新疆伊犁州2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(原卷版+解析版)

资源下载
  1. 二一教育资源

新疆伊犁州2023-2024学年七年级上学期期末英语试题(原卷版+解析版)

资源简介

新疆伊犁州2023-2024学年七年级上学期期末英语试卷(解析版)
二、完形填空(10 小题, 每小题10分, 共计10分)
Hi! I’m Nancy. This is my ____1____, Emily. She’s 12 years old. Her birthday is ____2____ February. Here is a picture of her. Look, ____3____ are her eyes Oh! They’re black. And her hair is black, ____4____. She is beautiful and healthy. Soccer is her favorite sport. It’s ____5____ for her. She can ____6____ it very well. For ____7____, she loves milk, eggs and fruit. So she has ____8____ eating habits. Her favorite subject is science. She says it’s relaxing, ____9____ I think it’s difficult. We like our science ____10____, Ms. Lin, because she is great fun.
1.
A. friend B. mother C. aunt
2.
A. in B. at C. on
3.
A. what B. what’s C. what color
4.
A. to B. too C. also
5.
A. difficult B. boring C. easy
6.
A. play B. see C. watch
7.
A. subjects B. sports C. breakfast
8.
A. health B. unhealthy C. healthy
9.
A. because B. but C. and
10.
A. student B. classmate C. teacher
【答案】1. A 2. A 3. C 4. B 5. C 6. A 7. C 8. C 9. B 10. C
【解析】
【导语】本文介绍了我的朋友Emily。
【1题详解】
句意:这是我的朋友Emily。
friend朋友;mother妈妈;aunt阿姨。根据“She’s 12 years old.”可知是我的朋友,故选A。
【2题详解】
句意:她的生日是在二月。
in在……里面;at在;on在……上面。空后是具体月份,用介词in表示“在”,故选A。
【3题详解】
句意:看,她的眼睛是什么颜色?
what什么;what’s是什么;what color什么颜色。根据“They’re black”可知是问颜色,故选C。
【4题详解】
句意:她的头发也是黑色的。
to到;too也;also也。根据“They’re black. And her hair is black”可知表示头发也是黑色的,此处需用too表示“也”,用于句末,且用逗号隔开。故选B。
【5题详解】
句意:对她来说是简单。
difficult困难的;boring无聊的;easy简单的。根据“Soccer is her favorite sport.”可知足球对她来说是简单的,故选C。
【6题详解】
句意:她能踢的很好。
play玩;see看;watch看。根据“Soccer is her favorite sport.”可知是指能踢足球踢的很好,故选A。
【7题详解】
句意:对于早餐,她爱牛奶,鸡蛋和水果。
subjects科目;sports运动;breakfast早餐。根据“she loves milk, eggs and fruit.”可知是指早餐,故选C。
【8题详解】
句意:因此她有健康的饮食习惯。
health健康,名词;unhealthy不健康的,形容词;healthy健康的,形容词。根据“she loves milk, eggs and fruit.”可知是健康的饮食习惯,此空需用形容词healthy作定语。故选C。
【9题详解】
句意:她说它是轻松的,但是我认为它很难。
because因为;but但是;and和。根据“She says it’s relaxing”以及“I think it’s difficult.”可知前后表转折,应该用but连接。故选B。
【10题详解】
句意:我们喜欢我们的科学老师,林老师,因为她很有趣。
student学生;classmate同学;teacher老师。根据“Ms. Lin”可知是指林老师,故选C。
三、阅读理解(共计38分)
根据短文内容,判断各小题的正(T)误(F)。
Come in, please. It’s my room. I’m sorry (抱歉的) it’s not tidy (整洁的). Look at my bed. My blue jacket and my yellow schoolbag are on it.
Look there! A photo of my family is on the desk. My parents, my two brothers and I are in the photo. What’s that under the desk Oh, it’s a model plane (飞机模型).
