资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 6 Let's Go! 完形填空 专练(含解析)冀教版 英语七年级上册先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将答案写在答卷上。In a forest, a deer was going to give birth. She 1 a grass field near a river. This2 to be a safe place. There were dark clouds in the sky. 3 , she began to feel pain (疼痛). At the same time, lightning (闪电) started a forest fire. She looked to her left and saw a hunter 4 his arrow (箭) pointing at her. To her right, she saw a hungry lion walking to her. 5 would she do She focused on (专注于) giving birth to a new life. Let me tell you what happened next.Lightning made the 6 blind (瞎). He released (释放) the arrow in the 7 direction (方向) and killed the lion. It started to rain heavily. The fire was slowly 8 by the rain. The deer gave birth to a healthy baby dear.In our life too, there are moments of choice when we are facing different situations (形势). Maybe we can 9 the deer. Just believe in 10 and do what we think is right.1.A.looked for B.found C.got D.saw2.A.seemed B.turned C.was D.became3.A.Luckily B.Quickly C.Suddenly D.Quietly4.A.with B.of C.for D.in5.A.How B.What C.When D.Why6.A.arrow B.lion C.deer D.hunter7.A.left B.right C.wrong D.opposite8.A.put on B.put up C.put out D.put away9.A.hear of B.hear from C.complain about D.learn from10.A.herself B.ourselves C.yourselves D.themselvesHollywood is one of the most famous places in the world. It is the 11 centre of the world. The reason 12 people go to Hollywood to made film is 13 . At first, people made films in New York on the east coast of the United States. But then they heard about Los Angeles where there are 350 days of sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much 14 place to work in. Also near Hollywood you can find mountains, sea and deserts. They didn’t have to travel far to make any sort of film.The first films were 15 . Today we still watch some of such comedies by Charles Chaplin. In the late 1920s came the talkies. In the 1930s, there were famous musicals and film. New film stars 16 .11.A.film B.shopping C.cultural D.financial12.A.what B.if C.how D.why13.A.its beauty B.its fame C.its centre D.the sun14.A.quieter B.better C.bigger D.cleaner15.A.colourful B.silent C.moving D.white and black16.A.born B.were gone C.came out D.lostThere is a special doctor at a hospital in France. People all call him “Doctor Peyo”. When people first met him there, they were 17 why a horse was working there.Peyo is 15 years old. His job is to make cancer patients (癌症病人) relaxed (放松) and happy. He usually stays 18 those who are at the end of life. You may ask, “ 19 can Peyo help the patients ” In fact, he does it with the help of Hassen Bouchakour. Hassen is Peyo’s trainer (培训师). At the hospital, Peyo tells his trainer which room he wants to 20 by stopping near or raising its leg towards it. “He seems to have the 21 to know who has cancer. I 22 ask him to do anything. He is the only one who decides,” Hassen says.Peyo 23 getting along with (与……相处) people and he is popular with everyone at the hospital. Roger was one of Peyo’s patients. He had only a few