去的恐惧:我有什么问题吗 可能不会。)”以及空后句“But for the most part, people can overcome the tendency to misplace things. (但在大多数情况下,人们可以克服把东西放错地方的倾向。)”可知,D项“It’s a common occurrence and certainly annoying. (这种情况很常见,当然也很烦人。)”承上启下,既是对空前句的进一步解释,又是引起了空后句的转折。故选D。
【17题详解】
根据段首句“When you put something down, say its location. (当你放下某样东西时,说出它的位置。)”可知,G项“One way to be more mindful of where your things are is to verbalize where you put them. (一个更注意你的东西放在哪里的方法是用语言表达你把它们放在哪里了。)”符合语意表达,都是在讲当你放东西时,说出它的位置。故选G。
【18题详解】
根据段首句“Make up a song or rhyme. (编首歌或押韵。)”可知,F项“Turn keeping track of your items into an opportunity to be creative. (把记录你的物品变成一个发挥创造力的机会。)”符合逻辑关系,用编歌来创造性地记忆物品位置。故选F。
19题详解】
根据空后句“That might mean placing a basket by your front door where you drop your keys and wallet immediately upon entering your home, or labelling one drawer as the scissors drawer. (这可能意味着在你的前门放一个篮子,你一进门就把钥匙和钱包放在那里,或者把一个抽屉标记为剪刀抽屉。)”可知,A项“Set up a routine. (建立常规。)”符合逻辑关系,一进门就把钥匙和钱包放在篮子里或者把抽屉标记为剪刀抽屉都是为了形成惯例,养成习惯。故选A。
【20题详解】
根据设空位置可知,应为总结句。再结合段首句“Be kind to yourself. (善待自己。)”以及空前句“When your thoughts spiral in such a manner, you’re even less likely to be able to focus and keep track of your possessions. (当你的想法以这种方式盘旋时,你甚至不太可能集中注意力和跟踪你的财产。)”可知,C项“So, remember to give yourself a break. (所以,记得让自己休息一下。)”照应段首句,而且符合总结句的逻辑关系。故选C。
第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)
第一节 完形填空 (共20小题;每小题1. 5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出可以填入空白处的最佳选项。
One day, I planned to leave for the bank. I was grateful because Micah, my constant and ___21___ companion, was by my side. Micah is my Leader Dog for the Blind. He is a ___22___, but sometimes very stubborn.
The weather turned worse. The wind had ___23___ and the drizzle turned into a cold rain. I gave Micah the ___24___ to go straight ahead and arrived at the corner. Micah ___25___, and then took one step back. I knew we needed to be cautious. I ___26___ one foot forward, located the curb (路边), and patted it confidently. Micah and I communicated well, both orally and with ___27___, which gave me the self-confidence.
I began to ___28___ to the traffic to determine the direction and to ___29___ the status of the traffic light. Noises in the surrounding area and the voices in my head began to _____30_____ my brain, leaving me tired. We _____31_____ into the familiar street to cross to the other side. But Micah pushed me more to the right. _____32_____, I began to realize that I should have come to the opposite corner sooner. Micah gave me a slight pull, and we continued to advance.
Suddenly, Micah sat down and _____33_____ to move in any direction, I was completely confused. Then, a man’s voice cut through the silence, “Madam, can I _____34_____ you ” The man explained that the whole area was under construction and the road was all _____35_____. “Your dog is amazing!” Only at this point did I realize Micah was my hero!
