吉林省长春十一高等四校2023-2024学年高二上学期10月联考英语试题(PDF版含答案 含听力音频 含听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

吉林省长春十一高等四校2023-2024学年高二上学期10月联考英语试题(PDF版含答案 含听力音频 含听力原文)

资源简介

2023-2024学年度上学期四校联考第一次月考
高二英语答案
一.选择题(共 55题,共 95分)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
B A B A C C A B C A A
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
C C C B B C A B C D B
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
A A D B C B D B D D C
34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
D A C G A F D C C D B
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
B A D B A D C A B A D
听力原文:
1. 【答案】B
【解析】
【原文】W:Will you be joining us in the party later
M:Sorry,I need to catch up on the work I missed.
2. 【答案】A
【解析】
【原文】W:What’s wrong with the car
M:The front tire is flat, the seat needs to be raised, and the engine seems not to work well.
W:Why not call Mr. Hopkins
3. 【答案】B
【解析】
【原文】M: Good morning, madam. What can I do for you
W: I’d like these glasses. How much are they
M: They’re $20 a piece. If you buy a dozen, you can save $90.
W: OK. I’ll take a dozen.
4. 【答案】A
【解析】
【原文】W:Jack, can you do the dishes tonight I’m very tired.
M:Can’t we just put them in the dish-washer I’ve had a very bad day, too. I just want to relax.
5. 【答案】C
【解析】
【原文】W:What did you think about the speech by the visiting lecturer
M:I was lost. I simply couldn’t follow his train of thought.
1
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
【答案】6. C 7. A
【解析】
【原文】M:Hi, Linda.
W:Oh, hi, John. Haven’t seen you for a few days. What are you doing these days
M:Well,I’m doing a very interesting job. I began to train dogs. My dogs are really actors, you
know, the dogs you see in movies and TV shows.
W:Cool!How do you do it
M:The dogs have to learn signals for certain basic skills, like sit, stop, and lie down. After that,
you teach them the tricky things.
W:That’s really fantastic! But how do you make them learn things
M:Well, you mainly need patience. You repeat and repeat the commands. And they get a reward
every time they get it right.
W:Maybe I should consider training my own dog to do these tricks as well. It must be a lot of fun.
【答案】8. B 9. C 10. A
【解析】
【原文】M:Well, Jane. How did you do on your driving test
W:Not so well. I’m afraid.
M:Didn’t you get your license
W:No. My score was only 57 percent.
M:No wonder you look sad. Where did you lose the most points
W:One thing was not turning my head before changing roads or making turns.
M:Right. Using a turn signal isn’t enough. To be safe, you have to glance back over your shoulder
in the direction you want to go.
W:But my parking was good. I’ve been practicing that a lot.
M:What was your worst moment
W:Waiting on an uphill place for the light to change to green.
M:What happened
W:Well, I forgot how to use the handbrake. So the car rolled back and hit the car behind me.
M:That alone probably failed you.
【答案】11. A 12. C 13. C
【解析】
【原文】W: It certainly has been busy here at the travel agency recently.
M: It must be because summer vacation is nearly here.
W: Everyone is trying to plan a summer vacation.
M: The travel agencies are offering a lot of cheap airfares to Europe now.
W: I’ve heard that traveling around Europe by train is the cheapest and most convenient way.
M: Yes .I’ve heard it’s much easier than driving, and much more comfortable than taking a bus.
W: Are you planning to buy a train ticket
M: Yes. I’m going to travel by train in France, Italy, Switzerland, and Austria.
2
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
W: I’m going to France and Germany. I’m going to take the train from Paris, and travel to all the
smaller countryside towns.
M: Excuse me…could you tell me if this is where I can catch a bus to the Brooklyn Museum
听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】
【答案】14. C 15. B 16. B
【解析】
【原文】W: Now, I’m with Frank Irvine. Frank, were you born in Scotland
M: Actually no. My father was from Austria and I was born there.
W: When did you start getting interested in making pots
M: Well, as a child I was into engines. But I think by the time I was about twenty I was already
aware that there might be something else I wanted to do.
W: So, what did you do
M: Well, I started traveling. Er, at first, to find out more about my father’s background, and then I
went to the Middle East and on to India, where I met my wife.
W: And her father
M: Yes. And I was visiting them quite a lot and seeing her father working. And eventually I asked
him if I could have a go. And then I started using very, very high temperatures to produce some
pretty unique effects.
W: And this was quite some time ago
M: Oh, I’ve been playing about with this since the 1970s. I started with quite small bowls, you
know, small home-used objects, then I wanted to try to make larger designs, but still something
that might find its way into a home, rather than a museum. Then in 1981, I got onto the idea of
them being used outdoors, so they got bigger and bigger. And other people like them too.
W: They certainly do. Well, thank you very much for your coming here today, Frank.
M: You’re welcome.
【答案】17. C 18. A 19. B 20. C
【解析】
【原文】 W:Most American university students study four years or more to get a college degree.
During this time, they are called undergraduate students. When a student completes his course, he
earns a bachelor’s degree that will help him find a job. Many students stay at university and work
for a higher degree. Other students take a job for a few years, then they quit working, and they
continue studying at the university. Those students work to earn higher degrees. They are called
graduate students. Graduate students specialize in a particular field of study. They study to become
experts in their field. They hope that when they get their graduate degrees they will succeed in
finding interesting jobs with good salaries. Graduate are usually too busy studying. Often they
have to pay high school fees. Some give up studying before they get their degrees. But most keep
on working at their studies until they graduate. In today’s world, most gradates don’t regret
spending time on studies. They are finding that things are changing fast. New development are
occurring in all fields. For many, graduate study has become a necessity.
