资源简介 内江二中高25届高二上学期第一次月考试题英语满分 150 分 考试时间 120 分钟第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题; 每小题 1.5 分, 满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A 、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Why is Anne late A.She lives far away. B.She doesn’t have a car. C.She doesn’t have a phone.2.What will the weather be like tomorrow A.Rainy. B.Cold. C.Warm.3.What is the relationship between the speakers A.Boss and secretary. B.Teacher and student. C.Doctor and patient.4.What did the man think about the beginning of the movie A.It was confusing. B.It was depressing. C.It was complicated.5.How far is the last stop sign A.Two blocks away. B.Three blocks away. C.Five blocks away.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分, 满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.How many people will have dinner with the man A.Four. B.Five. C.Eight.7.Why does the woman suggest the man go to the bars downstairs A.The bars have different menus.B.Her restaurant gets fully booked up.C.There are tables suitable for the man there.听第7段材料,回答第8至9题。8.Why is the woman concerned about the dessert A.She doesn’t like sweets B.She doesn’t like cheese. C.She can’t eat milk products.9.How does the man eat the dessert A.By itself. B.With water. C.With tea.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does the woman do for Mrs. Thompson sometimes A.She gives her yoga classes. B.She looks after her baby. C.She cleans her house.11.Where did the woman work last summer A.At a gym. B.At a neighbor’s house. C.At an animal hospital.12.What is the man’s attitude towards dogs A.He is afraid of themB.He doesn’t like them.C.He thinks they are fun to play with.听第9段材料,回答第13至16题。13.What information can visitors learn about in the museum A.Different trees. B.Wild birds. C.The weather.14.When did the woman visit the museum A.Last Thursday. B.Last Saturday. C.Last Sunday.15.How long did it take the woman to get back home from the museum A.About 15 minutes. B.About 20 minutes. C.About 30 minutes.16.Who can get free access to the museum A.One under 15. B.One under 17. C.One under 18.听第10段材料,回答第17至20题。17.What does the speaker do A.A coach. B.A professor. C.A doctor.18.What is a great way to make a good first impression A.Making eye contact. B.Dressing properly. C.Having good posture.19.What is important when you first meet someone A.Shaking hands with them. B.Greeting them. C.Using their names.20.What does the speaker suggest doing A.Not bothering others.B.Not controlling the conversation.C.Not letting others talk about themselves.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABest Cheap Beach Vacations for Fun in the SunOlcottThis lively family destination located on the shores of Lake Ontario is a great destination for fishing, and it’s just a short drive to the beautiful waterfalls at Niagara Falls State Park. While in the area, don’t miss the caramel corn from Bye’s Popcorn. There may be a line, but it’s worth the wait!Lake ChelanLake Chelan is an incredibly popular vacation destination in Washington, and for good reason. The 55-mile-long lake is beautiful and surrounded by vineyards and mountains. One of the most beautiful lakes in America for swimming, it’s also a big destination for camping, fishing and wine tasting. Other standouts in the area include Lakeside Surf, a surfing facility that’s home to the world’s largest standing wave.Corpus ChristiCorpus Christi stands out for having an incredible choice of truly wonderful beaches, affordable accommodation, beautiful parks and lots of free activities. While you’re there, explore the largest undeveloped barrier island in the world, the Padre Island National Seashore. The local specials include the free Texas Surf Museum, tours of the museum housed within the USS Lexington, and the South Texas Botanical Gardens and Nature Center.Daytona BeachDaytona Beach may be famous for racing, but it’s also home to 20 miles of beautiful white-sand beaches that rank as some of the best beaches in Florida. Of course, it’s hard to ignore the legacy of racing here, since Daytona Beach is home to Daytona International Speedway, host of the Daytona 500.21.What do Olcott and Lake Chelan have in common A.They are close to the park. B.They are suitable for fishing.C.They have mountain s nearby. D.They provide camping for visitors.22.What can tourists do in Corpus Christi A.Explore mountains bravely. B.Enjoy delicious food freely.C.Take part in activities for free. D.Go surfing on the Padre Island.23.Which place will you choose if you are interested in the competition of speed A.Olcott. B.Lake Chelan.C.Corpus Christi. D.Daytona Beach.BMadison stared through the window and watched a puffy white cloud pass over the woods across from the school. It must be wonderful to be a bird, she thought. Total freedom. No math class to sit in, and her days would be spent on horseback. She thought of her horse, Star.