Unit 5 Buying and Selling知识点讲解及同步检测(含解析)冀教版英语八年级下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Buying and Selling知识点讲解及同步检测(含解析)冀教版英语八年级下册

资源简介

Unit 5 Buying and Selling
一.重点词组
1. go to...on foot=walk to...:步行去...
2. Of course.=Sure.=Certainly:当然!
3. take a ship:坐轮船
4. a new type of :一种新型的...
5. high-speed trains:高速列车
6. in large numbers:大量的
7. had better+动词原形:最好...否定:had better not+动原
8. in a hurry:匆忙
9. make presentation:发言;演讲
10. glue sth onto...:把某物粘到...上
11. at the front of:在...前面(强调平面空间) in the front of强调立体空间。
12. get+形容词=be+形容词:变得...
13. in the future:在将来
14. send sb from one place to another place:把某人从一个地方送到另一个 地方
15. learn about:学习关于... think about:思考考虑 、16. present sth to:向...展示某物
二.辨析
1. anywhere在否定句中表示什么地方,某地.相当于由somewhere变化而来.如 Did you go anywhere yesterday
anywhere在肯定句中表示任何地方.如 You can go any where you like.
如 I would take a train. Shall I take a plane to the bakery
2.take表示 花费,常用于句型:It takes/took sb.+时间或钱+to do sth.如 It takes us three hours to fly to Guangzhou.
Take 还可以表示 乘坐……
如 I would take a train. Shall I take a plane to the bakery
3.get on/off...意思是上下(公共汽车,火车,轮船,飞机等);
get in(to)/out of...意思是上/下小汽车,电梯等
三.语法
1.In 1900,planes hadn't been invented.
had been invented是过去完成时的被动语态,意思是 在...时以前,已经被发明.否定形式在had后加not,可缩写为hadn't.过去完成时的被动语态的结构是:had+been+v过分。
The classroom had been cleaned before we got to the school./the
meal had been cooked when we reached home.
2.How will people travel 100 years from now
100 years from now=in 100 years意思是 在100年后,用于一般将来时.如 How many people will there be on the earth 50years from now =How many people will there be on the earth in 50 years
3.In these shows, people use transporters all the time.
all the time意思是 总是,一直. 关于time的短语还有:at the time在那时;at the same time同时;at times=sometimes有时;in time及时;on time按时;in no time=at once立刻;It's time for sth./to do sth.是(做)某事的时间了.
精炼
一、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
What do you do to get pocket money from your parents In 1 (west) countries, many children do housework to get pocket money. They usually start to do this 2 they are eight years old.
School students have to do homework and study for tests. They don’t have a lot of time on weekdays. They often do housework 3 weekends.
Young 4 (kid) only do easy housework. So they don’t get much money. But that’s all right. Many of them only want to buy candy. And candy is cheap! They often help do the dishes, sweep the floor, or 5 (feed) the family cat or dog.
When they get 6 (old), kids want to buy more and more things. They want things that are 7 (much) expensive than candy. So they have to work harder! They often help their parents 8 (wash) the family car, cut the grass, or cook meals.
It’s a good way for kids to learn new things. For example, they can learn 9 to cook. Of course, their parents help 10 (they) at first.
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词,单词的第一个字母已给出。
Alex and his friend Claudia were on their way to the library. When they passed by Greenwood Park, the swings (秋千) brought back m 11 of their childhood spent there. But now everything looked so old and dirty. Rubbish l 12 on the ground next to an overturned rubbish bin. A little boy there told them that the city took the other rubbish bins away and the remaining one never got emptied (空的) often.
In the library, they came across Mrs. Allen, their kind teacher. She e 13 them to go to the City Hall to voice their thoughts. The next day, Claudia and Alex went to the City Hall but met an impatient officer. He explained that the city couldn’t help with their problem d 14 to lack of money. Sadly, they left and turned to Mrs. Allen for help. Under her guide, they decided to ask Go Green, an organization which wants to protect the e 15 for help. She promised to fix up a meeting for them to present their ideas to Go Green. Hearing this, their face l 16 up.
