资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 8 Celebrating Me!素养综合检测(满分100分,限时60分钟)Ⅰ .单项选择(每小题2分,共20分)1.(2022福建中考)As the art festival is coming, they are preparing everything by . A.yourselves B.ourselves C.themselves2.(2023青海西宁光华中学期中)I knocked(敲) on the door but answered. A.somebody B.nobodyC.anybody D.everybody3.(2023河北雄县板东中学期末)My teacher always encourages me not to lose my . A.way B.work C.luck D.heart4.(2022天津中考)My aunt offered me a dictionary and I it happily. A.accepted B.invited C.mixed D.grew5.【人与自我·学校生活】(2023河北邯郸二十七中期末)You supposed to play football in the classroom. A.didn’t B.aren’t C.don’t D.can’t6.(2023河北石家庄新华期中)Tony is my good friend.When I am unhappy, he tries to make me . A.laugh B.to laugh C.laughing D.laughed7.(2023河北张家口桥西月考)Fred didn’t go to the party not the weather but he didn’t feel well. A.because of; because ofB.because; because ofC.because; becauseD.because of; because8.【人与自我·健康生活】(2023河北新河振堂中学拓展训练) I haven’t played sports for a long time. I I need a walk. A.look like B.seem likeC.feel like D.sound like9.(2023河北石家庄新华期中)I think it is quite important us learn English well. A.to; to B.to; forC.for; to D.for; for10.(2022四川达州中考)—Ruby, could you please help me solve these problems — , but still half are left for you to do by yourself. A.I don’t think so B.I hope notC.With pleasure D.It’s my pleasureⅡ .完形填空(每小题1分,共10分)【人与自我·敢于创新】A 7-year-old boy in Tiverton, Rhode Island (岛), is wise beyond (超越) his years.Rowyn Montgomery, from Tiverton, Rhode Island, was bullied (伤害) at school 11 his appearance (外貌). He talked about it with his mom. Then he decided to make videos and post them online to 12 anyone else who might be going through the same thing. He didn’t want other kids to feel 13 . “When I make 14 , it makes me feel happy. Other people can watch them and feel happy, too,” Rowyn said. “If they’re getting bullied or if they’re shy (害羞的), they can 15 the videos.” In one of his recent videos, Rowyn talks about how everyone is different and good in their own 16 . “People are in different sizes,” he says in his video. “People are in different colors. They can be 17 ,” he said. Rowyn started his second grade this fall. For anyone worried about starting a new 18 , Rowyn said, “Embrace (拥抱) yourself.” “ 19 you’re worried there’re going to be bullies, you can tell them, ‘From this grade I can be myself. It doesn’t matter what other people think about me. It matters what I think about myself,’” he said. He hopes to follow in his mom’s footsteps (脚步) when he 20 . His mother now works in the behavioral (行为的) health field and helps people with mental illness. 11.A.in B.with C.for D.from12.A.find B.help C.make D.watch13.A.alive B.alone C.happy D.excited14.A.choices B.pictures C.mistakes D.videos15.A.watch B.leave C.visit D.reach16.A.places B.ways C.interests D.wishes17.A.herself B.himself C.yourselves D.themselves18.A.grade B.group C.sport D.health19.A.As B.Because C.If D.Before20.A.wakes up B.gives up C.puts up D.grows upⅢ.