资源简介 24届高三年级TOP二十名校调研考试九英语全卷满分150分, 考试时间120分钟注意事项:1. 答卷前, 考生务必将自己的姓名, 准考证号填写在答题卡上, 并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2. 回答选择题时, 选出每小题答案后, 用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。回答非选择题时, 将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后, 将本试卷和答题卡一并收回。第一部分 听力 (共两节, 满分30分)第一节 (共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man go to Mallorca last month A. To study. B. To visit friends, C. To go sightseeing.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers A. Husband and wife. B. Employer and employee. C. Shop assistant and customer.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How do the speakers feel now A. Excited. B. Worried. C. Confused.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about A. A car accident. B. A police dog. C. A first aid course.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman imply at last A. There aren’t similar apps at present.B. The app won’t be popular among people.C. She can’t decide on the charge for the app now.第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation most probably take place A. In a classroom. B. In a bookstore. C. In a library.7. What will the man do next A. Read a text. B. Print something. C. Borrow a magazine.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the woman doing A. Chatting online B. Reading some news. C. Watching a game on TV.9. What does the woman think of Hilda Magaya’s performance A. Very bad. B. A bit dissatisfying. C. Surprisingly great.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the man call the woman A. To send an application. B. To get some information. C. To ask about her future plan.11. When are the registration packs available for firs-year students A. In September. B. In October. C. In November.12. How will the man get a registration pack A. By visiting the woman’s office.B. By contacting his careers adviser.C. By calling the university information line.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How did Aled learn the news about the park A. From TV. B. From schoolwork. C. From a newspaper.14. What inspired Aled to organize a fund-raising event A. His father’s suggestion. B. His friend’s experience. C. His grandfather’s words.15. What affected the donation from Aled’s grandmother A. What he wore. B. How far he ran. C. How fast he walked.16. How much more did Aled and his friends raise than they had needed A. 550. B. 650. C. 750.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When did the incident happen A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.18. What problem did the whale face A. She was dragged onto a ship.B She was caught by some divers.C. She was trapped in a fishing net.19. What did the whale do shortly after she regained freedom A. She rested for a while. B. She struggled all the time. C. She swam away immediately.20. What is the speaker A. A host. B. A swimmer. C. A sailor.第二部分 阅读 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour Top Ski Resorts (度假胜地) in NorwaySkeikampenSkeikampen has been attracting cross-country skiers since 1895, although the resort’s first ski lift was built in 1959. While the 21 downhill slopes (斜坡) are mostly for beginners and middle-level skiers, there is a 3,000-square-metre kids’ area with two magic-carpet lifts and two barbecue sites to warm up around, If you love cross-country skiing, then Skeikampen is the spot for you. Plus, it’s the setting for the play Peer Gynt by famous Norwegian playwright, Henrik Ibsen.GeiloAs one of the country’s oldest ski resorts, Geilo is a great destination for families, Geilo has 37 slopes that range from beginner to black diamond (the toughest on the mountain). It stretches across a valley with views over two national parks. Geilo is constantly investing more money into this ski resort-last year, they improved the snow park, upgraded the kids’ area and added new lifts.HafjellBack in 1994, Norway successfully hosted the Winter Olympics in nearby Lillehammer. Many of the downhill ski races were held on the slopes of Hafjell. It’s now the third largest ski resort in Norway. Not only does it offer 47 kilometres of ski slopes and several parks, it also has something called SkiMovie, a slope that’s equipped with automatic timing and filming equipment to document your highlights.NorefjellJust one and a half hours’ drive from the capital city of Oslo Norefjell hosted the alpine skiing events at the 1952 Winter Olympics. With Northern Europe’s largest vertical descent (垂直下落) of 1, 010m, you may get lucky and enjoy the heights (when you are above the clouds) over the valley. Alongside a busy ski school, there are 6 restaurants, 30 slopes and 14 lifts.21. What can you do at Skeikampen A. Ski with Henrik Ibsen. B. Watch a famous play.C. Enjoy cross-country skiing. D. Eat delicious food for free.22. What can we know about Geilo A. It has a 3,000-square-metre kids’ area B. It is a fairly new ski resort in the country.C. It receives funds from two national parks. D. It provides slopes for skiers of all levels23. What do Hafjell and Norefjell have in common A. They are accessible to kids only.B. They hosted the Olympic skiing events.C. They are upgrading automatic filming equipment.D They have Northern Europe’s largest vertical descents.BYou may have never seen a dodo bird in your lifetime. Driven to extinction on the island of Mauritius in 1692, the species has become a thing of the past. But it could soon be brought back to life.A company called Colossal Biosciences, which has offices in Austin, plans to “de-extinct” the species alongside some other well-known extinct species, the woolly mammoth (长毛象) and Tasmanian tiger. According to the company, all three will be de-extinct within the next decade.The dodo bird was a giant flightless pigeon (鸽子) on the island of Mauritius. The island, off the east coast of Africa, was visited by sailors in the early 1600’s. When the sailors arrived there, they would walk around the island and knock the heads of the dodos because there was nothing else to do on the island. By 1692, the species was extinct.“Bringing back extinct animals isn’t just because we can,” says Forrest Galante, a scientist who serves as a conservation advisor to Colossal Biosciences. “In the case of the dodo, it will put back something of the food chain.” Removing the bird created a gap in the ecosystem of the environment, Recovering it, in theory, should help fill that gap. “You’re bringing back a creature, an individual and a group of them that will most importantly repair a damaged ecosystem, because they’ve been removed by human beings,” says Galante.Just like in Jurassic Park, DNA is required to bring back an extinct animal. DNA from species like the dodo bird and woolly mammoth can be recovered. According to Galante, this DNA is then hatched into a related species that is living today. In the case of the dodo bird, a pigeon is used. When the pigeon lays eggs, dodo birds will hatch from the eggs.The new dodos will not be the exact same type of bird, but close enough to fill the gaps their extinction left behind.24. What does Colossal Biosciences plan to do A. Preserve existing endangered animals. B. Document the history of extinct species.C. Bring back some extinct animal species. D. Teach people to raise and train dodo birds.25. What might cause dodo birds to go extinct according to the text A. Lack of food. B. Human activity.C. Loss of habitat. D. Coastal natural disasters.26. What does Forrest Galante say about bringing back the dodo bird A. It is beneficial to the ecosystem. B. It is a little late to do such a thing.C. It is far beyond humans’ capability. D. It is unnecessary to save the species.27. What is paragraph 5 mainly about A. The inspiration for collecting DNA. B. How dodo birds hatch from their eggs.C. The impact of pigeons on dodo birds. D. The use of DNA for reliving dodo birds.CToday I had to go to work with my crutches (拐杖). I was worried about using my crutches. People would think I was looking for attention, judge me because I was overweight or think I didn’t need then. I