Two main jobs remained ahead: r 17 ways to clean up the park and preparing a good presentation (演示). Claudia was good at discovering new facts and information w 18 Alex always had a talent for speaking. They worked together quite well. Claudia learned from a science magazine that a new kind of rubbish bin which can s 19 time, money and energy. Then Alex practiced his presentation over and over again. A week later, it was time to present! After the meeting, Claudia told Alex with e 20 that Go Green agreed to buy new rubbish bins for the park! Alex and Claudia have never been so proud of themselves.
二、选词填空
从方框中选择恰当的词、短语或音标的正确形式填空(每个词、短语或音标仅用一次)。
lead to easy snow [ kw l t ] introduce nature get up record nervous wolf
21.Their of life improved greatly when they moved to Zhenjiang.
22.Taking photos can help people the great moments of lives.
23.Some people think Eating too much sugar can health problems.
24.If we do nothing, more and more disasters will happen in the future.
25.A man without worries can always fall asleep as as a baby does.
26.In Scotland there are only 400 wildcats, but these are much smaller than .
27.When you are in danger, it is important to make yourself not and calm down.
28.My classmate Mike didn’t arrive at school on time because of late.
29.We had a hard time driving to work today. Just hope it will be less tomorrow.
30.If you someone to something, you cause them to learn about it or experience it for the first time.
三、补全对话
A: What can I do for you
B: Yes, please. 31 But what kind of flower shall I buy, roses or carnations(康乃馨) She likes red roses best while today is Mother’s Day.
A: I think carnations are special and better today. They show happiness, sweetness and love. They are for mothers.
B: All right. Can I have a look at those carnations
A: Sure. 32
B: Red.
A: What about these
B: Great. 33
A: 30 yuan.
B: OK. 34 Here is the money.
A: Thank you. Here’s the change and a card from our shop to your mom. Best wishes to her!
B: 35
A.What color do you like
B.I’m looking for some flowers for my mom.
C.Thank you very much.
D.What’s the date today
E.How much are they
F.I’ll take them.
G.Why not buy some flowers
四、阅读理解
Gangnam Style is a pop single by South Korean musician PSY. The song was released (发行) on July 15, 2012. Gangnam Style is one of the most watched videos ever on the Internet. It has ranked high on music charts in Asia, Europe and North America.
Alexis Martinez, 14, is on a trip to South Korea. He is learning the dance in the video Gangnam Style. Martinez says even back home in Texas the song is a big hit. “My whole school knew about it, and it was crazy,” said Martinez. “So many people in our school did it, the Gangnam Style.”
Gangnam Style has attracted more Western fans and made them interested in Korea. In Los Angeles, many people wanted to visit Korea after they saw the video.
Gangnam is the part of Seoul south of the Han River. Out of the streets of Gangnam, businesses are using PSY and his song to help sell products. And some others say because of Gangnam Style, they have seen more foreign shoppers than before. Kwon Dana runs a clothing shop in Gangnam. “Sometimes there are more foreign tourists than Korean shoppers coming to my store. When I turn on the Gangnam Style song and open the door, some people come in off the street. They smile a lot,” she said.
South Korea hopes to see more than 10 million foreign visitors this year. The Gangnam Style dance is one that anyone can learn. And cool is what Gangnam Style is all about.
36.Which of the following is NOT true about PSY
A.He is a famous singer and dancer.
B.He is a well-known violinist in South Korea.
C.His Gangnam Style is very popular in the world.
D.He released a pop single on July 15, 2012.
37.The underlined word “hit” means .
A.luck B.chance C.success D.talent
38.The second paragraph mainly tells us .
A.Alexis is on his trip to South Korea
B.students love watching Gangnam Style
C.PSY went back home in Texas
D.many people start to copy PSY’s dance
39.Kwon Dana turns on the Gangnam Style song because .
A.the song can help sell products
B.she wants to make the song more popular
C.foreign shoppers don’t know the way to her shop
D.she loves the song very much
40.We can infer (推断) from the passage that .