“Madison. Could you please join us again ” Mrs. Smith said. “I was just asking the class if anyone had any problems with the homework assignment.”“Well, I didn’t have any problems doing it, but I had problems remembering to put it in my school bag after I did it.” Some giggling spread through the room.“Madison. I don’t know what I am going to do with you. You’re such a smart girl but you just don’t apply yourself. Class, clear your desks. Our guest is here and welcome Doctor Landon. He is a veterinarian (兽医). He came here today as part of our continued Career Explorations Program.”Madison tried to focus as Doctor Landon talked about how important grades were and how he struggled with math when he was a kid. Doctor Landon was still talking but she lost track of what he was saying. Then a word caught her attention. Horse. Was he talking about horses Gradually, Madison knew Doctor Landon had come to her town and house when her horse, Star, needed care. She liked it that he even knew her horse’s name. “So, you just travel around and take care of horses all day long ”Doctor Landon nodded. “I travel with my truck to take care of horses and ponies across the county. It is a lot of work, but I love it.”Madison’s mouth fell open. What a life that must be, she thought. At that moment, sitting in class, Madison could see her future and her life suddenly seemed bigger. By the time she got off the bus that afternoon, her plans for the afternoon had changed. She was still going to ride Star, but first she was going to spend an hour studying math. Then tomorrow she’d spend an hour studying science.24.Why was Madison called by Mrs. Smith in class A.Because she had problems with math.B.Because she was absent-minded in class.C.Because she was distracted by the birds outside.D.Because she forgot to bring her homework back.25.Why was Doctor Landon invited to the class A.To call for care for animals.B.To enrich students’ outdoor activities.C.To emphasize the importance of study.D.To help students with their career choices.26.What can be inferred about Madison from the last paragraph A.She was greatly inspired. B.She preferred math to science.C.She didn’t believe Landon’s story. D.She changed her hobby completely.27.Where can you find the article A.A science fiction B.A travelling brochureC.A famous magazine D.A government reportCIf you’ve ever had trouble finding your keys or remembering what you had for breakfast, you know that short-term memory is far from perfect. For people who’ve had a traumatic brain injury (TBI), though, recalling recent events or conversations can be a major struggle.“We have patients whose family cannot leave them alone at home because they will turn on the stove and forget to turn it off,” says Dr. Ramon Diaz-Arrastia, who directs the Traumatic Brain Injury Clinical Research Center. So Arrastia and a team of scientists have been testing a possible treatment. It involves delivering a pulse of electricity to the brain at just the right time.And it worked in a study of eight people with mild or severe TBIs, the team reports in the journal Brain Stimulation. An exactly timed pulse to a brain area just behind the ear improved recall by about 20 percent and reduced the person’s memory deficit (缺失) by about half.If the results pan out in a larger study, the approach might improve the lives of many young people who survive a serious TBI, says Diaz-Arrastia, an author of the study. “In many cases, the reason they’re unable to rejoin and fully participate in society is because of their memory problems for many, many decades,” he says. But the treatment is not for the timid. It requests patients to have electrodes surgically implanted (植入) in their brain. And scientists are still perfecting the system that delivers the electrical pulses.While experimental, the results offer hope for individuals with memory deficits due to TBIs. If the technique continues to show promise, it could transform memory recall and cognitive function improvement for those who need it most.28.Why did Arrastia’s team do the research A.To cut the cost of treating TBI.B.To show interest in electrical pulses.C.To find the treatment of memory deficits.D.To explain problems of short-term memory.29.What does the underlined phrase “pan out” in paragraph 4 mean A.Change. B.Occur. C.Differ. D.Disappear.30.What does the author