11. My room is tidy.
12. You can see a computer in my room.
13. The color of my jacket is blue.
14. You can see five people in the photo.
15. The model plane is under the bed.
【答案】11. F 12. F
13. T 14. T
15. F
【解析】
【导语】本文作者主要介绍了自己的房间和家庭照片。
【11题详解】
细节理解题。根据“I’m sorry (抱歉的) it’s not tidy (整洁的).”可知,作者的房间不整洁,故选F。
【12题详解】
细节理解题。根据文章内容可知,没有提到电脑,故选F。
【13题详解】
细节理解题。根据“My blue jacket”可知,夹克是蓝色的,故选T。
【14题详解】
细节理解题。根据“My parents, my two brothers and I are in the photo.”可知,照片里有五个人,故选T。
【15题详解】
细节理解题。根据“What’s that under the desk Oh, it’s a model plane (飞机模型).”可知,飞机模型在书桌下,故选F。
A
Fashionable (时尚) Clothes Store Sale
Come and have a look at the good clothes in our store. You’ll find something you like.
Sweaters: We have 4 colors—red, yellow, blue and white.
Price: only 50 yuan each.
T-shirts: The T-shirts are in only 2 colors—white and black. It’s very nice.
Price: only 25 yuan each.
Shorts: The shorts in our store are both for boys and girls. For boys, we have blue and black shorts for only 30 yuan each. For girls, there are white and green shorts for only 25 yuan each.
Socks: The socks in our store are all 5 yuan each.
Come and see now. Call 3875-3039 for more information (信息).
16. How many colors of T-shirts are there in the store
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
17. If you have 25 yuan, you can buy ________.
A. a T-shirt
B. a pair of shorts for girls
C. A or B
D. six pairs of socks
18. You can NOT buy ________ in the store.
A. blue shorts
B. a black sweater
C. socks
D. a white T-shirt
19. Jack wants to buy two sweaters. How much should he pay (付钱)
A. 50 dollars. B. 100 dollars. C. 50 yuan. D. 100 yuan.
20. Which is TRUE (正确的)
A. The store sells clothes and shoes.
B. The socks are in 5 colors.
C. If you want more information, you can call 3875-3039.
D. The shorts for girls are blue and black.
【答案】16. A 17. C 18. B 19. D 20. C
【解析】
【导语】本文是时尚服装店的广告,介绍了店内的商品及其价格。
【16题详解】
细节理解题。 根据“The T-shirts are in only 2 colors—white and black.”可知,体恤衫只有两种颜色——白色和黑色。故选A。
【17题详解】
细节理解题。根据“ T-shirts: The T-shirts are in only 2 colors...Price: only 25 yuan each.”和“ Shorts: The shorts in our store are both for boys and girls...For girls, there are white and green shorts for only 25 yuan each.”可知,如果有25元,可以买一件体恤衫或一件女士短裤。故选C。
【18题详解】
细节理解题。根据“ Sweaters: We have 4 colors—red, yellow, blue and white.”可知,服装店里没有黑色的毛衣。故选B。
【19题详解】
细节理解题。根据“ Sweaters: We have 4 colors—red, yellow, blue and white. Price: only 50 yuan each.”可知,两件毛衣100元。故选D。
【20题详解】
细节理解题。根据“Call 3875-3039 for more information (信息).”可知,如果您需要更多信息,可以拨打3875-3039。故选C。
Dear Meimei,
I’m an American girl. My name is Kate. I am thirteen years old. I have one brother and one sister. My sister is Anna. She is only four. My brother is Mike. He and I are in the same class. We go to school 5 days a week. We stay at home on Saturdays and Sundays. On Saturdays we do our homework and on Sundays we play soccer.
My father and mother are teachers. They teach us Chinese. Mike can speak Chinese. But I can speak only a little. I like to read. Now I am reading a new book about China. I like China very much. Let’s be good friends and welcome to New York.
Please write back soon.
Yours,
Kate
21. —Who is the letter (信) from
—It’s from ________.
A. Mike B. Anna C. Meimei D. Kate
22. —How old is Kate’s sister
—She’s ________.
A. two B. three C. four D. thirteen
23. —How many days do they go to school every week
—They go to school ________ days.
A. six B. seven C. five D. four
24. —What does Kate like
—She likes ________.