days to live 24 he was very sick. Peyo walked to him and gave him a 25 touch with his nose. It gave Roger much energy and helped him become brave for life. “Peyo is not only good for the patients but also good for 26 . When we feel hard at work, we are happy to know Peyo is here,” one of the doctors at the hospital said.17.A.excited B.surprised C.tired D.sad18.A.with B.away from C.out of D.into19.A.What B.Who C.How D.Where20.A.sell B.share C.clean D.enter21.A.age B.ability C.energy D.time22.A.never B.often C.usually D.always23.A.is sad about B.is afraid of C.is good at D.is worried about24.A.so B.but C.or D.because25.A.strange B.gentle C.rude D.quick26.A.her B.him C.you D.us通读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。Animals are our friends. We can find different 27 of animals in different places. It is Saturday today. Laura’s parents take her to the 28 near their home. Laura likes animals 29 . The monkeys from Africa are very cute. They jump and walk 30 two legs. The pandas from China are very cute. 31 they are kind of shy, so please be quiet. The lions and tigers are scary. They are 32 too. They sleep 20 hours a day. When you’re 33 animals, please don’t give food to them. It’s one of the 34 rules in the zoo. Laura 35 some photos of the animals. The family has a good time there. Zoos are always good places for children to learn 36 animals.27.A.kind B.animals C.some D.kinds28.A.zoo B.park C.supermarket D.school29.A.lots of B.a lot C.a lot of D.a lots of30.A.in B.under C.on D.of31.A.As B.Because C.So D.But32.A.lazy B.friendly C.smart D.cute33.A.to watch B.watching C.watches D.watched34.A.important B.more important C.importance D.most important35.A.takes B.makes C.draws D.puts36.A.of B.in C.about D.fromCan dogs and birds be friends Most people think they can’t be friends and dogs always 37 with birds, right You will be 38 when you see my dog and bird. They get along(相处) well. They 39 fight. They look like brother and sister. 40 can they be so nice to each other Maybe because I took them home when they were very 41 . They were both lonely when they moved into a new home, so they became friends. Of course, sometimes my dog is rude to the bird. Then I will be angry and 42 at him. At that time he will know he is 43 and will be kind again.People say birds often get ill when they are 44 dogs. My bird never gets ill because I keep both of them clean and take the dog to animal 45 often.I’m happy to have them as my pets. They make my home full of fun and 46 .37.A.play B.fight C.live D.study38.A.sad B.happy C.surprised D.angry39.A.usually B.seldom C.always D.often40.A.When B.What C.Where D.Why41.A.old B.tall C.young D.healthy42.A.laugh B.talk C.smile D.shout43.A.right B.late C.wrong D.free44.A.for B.between C.with D.about45.A.doctors B.teachers C.waiters D.students46.A.love B.food C.work D.troublePeople like dolphins(海豚)because they are lovely and clever. They have a(n) 47 IQ. Dolphins can “talk”. Scientists try to “talk” with dolphins, and the results(结果)make them 48 . They find dolphins 49 understand them so well. 50 animals enjoy playing, but dolphins