资源简介 2023年九年级暑期话题阅读天天练:居住环境(共6题)一、阅读理解题(共6题)阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。Bedrooms are very important. In fact, you spend one third of your life in yours. This means that you probably don't want a boring bedroom. You will not want a bedroom full of so many things that you can't get to your bed, or that is painted in your least favorite color. _____When you are designing (设计) a bedroom and you don't know what to do with some space in the corner, you may want to see if you can fit in a desk or a small sitting area. _____ You might want to fill this space to get some more storage (储存) space.Furniture (家具) is not the only thing to consider when you design your bedroom. _____ If you aren't sure what to do, just keep your walls and furniture white, and make sure that little things are also in the same style (风格)._____ You can put up chalkboards and picture to give your room some style. You may also want to put in a bedside table. Those are great ways to show others some of your favourite photos and lovely toys. Finally, try to find something that adds energy and life to your bedroom. _____(1)A.You also need to consider color.B.You could also put in a bookshelf to create space.C.Besides, you might have some wall space to use up.D.This means you will need to plan out your bedroom.E.Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.(2)A.You also need to consider color.B.You could also put in a bookshelf to create space.C.Besides, you might have some wall space to use up.D.This means you will need to plan out your bedroom.E.Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.(3)A.You also need to consider color.B.You could also put in a bookshelf to create space.C.Besides, you might have some wall space to use up.D.This means you will need to plan out your bedroom.E.Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.(4)A.You also need to consider color.B.You could also put in a bookshelf to create space.C.Besides, you might have some wall space to use up.D.This means you will need to plan out your bedroom.E.Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.(5)A.You also need to consider color.B.You could also put in a bookshelf to create space.C.Besides, you might have some wall space to use up.D.This means you will need to plan out your bedroom.E.Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。Have you ever been to London How much do you know about London Now let me tell you.London has a population of about 7,000,000. From about the year 1800 to 1945, London was the biggest city in the world. But now many cities are even bigger than before.London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and listen to the famous clock, Big Ben.Like many big cities, London has problems such as traffic and pollution, and they stop the city from developing. Every day about 1,000,000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets. So the air isn't clean. However, it is cleaner than it was 100 years ago.For me, the best things in London are the parks. There are five parks in the city centre. But my children's favourite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world.(1) Maybe London became the biggest city in the world in _____.A.1750 B.1850 C.1950 D.1980(2) What does the underlined word "underground" mean A.Ship. B.Car. C.Subway. D.Taxi.(3) What are the best things in London for the writer A.Famous buildings. B.Parks.C.Cars and buses. D.Toys.(4) —What's Hamleys in London according to the passage —It's a _____.A.toy shop B.museum C.park D.clock(5) Which of the following sentences is NOT TRUE A.London has a population of about 7,000,000.B.London is famous for buildings and Big Ben.C.The traffic in the city is easy because of the underground.D.The air in London is cleaner than 100 years ago.Lucy moved to a new town, and she is reading the map of her neighborhood.