资源简介 安庆二中高二10月阶段考试英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1. Where does the conversation probably take place A. At home. B. At a hotel. C. In a computer room.2. What are the speakers doing A. Saying goodbye to each other. B. Talking about the family. C. Visiting their friends.3. What does the man want to do A. Write an article. B. Borrow the newspaper. C. Interview the singers.4. Where is the man probably going to work A. In a university. B. At a hairdresser’s. C. In a clothing store.5. What are the speakers talking about A. How to help the man’s sister look thinner.B. The dressing style of the man’s sister.C. Whether the man’s sister is on a diet.第二节 (共15小题: 每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man do in the sports center last week A. He played table tennis. B. He played basketball. C. He had a swim.7. When will the speakers go to the sports center A. Next Wednesday. B. Next Thursday. C. Next Friday.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the probable relationship between the speakers A. Workmates. B. Schoolmates. C. Relatives9. How does the man find the woman’s tripA. Hard. B. Expensive. C. Relaxed.10. What does the man decide to do on holiday at last A. Lie on the beach. B. Go swimming C. Stay at home.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman think of the translator at first A. Beautiful. B. Common. C. Amazing.12. What language can you find in the translator A. Italian. B. Russian. C. Japanese13. What is the woman dissatisfied with about the product A. Its size B. Its price. C. Its design.听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the show mainly about A. Funny stories happening to some close friends.B. American culture, mainly the coffee culture.C. The success of several boys and girls15. How long did the show last A. About three years. B. About six years. C. About ten years.16. What will the speakers probably do next A. Go to the Central Perk.B. Open a coffee shop together.C. Enjoy the show at the woman’s place.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Hope A. A poem. B. A book. C. A painting.18. Who is Danny A. Billie’s daughter. B. Billie’s mother. C. Billie’s teacher.19. When was B Kinder Day first celebrated A. In May 2016. B. In May 2018. C. In June 2018.20. What does B Kinder Day want children to know A. Everyone can make a difference.B. Actions speak louder than wordsC. Kind words are the music of the world第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APrograms from the Pierson Library Dinoman Visits Today: The Shelburne Town Gym will be filled by huge dinosaurs at 1:00 pm. Learn about these animals that once walked on the earth during a visit by Dinoman on Thursday, July 5.Book Discussion: The book group for men meets at La Villa at 7:30 pm on July 5 to discuss Manhattan Beach by Jennifer Egan. Join Andrew Everett for reading and discussing the book as well as enjoying cookies and drinks.Family Free Help: Volunteer John Kelley is in the library on Wednesday afternoons. Have John help you learn how to find out your family trees using the library.Summer Study Programme: Kids need to keep a reading record to keep track of the number of pages read through August 16 at 8:00 pm. The student with the highest page count will take home a $50 gift card for the Flying Pig Bookstore.Musical Story Time: Get ready for a guitar concert at 10:30 am on July 7. Music teacher Sue Rule leads a morning of music and stories with the guitar concert. For ages 3 and up. Guitars are provided.Special Programmes: Some special programmes include Field Days at 1: 00 pm on August 12and the Teddy Bear Picnic at 10: 30 am on August 14. The library is also preparing for its move to the Shelburne Field House on Athletic Drive on August 16 ahead of the library rebuilding project. The library will be closed during the move.1. What can visitors do in Dinoman Visits Today A. Watch animals on the earth. B. Find out their family trees.C. Learn about dinosaurs. D. Visit a writer named Jennifer Egan.2. What do we know about Special Programmes A. They include a guitar concert. B. They will take place in August.C. They include a course on buildings. D. They will take place after the library rebuilding project.3. Which programmes are related to reading A. Family Tree Help and Musical Story Time.B. Dinoman Visits Today and Book Discussion.C. Book Discussion and Summer Study Programme.D. Summer Study Programme and Musical Story Time.BMiles away from home, senior Nanuka Dudashvili notices the heat of the Texas as she waits for her host family. Dudashvili thinks about what they will be like and what being an exchange student will bring her later in life.On Sept. 11, Dudashvili arrived in the U.S. as a foreign exchange student from the Republic of Georgia. She wanted to participate in the foreign exchange program because it’s her last chance to get involved this year. “I think everybody’s exchange family is different because it depends on what kind of school, what state, and what kind of host family you have,” Dudashvili said.Dudashvili was used to how close everything was in her hometown but coming to the U.S., she realized the distance of everything around her. She came from a small country between Asia and Europe, where the schools were smaller and the classes they teach were different. When she first started school in the U.S., she noticed the size and friendly environment of the buildings. “I was amazed by the school. I was actually walking with a map all week,” Dudahuili said.It wasn’t hard for her to get comfortable in a new place for her classmates made her experience in the U.S. more enjoyable. Dudashvili’s host parents also helped her develop some of her favorite experiences. One of them being New Year’s since in the Republic of Georgia they don’t observe Christmas, her host parents celebrated all of the traditions for the holidays.However, things can turn out a little bumpy sometimes. A challenge Dudashvili faced as an exchange student was the use of technology in classrooms. Sometimes she would take twice the amount of time submitting assignments on an electronic device than she did writing them by hand.Dudashvili believes being a foreign exchange student has completely changed her life because it has helped her grow as a person. “I always wanted to change something in my life and I felt like this was the best thing to do, Dudashvili said, gave me everything and meant lot to me.”4. Why did Dudashvili want to take part in the program A. Because she loves the heat of Texas.B. Because she wants to leave her hometown.C. Because she is quite familiar with her host family.D. Because she doesn’t want to miss out on the opportunity.5. What do we know about Dudashvili’s new school A. It requires students to take a map.B. It’s huge and has many buildings.C. It’s miles away from where she lives.D. It has smaller classes than those in Georgia.6. What can we learn from Paragraph 4 A. She gets homesick sometimes.B. She is fond of religious traditions.C. She experiences severe cultural shock.D. She gets on well with her friends from school.7. What does the underlined word “bumpy” in Paragraph 5 mean A. Tough. B. Opposite. C. Dull. D. Plain.CIn the past few decades, the way we shop has changed dramatically. We used to buy our goods in traditional shops. Now, customers are increasingly buying online, where they can order whatever they want directly to their door with the click of a mouse. As companies race to improve their Internet shopping experience, the trend towards shopping online is predicted to continue.Most people commonly think that online shopping is better than in-store shopping. After all, an online store does not use the electricity that a traditional store might use and it doesn't require the customer to drive anywhere. So you would think the carbon savings must be significant.Take the typical home delivery round in the UK, for example. Supermarket drivers often do 120 deliveries on an 80-kilometre round, producing 20 kilograms of CO2 in total. In contrast, a 21-kilometre drive to the store and back for one household would produce 24 times more CO2! However, the reality is slightly more complex than that. Many home deliveries fail the first time and the driver has to make a second or third attempt to deliver the purchase.The carbon footprint also goes up if the customer chooses to return the item. A study in Germany shows that as many as one in three online purchases are returned. According to another study, merchandise(商品)worth nearly $326 million is returned each year in the USA. Two billion kilograms of this ends up in landfill(垃圾填埋池), leading to 133 tons of CO2 being released.When we take all these factors into consideration, we realize that online shopping isn't necessarily as green as people might think. There is some positive news, as various online retailers(零售商)are starting to lower their carbon footprint by turning to electric delivery vehicles. However, the question of how to deal with returns efficiently and without waste is a challenge that many companies have not wanted to face, but they have to shoulder responsibilities.8. What is a common belief about online shopping according to the text A. It increases companies' pressure.B. It costs less than in-store shopping.C. It is more environmentally-friendly.D. It improves customers' shopping experience.9. The data in Paragraph 3 and Paragraph 4 mainly shows that ________.A. online shopping is sometimes inconvenientB. some online items are actually of poor qualityC. customers should think twice before shoppingD. online shopping may cause much carbon footprint10. How do online retailers try to reduce carbon footprint A. By cutting the distance of delivery. B. By using a greener way of delivery.C. By choosing to sell electric vehicles. D. By recycling their customers' returns.11 What is the passage mainly about A. Online shopping has bad impacts on the environment.B. The trend towards shopping online will continue.C Online companies cause much carbon footprint.D. Online shopping is greener than in-store shopping.DLong after the coronavirus pandemic is declared over, another health plight(困境) could take its place: a mental health crisis, experts have warned. But according to a new study, practicing yoga may help to reduce the blues, at least somewhat.Researchers with the University of South Australia, in a partnership with the Federal University of Santa Maria, UNSW Sydney, Kings College London, and Western Sydney University, conducted what is said to be the first “world study” on the mental health benefits of practicing yoga.In a meta-analysis of 180 studies across six countries that involved some 1,080 participants-all of whom had a “formal diagnosis of a mental disorder, including depression and anxiety,” according to news release on the findings-researchers found that the participants’ mental health improved with “movement-based yoga,” with the benefits “being incremental(递增的) with the amount of yoga they practiced,” they said.Movement-based yoga was defined by the researchers as “any form of yoga where participants are physically active at least 50 percent of the time, that is, forms of yoga that emphasize holding poses and flowing through series of poses,” according to the news release.“As self-isolation continues and people find themselves working from home and unable to physically catch up with their friends and family, we’re likely to see more people feel lonely and disconnected,” said lead researcher and University of South Australia Ph.D. candidate Jacinta Brinsley, in a statement. “Exercise has always been a great strategy for people struggling with these feelings as it boosts both mood and health. But as gyms and exercise classes of all kinds are now closed — even jogging with a friend is strongly discouraged — people are looking for options, and this is where yoga can help.”Our research shows that movement-based yoga improved symptoms of depression(or improved mental health) for people living with a range of mental health conditions, including anxiety, post-traumatic(创伤后) stress and major depression. “So, it’s very good news for people struggling in times of uncertainty,” Brinsley added.12. Why did the scientists conduct the research A. To call on more people to practice yoga.B. To test the seriousness of the mental health crisis.C. To find out the effects of practicing yoga on mental health.D. To warn people of the potential risk caused by the pandemic.13. What can we learn about movement-based yoga A. It demands high accuracy of poses.B. It requires participants to move constantly.C. It stresses the flow through poses after poses.D. It makes up 50 percent of the time people spend on exercising.14. Why are people turning to yoga according to Jacinta Brinsley A. They struggle with the strategy to exercise.B. They grow tired of jogging with their friends.C. They are too depressed to make other choices.D. Routine exercise is not accessible for the moment.15. What is the best title for this text A. Breakthrough in Times of UncertaintyB. Yoga Helps Coronavirus-related DepressionC. How to Defeat Depression During the PandemicD. Benefits of Practicing Yoga on a Regular Basis第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Habits to be a highly effective studentSome students are able to get straight A’s and at the same time serve as the president of three clubs. However, some students struggle to keep their GPA (Grade-Point Average) above a 3.0. ___16___ Although it’s true that everyone’s IQ is different, good study habits are very important. Here’re several habits you should adopt to get good grades.