think of the treatment A.It is uncertain. B.It is unsuccessful.C.It is doubtful. D.It is hopeful.31.What is the best title for the text A.Scientists Work Hard at BrainB.Brain Memory Is a Matter of ConcernC.Electrical Pulses Improve Brain MemoryD.Researchers Make Progress in Treating IllnessDCherry blossoms(樱花)in Kyoto, Japan, reached peak bloom(绽放)on March 26 this year — the earliest the event has occurred in 1,200 years of records. Why so soon According to records previously collected by Professor Yasuyuki Aono, Kyoto’s cherry blossoms had consistently flowered around April 10 to 17 for over a thousand years. The Washington Post reports that Japan’s most famous flowers have been trending toward blooming earlier each spring, with scientists blaming the phenomenon on increasing global temperatures. And this year, the peak has shifted all the way into the previous month. “The Kyoto Cherry Blossom record is incredibly valuable for climate change research. Even a slight drop or rise of springtime temperatures can be recorded by it,” research scientist Benjamin Cook said, noting that warmer temperatures typically mean cherry blossoms bloom earlier.Cherry blossoms are influenced so easily by temperature that trees in Tokyo even bloomed in autumn after typhoons caused warmer weather in 2018. Meanwhile, Aono estimated that Kyoto has warmed by 3.4 degrees Celsius since 1820.While this year’s cherry blossom peak was Kyoto’s earliest in 1,200 years, this isn’t the case in other parts of Japan Tokyo reached peak bloom on March 22, which is three days earlier than average and the earliest date since 1953.However, the global trend seems to be slowly pushing cherry blossoms into full bloom to earlier in the year regardless of where they’re planted. In 2019, scientist Patrick Gonzalez noted that the trend of earlier blooming seen among cherry blossoms in Washington was “consistent with human-caused climate change.”Cherry blossoms are considered in full or peak bloom when 80 percent of the flowers have bloomed, which usually occurs within a week of the first flowers opening. Elements other than may also be involved in the early blooming. Gonzalez offered the warning that “no research has examined all of the factors, and it is a long way to go.”32.How does the author introduce the topic A.By stating a fact. B.By giving an example.C.By describing a custom. D.By sharing an experience.33.What do Benjamin Cook’s words suggest A.Cherry trees will die in cold weather. B.Springtime temperatures are falling.C.Cherry is sensitive to temperature change. D.Early blooming also appeared elsewhere.34.What can we learn about cherry blossoms from the last paragraph A.The studies have covered all factors.B.Further scientific study is still needed.C.Climate change is the only influential factor.D.Reasons of early blooming have been identified.35.What’s the purpose of the text A.To discuss the negative impact of human-caused climate changeB.To appeal to the public to appreciate Cherry blossomsC.To call attention to the increasing global temperaturesD.To introduce one influential factor of Cherry blossoms blooming第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you are a newcomer to the USA, you may find your name hard for the local people to pronounce. It often brings trouble. 36 . Here are some practical tips for you.Make your name easierWhen you are applying for a job or attending a presentation, write down the phonetic spelling next to your name. This will make your name much easier. From my own experience, my new friends find this method useful. When they see “Ilincha [ee-lean-ka]”, they can follow the guidance correctly. 37 .Act in a right wayIf others mispronounce your name, you should never question why they can’t pronounce it correctly. 38 . Instead, you can behave politely by offering the right pronunciation to your friends. Just politely show them how to say your name right. And then, you can even start interesting conversations about the meaning of your name.Stay true to yourself39 . Take me as an example. People often ask me if I have a nickname, or if they could just change my name into something easier. But I hold to my ground. I would be true to myself and say, “No, I would prefer to be called [ee-lean-ka] as this carries great meaning for me.”40 . We should all love and celebrate each of our names. Therefore, be proud of your name and speak up for yourself.A.Be patient and kindB.And don’t blame them for the mistake, eitherC.You may wonder how to handle such problemsD.As a result, they can pronounce my name easilyE.Hopefully, the tips above will bring you confidenceF.Remember, you shouldn’t change your name to fit inG.It should be noticed that some names can be easily mispronounced第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When Jacob Kohut finally had some time off during his 12-hour shift standing guard outside the U. S. Capitol(国会), he sat on the seat, 41 in hand, teaching students via his computer how to play Beethoven’s “Ode to Joy.”