Module 6 Problems 阅读理解 专练(含解析)外研版版英语九年级上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Module 6 Problems 阅读理解 专练(含解析)外研版版英语九年级上册

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Module 6 Problems 阅读理解 专练(含解析)外研版版英语九年级上册
With the economic development of China, more and more young people who most of them are from the countryside, crowd into cities, because they want to earn enough money to support their families. At the same time, they leave their small kids at home and they let their parents bring up their own children instead of them. These children are called leftover children. Most parents of these children consider that it is the most important task to feed their children well and to let them grow up healthily and safely.
However, leftover children have become a heavy topic nowadays. On the one hand, most leftover children live with their grandparents. Lacking in the knowledge of how to educate children, they only provide the basic needs for the children, some of their grandparents tend to spoil (宠惯) them. On the other hand, psychological (心理的) help often is needed for leftover children to pay attention to. Feeling lonely, they are more likely to form the habit of keeping silent or staying alone because they are short of their parents’ love. What’s more, they are easy to make some mistakes even do something against the laws, because they’re short of their families’ care.
How to deal with the problem Not only children’s parents but also our society and our government should take efficient measures to deal with it. Firstly, government should push forward the development of our economy, balancing economy in different areas. Secondly, our society can set up a parents school for these children on holidays and organize “hand-in-hand” activity to call on more people to help them. Thirdly, parents should often connect with their children by talking face to face or mobile phone, and it is the most important. Because it is very helpful for children to be loved and concerned, they also can have a simple and good life.
1.Leftover children means the children who ________.
A.are very young
B.are from the countryside
C.are left at home but their parents leave them to earn money for a long time
2.How do leftover children’s grandparents give them a hand
A.Teach them a lot of knowledge.
B.Provide the basic needs for them.
C.Spoil them and let them do what they want to do.
3.What’s wrong with leftover children
A.They are fed well.
B.They grow up healthily.
C.They don’t get better education.
4.Why do leftover children need psychological help Because they ________.
A.are silent or alone
B.are short of their parents’ love and their families’ care
C.make some mistakes even do some thing against the laws
5.Which one isn’t mentioned in the last paragraph
A.Developing the economic in different areas in our country.
B.Asking their parents to stay at home and often talk with their children.
C.Calling up different people hand in hand to help the children.
Have you noticed that the days are getting longer, with more daylight to enjoy It is the sign of spring’s arrival, promising the return of light, color and warmth. Spring is nature’s reminder that no matter how dark or cold things might be, better days are around the corner.
“Hope, on one hand, is the knowledge that things can get better, and on the other, it is also about taking actions”, says Bernadette Russell who wrote the book How to be Hopeful. Russell spoke to people who had got over very difficult moments, such as firefighters who deal with wildfires in Australia. The firefighter said, “If we don’t fight it, there’s no chance of it stopping”, explains Russell.
Psychologists(心理学)say that having hope in difficult moments can help you worry less, feel calmer and improve your mood. Research also shows that hope can improve your immune system(免疫系统)and reduce pain.
Experiencing disappointment and feeling worried or sad are part of life. If it’s possible to see hope in these moments, you should; if it’s not, don’t worry. Dr Mark Williamson calls this “practical hope”. “Life is messy”, says Williamson. “We don’t need to pretend(假装)everything is OK but we can be aware of how we feel, whether that’s sadness or anger, and focus on the opposite. You can’t change the fact that your brother or sister is mean to you but you can respond(反应)in a way that is kind and friendly rather than making things worse. Even in the most terrible situations we can decide how we respond and behave towards each other”.
6.What is the purpose of describing spring in Paragraph 1
A.To give an example. B.To lead in the topic of hope.
C.To show nature’s beauty. D.To remind readers of better days.
7.What the firefighters said shows that ________.
A.fighting fire is difficult B.there is no chance to stop a fire
C.taking actions is important D.firefighters are not afraid of fire
8.How many advantages of having hope are mentioned in Paragraph3
A.2. B.3. C.4. D.5.
