资源简介 2023-2024学年广东省深圳市龙华区外国语学校九年级(上)月考英语试卷(10月份)Ⅰ.完形填空。阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。1.(10分)Village libraries may help change children's lives.When Zhang Dongdong,from Beijing,arrived at Sanbao Street in Qinglong,2019,he (1) that most of the children there lived with their grandparents.Their parents moved to large cities to (2) .The families were poor,and there were few books for the children to read.They (3) had textbooks.Zhang felt (4) for the children,so he tried his best and got 3,000 books from all over the country.And then he (5) Sanbao Children's Library.In October,Zhang went to Zhanma Village and visited the village primary school.Zhang found that the school library was a small room (6) old books in it and there was no place for children to read.So Zhang began to build another (7) at the end of 2019,and on June 1st the following year,World (8) Day,Zhanma Village Library opened its door."I'm not the only one that has built a library for a village,"Zhang said."In fact,(9) secretaries(书记) take building village libraries as a very important part of their work.We do this 10 we believe that books can be good friends for the children and make their lives more colorful."(1) A.thought B.found C.said D.agreed(2) A.play B.farm C.work D.travel(3) A.even B.always C.still D.only(4) A.happy B.embarrassed C.sorry D.surprised(5) A.set up B.looked up C.made up D.took up(6) A.with B.for C.of D.on(7) A.school B.village C.room D.library(8) A.Teachers' B.Children's C.Father's D.Mother's(9) A.most B.few C.several D.no(10) A.so B.while C.because D.ifⅡ.阅读理解。第一节阅读下列短文,从下面每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。2.(7.5分)Sleepwalking(梦游) is when your child gets out of bed and walks around as if he's awake,but he's actually asleep.Sleepwalking doesn't hurt your childSleepwalking happens during deep sleep.Your child might get out of bed and walk around as if he's awake,but he won't react normally to you or anything around him.This may make you upset.But try not to worry﹣your child is OK.In fact,sleepwalking is quite common.7%to 15%of children sleepwalk,and it doesn't usually mean that there's anything wrong with them.Children aged 6 to 12 are more likely to sleepwalking.Both boys and girls sleepwalk.Sleepwalking often happens in the first few hours of the night.When it happens,your child's mind is asleep.However,his body is awake at the same time.Sleepwalking usually has something to do with age and development.However,some things can increase your child's sleepwalking.For example:●Bad habits that cause poor sleep●Fever or some other illnesses●A family history of sleepwalking●Medical conditions that cause poor sleepIf your child is sleepwalking at least once every night,it's best to see a doctor.Also see a doctor if your child's sleepwalking is influencing the sleep of other family members,or if you're worried your child might hurt himself while sleepwalking.(1)When do most kids have a sleepwalk? A.Primary school.B.Junior school.C.Kindergarten.D.High school.(2)What is the condition of a kid during a sleepwalking? A.A kid's mind and his body are all awake.B.A kid's mind and his body are all asleep.C.A kid's mind is awake but his body is asleep.D.A kid's mind is asleep but his body is awake.