like to make their games different. On a beautiful day in 1997, scientists on a beach 51 a little dog gong into the sea. They were surprised to see the dolphins come up to the dog and then start throwing it into the air. The dog 52 the “game” and kept playing with the dolphins for over an hour.Dolphins live in a very different world from 53 , but they are very good at our “IQ tests”. For example, a dolphin jumps 54 the water when he hears a whistle(哨声). He does this because he will get a fish 55 an award. However, there is 56 much to learn about these lovely friends. I believe that humans can get along with dolphins.47.A.interesting B.important C.usual D.amazing48.A.surprised B.bright C.different D.dangerous49.A.must B.may C.can D.should50.A.Few B.No C.Most D.None51.A.looked B.heard C.learnt D.watched52.A.disliked B.hated C.missed D.enjoyed53.A.theirs B.ours C.his D.mine54.A.into B.out of C.onto D.across55.A.with B.as C.for D.without56.A.still B.sometimes C.never D.seldom阅读下面短文,从每小题所给的 A、B、C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。Hey, everyone! I’m Amy. I like 57 very much. I think a good place to go on Sundays is the zoo. When you are 58 , you can go there with your parents or friends. In the 59 , there are many animals, like elephants, pandas, monkeys and tigers. Elephants 60 the biggest animals in the zoo. They have long 61 . They can help people 62 heavy work. So I like 63 a lot.My father is a 64 in Beijing Zoo. Many people 65 it every day. He tells them the rules (规则) of the zoo and 66 people think he is a responsible (负责的) worker in the zoo.57.A.vegetables B.chicken C.animals58.A.strong B.free C.nice59.A.zoo B.home C.school60.A.am B.is C.are61.A.necks B.noses C.legs62.A.do B.think C.call63.A.it B.those C.them64.A.worker B.farmer C.driver65.A.have B.visit C.go66.A.little B.much C.manyThe Greens have two sons. Their 67 are Nick and Jack. Aunt Tina 68 them at 782-0910 now. Nick answers the phone. “Hello This is Nick. 69 is that ”“This is Aunt Tina. Nick, can you tell me what your favorite color 70 I want to buy a 71 for you.” Aunt Tina says on the 72 . Nick says he likes 73 .“OK,” says Aunt Tina, “I see a jacket in the shop this morning, It’s 74 . I want to buy 75 . One is for you and one is for Jack. But I can’t decide the 76 . Now I know I will buy green ones.”“No, no, no...Aunt Tina, I like green but Jack 77 .” says Nick. “Oh What color does he like ” 78 Aunt Tina. “Black.”“Oh, you are 79 , but you are 80 , I see! I will buy a green one and a black one. See you 81 afternoon!” says Aunt Tina.67.A.boxes B.names C.families D.pictures68.A.calls B.sees C.e-mails D.finds69.A.What B.How C.Who D.Where70.A.be B.are C.am D.is71.A.book B.cup C.jacket D.hat72.A.radio B.TV C.plane D.phone73.A.green B.red C.black D.brown74.A.everywhere B.English C.next D.nice75.A.two B.three C.four D.five76.A.set B.color C.day D.head77.A.does B.doesn’t C.is D.isn’t78.A.asks B.spells C.thinks D.speaks79.A.cousins B.friends C.brothers D.sisters80.A.same B.difficult C.good D.different81.A.today B.the C.this D.hereTom was walking along the beach. When he looked down the beach, he saw a man moving like a 82 . He thought that someone was dancing on the beach. So he began to walk faster to catch up. But he was not dancing at all. He was picking up 83 and throwing them into the sea.He 84 the man and asked, “Good morning! What are you doing ”The young man looked up and 85 , “Throwing starfish into the sea. It’s low tide (落潮) now and all of these starfish were on the beach. If I don’t throw them , they will 86 .”