2023年高二暑假阅读理解题材类专练 应用文(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

2023年高二暑假阅读理解题材类专练 应用文(含答案)

资源简介

2023年高二暑假阅读理解题材类专练:应用文
(共5题)
一、阅读理解题(共5题)
☆Meet with astronomers ☆Try computer programs astronomers use ☆Hear the latest news ☆Work with actual data
Director: Connie Walker
cwalker@noao.edu
The Teen Astronomy Café program is an out-of-school program that offers high school students opportunities to interact with scientists who work at the forefront of astronomy. The program will be from 9:30 a.m. till noon on one morning each month from October through May (except for January).
Students explore the birth and death of stars, killer asteroids (行星), the structure of the universe, dark energy, dark matter, and more. A hands-on activity related to the short presentation will follow as part of the Teen Astronomy Cafés experience—either as a state-of-the-art computer lab activity, a movie, a deeper discussion, or an exploration of the topic with a 3-D printer. The students will use the actual computer programs and data that the scientists use!
The Teen Astronomy Cafés are open to all high school students at no cost. The program aims to improve student achievement, and fuel (激发) their desire to go to college and pursue a career in science, technology, engineering, or mathematics (STEM) in the future.
If students are interested in attending any or all of the Teen Astronomy Cafés, please have them register at http://www. teenastronomycafe.org. Dates for the Teen Astronomy Cafés next coming academic year (学年) are:
(1) Students taking part in the program will _____.
A.use real scientific data
B.work for the astronomers
C.research the birth of the universe
D.develop computer program on astronomy
(2) What is the main purpose of the program
A.To offer free education.
B.To train future astronomers.
C.To solve the problems of astronomy.
D.To encourage further study of STEM.
(3) In 2022, students can attend Teen Astronomy Cafés on _____.
A.January 6th B.May 1st C.October 3rd D.November 7th
San Francisco, known as "The City by the Bay", packs a lot of fun.
View of Golden Gate Bridge from Baker Beach
As one of the most famous sights in all of San Francisco, the golden gate bridge is an absolute must-see. There are a few good spots to view it from, but my personal favorite is Baker Beach. This is also a particularly good spot to buy a meal from a local market, lay down a blanket and enjoy a picnic in the view of the famous bridge.
Visit the Musee Mecanique
Fisherman's Wharf (码头) is one of the most touristy areas of San Francisco and the overpriced, crowded sights can be tiring. But on Wharf 41, there's a unique attraction: the Musee Mechanique. This museum has one of the largest collections of old indoors game machines in the world, which offers great amusements. Entry is free and it's only a couple of quarters to play the games.
Eat at Spark Social Food Trucks
With such a various population, it can be difficult to decide what cuisine to enjoy for dinner. Luckily at Spark Social Food Trucks in the Mission Bay, you can try a little bit of everything! Not only is the food delicious, but the food truck has a community feel with weekly events and free desserts.
Have Tea at the Japanese Tea Garden
If you desire for some calm on the somewhat noisy streets of San Francisco, the Japanese Tea Garden is perfect. Located in Golden Gate Park, the garden looks exactly like Japan. And you can enjoy tea in the traditional tea house overlooking a lake.
(1) What does the Musee Mechanique offer
A.Amusements. B.Picnic spot.
C.Peace. D.Delicious foods.
(2) Which spot treats tourists to free desserts
A.Wharf 41. B.The Mission Bay.
C.The Baker Beach. D.Golden Gate Bridge.
(3) What can we infer about the Japanese Tea Garden
A.Its tea is from Japan. B.It is the best tea house.