阅读理解 (每小题2分,共20分)A【人与社会·人际交往】(2023河北承德八校联考)Michael was a good boy. He was hard-working but shy(腼腆的), so he had no friends at school. James was a new student in his class. Other students soon got on well with him except Michael.One day,some boys put some money into Michael’s bag and one pretended to have lost money.Of course, they found the money in Michael’s bag at last.Michael felt shameful but he could not say anything about it. Soon his classmates called him a thief(小偷) and laughed at him at school. His teachers also believed he took the money and called his parents to the school. Just then, James stood out and helped Michael make everything clear.From that day on, Michael and James became good friends. James often took Michael to take part in many activities and Michael became active.Michael often helped James with his maths. Then Michael got more friends. And he even became the monitor(班长) in his class.21.Why did Michael have no friends at school A.Because he was shy.B.Because he worked very hard.C.Because he was a new student.D.Because he couldn’t get on well with James.22.What does the underlined word “pretended” mean A.拒绝 B.保证 C.抱怨 D.假装23.Who stood out and let Michael’s classmates know that Michael was not a thief A.James. B.Some boys.C.His teachers. D.His parents.24.What may James not be good at A.Music. B.Maths.C.Science. D.English.25.Which of the following is TRUE according to the last paragraph A.Michael was still very shy.B.James was a good monitor.C.The classmates were angry with James.D.Finally, Michael could get on well with his classmates.B(2022河北滦南期末改编)Many teenagers want to look cool. But not everyone can buy a lot of cool clothes. Chloe Murray, an eighth grader in Jefferson Middle School in the US, had an idea to deal with this problem. She opened a charitable (慈善的) clothes closet (壁橱).Her school agreed with the good idea, too. The school let her use a room for the project. Chloe’s classmates joined her as well.Last month, the charitable clothes closet, called Chloe’s Closet, opened. It’s full of popular clothes for girls and boys to help students look their best.“Confidence is a big thing in middle school, especially when it comes to clothing,” Chloe told the Chicago Tribune, a daily newspaper in Chicago, the US.But where are the clothes from Many people from the school’s community (社区) and neighboring schools gave away used clothes, but the clothes are still new. The clothes closet is only open after school from Monday to Friday. Students can “buy” these clothes by getting “money”. They can get “money” when they hand in their schoolwork on time, or make corrections (改正) to their homework. Since it opened, they have “sold (卖)” about 100 things to students.26.Who is Chloe Murray A.A reporter.B.A school student.C.A fashionable model.D.A clothes maker.27.Why did Chloe Murray open a charitable clothes closet A.To help the students look cool.B.To get old clothes back.C.To make much money.D.To help the poor students.28.What’s in Chloe’s Closet A.Old but expensive clothes.B.Popular and expensive clothes.C.Used but new clothes.D.Old and cheap (便宜的) clothes.29.When is Chloe’s Closet open A.On weekends.B.After school every day.C.Before class on school days.D.After school on school days.30.What’s the best title of the passage A.How to Open a Clothes Closet B.A Charitable Clothes ClosetC.How to Look Cool at School D.Sell and Buy Different ClothesⅣ.任务型阅读(每小题2分,共10分)【人与自我·自我管理】阅读短文,按照要求完成下列各题。