kept asking my husband, “Is this odd ” He replied, “I don’t know what kind of pain you’re in.” I accepted that. He didn’t know. I couldn’t assume anything. I had to do what was best for me.Six months ago, I was in the emergency room twice for unbearable pain in my hips (臀部) and down my left leg. I couldn’t stand, walk or sit. The doctors declared it sciatica (坐骨神经痛) and ordered physical treatment, which did help.But since the sciatic attack, I have been suffering from pain. I had to stay at home from work because I could barely get out of bed. I was not sure what was going on, but I knew that there were days when I needed help.I used crutches because my hips ached with every move. The doctor agreed the crutches would keep me upright and would help me keep moving when I didn’t want to or couldn’t move.On weekdays, I had to stand for hours sometimes, I spent the weekends packing boxes and carrying things down stairs because we were moving to another apartment. We didn’t get everything packed in time for the move, so now we had to finish up.I overworked my body, so my crutches came with me to work today. Some people remembered my first sciatic attack and offered to help with stuff. Others forgot and were shocked that just yesterday, I wasn’t using crutches, but today I was. My boss assigned me tasks that I couldn’t do today, but my student assistant offered to help. At lunch, when I lay on the floor of my office and took a rest, no one laughed at me.Tonight I have to do more packing and more loading. I’m grateful for my crutches. I can have an easy laugh and make jokes about the pain—oh, you know that sciatica, undiagnosed repeated pain!28. Why did the author keep asking-her husband a question A. To emphasize the pain she suffered. B. To test her husband’s love and care.C. To present different opinions on crutches. D. To get rid of her concern about using crutches.29. What does the author actually want to say by writing Paragraphs 3-5 A. She led a painful but happy life.B. She wanted to give up her current job.C. She needed to see a doctor on a regular basis.D. She felt it necessary to go to work with her crutches.30. How was the author at work today A. She was in poor condition. B. She went well with her work.C. She felt embarrassed and helpless. D. She was laughed at by others.31. What is the text mainly about A. My crutch story. B. A battle against overweight.C. A journey to walking freely. D. My assumptions on crutches.DA Neste fuel station in Finland is currently the only place in the world where you can have your car refueled by a robot. It’s the pilot site chosen by Autofuel, a Danish startup, to test its futuristic refueling system — a robotic arm that can locate a car’s fuel tank door, select the right type of fuel, and operate the pump (加油泵).“Our technology intends to provide the customers with maximum comfort and safety at gas stations,” Jonas Thor Olsen, CEO of Autofuel, said. “The robotic arm doesn’t need human involvement. It allows them to go to the shop for a coffee or take a short break while the car is refueled.”Autofuel’s solution consists of a robotic arm housed within the fuel pump, and a series of sensors and cameras designed to keep things running smoothly. Cameras detect the vehicle’s registration number, so the system is able to detect what kind of fuel it requires. Another camera directs the car to stop in a certain area so that the arm can easily reach the fuel tank door. The arm itself then starts to move, opening the door, selecting the right fuel and finally refueling the car.The whole thing looks great in promotional videos, but after one of them recently became popular online, people brought up a few concerns. First of all, in order for the entire process to work, one needs to have their vehicle registered with Autofuel. That’s information many people have no inclination to share for something as small as refueling. Also, the speed at which the robotic arm operates worries a lot of people as it appears to move much slower than a human.With robots and Al becoming such a big part of our lives lately, it’s easy to imagine solutions like Autofuel becoming mainstream in the near future. But any new innovation has to be tested and improved over and over again.32. What is a robotic arm’s promotional advantage concerning car refueling A. It moves faster than a human. B. It doesn’t need car registration.C. It can park cars automatically. D. It requires no human assistance.33. What does the underlined word “inclination” in paragraph 4 probably mean A. Opportunity. B. Permission.C. Willingness. D. Ability.34. How does the author find the robotic arm A. It is well accepted. B. It is far from perfect.C. Its structure is strange. D. Its function is meaningless.35. What is the best title for the text A. This Robotic Arm Will Refuel Your CarB. An Innovation Has Been Improved GreatlyC. Some Negative Views on a Refueling SolutionD. A More Efficient Assistant at the Gas Station第二节 (共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We all know that staying healthy is important. So here is another health tip: Empathy, which refers to the ability to share another person’s feelings and emotions as if they were your own. How can this be Isn’t empathy about focusing on the other person ___36___ Empathy helps you surviveEmpathy can save your life, which certainly is good for your health! ___37___. If someone is screaming and running for you to follow, or even has a look of terror on their face, you pick up their fear and immediately tune in to the situation. That can be the moment when you run away from a dangerous situation.Empathy connects you to others___38___. While it may be centered on figuring out what is going on for others, in that process, you nurture the important human ability to connect better with others, And being connected to others is good for your well-being.___39___Stress may be brought on by many different things. Over periods of time, this state of pressure becomes unhealthy. When you fully engage in empathy, you draw on skills for emotion regulation (调节). In doing so, you are also controlling emotions that can be stressful.Empathy guides your moral code of conductPerhaps larger than almost everything is how you treat others and expect to be treated. ___40___. When you create rules that make you safe, protect you from those acting badly, and take care of those less fortunate, you are using empathy to guide those codes.A. Empathy can lower your stressB. How does practicing empathy benefit youC. Empathy encourages you to show your emotionsD. How can empathy help you behave well in a connected worldE. The ability to read others helps you make decisions in your favorF. Empathy connects you to other people in deep and meaningful waysG. Empathy helps you identify what you consider to be acceptable behavior第三部分 语言运用 (共两节, 满分30分)第一节 (共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Benson Lossing’s History of the United States was recently returned to the St. Helena Public Library in California, 96 years after it was due in 1927. The ___41___ behind the story is Jim Perry.Perry, living in Napa, California, was merely ___42___ unused items from his house when he ___43___ the book. It had been ___44___ in a cool place in his home. Mr. Perry believed that the book was ___45___ borrowed by his wife’s grandfather, John McCormick, in 1927.The book’s return was ___46___ by the sight of an envelope ___47___ the inscription (题词) “Free Public Library St. Helena, Cal”. Perry noticed this ___48___ and decided to return it to what is now known as the St. Helena Public Library.At first, Perry thought it would be a fun ___49___ that the library staff would enjoy, but he was ___50___ of the book’s special significance to them. The library staff suspected that Lossing’s book was part of the original collection of 540 volumes that were ___51___ at the Free Public Library, which first opened in the Kettlewell building in 1892. The library’s director, Chris Kreiden, said, “I ___52___ if it was one of the original books in our collection, If so, the book should be put in a box for further ___53___.”Today, the returned book holds a position of ___54___ inside a glass display case at the entrance of the library, serving as a testament (证明) to its remarkable journey and the ___55___ ties it represents.41. A. victim B. librarian C. individual D. competitor42. A. removing B. adapting C. stealing D. borrowing43. A. chose B. destroyed C. burnt D. discovered44. A. sold B. stored C. repaired D. spread45. A. initially B. mainly C. secretly D. carefully46. A. estimated B. forced C. disturbed D. pushed47. A. playing B. producing C. bearing D. symbolizing48. A. dialogue B. detail C. report D. comment49. A. gesture B. performance C. game D. joke50. A. critical B. ashamed C. independent D. unaware51. A. purchased B. missing C. available D. published52. A. learned B. predicted C. wondered D. decided53. A. improvement B. protection C. research D. education54. A. trust B. beauty C. power D. honor55. A. historical B. entertainment C. political D. family第二节 (共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。