A.PSY will tour Asia, Europe and North America
B.the Gangnam Style dance is difficult for children to learn
C.Alexis should hang out along the Han River
D.the South Korean tourism industry (旅游业) will be better
In the mid 1990’s, people started doing business on the Internet. At that time, there were two kinds of companies. First, there were traditional companies which sold things in stores. Then, there were Internet companies which didn’t have stores; they sold things only over the Net.
Traditional companies didn’t want to lose any business. Quickly, they created their own websites and began selling things over the Net. These are the so-called “brick and click”companies. Many stores are made of brick, and you click on your mouse to buy things with your computer. That’s where the name “brick and click” comes from.
By the late 1990’s, e-businesses like Amazon.com, Buy.com, and were in trouble. Their profits were not very high, and there was a lot of competition. Many of these businesses lost a lot of money, and in 2000, many e-businesses were out of business.
Why are brick and click companies, like Barnes and Noble, Toys RUs, and Walmart so successful First, many customers know and trust their names. Their websites, like , are easy to remember. These companies also have a lot of experience. They know how to run a successful business.
In the world of e-commerce(电子商务), companies are fighting for every dollar and every customer. Will brick and click companies win the war Only time will tell.
41.Many traditional companies created their own websites in .
A.the early 1990’s B.the mid 1990’s
C.the late 1990’s D.1990’s
42.Why were Internet companies in a lot of trouble in the late 1990’s
A.Competition was heavy. B.Their websites were bad.
C.They didn’t know what to sell. D.Their profits were high.
43.People like buying from brick and click companies because .
A.their names are hard to remember
B.they have nice websites
C.they are cheap
D.people trust them
44.What does “win the war”in the passage mean
A.Quit doing business and become a soldier
B.Lose the most customers
C.Be the most successful
D.Win a game
45.Which would be a brick and click company
A.A clothing company with no website.
B.A bookseller with five stores and an Internet site.
C.A video seller with a big website but no stores.
D.A restaurant.
五、任务型阅读
Zhang Lin is a Junior 3 student in Shijiazhuang, Hebei. Earlier this month, Zhang and his classmates stood on the street with a box asking people for donations(捐款). Later they gave the money they got to the poor students in their school.
Many Chinese students raise money to help people in need. Most of the time, they hold a box and ask for donations on the street or in the park. Or they sell things like old books and CDs. Those students have done a great job so far. The money helps the students in poor areas like Yunnan and Gansu with new clothes, pens and pencils.