Have you ever thought that there was something wrong with the way you look Do you think that you are too short or too tall, too heavy or too thin If you have had thoughts like these, you are not alone. These feelings about how you look are called body image(形象).Body image often makes a difference on self esteem(自尊心) since body image can influence you about yourself feeling. When you look down on yourself about how you look, it can lead to bad feelings about yourself. Poor self esteem can also lead to eating disorders(紊乱).So what should you do when you feel down about your body and the way you look Think about all of the things that make you special and unique. Look at yourself and think another way and write down what you see. Focus on(专注于) the good things in your life or before you go to bed at night, name three things you did that day which made you happy. By focusing on the good things in your life you can feel better about yourself! Don’t forget to give yourself compliments(赞扬) too! Say it out loud when the day is done! Like, “Today I played my best in our basketball game,” or “My family loved the dessert I made tonight!”Remember that everyone has his strong and weak points. You’re unique in your own way. 31题完成句子;32、33题回答问题;34题找出并写下第三段的主题句;35题将文中画线句子译成汉语。31.According to the passage, often makes a difference on self-esteem. 32.What is body image 33.Why should you focus on the good things in your life 34. 35. Ⅴ.短文填空(每小题2分,共20分)【人与自我·自我管理】(2023河北馆陶期末)根据短文内容,在空白处填入一个适当的单词或用所给单词的适当形式填空。There was a boy named Johnny. There was something wrong 36. his legs. When he ran races with his friends, his legs would tremble(颤抖) and he could never win. This made him feel very bad. He didn’t want to race anymore. Then one day,37. boy in another class asked him, “May I tell you 38. to win a race ” “Yes, please! I want to win at least once,”answered Johnny. So they went to the school playground, and the boy taught him a few 39. (way) to exercise his legs. They trained(训练) three hours every day, and soon Johnny 40. (find) he could run faster. After two months, Johnny asked his friends to have a race with 41. (he).“Johnny, you will be the last one!”said one of his friends. Johnny didn’t say anything. When the race began, Johnny tried his 42. to run. He remembered everything he learned from that boy 43. (clear). He ran 44. fast that nobody could catch up with him. In the end, Johnny won his 45. (one) race. Ⅵ.书面表达(共20分)(2022河北青龙期末)我们每天都要做很多事情,有些还很棘手。请以“I did it!”为题,并根据提示和要求用英语写一篇短文,描述一件你完成的棘手的事情。提示:(1)你做了什么事情;(2)你做完那件事情后的感受。要求:(1)文中不得出现真实姓名和学校名称;(2)词数70左右。I did it! 答案全解全析Ⅰ.1.C 考查反身代词。此处反身代词指代的是主句主语“they”本身,因此用其对应的反身代词themselves。2.B 根据“我敲了门”可知,nobody符合语境,意指“但是没有人应答”。3.D 考查名词。根据关键词“encourages”可知,heart符合语境,意指“我的老师经常鼓励我不要灰心”。4.A 考查动词。根据“我的姑姑给了我一本词典”可知,accept符合语境,意指“我愉快地接受了”。5.B 此处为固定结构“be supposed to”,意指“你不应该在教室里面踢足球”。6.A 考查非谓语动词。make后接不带to的不定式作宾语补足语。7.D 句意:Fred没有去参加聚会不是因为天气,而是因为他感觉不舒服。第一空后接名词,因此用because of。第二空后接从句,因此用because。8.C 根据“我好久不做体育运动了”可知,feel like符合语境,意指“我觉得我需要散散步”。9.C 句意:我认为对于我们来说学好英语很重要。It is+adj.+for+sb.+to do sth.为固定句式,意为“做某事对某人来说怎么样”。10.C 考查交际用语。根据“Ruby,你愿意帮助我解决这些问题吗 ”以及“但是仍有一半需要你自己去做”可知,选项C“我很愿意”符合语境。注意选项D意为“这是我的荣幸,不客气”,相当于“You’re welcome.”,用于回应别人的感谢。Ⅱ.[语篇解读] 本文是一篇记叙文。Rowyn Montgomery是一个7岁的小男孩,在他因为外貌遭受校园霸凌之后,他自己制作视频帮助那些同样遭受霸凌的孩子们。11.C 根据语境可知,此处指“在学校,他因为他的外貌被欺负”。for符合语境。12.B 联系下文描述可知,help符合语境,意指“帮助其他可能正在经历同样事情的人”。13.B 联系上文描述可知,所给形容词alone符合语境,意指“他不想让其他孩子感到孤独”。14.D 联系上文“Then he decided to make videos”可知,videos符合语境,意指“当我制作视频时”。