___17___ If you haven’t had a planner (规划薄), get one. Many people use their computers and smartphones to make a schedule. The problem with that approach is that they are major distractions. Instead, get an old-fashioned paper and pen planner.Create a weekly schedule. ___18___ Include time that will be spent eating, sleeping and doing anything not related to school work. That way you know exactly how much you can accomplish each day.Take frequent, short breaks. Taking a break from studying for 15 minutes every hour will help keep you refreshed. ___19___ If you don’t take a break, you may find yourself daydreaming or even falling asleep. Take some time for some water, a snack or a quick chat with a friend.Take care of yourself. During final exam week, it is common for students to fall behind on sleep and meals. Make sure you get a good night’s sleep and have regular meals. Studying while hungry or sleepy is ineffective and will slow you down in the long run. Also try to make time for friends and family. ___20___A. Keep things organized.B. Keep away from your computers.C. Of course, not everyone needs breaks.D. Our brains are not meant to work for hours nonstop.E. Having a good support system will help with all the stress.F. And they seem to spend all of their time in studying.G. Then under each day, make a list of things to do each hour.第三部分 语言知识运用 (共两节,满45分)第一节完型填空 (共20小题: 每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、 B. C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The stage lights dimmed, and I took a quick look from behind the heavy black curtains into the audience. ___21___ by the lights, I quickly pulled back. It seemed that a great number of eyes were looking at me. I took a deep ___22___ as the music of my dance began to play. I entered the stage and began my ___23___, the graduation test of the classical Indian dance.After a decade of learning this art form, I had ___24___ been considered ready to take on the most difficult act. The test is the most important ___25___ in my life as a lot of effort has been put into making it a ___26___.The performance is undertaken only by the most ___27___ and determined students. It is a difficult process that requires much ___28___. For more than six months, I spent two to three hours every day ___29___ these dances. Many times, I ____30____ myself to my physical and mental breaking point, but still I would not stop. I could not give up. There was always so much more to do and so much more to ____31____.I ____32____ a lot about myself in those tiring hours. I learned that I was far too ____33____ to give up, and I was too proud to prove myself ____34____ after I had set an unrealistic goal. Even with physical pain and mental ____35____ I forced myself to ____36____ my expectations. Even when I was at the end of my ____37____, there was always something driving me on, forcing me not to give up.Fortunately, I made it. What I had done ____38____ the success. It was in those hours that I learned what a dancer ____39____ is. That period of time was evidence that I could ____40____ something I set out to do.21. A. Lit B. Blinded C. Shocked D. Warmed22. A. breath B. rest C. thought D. sorrow23. A. career B. attempt C. performance D. response24. A. occasionally B. finally C. easily D. desperately25. A. time B. dance C. event D. problem26. A. success B. truth C. symbol D. mark27. A. beautiful B. intelligent C. considerate D. focused28. A. talent B. commitment C. strength D. organization29. A. recording B. practicing C. designing D. discussing30. A. addicted B. treated C. pushed D. applied31. A. reflect B. research C. forget D. learn32. A. discovered B. devoted C. controlled D. shared33. A. brilliant B. brave C. stubborn D. discouraged34. A. careless B. nervous C. frightened D. wrong35 A. function B. level C. action D. stress36. A. live up to B. come up with C. put up with D. give in to37. A. preparation B. limit C. purpose D. destination38. A. expanded B. increased C. deserved D. exposed39. A. completely B. chiefly C. originally D. truly40. A. achieve B. supply C. change D. explain第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。John Snow was a famous doctor in London, who was so expert ____41____ he attended Queen Victoria as her personal physician. But he was famous for defeating “King Cholera”. Cholera was a ____42____ (dead) disease and neither its cause nor its cure was understood. John Snow wanted to face the challenge and solve ____43____ problem. He suspected that people ____44____ (absorb) this disease into their bodies with their meals. So ____45____ another severe outbreak hit London, he began his enquiry. He found that many victims linked to the outbreak ____46____ (be) near the water pump, so he had the handle ____47____ (remove). Soon afterwards the disease slowed down. He drew the ____48____ (conclude) that the polluted water was ____49____ (blame). The water companies were instructed not to expose people ____50____ polluted water any more. Finally King Cholera was defeated.第四部分 写作 (共两节,满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号 (^),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线 (\) 划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者 (从第11处起) 不计分。Of all my teachers, Mr. Jenkins is the one which impresses me most. Though he is 34, he looks very young for his age. And he’s one of the most popular teacher in our paring with other teachers, Mr. Jenkins pays more attention to his ways of teaching He tries various of ways to make his classes lively and interestingly. In his opinion, we should not only know “what”, and also understand “why”. So, instead of giving us answers immediately, he inspired us to think by ourselves whenever he puts forward questions. With her help, we’ve learned how to analyze and settle problems. Even the students who previously lacked confidence now take active part in his class. We all appreciate that he has done for us.第二节 书面表达 (满分25分)52. 某校英文报社开设了一个专栏Green Living。本期话题是如何建设绿色校园,请你以“How to create a green campus”为题,用英语写一篇短文,谈一些自己的看法。内容要点包括:1.简述校园环境现状;2.建设绿色校园的具体建议 (不少于两点)。_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________听力答案:1-5 BABAC 6-10 ACBAC 11-15 CABAC 16-20 CBBCA安庆二中高二10月阶段考试英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C.1. Where does the conversation probably take place A. At home. B. At a hotel. C. In a computer room.2. What are the speakers doing A. Saying goodbye to each other. B. Talking about the family. C. Visiting their friends.3. What does the man want to do A. Write an article. B. Borrow the newspaper. C. Interview the singers.4. Where is the man probably going to work A. In a university. B. At a hairdresser’s. C. In a clothing store.5. What are the speakers talking about A. How to help the man’s sister look thinner.B. The dressing style of the man’s sister.C. Whether the man’s sister is on a diet.第二节 (共15小题: 每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man do in the sports center last week A. He played table tennis. B. He played basketball. C. He had a swim.7. When will the speakers go to the sports center A. Next Wednesday. B. Next Thursday. C. Next Friday.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the probable relationship between the speakers A. Workmates. B. Schoolmates. C. Relatives9. How does the man find the woman’s tripA. Hard. B. Expensive. C. Relaxed.10. What does the man decide to do on holiday at last A. Lie on the beach. B. Go swimming C. Stay at home.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman think of the translator at first A. Beautiful. B. Common. C. Amazing.12. What language can you find in the translator A. Italian. B. Russian. C. Japanese13. What is the woman dissatisfied with about the product A. Its size B. Its price. C. Its design.