“I’m a soldier for the Guard, but I’m as much a soldier for music 42 , ” he says. Kohut used to be in the 43 for ten years, and now when safety support is needed at the US Capitol, he is one of the 25,000 soldiers supporting Joe Biden’s inauguration (就职典礼).When he was called up for 44 , “My first thought was, what about my kids ” says Kohut. “The 45 thing these students need is a change of the teacher.”The school headmaster Diane Leipzig told Kohut she would find a new teacher to 46 his classes, but he 47 continuing to teach. “He teaches our kids the importance of 48 and devotion.” Leipzig said.49 has always been a driving force in Kohut’s life. He was a violin player throughout high school, studied music in college, and 50 earned his doctor’s degree in music at George Mason University. Kohut insists he is not doing anything 51 —he’s simply taking care of what needs to get done.Among the long and stressful hours of standing guard, Kohut said his teaching time offers 52 .When the familiar melody “Ode to Joy” 53 the Humvee, Kohut realized there wasn’t a better 54 to teach his students.“It’s a 55 of unity and peace,” he says. “And that’s what the world needs right now.”41.A.gun B.whistle C.violin D.flashlight42.A.achievement B.education C.competition D.media43.A.army B.market C.country D.career44.A.teaching B.play C.duty D.turn45.A.first B.most C.best D.last46.A.use B.replace C.edit D.cover47.A.took to B.waited for C.insisted on D.called on48.A.humor B.patience C.exploration D.determination49.A.Study B.Service C.Music D.Power50.A.finally B.possibly C.previously D.entirely51.A.comfortable B.traditional C.romantic D.awesome52.A.Arrangement B.comfort C.knowledge D.idea53.A.rang through B.broke out C.took along D.set off54.A.path B.opinion C.area D.tune55.A.method B.symbol C.sentence D.result第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Chinese are the world’s most positive people about the future of their country, says the monthly survey, “What Worries the World — July 2017,” 56 (report) by the global market research company, Ipsos, on August 6th. The report shows that 87 percent of Chinese 57 accepted the interview think that their country is going in the right direction, being 58 highest among all adults under aged 65 surveyed in 26 countries, 59 (include) Australia, Canada, France, Britain, Germany, India, Japan, Russia, the US and South Korea.US media, Axios, said Chinese are 60 (true) positive about the future of their country, while most Americans are worried that their country is going downhill.Most Chinese participants in the survey worry about moral decline (47%), 61 (environment) problems (40%) and unemployment (31%) while healthcare, terrorism (恐怖主义) as well 62 crime and violence, are the top three 63 (worry) for Americans, the report noted.Besides, the report pointed out that nearly 43 percent of Americans interviewed 64 (be) positive about their country in July 2017, down 4 percent from the previous month, but much 65 (high) than during the presidential election (选举) in October 2016.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,收到美国好友Peter发来的邮件。他称赞成都举办的第31届世界大学生夏季运动会,表示非常喜欢吉祥物蓉宝,并希望你能分享对大运会的感想。请你写一封回信,内容包括:1.感谢称赞和喜爱;2.对大运会的感想;3.许诺寄去蓉宝。注意:1.写作词数应为80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:大运会 the 31st FISU World University Games= the Chengdu Universiade吉祥物 mascot 蓉宝RongbaoDear Peter,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Prissy Baker was in Mr. Miller’s store on New Year’s morning, buying matches when her uncle, Richard Baker, came in. He did not look at Prissy, nor did she wish him a happy New Year; she would not have dared.Uncle Richard had not been speaking with Prissy or her father since the two brothers’ disagreements over the division of a piece of property(财产)eight years ago. The fault had been mainly on Uncle Richard’s side, but he was unwilling to admit it.He was actually a big, strong-looking man-an uncle to be proud of, Prissy thought, if only he were like what he used to be himself. He was the only uncle Prissy had, and when she was a little girl they had been great friends; but that was before the quarrel.Uncle Richard informed Mr. Miller he was on his way to Navarre to deliver a load of pork. “New Year’s Day would be pretty much the same as any other day to you,” said Mr. Miller, for Uncle Richard was a single.