A. to play soccer B. to speak Chinese C. to read D. to teach his brother Chinese
【答案】21. D 22. C 23. C 24. C
【解析】
【导语】本文是Kate写给Meimei一篇书信,介绍自己的个人信息。
【21题详解】
细节理解题。根据“Yours, Kate”可知是来自Kate的信,故选D。
【22题详解】
细节理解题。根据“My sister is Anna. She is only four.”可知只有4岁,故选C。
【23题详解】
细节理解题。根据“We go to school 5 days a week.”可知一周5天,故选C。
【24题详解】
细节理解题。根据“I like to read.”可知Kate爱阅读,故选C。
Hello, everyone! My name is David and I’m 12. Four people are in my family: my parents, my sister and I. ____25____ His favorite food is eggs. He thinks eggs are healthy food. ____26____ Mary is my mother and she is 40. She likes vegetables. ____27____ She also likes fruit, like pears and strawberries. I like ice-cream. ____28____ I like chicken, too. I like eating chicken for dinner. ____29____ My sister Jenny is only 3 years old. Do you know what she likes Yes, she likes milk! She drinks milk every day.
从方框中选择合适的选项还原到短文中。
A. What about my sister
B. He eats eggs every day.
C. My father Tom is 43.
D. But my mother thinks it’s not healthy.
E. She loves tomatoes and carrots.
【答案】25. C 26. B 27. E 28. D 29. A
【解析】
【导语】本文是David在介绍自己的家庭成员和他们喜欢的食物。
【25题详解】
根据上文“Four people are in my family: my parents, my sister and I.”和下文“His favorite food is eggs.”可知此处应是介绍家庭成员中的爸爸。选项C“我的爸爸Tom43岁了。”符合语境。故选C。
【26题详解】
根据上文“His favorite food is eggs. He thinks eggs are healthy food.”可知此处应是谈到爸爸的饮食习惯。选项B“他每天都吃鸡蛋。”符合语境。故选B。
【27题详解】
根据上文“She likes vegetables.”可知此处应是介绍她喜欢的蔬菜。选项E“她喜爱西红柿和胡萝卜。”符合语境。故选E。
【28题详解】
根据上文“I like ice-cream.”可知此处应是谈论对冰淇淋的评价。选项D“但我妈妈觉得它不健康。”符合语境。故选D。
【29题详解】
根据下文“My sister Jenny is only 3 years old.”可知此处应是介绍妹妹。选项A“我的妹妹呢?”符合语境。故选A。
四、补全对话(共计10分)
A: Hi! I’m Mark. ____30____
B: My name is Jack. Nice to meet you.
A: Nice to meet you, too. ____31____
B: I’m twelve. What about you
A: I’m eleven. ____32____
B: Next Tuesday is my birthday.
A: Wow. My birthday is next Tuesday, too.
B: Well, how about having a birthday party together (一起) at my home next Tuesday
A: ____33____ Thank you!
B: ____34____
A. How old are you
B. What’s your name
C. You’re welcome.
D. When is your birthday
E. That sounds great.
【答案】30. B 31. A 32. D 33. E 34. C
【解析】
【导语】本文是一篇Mark和Jack见面互相询问信息的对话,对话最后两人相约一起举办生日派对。
【30题详解】
根据“My name is Jack.”可知,是问对方的名字。选项B“你叫什么名字?”符合语境,故选B。
【31题详解】
根据“I’m twelve”可知,问对方的年龄。选项A“你多大了?”符合语境,故选A。
【32题详解】
根据“Next Tuesday is my birthday.”可知,问对方的生日是什么时候。选项D“你的生日是什么时候?”符合语境,故选D。
【33题详解】
根据“how about having a birthday party together (一起) at my home next Tuesday ”可知,这里是表示建议,空处应是对该提议的评价。选项E“听起来不错。”符合语境,故选E。
【34题详解】
根据“Thank you!”可知,应说不客气。选项C“不客气。”符合语境,故选C。
五、读写题(本题共分两节)
第一节阅读短文,根据语篇内容,在方框内的缩写文章中,填入与短文意思最符合的单词,每空一词,每词1分。第二节阅读短文,根据语篇内容, 回答2个问题,每题2分。
My name is Mike. I’m an English boy. Now I am in China with my parents. I go to a new school. We have classes from Monday to Friday. We have no classes on Friday afternoon, and it’s time to do sports. I often play volleyball with my classmates. There are 36 students in my class. My classmates and teachers are very nice. Geography is my favorite subject. Mr. Brown is my geography teacher. He is 29 years old. I like having his classes.