Of all fields of science, physics has a reputation for being frightening to the general public. That’s ___56___ professor Tatiana Erukhimova worked with others to produce a series of videos showing real-world applications of physics in a fun and insightful way. The videos have earned her fans around the world.Not only ___57___ (be) the explanations in every video easy to follow, but Erukhimova’s ___58___ (enthusiastic) is what truly keeps the viewers engaged. Erukhimova’s unique teaching method comes from her hope ___59___ (stimulate) students’ interest in physics through demonstrative classes.Born to physicist parents, Erukhimova ___60___ (become) attached to the field since she was very little. After ___61___ (offer) a position at Texas A&M almost 25 years ago, Erukhimova moved from Russia to Texas. Since then, she has won over both university students ___62___ casual viewers with her particular way of explaining science.While Erukhimova is aware that people may not learn a lot from watching a short video, getting them ___63___ (interest) and curious about learning more is all worth it. She said, “I ___64___ (strong) believe that not everyone has to major ____65____ physics, but everyone has to get a chance to play with it, respect the results of science, and get a chance to learn how fun it is.”第四部分 写作 (共两节, 满分40分)第一节 (满分15分)66. 为了让来自英国的交换生更好地了解中国春节,你校学生会将举办一场主题为“春节”的摄影展。请你写一则面向交换生的通知,内容包括:1. 展览时间、地点;2. 展览内容。注意: 1. 写作词数应80个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。NoticeDear exchange students,_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________The Student Union第二节: (满分25 分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Thank you so much for taking the time to apply for the position,” the email read, “Your application has not been successful. We wish you every success in securing a suitable position in the future.”I received the email two weeks after interviewing for a job. When I read it, I felt disappointed and angry — not just because I hadn’t gotten the job. I was disappointed because I’d spent days preparing for the interview, but in the end, I didn’t even know why I wasn’t successful. “How can I adapt my job search approach if I don’t know what went wrong ” I thought. How I hoped that someone could tell me how to do it well in the interview to be accepted by interviewers.The disappointment came to me again a few months after I received another job rejection email. After applying for a job at a consulting company, I spent months working my way through the whole recruiting (招聘) and interview process before getting a phone call from a company representative. “Unfortunately, we have decided to offer the job to someone else,” the voice said. Again I felt upset. But the conversation wasn’t over. “Would you like to hear feedback (反馈) from us ” the voice asked. I immediately said “yes”.The representative went on to tell me I hadn’t clearly expressed my motivation for applying for the position and why I wanted to work for the company. The feedback was tough to hear, but I quickly realized they were right. After completing my Ph.D. in Germany, my top priority had been to find a position in Poland, where I grew up. As a result, I wasn’t very selective about what I applied for; I pursued any job opportunity that broadly fitted my skills and interests. The job at the consulting company was something I was technically capable of doing, but I didn’t feel passionate about it — and that clearly showed in the interview process.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。From then on, I changed my strategy._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A few years later, I became an interviewer._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________24届高三年级TOP二十名校调研考试九英语全卷满分150分, 考试时间120分钟注意事项:1. 答卷前, 考生务必将自己的姓名, 准考证号填写在答题卡上, 并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2. 回答选择题时, 选出每小题答案后, 用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。回答非选择题时, 将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后, 将本试卷和答题卡一并收回。第一部分 听力 (共两节, 满分30分)第一节 (共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man go to Mallorca last month A. To study. B. To visit friends, C. To go sightseeing.【答案】A【解析】【原文】W: Leo, I heard you went to Mallorca last month, So did you go there to visit friends or do sightseeing M: Neither. I went there as an exchange student.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers A. Husband and wife. B. Employer and employee. C. Shop assistant and customer.【答案】C【解析】【原文】M: Imagine my disappointment when I opened the box and found that the item was broken. When I rang your shop, your phones were always busy.W: I’m terribly sorry about that. I’ll replace the item or give you the money back if you prefer.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How do the speakers feel now A. Excited. B. Worried. C. Confused.【答案】A【解析】【原文】W: We’re going to take the school trip to a local farm next week! I can’t wait!M: Me, too, I’ve never been to a farm before. We’ve been studying farming and agriculture at school and I hope this trip could teach us a bit more about that.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about A. A car accident. B. A police dog. C. A first aid course.【答案】B【解析】【原文】W: Jack, have you heard of a police dog called Poncho M: No. What did he do W: He saved his partner’s life! His partner fell to the ground. He ran to him and tried to help him. He started jumping on his chest to perform CPR. After a while, the officer got up.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman imply at last A. There aren’t similar apps at present.B. The app won’t be popular among people.C. She can’t decide on the charge for the app now.【答案】C【解析】【原文】W: Let’s call the app “Game Finder”. It tells people where the nearest game shop is and how to get there.M: OK. People will love it. How much can we charge Similar apps are about five pounds.W: I’m not convinced that’s true, We might need to do a bit more research.第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where does the conversation most probably take place A. In a classroom. B. In a bookstore. C. In a library.7. What will the man do next A. Read a text. B. Print something. C. Borrow a magazine.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Morning. I’m looking for an article in Men’s Health Journal. But I don’t know how to find it. Could you help me out M: Sure, I can check our online database. Do you know the issue, date or any keywords W: It’s about the dangers of a lack of sleep. I think it came out in the year 2012.M: OK. A moment...Is it this issue W: Yes. By the way, can I have the full text M: Yes. I’ll print it for you.W: Thank you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the woman doing A. Chatting online B. Reading some news. C. Watching a game on TV.9. What does the woman think of Hilda Magaya’s performance A. Very bad. B. A bit dissatisfying. C. Surprisingly great.