(3)Which of the following is not true according to this article? A.The kids whose parents sleepwalked may sleepwalk.B.The kids whose habits cause poor sleep may sleepwalk.C.The kids who often read before going to bed may sleepwalk.D.The kids who sleep badly after they take medicine may sleepwalk.(4)What can we learn from this article? A.Sleepwalking is very dangerous at any time.B.Boys are more likely to sleepwalk than girls.C.You'd better see a doctor when sleepwalking too often.D.Sleepwalking usually happens during your light sleep.(5)Where can we probably read this passage? A.On a movie poster.B.In a healthy magazine.C.In a science fiction.D.On a sports website.3.(7.5分)①Some people have to use public transport.Some dislike it and some love it.If everyone has a car and drives anywhere they want to go,there will be serious traffic problems on the road.Luckily,trains are a good form of public transport.②British people use trains a lot.This is especially for people who are traveling from London to Paris.Every day about 20 trains leave London.They travel at a high speed and people feel glad that the trains take only 2 hours and 30 minutes to reach Paris.It's much faster to travel by train than by bus or by car.This is because people have to drive cars or buses very carefully and slowly for many reasons,such as speed limits and traffic jams.However,when you are traveling by train③Besides,Londoners think taking a train is one of the safest ways of traveling on the ground.Trains take quite a number of quality tests when they are made.More importantly,they have to take many safety checks before they are used on the rail track(轨道).④What's more,trains in Britain are comfortable and provide fine services for their users.When you are on a London train,you will find that the train has comfortable tables and seats where people can sit.They also provide food services and power plugs(电源插头)(1)How long does it take a British from London to Pairs by train? A.2 hours.B.2.5 hours.C.3 hours.D.3.5 hours.(2)Why do Londoners prefer going to Paris by train according to Para.2? A.Because it is cheap to take trains from London to Paris.B.Because it is safe to takes trains from London to Paris.C.Because it is fast to takes trains from London to Paris.D.Because it is comfortable to takes trains from London to Paris.(3)What can we know from the passage? A.We can travel from London to Paris in less than 2 hours.B.We can do our work with personal computers on the train.C.We have to wait till we get off the train in order to have some food.D.The trains are only checked for quality reasons before they are used.(4)What is the structure of the text? A.B.C.D.(5)What's the main idea of the passage? A.British people enjoy public transport.B.It's fast to travel from London to Paris.C.Trains in Britain provide fine services for their users.D.Trains are a good way of public transport for Londoners.4.