听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the show mainly about A. Funny stories happening to some close friends.B. American culture, mainly the coffee culture.C. The success of several boys and girls15. How long did the show last A. About three years. B. About six years. C. About ten years.16. What will the speakers probably do next A. Go to the Central Perk.B. Open a coffee shop together.C. Enjoy the show at the woman’s place.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is Hope A. A poem. B. A book. C. A painting.18. Who is Danny A. Billie’s daughter. B. Billie’s mother. C. Billie’s teacher.19. When was B Kinder Day first celebrated A. In May 2016. B. In May 2018. C. In June 2018.20. What does B Kinder Day want children to know A. Everyone can make a difference.B. Actions speak louder than wordsC. Kind words are the music of the world第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APrograms from the Pierson Library Dinoman Visits Today: The Shelburne Town Gym will be filled by huge dinosaurs at 1:00 pm. Learn about these animals that once walked on the earth during a visit by Dinoman on Thursday, July 5.Book Discussion: The book group for men meets at La Villa at 7:30 pm on July 5 to discuss Manhattan Beach by Jennifer Egan. Join Andrew Everett for reading and discussing the book as well as enjoying cookies and drinks.Family Free Help: Volunteer John Kelley is in the library on Wednesday afternoons. Have John help you learn how to find out your family trees using the library.Summer Study Programme: Kids need to keep a reading record to keep track of the number of pages read through August 16 at 8:00 pm. The student with the highest page count will take home a $50 gift card for the Flying Pig Bookstore.Musical Story Time: Get ready for a guitar concert at 10:30 am on July 7. Music teacher Sue Rule leads a morning of music and stories with the guitar concert. For ages 3 and up. Guitars are provided.Special Programmes: Some special programmes include Field Days at 1: 00 pm on August 12and the Teddy Bear Picnic at 10: 30 am on August 14. The library is also preparing for its move to the Shelburne Field House on Athletic Drive on August 16 ahead of the library rebuilding project. The library will be closed during the move.1. What can visitors do in Dinoman Visits Today A. Watch animals on the earth. B. Find out their family trees.C. Learn about dinosaurs. D. Visit a writer named Jennifer Egan.2. What do we know about Special Programmes A. They include a guitar concert. B. They will take place in August.C. They include a course on buildings. D. They will take place after the library rebuilding project.3. Which programmes are related to reading A. Family Tree Help and Musical Story Time.B. Dinoman Visits Today and Book Discussion.C. Book Discussion and Summer Study Programme.D. Summer Study Programme and Musical Story Time.【答案】1. C 2. B 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Pierson图书馆的一系列活动和安排,包括恐龙展览、书籍讨论会、家庭历史研究帮助、夏季阅读计划、音乐故事时间和特殊项目等。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段“Programs from the Pierson Library Dinoman Visits Today: The Shelburne Town Gym will be filled by huge dinosaurs at 1:00 pm. Learn about these animals that once walked on the earth during a visit by Dinoman on Thursday, July 5.(今天的恐龙参观:谢尔本镇体育馆将在下午1点被巨大的恐龙填满。在周四,7月5日的恐龙参观期间了解这些曾经在地球上行走的动物。)”可知,人们在恐龙参观日可以了解这些曾经在地球上行走的动物。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Special Programmes: Some special programmes include Field Days at 1: 00 pm on August 12and the Teddy Bear Picnic at 10: 30 am on August 14. The library is also preparing for its move to the Shelburne Field House on Athletic Drive on August 16 ahead of the library rebuilding project. The library will be closed during the move.(特别项目:一些特别节目包括8月12日下午1时的野外活动和8月14日上午10时30分的泰迪熊野餐。在图书馆重建工程之前,图书馆也在准备于8月16日搬到位于Athletic Drive的shelburn Field House。图书馆在搬迁期间将关闭。)”可知,该特别项目是在八月份进行。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章第二段“Book Discussion: The book group for men meets at La Villa at 7:30 pm on July 5 to discuss Manhattan Beach by Jennifer Egan. Join Andrew Everett for reading and discussing the book as well as enjoying cookies and drinks.(书籍讨论:7月5日晚上7:30,男士读书小组在La Villa聚会,讨论Jennifer Egan的《曼哈顿海滩》。加入Andrew Everett阅读和讨论这本书,以及享受饼干和饮料。)”以及文章第四段“Summer Study Programme: Kids need to keep a reading record to keep track of the number of pages read through August 16 at 8:00 pm. The student with the highest page count will take home a $50 gift card for the Flying Pig Bookstore.(暑期学习计划:截止到8月16日晚上8点,孩子们需要做一个阅读记录来记录阅读的页数。页数最高的学生将获得一张价值50美元的飞猪书店礼品卡。)”可知,这两个项目:Book Discussion和Summer Study Programme和阅读有关。故选C。BMiles away from home, senior Nanuka Dudashvili notices the heat of the Texas as she waits for her host family. Dudashvili thinks about what they will be like and what being an exchange student will bring her later in life.On Sept. 11, Dudashvili arrived in the U.S. as a foreign exchange student from the Republic of Georgia. She wanted to participate in the foreign exchange program because it’s her last chance to get involved this year. “I think everybody’s exchange family is different because it depends on what kind of school, what state, and what kind of host family you have,” Dudashvili said.Dudashvili was used to how close everything was in her hometown but coming to the U.S., she realized the distance of everything around her. She came from a small country between Asia and Europe, where the schools were smaller and the classes they teach were different. When she first started school in the U.S., she noticed the size and friendly environment of the buildings. “I was amazed by the school. I was actually walking with a map all week,” Dudahuili said.It wasn’t hard for her to get comfortable in a new place, for her classmates made her experience in the U.S. more enjoyable. Dudashvili’s host parents also helped her develop some of her favorite experiences. One of them being New Year’s since in the Republic of Georgia they don’t observe Christmas, her host parents celebrated all of the traditions for the holidays.However, things can turn out a little bumpy sometimes. A challenge Dudashvili faced as an exchange student was the use of technology in classrooms. Sometimes she would take twice the amount of time submitting assignments on an electronic device than she did writing them by hand.Dudashvili believes being a foreign exchange student has completely changed her life because it has helped her grow as a person. “I always wanted to change something in my life and I felt like this was the best thing to do, Dudashvili said, gave me everything and meant lot to me.”4. Why did Dudashvili want to take part in the program A. Because she loves the heat of Texas.B. Because she wants to leave her hometown.C. Because she is quite familiar with her host family.D. Because she doesn’t want to miss out on the opportunity.5. What do we know about Dudashvili’s new school A. It requires students to take a map.B. It’s huge and has many buildings.C. It’s miles away from where she lives.D. It has smaller classes than those in Georgia.6. What can we learn from Paragraph 4 A. She gets homesick sometimes.B. She is fond of religious traditions.C. She experiences severe cultural shock.D. She gets on well with her friends from school.7. What does the underlined word “bumpy” in Paragraph 5 mean A. Tough. B. Opposite. C. Dull. D. Plain.