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】M: What are you doing on the Internet, Melisa W: I’m reading some news. I just read that South Africa’s women’s soccer team won its first title against the home country Morocco at the Women’s Africa Cup of Nations.M: Oh, that’s really great news for the team, So are you a fan of the team W: Yes, I especially like Hilda Magaya.M: How did she do in the game W: She did so well-beyond all my expectations. You know, she scored two times in an eight-minute time frame to gain the 2-1 victory.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the man call the woman A. To send an application. B. To get some information. C. To ask about her future plan.11. When are the registration packs available for firs-year students A. In September. B. In October. C. In November.12. How will the man get a registration pack A. By visiting the woman’s office.B. By contacting his careers adviser.C. By calling the university information line.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】W: Hello, Registrar’s Office.M: Hello, I’m calling about applying to study at your university.W: OK. What would you like to know M: Well, I’m currently studying education, but I’m more interested in accounting in your university. You’re always famous for this major, so that’s why I am here.W: OK. You have to get a registration pack. These are usually available in September for first-year and transfer students and in November for returning students.M: I see, How can I get one W: If you’re close to a high school, the registration packs are available from the careers adviser.M: Oh, the closest school is a little far away. Are there any other ways W: Hmm...The registration packs are also available from the university information line. Would that be helpful M: OK, sounds good.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How did Aled learn the news about the park A. From TV. B. From schoolwork. C. From a newspaper.14. What inspired Aled to organize a fund-raising event A. His father’s suggestion. B. His friend’s experience. C. His grandfather’s words.15. What affected the donation from Aled’s grandmother A. What he wore. B. How far he ran. C. How fast he walked.16. How much more did Aled and his friends raise than they had needed A. 550. B. 650. C. 750.【答案】13. A 14. A 15. B 16. C【解析】【原文】W: Aled, you’ve just raised an amazing amount of money for your local park. How did all this come about M: One day. I was doing my homework and my dad was watching TV. Then an item came on the local news about the park. They said on the news that the park was old, but the council couldn’t afford to replace it.W: So you wanted to find the money.M: Yes. My dad told me his school did a sponsored walk for charity when he was a kid. He said it was one of the best ways of raising money, so I took Dad’s idea and changed it slightly coming up with the idea of a fun run in fancy dress, Soon, many of my friends joined me.W: How did the idea work M: Well, there were two main ways. You could get your friends and family to sponsor you, either per kilometer or for your costume. My grandma sponsored me, 5 per kilometer. I ran 5 kilometers and got 25. My grandpa also sponsored me. He said, “If you dress up like a ‘Spider-man’ and run round. I’ll give you 30.”W: You reached your target then M: Actually we did better than that. We needed 6,000. As you know, the final total was 6,750, so there was plenty for the new playground.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When did the incident happen A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.18. What problem did the whale face A. She was dragged onto a ship.B. She was caught by some divers.C. She was trapped in a fishing net.19. What did the whale do shortly after she regained freedom A. She rested for a while. B. She struggled all the time. C. She swam away immediately.20. What is the speaker A. A host. B. A swimmer. C. A sailor.【答案】17. B 18. C 19. A 20. A【解析】【原文】M: Good evening, everyone, Today is Sunday, May 7th, I’m your old friend Henry Brown, Now let’s learn about a whale trapped in an illegal fishing net yesterday. The whale was spotted by a ship. A diver on the ship dived into the sea to help. He discovered the whale was completely trapped in the red fishing net so she could not even open her mouth. After initial attempts to cut the net from a boat failed, some divers from two diving centers joined the effort, For the first ten seconds, the whale got a bit nervous, but then she knew the divers were there to help her and she just relaxed. The rescuers started working from the front of her mouth backwards. They kept cutting and cutting. Finally, the whale struggled a while and then set herself free. But she didn’t leave immediately. She stayed for a bit to regain her strength in the company of the divers. Then before she left, she even gave what looked like a little thank-you sign, That’s all for tonight’s program. Thank you for your listening.第二部分 阅读 (共两节, 满分50分)第一节 (共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour Top Ski Resorts (度假胜地) in NorwaySkeikampenSkeikampen has been attracting cross-country skiers since 1895, although the resort’s first ski lift was built in 1959. While the 21 downhill slopes (斜坡) are mostly for beginners and middle-level skiers, there is a 3,000-square-metre kids’ area with two magic-carpet lifts and two barbecue sites to warm up around, If you love cross-country skiing, then Skeikampen is the spot for you. Plus, it’s the setting for the play Peer Gynt by famous Norwegian playwright, Henrik Ibsen.GeiloAs one of the country’s oldest ski resorts, Geilo is a great destination for families, Geilo has 37 slopes that range from beginner to black diamond (the toughest on the mountain). It stretches across a valley with views over two national parks. Geilo is constantly investing more money into this ski resort-last year, they improved the snow park, upgraded the kids’ area and added new lifts.HafjellBack in 1994, Norway successfully hosted the Winter Olympics in nearby Lillehammer. Many of the downhill ski races were held on the slopes of Hafjell. It’s now the third largest ski resort in Norway. Not only does it offer 47 kilometres of ski slopes and several parks, it also has something called SkiMovie, a slope that’s equipped with automatic timing and filming equipment to document your highlights.NorefjellJust one and a half hours’ drive from the capital city of Oslo Norefjell hosted the alpine skiing events at the 1952 Winter Olympics. With Northern Europe’s largest vertical descent (垂直下落) of 1, 010m, you may get lucky and enjoy the heights (when you are above the clouds) over the valley. Alongside a busy ski school, there are 6 restaurants, 30 slopes and 14 lifts.21. What can you do at Skeikampen A. Ski with Henrik Ibsen. B. Watch a famous play.C. Enjoy cross-country skiing. D. Eat delicious food for free.22. What can we know about Geilo A. It has a 3,000-square-metre kids’ area B. It is a fairly new ski resort in the country.C. It receives funds from two national parks. D. It provides slopes for skiers of all levels23. What do Hafjell and Norefjell have in common A. They are accessible to kids only.B. They hosted the Olympic skiing events.C. They are upgrading automatic filming equipment.D. They have Northern Europe’s largest vertical descents.【答案】21. C 22. D 23. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要推荐了挪威的四个滑雪胜地。【21题详解】细节理解题。根据Skeikampen部分“Skeikampen has been attracting cross-country skiers since 1895, although the resort’s first ski lift was built in 1959.(斯基坎本自1895年以来一直吸引着越野滑雪者,尽管度假村的第一台滑雪缆车建于1959年)”可知,你可以在Skeikampen享受越野滑雪。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Geilo部分“Geilo is a great destination for families, Geilo has 37 slopes that range from beginner to black diamond (the toughest on the mountain).(Geilo是一个适合家庭的好去处,Geilo有37个斜坡,从初级到黑钻石(山上最艰难的))”可知,滑雪者在Geilo可以找到适合自己水平的斜坡进行滑雪运动。故选D。【23题详解】细节理解题。根据Hafjell部分“Back in 1994, Norway successfully hosted the Winter Olympics in nearby Lillehammer.(早在1994年,挪威就在利勒哈默尔附近成功举办了冬季奥运会)”及Norefjell部分“Just one and a half hours’ drive from the capital city of Oslo, Norefjell hosted the alpine skiing events at the 1952 Winter Olympics.