9.According to the text, what should you do when life is messy
A.Pretend everything is OK. B.Focus on sadness and anger.
C.Keep eyes on happiness. D.Stop worrying about anything.
10.In which section of a magazine can you read the text
A.Health and well-being. B.History and culture.
C.Science and technology. D.Population and environment.
Heatstroke (中暑) happens when you’ve been in the heat for a long period of time or taken part in a physical activity in high temperatures, which causes your body temperature to reach 40℃ or hotter. Heatstroke is the most serious form of heat injury. Sometimes, serious heatstroke can even cause death.
Symptoms of heatstroke include:
☆Body temperature of 40℃ or higher
☆Skin will feel hot and dry and turn red as body temperature rises
☆Nausea and vomiting (恶心呕吐)
☆Rapid breathing
☆Headache
☆Racing heart beat
Treating heatstroke
Heatstroke can be very dangerous and is a medical emergency. If you think you or someone you know may have heatstroke, call 120 immediately. Also, get out of the heat as soon as possible. Remove clothing and try to cool the person down by using a bottle with ice water in it, or get the person in a cold bath.
Preventing heatstroke
Don’t wear too much clothing. Too much clothing in hot temperatures hampers (阻碍) your body’s ability to sweat and cool itself down. Wear lightweight and loose-fitting clothing when it is possible.
Don’t drink too much wine. Drinking too much wine can affect the body’s ability to control temperature.
Drink plenty of water while outside.
Use sunscreen and wear hats and sunglasses while outdoors.
Never leave anyone in a parked car.
11.What does the first paragraph mainly talk about
A.How we should treat heatstroke.
B.How to prevent heatstroke.
C.What heatstroke is.
D.Who is most likely to suffer from heatstroke.
12.The underlined word “Symptoms” means “________” in Chinese.
A.处理 B.症状 C.治愈 D.康复
13.Which of the following is NOT a right way against heatstroke
A.Don’t drink too much wine.
B.Wear lightweight and loose-fitting clothing.
C.Drink a lot of water when you are outside.
D.Never wear hats and sunglasses while outdoors.
14.In which part of a newspaper can we read this passage
A.Health. B.Travel. C.History. D.Art.
If you ever have the desire to break out into song in the shower, in the car, maybe at your neighbor’s karaoke night—you should embrace it whole-heartedly. This ancient art not only makes you feel good, but it can also improve your well-being, reduce your feelings of pain, and even extend your life.
Using your voice to sing, rather than simply carrying out a conversation, offers unique benefits because singing affects our bodies. Also, studies link singing with a lower heart rate decreased blood pressure and reduced stress according to Patricia Preston-Roberts, a music therapist (治疗师). She uses the song to help patients who suffer from a variety of problems.
Singing, particularly in a group, seems to benefit the elderly particularly well. As part of a three-year study examining how singing affects the health of those fifty-five and older, a Senior Singers Chorus was formed by the Levine School of Music in Washington, D.C. The seniors involved in the chorus, as well as seniors in two separate arts groups about writing and painting, showed significant health improvements compared to those in the control groups (控制组). Obviously, the arts groups reported thirty fewer doctors’ visits, fewer eyesight problems, less depression, and less need for medication.
Even lead researcher Dr. Gene.D.Cohen director of the Center on aging at George Washington University, was surprised at how big an effect the seniors’ arts participation had on their health. Cohen said, “The average age of all the subjects was eighty. This is higher than life expectancy. So, if an effect were to be achieved, one would ordinarily expect to see less decline (下降) compared to the control group. The fact that there was so much improvement in many areas was the surprising factor.” The seniors also noticed health improvements and they reported feeling better both in daily life and while singing.
The part of the brain that works with speech is different from the part that processes music. “People seem to enjoy doing something jointly with other people. There are a lot of facts that being socially involved is good for people with dementia (老年痴呆).” Ballard said.