21. A. identical B. conventional C. essential D. committed
22. A. talker B. thinker C. creator D. director
23. A. put up B. stirred up C. picked up D. took up
24. A. potential B. command C. opportunity D. alternative
25. A. hesitated B. appreciated C. prohibited D. distracted
26. A. rested B. circled C. expanded D. stretched
27. A. gestures B. smiles C. shouts D. devices
28. A. attend B. stick C. listen D. point
29. A. evaluate B. integrate C. tackle D. adjust
30. A. convince B. crowd C. clarify D. conflict
31. A. crashed B. bumped C. slid D. stepped
32. A. Nevertheless B. Moreover C. Whatever D. Somehow
33. A. prepared B. perceived C. refused D. reacted
34. A. approach B. encounter C. resist D. label
35. A. set up B. torn up C. put up D. called up
【答案】21. D 22. D 23. C 24. B 25. A 26. D 27. A 28. C 29. A 30. B 31. D 32. D 33. C 34. A 35. B
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。讲述了作者的导盲犬Micah为作者引导路线的故事。
【21题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我很感激Micah,我的忠实伙伴,一直在我身边。A. identical完全相同的;B. conventional依照惯例的,常规的;C. essential本质的,必不可少的;D. committed忠诚的,坚定的,尽心尽力的。根据前文“I was grateful”以及后文“was by my side”可知,Micah是作者的忠实伙伴。故选D项。
【22题详解】
考查名词词义辨析。句意:他是个负责人(引路人),但有时很固执。A. talker谈话者;B. thinker思想家;C. creator创造者;D. director负责人,导演。根据前文“Micah is my Leader Dog for the Blind.”可知,作者是个盲人,要按着导盲犬引导进行活动,所以说,Micah是个负责人(引路人)。故选D项。
【23题详解】
考查动词短语词义辨析。句意:风已经刮起来了,毛毛雨变成了一场冷雨。A. put up举起,搭起;B. stirred up激起;C. picked up捡起,(风)刮起;D. took up拿起。根据前文“The wind”可知,风刮起来。故选C项。
【24题详解】
考查名词词义辨析。句意:我给Micah指令一直往前走,走到拐角处。A. potential潜力;B. command命令,指令;C. opportunity机会;D. alternative可供选择的事物。根据后文“to go straight ahead and arrived at the corner”可知,这是作者发给Micah的指令。故选B项。
【25题详解】
考查动词词义辨析。句意:Micah犹豫了一下,然后向后退了一步。A. hesitated犹豫;B. appreciated欣赏;C. prohibited禁止;D. distracted分散(注意力)。根据语境和后文“and then took one step back”可知,Micah犹豫了。故选A项。
【26题详解】
考查动词词义辨析。句意:我向前伸出一只脚,找到了路边,自信地拍了拍它。A. rested休息;B. circled环行,转圈;C. expanded扩展;D. stretched伸展,拉长。根据常识和后文“one foot forward”和“located the curb”可知,作为盲人,作者伸出一只脚,探索找到路边。故选D项。
【27题详解】
考查名词词义辨析。句意:Micah和我沟通得很好,无论是口头还是肢体语言,这给了我自信。A. gestures手势,姿势,动作;B. smiles微笑;C. shouts喊叫;D. devices装置,仪器。根据常识和前文“patted it”可知,此处指作者和狗的肢体语言。故选A项。
【28题详解】
考查动词词义辨析。句意:我开始听车流声来确定方向,并评估红绿灯状态。A. attend出席,参加;B. stick粘贴,戳,(在某物中)卡住;C. listen听;D. point指向。因为作者是盲人,根据后文“the traffic to determine the direction”可知,作者要通过听车流声,来确定方向。故选C项。
【29题详解】