“Well, I always like a good dinner on New Year’s Day,” said Richard Baker. “It’s about the only way I can celebrate. I got everything ready last night but I have to send the pork now. I won’t get back from Navarre before one o’clock, so I guess I’ll have to put up with a cold bite.”After her uncle had driven away, Prissy walked thoughtfully home. She did not mean to cook a dinner, for her father had to meet a friend and would be gone the whole day. There was nobody else to cook dinner for. Prissy’s mother had died when Prissy was a baby.But as she walked home, she could not help thinking about Uncle Richard. He would certainly have cold New Year, cold enough to freeze the whole coming year. She felt sorry for him, picturing him returning from Navarre, cold and hungry, to find a fireless house and an uncooked dinner.注意:1.续写词数应为 150左右;2. 请按如下格式在相应的横线上作答。Paragraph 1:Suddenly an idea came into Prissy’s head.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Paragraph 2:Prissy had just set the table when an angry voice cut through the peace.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________As英语参考答案听力(1.5分/题)1-5ACABC 6-7BC 8-9BC 10-12BCA 13-16BACA 16-20AACB阅读(2.5分/题)21-23BCD 24-27BDAC 28-31CBDC 32-35ACBD36-40 CDBFE 完形填空(1分/题)41-45CBACD 46-50 DCDCA 51-55 DBADB 语法填空(1.5分/题)56.reported 57.who/that 58.the 59.including 60.truly 61.environmental 62.as 63.worries 64.were 65.higher66.Dear Peter,I hope this letter finds you well. I am thrilled to receive your email and learn about your enthusiasm for the 31st Summer World University Games held in Chengdu, including your admiration for Rongbao, the mascot. Thank you so much for your kind words!As for my impressions, the Chengdu Universiade indeed showcased the energy and talent of young athletes from around the world. The vibrant atmosphere, competitive spirit, and cultural exchange were truly inspiring. The enthusiasm of the spectators added to the excitement, creating an unforgettable experience.Regarding Rongbao, I’m excited to let you know that I will send you one very soon! I’m sure it will be a wonderful keepsake from this remarkable event.Once again, thank you for sharing your excitement. I can’t wait to hear more about your experiences as well. Looking forward to your reply.Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文写作中的信件。要求考生向美国好友Peter写信,向其介绍第31届世界大学生夏季运动会,并谈谈自己的感想以及许诺会寄去蓉宝。【详解】1.词汇积累欣赏:admiration→ appreciation充满活动的:vibrant → energetic/dynamic增加:add to → increase非凡的:remarkable→ marvelous/extraordinary67.Suddenly an idea came into Prissy's head. She thought she could cook some New Year food for her uncle Richard, which might be a big surprise dinner for him and her father to bury the hatchet. Happily and excitedly, Prissy hurried to prepare for the dinner. She remembered that Uncle Richard liked pork and beef, so she took out what her father had bought before and got down to cooking. Finally, she made delicious dinner for them, and called Uncle Richard to have the dinner at her home when he was back, hoping to have a happy night.Prissy had just set the table when an angry voice cut through the peace. Her father came back. He had known that she cooked the dinner for Uncle Richard, which made him very angry. She said sorry to her father, but she also told him that Uncle Richard was very poor, driving to deliver pork at cold New Year eve, without a warm house or a dinner. She persuaded her father to forget the quarrel and bury the hatchet. At last, her father realize what she said was right. He should not have broken up with his only brother. At midnight, Uncle Richard returned and admitted that he was wrong. Eventually, they did have a happy night.【分析】本文以人物为线索,主要讲述女孩Prissy的父亲和叔叔因为一些财产的分割而有了矛盾,导致他们之间8年没有任何交流,叔叔一个人的生活也很辛苦,所以Prissy很想为她的叔叔做点什么。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“突然,一个主意进入Prissy的脑海。”可知,第一段可描写Prissy想到了什么样的主意和接下来她的做法。②由第二段首句内容“Prissy刚摆好桌子,一个生气的声音打破了宁静。”可知,第二段可描写Prissy的父亲得知了她的行为之后很生气。2.续写线索:Prissy想到为叔叔做晚餐——Prissy想让父亲和叔叔冰释前嫌——Prissy做晚餐——Prissy邀请叔叔回来共进晚餐——Prissy的父亲得知消息——Prissy的父亲很生气——Prissy说服了父亲——父亲和叔叔和好。3.