The arts are showing up as a treatment tool in hospitals across the country. If you are thinking of volunteering, singing at a hospital may be a good choice—not only for the patients, but also for yourself.
15.In the first paragraph the author ________.
A.expresses a desire for singing B.offers some advice on singing
C.puts forward his point of view D.states the importance of health
16.Why was Cohen surprised at the results of the study
A.The study was not as expensive as expected.
B.Arts acted as a treatment tool in hospitals.
C.People’s health in the arts group improved greatly.
D.The seniors themselves noticed health improvements.
17.What is the writer’s attitude towards arts
A.Doubtful. B.Positive. C.Negative. D.Worried.
18.What would be the best title for the passage
A.How to Avoid Getting Dementia
B.How Seniors Live a Healthy Life
C.How to Keep Our Brains Healthy
D.How Singing Improves Your Health
Many of you have probably had this experience: You get on a train and are ready to take a rest or read a book, only to find that the passenger in front of you is watching a TV show on his pad without earphones. The child next to you won’t stop crying. And the old lady behind you talks on her phone during the whole trip.
Wish the train could be less noisy There might be good news for you. The Bejing-Shanghai high- speed rail lines will have “quiet” carriages(车厢) starting from Dec 23.
In quiet carriages, videos on the train will be kept quiet and notices will be given at a lower volume (音量). Doors at the end of the carriage will be kept closed to reduce noise from other carriages. Train workers will make sure that passengers remain quiet and follow the rules. Passengers who promise to follow the rules can choose the quiet carriages when book ing their tickets.
Although many Internet users are in favor of the new service, there has also been a hot discussion. Some people have pointed out that this kind of quiet environment should be offered in all carriages because having quiet carriages might make people feel that they don’t need to be quiet in non - quiet carriages. Besides, people just wonder how quiet they should be in quiet carriages and they may have questions such as “What if I snore(打呼噜) ” and “Can we talk to our friends if we need to ”
19.Why did the writer mention the train experience
A.To give some advice. B.To lead in the main topic.
C.To share his idea. D.To introduce a new research.
20.What do the underlined words “in favor of” in the last paragraph probably mean
A.赞同 B.反对 C.讨论 D.质疑
21.What is the text mainly about
A.The noise from the train. B.Suggestions on the Internet use.
C.The coming of quiet carriages. D.Rules for passengers on the train.
When you look at your food, some ingredients are easy to see. For example, there is cheese on your pizza and butter on your bread. But our meals are also filled with ingredients you can’t see. And you might be surprised to learn just how much those hidden ingredients affect your health.
Salt is a perfect example of an ingredient that you might not notice, even when you eat a lot of it. More than 75% of the salt we eat is hidden in restaurant meals, fast food and processed food, such as French fries, hot dogs and even biscuits.
Salt is important to us. It keeps our muscles (肌肉) working and our nerves (神经) sending messages through the whole body. Salt can be used to clean teeth, to make our skin smooth or added to a relaxing bath. Salt is also used to help make food last longer.
However, eating too much salt can cause heart problems. For a long time, heart trouble has been regarded as an adult problem, but new research shows that salt is starting to affect kids. Then how much salt is safe for kids every day Let’s look at the following chart:
Ages Amount of Salt Every Day
1-3 years old 2 grams
4-6 years old 3 grams
7-10 years old 5 grams
11 or more than 11 years old 6 grams
Kids should not eat more than that.
22.The underlined word “ingredients” in Paragraph 1 means “______” in Chinese.
A.脂肪 B.热量 C.营养 D.配料
23.The first two paragraphs tell us ______.
A.the result of eating too much salt B.how much salt people need every day
C.people may not notice they eat much salt every day D.the importance of salt in our everyday life
24.Which of the following is NOT the use of salt according to the passage
A.Salt helps to see clearly. B.Salt helps to make food last longer.