考查动词词义辨析。句意:我开始听车声来确定方向,并评估红绿灯状态。A. evaluate评估;B. integrate整合;C. tackle解决,应付;D. adjust调整。根据语境和前文“I began to ___8___ to the traffic to determine the direction”及后文“status of the traffic light”可知,作者在评估红绿灯的状况。故选A项。
【30题详解】
考查动词词义辨析。句意:周围的噪音和我脑子里的声音开始充斥我的大脑,让我很累。A. convince说服,使确信;B. crowd挤满,塞满;C. clarify澄清;D. conflict冲突,抵触。根据语境和后文“leaving me tired”可知,各种声音塞满了作者的大脑。故选B项。
【31题详解】
考查动词词义辨析。句意:我们走进那条熟悉的街道,准备去另一边。A. crashed碰撞;B. bumped碰撞,(尤指身体部位)碰上;C. slid滑动;D. stepped迈步。根据语境和后文“into the familiar street to cross to the other side”可知,作者和他的狗走进那条街道。故选D项。
【32题详解】
考查副词词义辨析。句意:不知怎么的,我开始意识到我应该早点到对面的拐角。A. Nevertheless尽管如此;B. Moreover此外;C. Whatever无论什么,不管怎样;D. Somehow不知怎么的,不知道什么缘故。根据语境和前文“We ____11____ into the familiar street to cross to the other side. But Micah pushed me more to the right.”可知,作者不明白Micah的意思,不知道什么缘故导致了下面想法。故选D项。
【33题详解】
考查动词词义辨析。句意:突然,Micah坐了下来,拒绝向任何方向走动,我完全懵了。A. prepared准备;B. perceived意识到;C. refused拒绝;D. reacted反应。根据前文“Micah sat down”可知,Micah拒绝向任何方向走动。故选C项。
【34题详解】
考查动词词义辨析。句意:这时,一个男人的声音划破了寂静,“夫人,我能走近您吗?”A. approach靠近;B. encounter遭遇;C. resist抵制,阻挡;D. label贴标签于。根据前文“a man’s voice cut through the silence”可知,这个男人要告诉作者情况,所以礼貌地问,“我可以走近您吗?”故选A项。
【35题详解】
考查动词短语词义辨析。句意:那人解释说,整个地区都在施工,路面都被拆毁了。A. set up设置,建立;B. torn up撕开,扯破;C. put up举起,搭起;D. called up给……打电话。根据前文“the whole area was under construction”可知,路面都被拆毁了。故选B项。
第二节 (共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
China will build the world’s largest national park system, said Li Chunliang, deputy head of the National Forestry and Grassland Administration, at a news conference on Sept 19. The system ____36____ (expect) to be built with “the largest scale of protection, ____37____ (diverse) geographical features and the highest conservation value in the world,” China Daily reported.
____38____ some world-famous national parks which are uninhabited (无人居住的), national parks and nature reserves in China are home to a large number of human residents. “We will encourage local residents from around the parks ____39____ (participate) in environmental protection, nature education and ecotourism services. That ____40____ (give) them real benefits and enhance their sense of the national parks ____41____(belong) to the people,” said Li.
As such, the country’s ____42____ (protect) areas are intended to “protect not only ecosystem but also cultural relics within each region; and serve as ecological ____43____ (demonstrate) zones ____44____ humans and nature coexist ____45____ (harmony) and economic development doesn’t come at the expense of biodiversity”, noted China Daily.