3
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
【答案】21. D 22. B 23. A
【解析】
【导语】这是一篇说明文。主要介绍了在悉尼值得做的几件事情。
【21题详解】
细节理解题。根据 Hit the beaches 中“Beginning at the Bondi Icebergs swim club, the 3.7-mile
walk affords amazing cliffside views of rock pools and bays.”(从邦迪冰山游泳俱乐部开始,步
行 3.7英里,可以看到岩石池和海湾的惊人悬崖景色。)可知,你可以在邦迪海滩欣赏令人
惊叹的悬崖风景。故选 D项。
【22题详解】
细节理解题。根据 Go to the zoo 中“The expansive space plays host to more than 4,000 animals,
including tigers, giraffes, kangaroos, platypus, koalas, Komodo dragons, elephants, lions, chimps
and more.”(这个广阔的空间容纳了 4000多种动物,包括老虎、长颈鹿、袋鼠、鸭嘴兽、考
拉、科莫多龙、大象、狮子、黑猩猩等等。)可知,塔龙加动物园为许多动物提供了家园。
故选 B项。
【23题详解】
细 节 理 解 题 。 根 据 Climb the bridge 中 “Like the Sydney Opera Houses it was an
engineering-masterpiece than was way ahead of its time.”(就像悉尼歌剧院一样,它是一个超
前于时代的工程杰作。)由此可知,Sydney Harbour Bridge (悉尼海港大桥)是媲美悉尼歌剧院
的超时代的工程,都是工程史上的杰作。故选 A项。
【答案】24. A 25. D 26. B 27. C
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者勇斗熊营救自己的宠物狗的故事。
【24题详解】
主旨大意题。根据文章第二段“ In an instant, the bear fastened on to Buddy’s head and started
dragging him away.(瞬间,熊抓住巴迪的头,开始把他拖走)”可知,巴迪在树林里被熊袭击了,
以及第三段“Benham, a thin, fit 24-year-old, took off after them. “Honestly,” he told CBS13, “the
only thing I could think of was ‘save my baby’.” Sprinting, he lowered his shoulder and plowed
into the bear. But it only tightened its grip on Buddy. Benham grabbed the bear by the throat.
Nothing. He tried getting its mouth open, but the jaw was locked tight. Benham resorted to street
fighting—punching the bear over and over around its snout and eye. It worked. The bear dropped
the dog and ran off into the woods.(24岁的贝纳姆身材苗条,跟着他们跑。“老实说,”他告
诉 CBS13频道,“我唯一能想到的就是‘救我的孩子’。”他疾跑着,低下肩膀,狠狠地撞了那
只熊。但它只会把巴迪抓得更紧。贝纳姆抓住熊的喉咙。什么都没有。他试着打开它的嘴,
但它的下巴被紧紧地锁住了。贝纳姆采取了街头格斗的方式——在熊的鼻子和眼睛周围不停
地拳打脚踢。它起作用了。熊扔下狗跑进了树林。)”可知,本文主要讲述的是一场大胆的营
救。故选 A。
【25题详解】
4
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
推理判断题。根据文章第二段“Benham wheeled around to see the beast, which Benham figured
weighed around 350 pounds, some 100 feet away. (贝纳姆转过身去看这只野兽,他估计它重约
350磅,距离大约 100英尺。)”可知,作者在第二段提到了熊的重量,以表明营救的困难。
故选 D。
【26题详解】
细节理解题。根据文章第三段“Benham resorted to street fighting—punching the bear over and
over around its snout and eye. It worked. The bear dropped the dog and ran off into the woods.(贝
纳姆采取了街头格斗的方式——在熊的鼻子和眼睛周围不停地拳打脚踢。它奏效了。熊扔下
狗跑进了树林。)”可知,贝纳姆反复殴打这只野兽的嘴和鼻子,这条狗被救了。故选 B。
【27题详解】
细节理解题。根据文章最后一段“‘If it was your kid, what would you do ’ he asked. Nodding
toward Buddy, he added, ‘That’s my kid.’.(“如果是你的孩子,你会怎么做 ”他问。他朝巴迪点
点头,补充说:“那是我的孩子。”)”可知,贝纳姆和巴迪之间的关系密切。故选 C。
【答案】28. B 29. D 30. B 31. D
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要就如何减少食物浪费提出了一些建议。
【28题详解】
推理判断题。根据文章第一段“In Scotland, 600,000 tonnes of food are thrown away every year.
This amount of food, which could feed about 1.2 billion poor people, is almost a third of
household (家庭的) waste. (在苏格兰,每年有 60万吨食物被丢弃。这些可以养活 12亿贫困
人口的粮食几乎是家庭浪费的三分之一。)”可推知,食物浪费是一个普遍的问题。故选 B项。
【29题详解】
词句猜测题。根据画线词的上文“Money, time, and resources are often wasted by throwing away
good food. It also causes very harmful greenhouse gas,(金钱、时间和资源常常被浪费在扔掉好
的食物上。它还会产生非常有害的温室气体)”可知,这些有害的温室气体对地球应该是危险
的,所以可推测画线词是“危险的”意思。故选 D项。
【30题详解】
推理判断题。根据文章第三段“Food waste at the consumption (消费) stage includes food going
out of date and leftovers (剩饭) because of too much food. In households, even mostly fresh fruit
and vegetables are thrown away.(消费阶段的食物浪费包括由于食物过多而导致的食物过期和
剩饭。在家庭中,甚至大多数新鲜的水果和蔬菜都被扔掉了。)”可知,为了避免食物浪费,
避免一次买太多的食物。故选 B项。
【31题详解】
细节理解题。根据文章倒数第二段“Every time you go shopping and bring back new food, put
them at the back of your fridge and bring the food that will expire (到期 ) soon closer to the
front.(每次你去购物并带回新的食物时,把它们放在冰箱的后面,把即将过期的食物放在靠
近前面的地方。)”可知,作者建议根据食物的保质期小心放置食物。故选 D项。
【答案】32D 33C 34D 35A
【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了孩子对母亲的反应和自闭症之间的联系以及如何更
5
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
早诊断自闭症。
32. 推理判断题。根据文章第一段话“How a toddler responds to baby talk could help diagnose
autism (自闭症) years before symptoms begin, according to the new research.(根据一项新的研
究,一个蹒跚学步的孩子对婴儿说话的反应可以帮助在症状出现前几年诊断出自闭症。)”
可知,这项研究可以帮助孩子更早诊断出自闭症。故选 D项。
33. 细节理解题。根据文章第二段话“We know the earlier we can introduce treatment, the more
effective it is likely to be. But most children don’t get a formal diagnosis until around the age of
three or four. There is a real need for easy and effective tools that can be used on young children.