(1) To get to the City Center from Teachers' College, Lucy can take Bus _____.A.No. 10 B.No. 3 C.No. 4 D.No. 5(2) _____ is between the Beihai Park and the Red Star Cinema.A.People's Hospital B.Great LakeC.No.5 Middle School D.The Bank of China(3) How many hospitals are there in the neighborhood A.One. B.Two. C.Three. D.Four.(4) Which of the following is TRUE A.The Bank of China is next to Great Lake.B.No.5 Middle School is in front of People's Hospital.C.Town Supermarket is across from the History Museum.D.The First Hospital is behind the Beihai Park.阅读短文,根据短文内容回答问题。Bill Gates lives in a very modern house in the USA. It's in the town of Medina near Lake Washington. It cost him a lot of money to build the house.The house is about 6,600 square metres in size! It doesn't look big because much of it is in the hill.This large modern house has a swimming pool with a music system (系统). Bill Gates and his friends can enjoy swimming and listening to music at the same time.It has a beach. And the sand (沙) on it is not from Lake Washington. It's from the sea. Bill Gates can take a walk on the real sandy beach after supper.The dining room is on the third floor. It is big enough for 24 people to have a great dinner in it. Bill Gates can have dinner and enjoy the beautiful view (风景) at the same time, because the dining room has many big windows.(1) Where is Bill Gates' house (2) Does the house look big (3) Why can Bill Gates and his friends swim and listen to music at the same time (4) Where is the sand on the beach from (5) What does the passage talk about There is a library in my community. It is not very big but quiet. It's a good place to read books and study. After school, I always do my homework there. On weekends, I often read books there. To get there, I usually walk from my home and turn right at the first crossing. Then I walk along Bridge Road. The library is on the right. —PaulI live in a noisy community. There is a bank between my house and a store. And my favorite place is the zoo. The zoo is big. There are many animals like monkeys, elephants, tigers, and pandas there. I usually go to the zoo to see pandas on Friday afternoon. I like pandas best. To get to the zoo, I just have to cross Center Street. —DickI live near a supermarket. It is very big and crowded. I often go shopping with my mother in the supermarket. The things there don't cost much. It's very easy to get to the supermarket. Just go down North Road and turn right. —Bob(1) Paul always _____ after school.A.goes to the zooB.reads books in the libraryC.plays with his friends in the parkD.does his homework in the library(2) Which of the following is Dick's community A. B.C. D.(3) The best title (题目) of this passage (文章) is _____.A.My Favorite Place B.My CommunityC.My Favorite Animal D.My Apartment阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的选项中,选择最佳选项。There is a special kind of hotel (酒店) in Quebec, Canada. It is only open from January to March every year. Why Because it is made of ice and snow. When the weather gets warm, the hotel melts (融化) and closes.Everything in the ice hotel is made of ice and snow. The tables and chairs are made of ice. Even the beds are made of ice! So people use special sleeping bags on the ice beds. Inside the ice hotel, the temperature is about -23℃.When people sleep, the sleeping bags keep them warm. In the morning, they can have a hot breakfast. After breakfast, people can go skiing or ice fishing. Or they can go skating in the dining room. At the end of the day, people can have a rest at the bar (吧台). They can have drinks in glasses made of ice.Many people enjoy the ice hotel every year. But they can only enjoy it for a short time before it melts.