(距离首都奥斯陆只有一个半小时车程,在1952年冬季奥运会上举办了高山滑雪比赛)”可知,Hafjell和Norefjell的共同之处是它们都曾承办过冬奥赛事。故选B。BYou may have never seen a dodo bird in your lifetime. Driven to extinction on the island of Mauritius in 1692, the species has become a thing of the past. But it could soon be brought back to life.A company called Colossal Biosciences, which has offices in Austin, plans to “de-extinct” the species alongside some other well-known extinct species, the woolly mammoth (长毛象) and Tasmanian tiger. According to the company, all three will be de-extinct within the next decade.The dodo bird was a giant flightless pigeon (鸽子) on the island of Mauritius. The island, off the east coast of Africa, was visited by sailors in the early 1600’s. When the sailors arrived there, they would walk around the island and knock the heads of the dodos because there was nothing else to do on the island. By 1692, the species was extinct.“Bringing back extinct animals isn’t just because we can,” says Forrest Galante, a scientist who serves as a conservation advisor to Colossal Biosciences. “In the case of the dodo, it will put back something of the food chain.” Removing the bird created a gap in the ecosystem of the environment, Recovering it, in theory, should help fill that gap. “You’re bringing back a creature, an individual and a group of them that will most importantly repair a damaged ecosystem, because they’ve been removed by human beings,” says Galante.Just like in Jurassic Park, DNA is required to bring back an extinct animal. DNA from species like the dodo bird and woolly mammoth can be recovered. According to Galante, this DNA is then hatched into a related species that is living today. In the case of the dodo bird, a pigeon is used. When the pigeon lays eggs, dodo birds will hatch from the eggs.The new dodos will not be the exact same type of bird, but close enough to fill the gaps their extinction left behind.24. What does Colossal Biosciences plan to do A. Preserve existing endangered animals. B. Document the history of extinct species.C. Bring back some extinct animal species. D. Teach people to raise and train dodo birds.25. What might cause dodo birds to go extinct according to the text A. Lack of food. B. Human activity.C. Loss of habitat. D. Coastal natural disasters.26. What does Forrest Galante say about bringing back the dodo bird A. It is beneficial to the ecosystem. B. It is a little late to do such a thing.C. It is far beyond humans’ capability. D. It is unnecessary to save the species.27. What is paragraph 5 mainly about A. The inspiration for collecting DNA. B. How dodo birds hatch from their eggs.C. The impact of pigeons on dodo birds. D. The use of DNA for reliving dodo birds.【答案】24. C 25. B 26. A 27. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。渡渡鸟三百多年前就已经灭绝了,现在一家公司准备在十年之内让这个物种回归。【24题详解】细节理解题。根据第一段“But it could soon be brought back to life.(但它可能很快就会复活)”以及第二段“A company called Colossal Biosciences, which has offices in Austin, plans to “de-extinct” the species alongside some other well-known extinct species, the woolly mammoth (长毛象) and Tasmanian tiger.(一家名为Colossal Biosciences的公司在奥斯汀设有办事处,该公司计划将这一物种与其他一些已知的灭绝物种——长毛象和塔斯马尼亚虎——一起“从灭绝中恢复”)”可知,这家公司准备“复活”一些已经灭绝的动物物种。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第三段“When the sailors arrived there, they would walk around the island and knock the heads of the dodos because there was nothing else to do on the island. By 1692, the species was extinct.(当水手们到达那里时,他们会在岛上走来走去,敲打渡渡鸟的头,因为岛上没有别的事情可做。到1692年,这个物种灭绝了)”可知,渡渡鸟灭绝可能是因为人类活动。故选B项。【26题详解】推理判断题。根据第四段““In the case of the dodo, it will put back something of the food chain.” Removing the bird created a gap in the ecosystem of the environment, Recovering it, in theory, should help fill that gap. “You’re bringing back a creature, an individual and a group of them that will most importantly repair a damaged ecosystem, because they’ve been removed by human beings,” says Galante.(“以渡渡鸟为例,它将恢复食物链的某些部分。”鸟类的灭绝在生态系统中造成了一个缺口,从理论上讲,恢复鸟类应该有助于填补这个缺口。加兰特说:“你正在带回一种生物,一种个体和一群生物,它们将最重要地修复受损的生态系统,因为它们被人类带走了。”)”可知,Forrest Galante认为“复活”渡渡鸟对生态有益。故选A项。【27题详解】主旨大意题。根据第五段“Just like in Jurassic Park, DNA is required to bring back an extinct animal. DNA from species like the dodo bird and woolly mammoth can be recovered. According to Galante, this DNA is then hatched into a related species that is living today. In the case of the dodo bird, a pigeon is used. When the pigeon lays eggs, dodo birds will hatch from the eggs.(就像在《侏罗纪公园》里一样,要复活一种灭绝的动物需要DNA。渡渡鸟和长毛象等物种的DNA可以被恢复。根据加兰特的说法,这些DNA随后被孵化成一个现在还存在的相关的物种。在渡渡鸟的例子中,鸽子被使用。鸽子下蛋的时候,渡渡鸟就会从蛋里孵出来)”可知,本段主要讲述了如何利用DNA孵化渡渡鸟,从而使其再生。故选D项。CToday I had to go to work with my crutches (拐杖). I was worried about using my crutches. People would think I was looking for attention, judge me because I was overweight or think I didn’t need then. I kept asking my husband, “Is this odd ” He replied, “I don’t know what kind of pain you’re in.” I accepted that. He didn’t know. I couldn’t assume anything. I had to do what was best for me.Six months ago, I was in the emergency room twice for unbearable pain in my hips (臀部) and down my left leg. I couldn’t stand, walk or sit. The doctors declared it sciatica (坐骨神经痛) and ordered physical treatment, which did help.But since the sciatic attack, I have been suffering from pain. I had to stay at home from work because I could barely get out of bed. I was not sure what was going on, but I knew that there were days when I needed help.I used crutches because my hips ached with every move. The doctor agreed the crutches would keep me upright and would help me keep moving when I didn’t want to or couldn’t move.On weekdays, I had to stand for hours sometimes, I spent the weekends packing boxes and carrying things down stairs because we were moving to another apartment. We didn’t get everything packed in time for the move, so now we had to finish up.I overworked my body, so my crutches came with me to work today. Some people remembered my first sciatic attack and offered to help with stuff. Others forgot and were shocked that just yesterday, I wasn’t using crutches, but today I was. My boss assigned me tasks that I couldn’t do today, but my student assistant offered to help. At lunch, when I lay on the floor of my office and took a rest, no one laughed at me.Tonight I have to do more packing and more loading. I’m grateful for my crutches. I can have an easy laugh and make jokes about the pain—oh, you know that sciatica, undiagnosed repeated pain!28. Why did the author keep asking-her husband a question A. To emphasize the pain she suffered. B. To test her husband’s love and care.C. To present different opinions on crutches. D. To get rid of her concern about using crutches.29. What does the author actually want to say by writing Paragraphs 3-5 A. She led a painful but happy life.B. She wanted to give up her current job.C. She needed to see a doctor on a regular basis.D. She felt it necessary to go to work with her crutches.30. How was the author at work today A. She was in poor condition. B. She went well with her work.C. She felt embarrassed and helpless. D. She was laughed at by others.31. What is the text mainly about A. My crutch story. B. A battle against overweight.C. A journey to walking freely. D. My assumptions on crutches.【答案】28. D 29. D 30. A 31. A【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者第一次需要拄拐杖上班的故事。【28题详解】推理判断题。根据第一段“I was worried about using my crutches. People would think I was looking for attention, judge me because I was overweight or think I didn’t need then. I kept asking my husband, “Is this odd ”(我很担心用我的拐杖。人们会认为我是在寻求关注,因为我超重而评判我,或者认为我不需要关注。我一直问我丈夫:“这奇怪吗?”)”及“I accepted that. He didn’t know. I couldn’t assume anything. I had to do what was best for me.(我接受了。他不知道。我不能做任何假设。我必须做对我最有利的事)”可推断,作者一直问丈夫自己使用拐杖会不会很奇怪,是想摆脱自己对使用拐杖的担忧。故选D。【29题详解】推理判断题。根据第三段“I was not sure what was going on, but I knew that there were days when I needed help.(我不确定发生了什么,但我知道,总有需要帮助的时候)”、第四段“I used crutches because my hips ached with every move. The doctor agreed the crutches would keep me upright and would help me keep moving when I didn’t want to or couldn’t move.