Eye-tacking is a great place to start.(我们知道,越早开始治疗,效果可能就越好。但大多数孩
子直到三、四岁左右才得到正式诊断。真正需要的是可以用于幼儿的简单有效的工具。目光
转移是一个很好的开始。)”可知,Pierce认为,尽早进行 ASD 治疗效果就越好。故选 C项。
34. 细节理解题。根据文章第三段话“Participants without ASD (autism spectrum disorder)
showed consistently high interest in the woman speaking motherese, spending an average 80
percent of the time watching it. They largely ignored the second video which showed a busy
highway, abstract shapes and numbers and had accompanying electronic music.(没有自闭症谱系
障碍的参与者对讲母亲语的女性始终表现出高度的兴趣,平均花费 80%的时间观看。他们
基本上忽略了第二个视频,这个视频展示了一条繁忙的高速公路,抽象的形状和数字,并配
有电子音乐。)”可知,她们会忽视第二个视频。故选 D项。
35. 主旨大意题。根据文章第一段话“New research has found a direct correlation between how a
child visually tracks his mother’s eyes and the condition.(新的研究发现,孩子在视觉上追踪母
亲眼睛的方式与这种情况之间存在直接联系。)”及全文可知,本篇文章主要讲述了一项关于
孩子对母亲的反应和自闭症之间的联系。故选 A项。
【答案】36. C 37. G 38. A 39. F 40. D
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍的是户外活动的好处。
【36题详解】
根据空后的 For example可知,空后内容是对该空的举例说明,所以该空为本段的主题句,
根据空处所在段落的尾句“Participants were measurably happier and healthier throughout the
challenge and for months afterwards, too. (在整个挑战过程中,参与者都更快乐、更健康……
之后的几个月也是如此。)”可知,该段讲述的是在户外活动给参与者带来的快乐会持续很久,
C选项“What’s more, the lift people get from nature is long lasting. (更重要的是,人们从大自然
中获得的提升是持久的。)”表述的内容与举例说明中的内容一致,符合语境。故选 C项。
【37题详解】
根据空前“For example, scientists in the United Kingdom studied the impact of the “30 Days Wild”
campaign. It challenged people to interact with nature for 30 days by enjoying earthy activities
like feeding birds and planting flowers. Participants were measurably happier and healthier
throughout the challenge and for months afterwards, too. (例如,英国科学家研究了“野外 30天”
运动的影响。它要求人们在 30天内与大自然互动,享受像喂鸟和种花这样的朴实活动。参
与者在整个挑战过程中以及之后的几个月里都明显更快乐、更健康。在整个挑战过程中,参
6
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
与者都更快乐、更健康……之后的几个月也是如此。)”可知,该段讲述的是在户外活动给参
与者带来快乐,G选项“So, kicking back in a park is a bit like treating your mind to a restful mini
vacation. (所以,在公园里放松一下有点像给你的大脑放个小长假。)”,是对前面的总结,符
合语境。故选 G项。
【38题详解】
根据空前 “But multiple studies have found that spending time in nature also has some more
surprising benefits, like improving creativity and problem-solving.(但多项研究发现,花时间在大
自然中也有一些更令人惊讶的好处,比如提高创造力和解决问题的能力。)”中的 multiple
studies 以及空后句子 “Another found that exposure to nature helped people score better on
tests.(另一项研究发现,接触大自然有助于人们在考试中取得更好的成绩。)”中的 another可
知,该空格应该是关于在户外好处的相关研究,A 选项“One study revealed that people were
better at figuring out puzzles after a four-day camping trip.(一项研究表明,人们在为期四天的露
营旅行后更善于找出谜题。)”讲述的为一项关于户外好处的研究,符合语境。故选 A项。
【39题详解】
根据空格处于尾句可知,该空应为本段的总结,根据空前“Some scientists theorize that
spending time in nature enables our brains to rest and recover from mental tiredness. (一些科学家
认为,花时间在大自然中可以让我们的大脑休息并从精神疲劳中恢复过来。)”可知,户外会
让大脑得到休息,从精神疲劳中恢复过来,F选项“This means that whether you’re studying or
playing video games, heading outside to give your brain a break might help you get to the next
level. (这意味着无论你是在学习还是玩电子游戏,到外面去让你的大脑休息一下可能会帮助
你达到一个新的水平。)”中的 this means是对空前内容的解释,结合句意可知,F选项内容
与空前内容吻合。故选 F项。
【40题详解】
根据空后“From recreation and exercise to happiness and creativity, there are lots of upsides to
getting outside. (从娱乐和锻炼到快乐和创造力,户外活动有很多好处。)”的 recreation(娱乐)
相关的户外活动为全文首次出现可以推断,此空处应提到相关内容,D选项“Lots of people
enjoy fun activities outside, like swimming, riding bikes, or climbing trees. (很多人在外面享受
有趣的活动,如游泳、骑自行车或爬树。)”中的 fun activity 以及其后的举例内容与空后内容
一致。故选 D项。
第一节 完形填空(共 15 个小题;每小题 1 分,满分 15 分)
【语篇导读】作者带着手下团队去餐馆用餐的时候碰到了一个窘迫的服务员。因为本来答应
要帮她的人没来,她只能自已做所有的工作。作者对她表示理解并且对她很友善。作者的善
良和小费让这个服务员很感激。
41. C。“我”最近向“我”的团队承诺,如果他们能超额完成目标,公司将请(treat)他们在一个
我们都喜欢的意大利餐馆吃饭。根据“to a very good Italian restau ant that we all love”和下文可
知此处填 treat。
42. C。他们超过目标很多,因此“我”给我们·16个人在餐馆预订(reservation)了位置。根据下文
“when I made the reservation”可知此处用 reservation。.
43. D。坐下后不久,服务员拿走了我们的订单(order)。
7
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
44. B。然后,那个服务员告诉我们她感到很抱歉,因为本来说要帮她的人没有出现(show up)。
根据下文“on her own”可知应选 C项。show up“露面”。
45. B。所以她要独自应对(handle)我们的聚会和其他的顾客。
46. A。当“我”告诉她“我”会一次性付钱而不是分好几个账单的时候,她明显的松了口气
(relieved)。根据上文可知只有她一个人,故此处填 relieved。
47.D。我们忙着玩和聊天,因此没人介意(mind)。根据本句和下文可知作者一行人并没有介
意。
48. B。到了结账(payment)的时候,就像之前“我”预订的时候解释给“我”的一样,要加(add)18%
的小费。
49. A。见上题解析。
50.D。她带着收据回来并且感谢了我们,然后因为服务有点慢向我们道歉(apologize)。根据下
文“their service was a little slow”可知此处是道歉。
51. C。她对我们如此友好以及有耐心(patient),以至于“我”在小票纸夹留了额外的 50美元小
费。根据上文可知只有她一个服务员,故此处填 patient。
52. A。“我”在想我”是否忘了签收据(receipt)还是什么的时候,“我”注意到她眼睛里有眼泪
(tears)。
53、B。句意见上题。根据下文“She had had a _55_ time lately and the tip really warmed her heart.”