“But, young man, you cannot 87 every starfish on the beach. You will 88 make it. Just give it up.”The young man 89 and continued to pick up another starfish and throw it into the 90 . Then he said, “It made a difference for that one!”Tom learnt that if each of us tries to do something, our world will be better. So he decided to be one of the 91 on the beach.82.A.snake B.superman C.dancer D.model83.A.starfish B.bottles C.stones D.fish-food84.A.flew to B.danced with C.walked to D.listened to85.A.cried B.laughed C.replied D.apologized86.A.return B.die C.sleep D.disappear87.A.touch B.kill C.see D.save88.A.never B.possibly C.finally D.soon89.A.woke up B.felt encouraged C.gave a smile D.became nervous90.A.boat B.sea C.sand D.box91.A.fishermen B.leaders C.helpers D.swimmersThere is a 92 near my house. I like to go there. In the zoo, we can see many 93 . There are pandas, giraffes, lions and so on(等等). I like elephants best and I think they are 94 and cute. Elephants are smart animals, too. They can play 95 soccer. They can 96 draw very well. They can walk for a long time and never 97 lost. They can remember places 98 food and water. But elephants are in great 99 . People cut down many trees so elephants are losing their homes. People also 100 elephants for their ivory. We must save the trees and not buy things 101 of ivory.92.A.park B.zoo C.library D.house93.A.books B.animals C.trees D.flowers94.A.friend B.boring C.friendly D.bad95.A./ B.the C.a D.an96.A.either B.too C.also D.so97.A.get B.do C.go D.are98.A.at B.with C.and D.for99.A.danger B.rule C.luck D.water100.A.save B.kill C.cut D.leave101.A.made B.making C.make D.makes参考答案:1.B 2.A 3.C 4.A 5.B 6.D 7.C 8.C 9.D 10.B【导语】本文介绍了一个鹿妈妈在分娩之际,遇到了危险情况,最终获救的事情。作者通过这个故事告诉我们在生活中要相信自己,坚持走自己的路。1.句意:她在河边发现了一片草地。looked for寻找;found发现;got得到;saw看见。根据“…a grass field near a river”可知,鹿妈妈发现了一片草地。故选B。2.句意:这看起来是个安全的地方。seemed似乎;turned转向;was是;became成为。seem to be“似乎,好像”。故选A。3.句意:突然,她开始感到疼痛。Luckily幸运地;Quickly快地;Suddenly突然地;Quietly安静地。根据“she began to feel pain”可知,这是突发情况,应该用suddenly。故选C。4.句意:她向左边望去,看见一个猎人用箭指着她。with和;of属于……的;for为了;in在……里面。根据“a hunter…his arrow”以及结合选项可知,此空应该用with表伴随。故选A。5.句意:她将会做什么?How怎样;What什么;When什么时候;Why为什么。根据下文“She focused on giving birth to a new life. Let me tell you what happened next.”可知,作者接下来将介绍鹿妈妈将做什么。故选B。6.句意:闪电把猎人弄瞎了。arrow箭;lion狮子;deer鹿;hunter猎人。根据“blind”可知,应该是猎人瞎了。故选D。7.句意:他把箭射错了方向,杀死了狮子。left左边;right右边;wrong错误的;opposite相反的。 根据“killed the lion”可知,猎人把箭射错了方向。故选C。8.句意:火被雨慢慢地浇灭了。put on穿上;put up张贴;put out熄灭;put away放好,抛弃。根据“The fire was slowly…by the rain.”可知,火被雨浇灭了。故选C。9.句意:也许我们可以向鹿学习。hear of听说;hear from收到……的来信;complain about抱怨;learn from向……学习。