My name is Mike. I’m an ________ boy. Now I am in China with my parents. I go to a new school. We have classes from Monday to ________. We have no classes on Friday afternoon, and it’s time to do sports. I often play ________ with my classmates. Geography is my ________ subject. Mr. Brown is my geography ________. I like having his classes.
35. ________
36. ________
37. ________
38. ________
39. ________
40. Where is Mike now
________________________________
41. What do the students do on Friday afternoon
________________________________
【答案】35. English
36. Friday 37. volleyball
38. favorite
39. teacher
40. He is in China.
41. They do sports on Friday afternoon.
【解析】
【导语】本文介绍了麦克的新学校和新班级。
【35题详解】
根据“My name is Mike. I’m an English boy.”我是一名英国男孩,故填English。
【36题详解】
根据“We have classes from Monday to Friday. ”可知,我们从周一到周五上课,故填Friday。
【37题详解】
根据“I often play volleyball with my classmates.”可知,我经常和我的同学打排球,故填volleyball。
【38题详解】
根据“Geography is my favorite subject.”可知。地理是我最喜欢的科目。故填favorite。
【39题详解】
根据“Mr. Brown is my geography teacher. ”可知,布朗先生是我的地理老师,故填teacher。
【40题详解】
根据“Now I am in China with my parents.”可知,现在麦克与父母一起住在中国。故填He is in China.
【41题详解】
根据“We have no classes on Friday afternoon, and it’s time to do sports.”可知,学生们在星期五下午做运动。故填They do sports on Friday afternoon.
六、阅读填空题(本题共分两节, 共计18分)第一节语法填空题(共计8分)
Linda is ____42____ American girl. She is in Beijing now. Coco is ____43____ (she) good friend and they are in ____44____ same class. She has a big meal and she invites (邀请) Coco to come to her home. Linda’s mother cooks Chinese food for them. Linda ____45____ (real) likes it.
In American, Linda has ____46____ (tomato), bread and salad. After she comes to Beijing, she likes Chinese food. She has milk and eggs ____47____ breakfast. As for lunch, she likes ____48____ (vegetable) and rice. But Coco ____49____ (not like) them.
【答案】42. an 43. her
44. the 45. really
46. tomatoes
47. for 48. vegetables
49. doesn’t like
【解析】
【导语】本文主要讲述了美国女孩琳达和她的好朋友可可的饮食喜好。
【42题详解】
句意:琳达是一个美国女孩。根据girl是名词单数可知,此处需填一个不定冠词,American是以元音音素开头的单词。故填an。
【43题详解】
句意:可可是她的好朋友,并且她们在同一个班级。根据“Coco is...good friend”可知,此处为形容词性物主代词,she的形容词性物主代词为her“她的”。故填her。
【44题详解】
句意:可可是她的好朋友,并且她们在同一个班级。the same表示“同样的”,为固定用法。故填the。
【45题详解】
句意:琳达真地很喜欢它。根据“Linda...likes it.”可知,此处需填一个副词,修饰likes,real“真的”,为形容词,其副词形式为really。故填really。
【46题详解】
句意:在美国,琳达吃西红柿、面包和沙拉。tomato“西红柿”,为可数名词,所以此处用复数形式。故填tomatoes。
【47题详解】
句意:她早餐喝牛奶,吃鸡蛋。have...for breakfast表示“早餐吃……”。故填for。
【48题详解】
句意:至于午餐,她喜欢蔬菜和米饭。vegetable“蔬菜”,可数名词,通常用复数。故填vegetables。
【49题详解】
句意:但是可可不喜欢它们。句子的时态为一般现在时,Coco为第三人称单数,可知借助于助动词does构成否定句。故填doesn’t like。
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
price, much, buy, pair, sell, have, need, be, for, black
Come and ____50____ your clothes at our great sale! We ____51____ all our clothes at very good ____52____. Do you like sweaters We ____53____ green sweaters for only $15. Yellow sweaters are only $12! Do you ____54____ trousers ____55____ boys, we have trousers for only $20. How ____56____ are our jackets Only $30! And we have ____57____ shoes for only $28. Socks ____58____ only $2 for three _____59_____! Come to Mr. Cool’s Clothes Store now!