可知她哭了。
54. A。她谢谢“我”的小费,并说她没有想到(expect)。
55.D。她最近过得很艰难(tough),这个小费真能温暖她的心。根据下文“the tip really warmed
her heart”.
第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)
第二节(10 个小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
【答案】
56.has led/has been leading 57.was launched 58.where 59.and 60.historically
61.featuring 62.a 63.to garden 64.world’s 65.attached
【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了主人公侯晓蕾在京城胡同塑造“微花园”的故事。
56.考查动词时态和主谓一致。句意:从 2015年开始,侯晓蕾教授领导了一个微花园项目,
在胡同里建造小花园。根据该句时间状语 Since 2015可知,应使用完成时态,结合句意可知,
可为现在完成时或者现在完成进行时,主语 Professor Hou Xiaolei为第三人称单数名词,所
以为动词三单形式。故填 has led/has been leading。
57.考查动词时态和语态。句意:该项目启动之际,北京的城市更新进入了一个阶段,大规
模的拆除和重建被小规模的“再生”项目所取代。根据 as引导从句后的动词为过去时态,可
知此句主句谓语 launch需要使用过去时,根据语意可知应为项目被启动,故使用被动语态,
主句主语 The project单数,主句谓语单数形式。故填 was launched。
58.考查定语从句。句意:该项目启动之际,北京的城市更新进入了一个阶段,大规模的拆
除和重建被小规模的“再生”项目所取代。分析句子可知,此处引导限制性定语从句,先行词
stage,关系词在从句中作地点状语成分,为关系副词 where。故填 where。
59.考查连词。句意:“我们希望升级北京老城的公共空间,增加居民对社区治理的参与,
8
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
并为改善城市环境和文化做出贡献,”侯晓蕾说。分析句子可知,空前后是并列关系,用表
并列的并列连词 and。故填 and。
60.考查副词。句意:在北京市中心具有重要历史意义的崇永街的一段街道上,侯晓蕾和她
的团队建造了 35个微型花园,种植了 6000多株植物。由副词作状语修饰形容词可知,此句
中的副词 historically修饰形容词 significant。故填 historically。
61.考查非谓语动词。句意:除了植物,花园中还有一些艺术装置,具有北京当地文化的元
素,如风筝和传统的蜜饯水果小吃糖葫芦。分析句子可知,此处为非谓语动词作后置定语修
饰名词短语 art installations,逻辑主语 art installations 和非谓语动词 feature为主动关系,所
以为现在分词形式。故填 featuring。
62.考查冠词。句意:除了植物,花园中还有一些艺术装置,具有北京当地文化的元素,如
风筝和传统的蜜饯水果小吃糖葫芦。根据句意可知,此处为表示“糖葫芦是一种小吃”,泛指,
traditional以辅音音素开头,所以为不定冠词 a的填入。故填 a。
63.考查非谓语动词。句意:侯晓蕾的团队在一些居民社区建立了园艺组织,教当地居民如
何园艺。garden此处为动词,“疑问词+不定式形式”作宾语。故填 to garden。
64.考查名词所有格。句意:侯晓蕾说,这个项目是用创意园艺复兴老胡同的创新方式,将
有助于北京老城的整体保护,北京老城拥有世界上最杰出的宫殿、寺庙、广场、市场、街道、
城墙和塔楼,建于中国最后三个帝国王朝的过程中。由空后 most remarkable collections为名
词短语可知,此处为名词所有格形式,此处意为“世界上的”。故填 world’s。
65.考查非谓语动词。句意:这个项目反映了近年来人们对文化遗产保护的日益重视。分析
句子可知,此处为非谓语动词作后置定语修饰名词 importance,逻辑主语 importance和非谓
语动词 attach为被动关系,所以为过去分词形式。故填 attached。
第四部分 写作(共两节,满分 40 分)
第一节:应用文写作(满分 15 分)
应用文评分标准
1、本题总分为 15分, 按 5个档次给分
2、评分时, 先根据文章的内容和语言初步确定是否达到及格线(9分), 然后确定其所属的
具体档次, 以该档次的要求来衡量, 最后给分。其所属档次, 然后以该档次的要求来衡
量, 确定或调整档次, 最后给分。
3、词数少于 60和多于 120的, 从总分中减去 2分。
4、评分时应注意的主要内容为: 内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和逻辑
性及上下文的连贯性。
5、若缺少要点, 分数降一档处理。
6、拼写与标点符号是语言准确性的一个方面。评分时应视其对交际的影响程度予以考虑。
英、美拼写及词汇用法均可接受。
7、书写较差以至于影响交际, 将其分数降低一个档。
【答案】Dear friends,
Welcome to our school. I am Li Hua, Chairman of the Student Union. On behalf of my
school, I will introduce the main arrangements for the following two days.
As scheduled, on the first day, we would like to invite you to take a tour of our campus,
9
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
through which you will get a general idea of our school. In the afternoon, you can take part in
various activities such as paper cutting and calligraphy to experience traditional Chinese culture in
person. On the second day, we will take you to the Forbidden City, a must-see attraction in Beijing,
where you will be amazed at the architectural styles and treasures preserved there.
Hope you enjoy your stay here! Thank you!
【解析】
【导语】本篇书面表达为一篇应用文。要求学生写一篇发言稿,向来校交流的英国的学
生代表团表示欢迎,并介绍活动安排。
【详解】1.词汇积累:
代表:On behalf of→ represent
参加:take part in→ join in/get involved in
各种各样的:various→ a variety of/varieties of
惊讶的:amazed→ surprised/astonished
2.句式拓展:
同义句转换
原句:On the second day, we will take you to the Forbidden City, a must-see attraction in
Beijing, where you will be amazed at the architectural styles and treasures preserved there.
拓展句:Then followed the trip to the Forbidden City on the second day , a must-see
attraction in Beijing, where you will be amazed at the architectural styles and treasures preserved
there.