词汇积累 行为类①匆忙:hurried/go hurriedly②开始:got down to/set out情绪类①高兴:happily/with happiness②兴奋:excitedly/with excitement听力材料1.A【原文】M: This is the third time we’ve had to wait for Anne. I wish she would call when she’s going to show up late. It’s so rude of her to make us all wait in the rush hour.W: I know, but she does have to drive 15 miles in the rush hour in order to get here.2.C【原文】W: Brrr! It’s cold. What did the weatherman say M: The rain will stop at night. And it’ll be a much warmer day tomorrow.W: Great! So, we can play volleyball in the yard.3.A【原文】M: Now I have to have a meeting. Would you call Dr. Pugh and tell him I’ll go to have the checkup tomorrow W: Yes, sir. I’ll do that right now.4.B【原文】W: I like the movie we saw tonight.M: I don’t like the ending. It confused me.W: What about the rest of the movie M: Well, the beginning depressed me.W: I thought it was a pretty good movie, even though the middle part was a little complicated.5.C【原文】W: Can you see as far as the stop sign M: Which one I can see three stop signs. The first one is two blocks away. The second one is three block s away. And the last one is two blocks away from the second one.6.B 7.C【原文】W: Hello, Four Seasons Restaurant. How can I help you M: Have you got a table for five, please W: I’m sorry. We only have tables for four at the moment.M: Oh, no! Can’t you just put two tables together W: I’m sorry, sir. You know it’s Saturday evening and the big game is on.M: Oh, I forgot about that.W: You can go to the bars downstairs. They have tables for five, although they have different menus.M: OK, thanks.8.B 9.C【原文】M: Come and try this Indian dessert, Denise.W: Thanks, but is there any cheese in it I don’t like cheese.M: Don’t worry. It’s made of milk, butter, sugar, and nuts.W: It sounds very rich.M: We only eat one or two pieces with tea after dinner.W: That isn’t very much. What kind of tea do you have M: Well, we usually have tea which is mixed with milk. Some people like it plain, but some people put sugar in it. We sit around and talk over tea and dessert.10.B 11.C 12.A【原文】W: What are your plans for the summer holiday M: I’m thinking of getting a part-time job at a gym.W: Good idea. I babysit sometimes for my neighbor Mrs. Thompson while she goes to her yoga class.M: That’s cool. So what do you do when you babysit W: Oh, you know, you just make sure the baby is safe in the house. I also need to play with him.M: Okay. Have you done anything else before W: I worked at an animal hospital last summer. My job was taking the dogs out for a walk every morning after breakfast. It was pretty fun. And the pay was good.M: I like dogs, but I was bitten by one when I was little, so I’m kind of scared of them.W: Ha-ha, I understand. I was chased by dogs a couple of times. Sometimes they can be very scary.13.B 14.A 15.C 16.A【原文】W: I visited the countryside museum last week. It opened two months ago. You’d like it there.M: Why Is there lots of information about trees W: No. It’s about wild birds that live in the forest. You can watch videos there too.M: Oh! Is it open on Saturdays W: Yes. It’s only closed on Mondays. I went on a Thursday.M: And where is it W: It’s fifteen miles from here. It took about twenty minutes to get there and about thirty to get home because the roads were busier then. Here’s a map for your parents.M: Thanks.W: When I went, there was a special plant exhibition but they’re having a study day for teenagers there soon about different kinds of clouds.M: Do I have to pay for the study day W: You’re fourteen, aren’t you M: Yes.W: Well, you won’t because it’s free for students who are your age or younger. But it costs 18 for students who are sixteen or older.M: Thanks. I’ll tell my parents.17.A 18.A 19.C 20.B【原文】M: Hi, my name is William Jenkins. I’m a life and relationship coach and the owner of New York Dating Coach in New York City.Now we’ll talk about making a good first impression. You only get one chance to do that. right A really great way to make a good first impression is to make eye contact and to show real interest in the person you’re meeting. It’s important to remember their names. When you first meet somebody, you should use their names during the conversation to let them know that you remember their names.You should also allow them to have the spotlight. You can share information about yourself, but don’t control the conversation; it’s not all about you. Even if you’re the most interesting person in the world, people want to talk about themselves too. So be a great listener, ask questions and really make a point of getting to know the other person. And you know, people like to talk about themselves. So if you let them do that, then they’re going to like you.Finally, make sure you dress nicely and have good posture. Don’t be negative and don’t complain; no one wants to hear your problems. Just be positive, be yourself and be a good listener.阅读理解21.B 22.C 23.D【导语】本文是一篇应用文,文章主要介绍了几个好又便宜的沙滩度假目的地。21.细节理解题。根据“Olcott”下文详细介绍的第一句“This lively family destination located on the shores of Lake Ontario is a great destination for fishing, and it’s just a short drive to the beautiful waterfalls at Niagara Falls State Park.