C.Salt keeps muscles working. D.Salt can be used to clean teeth.
25.If Tim is 6 years old, how much salt should he eat every day
A.2 grams. B.3 grams. C.5 grams. D.6 grams.
26.What can we learn from the passage
A.A 5-year-old boy should have at least 6 grams of salt every day.
B.Salt can be used instead of soap while we’re taking a bath.
C.A lot of food we eat has hidden salt in it, even some biscuits.
D.Kids have few heart problems according to the new research.
We’ve all been there. You’re working on a big project that needs to be finished by the end of the day, and somebody interrupts (打断) you to stop your work for a short period of time. For example, they show you photos of their vacation, or they tell you about their weekend. While those interruptions can be annoying, new research from the University of Cincinnati says that they could have some real benefits as well.
Researchers surveyed 111 people twice a day for three weeks, asking them questions about their experiences at the office that day. The survey asked them if they had been interrupted at work, how mentally tired they were, and how satisfied they were with their job.
The study found that while interruptions can have a negative influence on a worker’s productivity (效率), the social aspect of stopping work to talk to a coworker can help them feel more like they belong. That is to say, they feel comfortable or welcome in the situation or place.
The lead study author Harshad Puranik said that this feeling of belonging in the workplace can increase a worker’s job satisfaction, which is a feeling of happiness because one’s wants or needs have been met, even if the work itself is being negatively affected by the interruption.
If you still don’t want to be interrupted at work, there are some things you can do. For example, you can get to the office before anybody else arrives, so you have time to work alone, turn your phone off, or just tell people that you are too busy to talk.
27.As used in Paragraph 1, an “annoying” thing probably ________.
A.gets you to become interested in it B.allows you to learn from others
C.makes you feel a little angry D.gives you a feeling of joy
28.According to the passage, what’s the benefit of an interruption during people’s work
A.They’re satisfied with how much they are paid.
B.They have a short time to have a rest.
C.They can talk about photos of their vacation.
D.They feel more like they belong in the workplace.
29.The last paragraph is mainly about ________.
A.the tips of avoiding being interrupted at work
B.the importance of working alone
C.people who don’t want to interrupt others
D.the manners of talking with workmates
30.What is the best title for this passage
A.How to finish your work by the end of the day
B.Being interrupted at work may be a good thing
C.The survey about people’s experiences at the office
D.Interruptions influence a worker’s productivity
Being outgoing is good for your life. Those who are more outgoing like to meet lots of people and have more fun in life. I think being outgoing isn’t so hard. Even shy people can be outgoing.
You can start becoming outgoing with your best friend or a group of friends. But the real challenge (挑战) comes when you meet strangers (陌生人) or new friends. Smile more, and usually they will return (回报) your smile. In this way, you may have some talks.
Start a talk. Just a simple “Hello” or “How is it going” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in the newspapers and prepare (准备) your views (观点), or go online for new information and then keep that in mind.
The easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, and you may make new friends there.
31.You can start to be outgoing with________.
A.your parents B.your teachers C.your best friends D.your new friends
32.When you start a talk with a stranger, you should say “ _______ ”.
A.What’s the matter B.What’s your name
C.Are you healthy D.How is it going
33.Making new friends can make us ________.
A.funnier B.healthier C.more serious D.more outgoing
34.Which is NOT the writer’s view (观点)
A.Being outgoing is really difficult.
B.Being outgoing is good for our life.
C.Being outgoing helps people have more fun.
D.Being outgoing with strangers is not easy.
Life is full of regrets. It seems to be a fact of life: the job you didn’t take, the choice of the wrong school, the money you didn’t save, and on and on and on. Everyone has regrets in life. As we get older, we look back and wish that we had made better choices, so what can we do to avoid future regrets
Make better plans
If you start to do something, you need to make a plan before doing it. The earlier, the better. You will know what comes first and what comes last. You’ll also know what you should do and what you shouldn’t do. If changes happen, you can have more time to deal with them.