根据下文“Just believe in…and do what we think is right.”可知,这是我们从鹿妈妈的故事中学到的。故选D。10.句意:相信自己,做我们认为正确的事。herself她自己;ourselves我们自己;yourselves你自己;themselves他们自己。根据“believe in…and do what we think is right.”可知,应该是相信“我们自己”。故选B。11.A 12.D 13.D 14.B 15.B 16.C【导语】本文主要介绍了世界电影中心——好莱坞,以及电影的发展历程。11.句意:它是世界电影中心。film电影;shopping购物;cultural文化的;financial经济的。根据下文“people go to Hollywood to made film”及常识可知,好莱坞是世界电影中心。故选A。12.句意:人们去好莱坞拍电影的原因是太阳。what什么;if如果;how如何;why为什么。根据“The reason”可知,此处要用why;the reason why表示“之所以;为什么”。故选D。13.句意:人们去好莱坞拍电影的原因是太阳。its beauty它的美丽;its fame它的名声;its centre它的中心;the sun太阳。根据下文“But then they heard about Los Angeles where there are 350 days of sun every year.”可知,人们去好莱坞拍电影是因为太阳。故选D。14.句意:因为他们所有的电影都是在阳光下拍摄的,所以西海岸是一个更好的工作地点。quieter更安静的;better更好的;bigger更大的;cleaner更干净的。根据“As they made all the films by sunlight”可知,西海岸阳光充足,所有的电影都是在阳光下拍摄的,因此是一个更好的工作地点。故选B。15.句意:第一步电影是无声的。colourful多姿多彩的;silent无声的;moving动人的;white and black黑白的。根据“In the late 1920s came the talkies.”可知,第一步电影是无声的。故选B。16.句意:新的电影明星出现了。born出生;were gone走了;came out出现;lost失去。根据“In the 1930s, there were famous musicals and film.”可知,20世纪30年代,有著名的音乐剧和电影,电影明星也随之出现。故选C。17.B 18.A 19.C 20.D 21.B 22.A 23.C 24.D 25.B 26.D【导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了法国一家医院的一位“特殊的”医生。17.句意:当人们第一次在那里见到他时,他们很惊讶为什么有一匹马在那里工作。excited激动的;surprised惊讶的;tired疲惫的;sad难过的。根据“why a horse was working there.”可知,人们对一匹马在医院工作而感到惊讶。故选B。18.句意:他通常和那些将死之人在一起。with和;away from远离;out of缺少;into到……里面。根据“His job is to make cancer patients (癌症病人) relaxed (放松) and happy.”可知,他通常和将死之人“在一起”,stay with“和某人在一起”。故选A。19.句意:你可能会问,“贝约如何帮助病人?”what什么;who谁;how如何;where哪里。根据“he does it with the help of Hassen Bouchakour.”可知,此处询问的是方式,因此用how表示“怎样”。故选C。20.句意:在医院里,贝约通过停在病房附近或抬起腿来告诉他的教练他想进入哪个病房。sell卖;share分享;clean干净的;enter进入。根据选项和“room”可知,他想“进入”房间。故选D。21.句意:他似乎有能力知道谁得了癌症。age年龄;ability能力;energy能量;time时间;根据“He seems to have the...to know who has cancer.”可知,他似乎有“能力”知道谁得了癌症。故选B。22.句意:我从不要求他做任何事。never从不;often经常;usually通常;always总是。根据“He is the only one who decides”可知,我“从不”问他任何事。故选A。23.句意:贝约很善于与人相处,在医院里他很受大家的欢迎。is sad about对某事感到难过;is afraid of对某事感到害怕;is good at擅长;is worried about对某事感到担忧。根据“he is popular with everyone at the hospital”可知,他很“擅长”和人相处。故选C。24.句意:他病得很重,只能活几天了。so因此;but但是;or否则;because因为。根据“He had only a few days to live...he was very sick.”可知,前后为因果关系,因为他病得很重,所以只能活几天了,因此此处用because。故选D。25.句意:贝约走到他跟前,轻轻地碰了碰他的鼻子。strange奇怪的;gentle轻轻的;rude粗鲁的;quick迅速的。根据“It gave Roger much energy and helped him become brave for life.”以及上文对贝约的介绍可知,他“轻轻的”碰了碰他的鼻子。故选B。26.句意:贝约不仅对病人有好处,对我们也有帮助。her她;him他;you你;us我们。根据“When we feel hard at work, we are happy to know Peyo is here”可知,贝约对“我们”也有帮助。故选D。27.D 28.A 29.B 30.C 31.D 32.A 33.B 34.D 35.A 36.C【导语】本文主要讲述了周六劳拉的父母带她在去动物园看动物,详细介绍了动物园里的动物。27.句意:我们可以在不同的地方发现不同种类的动物。kind种类;animals动物;some一些;kinds种类。分析句子可知,此处使用kinds构成固定短语kinds of,表示“各种各样的”;different kinds of“不同种类的”。故选D。28.句意:劳拉的父母带她去了他们家附近的动物园。zoo动物园;park公园;supermarket超市;school学校。根据下文中关于动物的描述可知,父母带她去了动物园。故选A。29.句意:劳拉很喜欢动物。lots of 许多,相当于a lot of ,后接不可数名词或可数名词复数;a lot很多,副词;a lot of 许多,后接不可数名词或可数名词复数;a lots of错误格式。分析句子可知,此处修饰动词like作状语,应使用副词。故选B。30.句意:它们用两条腿跳跃和行走。in在……里;under在……下;on由……支撑;of……的。