【答案】50. buy
51. sell 52. prices
53. have 54. need
55. For 56. much
57. black 58. are
59. pairs
【解析】
【导语】本文主要介绍了Mr. Cool的服装店打折促销。
【50题详解】
句意:来我们的大减价买你的衣服吧!根据“Come and...your clothes at our great sale!”可知,此处需填一个动词,和come并列,结合备选词汇,buy“买”,符合语境。故填buy。
【51题详解】
句意:我们所有衣服都以很好的价格出售!根据“We...all our clothes at very good...”可知,此处是指以优惠的价格出售衣服,sell“出售,卖”,符合语境。故填sell。
【52题详解】
句意:我们所有的衣服都以很好的价格出售!at good prices“以优惠的价格”,为固定用法。故填prices。
【53题详解】
句意:我们有绿色毛衣只卖15美元。根据“We...green sweaters for only $15.”可知,此处缺少动词,结合备选词汇,have“有”,符合语境。句子时态为一般现在时,主语we为复数。故填have。
【54题详解】
句意:你需要裤子吗?根据“we have trousers for only $20”可知,此处问你需要裤子吗,need“需要”,时态一般现在时,此处用动词原形。故填need。
【55题详解】
句意:男孩子的裤子只要20美元。根据空后boys,及结合备选词汇可知,for“对于,关于”,符合语境,首字母要大写。故填For。
【56题详解】
句意:我们的夹克多少钱?根据“Only $30!”可知,此处询问价格,how much“多少钱”。故填much。
【57题详解】
句意:我们有黑色鞋子只卖28美元的。根据“And we have...shoes for only $28.”及结合备选词汇可知,此处缺少形容词,作定语,修饰shoes,black“黑色的”,符合语境。故填black。
【58题详解】
句意: 三双袜子只卖2美元。根据“Socks...only $2”可知,此处缺少be动词,句子的时态为一般现在时,主语Socks为复数,be动词用are。故填are。
【59题详解】
句意: 三双袜子只卖2美元。根据“Socks...only $2 for three...”及结合备选词汇可知,此处指三双袜子只需要2美元,pair“双”,根据空前three可知,此处用复数形式。故填pairs。
七、书面表达(共计 15分)
60. 假如你是Alice,下面是你的好朋友Tom的相关信息,请仔细阅读后,写一篇60词左右的短文,在英语课上介绍自己的好朋友。
要求:要涵盖以下要点,灵活运用所学知识,可适当发挥。
注意:语句通顺、衔接自然、书写整洁。
Name Tom Smith
Birthday February, 19th
Age 12
Favorite food chicken
Favorite sport baseball
Favorite subject English
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】例文
My good friend
Hello. I’d like to introduce my good friend Tom Smith to you. He is a 12-year-old boy. His birthday is in February 19th. He likes chicken very much. His favorite sport is baseball. We are in the same school. We usually play baseball together after school. English and P.E. are our favorite subjects. I like my friend Tom.