(7.5分)When I was ten,I worked part﹣time as a paperboy.Mrs.Stanley was one of my customers.She would watch me coming down her street,and by the time I had biked up to her doorstepMrs.Stanley talked mostly about her dead husband,"Mr.Stanley and I went shopping this morning."she would say.The first time she said that,juice went up my nose.I told my father how Mrs.Stanley talked as if Mr.Stanley were still alive.Dad said she was probably lonely,and that I should sit and listen and nod and smile,and maybe she would get it out of her system.So that's what I did,and it turned out Dad was right.Later on,she left her husband over at the cemetery(基地).I finally gave up delivering newspapers and didn't see Mrs.Stanley for several years.Then we met again and she looked happy.Years before,she had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with.Now she had friends.Her husband was gone,but life went on.I live in the city now.My paperboy is a lady named Edna.Every time I feel down,she hears me munity isn't so much a place as a state of mind.You find it whenever people ask how you're doing because they care,and not because they're getting paid to do so.Sometimes it's good to just smile(1)Why did Mrs.Stanley give the writer a drink? A.Because she was thankful to the writer.B.Because she knew what the writer liked.C.Because she wanted to start a conversation.D.Because she thought the writer was thirsty.(2)How might the writer feel when Mrs.Stanley mentioned Mr.Stanley in Para.2? A.Sad.B.Shocked.C.Upset.D.Angry.(3)What does the underlined phrase in paragraph 3 probably mean? A.Get over from her sadness.B.Keep talking about her past.C.Ask her old friends for help.D.Move out of the neighborhood.(4)What can we know about the writer from the passage? A.He took his father's advice because he enjoyed free drinks.B.He gave up his part﹣time job because he was not well paid.C.He considers his community as an ordinary place to live in.D.He talks to his paperboy about his problems when he is upset.(5)What does the writer advise people in a community to do according to the passage? A.Pay each other a visit.B.Share everything with others.C.Care about each other.D.Express thankfulness to others.第二节以下是一篇文章,请阅读全文,并从下列方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。5.(10分)A.Spend your money wisely.B.Set a goal of saving money.C.Save your money in the long run.D.The following are some of her advice.E.In this way,you can also improve your communication skills.F.Write down how much money you have and what you are spending.Money may not buy happiness,but it helps.Many teenagers want to learn how to manage money before going out into the world.Be smart with your money.This idea is raised by Dr.Mara Harvey,a money expert. (1) Learn to make money.Ask parents or neighbors if you can do chores to make pocket money.These could include washing a car or taking the dog for a walk.Agree on the value of different jobs with others before you start. (2) Besides,it will help when you have a grown﹣up job.Help your money grow.Money can't grow if it's sitting inside a piggy bank.Put your money in the bank and you can get interest(利息). (3) One day you may feel surprised at how much money you have.Make a plan.If you have a big event,such as a holiday coming up,it might mean you will need to spend more of your pocket money.Try making a plan for spending and saving. (4) Then it will help you take control of your money.(5) Find out how much you can reasonably spend each month.Spend your money on what you truly need.Then try to cut down on spending.For example,rather than eating out,you can choose to cook at home.第三节信息匹配。