【答案】36. is expected
37. the most diverse
38. Unlike 39. to participate
40. will give
41. belonging
42. protected
43. demonstration
44. where 45. harmoniously
【解析】
【导语】本文是篇说明文。文章主要讲述了中国将要建造世界最大的国家公园体系,不仅要保护自然生态环境和地理特征,还要保护各地区的文化遗迹,成为人类与自然和谐共处的生态示范区。
【36题详解】
考查时态、语态、和主谓一致。句意:该体系预计将以“世界上最大规模的保护、最多样化的地理特征和最高的保护价值”而建成。分析句子可知,此处为谓语动词;虽然“ China Daily reported.”用了一般过去时,但是参考前文中的“will build”和“said”可知,陈述客观情况应用一般现在时;结合句意,此处应用被动语态;主语是“The system”,为第三人称单数,所以应为is expected。故填is expected。
【37题详解】
考查形容词。句意:该体系预计将以“世界上最大规模的保护、最多样化的地理特征和最高的保护价值”而建成。根据“geographical features”可知,此处应为形容词,作定语;由句中“and”可知,此处与“the largest”和“the highest ”并列,所以应用最高级。故填the most diverse。
【38题详解】
考查介词。句意:与一些世界著名的无人居住的国家公园不同,中国的国家公园和自然保护区是大量人类居民的家园。分析句子可知,此处应为介词,与后面的名词短语“some world-famous national parks”搭配形成介词短语,作状语;根据句意,这里指“不同于……”,应用unlike,句首字母大写。故填Unlike。
【39题详解】
考查非谓语动词和固定短语。句意:我们会鼓励公园周边居民参与环境保护、自然教育和生态旅游服务。encourage sb to do sth 为固定短语,意为:鼓励某人做某事,所以应用动词不定式。故填to participate。
【40题详解】
考查时态。句意:这将给他们带来真正的好处,并增强他们国家公园属于人民的感觉。分析句子可知,此处为谓语动词;本句为引号中的原文,根据上一句中的谓语“will encourage”,并结合本句中并列谓语“enhance”及句意,此处应用一般将来时。故填will give。
【41题详解】
考查非谓语动词。句意:这将给他们带来真正的好处,并增强他们国家公园属于人民的感觉。根据句中谓语动词“will give”和“ enhance”可知,此处为非谓语动词,位于介词of后,用belong的动名词形式与the national parks构成动名词复合结构。故填belonging。
【42题详解】
考查形容词。句意:同样地,国家的保护区旨在“不仅保护生态系统,而且保护每个地区的文化遗迹”。分析句子可知,此处应为形容词,作定语修饰“areas”,意为:被保护的地区,应用形容词protected。故填protected。
【43题详解】
考查名词。句意:并且充当人与自然和谐共处的生态示范区。根据句中形容词“ecological”和名词“zones”可知,此处应为名词形式、作定语,修饰“zones”,demonstration zones 意为:示范区,符合句意。故填demonstration。
【44题详解】
考查定语从句关系词。句意:并且充当人与自然和谐共处的生态示范区。分析句子可知,“zones”后为限制性定语从句,所以此处应为关系词,修饰先行词“demonstration zones”,在从句中作状语,故应用关系副词where。故填where。
【45题详解】
考查副词。句意:并且充当人与自然和谐共处的生态示范区。分析句子可知,此处应用副词修饰动词“coexist”,作状语。故填harmoniously。
第四部分 写作 (共两节,满分40分)
第一节 应用文写作 (满分15分)
46. 某英文读书网站 “My favorite writer” 栏目面向中学生征稿,请你写一篇英语稿件,推荐一位你最喜欢的作家。内容包括:
1. 推荐的作家及作品;
2. 推荐理由。
注意:词数100左右。
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】My favorite writer
When I saw the movie Harry Potter many years ago, I was impressed by the magical world. The main character Harry is such a tough boy that he overcomes all the difficulties he met. After seeing the movie, I started to read the books, which I think are much excellent than the movie. The writer, J.K Rowling, who wrote the amazing books, is a great woman. Her works not only impress me, but also her experience inspires me. Rowling began her writing career at a very late age. She was poor before she got famous, but she never gave up her writing. Finally, she became successful.
【解析】
【导语】本篇书面表达属于开放性作文。要求考生写一封英文稿件,向某英文读书网站“My favorite writer”栏目推荐自己最喜欢的作家。
【详解】1.词汇积累
电影:movie → film
坚忍不拔的:tough → persevering
克服:overcome → conquer
惊人的、了不起的:amazing → awesome / marvelous
2.句式拓展
同义句转换
原句:Her works not only impress me, but also her experience inspires me.
拓展句:Not only do her works impress me, but also her experience inspires me.