(我拄着拐杖,因为每次移动我的臀部都会疼。医生认为拐杖可以让我保持直立,并在我不想或不能移动时帮助我继续移动)”及第六段“I overworked my body, so my crutches came with me to work today.(我的身体过度劳累,所以我今天带着拐杖去上班)”可推知,作者在第三至五段实际上是想表达自己认为有必要拄拐杖上班。故选D。【30题详解】推理判断题。根据倒数第二段“I overworked my body, so my crutches came with me to work today.(我的身体过度劳累,所以我今天带着拐杖去上班)”以及“My boss assigned me tasks that I couldn’t do today, but my student assistant offered to help.(老板给我布置了一些任务,我今天无法完成,但我的学生助理主动提出帮忙)”可推知,作者今天上班时身体状况不佳。故选A。【31题详解】主旨大意题。通读全文,结合第一段“Today I had to go to work with my crutches (拐杖). I was worried about using my crutches.(今天我不得不拄着拐杖去上班。我很担心用我的拐杖)”可知,文章主要讲述了作者第一次需要拄拐杖上班的故事。故选A。DA Neste fuel station in Finland is currently the only place in the world where you can have your car refueled by a robot. It’s the pilot site chosen by Autofuel, a Danish startup, to test its futuristic refueling system — a robotic arm that can locate a car’s fuel tank door, select the right type of fuel, and operate the pump (加油泵).“Our technology intends to provide the customers with maximum comfort and safety at gas stations,” Jonas Thor Olsen, CEO of Autofuel, said. “The robotic arm doesn’t need human involvement. It allows them to go to the shop for a coffee or take a short break while the car is refueled.”Autofuel’s solution consists of a robotic arm housed within the fuel pump, and a series of sensors and cameras designed to keep things running smoothly. Cameras detect the vehicle’s registration number, so the system is able to detect what kind of fuel it requires. Another camera directs the car to stop in a certain area so that the arm can easily reach the fuel tank door. The arm itself then starts to move, opening the door, selecting the right fuel and finally refueling the car.The whole thing looks great in promotional videos, but after one of them recently became popular online, people brought up a few concerns. First of all, in order for the entire process to work, one needs to have their vehicle registered with Autofuel. That’s information many people have no inclination to share for something as small as refueling. Also, the speed at which the robotic arm operates worries a lot of people as it appears to move much slower than a human.With robots and Al becoming such a big part of our lives lately, it’s easy to imagine solutions like Autofuel becoming mainstream in the near future. But any new innovation has to be tested and improved over and over again.32. What is a robotic arm’s promotional advantage concerning car refueling A. It moves faster than a human. B. It doesn’t need car registration.C. It can park cars automatically. D. It requires no human assistance.33. What does the underlined word “inclination” in paragraph 4 probably mean A. Opportunity. B. Permission.C. Willingness. D. Ability.34. How does the author find the robotic arm A. It is well accepted. B. It is far from perfect.C. Its structure is strange. D. Its function is meaningless.35. What is the best title for the text A. This Robotic Arm Will Refuel Your CarB. An Innovation Has Been Improved GreatlyC. Some Negative Views on a Refueling SolutionD. A More Efficient Assistant at the Gas Station【答案】32. D 33. C 34. B 35. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个新的科技发明——可以给汽车加油的机械臂。【32题详解】细节理解题, 根据第二段“The robotic arm doesn’t need human involvement. It allows them to go to the shop for a coffee or take a short break while the car is refueled.(机械臂不需要人的参与。它允许他们去商店喝杯咖啡,或者在汽车加油的时候休息一会儿)”可知,在汽车加油方面,机械臂的推广优势是它不需要人工的帮助。故选D。【33题详解】词句猜测题。根据划线词前“people brought up a few concerns(人们提出了一些担忧)”可知,划线词所在句谈及的是人们的担忧,带入选项词后可知,画线词所在句意为“许多人不愿意为了给车加油这样的小事而去分享车辆注册信息”。由此可知,划线词的意思“愿意”,与willingness的意思最接近。故选C。【34题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Also, the speed at which the robotic arm operates worries a lot of people as it appears to move much slower than a human.(此外,机器人手臂的操作速度也让很多人感到担忧,因为它的移动速度似乎比人类慢得多)”可推断,作者认为机械臂并不完美。故选B。【35题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是文章第一段“A Neste fuel station in Finland is currently the only place in the world where you can have your car refueled by a robot. It’s the pilot site chosen by Autofuel, a Danish startup, to test its futuristic refueling system-a robotic arm that can locate a car’s fuel tank door, select the right type of fuel, and operate the pump (加油泵).(芬兰的Neste加油站是目前世界上唯一一个可以让机器人给汽车加油的地方。这是丹麦初创公司Autofuel选择的试验场,用于测试其未来的加油系统——一个可以定位汽车油箱门、选择正确类型的燃料并操作泵的机械臂)”可知,本文主要介绍了可以给汽车加油的机械臂。由此可知,最好的标题是A选项“This Robotic Arm Will Refuel Your Car(这个机械臂将为你的汽车加油)”。故选A。第二节 (共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We all know that staying healthy is important. So here is another health tip: Empathy, which refers to the ability to share another person’s feelings and emotions as if they were your own. How can this be Isn’t empathy about focusing on the other person ___36___ Empathy helps you surviveEmpathy can save your life, which certainly is good for your health! ___37___. If someone is screaming and running for you to follow, or even has a look of terror on their face, you pick up their fear and immediately tune in to the situation. That can be the moment when you run away from a dangerous situation.Empathy connects you to others___38___. While it may be centered on figuring out what is going on for others, in that process, you nurture the important human ability to connect better with others, And being connected to others is good for your well-being.___39___Stress may be brought on by many different things. Over periods of time, this state of pressure becomes unhealthy. When you fully engage in empathy, you draw on skills for emotion regulation (调节). In doing so, you are also controlling emotions that can be stressful.Empathy guides your moral code of conductPerhaps larger than almost everything is how you treat others and expect to be treated. ___40___. When you create rules that make you safe, protect you from those acting badly, and take care of those less fortunate, you are using empathy to guide those codes.A. Empathy can lower your stressB. How does practicing empathy benefit youC. Empathy encourages you to show your emotionsD. How can empathy help you behave well in a connected worldE. The ability to read others helps you make decisions in your favorF. Empathy connects you to other people in deep and meaningful waysG. Empathy helps you identify what you consider to be acceptable behavior【答案】36. B 37. E 38. F 39. A 40. G【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了共情能力的四个益处。【36题详解】根据前文“We all know that staying healthy is important. So here is another health tip: Empathy, which refers to the ability to share another person’s feelings and emotions as if they were your own. How can this be Isn’t empathy about focusing on the other person (我们都知道保持健康很重要。所以这里有另一个健康提示:同理心,指的是分享他人的感受和情绪的能力,就像它们是你自己的一样。这怎么可能呢 同理心不就是关注他人吗?)”可知,本文主题是讲述同理心,结合后文内容,讲述了是同理心的好处,所以B项“How does practicing empathy benefit you(练习同理心对你有什么好处)”用设问的方式引出下文,和上文保持同结构,承接上文。故选B项。【37题详解】根据前文“Empathy can save your life, which certainly is good for your health!(同理心可以拯救你的生命,这当然对你的健康有好处!)”以及后文“If someone is screaming and running for you to follow, or even has a look of terror on their face, you pick up their fear and immediately tune in to the situation. That can be the moment when you run away from a dangerous situation.(如果有人尖叫着跑着让你跟着,或者甚至他们脸上有一种恐惧的表情,你会察觉到他们的恐惧,并立即调整到这种情况。这可能是你逃离危险境地的时刻)”可知,本段主要讲述了共情能力可以帮你避开危险,所以E项“The ability to read others helps you make decisions in your favor(读懂别人的能力可以帮助你做出对自己有利的决定)”符合本段主题,承接上文,下文是对其的举例。故选E项。【38题详解】分析设空,位于段首,是本段的中心句,根据小标题“Empathy connects you to others(同理心将你与他人联系起来)”,以及后文“While it may be centered on figuring out what is going on for others, in that process, you nurture the important human ability to connect better with others, And being connected to others is good for your well-being.(虽然它可能集中在弄清楚别人正在发生什么,在这个过程中,你培养了与他人更好地联系的重要人类能力,与他人联系对你的幸福有好处)”可知,本段主要讲述了同理心将你与他人联系起来,所以F项“Empathy connects you to other people in deep and meaningful ways(同理心以一种深刻而有意义的方式将你与其他人联系在一起)”符合本段主题,是本段的中心句。故选F项。