Teenagers in the US make donations, too. But they raise money in a different way—they raise money by doing something for others. For example, they sell homemade food or play musical concerts in their neighborhood to raise money.
“Chinese students like to wait for people to donate, or sell things that they buy with their parents’ money,” says Guo Daoshun, an expert(专家).“While US kids get donations and give people something useful in return.”
He says Chinese teenagers should learn to raise money in the US kids’ ways. “That way, they can show their talents and practice communication. More importantly, they can learn every coin counts(有价值). They have to work hard to get a donation.”
根据短文内容,完成下列小题。
46.Where did Zhang Lin and his classmates raise money
47.What do many Chinese students raise money for
48.How do teenagers in the US make donations
49.Does Guo think the US kids’ ways of making donations are better than Chinese teenagers’
50.Which do you think is the better title of this passage, “Better Ways of Making Donations” or “Importance of Donations”
参考答案:
1.western 2.when 3.on/at 4.kids 5.feed 6.older 7.more 8.wash/to wash 9.how 10.them
【导语】本文主要讲述了在西方,许多孩子通过做家务挣零花钱。
1.句意:在西方国家,许多孩子做家务是为了获得零花钱。修饰名词用形容词western“西方的”。故填western。
2.句意:他们通常在八岁的时候开始这样做。根据“they are eight years old”可知是当他们八岁时,用when引导时间状语从句。故填when。
3.句意:他们经常在周末做家务。on/at weekends“在周末”。故填on/at。
4.句意:小孩子只做简单的家务。根据“only do...”可知主语用名词复数kids“孩子”。故填kids。
5.句意:他们经常帮忙洗碗、扫地,或者喂家里的猫或狗。feed“喂养”,or连接的动词形式一致,此处用动词原形。故填feed。
6.句意:当他们长大后,孩子们想买越来越多的东西。根据“want to buy more and more things”可知是长大点,故此处用比较级形式older“更大”。故填older。
7.句意:他们想要比糖果更贵的东西。所以他们必须更加努力!根据“than”可知此处用比较级。故填more。
8.句意:他们经常帮助父母洗车、割草或做饭。wash“洗”,help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”。故填(to) wash。
9.句意:他们可以学习如何做饭。根据“learn...to cook”可知是学习如何做饭,疑问词用how。故填how。
10.句意:他们的父母一开始会帮助他们。作help的宾语用代词宾格them。故填them。
11.(m)emories 12.(l)ay 13.(e)ncouraged 14.(d)ue 15.(e)nvironment 16.(l)it 17.(r)esearching 18.(w)hile 19.(s)ave 20.(e)xcitement
【导语】本文主要讲述了Alex和Claudia无意中看到小时候玩耍的公园变得又旧又脏,于是努力通过寻求各方帮助把公园变干净的故事。
11.句意:当他们经过Greenwood公园的时候,秋千让他们想起了在那里度过的童年记忆。根据动词短语“brought back”和“their childhood spent there”结合首字母可知此处应是唤起了“记忆”,用名词memory;此处表示对于同年时期的记忆,应为复数。故填(m)emories。
12.句意:垃圾堆在一个倾倒的垃圾桶旁边的地面上。根据主语“Rubbish”和后面搭配的“on the ground”结合首字母可知此处应表示垃圾“放置”在地面上,因此用动词lie,根据前文时态可知,此处也应用一般过去时,因此用lie的过去式lay。故填(l)ay。
13.句意:她鼓励他们去市政府说出他们的想法。根据句意和后面搭配的动词不定式结合首字母可知,此处应用动词encourage,根据上文可知此句也是一般过去时,因此用过去式encouraged。故填(e)ncouraged。
14.句意:他解释到城市因为缺钱不能帮他们解决这个问题。根据句子语境可知“lack of money”应是不能帮他们解决问题的原因,结合首字母可知此处用短语“due to”表示“因为”。故填(d)ue。
15.句意:在她的指导下,他们决定找“Go Green”,一个想保护环境的组织,寻求帮助。根据组织名字及搭配的动词“protect”结合首字母可知此处应是名词“环境”,为“environment”,是不可数名词。故填(e)nvironment。
16.句意:听到这个消息,他们才面露喜色。根据上文语境及主语“their face”结合首字母可知此处应用短语“light up”表示“面露喜色”,根据全文时态可知此处应用一般过去时,因此用light的过去式lit。故填(l)it。