右栏 A-F 分别给出了六个中华成语故事,请根据左栏五个学生英语学习中常见的问题,帮助他们选出对应的成语故事。6.(7.5分)配对阅读。右栏A﹣F分别给出了六个中华成语故事,请根据左栏五个学生英语学习中常见的问题,帮助他们选出对应的成语故事(1) "Because" and "so" shouldn't be put together.But some students often add "so" to the sentence with "because".(2) Some students may be lucky to get the right answers.But if they depend only on luck failure may come.(3) Some students pretend that they know the grammar rules but in fact,they don't.(4) Students need to learn a lesson from mistakes so that they won't make them next time.(5) Some students seem to be able to recite(背诵) the English texts in groups.But if they asked to do it alone,they can't. A.The old emperor liked group music.A man knew this and joined the musical team.But the new emperor enjoyed the music played by every single musician.The man without any music ability was afraid and ran away.B.Several men were drawing snakes on the floor.One man was the first to finish a snake but he didn't win because he added feet to his snake.C.One day,a rabbit knocked itself into a tree and fell dead.A farmer nearby enjoyed the rabbit for dinner and waited for more at the same place every day.However,no rabbits came and his fields went worse.D.A man wanted to steal a big bell next door.However,he had to make a lot of noise so he covered his ears with pieces of clothes,thinking if he couldn't hear the noiseE.A sheep keeper found a sheep was gone and he discovered there was a hole in the sheep hold(羊圈).So he fixed it right away.As a result,the rest of the sheep were safe.F.A hard﹣working young man was so poor that he had to make a small hole in the wall to get light from next door at night.He read a lot of books and became an important officer for the emperor.Ⅲ.语法填空。阅读下面短文,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。7.(10分)In my history class,we studied the Song Dynasty(960﹣1279).I learned that scholars at that time had four important (1) (practice),which are arranging flowers(插花),painting(焚香).Our history teacher asked us to choose one of them to experience by (2) (we).By (3) (complete) the homework,we are able to learn more about the arts of the Song Dynasty.Since flowers were my favorite,I decided to do the flower arrangement.Rose (4) (choose) as my main flowers.I also used eucalyptus(尤加利叶) and some other flowers as decorations.In order to make it look much (5) (ancient) than it had been,I put it in an old tea container.It then seemed (6) (perfect) balanced.The process(过程) of arranging flowers was also (7) way to communicate with nature.While making it,I must decide which part to keep and which to give up. (8) I decorated my room with the art of traditional Chinese flowers,I felt a sense of pride.Arranging flowers (9) (be) a lively and interesting practice.I experienced the beauty of traditional Chinese culture and learned to pay attention (10) the present.This is the part I love most about the culture of the Song Dynasty.Ⅳ.书面表达。8.(15分)我校将于国际文化周期间设立传统文化宣传板块,现面向九年级征集英语短文。请你根据以下信息,写一篇介绍孔子的英语短文。出生时间、地点 公元前551,9月28日,鲁国经历 (1)3岁:父亲去世;(2)少年:学习各个科目;(3)30岁:建立学校。主张 (1)人人都有受教育的机会;(2)仁、礼……你的评价 请你补充……参考词汇:鲁国(the kingdom of Lu)、仁(kindness)、礼(good manners)(BC)要求:(1)词数要求80词以上:(2)不得出现真实人名、学校名称等;(3)可恰当地自我发挥,使文章更完整。Confucius is one of the greatest ancient minds in China._____________2023-2024学年广东省深圳市龙华区外国语学校九年级(上)月考英语试卷(10月份)参考答案与试题解析Ⅰ.