【解析】
【详解】[总体分析]
① 题材:本文是一篇材料作文;
② 时态:时态为“一般现在时”;
③ 提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏提示中的要点,可适当添加细节,并突出写作要点。
[写作步骤]
第一步,先介绍好朋友的名字;
第二步,具体介绍Tom信息,例如他的生日、年龄、最喜欢的食物、运动、科目等;
第三步,书写结束语,表达自己喜欢这个朋友。
[亮点词汇]
①would like to do 想要做某事
②introduce 介绍
③the same 相同的
④together 一起
⑤after school 放学后
[高分句型]
English and P.E. are our favorite subjects.(and连接并列主语)新疆伊犁州2023-2024学年七年级上学期期末英语试卷(解析版)
二、完形填空(10 小题, 每小题10分, 共计10分)
Hi! I’m Nancy. This is my ____1____, Emily. She’s 12 years old. Her birthday is ____2____ February. Here is a picture of her. Look, ____3____ are her eyes Oh! They’re black. And her hair is black, ____4____. She is beautiful and healthy. Soccer is her favorite sport. It’s ____5____ for her. She can ____6____ it very well. For ____7____, she loves milk, eggs and fruit. So she has ____8____ eating habits. Her favorite subject is science. She says it’s relaxing, ____9____ I think it’s difficult. We like our science ____10____, Ms. Lin, because she is great fun.
1.
A. friend B. mother C. aunt
2.
A. in B. at C. on
3.
A. what B. what’s C. what color
4.
A. to B. too C. also
5.
A. difficult B. boring C. easy
6.
A. play B. see C. watch
7.
A. subjects B. sports C. breakfast
8.
A. health B. unhealthy C. healthy
9.
A. because B. but C. and
10.
A. student B. classmate C. teacher
三、阅读理解(共计38分)
根据短文内容,判断各小题的正(T)误(F)。
Come in, please. It’s my room. I’m sorry (抱歉的) it’s not tidy (整洁的). Look at my bed. My blue jacket and my yellow schoolbag are on it.
Look there! A photo of my family is on the desk. My parents, my two brothers and I are in the photo. What’s that under the desk Oh, it’s a model plane (飞机模型).
11. My room is tidy.
12. You can see a computer in my room.
13. The color of my jacket is blue.
14. You can see five people in the photo.
15. The model plane is under the bed.
A
Fashionable (时尚) Clothes Store Sale
Come and have a look at the good clothes in our store. You’ll find something you like.
Sweaters: We have 4 colors—red, yellow, blue and white.
Price: only 50 yuan each.
T-shirts: The T-shirts are in only 2 colors—white and black. It’s very nice.
Price: only 25 yuan each.
Shorts: The shorts in our store are both for boys and girls. For boys, we have blue and black shorts for only 30 yuan each. For girls, there are white and green shorts for only 25 yuan each.
Socks: The socks in our store are all 5 yuan each
Come and see now. Call 3875-3039 for more information (信息).
16. How many colors of T-shirts are there in the store
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
17. If you have 25 yuan, you can buy ________.
A. a T-shirt
B a pair of shorts for girls
C. A or B
D. six pairs of socks
18 You can NOT buy ________ in the store.
A. blue shorts
B. a black sweater
C. socks
D a white T-shirt
19. Jack wants to buy two sweaters. How much should he pay (付钱)
A. 50 dollars. B. 100 dollars. C. 50 yuan. D. 100 yuan.
20. Which is TRUE (正确的)
A. The store sells clothes and shoes.
B. The socks are in 5 colors.
C. If you want more information, you can call 3875-3039.
D. The shorts for girls are blue and black.
Dear Meimei,
I’m an American girl. My name is Kate. I am thirteen years old. I have one brother and one sister. My sister is Anna. She is only four. My brother is Mike. He and I are in the same class. We go to school 5 days a week. We stay at home on Saturdays and Sundays. On Saturdays we do our homework and on Sundays we play soccer.
My father and mother are teachers. They teach us Chinese. Mike can speak Chinese. But I can speak only a little. I like to read. Now I am reading a new book about China. I like China very much. Let’s be good friends and welcome to New York.
Please write back soon.
Yours,
Kate
21. —Who is the letter (信) from
—It’s from ________.
A. Mike B. Anna C. Meimei D. Kate
22. —How old is Kate’s sister
—She’s ________.
A. two B. three C. four D. thirteen
23. —How many days do they go to school every week
—They go to school ________ days.
A. six B. seven C. five D. four
24. —What does Kate like
—She likes ________.