Live a more active life
You can go around more often. More outdoor activities can keep you relaxed and active. You also need to be kind. “Thank you” can bring a smile to someone’s face. Learn to say “sorry” and don’t be angry with others.
Make friends carefully
A friend may make your life and he or she can break your life as well. So you have to think twice when you choose a friend. Good friends will always give you good ideas. When you get into trouble, ask others for help. That little help may get you good results.
Never fear failure
Everybody fails. Even the greatest person failed. We should not fear failure, because failure is not the end of the road. We must take failure as a chance to learn and improve ourselves.
Life is good. We don’t have to live in our past, but we do hope that we can plan better, live better and work better when we have the chance to do so.
35.What can we know from the first paragraph
A.Regrets are common in life. B.Old people like to look back.
C.Not everybody regrets in life. D.Saving money is the wrong choice.
36.What may help you have more time to deal with changes
A.Never fearing failure. B.Making friends carefully.
C.Living a more active life. D.Making better plans.
37.How can outdoor activities keep you
A.Excited and happy. B.Relaxed and active.
C.Excited and active. D.Relaxed and angry.
38.What does the underlined words “break your life” mean
A.Make life better. B.Destroy your life.
C.Bend(弯曲) your life. D.Brighten your.
39.What does the writer want to tell us
A.Life is full of regrets. B.Failure isn’t the end of the road.
C.How to avoid future regrets. D.Say “Thank you” and “Sorry” more often.
Welcome to ! Please use the free study sills study strategies(策略), and study tips(提示;小贴士) on this website. We add new tips every day, so check back often for new ideas. Click on any topic below to learn about it. ★Preparing to Study★A Strategy for Reading Textbooks ★Learning Styles★Building Vocabulary ★Good Listening in Class★Using Dictionaries ★Study Groups★A Strategy for Taking Tests ★Reading Skills★Remembering Information ★A Strategy for Reading Novels★Managing Time ★__________________________ We often add study tips given by our visitors. Click on Hand in Your Own Study Tip to send your study tip to us, and we may show it on this website. Click on Study Tips from Our Visitors to read tips that have already been added to this e back often to see new tips that have been added. ★1. Hand in Your Own Study Tip★2. Study Tips from Our Visitors ★3.About the Writer of This Website★4. E-mails
40.How can you get useful information from the websites
A.By paying some money B.By sending your study tips and exchanging them
C.By sending an e -mail to ask for some D.Just by getting it for free
41.What message can be probably put in the blank space in the form
A.Funny Stories B.Writing Skills C.New Books D.Fashion News