完形填空。阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。1.【分析】本文主要介绍了张东东为贵州的孩子建立图书馆,这有助于改善孩子们的生活。【解答】(1)考查动词。句意:2019年8月,发现那里的孩子大多和爷爷奶奶住在一起;found发现;agreed同意 most the there with grandparents."(那里的孩子大多和爷爷奶奶住在一起。故选B。(2)考查动词。句意:他们的父母搬到大城市工作;farm务农;travel旅行。故选C。(3)考查副词。句意:他们只有课本;always总是;only仅仅,几乎没有其他的书读。(4)考查形容词。句意:张为孩子们感到难过,从全国各地收集了3000本书;embarrassed尴尬的;surprised吃惊的,几乎没有其他的书读。故选C。(5)考查短语。句意:然后他建立了三宝儿童图书馆;looked up查阅;took up占据。故选A。(6)考查介词。句意:张发现学校的图书馆是一个小房间,没有地方让孩子们阅读;for为了;on在上面,用with。(7)考查名词。句意:于是,并于次年6月2日世界儿童节。school学校;room房间。根据"Zhanma Village Library opened its door."(站马村图书馆开门迎客)可知是建立了另一个图书馆。(8)考查名词所有格。句意:于是,并于次年6月1日世界儿童节。Teachers'老师的;Father's爸爸的。根据"on June 5st"(6月1日)可知是在儿童节。(9)考查形容词。句意:事实上。most最多,表否定;no没有,故选C。(10)考查连词。句意:我们这样做是因为我们相信书籍可以成为孩子们的好朋友。so所以;because因为。前后是因果关系,用because引导原因状语从句。【点评】首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。Ⅱ.阅读理解。第一节阅读下列短文,从下面每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。2.【分析】这篇文章主要讨论了儿童梦游的现象。梦游是在深度睡眠中发生的,患者会像清醒一样走动,但实际上他们是在睡眠中。梦游在儿童中相当常见,通常会随着年龄的增长而消失。一些因素,如睡眠不良的习惯、疾病、梦游家族史和导致睡眠不良的医疗状况,可能会增加儿童梦游的可能性。如果孩子每晚都梦游,或者梦游影响到其他家庭成员的睡眠,或者担心孩子在梦游时可能会受伤,最好去看医生。【解答】(1)推理判断题。根据第三段Children 6 to are likely sleepwalking.(6到12岁的孩子更容易梦游。故选A。(2)细节理解题。根据第四段When happens child's is ,his is at same ,你的孩子的头脑是睡着的,他的身体同时是清醒的,孩子的大脑睡着了。故选D。(3)细节理解题。根据第六段Bad that poor or other family of conditions cause sleep(导致睡眠不佳的医疗条件)可知文章没有提及"睡觉前经常看书的孩子可能会梦游。(4)细节理解题。根据最后一段If child sleepwalking least every ,it's to a doctor.(如果你的孩子每晚至少梦游一次。)可知梦游太频繁最好去看医生。(5)推理判断题。根据最后一段If child sleepwalking least every ,it's to a doctor.(如果你的孩子每晚至少梦游一次。)可推断出我们大概可以在一本健康杂志上读到这篇文章。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。3.【分析】这篇文章主要讨论了公共交通的重要性,尤其是火车。文章指出,英国人经常乘坐火车,特别是从伦敦到巴黎的旅行者。火车的速度快,不受交通堵塞影响,被认为是最安全的陆地交通方式之一。此外,英国的火车提供舒适的座椅和桌子,还提供食品服务和电源插座,以供乘客使用个人电脑或手机。【解答】(1)细节理解题。根据第二段They at a speed people glad the take 2 hours 30 to Paris.(它们以高速行驶。)可知。故选B。(2)细节理解题。根据第二段It's faster travel train by or car.(乘火车比坐公交车或开车更快,第二段指出伦敦人更喜欢坐火车去巴黎是因为这样更快。(3)细节理解题。根据第四段They provide services power for computers mobile ,以供乘客使用私人电脑或手机,我们可以在火车上用私人电脑工作。(4)篇章结构题。第一段指出火车是一种很好的公共交通、三、四段通过介绍伦敦人喜欢坐火车的原因陈述了火车的优点。故选A。(5)主旨大意题。根据第一段Luckily are a form public ,火车是一种很好的公共交通方式,可知本文的主题是"对伦敦人来说火车是一种好的公共交通方式"。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。4.【分析】这篇文章是作者回忆自己十岁时做送报工的经历。他经常去一位名叫斯坦利太太的家送报纸,斯坦利太太总是会和他聊天,讲述她已经去世的丈夫。作者的父亲告诉他,斯坦利太太可能是孤独,需要有人倾听,于是他就这样做了。多年后,他再次见到斯坦利太太,她看起来很快乐,有了新的朋友。文章最后,作者强调了社区的重要性,以及倾听他人的重要性。【解答】(1)推理判断题。根据第一段and the I had up her ,there be a waiting.I sit drink she talking.(等我骑车到她家门口时。她说话的时候我就坐着喝,作者收到饮料后,一边听斯坦利太太讲话。故选C。(2)推理判断题。根据第二段The time said ,juice up nose.(她第一次这么说的时候。)可知,果汁进入了鼻子里。故选B。(3)词义猜测题。根据第三段Later ,she her over the ,她把丈夫留在了墓地,斯坦利太太从失去丈夫的悲痛中走了出来,从悲伤中恢复过来了"。故选A。(4)细节理解题。根据最后一段Every I feel ,she me ,她都听我倾诉,当作者感到沮丧时。故选D。(5)推理判断题。根据最后一段You it people how doing they ,and because getting to so.(当人们问你近况如何时,而不是因为他们拿了钱来这么做,后来作者被自家的送报员所关心的故事可知。故选C。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。第二节以下是一篇文章,请阅读全文,并从下列方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。5.【分析】这篇短文是由金融专家Mara Harvey博士提出的关于如何理财的建议。她建议青少年通过做家务来赚取零花钱,同时也能提升他们的沟通技巧。她还建议把钱存入银行以获得利息,以及制定消费和储蓄计划,以便更好地控制金钱。最后,她建议合理消费,尽量减少不必要的开支。【解答】(1)细节推理题。根据下文Learn make 。)和Help money 。)和 a plan.(制定计划。D选项"下面是一些她的建议。故选D。(2)细节推理题。