根据“two legs”可知,此处使用介词on符合语境,jump and walk on two legs“用两条腿跳跃和行走”。故选C。31.句意:但是它们有点害羞,所以请保持安静。As因为,表原因;Because因为,表原因;So所以,表结果;But但是,表转折。分析句子可知,“来自中国的熊猫非常可爱”与“它们有点害羞”上下文之间是转折关系。故选D。32.句意:它们也很懒惰。lazy懒惰的;friendly友好的;smart聪明的;cute可爱的。根据下文“They sleep 20 hours a day.”可知,它们每天睡20个小时。由此推断它们很懒惰,符合语境。故选A。33.句意:当你观看动物时,请不要给它们食物。to watch观看,动词不定式;watching观看,现在分词/动名词;watches观看,动词的第三人称单数形式;watched观看,动词过去式/过去分词。根据“When you’re...”可知,此处需使用现在分词,与前面的be动词are构成现在进行时。故选B。34.句意:这是动物园里最重要的规则之一。important重要的,形容词;more important更重要,比较级;importance重要性,名词;most important最重要的,最高级。分析句子可知,此处使用结构one of the+形容词最高级,表示“最……之一”。故选D。35.句意:劳拉拍了一些动物的照片。takes携带;makes制作;draws画;puts放。分析句子可知,此处使用动词takes与后面的photos构成固定搭配take photos,表示“拍照”。故选A。36.句意:动物园总是孩子们了解动物的好地方。of……的;in在……里;about关于;from来自。分析句子可知,此处使用介词about构成固定搭配learn about,表示“了解”。故选C。37.B 38.C 39.B 40.D 41.C 42.D 43.C 44.C 45.A 46.A【导语】本文主要讲述了作者家的狗与鸟不像大多数人所认为的那样很难成为朋友,他们不仅能够和平相处而且成为朋友。37.句意:大多数人认为他们不能成为朋友,狗总是会与鸟打架,对吗?play玩;fight打架;live生存;study学习。根据前文“Most people think they can’t be friends”可知,狗总是不能与鸟好好相处的。所以fight打架,符合语境。故选B。38.句意:当你看到我的狗与鸟时,你会感到惊讶。sad悲伤;happy高兴;surprised吃惊;angry生气。根据“They get along(相处) well.”可知,他们相处得好与平常的认知不同,别人会惊讶。故选C。39.句意:他们很少打架。usually通常;seldom很少;always总是;often经常。根据“They look like brother and sister.”可知,他们像兄妹,所以很少打架。故选B。40.句意:为什么他们能对彼此如此的友好?When当……时;What什么;Where哪里;Why为什么。根据“Maybe because I took them home when they were very”可知,下文解释了原因,所以前文应是问为什么。故选D。41.句意:可能因为当他们很幼小时,我把他们带回家。old年老;tall高;young年幼;healthy健康。根据下文“They were both lonely when they moved into a new home, so they became friends.”可推知,应是在年幼时,他们到了新家感觉孤单,所以后来成为朋友。故选C。42.句意:那么,我将会生气并向他大吼。laugh大笑;talk交流;smile微笑;shout大吼。根据前文“Then I will be angry ”可知,我生气必会大吼。故选D。43.句意:在那时,他知道他错了,并会再次友善。right对的;late迟到;wrong错误;free空闲。根据前文他做错事我向他大吼,可知,他知道自己错了。故选C。44.句意:人们说鸟会经常生病,当他们和狗一起的话。for因为;between在……之间;with和;about关于。根据“because I keep both of them clean and take the dog to animal often.”可知,鸟和狗在一起。故选C。45.句意:我的鸟从不生病因为我使他们保持干净,并经常带狗去动物医生那。doctors医生;teachers老师;waiters服务生;students学生。根据语境带狗经常去的,而且前文说为了鸟不生病,所以应是doctors医生。故选A。46.句意:他们使我的家充满了快乐和爱。love爱;food食物;work工作;trouble麻烦。根据前文“I’m happy to have them as my pets.”可知,我很开心有他们,是因为他们给家里带爱与乐趣。故选A。47.D 48.A 49.C 50.C 51.D 52.D 53.B 54.B 55.B 56.A【导语】本文介绍人们喜欢海豚,因为它们既可爱又聪明,有一个惊人的智商。海豚可以“说话”,可以很好地理解人们并与之交流。海豚生活在一个与我们完全不同的世界,我们仍然有很多方面要了解这些可爱的朋友。47.句意:它们有惊人的智商。interesting有趣的;important重要的;usual通常的;amazing惊人的。根据“Dolphins can “talk”.”可知,海豚有惊人的智商,故选D。48.句意:科学家们试图与海豚“交谈”,结果让他们感到惊讶。surprised惊讶的;bright明亮的;different不同的;dangerous危险的。根据“Scientists try to “talk” with dolphins, and the results make them...”可知,结果让他们感到惊讶,故选A。49.句意:他们发现海豚能很好地理解他们。must必须;may也许;can可以;should应该。根据“They find dolphins...understand them so well.”可知,海豚能很好地理解他们,故选C。50.句意:大多数动物喜欢玩耍,但海豚喜欢让它们的游戏与众不同。Few几乎没有;No没有;Most大多数;None没有。根据“...animals enjoy playing, but dolphins like to make their games different.”可知,大部分海豚喜欢玩耍,故选C。51.句意:1997年的一个美好的日子,沙滩上的科学家们看着一只小狗轰鸣着沉入大海。looked看;heard听见;learnt学习;watched观看。根据“scientists on a beach...a little dog gong into the sea”可知,看到小狗沉入大海,故选D。52.句意:狗狗很喜欢这个“游戏”,一直和海豚玩了一个多小时。disliked不喜欢;hated讨厌;missed思念;enjoyed欣赏。根据“The dog...the “game” and kept playing with the dolphins for over an hour.”可知,狗狗很喜欢这个“游戏”,故选D。