资源简介 Module1 Unit 3 达标测试 2023-2024学年七年级外研版英语下册一、单项选择(每小题1分 满分10分)1.—Can I have _________ milk, Mum —Sorry, we don’t have _________ at home now.A.some; some B.some; any C.any; any D.any; some2.—Are the two boys your brothers —Yes, they are. ________ names are Peter and Paul.A.His B.Their C.Your D.Our3.The old man likes sitting ________ some children to tell interesting stories when he is free.A.between B.among C.through D.across4.—Mom, I’m very hungry.—Dear, you can have some ________ .A.banana B.breads C.chicken D.juice5.You can’t see Lucy because she is ________ a tree.A.under B.behind C.near D.in front of6.—Mum, can I have _______ milk —Sorry. There isn’t _______ in the bridgeA.some; some B.some; any C.any; any D.any; some7.—Is Bob ________ cousin —No, ________ isn’t.A.your; he B.you; heC.your; his D.your; she8.—Dad, ________ my new classmates, Simon and Daniel.—OK. Glad to see you, Simon and Daniel.A.this is B.there are C.that is D.they are9.—What do you usually eat after lunch —I usually eat a ________ because it is my favourite fruit.A.apple B.carrot C.banana D.potato10.You can see some ________ on the table.A.orange B.tomatoes C.banana D.hamburger二、完形填空(每小题1.5分 满分15分)Great weather! It is 11 and hot all day. We 12 to a beautiful beach. We have great fun 13 in the water. In the afternoon, we also go 14 .On the way, I find a little boy 15 in the corner. He is 16 . I help 17 find his father. That makes me 18 very happy. I don’t have 19 money 20 a taxi. So I walk back to the hotel.11.A.wind B.cloud C.sunny D.rainy12.A.go B.goes C.do D.are13.A.play B.played C.playing D.plays14.A.shop B.shopping C.shopped D.shops15.A.cry B.cried C.cries D.crying16.A.lose B.lost C.crying D.shopping17.A.he B.his C.him D.she18.A.feel B.feeling C.felt D.have19.A.some B.any C.a few D. few20.A.with B.on C.for D.in三、阅读理解(每小题1分 满分20分)Today is Parents’ Day. Parents of Class 5 Grade 7 come to No.15 Middle School. They like different parts of the school.Eddie’s father loves the school bus. “It takes Eddie to school in the morning and takes him home in the afternoon. It’s nice.” he says.“My son loves science.” Tom’s mum says. “He loves the science building. It’s big and new. I love it, too.”Maria’s parents love the sports hall. Students can play ball games and swim there.Some parents love the dining hall and some love the office building. But no one loves the classroom because there are too many students. There are fifty students in the classroom.21.Eddie’s father loves the school bus because ________.A.it is very fast B.it is very convenient (方便的) C.it is very big D.it is very new22.Tom’s mother loves the ________ in the school.A.dining hall B.playground C.sports hall D.science building23.________ love(s) the sports hall.A.Eddie B.Tom’s father C.Maria’s parents D.Eddie’s father24.All the parents think ________.A.the teachers are good B.No.15 Middle School is niceC.the science building is small D.there are too many students in the classroom25.Which of the following is TRUE A.Eddie loves science. B.The sports hall is new.C.Maria’s home is near the school. D.Students can swim at school.My Good FriendsHello! My name is Tina. I’m twelve years old. I come from Singapore but I’m in China now. I study in an international (国际的) middle school in Shanghai. I am in Class Four. I make some good friends in this school. They come from different countries and they look different as well. They are friendly to me. I want to introduce (介绍) some of them today.Steven He is from America. He is thirteen years old and he is in Class One. He is very tall and thin. He has big eyes and a big nose. He likes to eat fruit and drink milk. He is good at basketball.Jane She comes from China. She and I are of the same age. She is in Class Two. She has long hair and big eyes. She is of medium height (中等身高). She is kind and beautiful.Jenny She is an English girl. She is thirteen years old and she is in Class Four. We are classmates. She has short hair and a round face. She is of medium height but a little fat. She likes eating ice cream and hamburgers.Jack He and I come from the same country. He is the same age as me. He is in Class Four, too. He isn’t thin or fat. He has a big nose and a small mouth. He likes eating vegetables and apples. Red is his favourite colour.26.Tina is from ________.A.Singapore B.China C.England D.America27.Steven likes to eat ________.A.ice cream B.fruit C.vegetables D.hamburgers28.Jack is ________ years old.A.eleven B.twelve C.thirteen D.fourteen29.________ is/are of medium height.A.Jack B.Jane C.Jenny D.Both B and C30.There is/are ________ student(s) in Class Four in this passage.A.one B.two C.three D.fourThere are many types of tea. They have their own functions.