(这个热闹的家庭目的地位于安大略湖岸边,是钓鱼的好去处,距离尼亚加拉瀑布州立公园美丽的瀑布只有很短的车程。)可知Olcott是个适合钓鱼的地方;由“Lake Chelan”下文详细介绍中的第三句“One of the most beautiful lakes in America for swimming, it’s also a big destination for camping, fishing and wine tasting. (它是美国最美丽的湖泊之一,适合游泳,也是露营、钓鱼和品酒的好去处。)”可知,Lake Chelan适合游泳、露营、钓鱼和品酒;由此可知,Olcott和Lake Chelan的共同之处是都适合钓鱼。故选B。22.细节理解题。根据“Corpus Christi”下文详细介绍中的“Corpus Christi stands out for having an incredible selection of truly terrific beaches, affordable lodging options, beautiful parks and lots of free activities. While you’re there, explore the largest undeveloped barrier island in the world, the Pad re Island National Seashore. (Corpus Christi因拥有令人难以置信的绝佳沙滩、经济实惠的住宿选择、美丽的公园和许多免费活动而脱颖而出。当你在那里的时候,探索世界上最大的未开发的堰洲岛,帕德雷岛国家海岸。)”可知,在Corpus Christi 游客可以参加许多免费的活动,去探索世界上最大的未开发的堰洲岛。故选C。23.细节理解题。根据“Daytona Beach”下文详细介绍“Daytona Beach may be famous for racing, but it’s also home to 20 miles of beautiful white-sand beaches that rank as some of the best beaches in Florida. In fact, visitors can even buy a pass to spend the day driving on the beach. Of course, it’s hard to ignore the legacy of racing here, since Daytona Beach is home to Daytona International Speedway, host of the Daytona 500.(Daytona沙滩可能以赛车而闻名,但它也是20英里美丽的白色沙滩的所在地,这些沙滩是佛罗里达州最好的海滩之一。事实上,游客甚至可以购买通行证,在沙滩上开车一天。当然,很难忽视这里的赛车遗产,因为Daytona沙滩是Daytona国际赛车场的所在地,也是Daytona 500的举办地。)”Daytona Beach因赛车出名,是Daytona国际赛车场的所在地,也是Daytona 500的举办地,游客购买通行证可以就在沙滩上开一天的车;如果对速度竞赛感兴趣,可以选择去Daytona Beach度假。故选D。24.B 25.D 26.A 27.C【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了小女孩麦迪逊在数学课上总是心不在焉,在受到被邀请来帮助学生们进行职业选择的兰登医生的启发后,自己的行为发生巨大转变的故事。24.细节理解题。根据第一段中的“Madison stared through the window and watched a puffy white cloud pass over the woods across from the school. It must be wonderful to be a bird, she thought.(麦迪逊凝视着窗外,看到一朵蓬松的白云在学校对面的树林里飘过。她想,做一只鸟一定很奇妙)”及第四段中的“You’re such a smart girl but you just don’t apply yourself.(你是个很聪明的女孩,但就是不用功)”可知,麦迪逊在课堂上被史密斯太太叫了一声,因为她上课心不在焉。故选B。25.细节理解题。根据第四段中的“He came here today as part of our continued Career Explorations Program.(他今天来到这里,是我们继续职业探索项目的一部分)”可知,兰登医生被邀请来上课来帮助学生们进行职业选择。故选D。26.推理判断题。根据最后一段中的“Madison’s mouth fell open. What a life that must be, she thought. At that moment, sitting in class, Madison could see her future and her life suddenly seemed bigger. By the time she got off the bus that afternoon, her plans for the afternoon had changed. She was still going to ride Star, but first she was going to spend an hour studying math. Then tomorrow she’d spend an hour studying science.(麦迪逊张大了嘴。那该是怎样的一种生活啊,她想。就在那一刻,坐在教室里的麦迪逊看到了自己的未来,她的生活突然变得更美好了。那天下午她下车的时候,她下午的计划已经改变了。她还是要骑星际,但首先她要花一个小时学习数学。然后明天她会花一个小时学习科学)”可推知,麦迪逊深受鼓舞,行为也发生了巨大改变。故选A。27.推断题。排除法可以得出选C。28.C 29.B 30.D 31.C【导语】本文是一篇说明文。文章探讨了一种针对创伤性脑损伤患者的记忆力缺失治疗方法,通过向大脑发送电脉冲来改善记忆力。实验结果显示该方法可提高约20%的记忆力,但该治疗方法仍处于实验阶段,需要进一步完善。28.推理判断题。根据第二段第三句“So Arrastia and a team of scientists have been testing a possible treatment. (因此,Arrastia和一组科学家一直在测试一种可能的治疗方法。)”可推断,Arrastia的团队要做这项研究是为了寻找记忆缺陷的治疗方法。故选C。29.词义猜测题。根据划线词后半句“the approach might improve the lives of many young people who survive a serious TBI, (这种方法可能会改善许多遭受严重脑外伤的年轻人的生活)”可推知上文意思是如果研究结果在更大规模的研究中得到证实。所以pan out为“证实,出现”之意。故选B。30.推理判断题。根据最后一段第一句“While experimental, the results offer hope for individuals with memory deficits due to traumatic brain injuries. (虽然是实验性的,但这一结果为那些因创伤性脑损伤而记忆力减退的人带来了希望。)”可推断,作者认为这种治疗是有希望的。故选D。31.主旨大意题。文章围绕第二段的“So Arrastia and a team of scientists have been testing a possible treatment. It involves delivering a pulse (脉冲) of electricity to the brain at just the right time. (因此,Arrastia和一组科学家一直在测试一种可能的治疗方法。它包括在正确的时间向大脑输送脉冲电流。)”及全文可知,文章探讨了一种针对创伤性脑损伤患者的记忆力缺失治疗方法,通过向大脑发送电脉冲来改善记忆力。实验结果显示该方法可提高约20%的记忆力,但该治疗方法仍处于实验阶段,需要进一步完善。所以“Electrical Pulses Improve Brain Memory (电脉冲改善大脑记忆)”作为文章标题最为合适。故选C。32.A 33.C 34.B 35.D【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了日本京都的樱花于今年3月26日就达到了盛开的高峰,这是1200年来首次出现这种情况。而科学家将这一现象归咎于全球气温上升,不同的学科家对此发表了自己的看法。32.推理判断题。根据第一段“Cherry blossoms in Kyoto, Japan, reached peak bloom on March 26 this year — the earliest the event has occurred in 1,200 years of records. Why so soon (日本京都的樱花于今年3月26日就达到了盛开的高峰,这是1200年来首次出现这种情况。为什么这么快?)”以及第二段“According to records previously collected by Professor Yasuyuki Aono, Kyoto’s cherry blossoms had consistently flowered around April 10 to 17 for over a thousand years. The Washington Post reports that Japan’s most famous flowers have been trending toward blooming earlier each spring, with scientists blaming the phenomenon on increasing global temperatures. And this year, the peak has shifted all the way into the previous month. “The Kyoto Cherry Blossom record is incredibly valuable for climate change research. Even a slight drop or rise of springtime temperatures can be recorded by it,” research scientist Benjamin Cook said, noting that warmer temperatures typically mean cherry blossoms bloom earlier.