42.You can't find any useful information about _______on this website.
A.how to use dictionaries B.tips for reading
C.skills to remember new words D.how to make friends
43.Which button(按钮) should you click on if you want to tell people about new ways to study
A.The first one B.The second one C.The third one D.The fourth one
44.What kind of website is it
A.A news website B.A technology website
C.A study website D.A travel website
参考答案:
1.C 2.B 3.C 4.B 5.C
【导语】本文主要介绍了留守儿童存在的问题以及一些解决方案。
1.词义猜测题。根据“ because they want to earn enough money to support their families. At the same time, they leave their small kids at home and they let their parents bring up their own children instead of them. These children are called leftover children”可知留守儿童指的是那些被留在家里的孩子,他们的父母去大城市工作挣钱了。故选C。
2.细节理解题。根据“they only provide the basic needs for the children”可知祖父母给孩子提供基本的需求。故选B。
3.推理判断题。由文章第二段可知,留守儿童缺乏父母的爱,甚至会出现心理问题,由此可推知留守儿童并没有被抚养得很好,也没有健康地成长,排除AB。故选C。
4.细节理解题。根据“Feeling lonely, they are more likely to form the habit of keeping silent or staying alone because they are short of their parents’ love”可知留守儿童缺乏父母的爱和家庭的关心,所以他们需要心理帮助。故选B。
5.细节理解题。根据“government should push forward the development of our economy, balancing economy in different areas”可知政府应该推动经济发展,平衡不同地区的经济,排除A;根据“parents should often connect with their children by talking face to face or mobile phone”可知父母应该经常通过面对面与孩子交谈或通过手机与孩子联系,排除B。故选C。
6.B 7.C 8.D 9.C 10.A
【导语】本文是一篇说明文。文章主要告诉我们要充满希望以及拥有希望的好处。
6.推理判断题。根据文中第一段“Spring is nature’s reminder that no matter how dark or cold things might be, better days are around the corner.”可知春天是大自然的提醒,不管天气有多黑暗或寒冷,美好的日子即将来临。可见春天是希望的象征;根据第二段“Hope, on one hand, is the knowledge that things can get better.”可知希望是知道事情会变得更好,可推测出第一段描述春天是为了引出希望的话题。故选B。
7.细节理解题。根据文中第二段“and on the other, it is also about taking actions”…The firefighter said, “If we don’t fight it, there’s no chance of it stopping””可知另一方面,希望也是采取行动,消防员说道,如果我们不与它搏斗,就没有机会阻止它,可见消防员所说的话说明采取行动很重要。故选C。
8.细节理解题。根据文中第三段“Psychologists(心理学)say that having hope in difficult moments can help you worry less, feel calmer and improve your mood. Research also shows that hope can improve your immune system(免疫系统)and reduce pain.”可知满怀希望可以帮助你少忧虑,感觉更平静,改善情绪,还可以提高你的免疫系统,减少痛苦。可见怀有希望有5种好处。故选D。
9.细节理解题。根据文中第五段“We don’t need to pretend(假装)everything is OK but we can be aware of how we feel, whether that’s sadness or anger, and focus on the opposite.”可知我们不需要假装一切都好,但我们可以意识到自己的感受,无论是悲伤还是愤怒,并专注于相反的一面。故选C。
10.推理判断题。通读全文,文章主要告诉我们要充满希望以及拥有希望的好处。可推测出在杂志的健康幸福区域可以看到这篇文章。故选A。
11.C 12.B 13.D 14.A
【导语】本文是一篇说明文。文章从多方面分别介绍了什么是中暑、中暑的症状、怎样治疗和预防中暑。这为人们预防中暑提供了必要的借鉴。
11.段落大意题。根据“Heatstroke happens when you’ve been in the heat for a long period of time or taken part in a physical activity in high temperatures, which causes your body temperature to reach 40℃ or hotter. Heatstroke is the most serious form of heat injury. Sometimes, serious heatstroke can even cause death.”可知,本段主要介绍什么是中暑。故选C。