【答案】4. D 5. B 6. D 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了来自格鲁吉亚的交换生Nanuka Dudashvili在美国的生活。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“She wanted to participate in the foreign exchange program because it’s her last chance to get involved this year.(她想参加这个海外交流项目,因为这是她今年最后一次参加的机会了)”可知,Nanuka Dudashvili想参加这个项目的原因是因为这是她最后一次参加的机会了。即她不想放弃这次机会。故选D。【5题详解】推理判断题。根据文章第三段“When she first started school in the U.S., she noticed the size and friendly environment of the buildings. I was amazed by the school. I was actually walking with a map all week(当她刚开始在美国上学时,她注意到建筑的大小和友好的环境。学校让我很惊讶。我整个星期都在带着地图行走)”可知,Nanuka Dudashvili在学校行走时需要地图进行导航同时也会注意到周围的建筑。由此推知,Nanuka Dudashvili的学校很大并且也很多有建筑。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段第一句“It wasn’t hard for her to get comfortable in a new place, for her classmates made her experience in the U.S. more enjoyable.(对她来说,在一个新地方适应起来并不难,因为她的同学让她在美国的经历更愉快)”可知,Nanuka Dudashvili适应学校的生活,与同学的关系非常融洽。故选D。【7题详解】词义猜测题。根据所猜词下一句“A challenge Dudashvili faced as an exchange student was the use of technology in classrooms.(Dudashvili作为交换生面临的一个挑战是在课堂上使用科技)”可知,Dudashvili作为交换生时面临了挑战。由此可知,她的交换生生活并不是一帆风顺的,也有艰难的情况。即所猜词的意思为“艰难的”,与tough同义。故选A。CIn the past few decades, the way we shop has changed dramatically. We used to buy our goods in traditional shops. Now, customers are increasingly buying online, where they can order whatever they want directly to their door with the click of a mouse. As companies race to improve their Internet shopping experience, the trend towards shopping online is predicted to continue.Most people commonly think that online shopping is better than in-store shopping. After all, an online store does not use the electricity that a traditional store might use and it doesn't require the customer to drive anywhere. So you would think the carbon savings must be significant.Take the typical home delivery round in the UK, for example. Supermarket drivers often do 120 deliveries on an 80-kilometre round, producing 20 kilograms of CO2 in total. In contrast, a 21-kilometre drive to the store and back for one household would produce 24 times more CO2! However, the reality is slightly more complex than that. Many home deliveries fail the first time and the driver has to make a second or third attempt to deliver the purchase.The carbon footprint also goes up if the customer chooses to return the item. A study in Germany shows that as many as one in three online purchases are returned. According to another study, merchandise(商品)worth nearly $326 million is returned each year in the USA. Two billion kilograms of this ends up in landfill(垃圾填埋池), leading to 133 tons of CO2 being released.When we take all these factors into consideration, we realize that online shopping isn't necessarily as green as people might think. There is some positive news, as various online retailers(零售商)are starting to lower their carbon footprint by turning to electric delivery vehicles. However, the question of how to deal with returns efficiently and without waste is a challenge that many companies have not wanted to face, but they have to shoulder responsibilities.8. What is a common belief about online shopping according to the text A. It increases companies' pressure.B. It costs less than in-store shopping.C. It is more environmentally-friendly.D. It improves customers' shopping experience.9. The data in Paragraph 3 and Paragraph 4 mainly shows that ________.A online shopping is sometimes inconvenientB. some online items are actually of poor qualityC. customers should think twice before shoppingD. online shopping may cause much carbon footprint10. How do online retailers try to reduce carbon footprint A. By cutting the distance of delivery. B. By using a greener way of delivery.C. By choosing to sell electric vehicles. D. By recycling their customers' returns.11. What is the passage mainly about A. Online shopping has bad impacts on the environment.B. The trend towards shopping online will continue.C. Online companies cause much carbon footprint.D. Online shopping is greener than in-store shopping.【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了现在越来越多的顾客在网上购物,人们普遍认为网上购物更环保,然而并非如此。文章通过具体的数据来说明了网上购物可能会造成很多碳足迹,指出如何有效地处理退货没有浪费是很多公司必须承担的责任。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Most people commonly think that online shopping is better than in-store shopping. After all, an online store does not use the electricity that a traditional store might use and it doesn't require the customer to drive anywhere. So you would think the carbon savings must be significant.(大多数人普遍认为网上购物比实体店购物好。毕竟,网上商店不用像传统商店那样用电,也不需要顾客开车去任何地方。所以你会认为碳节约一定是非常重要的)”可知,人们普遍认为网上购物更环保。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第三段“Take the typical home delivery round in the UK, for example. Supermarket drivers often do 120 deliveries on an 80-kilometre round, producing 20 kilograms of CO2 in total. In contrast, a 21-kilometre drive to the store and back for one household would generate 24 times more CO2! However, the reality is slightly more complex than that. Many home deliveries fail the first time and the driver has to make a second or third attempt to deliver the purchase.(以英国典型的送货上门为例。 超市司机通常每80公里送货120次,总共产生20公斤二氧化碳。相比之下,一个家庭驱车21公里到商店来回会产生24倍多的二氧化碳! 然而,实际情况要比这稍微复杂一些。许多送货上门第一次就失败了,司机不得不再尝试一次或第三次送货)”以及第四段“The carbon footprint also goes up if the customer chooses to return the item. A study in Germany shows that as many as one in three online purchases are returned. According to another study, merchandise worth nearly $ 326 million is returned each year in the USA. Two billion kilograms of this ends up in landfill, leading to 13 tons of CO2 being released. (如果顾客选择退货,碳足迹也会增加。德国的一项研究显示,多达三分之一的网上购物被退回。 另一项研究显示,美国每年被退回的商品价值近3.26亿美元。其中有20亿公斤最终被填埋,导致13吨二氧化碳被释放)”可推知,第3段和第4段的数据主要表明了网上购物可能会造成很多碳足迹。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“There is some positive news, as various online retailers are starting to lower their carbon footprint by turning to electric delivery vehicles.(有一些积极的消息,因为各种在线零售商开始转向电动运输车辆来降低他们的碳足迹)”可知,网上零售商可以使用更环保的运输方式来减少碳足迹。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段中“When we take all these factors into consideration, we realize that online shopping isn't necessarily as green as people might think.(当我们把所有这些因素都考虑进去的时候,我们意识到网上购物并不像人们想象的那么环保)”结合文章主要说明了现在,越来越多的顾客在网上购物,人们普遍认为网上购物更环保,然而并非如此。因此推断文章主要介绍了网上购物对环境的不良影响。故选A。