根据上文Agree the of jobs others you (在你开始前认识到与其他人一起工作的价值。E选项"以这种方式你也提高你的沟通技巧。故选E。(3)细节推理题。根据上文One you feel at much you 。)可知此处与存钱有关的内容。"符合题意。(4)细节推理题。根据上文Try a plan spending saving.(尝试制定消费和储蓄计划。F选项"写下你有多少钱和你要花多少钱。故选F。(5)细节推理题。根据下文Spend money what truly 。)可知此处与合理消费有关的内容。"符合题意。【点评】首先通读全文,了解文章大意;其次掌握每段的主旨大意,并选出中心句;最后要再次阅读文章检查,避免错误。第三节信息匹配。右栏 A-F 分别给出了六个中华成语故事,请根据左栏五个学生英语学习中常见的问题,帮助他们选出对应的成语故事。6.【分析】(1)"因为"和"所以"不应该放在一起,但是一些学生经常在"因为"后面加上"所以"。——几个人在地板上画蛇。有一个人第一个完成了一条蛇,但是他没有获胜,因为他给他的蛇添了脚。(2)有些学生可能很幸运地得到了正确的答案。但如果他们只靠运气,失败可能会到来。——有一天,一只兔子撞到一棵树上,摔死了。附近的一个农民享用了这只免子,每天都在同一个地方等待更多的免子。然而,没有兔子来,他的田地变得更糟。(3)有些学生假装知道语法规则,但实际上他们不知道。——一个人想偷隔壁的大钟。然而,他难免会制造出很大的嗓音,所以他用衣服捂住耳朵,心想如果他听不到噪音,别人也听不到。(4)学生需要从错误中吸取教训,这样他们下次就不会犯同样的错误了。——一个牧羊人发现一只羊不见了,他发现羊圈上有个洞。所以他马上就修好了。结果,其余的羊都安全了。(5)一些学生似乎能够背诵英语文本。但如果让他们单独做,他们就做不到。——老皇帝喜欢集体音乐。一个男人知道了这一点,并加入了音乐团队。但新皇帝喜欢毎一位音乐家单独演奏的音乐。这个没有音乐才能的人很害怕,逃走了。【解答】细节推理题。(1)根据"Because" and shouldn't put some often "so" the with ,但是一些学生经常在"因为"后面加上"所以")可知,选项B(几个人在地板上画蛇,但是他没有获胜。)与之相符。(2)根据Some students be to the answers.But they only luck may 。但如果他们只靠运气。)可知,选项C(有一天,摔死了,每天都在同一个地方等待更多的免子,没有兔子来。)与之相符。(3)根据Some students that know grammar but fact don't.(有些学生假装知道语法规则。)可知,选项D(一个人想偷隔壁的大钟,他难免会制造出很大的嗓音,心想如果他听不到噪音。)与之相符。(4)根据Students need learn a from so they make next ,这样他们下次就不会犯同样的错误了,这里与"亡羊补牢"的意思比较接近,他发现羊圈上有个洞。结果。)与之相符。(5)根据Some students to able recite(背诵) English in if asked do alone can't.(一些学生似乎能够背诵英语文本,他们就做不到,这里与"滥竽充数"意思相近。一个男人知道了这一点。但新皇帝喜欢毎一位音乐家单独演奏的音乐,逃走了。故选A。【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理地分析才能得出正确的答案。Ⅲ.语法填空。阅读下面短文,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。7.【分析】这篇短文主要介绍了宋代的四种重要的实践活动,包括插花、绘画、喝茶和烧香。历史老师要求学生选择其中一种来体验,并通过完成作业来更多地了解宋代的艺术。作者选择了插花,使用玫瑰作为主要花材,并用桉树叶和其他花卉进行装饰。通过插花的过程,作者感受到了与大自然交流的方式,并且在装饰房间时感到自豪。插花是一种生动有趣的实践活动,让作者体验到了传统中国文化的美丽,并学会了关注当下。【解答】(1)考查名词复数。句意:我了解到那时的大师有四种实践活动:插花、喝茶和烧香,习俗。前面有four。故填practices。(2)考查反身代词。句意:我们的历史老师要求我们选择其中一种来体验,根据us可知此处用复数反身代词。(3)考查动名词。句意:通过完成作业来更多地了解宋代的艺术,complete完成。故填completing。(4)考查动词时态和语态。句意:我选择玫瑰花最为主要的花,需用被动语态,需用一般过去时,be单词用单数was。故填was chosen。(5)考查形容词比较级。句意:为了使它看上去更古典。much+形容词比较级。故填more ancient。(6)考查副词。句意:然后它似乎很和谐,意为"完美地和谐"。(7)考查不定冠词。句意:插花的过程也是和自然界交流的一种方式,way是以辅音音素开头的。故填a。(8)考查连词。句意:当我用传统中国艺术装饰我的房间时。根据两句的逻辑关系。when当......时,句首首字母大写。(9)考查be动词。句意:插花是一种生动有趣的实践活动,主语是动名词Arranging flowers。故填is。(10)考查介词。句意:我体验到了传统中国文化的美丽。pay attention to关注。故填to。【点评】根据短文大意和语境选择合适的单词,并用其正确的形式填入空白处,使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整,注意单词的适当形式。Ⅳ.书面表达。8.【分析】【高分句型一】When he was three,his father passed away,so he could only live with his mother.当他三岁的时候,他的父亲去世了,所以他只能和母亲住在一起。When引导的时间状语从句。【高分句型二】I think that Confucius was a good teacher and made a big impact on China.我认为孔子是一位好老师,对中国产生了很大的影响。I think that+宾语从句。【解答】 Confucius one the ancient inHe was born in the kingdom of Lu,on 551 ,more than two thousand years ago. (出生时间,his father passed away,he started to learn music and other subjects.He became a teacher when he was thirty and he had his school. (经历)He taught about three thousand students in his lifetime.He thought everyone should have a chance to get an education.His most important thoughts are kindness and good manners. (主张)I think that Confucius was a good teacher and made a big impact on China.【高分句型二】(评价)【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。 展开更多...... 收起↑ 资源预览