【39题详解】分析设空,为本段小标题,是对本段的高度概括,根据后文“Stress may be brought on by many different things. Over periods of time, this state of pressure becomes unhealthy. When you fully engage in empathy, you draw on skills for emotion regulation (调节). In doing so, you are also controlling emotions that can be stressful.(压力可能由许多不同的事情引起。随着时间的推移,这种压力状态变得不健康。当你完全投入移情时,你就会利用情绪调节的技能。在这样做的过程中,你也在控制可能带来压力的情绪)”可知,本段讲述了同理心能降低压力,所以A项“Empathy can lower your stress(同理心可以降低你的压力)”是本段小标题。故选A项。【40题详解】根据前文“Perhaps larger than almost everything is how you treat others and expect to be treated.(也许比任何事情都重要的是你如何对待别人以及期望别人如何对待你)”以及后文“When you create rules that make you safe, protect you from those acting badly, and take care of those less fortunate, you are using empathy to guide those codes.(当你制定的规则使你安全,保护你不受坏人的伤害,照顾那些不幸的人,你是在用同理心来指导这些准则)”可知,空处是一个过渡句,前文没提到准则,后文提及,所以空出应是制定准则,所以G项“Empathy helps you identify what you consider to be acceptable behavior(同理心可以帮助你确定什么是你认为可以接受的行为)”符合文意,引领下文。故选G项。第三部分 语言运用 (共两节, 满分30分)第一节 (共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Benson Lossing’s History of the United States was recently returned to the St. Helena Public Library in California, 96 years after it was due in 1927. The ___41___ behind the story is Jim Perry.Perry, living in Napa, California, was merely ___42___ unused items from his house when he ___43___ the book. It had been ___44___ in a cool place in his home. Mr. Perry believed that the book was ___45___ borrowed by his wife’s grandfather, John McCormick, in 1927.The book’s return was ___46___ by the sight of an envelope ___47___ the inscription (题词) “Free Public Library St. Helena, Cal”. Perry noticed this ___48___ and decided to return it to what is now known as the St. Helena Public Library.At first, Perry thought it would be a fun ___49___ that the library staff would enjoy, but he was ___50___ of the book’s special significance to them. The library staff suspected that Lossing’s book was part of the original collection of 540 volumes that were ___51___ at the Free Public Library, which first opened in the Kettlewell building in 1892. The library’s director, Chris Kreiden, said, “I ___52___ if it was one of the original books in our collection, If so, the book should be put in a box for further ___53___.”Today, the returned book holds a position of ___54___ inside a glass display case at the entrance of the library, serving as a testament (证明) to its remarkable journey and the ___55___ ties it represents.41. A. victim B. librarian C. individual D. competitor42. A. removing B. adapting C. stealing D. borrowing43. A. chose B. destroyed C. burnt D. discovered44. A. sold B. stored C. repaired D. spread45. A. initially B. mainly C. secretly D. carefully46. A. estimated B. forced C. disturbed D. pushed47. A. playing B. producing C. bearing D. symbolizing48. A. dialogue B. detail C. report D. comment49. A. gesture B. performance C. game D. joke50. A. critical B. ashamed C. independent D. unaware51. A. purchased B. missing C. available D. published52. A. learned B. predicted C. wondered D. decided53. A. improvement B. protection C. research D. education54. A. trust B. beauty C. power D. honor55. A. historical B. entertainment C. political D. family【答案】41. C 42. A 43. D 44. B 45. A 46. D 47. C 48. B 49. A 50. D 51. C 52. C 53. B 54. D 55. A【解析】【导语】本文是记叙文。本森·洛辛 (Benson Lossing) 的《美国史》最近被归还给加利福尼亚州圣海伦娜公共图书馆,距1927年到期已过去96年。文章主要讲述了佩里在家里整理不需要的东西时,发现了这本书,随后将其归还给了图书馆。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:这个故事背后的人是吉姆·佩里。A. victim受害者;B. librarian图书管理员;C. individual个人;D. competitor竞争者。由下文“behind the story is Jim Perry. ”可知,吉姆·佩里是这个故事背后的人,故选C。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:住在加利福尼亚州纳帕市的佩里发现这本书时,只不过是从家里搬走了一些没用过的东西。A. removing移除,拿开;B. adapting适应;C. stealing偷;D. borrowing借入。由下文“unused items from his house”可知,佩里将不用的东西从家里移除,故选A。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:住在加利福尼亚州纳帕市的佩里发现这本书时,只不过是从家里搬走了一些没用过的东西。A. chose选择;B. destroyed摧毁;C. burnt燃烧;D. discovered发现。由第一段中“Benson Lossing’s History of the United States was recently returned to the St. Helena Public Library in California, 96 years after it was due in 1927.”可知,佩里发现了这本书并将它归还给了图书馆,故选D。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:它被存放在他家里阴凉的地方。A. sold卖;B. stored储存,存放;C. repaired修理;D. spread传播。由下文“in a cool place in his home”和上文提到的佩里在将一些没用的东西从家里移除时发现了这本书可知,这本书被存放在家里阴凉的地方,故选B。【45题详解】考查副词词义辨析。句意:佩里先生认为这本书最初是由他妻子的祖父约翰·麦考密克于1927年借来的。A. initially最初;B. mainly主要地;C. secretly秘密地;D. carefully仔细地。由下文“borrowed by his wife’s grandfather, John McCormick, in 1927.”可知,此处在讲最初这本书是如何来的,即最初他妻子的祖父于1927年借来的。故选A。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:这本书的归还是因为看到一个信封,上面写着“加州圣海伦娜免费公共图书馆”的题词。A. estimated估计;B. forced强迫;C. disturbed打扰;D. pushed推动,促使。由下文“by the sight of an envelope”可知,这个信封的内容促使佩里将书还回去,故选D。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:这本书的归还是因为看到一个信封,上面写着“加州圣海伦娜免费公共图书馆”的题词。A. playing玩;B. producing生产;C. bearing忍受;写着;D. symbolizing象征。由下文“the inscription (题词) “Free Public Library St. Helena, Cal”.”可知,信封上写着题词,故选C。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:佩里注意到了这个细节,并决定将它归还给现在的圣赫勒拿公共图书馆。A. dialogue对话;B. detail细节;C. report报告;D. comment评论。由上文“The book’s return was _________by the sight of an envelope_________the inscription (题词) “Free Public Library St. Helena, Cal”.”可知,此处指佩里看到了信封上写着“加州圣海伦娜免费公共图书馆”题词的这一细节,故选B。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:起初,佩里认为图书馆工作人员会喜欢这一个有趣的举动,但他没有意识到这本书对他们的特殊意义。A. gesture手势;举动;B. performance表演;C. game游戏;D. joke玩笑。由上文“decided to return it to what is now known as the St. Helena Public Library.”可知,此处指佩里将这本书归还给图书馆的这一举动,故选A。【50题详解】考查形容词词义辨析。句意:起初,佩里认为图书馆工作人员会喜欢这一个有趣的举动,但他没有意识到这本书对他们的特殊意义。A. critical关键的;B. ashamed羞愧的;C. independent独立的;D. unaware没有意识到的。由下文“of the book’s special significance to them.”和but可知,前后是转折关系,佩里认为图书馆工作人员会喜欢这一个有趣的举动,但他没有意识到这本书对他们的特殊意义。故选D。【51题详解】考查形容词词义辨析。句意:图书馆工作人员怀疑洛辛的书是免费公共图书馆540卷原始藏书的一部分,免费公共图书馆于1892年首次在凯特尔韦尔大楼开放。A. purchased已购买的;B. missing丢失的;C. available可利用的,可获得的;D. published发布的。由上文“The library staff suspected that Lossing’s book was part of the original collection of 540 volumes that were”和下文“at the Free Public Library”可知,洛辛的书在免费公共图书馆中能找到,故选C。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:图书馆馆长克里斯·克雷登(Chris Kreiden)说: “我想知道这是否是我们收藏的原始书籍之一,如果是的话,这本书应该放在一个盒子里,以便进一步保护。”A. learned学习;B. predicted预测;C. wondered好奇,想知道;D. decided决定。由下文“if it was one of the original books in our collection”可知,图书馆馆长想知道这本书是否是他们收藏的原始书籍之一,故选C。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:图书馆馆长克里斯·克雷登(Chris Kreiden)说: “我想知道这是否是我们收藏的原始书籍之一,如果是的话,这本书应该放在一个盒子里,以便进一步保护。”A. improvement提高;B. protection保护;C. research研究;D. education教育。由上文“If so, the book should be put in a box for further”可知,这本书被放到盒子里是为了进一步保护,故选B。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:今天,归还的这本书在图书馆入口处的玻璃展示柜里占据了一个重要的位置,作为它的非凡之旅和它所代表的历史纽带的证明。A. trust信任;B. beauty美丽;C. power权利;D. honor荣誉。由下文“ inside a glass display case at the entrance of the library, serving as a testament (证明) to its remarkable journey”可知,这本书被放到玻璃展示柜里一个重要位置,这是荣誉的象征,是对这本书的重视,故选D。【55题详解】考查形容词和名词词义辨析。句意:今天,归还的这本书在图书馆入口处的玻璃展示柜里占据了一个重要的位置,作为它的非凡之旅和它所代表的历史纽带的证明。A. historical历史的;B. entertainment娱乐;C. political政治的;D. family家庭。由第一段中“Benson Lossing’s History of the United States was recently returned to the St. Helena Public Library in California, 96 years after it was due in 1927.”可知,这本书历经多年终于回到图书馆,它是过去和现在历史联系的证明,故选A。第二节 (共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Of all fields of science, physics has a reputation for being frightening to the general public. That’s ___56___ professor Tatiana Erukhimova worked with others to produce a series of videos showing real-world applications of physics in a fun and insightful way. The videos have earned her fans around the world.Not only ___57___ (be) the explanations in every video easy to follow, but Erukhimova’s ___58___ (enthusiastic) is what truly keeps the viewers engaged. Erukhimova’s unique teaching method comes from her hope ___59___ (stimulate) students’ interest in physics through demonstrative classes.Born to physicist parents, Erukhimova ___60___ (become) attached to the field since she was very little. After ___61___ (offer) a position at Texas A&M almost 25 years ago, Erukhimova moved from Russia to Texas. Since then, she has won over both university students ___62___ casual viewers with her particular way of explaining science.While Erukhimova is aware that people may not learn a lot from watching a short video, getting them ___63___ (interest) and curious about learning more is all worth it. She said, “I ___64___ (strong) believe that not everyone has to major ____65____ physics, but everyone has to get a chance to play with it, respect the results of science, and get a chance to learn how fun it is.”