2023年高一暑假阅读理解专练:旅游与交通(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

2023年高一暑假阅读理解专练:旅游与交通(含答案)

资源简介

2023年高一暑假阅读理解专练:旅游与交通
(共5题)
一、阅读理解题(共5题)
Tiger research: Indonesia
While sustainable tourism helps protect many of the Indonesia' s wildlife, one of its rarest species, the Sumatran tiger, suffers as the islands' cities expand into its forest habitat. Fortunately Biosphere Expeditions have created a trip that not only benefits the seriously endangered animal, but helps protect it too. Based in a remote camp in the heart of the rainforest, volunteers will tour the landscape, documenting tracks, kills and scats (粪便) to aid important research into the lives of these big cats.
Company: Biosphere Expeditions Length: 13 days More information: www.biosphere-expeditions.org
Cycling tour: Cambodia
With an ancient world of temples and jungles, Cambodia is the kind of country that needs to be explored slowly. PEPY Tours offers 621 miles of green fields, dusty orange tracks and winding rivers on its 15-day cycling expeditions. Money goes directly to local people through homestays and lunches, while tours allow visitors to learn Khmer customs and contribute to ongoing community development projects.
Company: PEPY Tours Length: 15 days More information: www.
Beach stay: Tanzania
A winner in the Best for Beach category at the Responsible Tourism Awards 2014, Chole Mjini Island is a tourists' paradise (天堂) located off the coast of Tanzania. With no roads or electricity, guests to the low-impact destination can enjoy a simple life in hand-built tree houses and spend days either stretched out on deserted beaches or searching for whale sharks.
Company: Chole Mjini Island Length: 6 days More information: www.
Teaching: Morocco
It's the breathtaking beauty that draws tourists to Morocco's High Atlas Mountains, but while the remoteness of the setting may aid its charm, it also causes problems. Few inhabitants of the region's rural villages, especially females, continue their education past primary school. Education For All (EFA) is a Moroccan NGO that builds and runs girls' boarding houses near secondary schools in the High Atlas, making further education theoretically possible. Based in the beautiful town of Asni, the programme is looking for female volunteers with teaching experience.
Company: People and Places Length: 4 weeks (minimum) More information: www.travel-peopleandplaces.co.uk
(1) If you want to help with wildlife research, you may go to _____.
A.Morocco B.Indonesia C.Cambodia D.Tanzania
(2) Cycling tours in Cambodia offer tourists _____.
A.projects to study tigers
B.money to find homestays and buy lunches
C.opportunities to learn local culture
D.nights to stay at temples
(3) We can get all the information about Tanzania EXCEPT that _____.
A.tourists can live in tree houses built by hand
B.whale sharks are a threat to tourists in waters there
C.it's inconvenient to get around on Chole Mjini Island
D.environment there is not much affected by human activities
(4) The under lined zoord "remoteness" means that the area is _____.
A.well-developed B.charming C.poor D.faraway
(5) Jennifer, a university professor concerned about the education of girls in remote areas, may be interested in the information on _____.
A.www.travel-peopleandplaces.co.uk
B.www.
C.www.
D.www.biosphere-expeditions.org
(6) Which of the following statement is TRUE according to the passage
A.The four tours are all commercial tours.
B.Cycling expedition to Cambodia lasts 13 days.
C.PEPY organises tours to Chole Mjini Island.
D.Volunteers are needed in Indonesia and Morocco.
Seward, which lies on Alaska's beautiful Kenai Peninsula, is a coastal town full of activities for children. The natural history and wildlife of the area provide opportunities for kids to learn as they enjoy the many wonders of this part of the world.
Kenai Fjords National Park
Seward serves as the gateway to Kenai Fjords National Park. Boat trips from the Seward small boat harbor daily. Various companies offer half-day and full-day trips to view wildlife, including a variety of sea animals and birds. Choose a boat tour that offers kids a chance to see the wildlife of Resurrection Bay.
Fishing
Sport fishing in Seward is an exciting year-round activity for all ages. Even those who choose not to hit the water can enjoy Seward's beauty. Walking around the harbor and watching the boats pull up with their catches can be loads of fun. And it's free!
Alaska Sea Life Center
To get an up close and personal view of local sea life, check out the Alaska Sea Life Center. The center offers exhibits showing the various wildlife of the Gulf of Alaska, including Stellar sea lions, harbor seals, deep sea fish, Alaskan king crab, and event the Giant Pacific Octopus. The Alaska Sea Life Center is open daily, year-round, except Thanksgiving and Christmas.