A. to play soccer B. to speak Chinese C. to read D. to teach his brother Chinese
Hello, everyone! My name is David and I’m 12. Four people are in my family: my parents, my sister and I. ____25____ His favorite food is eggs. He thinks eggs are healthy food. ____26____ Mary is my mother and she is 40. She likes vegetables. ____27____ She also likes fruit, like pears and strawberries. I like ice-cream. ____28____ I like chicken, too. I like eating chicken for dinner. ____29____ My sister Jenny is only 3 years old. Do you know what she likes Yes, she likes milk! She drinks milk every day.
从方框中选择合适的选项还原到短文中。
A. What about my sister
B. He eats eggs every day.
C. My father Tom is 43.
D. But my mother thinks it’s not healthy.
E. She loves tomatoes and carrots.
四、补全对话(共计10分)
A: Hi! I’m Mark. ____30____
B: My name is Jack. Nice to meet you.
A: Nice to meet you, too. ____31____
B: I’m twelve. What about you
A: I’m eleven. ____32____
B: Next Tuesday is my birthday.
A: Wow. My birthday is next Tuesday, too.
B: Well, how about having a birthday party together (一起) at my home next Tuesday
A: ____33____ Thank you!
B: ____34____
A. How old are you
B. What’s your name
C. You’re welcome.
D. When is your birthday
E. That sounds great.
五、读写题(本题共分两节)
第一节阅读短文,根据语篇内容,在方框内的缩写文章中,填入与短文意思最符合的单词,每空一词,每词1分。第二节阅读短文,根据语篇内容, 回答2个问题,每题2分。
My name is Mike. I’m an English boy. Now I am in China with my parents. I go to a new school. We have classes from Monday to Friday. We have no classes on Friday afternoon, and it’s time to do sports. I often play volleyball with my classmates. There are 36 students in my class. My classmates and teachers are very nice. Geography is my favorite subject. Mr. Brown is my geography teacher. He is 29 years old. I like having his classes.
My name is Mike. I’m an ________ boy. Now I am in China with my parents. I go to a new school. We have classes from Monday to ________. We have no classes on Friday afternoon, and it’s time to do sports. I often play ________ with my classmates. Geography is my ________ subject. Mr. Brown is my geography ________. I like having his classes.
35. ________
36. ________
37 ________
38. ________
39. ________
40. Where is Mike now
________________________________
41. What do the students do on Friday afternoon
________________________________
六、阅读填空题(本题共分两节, 共计18分)第一节语法填空题(共计8分)
Linda is ____42____ American girl. She is in Beijing now. Coco is ____43____ (she) good friend and they are in ____44____ same class. She has a big meal and she invites (邀请) Coco to come to her home. Linda’s mother cooks Chinese food for them. Linda ____45____ (real) likes it.
In American, Linda has ____46____ (tomato), bread and salad. After she comes to Beijing, she likes Chinese food. She has milk and eggs ____47____ breakfast. As for lunch, she likes ____48____ (vegetable) and rice. But Coco ____49____ (not like) them.
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
price, much, buy, pair, sell, have, need, be, for, black
Come and ____50____ your clothes at our great sale! We ____51____ all our clothes at very good ____52____. Do you like sweaters We ____53____ green sweaters for only $15. Yellow sweaters are only $12! Do you ____54____ trousers ____55____ boys, we have trousers for only $20. How ____56____ are our jackets Only $30! And we have ____57____ shoes for only $28. Socks ____58____ only $2 for three _____59_____! Come to Mr. Cool’s Clothes Store now!
七、书面表达(共计 15分)
60. 假如你是Alice,下面是你的好朋友Tom的相关信息,请仔细阅读后,写一篇60词左右的短文,在英语课上介绍自己的好朋友。
要求:要涵盖以下要点,灵活运用所学知识,可适当发挥。
注意:语句通顺、衔接自然、书写整洁。
Name Tom Smith
Birthday February, 19th
Age 12
Favorite food chicken
Favorite sport baseball
Favorite subject English
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

展开更多......

收起↑

资源列表