【点睛】【高分句型 1】
As scheduled, on the first day, we would like to invite you to take a tour of our campus,
through which you will get a general idea of our school.(运用了介词+which 引导非限制性定语
从句)
【高分句型 2】
On the second day, we will take you to the Forbidden City, a must-see attraction in Beijing,
where you will be amazed at the architectural styles and treasures preserved there(. 运用了名词作
同位语和 where引导非限制性定语从句。)
第二节:读后续写(满分 25分)
读后续写评分标准:
1.优秀(22--25): 紧扣主题, 覆盖所有要点, 内容充实;语法结构多样, 词汇丰富,行
文流畅, 显示出较强的语言运用能力,允许有个别语言错误, 但不影响意思表达。
2.良好(18--21): 紧扣主题, 覆盖所有要点, 内容较充实, 行文较流畅, 语言有少量
错误, 但基本不影响意思表达。
3.一般(15--17): 紧扣主题, 基本覆盖所有要点, 语言错误已影响了部分意思 NEW达,
但多数句子基本正确;基本达到预期目的。
4.较差(11--14): 要点不全, 内容不完整,行文不够连贯;语言错误较多, 半数句子基本
正确。
5.差(6--10): 内容混乱, 或主要内容偏离主题, 尚能够写出少数与内容相关的可读
10
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
句。
6.极差(0--5): 只能写出与内容相关的词语, 没有有效信息;抄写其他文章, 或只是
写出与作文无关的内容。
【参考范文】
The week before school started, Mrs. Cane held another training course. Darla and Patty
signed up immediately. In a class, Mrs. Cane asked the teenagers to play in turn. Darla came first,
impressing others with her excellent performance. Mrs. Cane was pleased with Darla’s progress.
“Well, I can tell who’s been practicing! ”she smiled. Soon it was Patty's turn. Everyone looked at
the “talent” expectantly. Yet, Patty had not practiced and was far behind the rest, which was a
shock for all. Patty was upset and absent until the class was over.
Patty couldn't stop thinking of her poor performance on the way home. She realized she
needed change if she still wanted to continue with tennis. The next day, Patty came to Darla's team
when they practiced to ask whether she could join. Warmly welcomed, she became a member of
the team that day. Weak though she was, Patty enjoyed herself and worked hard at practice. She
finally found that “natural talent” got her nowhere without diligence and she was able to join in
the fun. That was one of the best lessons of her life.
【写作指导】
1.文章大意:暑假期间, Patty 和她的朋友 Darla 一起加入了 Mrs. Cane 的网球培训课。
起初, Patty 进步很快,被教练称赞具有天赋,Darla 和课上其他同学却学得艰难,所以 Darla
一直勤加练习, Patty 却认为自己天赋异禀,因而疏于练习。在开学前一周, Mrs. Cane 又
开展了一次网球培训课,然而这次 Patty 却表现得不好。
2.写作思路:续写第一段的开头语是“开学前一周, Mrs. Cane 又开了一次培训课”,故
本段应围绕培训课上发生的事情展开,再结合短文内容顽续写第二段的开头语“在回家的路
上 Patty 忍不住想她糟糕的表现”可知, Patty 和 Darla应该是再次参加了培训课,所以续
写第一段可描述两人在课上的表现。根据短文最后一段对 Darla 勤奋练习的描述可推测,
Darla 应会取得进步,而 Patty 表现不佳。根据续写第二段的开头语可知,本段应介绍 Patty
表现不佳后发生的事,如在经过一番思考后 Patty 意识到自己落后的原因以及勤奋练习的
重要性、Patty 主动找 Darla 训练或者希望加入 Darla 所在的网球队等。
11
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}2023-2024 学年度上学期四校联考第一次月考
高二英语试题
本试卷满分 150 分,共 12 页。考试时间为 120 分钟。考试结束后,只交答题卡。
第一部分 听力(共两节,满分 30 分)
第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选
项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和
阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will the man do later
A. Go to a party. B. Do his work. C. Catch a bus.
2. What could Mr. Hopkins probably be
A. A repairman. B. A salesman. C. A policeman.
3. How much will the woman pay for the glasses
A. $90. B. $150. C. $240.
4. What does the man want to do
A. Have a rest. B. Wash the dishes later. C. Talk about his day.
5. What does the man mean
A. He missed the speech.
B. He lost his way to the train station.
C. He couldn’t understand what the lecturer said.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选
项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各
个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读
两遍。
听下面一段较长对话,回答以下小题。
6. What has the man been doing recently
A. Making TV shows. B. Acting in a film. C. Training dogs.
7. What does the man think is mainly needed in his job
A. Patience. B. Skills. C. Talents.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
8. How does the woman feel now
A. Excited. B. Upset. C. Angry.
9. What did the woman do well
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 1 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
A. Driving uphill. B. Making turns. C. Parking.
10. Why did the woman hit a car
A. She failed to use the handbrake.
B. She didn’t see it at all.
C. She drove too fast.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
11. Where are the speakers
A. At a travel agency. B. At a train station. C. At school.
12. What is the most convenient way to travel around Europe
A. By car. B. By plane. C. By train.
13. Which country are the two speakers both going to visit
A. Italy. B. Germany. C. France.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
14. Where was the man born
A. In India. B. In Scotland. C. In Austria.
15. What was the purpose of the man’s travel
A. To look for his wife.
B. To find out what he was interested in.
C. To get more information about his mother.
16. What has the man been doing since the 1970s
A. Making large objects used outdoors.
B. Producing unique home-used objects.
C. Doing experiments with different kinds of bowls.
听下面一段独白,回答以下小题。
17. What is the speaker mainly talking about
A. U.S. students and their future jobs.
B. The life of students in the U.S.
C. Higher education in the U.S.
18. What jobs do American graduate students hope to find
A. Those that are interesting and well-paid.
B. Those that are very challenging.
C. Those that are quite special.
19. What is the graduate students life like in America
A. Meaningful. B. Tough. C. Interesting.
20. What do most American graduate students think of spending time on their studies
A. It is unnecessary. B. It is not rewarding. C. It will pay off.
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 2 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
A
Sitting on the edge of the world, Sydney is considered as one of the world’s greatest cities for
a reason. Want to relax yourself in Sydney This shortlist of things to do and see in Sydney should
point you in the right direction.
Hit the beaches
Everyone knows about Bondi Beach and its Icebergs pool, restaurants and the crashing waves
are the postcard image of Sydney. Bondi is a great place to start. But after you’ve caught some sun
or taken a surf lesson with Let’s Go Surfing, we’d suggest taking the Coogee Coastal Walk.
Beginning at the Bondi Icebergs swim club, the 3.7-mile walk affords amazing cliffside views of
rock pools and bays.
Catch a show
Sydney is full of events and performances every night of the week. The first place that jumps
to mind is the iconic Sydney Opera House, designed by Jorn Utzon. A UNESCO World Heritage
site, this incredible piece of architecture doesn’t just do opera. You’ll also find stand-up comedy.
ballets, and more. But it’s not the only place in Sydney putting on a show. The 1920s State Theatre,
in the central business district, is known to host international ballets, concerts and world-class
orchestras.