17.句意:还有两项主要工作要做:研究把公园打扫干净的方法和准备一个好的演示。根据搭配的宾语“ways”结合首字母可知,此处应用动词research,根据并列结构后的“preparing”可知,此处也用动名词形式researching。故填(r)esearching。
18.句意:Claudia擅长发现新的事实和信息而Alex有演讲的天赋。此空前后句是两者对比关系,结合首字母可知应填连词while。故填(w)hile。
19.句意:Claudia从一本科学杂志上了解到有一种新的垃圾桶可以节约时间、金钱和能源。根据搭配的宾语“time, money and energy”结合首字母可知此处应用动词save,save位于情态动词can后面,因此用原形即可。故填(s)ave。
20.句意:会议后,Claudia兴奋地告诉Alex“Go Green”同意了给公园买新的垃圾桶。根据“Go Green agreed to buy new rubbish bins for the park”结合首字母可推断此处应表示“兴奋地”,用短语“with excitement”。故填(e)xcitement。
21.quality 22.record/to record 23.lead to 24.natural 25.easily 26.wolves 27.nervous 28.getting up 29.snowy 30.introduce
【解析】21.句意:他们搬到镇江后,生活质量大大提高了。根据“Their…of life improved”结合备选词可知,此处应用名词,表示他们的生活质量提高了,quality[ kw l t ]意为“质量”,名词。故填quality。
22.句意:拍照可以帮助人们记录生活中的美好时刻。根据“can help people…the great moments of lives.”结合备选词可知,此处应表示拍照可以帮助人们记录生活中的美好时刻,record意为“记录”,动词,help sb. (to) do sth.意为“帮助某人做某事”,故填(to) record。
23.句意:有些人认为吃太多的糖会导致健康问题。根据“Eating too much sugar can…health problems.”结合备选词可知,can为情态动词,情态动词后应用动词原形,表示吃太多的糖会导致健康问题,因此应用lead to表示“导致”。故填lead to。
24.句意:如果我们什么都不做,将来会发生越来越多的自然灾害。根据“more and more…disasters”结合备选词可知,此处应用形容词natural,意为“自然的”,形容词作定语修饰名词disasters。故填natural。
25.句意:一个没有烦恼的人总能像婴儿一样轻易入睡。根据“can always fall asleep as…as”结合备选词可知,此处应用副词原级,表示没有烦恼的人总能像婴儿一样轻易入睡,因此用easily,副词修饰动词,意为“容易地”。故填easily。
26.句意:在苏格兰只有400只野猫,但它们比狼小得多。根据“In Scotland there are only 400 wildcats, but these are much smaller than… .”结合备选词可知,此处应用应用名词复数与wildcats作比较,因此用wolves,名词,意为“狼”。故填wolves。
27.句意:当你处于危险之中时,重要的是让自己不要紧张,冷静下来。and表顺承,根据“not…and calm down”结合备选词可知,因此此处应表示不要紧张,冷静下来,nervous意为“紧张的”。故填nervous。
28.句意:我的同学迈克因为起床晚了,没有按时到校。根据“Mike didn’t arrive at school on time because of…late”结合备选词可知,此处应表示因为起床晚了,没有按时到校,get up意为“起床”,of为介词,因此后面的动词应用动名词形式。故填getting up。
29.句意:我们今天开车上班很不容易。只希望明天下雪小一点。根据“We had a hard time driving to work today.”结合备选词可知,此处表示希望明天下雪小一点,根据“be less”可知,此处应用形容词snowy,意为“下雪的”,形容词作表语。故填snowy。
30.句意:如果你向某人介绍某事,你会让他们第一次了解或体验它。根据“If you…someone to something”结合备选词可知,此处应用introduce,动词,意为“介绍”,introduce sb. to sth.意为“让某人介绍某物”;主语是you,谓语动词用原形。故填introduce。
31.B 32.A 33.E 34.F 35.C
【导语】本文是花店店员A和消费者B之间的对话,A帮助B找到适合给妈妈买的鲜花。
31.根据下文“But what kind of flower shall I buy, roses or carnations(康乃馨) She likes red roses best while today is Mother’s Day.”可知,空格处应填与买花相关的句子。选项B“我正在为我的妈妈找一些花。”符合情景,故选B。
32.根据空格下文“Red.”可知,空格处是在询问花的颜色,选项A“你喜欢什么颜色?”符合情景。故选A。
33.根据空格下文“30 yuan.”可知,空格处是在询问价格,选项E“他们多少钱?”符合情景。故选E。
34.根据空格下文“Here is the money.”可知,B要买花,所以要给钱,所以空格处应填与“要买”相关的表达,选项F“我要了。”符合语境,故选F。
35.根据空格上文及空格所处位置可知,空格位置要表示感谢,选项C“非常感谢你。”符合语境,故选C。
36.B 37.C 38.D 39.A 40.D
【导语】本文介绍了韩国歌手PSY的一首流行歌曲《江南Style》的发行时间、流行情况,以及对韩国旅游业的影响。
36.细节理解题。根据“Gangnam Style is a pop single by South Korean musician PSY.”以及“The Gangnam Style dance is one that anyone can learn.”可知A选项的描述“他是一位著名的歌手和舞蹈家。”是正确的;根据“Gangnam Style is one of the most watched videos ever on the Internet. It has ranked high on music charts in Asia, Europe and North America.”以及文章内容,可知C选项的描述“他的《江南Style》在世界上很受欢迎。”是正确的。根据“The song was released (发行) on July 15, 2012.”可知D选项的描述“2012年7月15日,他发行了一首流行单曲。”是正确的。而B选项“他是韩国著名的小提琴家。”文中并没有提到。故选B。