53.句意:海豚生活在一个与我们截然不同的世界,但它们非常擅长我们的“智商测试”。theirs他们的;ours我们的;his他的;mine我的。根据“Dolphins live in a very different world from..., but they are very good at our “IQ tests”.”可知,与我们的作比较,故选B。54.句意:例如,海豚听到哨声就会跳出水面。into进入;out of离开;onto向……之上;across在……对面。根据“a dolphin jumps...the water when he hears a whistle”可知,听到哨声会跳出水面,故选B。55.句意:他这样做是因为他将得到一条鱼作为奖励。with和;as作为;for为了;without没有。根据“he will get a fish...an award”可知,得到一条鱼作为奖励,故选B。56.句意:然而,关于这些可爱的朋友还有很多要了解。still仍然;sometimes有时;never从不;seldom很少。根据“there is... much to learn about these lovely friends”可知,有很多值得我们去了解,故选A。57.C 58.B 59.A 60.C 61.B 62.A 63.C 64.A 65.B 66.C【导语】本文作者介绍了动物园和在动物园工作的爸爸。57.句意:我非常喜欢动物。vegetables蔬菜;chicken鸡肉;animals动物。根据“I think a good place to go on Sundays is the zoo.”可知作者喜欢的是动物。故选C。58.句意:当你有空的时候,你可以和你的父母或朋友一起去那里。strong强壮的;free免费的,空闲的;nice好的。根据“…you can go there with your parents or friends.”可知是空闲的时候和父母或朋友一起去动物园。故选B。59.句意:动物园里有很多动物,像大象、熊猫、猴子和老虎。zoo动物园;home家;school学校。根据“… there are many animals, like elephants, pandas, monkeys and tigers.”可知是在动物园。故选A。60.句意:大象是动物园里最大的动物。am主语是I;is主语是不可数名词或第三人称单数;are主语是复数或第二人称单数。主语“Elephants”是复数,be动词应用are。故选C。61.句意:它们有长的鼻子。necks脖子;noses鼻子;legs腿。根据“Elephants are the biggest animals in the zoo. They have long...”和常识可知大象的鼻子长。故选B。62.句意:他们可以帮助人们做繁重的工作。do做;think认为;call呼叫。根据“heavy work”可知是做繁重的工作。故选A。63.句意:所以我非常喜欢它们。it它;those那些;them它们。替代的是上文的复数名词“elephants”,故选them作宾语。故选C。64.句意:我父亲是北京动物园的一名工人。worker工人;farmer农民;driver司机。根据下文“…people think he is a responsible worker in the zoo.”可知,父亲是动物园的一名工人。故选A。65.句意:每天都有很多人来参观。have有;visit参观;go走。根据“Many people…it every day.”可知此处表示每天有很多人来参观动物园。故选B。66.句意:他告诉他们动物园的规则,许多人认为他是动物园里负责任的工人。little表示否定;much修饰不可数名词;many修饰可数名词复数。复数名词“people”前用形容词many。故选C。67.B 68.A 69.C 70.D 71.C 72.D 73.A 74.D 75.A 76.B 77.B 78.A 79.C 80.D 81.C【导语】本文讲述了尼克和杰克是兄弟俩。他们的姑妈蒂娜想要给他们买夹克衫,打电话询问他们喜欢什么颜色。67.句意:他们的名字是尼克和杰克。boxes盒子;names名字;families家庭;pictures图画。根据“Nick and Jack”可知,此处指的是名字,故选B。68.句意:蒂娜姑妈现在拨打782-0910找他们。calls打电话;sees看见;e-mails发电子邮件;finds找到。根据“782-0910”可知,此处指打电话。故选A。69.句意:你是谁?What什么;How如何;Who谁;Where哪里。根据“This is Aunt Tina.”可知,此处是打电话用语,询问是谁,故选C。70.句意:尼克,你能告诉我你最喜欢的颜色是什么?be是,是动词原形;are是,主语是you或复数形式;am是,主语是I;is是,主语是第三人称单数形式。主语your favorite color是第三人称单数,因此谓语用第三人称单数形式,故选D。71.句意:我想给你买一件夹克衫。book书;cup杯子;jacket夹克衫;hat帽子。根据后文的“I see a jacket in the shop this morning.”可知,想要给他买一件夹克衫,故选C。72.句意:蒂娜姑妈在电话上说。radio收音机;TV电视;plane飞机;phone电话。根据前文的“Nick answers the phone”可知,此处表示她在电话上说,故选D。73.句意:尼克说他喜欢绿色。green绿色;red红色;black黑色;brown棕色。根据后文的“No, no, no…Aunt Tina, I like green but Jack…”可知,尼克喜欢绿色,故选A。74.句意:它是非常漂亮的。everywhere到处;English英语;next下一个;nice美好的,漂亮的。根据后文的“I want to buy…”可知,她想要买夹克衫,因此认为夹克衫漂亮,故选D。75.句意:我想买两件。two二;three三;four四;five五。根据后文的“One is for you and one is for Jack.”可知,一件给你,一件给杰克,因此她想要买两件,故选A。76.句意:但是我无法决定颜色。set布置;color颜色;day日子;head头。根据前文的“Nick, can you tell me what your favorite color… ”可知,她询问尼克最喜欢什么颜色,因此表示她无法决定买什么颜色的夹克衫,故选B。77.句意:蒂娜姑妈,我喜欢绿色,但是杰克不喜欢。does肯定形式;doesn’t否定形式;is是;isn’t不是。连词but前后表示转折关系,but前表示我喜欢绿色,but后表示杰克不喜欢,like是实义动词,代指实义动词的一般现在时,用助动词do或does,此处是第三人称单数的否定形式用doesn’t,故选B。78.句意:蒂娜姑妈问:“哦?他喜欢什么颜色?”asks问;spells拼写;thinks认为;speaks讲。根据“What color does he like ”可知,此处表示询问,故选A。79.句意:哦,你们是兄弟,但是你们是不同的。