Go to the zoo
From the skyline views to the charming grounds, there’s a reason why Sydney’s Taronga Zoo
attracts more than I million visitors every year. The expansive space plays host to more than 4,000
animals, including tigers, giraffes, kangaroos, platypus, koalas, Komodo dragons, elephants, lions,
chimps and more. Love it so much that you never want to leave Stay the night in one of its luxury
safari (狩猎) tents.
Climb the bridge
Nicknamed “the coat hanger”, the Sydney Harbour Bridge opened in 1932. Like the Sydney
Opera Houses it was an engineering-masterpiece than was way ahead of its time. Sure, you can
walk or cycle across the bridge, but the best way to appreciate the architectural wonder is up close
and personal.
21. What can you do at Bondi Beach
A. Enjoy an outdoor concert. B. Appreciate incredible architecture.
C. Cycle along the Coogee Coast. D. Enjoy cliffside views.
22.What do you know about Taronga Zoo
A. It surely costs you much to stay overnight. B. It provides home for many animals.
C. It is located nearby Sydney. D. It hasn’t gained in great popularity.
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 3 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
23. What do Sydney Opera House and Harbour Bridge have in common
A. They are engineering classics.
B. They both hold operas.
C. They were built in the 19th century.
D. They are on the UNESCO World Heritage list.
B
It was the day before Thanksgiving and Kaleb Benham was wandering around outside his
home in Noring California. His 90-pound pit bull, Buddy, was playing around nearby, doing
what dogs do: getting into trouble. And this time, Buddy was getting into a whole lot of trouble.
The unmistakable sound that no one wants to hear alone in the woods caught Benham’s
attention. It was the deep, strange roar of a black bear. Benham wheeled around to see the beast,
which Benham figured weighed around 350 pounds, some 100 feet away. In an instant, the bear
fastened on to Buddy’s head and started dragging him away.
Benham, a thin, fit 24-year-old, took off after them. “Honestly,” he told CBS13, “the only
thing I could think of was ‘save my baby’.” Sprinting, he lowered his shoulder and plowed into
the bear. But it only tightened its grip on Buddy. Benham grabbed the bear by the throat.
Nothing. He tried getting its mouth open, but the jaw was locked tight. Benham resorted to
street fighting—punching the bear over and over around its snout and eye. It worked. The bear
dropped the dog and ran off into the woods.
Buddy was in bad shape. His face was bloodied and ripped up. His ears were dangling. He
had a bite mark clear through his lip and one that barely missed an eye.
“My first thought was that I was going to lose him,” Benham said. He scooped up Buddy,
put him into his car, and sped off to a nearby veterinarian. Buddy’s surgery took nearly four
hours. Benham watched the procedure through a window. “I just stood there,” he said, watching
as Buddy’s ears were stapled back on and skin flaps were stitched, and tubes were inserted into
his head to drain fluid.
This was the second time Benham had rescued Buddy, says CBS13. The first was from a
shelter a few years ago. “If it was your kid, what would you do ” he asked. Nodding toward
Buddy, he added, “That’s my kid.”
24. What is the text mainly about
A. A daring rescue. B. A regular routine.
C. A fearless pet dog. D. A demanding surgery.
25.Why did the author mention the weight of the bear in paragraph 2
A. To describe the fear in Buddy’s heart.
B. To indicate the obesity of the bear.
C. To prove the excitement of Benham.
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 4 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
D. To show the difficulty of the rescue.
26. How was the dog finally saved from the bear
A. Benham bumped into the beast with dropped shoulder.
B. Benham crushed the beast’s mouth and nose repeatedly.
C. Benham forced open the beast’s mouth with locked jaw.
D. Benham finally conquered the beast by grabbing its throat.
27. Which word can best describe the relationship between Benham and Buddy
A. Complicated. B. Romantic.
C. Close. D. Healthy.
C
In Scotland, 600,000 tonnes of food are thrown away every year. This amount of food, which
could feed about 1.2 billion poor people, is almost a third of household (家庭的) waste. And food
waste isn’t just a big problem in Scotland.
Money, time, and resources are often wasted by throwing away good food. It also causes very
harmful greenhouse gas, which is perilous to the planet.
In the production stage, some foods do not enter the food chain for many reasons.
Supermarkets usually care about the quality of food from farms. They often refuse strange-looking
and unusually sized produce. However, they seem to forget that it is almost impossible to grow the
perfect produce. Food waste at the consumption stage includes food going out of date and
leftovers because of too much food. In households, even mostly fresh fruit and vegetables are
thrown away.
In order to reduce food waste, here is what we can do:
Understand the terms “use by” and “best before” dates. “Use by” dates are there for your
safety. It is dangerous to eat food after the use-by date and doing so risks your health. “Best before”
dates tell you how long the food will be at its best quality. Once the food passes the date, it isn’t
necessarily bad, but you should still check, just to be sure.
Every time you go shopping and bring back new food, put them at the back of your fridge
and bring the food that will expire (到期) soon closer to the front. That way, you know what needs
to be eaten first.
If you have any food that will expire soon, give it to charity if you aren’t going to eat it. They
will really appreciate the food you have given.
28. What can we infer from Paragraph 1
A. Food waste is the biggest part of household waste.
B. Food waste is a common problem.
C. People in Scotland waste the most food.
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 5 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
D. Household waste hasn’t drawn much attention.
29. What does the underlined word “perilous” in Paragraph 2 mean
A. Valuable. B. Unnecessary. C. Different. D. Dangerous.
30.What should people do to reduce food waste according to the text
A. Pick usually sized produce.
B. Avoid buying too much food at a time.
C. Order produce directly from farmers.
D. Improve the quality of farm produce.
31.What advice does the author offer to people
A. Buy food that will expire soon to reduce waste.
B. Give food that has passed its use-by date to charity.
C. Throw away food that passes the best-before date.
D. Place food carefully according to its expiry date.
D
New research has found a direct correlation between how a child visually tracks his mother’s
eyes and the condition. How a toddler responds to baby talk could help diagnose autism (自闭症)
years before symptoms begin, according to the new research.
A study examined responses to parents’ use of playful, emotional, exaggerated tones, known
as “motherese” (mother’s ‘baby talk’), to capture a child’s attention. Eye-tracking tests showed
that children who did not respond had weaker social and language abilities. Professor Karen
Pierce, of California University in San Diego, co-author of the research, said, “We know the
earlier we can introduce treatment, the more effective it is likely to be. But most children don’t get
a formal diagnosis until around the age of three or four. There is a real need for easy and effective
tools that can be used on young children. Eye-tacking is a great place to start.”