37.词义猜测题。根据下文“‘My whole school knew about it, and it was crazy,’ said Martinez. ‘So many people in our school did it, the Gangnam Style.’”“整个学校都知道这首歌,这太疯狂了,” 马丁内斯说。“我们学校很多人都跳《江南Style》。”可知这首歌是很受人们欢迎的,也就是说这首歌是很成功的,因此C选项符合题意。故选C。
38.主旨大意题。根据第二段中的信息“‘My whole school knew about it, and it was crazy,’ said Martinez. ‘So many people in our school did it, the Gangnam Style.’”“整个学校都知道这首歌,这太疯狂了,” 马丁内斯说。“我们学校很多人都跳《江南Style》。”可知本段主要告诉我们很多人开始模仿PSY的舞蹈。故选D。
39.推理判断题。根据“Out of the streets of Gangnam, businesses are using PSY and his song to help sell products.”在江南地区的街道上,商家正在利用PSY和他的歌曲来帮助销售产品。以及“‘Sometimes there are more foreign tourists than Korean shoppers coming to my store. When I turn on the Gangnam Style song and open the door, some people come in off the street. They smile a lot,’ she said.”“有时来我店里的外国游客比韩国顾客还多。当我打开《江南Style》这首歌并打开门时,一些人从街上走了进来。他们笑得很开心,”她说。由此可以推知她播放《江南Style》是因为这首歌可以帮助她销售产品。故选A。
40.推理判断题。根据“South Korea hopes to see more than 10 million foreign visitors this year.”韩国希望今年能迎来超过1000万的外国游客。由此可以推知韩国的旅游业将会更好。故选D。
41.B 42.A 43.D 44.C 45.B
【导语】本文主要讲述的是做生意从门店,到互联网,再到电子商务的发展历程。
41.细节理解题。根据“In the mid 1990’s, people started doing business on the Internet.”可知,人们在20世纪中期开始在网上做生意。故选B。
42.细节理解题。根据“Their profits were not very high, and there was a lot of competition.”可知,竞争很大。故选A。
43.细节理解题。根据“First, many customers know and trust their names.”可知,顾客信任他们。故选D。
44.词句猜测题。根据上文的“Why are brick and click companies, like Barnes and Noble, Toys RUs, and Walmart so successful ”可知,打赢这场战争,就是生意获得成功。故选C。
45.推理判断题。根据“Traditional companies didn’t want to lose any business. Quickly, they created their own websites and began selling things over the Net. These are the so-called ‘brick and click’ companies. Many stores are made of brick, and you click on your mouse to buy things with your computer. ”可知,有实体店也可以用电脑点击买东西。可推知是B。故选B。
46.On the street. 47.To help people in need. 48.By doing something for others. 49.Yes, he does./Yes. 50.Better ways of making donations.
【导语】本文主要介绍中美青少年不同的募捐方式。
46.根据第一段中“Earlier this month, Zhang and his classmates stood on the street with a box asking people for donations(捐款).”可知,张琳和他的同学在街上募捐。故填On the street.
47.根据第二段中“Many Chinese students raise money to help people in need.”可知,许多中国学生筹集资金来帮助有困难的人。故填To help people in need.
48.根据第三段“Teenagers in the US make donations, too. But they raise money in a different way—they raise money by doing something for others.”可知,美国青少年通过为他人做事筹钱。故填By doing something for others.
49.根据第五段中“He says Chinese teenagers should learn to raise money in the US kids’ ways.”可知,郭认为美国儿童的捐款方式比中国青少年好,作肯定回答。故填Yes, he does./Yes.
50.本文主要介绍中美青少年不同的募捐方式。在中国,大多数时候,青少年拿着一个盒子,在街上或公园里要求捐款。而在美国,青少年通过为他人做事筹钱。郭认为美国儿童的捐款方式比中国青少年好。由此可知,本文最佳标题是《更好的捐赠方式》。故填Better ways of making donations.

展开更多......

收起↑

资源预览