15.A 对比四个选项可知,watch符合语境,意指“他们可以观看这些视频”。16.B 联系下文“People are different sizes”可知,ways符合语境,意指“以他们自己的方式”。17.D 根据上文“They”可知,此处表示“他们可以做他们自己”。因此用themselves。18.A 联系上文“started his second grade”可知,grade符合语境,意指“开始一个新的年级”。19.C 此处表示“如果你担心会有恃强凌弱者,你可以告诉他们……”。分析句子结构可知,该句是含有条件状语从句的主从复合句,因此用If。20.D 联系下一句描述可知,grows up符合语境,意指“当他长大时,他希望效法他的妈妈”。Ⅲ. A[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文中主要讲述了Michael被诬陷,James帮助Michael澄清,并和他成为好朋友的故事。21.A 细节理解题。根据第一段第二句“He was hard-working but shy, so he had no friends at school.”可知,这是因为Michael很内向。22.D 词义猜测题。根据第二段中的“some boys put some money into Michael’s bag”可知,是假装丢了钱。23.A 细节理解题。根据第三段最后一句“Just then, James stood out and helped Michael make everything clear.”可知,是James及时站了出来,帮助Michael澄清了。24.B 推理判断题。根据最后一段第三句“Michael often helped James with his maths.”可知,James在数学方面需要帮助。由此可推知,他不太擅长数学。25.D 推理判断题。根据最后一段后两句“Then Michael got more friends.And he even became the monitor in his class.”可知,Michael最后不但有了更多朋友,而且当上了班长。由此可推知,他最后能够和同学们相处得很好。B[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文中主要讲述了一位八年级的学生Chloe Murray在学校内创建慈善衣橱的故事。26.B 细节理解题。根据第一段第三句中的“Chloe Murray, an eighth grader in Jefferson Middle School in the US”可知,Chloe Murray是一位八年级的学生。故选B。27.A 细节理解题。根据第三段最后一句“It’s full of popular clothes for girls and boys to help students look their best.”可知,这个慈善衣橱的目的是帮助学生看起来酷。故选A。28.C 细节理解题。根据第五段第二句中的“gave away used clothes, but the clothes are still new”可知,这些衣服是用过的,但是还很新。故选C。29.D 细节理解题。根据第五段第三句“The clothes closet is only open after school from Monday to Friday.”可知,这个衣橱只在上学日的放学后开放。故选D。30.B 主旨大意题。通过阅读短文可知,文中主要讲述了一位八年级的学生Chloe Murray在学校内创建慈善衣橱的故事,因此选项B“一个慈善衣橱”可作为本文最佳标题。Ⅳ. [语篇解读] 本文主要谈到了青少年担心自己的身体形象的问题,并就如何正确看待自己的身体形象提出了几点建议。31.body image 根据第二段第三句中的“Body image often makes a difference on self-esteem”可知,身体形象通常会对自尊心产生影响。32.It is feelings about how you look. 根据第二段第二句“These feelings about how you look are called body image.”可知,身体形象是人们关于外貌的一些感受。33.Because it can make you feel better about yourself. 根据第三段第五句“By focusing on the good things in your life you can feel better about yourself!”可知,专注于生活中那些好的事物能让你自我感觉更好。34.So what should you do when you feel down about your body and the way you look 本段主要介绍了如何在自己感觉沮丧时让自己感觉更好的几点建议。故本段首句“因此当你为你的身体和你的外貌感到沮丧时,你应该做些什么呢 ”可为本段主题句。35.记住,每个人都有自己的强项和弱项。 strong points强项;weak points弱项。Ⅴ. [语篇解读] 本文是一篇记叙文。文中主要讲述了Johnny在同学帮助下赢得跑步比赛的故事。36.with 根据语境可知,此处为固定句式“There’s something wrong with...”,意指“他的腿有问题”。37.a 根据语境可知,此处表示“一个男孩”,因此用不定冠词。boy是以辅音音素开头的单词,因此不定冠词用a。38.how 分析句子结构可知,所学副词how符合语境,意指“如何赢得比赛”。39.ways 根据空格处前的“a few”可知,此处应用复数形式。40.found 根据关键词“trained”可知,此处描述的是过去发生的动作,因此用find的过去或found。41.him 分析句子结构可知,设空处作介词with的宾语,因此用he的宾格形式,意指“Johnny邀请他的朋友们和他比赛”。42.best 此处为固定结构“try one’s best to do sth.”。43.clearly 此处单词在句中作状语,修饰动词remembered,意指“他清楚地记得他从那个男孩那里学到的所有东西”。44.so 根据语境可知,所学副词so符合语境,意指“他跑得如此快”。45.first 根据上文描述及所给单词可知,此处指“Johnny赢得了他的第一次比赛”。因此用one对应的序数词形式first。Ⅵ.One possible version:I did it!How nervous I was when I was told to give a speech! It was my first speech and I didn’t know what to do.My teacher encouraged me and gave me some useful advice. After I chose a topic I liked best. I watched videos about how to be a good speaker and I learnt a lot of skills. Then I practiced every day. Finally, the big day came, and I did it! Everyone loved my speech. I was so proud of myself.21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览