Into the Woods
For kids who enjoy the great outdoors, plan a visit to a Chugach National Forest or Caines Head State Recreation Area. Take a hike and even bring a picnic on one of the many trails each of these areas has to offer. Trail rides are another great way to get off the beaten path and view the wildlife for which Alaska is so famous.
(1) Visitors can go to Kenai Fjords National Park _____.
A.by water B.by bus C.on foot D.by air
(2) You can go to Alaska Sea Life Center for a visit on the following days EXCEPT _____.
A.New Year B.April Fool's Day
C.Mother's Day D.Thanksgiving Day
(3) The best place for picnic in Seward is _____.
A.Fishing B.Into the Woods
C.Alaska Sea Life Center D.Kenai Fjords National Park
Panama City, Panama
For beach vacations that get you out of town and invite you and your family to dive into culture, consider a trip to Panama City. Here, you will enjoy beaches and city exploring. Book your stay at the Westin Playa Bonita, where you can book a room starting at $222 a night. There are various programs, including beach Olympics, stargazing (天体观察) and Spanish lessons.
Jupiter, Florida
This place offers you quality time you can spend with your loved ones. Book your stay at Jupiter Beach Resort & Spa, with rates for a family of four starting at $207 a night. Here, you can shoot baskets at the basketball courts, take a dip in the pool or teach your children beach yoga.
San Diego, California
The West Coast is a great spot for cheap beach vacations, so tell your family to pack their bags for a visit to San Diego. A cheap $10 Uber ride from the airport will have you pull up at the Kona Kai Resort & Spa. Here, a family of four can stay in a Deluxe Guest Room starting at $159 per night. Your kids can practice cannonballs at the pool after a visit to the world- famous San Diego Zoo.
Kihei, Hawaii
For west coasters who are growing bored with their background, fly to the islands of Hawaii. Stay at the Aston at the Maui Banyan, with a charge of $179 a night for a family of four. Here, you'll witness some of the best sunsets of your life while your kids play in the Pacific. And if you set about cooking a fancy meal, you'll enjoy suites that come with a full kitchen.
(1) Which of the following charges you least a night
A.The Westin Playa Bonita. B.Jupiter Beach Resort & Spa.
C.The Kona Kai Resort & Spa. D.The Aston at the Maui Banyan.
(2) What can you do at the Aston at the Maui Banyan
A.Admire beautiful sunsets. B.Visit a world -famous zoo.
C.Observe fantastic stars. D.Play some beach sports.
(3) What is the common feature of the four destinations
A.They all offer rooms with a full kitchen.
B.They are all intended for family trips.
C.They all pick up visitors from the airport.
D.They all provide bike riding on the beach.
On the beautiful island of Maui there are many wonderful things to see. The only difficulty is choosing which ones you'll have time for. We've tried to make that planning process easier for you by collecting what we feel are absolutely the best things to do in Maui.
On the planet there are only three underwater volcanoes and Maui has one of them. Clear water as deep as 200 feet and thousands of fish make it one of the most amazing things you'll ever see. There are many family-friendly Molokini activities to choose from. Meals on most tours are included. This is a great activity for the entire family! Pride of Maui is one of our favorite vessels to go out to Molokini. Call 1-877-867-7433.
If you are visiting Maui in winer, you can't miss seeing Maui's famous humpback whales, which come here every year between December and May. The best way to see them is on a whale watching tour. For more about whale watching tours, visit Malolo Charters or call (808) 856-4274.
For adventure lovers, you can't do better than zip- lines (高空滑索) in Maui. We have several options for zip-line tours, including Piiholo Zip-line in Makawao, which provides the longest side-by-side zip-line in the state. Call 1-800-374-7050.
For those really interested in experiencing a first-class experience on the ocean in Maui, we recommend a private sailboat tour aboard the Shadowfax, a sailing yacht (快艇) departing daily from Maalaea Harbor. With no more than 6 passengers and excellent service from Captain Mike, guests will enjoy beautiful views of Hawaii. Call (808) 572-2345.
(1) What is the purpose of the author writing the passage
A.To show Maui is an excellent place to live in.
B.To make an advertisement for the island of Maui.
C.To share his experience of travelling to Maui.
D.To give advice on how to plan a Maui vacation.
(2) What can be inferred from Paragraph Ⅱ