DLong after the coronavirus pandemic is declared over, another health plight(困境) could take its place: a mental health crisis, experts have warned. But according to a new study, practicing yoga may help to reduce the blues, at least somewhat.Researchers with the University of South Australia, in a partnership with the Federal University of Santa Maria, UNSW Sydney, Kings College London, and Western Sydney University, conducted what is said to be the first “world study” on the mental health benefits of practicing yoga.In a meta-analysis of 180 studies across six countries that involved some 1,080 participants-all of whom had a “formal diagnosis of a mental disorder, including depression and anxiety,” according to news release on the findings-researchers found that the participants’ mental health improved with “movement-based yoga,” with the benefits “being incremental(递增的) with the amount of yoga they practiced,” they said.Movement-based yoga was defined by the researchers as “any form of yoga where participants are physically active at least 50 percent of the time, that is, forms of yoga that emphasize holding poses and flowing through series of poses,” according to the news release.“As self-isolation continues and people find themselves working from home and unable to physically catch up with their friends and family, we’re likely to see more people feel lonely and disconnected,” said lead researcher and University of South Australia Ph.D. candidate Jacinta Brinsley, in a statement. “Exercise has always been a great strategy for people struggling with these feelings as it boosts both mood and health. But as gyms and exercise classes of all kinds are now closed — even jogging with a friend is strongly discouraged — people are looking for options, and this is where yoga can help.”Our research shows that movement-based yoga improved symptoms of depression(or improved mental health) for people living with a range of mental health conditions including anxiety, post-traumatic(创伤后) stress and major depression. “So, it’s very good news for people struggling in times of uncertainty,” Brinsley added.12. Why did the scientists conduct the research A. To call on more people to practice yoga.B. To test the seriousness of the mental health crisis.C. To find out the effects of practicing yoga on mental health.D. To warn people of the potential risk caused by the pandemic.13. What can we learn about movement-based yoga A. It demands high accuracy of poses.B. It requires participants to move constantly.C. It stresses the flow through poses after poses.D. It makes up 50 percent of the time people spend on exercising.14. Why are people turning to yoga according to Jacinta Brinsley A They struggle with the strategy to exercise.B. They grow tired of jogging with their friends.C. They are too depressed to make other choices.D. Routine exercise is not accessible for the moment.15. What is the best title for this text A. Breakthrough in Times of UncertaintyB. Yoga Helps Coronavirus-related DepressionC. How to Defeat Depression During the PandemicD. Benefits of Practicing Yoga on a Regular Basis【答案】12. C 13. C 14. D 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了练习瑜伽可以减少由新冠疫情所造成的抑郁症。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段“Researchers with the University of South Australia, in a partnership with the Federal University of Santa Maria, UNSW Sydney, Kings College London, and Western Sydney University, conducted what is said to be the first “world study” on the mental health benefits of practicing yoga.(南澳大利亚大学的研究人员与圣玛丽亚联邦大学、新南威尔士大学悉尼分校、伦敦国王学院和西悉尼大学合作,进行了据称是首个关于练习瑜伽对心理健康益处的世界研究)”可知,来自澳大利亚的科学家们所做的实验是为了找出练习瑜伽对心理健康所带来的影响。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段“Movement-based yoga was defined by the researchers as “any form of yoga where participants are physically active at least 50 percent of the time, that is, forms of yoga that emphasize holding poses and flowing through series of poses,” according to the news release.(根据新闻发布的内容,基于运动的瑜伽被研究人员定义为“任何形式的瑜伽,参与者至少有50%的时间是活跃的,也就是说,强调保持姿势和贯穿一系列姿势的瑜伽形式。”)”可知,基于运动的瑜伽需要保持姿势同时也要贯穿一系列姿势。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“Exercise has always been a great strategy for people struggling with these feelings as it boosts both mood and health. But as gyms and exercise classes of all kinds are now closed—even jogging with a friend is strongly discouraged—people are looking for options, and this is where yoga can help.(对于那些与这些情绪斗争的人来说,锻炼一直是一个很好的策略,因为它既能提升情绪,又能促进健康。但现在,健身房和各种健身课程都关门了——甚至不鼓励和朋友一起慢跑——人们开始寻找其他选择,这就是瑜伽可以帮助的地方。)”可知,在疫情之中,健身房和健身课程都关闭了,甚至与朋友慢跑也变成不能实现的,所以人们转向瑜伽。由此推知,由于常规锻炼变得不现实,人们开始练习瑜伽。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Long after the coronavirus pandemic is declared over, another health plight could take its place: a mental health crisis, experts have warned. But according to a new study, practicing yoga may help to reduce the blues, at least somewhat.(专家警告称,在冠状病毒大流行被宣布结束很久之后,另一种健康困境可能会取代它:心理健康危机。但根据一项新的研究,练习瑜伽可能有助于减少忧郁,至少在一定程度上)”可知,本文主要介绍了练习瑜伽可以减少由新冠疫情所带来的心理危机。所以B项Yoga Helps Coronavirus-related Depression(瑜伽有助于与新冠相关的抑郁症)满足大意。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Habits to be a highly effective studentSome students are able to get straight A’s and at the same time serve as the president of three clubs. However, some students struggle to keep their GPA (Grade-Point Average) above a 3.0. ___16___ Although it’s true that everyone’s IQ is different, good study habits are very important. Here’re several habits you should adopt to get good grades.___17___ If you haven’t had a planner (规划薄), get one. Many people use their computers and smartphones to make a schedule. The problem with that approach is that they are major distractions. Instead, get an old-fashioned paper and pen planner.Create a weekly schedule. ___18___ Include time that will be spent eating, sleeping and doing anything not related to school work. That way you know exactly how much you can accomplish each day.Take frequent, short breaks. Taking a break from studying for 15 minutes every hour will help keep you refreshed. ___19___ If you don’t take a break, you may find yourself daydreaming or even falling asleep. Take some time for some water, a snack or a quick chat with a friend.Take care of yourself. During final exam week, it is common for students to fall behind on sleep and meals. Make sure you get a good night’s sleep and have regular meals. Studying while hungry or sleepy is ineffective and will slow you down in the long run. Also try to make time for friends and family. ___20___A. Keep things organized.B. Keep away from your computers.C. Of course, not everyone needs breaks.D. Our brains are not meant to work for hours nonstop.E. Having a good support system will help with all the stress.F. And they seem to spend all of their time in studying.G. Then under each day, make a list of things to do each hour.【答案】16. F 17. A 18. G 19. D 20. E【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了成为学习效率高的学生应拥有的四个好的习惯。【16题详解】空前“However, some students struggle to keep their GPA (Grade-Point Average) above a 3.0. (然而,有些学生努力保持他们的GPA(平均绩点)在3.0以上。)”说明有的学生需要很努力学习,F选项“And they seem to spend all of their time in studying. (他们似乎把所有的时间都花在了学习上。)”说明了这些学生花很多时间学习,和前文努力学习相一致,因此承接上文,符合语境,故选F。【17题详解】空格处是本段主题句,由下文“If you haven’t had a planner (规划薄), get one. (如果你还没有规划薄,那就找一个。)”可知,在本段作者想要强调规划的重要性,A项“Keep things organized. (保持井井有条。)”也是在强调规划,因此概括本段内容,可作为主题句。故选A。【18题详解】上文“Create a weekly schedule. (创建每周计划。)”是第二条建议,也就是创建一周的时间表。G项“Then under each day, make a list of things to do each hour. (然后在每一天下面,列出每小时要做的事情。)”