12.词句猜测题。根据划线词所在标题下“☆Body temperature of 40℃ or higher ☆Skin will feel hot and dry and turn red as body temperature rises ☆Nausea and vomiting ☆Rapid breathing ☆Headache ☆Racing heart beat”可知,这些是中暑的具体症状。由此可推知划线单词的词义为“症状”。故选B。
13.细节理解题。根据“Use sunscreen and wear hats and sunglasses while outdoors.”可知,户外使用防晒霜,戴帽子和太阳镜。故选D。
14.推理判断题。通读全文可知,文章分别介绍了什么是中暑、中暑的症状、怎样治疗和预防中暑,所以本文属于“疾病预防”类,出现在杂志的“健康”版块。故选A。
15.C 16.C 17.B 18.D
【导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了唱歌对人们的好处,特别老年人唱歌对于改善身体健康很有帮助。
15.主旨大意题。根据第一段整段主要介绍了如果你曾经想在淋浴时、在车里、也许在邻居的卡拉OK之夜突然唱歌,你应该全心全意地接受它,这种古老的艺术不仅让你感觉良好,它还可以改善你的幸福感,减少你的痛苦感,甚至延长你的寿命,提出了应该唱歌这一观点,即作者提出了他的观点。故选C。
16.细节理解题。根据“The seniors involved in the chorus, as well as seniors in two separate arts groups about writing and painting, showed significant health improvements compared to those in the control groups...Even lead researcher Dr. Gene.D.Cohen director of the Center on aging at George Washington University, was surprised at how big an effect the seniors’ arts participation had on their health.”可知,与对照组相比,参与合唱团的学生以及写作和绘画艺术小组的同学的健康状况有了显著改善,乔治华盛顿大学老龄化中心主任、首席研究员Gene.D.Cohen博士也对老年人参与艺术对他们的健康产生的巨大影响感到惊讶,即Cohen因在艺术团里人们的健康状况明显改善而惊讶。故选C。
17.推理判断题。根据“The arts are showing up as a treatment tool in hospitals across the country. If you are thinking of volunteering, singing at a hospital may be a good choice—not only for the patients, but also for yourself.”可知,艺术正在全国各地的医院中作为一种治疗工具出现,在医院唱歌对自己和病人来说都是一个很好的选择,可推测作者对艺术持有积极的态度。故选B。
18.标题归纳题。根据全文通篇主要介绍了唱歌对人们的好处,特别老年人唱歌对于改善身体健康很有帮助,即唱歌如何改善你的健康。故选D。
19.B 20.A 21.C
【分析】这是一篇议论文,文章讲述的是火车上吵闹的问题引起大家的关注,北京到上海高铁路段开始实行的安静车厢的措施引起人们的热议。
19.推理判断题。根据第二段“Wish the train could be less noisy There might be good news for you. The Bejing-Shanghai high- speed rail lines will have “quiet” carriages starting from Dec 23”可知作者讲述火车上很吵闹的经历是为了引出北京到上海高铁路段将开始实施“安静”车厢。故选B。
20.词义判断题。根据第四段“Although many Internet users are in favor of the new service, there has also been a hot discussion. Some people have pointed out that this kind of quiet environment should be offered in all carriages”可知表达很多网民赞成这项新的服务,但是也有一些热议,有些人指出这种安静的环境应该在所有车厢实行。“in favor of”表示“赞成”。故选A。
21.主旨大意题。根据“There might be good news for you. The Bejing-Shanghai high- speed rail lines will have “quiet” carriages starting from Dec 23”可知文章主要讲述的是无噪音安静车厢即将出现。故选C。
22.D 23.C 24.A 25.B 26.C
【导语】本文讲述了人们天天都在食用却很容易忽视的盐,还讲述了盐的重要性以及过度食用的危害,并提供了不同年龄段的儿童每天应该食用的食盐量。
22.词义猜测题。根据“For example, there is cheese on your pizza and butter on your bread.”可知,本句话是对前一句的举例,“cheese”和“butter”分别是“pizza”和“bread”当中所包含的配料,那么“some ingredients are easy to see”指的是食物中的某些配料能直接被看到,因此“ingredients”表示“配料”。故选D。
23.主旨大意题。根据“Salt is a perfect example of an ingredient that you might not notice, even when you eat a lot of it.”可知,本句话承上启下,点明了前两段的主旨,即人们可能没有注意到自己每天吃了许多的盐。故选C。
24.细节理解题。根据“It keeps our muscles working...Salt can be used to clean teeth...Salt is also used to help make food last longer.”可知,盐让肌肉保持工作状态,它可以用来清洁牙齿,还有助于食物的保鲜,全文没有提到A项“盐有助于视力”。故选A。
