资源简介 Unit 4 What’s the best movie theater Section B & Self Check基础过关全练Ⅰ.根据句意和汉语提示写出所缺的单词1.(2023山东青岛城阳区期中改编) He is one of the most famous (魔术师) in China. 2.I think the rich should do something to help the (贫穷的). 3.It is a good chance to show your (天赋). Don’t miss it. 4.Do you know who is the (获胜者) in the singing competition 5.【探教材·P29】However, not (所有人) enjoys watching these shows. Ⅱ.根据句意和首字母提示写出所缺的单词6.【思维品质·推断思维】I’m good at dancing. I think I can win first p of the dancing competition. 7.—Please g me the paper on the desk. —OK. Here you are.8.【学习能力·学习习惯】Mary has some good learning habits. For e , she listens to her teachers carefully in class. 9.In the movie, the young actor will play the r of a prince. 10.I don’t know where we are going on vacation. In fact, our travel plan is u to my parents. Ⅲ.用所给词的适当形式填空11.You did a good job! You finished the work (beautiful). 12.There are a lot of people in the square. It’s very (crowd) especially on weekends. 13.My mother asked me to take this thing (serious), but I thought she was joking. 14.【人与自我·勤于动手】The boy loves DIY. He is very (create) and can always make some nice things. 15.Mr. Green is a good actor. We all think he is the best (perform) in the play. Ⅳ.根据汉语意思完成句子,每空一词16.【探教材·P29】各种各样的人参加这些节目。 people join these shows. 17.所有这些节目有一个共同点。All these shows have one thing . 18.他们总是在管理学校方面发挥重要作用。They always in managing schools. 19.【探教材·P29】才艺展示节目正变得越来越受欢迎。Talent shows are getting . 20.不要编造谎言欺骗我。你应该对我说出真相。Don’t a lie to cheat me. You should tell me the truth. Ⅴ.连词成句21.show, it’s, watch, them, their, talents, interesting, to (.) 22.take, these, don’t, seriously, shows, too (.) 23.the, will, good, winner, get, a, very, prize (.) 24.trying, they, are, to, the, look, for, best, singers (.) 25.people, these, dreams, shows, to, will, give, make, their, come, a, way, true (.) Ⅵ.阅读理解【人与自我·乐学善学】 Anna wants to become a top guitarist in the future. She began to play the guitar two years ago when she saw her father play it at home. “I love the guitar, so I always play it at home. When I found she was also interested in it, I began to teach her,” said her father. Soon Anna was good at playing it. Then she began to take guitar lessons in Band School every Saturday to learn more from musicians there. Anna studied hard at Band School, and soon she could take part in the school’s concert. Anna was the youngest player. Most students felt nervous when they took part in the concert for the first time, but Anna didn’t. She was very relaxed, and she gave a really fantastic performance. Many people see her performance online, and Anna is becoming famous in her town now. “Boys usually like playing the guitar, but very few girls choose it. I hope more girls can play it in the future,” said Anna. Anna’s father bought her a new guitar last month and she plans to start a band by herself later this year. 根据材料内容选择最佳答案。26.Who taught Anna to play the guitar at first A.Her mother. B.Her father.C.Her uncle. D.Her aunt.27.How often did Anna go to Band School A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.D.Four times a week.28.What does the underlined word “nervous” in Paragraph 2 mean in Chinese A.感激的 B.残忍的C.舒服的 D.紧张的29.【新考法·识图题】What did Anna’s father buy her last month A B C D30.Which of the following is TRUE A.Anna took guitar lessons in Band School every Saturday.B.No people know Anna in her town.C.The guitar is more popular with girls than boys in Anna’s town.D.Anna’s father doesn’t want her to play the guitar in the future.能力提升全练Ⅶ.