In experiments, 653 toddlers aged one to two years old were exposed to two one-minute
videos featuring a woman speaking motherese or abstract scenes. Their eyes controlled which one
played. Participants without ASD (autism spectrum disorder) showed consistently high interest in
the woman speaking motherese, spending an average 80 percent of the time watching it. They
largely ignored the second video which showed a busy highway, abstract shapes and numbers and
had accompanying electronic music.
However, attention levels of peers diagnosed with ASD spanned the full range of
concentration levels, with some focusing 100 per cent on the random images. A group who fixed
on motherese less than 30 per cent of the time could be accurately identified as having ASD
through this measurement alone. These children also showed lower scores on subsequent tests of
language and social skills.
Whether less attention to motherese is the cause of reduced sociability or merely a symptom
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 6 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
has yet to be determined. However, researchers found it appears to be a highly accurate biomarker
for the condition. Prof Pierce said, “The fact we can reliably identify children with autism using
such a simple and rapid eye-tracking test is really remarkable. In future, we hope to use a child’s
attention to motherese as a clue for which treatments they may most benefit from and as a tool for
measuring how well those treatments work.”
32. What is the purpose of the study
A. To catch a child’s attention. B. To check a child’s eyesight.
C. To test a child’s reaction to motherese. D. To diagnose autism early.
33. What can we know according to Pierce
A. Eye-tracking test is a good way to cure autism.
B. There is an urgent need for complex tool applied to young children.
C. It is essential to bring in ASD treatment in early time.
D. Most children don’t get an informal diagnosis before the age of three or four.
34. How did participants without ASD responded to the videos in experiments
A. They showed occasionally high interest in the woman speaking motherese.
B. They fixed 80 percent on the random images.
C. They focused on motherese more than 30% percent of time.
D. They mainly overlooked the second one.
35. What’s the main idea of the passage
A. The connection between a child’s reaction to motherese and autism.
B. How to improve toddlers’ language and social skills.
C. The process of eye-tracking test.
D. How to heal autism.
第二节(共 5小题;每小题 2.5分,满分 12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。
The Upside to Being Outside
Research shows that being in nature makes people feel good, whether they’re roughing it in
the wilderness for days or just hanging out at a local park for a while. One study was conducted in
the city of Birmingham, Alabama. Researchers found that most participants’ mood and well-being
improved significantly when they spent time in urban parks, even though the average visit was
only around half an hour.
____36____ For example, scientists in the United Kingdom studied the impact of the “30
Days Wild” campaign. It challenged people to interact with nature for 30 days by enjoying earthy
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 7 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
activities like feeding birds and planting flowers. Participants were measurably happier and
healthier throughout the challenge and for months afterwards, too.____37____
How does nature boost people’s happiness Scientists say that spending time in natural
settings reduces stress and anxiety, which benefits mental and physical health. Research shows our
brains are more relaxed in natural settings.
To most people, it’s not news that nature can be calming. But multiple studies have found that
spending time in nature also has some more surprising benefits, like improving creativity and
problem-solving. _____38_____ Another found that exposure to nature helped people score better
on tests. That’s more proof that going outside is a smart move!
What accounts for the connection with cognition and creativity It could be that a good dose
of nature acts as a cure to information overload. Everyday life involves a lot of multitasking. Some
scientists theorize that spending time in nature enables our brains to rest and recover from mental
tiredness. ____39____
Naturally, scientific studies don’t cover everything that’s great about the great outdoors.
_____40_____ From recreation and exercise to happiness and creativity, there are lots of upsides
to getting outside.
A. One study revealed that people were better at figuring out puzzles after a four-day camping trip.
B. According to many scientific studies, there’s a good chance it’ll make you happier, healthier,
and more creative.
C. What’s more, the lift people get from nature is long lasting.
D. Lots of people enjoy fun activities outside, like swimming, riding bikes, or climbing trees.
E. When the only light you’ve seen all day is the glow of a screen, it might be a good idea to
switch it off.
F. This means that whether you’re studying or playing video games, heading outside to give your
brain a break might help you get to the next level.
G. So, kicking back in a park is a bit like treating your mind to a restful mini vacation.
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 8 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
第三部分 语言运用(共两节,满分 30分)
第一节 完形填空(共 15个小题;每小题 1分,满分 15分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C和 D四个选项中,选出可以
填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
I manage a financial department. I recently promised my team that if they exceeded(超过)
their goal.the company would 41 them to a very good Italian restaurant that we all love. They
exceeded the goal by a lot, so I made a 42 for the sixteen of us.
The day of our outing, we were seated. Right away and in a while the waitress took our 43
Then, the waitress told us that she was sorry, because the person who was supposed to be helping
her didn't 44 .So she had to 45 our party, and other customers on her own.
She looked visibly 46 when I told her that I would pay for everything on one check
instead of separate checks. Our ordering was a little chaotic(混乱的).We were busy having fun
and conversation, so none of us 47 that. The food was delicious and we enjoyed it very much.
It came time for the 48 and, as was explained to me when I made the reservation, the
restaurant 49 an 18% tip to the bill. The bill came to about US $ 650 before the tip and I gave
her my credit card.
She returned with my receipt and thanked us and 50 that their service was a little slow.
We told her everything was perfect and thanked her for working so hard. She had been so nice to
us and 51 that I left an additional US $ 50 cash tip in the receipt folder.
All of a sudden, the waitress came out of the restaurant and grabbed my arm. I was thinking
if I forgot to sign the 52 or something when I noticed she had 53 in her eyes. She thanked
me for the tip and said she really hadn’t 54 it. She had had a 55 time lately and the tip
really warmed her heart.
41. A. deliver B. send C. treat D. lead
42. A. promise B. difference C. reservation D. remark
43. A. menu B. invitation C. shelf D. order
44. A. set off B. show up C. calm down D. ring back
45. A. observe B. handle C. attend D. postpone
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 9 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
46. A. relieved B. shocked C. frightened D. embarrassed
47. A. noticed B. heard C. missed D. minded
48. A. wealth B. payment C. welfare D. wage
49. A. added B. passed C. returned D. reduced
50. A. indicated B. announced C. informed D. apologized
51. A. generous B. honest C. patient D. intelligent
52. A. receipt B. substitute C. procedure D. form
53. A. smiles B. tears C. disappointment D. hope
54. A. expect B. deserve C. want D. understand
55. A. precious B. warm C. wonderful D. tough
第Ⅱ卷(非选择题 共 55分)
第三部分 语言运用(共两节,满分 30分)
第二节(10个小题;每小题 1.5分,满分 15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容 (1个单词)或括号内单词的正确形式。
Since 2015, Professor Hou Xiaolei 56 (lead) a microgarden project to build tiny gardens
in hutongs.