【点睛】【高分句型1】When I saw the movie Harry Potter many years ago, I was impressed by the magical world.(运用了when引导的时间状语从句和被动语态结构)
【高分句型2】After seeing the movie, I started to read the books, which I think are much excellent than the movie.(运用了which引导的非限制性定语从句和比较级结构)
第二节 (满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
As I began to wade through thirteen pages of the credit-card company’s new policy, I wasn’t sure how it was going to affect me personally. As I waited to be connected to a customer service rep, I considered whether I should even write the fifth novel in my Old Cape House series. Did my readers really enjoy the mysterious historical stories I told Should I take on more debt to buy my paperback books I thought about all the author events, book signings, and book fairs that might be canceled because of the virus. When would normal life return
“Hello, Ms. Struna, this is Thomas. May I have your account information ”
After repeating the information he needed, I explained my dilemma in trying to understand the new policy and asked how it would affect my future purchases.
“Please, do not worry. You will have no change.”
“Are you sure I am an author and travel frequently. I need to have access to my card at all times for big or small purchases.” I laughed to myself, thinking I wasn’t going anywhere for a while, at least until there was a vaccine.
“Let me reassure you. There will be no change to your card, but Ms. Struna, may I ask you one more question Are you the author of The Old Cape House ”
My jaw dropped. He was talking about my first novel of suspenseful historical fiction, The Old Cape House, published in 2013. I was stunned and I stammered, “Why, yes I am.” I was still skeptical about what he wanted from me.
Thomas kept talking. “I thought it was you. I recognized your name, and when you told me you were an author, I knew it was you.”
“Oh, my goodness.” My heart started to beat faster with delight at the connection I was making with an unknown foreign reader.
“Ms. Struna, your book changed me. It changed how I look at the world. It showed me ways to be more adventuresome and to be open to new things. Thank you so very much.”
注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Paragraph 1:
I was stunned at the idea that I had made a difference in someone’s life.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2:
I hung up, ending this coincidental connection to a fan reader in a faraway place.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】I was stunned at the idea that I had made a difference in someone’s life. I murmured unbelievably and excitedly, “I had thought nobody would like this type of novel. I was about to give up when you gave me strength.” At this time, there were so many people standing in line that he had to be busy with his work. Therefore, he didn’t say too much, just giving me a determined look and telling me to call him as he handed me a note with a telephone number. Considering that maybe he was off duty, I called him. He was extremely grateful for my calling and said emotionally, “It was your Old Cape House series that inspired me and people around me with confidence to life. Hoping you can continue writing to bring hope and new things to your loyal fans.”
I hung up, ending this coincidental connection to a fan reader in a faraway place. I sank into thought: because of the outbreak of the epidemic, everyone's life was deeply affected and couldn't go out. Yes, he was right. It may be a good chance for me to bring a new world and something about adventure to their life. What a kind man! His words were like the warm sunshine to sweep away dark clouds overhead and bring me hope and confidence. Now I think it is time to open my computer and continue writing.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开。讲述了作者在办理业务时遇到自己的书迷。作者在书迷的简短几句话中感觉到了自己的写作的意义,让自己在疫情之下的生活多了几分希望。
【详解】1. 段落续写
由第一段首句内容“我为自己改变了别人的生活而感到震惊。”可知,第一段可描写作者在自己书迷的鼓励下激动的心情以及他们之间的交流和互留电话号码,然后通话。
由第二段首句内容“我挂了电话,结束了这段与远方一位读者的巧合联系。”可知,第二段可描写作者挂电话后的思考以及受到鼓励后燃起希望,对自己充满信心。
2. 续写线索:作者难以置信——留下号码——通话——陷入思考——开始相信自己——继续写作
3. 词类激活
行为类
说:murmur/say
鼓励:inspire/encourage
递给:hand/pass
情绪类
激动地:excitedly/ emotionally
坚定的:determined/firm
点睛】[高分句型1] I was about to give up when you gave me strength. (运用了be about to do… when…句型)
[高分句型2] It was your Old Cape House series that inspired me and people around me with confidence to life. (运用了强调句型)
听力答案:1-5 CABCB 6-10 ABBCB 11-15 CABCA 16-20 CCBAB

展开更多......

收起↑

资源列表