承接上文,在周计划之下,列好一周中的每天每个小时要做的事情,也开启下文“Include time that will be spent eating, sleeping and doing anything not related to school work. (包括吃饭、睡觉和做任何与学习无关的事情的时间。)”具体细化到每个件事的时间安排。故选G。【19题详解】根据上文“Take frequent, short breaks. (经常进行短暂的休息。)”可知,本条建议是要经常休息。再根据下文“If you don’t take a break, you may find yourself daydreaming or even falling asleep. (如果你不休息,你可能会发现自己在做白日梦,甚至睡着了。)”可知,大脑是需要休息的,不能无休止地工作。D项“Our brains are not meant to work for hours nonstop. (我们的大脑不应该连续工作几个小时。)”说明大脑不能连续工作,符合上下文。故选D。【20题详解】由上文“Also try to make time for friends and family. (也试着为朋友和家人腾出时间。)”可知,作者建议要花时间跟家人在一起。E项“Having a good support system will help with all the stress. (有一个好的支持系统将有助于缓解所有的压力。)”正是解释了作者提出该条建议的原因,因为家人和朋友的支持能够帮助我们缓解压力,符合行文逻辑。故选E。第三部分 语言知识运用 (共两节,满45分)第一节完型填空 (共20小题: 每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、 B. C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The stage lights dimmed, and I took a quick look from behind the heavy black curtains into the audience. ___21___ by the lights, I quickly pulled back. It seemed that a great number of eyes were looking at me. I took a deep ___22___ as the music of my dance began to play. I entered the stage and began my ___23___, the graduation test of the classical Indian dance.After a decade of learning this art form, I had ___24___ been considered ready to take on the most difficult act. The test is the most important ___25___ in my life as a lot of effort has been put into making it a ___26___.The performance is undertaken only by the most ___27___ and determined students. It is a difficult process that requires much ___28___. For more than six months, I spent two to three hours every day ___29___ these dances. Many times, I ____30____ myself to my physical and mental breaking point, but still I would not stop. I could not give up. There was always so much more to do and so much more to ____31____.I ____32____ a lot about myself in those tiring hours. I learned that I was far too ____33____ to give up, and I was too proud to prove myself ____34____ after I had set an unrealistic goal. Even with physical pain and mental ____35____ I forced myself to ____36____ my expectations. Even when I was at the end of my ____37____, there was always something driving me on, forcing me not to give up.Fortunately, I made it. What I had done ____38____ the success. It was in those hours that I learned what a dancer ____39____ is. That period of time was evidence that I could ____40____ something I set out to do.21. A. Lit B. Blinded C. Shocked D. Warmed22. A. breath B. rest C. thought D. sorrow23. A. career B. attempt C. performance D. response24. A. occasionally B. finally C. easily D. desperately25. A. time B. dance C. event D. problem26. A. success B. truth C. symbol D. mark27. A. beautiful B. intelligent C. considerate D. focused28. A. talent B. commitment C. strength D. organization29. A. recording B. practicing C. designing D. discussing30. A. addicted B. treated C. pushed D. applied31. A. reflect B. research C. forget D. learn32. A. discovered B. devoted C. controlled D. shared33. A. brilliant B. brave C. stubborn D. discouraged34. A. careless B. nervous C. frightened D. wrong35. A. function B. level C. action D. stress36. A. live up to B. come up with C. put up with D. give in to37. A. preparation B. limit C. purpose D. destination38. A. expanded B. increased C. deserved D. exposed39. A. completely B. chiefly C. originally D. truly40. A. achieve B. supply C. change D. explain【答案】21. B 22. A 23. C 24. B 25. C 26. A 27. D 28. B 29. B 30. C 31. D 32. A 33. C 34. D 35. D 36. A 37. B 38. C 39. D 40. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者从小学习印度古典舞,经过十年的学习后得以参加舞蹈毕业考试,在准备考试的六个月里,作者刻苦练习,甚至濒临身体和精神崩溃的边缘,但仍然坚持下来了,并反思了自己,领悟到宝贵的人生道理,最终作者成功通过了考试。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:由于灯光刺眼,我迅速后退。A. Lit点燃;B. Blinded使看不见;C. Shocked使震惊;D. Warmed使暖和。根据下文“by the lights, I quickly pulled back”可推知,从舞台幕布后看向观众的作者应该是因为灯光刺眼,让自己看不见,所以才后退来躲避灯光。故选B。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:当我跳舞的音乐响起时,我深吸了一口气。A. breath呼吸;B. rest休息;C. thought思考;D. sorrow悲伤。根据上文“It seemed that a great number of eyes were looking at me.”可知,作者觉得有许多双眼睛在看着自己,因此会深吸一口气缓解紧张的情绪。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:我走上舞台,开始了我的表演,毕业考试的印度古典舞。A. career职业;B. attempt尝试;C. performance表演;D. response回应。根据下文“The performance is undertaken”可知,作者是上台进行舞蹈表演,此处performance和下文的performance是同词复现。故选C。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:在学习这种艺术形式十年之后,我最终被认为准备好承担最困难的一段表演了。A. occasionally偶尔;B. finally最终;C. easily容易地;D. desperately绝望地。根据上文“After a decade of learning this art form”可知,作者已经学习印度古典舞有十年了,由此推知,此处指最终可以进行最困难的一段表演。故选B。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:这次考试是我一生中最重要的事件,我为它的成功付出了很多努力。A. time时间;B. dance跳舞;C. event事件;D. problem问题。根据下文“a lot of effort has been put into making it a ___6___”可知,作者为这次考试付出了很多努力,由此推知,它是作者一生中最重要的事件,关系着她付出的努力是否得到回报和认可。故选C。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:这次考试是我一生中最重要的事件,我为它的成功付出了很多努力。A. success成功;B. truth真相;C. symbol象征;D. mark标记。根据下文“What I had done ___18___ the success.”可推知,作者付出努力是想取得成功,此处success与下文的success是同词复现。故选A。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:只有最专注、最坚定的学生才能参加表演。A. beautiful美丽的;B. intelligent聪明的;C. considerate考虑周到的;D. focused专注的。根据本段中描述的作者在六个月里一直在练习,从不放弃可知,此处指最专注、最坚定的学生。故选D。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:这是一个艰难的过程,需要很大的投入。A. talent才能;B. commitment投入;C. strength力量;D. organization组织。根据下文“For more than six months, I spent two to three hours every day ___9___ these dances.”可知,六个月里作者每天都在花时间练习舞蹈,因此是需要很大的投入。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:六个多月来,我每天花两到三个小时练习这些舞蹈。A. recording录制;B. practicing练习;C. designing设计;D. discussing讨论。根据上文“the graduation test of the classical Indian dance”可知,作者参加的是印度古典舞的毕业考试,因此需要不断地练习舞蹈。故选B。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:很多次,我把自己逼到身体和精神的崩溃点,但我仍然不会停止。A. addicted使上瘾;B. treated对待;C. pushed逼迫;D. applied应用。根据下文“myself to my physical and mental breaking point”可推知,在练习舞蹈的过程中,作者非常努力和投入,应该是把自己逼迫到身心的崩溃点。故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:总有那么多事情要做,那么多东西要学。A. reflect反思;B. research研究;C. forget忘记;D. learn学习。根据上文“the graduation test of the classical Indian dance”可知,作者参加的是印度古典舞的毕业考试,因此是在练习的过程中去学习,去完善自己的表演。故选D。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:在那些疲惫的时间里,我发现了很多关于自己的东西。A. discovered发现;B. devoted投入;C. controlled控制;D. shared分享。根据本段中描述的作者对自己的各种反思可知,此处指发现了很多有关自己的东西。故选A。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:我认识到,我太固执了,不会放弃,而且在设定了一个不切实际的目标后,我太骄傲了,不愿证明自己是错的。A. brilliant聪明的;B. brave勇敢的;C. stubborn固执的;D. discouraged气馁的。根据上文“I was far too”和下文“to give up”可推知,作者应该是太固执,以至于不会放弃。故选C。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:我认识到,我太固执了,不会放弃,而且在设定了一个不切实际的目标后,我太骄傲了,不愿证明自己是错的。A. careless粗心的;B. nervous紧张的;C. frightened害怕的;D. wrong错误的。根据下文“after I had set an unrealistic goal”可知,作者会制定设定一个不切实际的目标,再结合上文的“proud”可推知,因为太过骄傲,作者不会承认自己在目标设定上的错误。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:即使承受着身体上的痛苦和精神上的压力,我也强迫自己达到自己的期望。A. function功能;B. level水平;C. action行动;D. stress压力。根据上文“Even with physical pain and mental”可推知,此处需要和身体上的痛苦并列,应该是精神上的压力。故选D。【36题详解】考查动词短语辨析。句意:即使承受着身体上的痛苦和精神上的压力,我也强迫自己达到自己的期望。A. live up to达到;B. come up with想出;C. put up with忍受;D. give in to屈服于。