补全对话【语言能力·表达能力】 根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A:Excuse me, sir! I’m new here. 31. B:Yes, there are three near here.A:Really 32. B:Green Hotel is the most comfortable. Its rooms are big and clean.A:Is it the closest to this place B:33.No. . A:Brown Hotel How do you like it B:It’s not bad. Its food is the cheapest.A:34. B:Walk along this street and you can see it at the end of this street.A:Thanks a lot.B:35. . 素养探究全练Ⅷ.语篇填空【人与自然·地理概况】 阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。because only capital child buildlarge sleep from look learn Sydney is a famous city in Australia. Sydney is not the 36 of Australia, but it is the biggest city in Australia. It also has the 37 population of all Australian cities. For visitors 38 other countries, Sydney is a wonderful place to go on vacation. In their mind, there are a lot of places which are worth (值得) visiting. Here are two of them. The Sydney Opera House is a famous landmark (地标). It is in Sydney Harbor(悉尼港). A lot of people love it 39 it is the best place to take photos. It 40 like a huge sailing ship. You can visit the Sydney Opera House and go on a tour of the building. You can watch operas, ballets and modern dances there. There are many shows for 41 , too. The Koala Park Sanctuary is in Sydney, too. The local people 42 it because they wanted to give koalas a safe and warm home. It is a great place for children and adults. You can 43 a lot about koalas there. You can see them 44 and resting in trees. Koalas are not the 45 animals living there. They share this beautiful green park with some other Australian animals, for example, kangaroos. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 答案全解全析基础过关全练Ⅰ.1.magicians 2.poor 3.talent 4.winner 5.everybody/everyoneⅡ.6.prize 7.give 8.example 9.role 10.upⅢ.11.beautifully 12.crowded 13.seriously 14.creative 15.performerⅣ.16.All kinds of 17.in common 18.play an important role 19.more and more popular 20.make upⅤ.21.It’s interesting to watch them show their talents.22.Don’t take these shows too seriously.23.The winner will get a very good prize.24.They are trying to look for the best singers.25.These shows will give people a way to make their dreams come true.Ⅵ.[语篇解读] 本文介绍了一个喜欢弹吉他的女孩——Anna。26.B 细节理解题。根据第一段中Anna的爸爸所说的“I began to teach her”可知,一开始教Anna弹吉他的人是她的爸爸,故答案为B。27.A 细节理解题。根据第一段中的“Then she began to take guitar lessons in Band School every Saturday”可知,她每周六去上吉他课,即“每周一次”,故答案为A。28.D 词义猜测题。画线的词是nervous,结合上下文可知,大多数学生第一次参加学校音乐会都觉得“紧张”,但Anna并不是这样,nervous的含义是“紧张的”,故答案为D。29.C 识图题。根据第三段中的“Anna’s father bought her a new guitar last month”可知,她爸爸给她买了一把新吉他,故答案为C。30.A 细节理解题。根据第一段中的“Then she began to take guitar lessons in Band School every Saturday”可知,选项A是正确的描述。能力提升全练Ⅶ.31.Are there any hotels around here32.Which one is the most comfortable33.Brown Hotel is the closest34.How can I get there35.You’re welcome/It’s my pleasure素养探究全练Ⅷ.[语篇解读] 本文介绍了悉尼的两个值得游览的地方。36.capital 悉尼不是澳大利亚的“首都”,所缺的词是capital。37.largest 悉尼是澳大利亚所有城市中人口最多的城市,表示“人口多”要用large来修饰population;再根据设空处前的the以及设空处后的of all Australian cities可知,此处要用最高级形式,故填 largest。38.from 对于“来自”其他国家的游客来说,悉尼是一个适合度假的好地方,所缺的词是from。39.because 设空处前提到了“许多人喜欢它”,设空处后提到了“它是适合拍照的最佳地点”。根据设空处前后的因果关系可知,所缺的词是because。40.looks 它“看起来”像一艘巨大的帆船。主语是It,时态是一般现在时,所缺的词是looks。41.children 这里还有许多适合“孩子们”看的演出。child是可数名词,设空处前没有不定冠词或其他修饰词,因此要用它的复数形式。42.built 当地人“建造”了它,因为他们想给考拉一个安全又温暖的家。表示“建造”要用build;再根据设空处后的wanted可知时态要用一般过去时,故填built。43.learn 你在那里可以“了解”到许多关于考拉的知识。learn about意为“了解”,根据设空处前的can可知,此处应填动词原形learn。44.sleeping 你可以看到它们在树上“睡觉”和休息。根据sleep的含义以see...doing sth.的搭配可知,所缺的词是sleeping。45.only 考拉不是生活在那里的“唯一的”动物,所缺的词是only。 展开更多...... 收起↑ 资源预览