C.It is a quiet place. D.It was built by Japanese.
In a year when time barely has any meaning, it should come as no surprise that the holidays are right around the corner. That happens fast! Anyway, it's never too early to shop for presents, whether they're for your parents, friends, significant other or even yourself.
Everyone deserves a little something for making it through 2020, so we've put together this list of presents to put a smile on anyone's face. We combed the Internet and went into our testing archives to find the best gifts for him and gifts for her. For more ideas, check out our roundups (综述) of 5-star Amazon gifts and top-rated Nordstrom gifts.
Best gifts for him
Apple Watch Series 6_(starting at $479; amazon.com).
Apple's new smartwatch made a splash in September, when new colors, loops and blood oxygen monitoring capabilities were unveiled (发布). We tested it out and are happy to report it's our pick for the best smartwatch of 2020. We're sure it's going to be a hot gift this year, so get yours early.
Baboon Go-Bag Small ($111.75, originally $149; baboontothemoon.com).
If the guy in your life has been locked up inside the house, it might be time for a weekend getaway (while being safe and socially distant, of course). If that's the case, he'll love this small duffel bag from Baboon to the Moon, which is waterproof and made with super-durable OM Stardust Ballistic shell material. Need more than a weekend It also comes in a larger size for a more extended escape.
Best gifts for her
CRZ Yoga (瑜伽) Women's High-Waist Yoga Pants (裤子) (starting at $24; amazon.com).
If she needs a refresh to her work-from-home outfit, or just a pair of comfortable leggings to lounge around in, this pair from CRZ Yoga is the gift for her. They're similar to Lululemon's cult-favorite Align leggings, but for just $24 you can give her the buttery soft feel without draining your wallet.
Apple iPad 8th Generation (starting at $299, originally $329; amazon.com).
Apple also released its newest iteration of the always-great iPad, bringing faster processing times and a good user interface with iPadOS. We tested it and thought the balance of price and performance was so excellent that we named it the best tablet (平板电脑) of 2020.
(1) What might be a better alternative if you want to bring smooth feelings to your wife without spending too much money
A.Apple Watch Series 6. B.Baboon Go-Bag Small.
C.CRZ Yoga pants. D.Apple iPad 8th Generation.
(2) Where would you most probably see this article
A.On an advertisement website.
B.In a brochure for Apple products.
C.In a financial magazine.
D.In a quality report.
We offer five kinds of courses. Each course has been designed to help students according to their needs.
Course 1: General English
General English is designed to develop students' basic (基础的) communication skills in: Speaking and Pronunciation, Reading, Listening, Writing, Grammar and Vocabulary. Tuesday to Friday: 9:00 am to 11:00 am, $288 per week.
Course 2: Academic English
Academic English is for students who want to take the IELTS exam or for those who need to use English in a professional (专业的) area. Monday to Friday: 4:00 pm to 5:00 pm, $320 per week.
Course 3: High School ESL
We have High School ESL classes each week specifically designed for international students. Tuesday to Friday: 8:00 am to 11:00 am, $25 per hour.
Course 4: Night Classes
Do you want to improve your English and get the best results possible in your GRE test We have two night classes each week designed to meet your needs. Tuesday and Thursday evenings: 8:30 pm to 10:30 pm, $60 per day.
Course 5: One on One
If you are interested in some One on One lessons with your teachers, we can design a curriculum (课程) to meet your needs. One on One lessons can improve your English language skills more quickly and help students who want to take TOEFL. Tuesday to Friday: 2:00 pm to 5:00 pm, $80 per hour.