A.It isn't easy to see underwater volcanoes on Earth.
B.Many visitors go to Maui for the activity of Pride of Maui.
C.Maui is a place filled with wonderful volcanoes.
D.On the island of Maui underwater activities are popular and meals are free.
(3) In which month should you go to Maui if you are interested in whales
A.August. B.March. C.June. D.November.
(4) What should an ocean lover do while he is in Maui
A.Take a whale watching tour. B.Have a zip-line tour.
C.Have a private sailboat tour. D.Pay a visit to Molokini
To protect you and your fellow passengers, the transportation security administration (TSA) is required by law to inspect all checked baggage. As part of this process, some bags are opened and inspected. Your bag was among those selected for inspection.
During the inspection, your bag and its contents might have been searched for items forbidden by law such as fireworks, fuels, gun powder, etc. at the completion of the inspection, the contents were returned to your bag, which was resealed (重新封口) with a "special" lock.
If the TSA screener was unable to open your bag for inspection because it was locked, the screener may have been forced to break the locks on your bag. TSA sincerely regrets having to do this, and has taken care to reseal your bag upon the completion of inspection. However, TSA is not responsible for the damage to your locks resulting from this necessary security precaution.
For packing tips and other suggestions that may help you during your next trip, visit: www.tsatraveltips.us.
We appreciate your understanding and cooperation. If you have questions, comments, or concerns, please feel free to contact (联系) the Transportation Security Administration Consumer Response Center.
Phone: toll-free at (866)289-9673
E-mail: telltsa@tsa.gov
*Section 110(b) of the aviation and transportation security act of 2005, 49, U.S.C.
§44901(c)-(e)
(1) What is the purpose of this leaflet
A.To inform people of baggage inspection.
B.To introduce one of the security acts.
C.To warm people of the damage of locking the baggage.
D.To persuade people to contact TSA.
(2) Which of the following items is probably allowed in the checked baggage
A.Fireworks. B.Scissors. C.Fuels. D.Gun powder.
(3) The leaflet is most probably provided by TSA to those who ______.
A.have their baggage selected for inspection
B.refuse to have their baggage checked
C.leave their baggage unlocked
D.keep some damaged items in their baggage
(4) What does the underlined word "this" in the third paragraph refer to
A.To be unable to open your bag for inspection.
B.To break the locks on your bag.
C.To take care to reseal your bag.
D.To be liable for damage to your locks.
答案
一、阅读理解题(共5题)
1. 【答案】
(1) B
(2) C
(3) B
(4) D
(5) A
(6) D
【解析】
(1) 根据题干关键词 help with wildlife research 找到文章对应 Tiger research: Indonesia 部分的 Fortunately Biosphere Expeditions have created a trip that not only benefits the seriously endangered animal, but helps protect it too. 可知想保护野生动物就去 Indonesia。
(2) 根据文章 Cycling tour: Cambodia 部分的 Money goes directly to local people through homestays and lunches, while tours allow visitors to learn Khmer customs and contribute to ongoing community development projects. 可知自行车旅行为游客提供的是学习当地文化的机会。
(3) 根据文章 Beach Stay: Tanzania 中 With no roads or electricity, guests to the low-impact destination can enjoy a simple life in hand-built tree houses and spend days either stretched out on deserted beaches or searching for whale sharks. 可知,文中没有提到鲸鲨对于游客是威胁。
(4) 根据划线词所在句,摩洛哥的阿特拉斯山脉地区有着令人窒息的美景,吸引了大批游客,但是,偏远的地理位置增加了其魅力的同时,也造成了一些问题(教育水平低下)。画线词表示“偏远”。
(5) 根据文章对应部分 Teaching: Morocco 中的 Few inhabitants of the region's rural villages, especially females, continue their education past primary school. 可知该部分的网站是 www.travel-peopleandpleaces.co.uk.
(6) 根据文章第一段中 …volunteers will tour the landscape, documenting tracks, kills and scats (粪便) to aid important research into the lives of these big cats. 和 Based in the beautiful town of Asni, the programme is looking for female volunteers with teaching experience. 可知,在印度尼西亚和摩洛哥都需要志愿者参与活动。
2. 【答案】
(1) A
(2) D
(3) B
3. 【答案】
(1) C
(2) A
(3) B
【解析】
(1) 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个旅游观光的好地方,这四个地方各具特色,都非常值得一游。
细节理解题。通读全文可知,四个酒店每晚的房价分别为:$222 起、$207 起、$159 起和 $179,由此可知,C 项符合题意。
(2) 细节理解题。根据 Kihei, Hawaii 部分中的“Here, you'll witness some of the best sunsets of your life”可知,游客在这里可以欣赏美丽的日落。
(3) 细节理解题。根据 Panama City, Panama 部分中的“invite you and your family”;Jupiter, Florida 部分中的“with rates for a family of four”;San Diego, California 部分中的“Here, a family of four”以及“Kihei, Hawaii”部分中的“Here, you'll witness…your kids play in the Pacific.”可知,这四个旅游观光地都适合家庭旅游。
4. 【答案】
(1) D
(2) A
(3) B
(4) C
5. 【答案】
(1) A
(2) B
(3) A
(4) B

展开更多......

收起↑

资源预览