The project 57 (launch) as Beijing’s urban renewal entered a stage 58 massive
demolition (拆除) and reconstruction gave way to small-scale “regeneration” projects.
“We hope to upgrade the public spaces of Beijing’s old city, increase residents’ participation
in community governance 59 contribute to the improvement of the city’s environment and
culture,” Hou said. Along one section of Chongyong Street, a 60 (historic) significant street
in central Beijing, Hou and her team have built 35 microgardens consisting of more than 6,000
plants.
In addition to plants, the gardens also have art installations 61 (feature) elements of
Beijing’s local culture such as kites and tanghulu, 62 traditional candied fruit snack.
Hou’s team has set up gardening organizations in some residential communities to teach local
residents how 63 (garden). Hou said the project is an innovative way to revive the old
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 10 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
hutongs with creative horticulture (园艺) and will contribute to the overall protection of Beijing’s
old city, which has one of the 64 (world) most remarkable collections of palaces, temples,
squares, markets, streets, city walls and towers, built over the course of China’s last three imperial
dynasties. This project reflects the increasing importance 65 (attach) to cultural heritage
protection in recent years.
第四部分 写作(共两节,满分 40分)
第一节:应用文写作(满分 15分)
66.假设你是北京某中学学生会主席李华。下周将有一个英国的学生代表团来你校进行为期
两天的交流访问,你将作为学生代表致词。请你用英文写一篇发言稿,内容包括:
1.表示欢迎;
2.简要介绍主要活动安排;
3.表达美好祝愿。
注意:1.词数 80左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear friends,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
第二节:读后续写(满分 25分)
67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
During the summer before Patty entered fifth grade, she decided to try a new sport. Swim
training was nearly over and Patty was the fastest swimmer in her age group. She had always
been the best. The neighborhood was offering a one-week tennis training course. Patty and her
friend Darla got permission from their parents to join.
On Saturday morning, Darla's mom took the girls to a store and bought them each a good,
used tennis racket. “If you girls stick to tennis, then we'll talk about a new racket. These will do
for now." The girls were excited about their new purchases. On Monday morning, at 7:00 a.m. ,
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 11 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}
Patty's mom woke her up. “It's time for tennis!” Patty covered her face. “Mom, it's too early!” She
made great effort to get out of bed and down to the breakfast table. Patty finished breakfast and
ran to Darla's house, then they walked to the court.
Mrs. Cane, the tennis coach, lined everyone up and started with the basics. After that, Mrs.
Cane tirelessly taught them to practice their forehand and backhand. By the end of the week, Patty
had made impressive progress. Mrs. Cane commented that Patty had lots of potential. Darla, on
the other hand, was struggling. The other teenagers were having a tough time of it, too. Patty was
the only one who seemed to get somewhere.
Since then, Darla had always been out in the August heat, practicing her serves or hitting the
ball. Patty wasn't really interested. She felt she was such a “natural” for tennis that she really
didn't need to practice. By the end of the summer, Darla began to get the hang of it. She joined a
neighborhood junior tennis team. There would be matches every Thursday. Patty wanted to join as
well, but she didn't want to miss her favorite TV show. She told herself that she would join it
when she got some free time. If Darla had fun, she would join the team in the spring.
注意:
1.续写词数应为 150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
The week before school started, Mrs. Cane held another training course.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Patty couldn't stop thinking of her poor performance on the way home.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
四校联考第一次月考 高二英语试题 第 12 页 共 12 页
{#{QQABCQYAogiAABBAAQhCUwEQCACQkBACCKoGxFAIoAIAgRNABAA=}#}白



线




2023-2024学年度上学期四校联考第一次月考
高二英语答题卡
姓名
条码粘贴处

缺考标记,考生禁
1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚。
填!由监考老师负
2,请将准考证条码粘贴在右侧的条码粘贴处]的方框内。

正确填涂
责用黑色字迹的



签子笔填涂。
3.选择恩必须使用2B铅笔填涂:非选择题必须用0.5毫米黑色字迹的签字笔填写,字体工整
4。请按题号顺序在各膨的答膨区内作答,超出范围的答案无效,在草纸、试卷上作答无效。
错误填涂
[a]

5.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破,弄皱,不准使用涂改液、刮纸刀。

aI打
第一部分客观题(请用2B铅笔填涂)
■■■■■■■■■
1
[A][B][C][D]
6
[A][B][c][D]
11[A][B][C][D]
16[A][B][c][D]
2
[A][B][c][D]
7
[A][B]Cc]CD]
12[A][B][c]CD]
17 [A][B]Cc]CD]
3
[A][B][c][D]
8
[A][B][c][D]
13[A][B][c][D]
18[A][B][c][D]
4
[A][B][C][D]
9
[A][B][c][D]
14[A][B][C][D]
19 [A][B][c]CD]
5
[A][B][c][D]
10[A][B][c]CD]
15[A][B][c][D]
20[A][B]Cc][D]

21[A][B][c][D]
26[A][B][c][D]
31[A][B][C][D]
36[A][B][c][D][E][F][G]
22[A][B][c][D]
27[A][B][c]〔D]
32[A][B][c][D]37[A][B][c][D][E][F][G]
23[A][B][c][D]
28[A][B][c][D]
33[A][B][c][D]
38[A][B]CC]CD][E][F][G]
24[A][B][C][D]
29[A][B][C][D]
34[A][B][C][D]
39[A][B][c][D][E][F][G]
25[A][B][c][D]
30[A][B][c][D]
35[A][B][c]CD]
40[A][B][C]CD][E]F][G]
41[A]CB][c][D]
46[A][B][c]〔D]
51[A][B][c][D]
42[A][B][C][D]
47[A][B][c][D]
52[A][B][c][D]
43[A][B][C][D]
48[A][B][C][D]
53[A][B][C][D]
44[A][B][C][D]
49[A][B][c][D]
54[A][B][C][D]
45[A][B][C][D]
50[A][B][C][D]
55[A][B][c][D]
第二部分主观题(请用0.5mm黑色签字笔作答)
填空(15分)
56
57
58
59
60.
61
62
63
65
请勿在此区域内作答

展开更多......

收起↑

资源列表