25.细节理解题。根据表格中4-6岁的孩子对应的数据可知,6岁的Tim每天食用的盐量不能超过3克。故选B。
26.推理判断题。根据“More than 75% of the salt we eat is hidden in restaurant meals, fast food and processed food, such as French fries, hot dogs and even biscuits.”可知,我们吃的很多食物里面含有盐,甚至一些饼干,选项C正确。故选C。
27.C 28.D 29.A 30.B
【导语】本文主要讲述了一项新研究表明,虽然在工作中被打断令人讨厌,但也有一些真正的好处。
27.词义猜测题。根据“While those interruptions can be annoying, new research from the University of Cincinnati says that they could have some real benefits as well.”可知,虽然这些打断令人讨厌,但它们也有一些真正的好处。因此annoying表示“让你感到有点生气”。故选C。
28.细节理解题。根据“the social aspect of stopping work to talk to a coworker can help them feel more like they belong.”可知,在工作中被打扰能够有助于他们感到更有归属感。故选D。
29.段落大意题。根据“If you still don’t want to be interrupted at work, there are some things you can do.”及本段内容可知,本段主要给出了在工作中避免打扰的一些建议。故选A。
30.最佳标题题。根据“While those interruptions can be annoying, new research from the University of Cincinnati says that they could have some real benefits as well.”及全文可知,本文主要讲述了在工作中被打扰也有一些好处,因此B选项“工作中被打扰也许是一件好事”为最佳标题。故选B。
31.C 32.D 33.D 34.A
【分析】短文主要讲述了外向对我们的生活有好处,走出去交朋友有利于我们变外向。
31.细节理解题,根据“You can start becoming outgoing with your best friend or a group of friends. ”,可知可以和最好的朋友开始变得外向,故选C。
32.细节理解题,根据“Start a talk. Just a simple ‘Hello’ or ‘How is it going’ is a good start.”,可知当你开始和陌生人谈话时,你应该说“How is it going ”,故选D。
33.细节理解题,根据“The easiest way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, beach, club, party or any other place that you think can be fun, and you may make new friends there. ”,可知交新朋友可以使我们更外向,故选D。
34.推理判断题题,根据“I think being outgoing isn’t so hard. Even shy people can be outgoing.”,可知外向是很困难的不是作者的观点,故选A。
35.A 36.D 37.B 38.B 39.C
【导语】本文就“我们能做什么来避免未来的遗憾”给出一些建议。
35.段落大意题。根据“Life is full of regrets...Everyone has regrets in life.”可知,本段主要是说遗憾在生活中很常见,故选A。
36.细节理解题。根据“Make better plans...If changes happen, you can have more time to deal with them.”可知,制定更好的计划可以帮助你有更多的时间来应对变化,故选D。
37.细节理解题。根据“You can go around more often. More outdoor activities can keep you relaxed and active.”可知,更多的户外活动可以让你放松和活跃,故选B。
38.词义猜测题。根据“A friend may make your life and he or she can break your life as well. So you have to think twice when you choose a friend.”可知,朋友可以成就你的生活,也可以毁掉你的生活。所以当你选择朋友时,你必须三思。所以短语“break your life”指的是“毁掉你的生活”,故选B。
39.主旨大意题。根据“Life is full of regrets...what can we do to avoid future regrets ”及整个文章的理解可知,为避免将来的遗憾,短文共介绍了四种建议,故选C。
40.D 41.B 42.D 43.A 44.C
【分析】这篇短文是关于一个网站的信息。这是一个学习网站,你可以免费使用这个网站上的学习技巧、学习策略、学习建议等,并且网站内容不断有更新。
40.细节理解题。根据第一段“Please use the free study sills study strategies”可知,你可以免费使用网站上的学习技巧,故选D。
41.推理判断题。表中都是一些有关学习方面的话题,由此我们可以推断B“写作技能”是可以的。故选B。
42.细节理解题。由图表中的内容可知,在这个网站上我们可以找到如何使用字典、阅读技巧、如何记新单词等信息,故选D。
43.细节理解题。根据“★1. Hand in Your Own Study Tip ”可知,点击第一个按钮可以告诉人们自己的学习方法,故选A。
44.细节理解题。根据第一段“Please use the free study sills study strategies(策略), and study tips(提示;小贴士) on this website”可知,这是一个学习网站,故选C。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览