(1) If you are an English beginner, you'd better choose _____.
A.General English B.High School ESL
C.Night Classes D.One on One
(2) How much will you pay if you spend 2 weeks taking the High School ESL course
A.$200. B.$250. C.$350. D.$600.
(3) What can we learn about One on One according to the passage
A.It's designed just for English beginners.
B.Its lessons are given in the morning.
C.It's more expensive than the other courses.
D.Its lessons are designed to improve writing skills.
(4) If you are only free in the morning, you may choose _____.
A.Course 1 or Course 5 B.Course 3 or Course 4
C.Course 2 or Course 4 D.Course 1 or Course 3
Journey Back in Time with Scholars
Classical Provence (13 days)
Journey through the beautiful countryside of Provence, France, with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. Our tour also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flowers, tile-roofed (瓦屋顶) villages and tasty meals enrich this wonderful experience.
Southern Spain (15 days)
Spain has lovely white towns and the scent (芳香) of oranges, but it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks, Romans and Arabs. As we travel south from Madrid with Prof. Ronald Messier to historic Toledo, Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.
China's Sacred Landscapes (21 days)
Discover the China of "past ages," its walled cities, temples and mountain scenery with Prof. Robert Thorp. Highlights (精彩之处) include China's most sacred peaks at Mount Tai and Hangzbou's rolling hills, waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional museum in Shanghai.
Tunisia (17 days)
Join Prof. Pedar Foss on our in-depth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of Dougga, the underground Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata, uique for underground cities. Our journey takes us to picturesque Berber villages and lovely beaches.
(1) What can visitors see in both Classical Provence and Southern Spain
A.Historical monuments. B.Fields of flowers.
C.Van Gogh's paintings. D.Greek buildings.
(2) Which country is Prof. Thorp most knowledgeable about
A.France. B.Spain. C.China. D.Tunisia.
(3) Which of the following highlight the Tunisian tour
A.White towns. B.Underground cities.
C.Tile-roofed villages. D.Rolling hills.
答案
一、阅读理解题(共5题)
1. 【答案】
(1) A
(2) D
(3) B
2. 【答案】
(1) A
(2) B
(3) C
【解析】
(1) 本文是一篇应用文,介绍了旧金山的几处景点。
细节理解题。第一段“This museum has one of the largest collections of old indoors game machines in the world, which offers great amusements.”这座博物馆收藏了世界上最大的室内游戏机,提供各种娱乐活动。可知 the Musee Mechanique 提供各种娱乐活动。
(2) 细节理解题。第二段“Not only is the food delicious, but the food truck has a community feel with weekly events and free desserts.”不仅食物美味可口,,而且餐车还提供每周活动和免费甜点的社区体验。这句出自介绍 Mission Bay. 的一段。
(3) 推理判断题。最后一段“If you desire for some calm on the somewhat noisy streets of San Francisco, the Japanese Tea Garden is perfect.”如果你想在旧金山一些嘈杂的街道上保持镇静,日本茶园是完美的。可知日本茶园很安静。
3. 【答案】
(1) C
(2) A
【解析】
(1) 本文是一篇应用文,文章主要推荐了四样适合送给妻子和丈夫的礼物。
细节理解题。根据文章倒数第二段的最后一句“They're similar to Lululemon's cult-favorite Align leggings, but for just $24 you can give her the buttery soft feel without draining your wallet.”可知,CRZ 瑜伽裤对于想要给妻子柔软的感觉,又不想花太多的钱的男性来说是个不错的选择。
(2) 推理判断题。根据文章第二段的第二句“We combed the Internet and went into our testing archives to find the best gifts for him and gifts for her.”可判断,这篇文章很可能在广告网站上看到。
4. 【答案】
(1) A
(2) D
(3) C
(4) D
【解析】
(1) 细节理解题。在 Course 1: General English 第一句提到,该课程是为了培养学生基础交际的技能,也就是针对初学者而开设的课程,所以初学者最好选择该课程。
(2) 数字计算题。由该课程最后一句话可知,每周上 4 天课,每天上 3 个小时,每个小时 25 美元,每周学费就是 4×3×25=$300,两个周就是 $600。
(3) 细节理解题。通过把 Course 5 与另外四个课程对比,不难发现该课程是收费最高的($80 per hour)。
(4) 细节理解题。题干中的 in the morning 是关键词。从文中搜索关键词可知,Course 1 和 Course 3 的授课时间在上午,另外三个在下午。
5. 【答案】
(1) A
(2) C
(3) B

展开更多......

收起↑

资源预览