根据下文“there was always something driving me on, forcing me not to give up”可知,作者总是在前进,总是不放弃,因此是强迫自己达到自己的期望。故选A。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:即使我已经到了极限,总有一些东西驱使着我继续前进,强迫我不要放弃。A. preparation准备;B. limit极限;C. purpose目的;D. destination目的地。根据上文“I ___10___ myself to my physical and mental breaking point”可知,作者会到达身体和精神的崩溃点,由此推知,此处指到了极限。故选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:我所做的事值得这份成功。A. expanded扩大;B. increased增加;C. deserved值得;D. exposed暴露。根据上文描述的作者为准备考试一直在刻苦练习,在挑战自己的极限,从不放弃可推知,此处指她的付出值得这份成功。故选C。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:就是在那些小时里,我学会了什么是真正的舞者。A. completely完全地;B. chiefly主要地;C. originally最初地;D. truly真正地。根据上文描述的作者为准备考试一直在刻苦练习,在身心的双重压力下,推动自己前进,从不放弃,并且反思了自己可推知,这段时间让作者明白了舞者真正的内涵。故选D。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:那段时间证明了我可以实现自己设立的目标。A. achieve实现;B. supply供应;C. change改变;D. explain解释。根据上文“Fortunately, I made it.”可知,作者成功通过考试,完成了自己设下的目标,由此可知,此处指证明作者可以实现设立的目标。故选A。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。John Snow was a famous doctor in London, who was so expert ____41____ he attended Queen Victoria as her personal physician. But he was famous for defeating “King Cholera”. Cholera was a ____42____ (dead) disease and neither its cause nor its cure was understood. John Snow wanted to face the challenge and solve ____43____ problem. He suspected that people ____44____ (absorb) this disease into their bodies with their meals. So ____45____ another severe outbreak hit London, he began his enquiry. He found that many victims linked to the outbreak ____46____ (be) near the water pump, so he had the handle ____47____ (remove). Soon afterwards the disease slowed down. He drew the ____48____ (conclude) that the polluted water was ____49____ (blame). The water companies were instructed not to expose people ____50____ polluted water any more. Finally King Cholera was defeated.【答案】41. that42. deadly 43. the44 absorbed45. when##as46. were 47. removed48. conclusion49. to blame50. to【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了约翰·斯诺医生打败霍乱王的故事。【41题详解】考查状语从句的引导词。句意:约翰·斯诺是伦敦一位著名的医生,他医术如此精湛以至于他成为了维多利亚女王的私人医生。根据so expert 可知此处要用that,短语so…that…“如此…以至于…”,引导结果状语从句。故填that。【42题详解】考查形容词。句意:霍乱是一种致命的疾病,人们既不知道它的病因,也不知道如何治疗。根据名词disease可知此处要用形容词,作定语,deadly“致命的”。故填deadly。【43题详解】考查冠词。句意:约翰·斯诺想面对挑战,解决这个问题。名词problem指的是上文的Cholera,可知此处要用定冠词the,表示特指。故填the。【44题详解】考查时态。句意:他怀疑人们是在吃饭时把这种疾病吸收进体内的。分析句子可知,此处是that引导的宾语从句的谓语,根据主句谓语动词suspected以及此处描述过去的事情,可知此处时态也是一般过去时,要用动词的过去式absorbed。故填absorbed。【45题详解】考查状语从句的引导词。句意:因此,当伦敦再次发生严重疫情时,他开始了调查。结合句意和句子结构可知,此处为时间状语从句,表达“当”应用when/as。故填when/as。【46题详解】考查时态和主谓一致。句意:他发现许多与疾病爆发有关的受害者都在水泵附近,所以他把水泵的把手拿掉了。分析句子可知,此处是that引导的宾语从句的谓语,根据主句谓语动词found以及此处描述过去的事情,可知此处时态也是一般过去时,主语是many victims,可知此处谓语动词要用复数形式。故填were。【47题详解】考查过去分词。句意:他发现许多与疾病爆发有关的受害者都在水泵附近,所以他把水泵的把手拿掉了。分析可知,此处应用非谓语动词作宾补,逻辑主语handle与remove之间是被动关系,可知此处要用过去分词。短语have sth. done“让某事被做”。故填removed。【48题详解】考查名词。句意:他得出结论,受污染的水是罪魁祸首。根据定冠词the可知此处要用名词,此处特指后文的那个结论,故应用名词单数形式。故填conclusion。【49题详解】考查不定式的被动语态。句意:他得出结论,受污染的水是罪魁祸首。此处为固定表达be to blame“应该被责备”。故填to blame。【50题详解】考查介词。句意:自来水公司接到指示,不准人们再接触被污染的水。此处为固定短语expose …to…“暴露于,接触”。故填to。第四部分 写作 (共两节,满分35分)第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处;每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号 (^),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线 (\) 划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者 (从第11处起) 不计分。Of all my teachers, Mr. Jenkins is the one which impresses me most. Though he is 34, he looks very young for his age. And he’s one of the most popular teacher in our paring with other teachers, Mr. Jenkins pays more attention to his ways of teaching He tries various of ways to make his classes lively and interestingly. In his opinion, we should not only know “what”, and also understand “why”. So, instead of giving us answers immediately, he inspired us to think by ourselves whenever he puts forward questions. With her help, we’ve learned how to analyze and settle problems. Even the students who previously lacked confidence now take active part in his class. We all appreciate that he has done for us.【答案】1.which→who2.teacher→teachers3.Comparing→Compared4.去掉of5.interestingly→interesting6.and→but7.inspired→inspires8.her→his9.在take后面加an10.that→what【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍的是作者的老师Mr. Jenkins。【详解】1.考查定语从句。句意:在我所有的老师中,詹金斯先生是给我印象最深的一个。“impresses me most”是定语从句,关系词在从句中作主语,先行词one是人,因此用who引导定语从句,故将which改为who。2.考查名词的复数。句意:他是我们学校最受欢迎的老师之一。one of后跟名词的复数teachers,故将teacher改为teachers。3.考查非谓语动词。句意:与其他老师相比,詹金斯先生更注重他的教学方法。pays是谓语,compare要用非谓语动词,Mr. Jenkins和compare之间是逻辑动宾关系,因此用过去分词表被动,位于句首,首字母大写,故将Comparing改为Compared。4.考查介词。句意:他尝试各种方法使他的课生动有趣。various是形容词,直接修饰名词,of是多余的,故去掉of。5.考查形容词。句意:他尝试各种方法使他的课生动有趣。“make sth.+形容词”是固定用法,意为“使某物……”,因此interestingly应该改为形容词interesting,故将interestingly改为interesting。6.考查固定搭配。句意:在他看来,我们不仅要知道“是什么”,还要明白“为什么”。not only...but also...是固定搭配,意为“不但……而且……”,故将and改为but。7.考查时态和主谓一致。句意:所以,每当他提出问题时,他并没有马上给我们答案,而是激励我们自己去思考。句子描述客观事实,时态用一般现在时,主语he是单数,因此inspire用第三人称单数,故将inspired改为inspires。8.考查物主代词。句意:在他的帮助下,我们学会了如何分析和解决问题。根据语境可知,句子表示“在他的帮助下,我们学会了如何分析和解决问题”,“他的”是his,故将her改为his。9.考查固定短语。句意:即使以前缺乏自信的学生现在也积极参与他的课堂。take an active part in是固定短语,意为“积极参加……”,故在take后面加an。10.考查宾语从句。句意:我们都很感激他为我们所做的一切。“he has done for us”是宾语从句,从句中缺少主语,根据语境可知,句子表示“我们都很感激他为我们所做的一切”,因此用what引导宾语从句,故将that改为what。第二节 书面表达 (满分25分)52. 某校英文报社开设了一个专栏Green Living。本期话题是如何建设绿色校园,请你以“How to create a green campus”为题,用英语写一篇短文,谈一些自己的看法。内容要点包括:1.简述校园环境的现状;2.建设绿色校园的具体建议 (不少于两点)。_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】范文How to create a green campusGreen campus does not only mean more trees and grasses in our campus’s environment but also developing an energy-efficient and resource-cycled campus. However, there are a lot of environmental problems and waste of energy. Some students may keep the water pipes on when they do the laundry. When eating, they throw food away because it’s not delicious. And the lights in the classroom are on all the time, even if no one is inside.In my opinion, to create green campus, everyone on campus should be informed to form the habit of using resources properly and saving energy, such as turning off the light when leaving and value food. In addition, students will be educated to take environmental problems seriously as their own commitment and responsibility. What’s more, only by the co-efforts of the whole society could “green campus” work smoothly and bring benefit to people’s well-beings.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以“How to create a green campus”题,用英语写一篇短文,谈一谈如何建设绿色校园。【详解】1.词汇积累关闭:turn off→switch off珍惜:value→cherish在我看来:in my opinion→from my perspective此外:what’s more→besides2.句式拓展同义句转换原句:When eating, they throw food away because it’s not delicious.拓展句:When eating, if food is not delicious, they throw it away.【点睛】[高分句型1] Some students may keep the water pipes on when they do the laundry. (运用了when引导时间状语从句)[高分句型2] . And the lights in the classroom are on all the time, even if no one is inside. (运用even if引导让步状语从句)听力答案:1-5 BABAC 6-10 ACBAC 11-15 CABAC 16-20 CBBCA 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2023-2024学年安徽省安庆市第二中学高二上学期10月月考英语试卷(原卷版).docx 2023-2024学年安徽省安庆市第二中学高二上学期10月月考英语试卷(解析版).docx