cousins堂兄弟;friends朋友;brothers兄弟;sisters姐妹。根据前文的“The Greens have two sons. Their…are Nick and Jack.”可知,尼克和杰克是格林家的儿子,因此他们是兄弟,故选C。80.句意:哦,你们是兄弟,但是你们是不同的。same相同的;difficult困难的;good好的;different不同的。根据上文可知,两个人喜欢不同的颜色,因此两兄弟是不同的。故选D。81.句意:今天下午见!today今天,名词;the这/那,冠词;this这个,指示代词;here这里,地点副词。指今天下午,用this afternoon。故选C。82.C 83.A 84.C 85.C 86.B 87.D 88.A 89.C 90.B 91.C【导语】本文讲述了Tom受海滩上年轻人的启发,也决定成为海滩上的一员,为改善世界做出自己的贡献。82.句意:当他顺着海滩往下看时,他看到一个人像跳舞的人一样在移动。snake蛇;superman超人;dancer舞者;model模型。根据“He thought that someone was dancing on the beach.”可知,在沙滩上跳舞所以像舞者,故选C。83.句意:他把海星捡起来扔到海里。starfish海星;bottles瓶子;stones石头;fish-food鱼类食品。根据下文“Throwing starfish into the sea.”可知,年轻人在捡海星,故选A。84.句意:他走到那个男人面前问道。flew to飞往;danced with共舞;walked to步行;listened to听。根据“Good morning! What are you doing ”可知,Tom走到年轻人面前进行交谈,故选C。85.句意:年轻人抬头回答。cried哭;laughed大笑;replied回复;apologized道歉。根据“Throwing starfish into the sea....”可知,年轻人回答Tom的问话,故选C。86.句意:如果我不扔,它们就会死。return返回;die死亡;sleep睡觉;disappear消失。根据“Throwing starfish into the sea. It’s low tide (落潮) now and all of these starfish were on the beach. If I don’t throw them , they will...”可知,退潮后海星在沙滩上会死掉,故选B。87.句意:但是,年轻人,你不可能拯救海滩上的每一只海星。touch接触;kill杀死;see看见;save节省,挽救。根据“Just give it up.”可知,Tom劝年轻人放弃是因为他觉得年轻人不可能拯救沙滩上的每一只海星,故选D。88.句意:你永远做不到。never永不;possibly可能;finally最终;soon不久。根据“But, young man, you cannot save every starfish on the beach.”可知,Tom认为年轻人不可能拯救海滩上的每一只海星,认为他永远做不到,故选A。89.句意:年轻人笑了笑,继续捡起另一只海星扔到海里。woke up叫醒;felt encouraged受鼓舞;gave a smile微笑;became nervous紧张。根据“The young man...and continued to pick up another...”可知,年轻人微笑着回答Tom的问题,故选C。90.句意:年轻人笑了笑,继续捡起另一只海星扔到海里。boat小船;sea海洋;sand沙滩;box箱子。根据上文“He was picking up starfish and throwing them into the sea.”可知,年轻人把海星扔向海里,故选B。91.句意:所以他决定成为海滩上的帮手之一。fishermen渔民;leaders领导者;helpers帮手;swimmers游泳者。根据“Tom learnt that if each of us tries to do something, our world will be better.”可知,Tom了解到,如果我们每个人都努力做点什么,我们的世界就会变得更好。推测Tom会成为海滩上的帮手之一,故选C。92.B 93.B 94.C 95.A 96.C 97.A 98.B 99.A 100.B 101.A【导语】本文讲述了家附近的一个动物园里的大象,列举了大象的各种能力,呼吁人们不要买象牙制品,保护大象。92.句意:在我家附近有个动物园。park公园;zoo动物园;library图书馆;house房子。根据第三句话“in the zoo”可知,“我”家附近有个动物园。故选B。93.句意:在动物园,我们可以看到很多动物。books书;animals动物;trees树;flowers花。根据下文“pandas, giraffes, lions and so on”可知,它们全是动物。故选B。94.句意:我最喜欢大象,我认为它们友善可爱。friend朋友;boring无聊的;friendly友善的;bad坏的。根据“I like elephants best”可知,作者对大象的情感是正面的,积极的,且根据“…and cute”可知,横线上应当用形容词。故选C。95.句意:它们可以踢足球。/不填;the定冠词,表特指;a不定冠词,表泛指;an不定冠词,表泛指。球类运动的名词前不加冠词,play soccer“踢足球”。故选A。96.句意:它们也能画得很好。either也,用于否定句句末;too也,常用于肯定句句末;also也,用于肯定句句中;so如此。根据前面提到大象很聪明,它们可以踢足球,可以知道此处说的是它的另一种能力;此空位于肯定句句中,应用also。故选C。97.句意:它们可以走很长的时间且不会迷路。get变得;do做;go去;are是。固定短语“get lost”表示“迷路”。故选A。98.句意:它们可以记住有水和食物的地方。at在;with带有;and和;for为了。此处应用with引导介词短语作定语修饰名词places,意为“有水和食物的地方”。故选B。99.句意:但是大象处于极大的危险中。danger危险;rule规则;luck运气;water水。固定短语“be in danger”表示“处于极大危险中”;且由下文“People cut down many trees so elephants are losing their homes.”可知人们砍伐树木,使得大象失去了生存的家园,因此大象处于危险中。故选A。100.句意:人们也为了象牙而猎杀大象。save拯救;kill杀死;cut切;leave离开。根据上文说大象濒临灭绝,可知人们会杀掉大象取象牙。故选B。101.句意:我们必须保护树木,不要购买象牙制品。made过去分词;making动名词;make动词原形;makes动词第三人称单数。此处用动词的过去分词作后置定语,(be) made of“由……制成”。故选A。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览