(1) Every year, this hotel is only open for ______.A.about half a year B.three seasonsC.about three months D.four weeks(2) People can go ______ in the dining room after breakfast.A.skiing B.skating C.fishing D.swimming(3) What may be the best title of this passage A.A Special Hotel B.A Warm HotelC.An Interesting Hotel D.A Popular Hotel答案一、阅读理解题(共6题)1. 【答案】(1) D(2) B(3) A(4) C(5) E【解析】(1) 句意:这意味着你需要策划你的房间。结合前文在说不想要一个无聊的房间,不想要不喜欢的颜色等,可知要好好的规划自己的房间。因此,正确答案是D。(2) 句意:你也可以放一个书架来创造空间。这段都在讲空间(space)的问题。因此,正确答案是B。(3) 句意:你也需要考虑颜色。根据If you aren't sure what to do, just keep your walls and furniture white (如果你不确定做什么,墙和家具就都保持白色),可知,此处在讲颜色的选择。因此,正确答案是A。(4) 句意:你也可以利用墙上的空间。根据下文“挂黑板和图片”可知,这些都是挂在墙上的,是要利用墙上的空间。因此,正确答案是C。(5) 句意:当然,植物可以有很多帮助,它们还可以保持空气清新。根据前一句try to find something that adds energy and life to your bedroom (试着找一些东西来增加房间的活力和生命力),植物就是生命力的象征。因此,正确答案是E。2. 【答案】(1) B(2) C(3) B(4) A(5) C【解析】(1) 此题是细节理解题。答案出处:From about the year 1800 to 1945, London was the biggest city in the world. 从大约1800年到1945年,伦敦是世界上最大的城市。因此,正确答案是B。(2) 此题是词义猜测题。答案出处:Every day about 1,000,000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets. 每天大约有100万人在地铁里来来往往,但街道上仍然有太多的汽车和公共汽车。根据下文的对比描述可推测词义。因此,正确答案是C。(3) 此题是细节理解题。答案出处:For me, the best things in London are the parks. 对我来说,伦敦最好的东西是公园。因此,正确答案是B。(4) 此题是细节理解题。答案出处:But my children's favourite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world. 但是我儿时最喜欢的地方是Hamleys,世界上最大的玩具店。因此,正确答案是A。(5) 此题是细节理解题。答案出处:Every day about 1,000,000 people come and go by underground, but there are still too many cars and buses in the streets. 每天大约有100万人在地铁里来来往往,但街道上仍然有太多的汽车和公共汽车。由此可知伦敦依然有城市交通问题。因此,正确答案是C。3. 【答案】(1) B(2) C(3) B(4) C【解析】(1) Lucy 搬到一个新的小镇,这是她附近的社区地图。细节理解题。根据地图中的位置显示,Teachers' College(教师大学)和 City Center(城市中心)都在 Bus No. 3(三号公交车)的沿线上,因此要从教师大学到城市中心可以乘坐三号公交车。(2) 细节理解题。根据地图中的 the Beihai Park 和 the Red Star Cinema 的位置可知,位于这两者中间的是 No. 5 Middle School。(3) 细节理解题。从地图中可知,这个社区一共有两所医院,分别是 People's Hospital 和 The First Hospital,故本题答案为 B。(4) 细节理解题。根据地图中的地理位置可知,Town Supermarket 就位于 The History Museum 的街对面,因此本题正确答案为 C。4. 【答案】(1) In the town of Medina./It's in the town of Medina near Lake Washington in the USA.(2) No, it doesn't.(3) Because of the music system./Because the swimming pool has a music system.(4) It's from the sea.(5) Bill Gates' house.【解析】(1) 此题是细节理解题。答案出处:Bill Gates lives in a very modem house in the USA. It's in the town of Medina near Lake Washington. Bill Gates居住在美国的一个非常现代的房子里。它在华盛顿湖附近的麦地那小镇。因此,正确答案是In the town of Medina./It's in the town of Medina near Lake Washington in the USA.(2) 此题是细节理解题。答案出处:It doesn't look big because much of it is in the hill.它看上去并不大,因为很多部分藏在山里。因此,正确答案是No, it doesn't.(3) 此题是细节理解题。答案出处:This large modem house has a swimming pool with a music system(系统), Bill Gates and his friends can enjoy swimming and listening to music at the same time. 这个大的现代的房子有一个游泳池和一个音乐系统,比尔盖茨和他的朋友们可以在同一时间享受游泳和听音乐。因此,正确答案是Because of the music system./Because the swimming pool has a music system.(4) 此题是细节理解题。答案出处: And the sand(沙)on it is not from Lake Washington. It's from the sea. 海滩上的沙子不是来自华盛顿湖,而是来自大海。因此,正确答案是It's from the sea.(5) 此题是主旨大意题。答案出处:阅读全文可知,文章主要是谈论Bill Gates的房子的。因此,正确答案是Bill Gates' house.5. 【答案】(1) D(2) B(3) B【解析】(1) 本文描述了保罗,迪克和鲍勃三个人的社区。细节理解题。根据第一个表格 There is a library in my community. It is not very big but quiet. It's a good place to read books and study. After school, I always do my homework there. 我的社区有一个图书馆,它不是很大但是很安静,它是读书和学习的好地方,放学后,我总是在那里做作业。可知,保罗总是放学后在图书馆做作业。(2) 细节判断题。根据第二个表格 There is a bank between my house and a store. 我家和商店之间有一家银行。结合选项可知,是第二幅图。(3) 主题归纳题。根据第一个表格 There is a library in my community. 我的社区有一个图书馆。第二个表格 I live in a noisy community. 我住在一个嘈杂的社区。以及第三个表格 I live near a supermarket. 我住在一家超级市场附近,可以推测出,这篇文章最好的标题是:我的社区。6. 【答案】(1) C(2) B(3) A 展开更多...... 收起↑ 资源预览