【答案】56. why57. are 58. enthusiasm59. to stimulate60 has become61. being offered##having been offered62. and 63. interested64. strongly65. in【解析】【导语】本文是一篇记叙文。Tatiana Erukhimova教授与其他人合作制作了一系列视频,这些视频以一种有趣而有深刻见解的方式展示物理在现实世界中的应用,赢得了世界各地粉丝的喜爱。【56题详解】考查名词性从句。句意:这就是为什么Tatiana Erukhimova教授与其他人合作制作了一系列视频,以有趣而富有洞察力的方式展示了物理在现实世界中的应用。引导表语从句,从句缺少原因状语,故此处用why引导表语从句。故填why。【57题详解】考查倒装和动词时态。句意:不仅每个视频中的解释都很容易理解,而且Erukhimova的热情才是真正吸引观众的地方。根据后一句的谓语动词comes可知,该空所在句应用一般现在时。not only位于句首,前面的分句需要倒装,主语是the explanations,谓语用复数。故填are。【58题详解】考查名词。句意:不仅每个视频中的解释都很容易理解,而且Erukhimova的热情才是真正吸引观众的地方。根据空前的修饰部分Erukhimova’s及空后的系动词is可知应用名词enthusiasm做主语。故填enthusiasm。【59题详解】考查非谓语动词。句意:Erukhimova独特的教学方法源于她希望通过示范课激发学生对物理的兴趣。此处用所给动词的不定式作后置定语修饰名词hope。故填to stimulate。【60题详解】考查动词时态和主谓一致。句意:出生于物理学家家庭的Erukhimova从小就对这个领域产生了浓厚的兴趣。根据空后的时间状语从句since she was very little可知用现在完成时,主语为Erukhimova。故填has become。【61题详解】考查非谓语动词。句意:大约25年前,Erukhimova在得州农工大学获得了一个职位,之后她从俄罗斯搬到了得州。空前是介词after,故该空用所给词动名词作宾语,且offer与Erukhimova存在动宾关系,故此处用being done形式,或表示动作已经完成用having been done也可以。故填being offered/having been offered。【62题详解】考查固定短语。句意:从那以后,她以独特的方式解释科学,赢得了大学生和普通观众的喜爱。此处为短语both...and...,表示“两者都”。故填and。【63题详解】考查非谓语动词。句意:虽然Erukhimova意识到人们可能不会从观看短视频中学到很多东西,但让他们对学习更多内容感兴趣和好奇是值得的。此处为get+宾语+宾补结构,them与interest为被动关系,故用过去分词作宾语补足语。故填interested。【64题详解】考查副词。句意:她说:“我坚信,不是每个人都必须主修物理,但每个人都必须有机会玩它,尊重科学的结果,并有机会了解它是多么有趣。”修饰动词believe应用副词strongly。故填strongly。【65题详解】考查介词。句意:她说:“我坚信,不是每个人都必须主修物理,但每个人都必须有机会玩它,尊重科学的结果,并有机会了解它是多么有趣。”短语major in...意为“主修……”。故填in。第四部分 写作 (共两节, 满分40分)第一节 (满分15分)66. 为了让来自英国的交换生更好地了解中国春节,你校学生会将举办一场主题为“春节”的摄影展。请你写一则面向交换生的通知,内容包括:1. 展览时间、地点;2. 展览内容。注意: 1. 写作词数应为80个左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。NoticeDear exchange students,_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________The Student Union【答案】One possible version:NoticeDear exchange students,To help you better know about the Spring Festival, which is the most important traditional Chinese festival, we are going to hold a photography exhibition themed “The Spring Festival”.The exhibition, starting at 3:00 pm and lasting two hours next Wednesday, will take place in our school hall. At the exhibition, you can see photos of symbolic items, such as spring couplets and red packets, and celebrating moments like playing firecrackers. Featuring various elements of the festival, the exhibition is bound to arouse your interest in exploring the charm of the festival.You’re warmly welcome to attend the exhibition.The Student Union【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。为了让来自英国的交换生更好地了解中国春节,你校学生会将举办一场主题为“春节”的摄影展。请你写一则面向交换生的通知。【详解】1.词汇积累举行:hold→host参加:attend→take part in重要的:important→essential各种各样的:various→a variety of2.句式拓展简单句变复杂句原句:The exhibition, starting at 3:00 pm and lasting two hours next Wednesday, will take place in our school hall.拓展句:The exhibition, which is scheuled to start at 3:00 pm and last two hours next Wednesday, will take place in our school hall.【点睛】[高分句型1] To help you better know about the Spring Festival, which is the most important traditional Chinese festival, we are going to hold a photography exhibition themed “The Spring Festival”. (运用了不定式作目的状语以及which引导的非限定性定语从句)[高分句型2] Featuring various elements of the festival, the exhibition is bound to arouse your interest in exploring the charm of the festival. (运用了现在分词作状语)第二节: (满分25 分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Thank you so much for taking the time to apply for the position,” the email read, “Your application has not been successful. We wish you every success in securing a suitable position in the future.”I received the email two weeks after interviewing for a job. When I read it, I felt disappointed and angry — not just because I hadn’t gotten the job. I was disappointed because I’d spent days preparing for the interview, but in the end, I didn’t even know why I wasn’t successful. “How can I adapt my job search approach if I don’t know what went wrong ” I thought. How I hoped that someone could tell me how to do it well in the interview to be accepted by interviewers.The disappointment came to me again a few months after I received another job rejection email. After applying for a job at a consulting company I spent months working my way through the whole recruiting (招聘) and interview process before getting a phone call from a company representative. “Unfortunately, we have decided to offer the job to someone else,” the voice said. Again I felt upset. But the conversation wasn’t over. “Would you like to hear feedback (反馈) from us ” the voice asked. I immediately said “yes”.The representative went on to tell me I hadn’t clearly expressed my motivation for applying for the position and why I wanted to work for the company. The feedback was tough to hear, but I quickly realized they were right. After completing my Ph.D. in Germany, my top priority had been to find a position in Poland, where I grew up. As a result, I wasn’t very selective about what I applied for; I pursued any job opportunity that broadly fitted my skills and interests. The job at the consulting company was something I was technically capable of doing, but I didn’t feel passionate about it — and that clearly showed in the interview process.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。From then on, I changed my strategy._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________A few years later, I became an interviewer._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】One possible version:From then on, I changed my strategy. I carefully evaluated each position before applying for it. I only pursued the position that I was qualified for and that truly resonated with what I was passionate about. In my interview, I also began stating more clearly and emphatically why I wanted that particular job, Soon the approach started to pay off — I finally got a job in Poland that I was truly excited about.A few years later, I became an interviewer. I once interviewed candidates for the assistant position. One candidate’s application looked great, but the interview went badly. He seemed to know little about our work, which made me wonder whether he was truly interested in working with us. When I called to tell him I couldn’t offer him the position, I could tell that he was very disappointed. I asked him if he wanted to know where he could improve in future interviews. As the conversation went on, I could feel that he was grateful for my feedback.【解析】【导语】本文以事件为线索展开,讲述了作者在找工作的过程中总是被拒绝,对自己花时间准备面试却最终被拒感到失望,不明白自己没有成功的原因。作者希望知道问题所在,以便调整自己的求职方法。在作者又一次收到公司代表拒绝的电话时,这位代表给出了反馈,告诉作者他在面试中存在的问题。作者很快意识到了自己的问题,自己只是在追求能力上可以胜任的工作,但没有在追求自己真正有热情的工作。【详解】1. 段落续写:①由第一段首句内容“从那以后,我改变了策略”可知,第一段可描写作者开始追求自己能胜任又有热情的工作,以及最终得到一份满意的工作。②由第二段首句内容“几年后,我成为了一名面试官”可知,第二段可描写作者在面试过程中遇到和自己有类似情况的求职者,以及给这位求职者相应的反馈和建议。2. 续写线索:改变策略——追求能胜任又有热情的工作——得到工作——成为面试官——遇到类似情况的求职者——提供反馈和建议3. 词汇激活行为类①评估:evaluate/assess/estimate②追求:pursue/go after③陈述:state/express/communicate④得到:get/obtain/gain情绪类①兴奋的:excited/exhilarated/thrilled②失望的:disappointed/upset/unhappy③感激的:grateful/thankful【点睛】[高分句型1] I only pursued the position that I was qualified for and that truly resonated with what I was passionate about. (两个that分别引导限制性定语从句、what引导宾语从句)[高分句型2] He seemed to know little about our work, which made me wonder whether he was truly interested in working with us. (which引导非限制性定语从句、whether引导宾语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 精品解析:河南省TOP二十名校2023-2024学年高三上学期调研考试(九)英语试题(原卷版).docx 精品解析:河南省TOP二十名校2023-2024学年高三上学期调研考试(九)英语试题(解析版).docx 24 届高三年级 TOP二十名校调研考试九英语听力.mp3