( 根据青野康之教授之前收集的记录,一千多年来,京都的樱花一直在4月10日至17日左右开放。 据《华盛顿邮报》报道,每年春天,日本最著名的花都有提早开花的趋势,科学家将这一现象归咎于全球气温上升。而今年,峰值一直转移到前一个月。“京都樱花记录对气候变化研究具有不可思议的价值。即使是春季温度的轻微下降或上升,也能被它记录下来,”研究人员本杰明·库克指出,气温升高通常意味着樱花盛开得更早)”可推知,作者通过陈述事实引入文章话题。故选A。33.推理判断题。根据第二段中““The Kyoto Cherry Blossom record is incredibly valuable for climate change research. Even a slight drop or rise of springtime temperatures can be recorded by it,” research scientist Benjamin Cook said, noting that warmer temperatures typically mean cherry blossoms bloom earlier.(“京都樱花记录对气候变化研究具有不可思议的价值。即使是春季温度的轻微下降或上升,也能被它记录下来,”研究人员本杰明·库克指出,气温升高通常意味着樱花盛开得更早)”可推知,本杰明·库克的话暗示了樱花对温度变化很敏感。故选C。34.细节理解题。根据最后一段中“Elements other than climate change may also be involved in the early blooming. Gonzalez offered the warning that “no research has examined all of the factors, and it is a long way to go.”(除气候变化外,其他因素也可能与花期提前有关。 冈萨雷斯警告说,“没有研究检验过所有的因素,这是一段很长的路要走。”)”可知,樱花还要进一步的科学研究。故选B。35.根据文章大意,可知气候变化是影响樱花盛开时间的一个因素。故选D。36.C 37.D 38.B 39.F 40.E【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了几个让美国人把刚到美国的人的名字念正确的建议。36.根据上文“If you are a new-comer to the USA, you may find that your name is hard for the local people to pronounce. It often brings inconvenience and even causes some troubles. (如果你刚来美国,你可能会发现你的名字对当地人来说很难发音。它经常带来不便,甚至引起一些麻烦)”和下文“Here are some practical suggestions for you.(这里有一些实用的建议给你)”可知,我们的名字有时对美国人来说很难发音,这常常带来不便甚至引起麻烦,但这是有方法可以解决的。由此推知,空处陈述人们想知道解决这些问题的方法。C项“You may wonder how to handle such problems(你可能想知道如何处理这样的问题)”符合题意,选项中的problems指代上文“inconvenience and even causes some troubles.”。故选C。37.空处位于段末应承接上文。根据上文“When they see “Ilincha [ee-lean-ka]”, they can follow the guidance correctly. (当他们看到“Ilincha[ee lean ka]”时,他们可以正确地念出名字)”可知,在名字旁标注了语音拼音后,人们就能按照语音拼音的指导念,这样人们就能把名字读正确了。D项“As a result, they can pronounce my name easily(因此,他们可以很容易地念出我的名字)”符合题意,与上文形成因果关系。故选D。38.根据上文“If your name is being mispronounced, never remain quiet or question why they can’t pronounce it correctly. (如果你的名字被读错了,永远不要保持沉默或质疑他们为什么不能正确地发音)”可知,当名字被读错时,不要沉默或质疑他人。下文“Instead, you can behave politely by offering the right pronunciation to your friends.(相反,你可以礼貌地告诉你的朋友正确的发音)”指出我们应该礼貌行事。由此推知,空处承接上文,继续列举错误的行为。B项“And don’t blame them for the mistake, either(也不要因为这样的错误而责备他们)”符合题意。故选B。39.根据下文“Remember, you shouldn’t change your name to fit in. Take me as an example. People often ask me if I have a nickname, or if they could just change my name into something easier. But I hold to my ground. I would be true to myself and say, “No, I would prefer to be called [ee-lean-ka] as this carries great meaning for me.”(记住,你不应该为了迎合别人而改名字。以我为例。人们经常问我是否有昵称,或者他们是否可以把我的名字改成更简单的名字。但我坚持自己的立场。我会诚实地对自己说:“不,我更喜欢被称为[ee-lean-ka],因为这对我来说意义重大。”)”可知,本段的建议是坚持自己的立场,不要为了迎合他人轻易改变自己的名字。F项“Remember, you shouldn’t change your name to fit in(记住,你不应该为了适应而改变你的名字)”符合题意,呼应下文的“be true to myself”。故选F。40.空处位于末段,为总结性句子,应具有高度概括性,结合选项可知,E项“Hopefully, the tips above will bring you confidence(希望上面的建议能给你带来信心)”符合题意,选项中的the tips above指上文提到的三条建议。故选E。41.C 42.B 43.A 44.C 45.D 46.D 47.C 48.D 49.C 50.A 51.D 52.B 53.A 54.D 55.B56.reported 57.who/that 58.the 59.including 60.truly 61.environmental 62.as 63.worries 64.were 65.higher【导语】本文是一篇说明文。报告显示,中国人是世界上对国家未来最乐观的人,占比87%。然而,只有近43%的受访美国人对自己的国家持乐观态度。56.考查非谓语动词。句意:全球市场研究公司益普索(Ipsos) 8月6日发布的月度调查《2017年7月世界担忧》报告,中国人是世界上对国家未来最乐观的人。分析句子成分可知,空处应为非谓语动词。且非谓语动词report和逻辑主语“survey”之间为动宾关系,故用过去分词形式表被动,作后置定语。故填reported。57.考查定语从句关系词。句意:该报告显示,87%接受采访的中国人认为他们的国家正朝着正确的方向前进,在包括澳大利亚、加拿大、法国、英国、德国、印度、日本、俄罗斯、美国和韩国在内的26个国家的65岁以下成年人中,这一比例最高。分析句子成分可知,空处引导限制性定语从句,先行词“87 percent of Chinese”,为人,且关系词在从句中充当主语,故可用关系代词who或that引导。故填who/that。58.考查冠词。句意:该报告显示,87%接受采访的中国人认为他们的国家正朝着正确的方向前进,在包括澳大利亚、加拿大、法国、英国、德国、印度、日本、俄罗斯、美国和韩国在内的26个国家的65岁以下成年人中,这一比例最高。根据句意可知,应为“定冠词+形容词最高级”结构。故填the。59.考查介词。句意:该报告显示,87%接受采访的中国人认为他们的国家正朝着正确的方向前进,在包括澳大利亚、加拿大、法国、英国、德国、印度、日本、俄罗斯、美国和韩国在内的26个国家的65岁以下成年人中,这一比例最高。分析句子成分可知,空处应为词义为“包括”的介词including。故填including。60.考查副词。句意:美国媒体Axios表示,中国人对他们国家的未来非常乐观,而大多数美国人担心他们的国家正在走下坡路。应为副词truly作状语,修饰形容词“optimistic”。故填truly。61.考查形容词。应为形容词environmental作定语,修饰名词“problems”。故填environmental。62.考查介词。固定搭配as well as“和,以及”。故填as。63.考查名词。句意:报告指出,大多数参与调查的中国人担心道德沦丧(47%)、环境问题(40%)和失业(31%),而医疗、恐怖主义以及犯罪和暴力是美国人最担心的三大问题。空处应为名词作表语,且照应空前基数词“three”可知,应为可数名词复数形式。故填worries。64.考查时态。空处应为“that”引导的宾语从句的谓语动词。照应时间状语“in July 2017”以及空前主语“43 percent of Americans”可知,提示词应为一般过去时,为复数。“百分数+名词”作主语,谓语动词的单复数由名词决定。故填were。65.考查形容词。句意:此外,报告指出,2017年7月,近43%的受访美国人对自己的国家持乐观态度,比前一个月下降了4%,但远高于2016年10月总统大选时的水平。根据空后的“than”可知,提示词应为形容词比较级。故填higher。 展开更多...... 收起↑ 资源预览