◆Green tea is the best choice for office workersPeople who always work in places with air condition may face skin problems such as easily dry skin. Among all the drinks, green tea is the best choice. Because there are important things in green tea and they are often called catechins(儿茶酚). Moreover, drinking more green tea can prevent computer radiation(辐射).◆Winter is the season to drink black teaChinese medicine believe that different people should drink different kinds of tea. Because different people have different characteristics(特征) and tastes of each kind of tea. Black tea can warm the stomach(胃) and quicken digestion(消化). Therefore, drinking warm black tea in the cold winter is a most suitable choice.◆Do not drink strong teaStrong tea may make the body far too excited. And it can badly affect(影响) the cardiovascular(心血管的) as well as the nervous system. For a person who has problems with these parts, to drink overly strong tea causes heart and blood pressure illness, or even make the old illness much worse.◆Do not drink too much tea when you are eatingDrinking too much tea or strong tea may not be good for taking in many constant elements(常量元素) and trace elements(微量元素). Also, people should not drink tea with milk or other milky food.31.If you always work before computers, you can drink ________.A.strong tea B.black tea C.green tea D.milk32.The underlined word “prevent” means “________”in Chinese.A.保护 B.携带 C.有助于 D.防止33.Which kind of tea is suitable for a people in a cold winter A.Strong tea. B.Warm black tea. C.Green tea. D.Milk.34.You may read this article(文章) in ________.A.a health magazine B.a science newspaper C.a storybook D.a sports magazine35.What’s the best title for this passage A.How to Drink Tea B.The Culture of TeaC.The Development of Tea D.The Functions of TeaAfter dinner, my wife (妻子) gives me a telephone and asks me to call a woman. She says, “It’s good for you to see her tomorrow and have dinner with her.” “These days I have many things to do. I know you don’t have much time but the woman needs you, Bob,” she says. “She is very old now. You need to spend time with her.” She is right, so I call the woman and ask her to have dinner with me. She says “OK”.The next day, I see the woman. She is very tidy. She is in nice clothes and her hair is very neat (整齐的). I take her to a restaurant. We have dinner and have a talk (谈话). She is a nice woman. We have a good time. Then I take her to her home. She is very happy.The woman is my mother. She is seventy-five years old now. She doesn’t want to live with us. So, she lives with her dog. She does many things for me, for my family. She is a great mother.Thanks, Mum. Thank you for what you do for me and my family. I want to say, I love you.36.Bob’s ________ asks him to call a woman.A.mum B.daughter C.sister D.wife37.The underlined word “spend” means “________” in Chinese.A.给予 B.带来 C.花费 D.浪费38.Which of the following is TRUE about the woman A.She is old and not tidy. B.She lives with her son. C.She is a good mother. D.She has lunch with Bob.39.The woman lives with ________.A.Bob B.her daughter C.her husband D.her dog40.What’s the writer’s purpose (目的) of writing this passage A.To thank his mother. B.To thank his wife. C.To tell us a story. D.To tell us to love his mother.四、短文填空(每小题1分 满分20分)阅读短文,填空。Lingling is a 41 (China) girl. She is 42 Nanjing. She is thirteen 43 (year) old. Now she is in Class Five, Grade Seven. She likes English. It’s 44 (she) favourite lesson. She likes Friday 45 she has two English lessons that day. She likes spring 46 (good). It is warm and she can fly a kite 47 her dad. Dick is her pen friend. He is 48 English boy but he 49 (be) now in Beijing with his mum and dad. He 50 (like) football very much.Hi, Tony is my 51 (第一的)name and Black is my 52 (最后的)name. I'm 13 53 (岁)old. My family are in a 54 (小的)city in 55 (英格兰). My father is Jack Black. He likes reading. My mother is Victoria Black. She likes 56 (花). My brother Jim Black is 57 (二十岁). He likes playing 58 (篮球). On weekends, my family and I often visit 59 (我们的)grandparents. 60 (每人)is happy.五、选词填空(每小题2分 满分10分)词汇运用,用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。drive, some, like, policeman, office61.My uncle is a bus .62.Are there chairs in your classroom 63.Do you know where the teacher’s is 64.What’s the weather in autumn in your country 65.Mr. Black and Mr. Green are .六、补全对话(每小题2分 满分10分)A: Good morning, Zhou Sheng.B: Good morning, Du Ling.A: 66B: Yes. It’s cold this morning.A: 67B: I ride my bike.A: What colour is your bike B: 68A: Is it your favourite colour B: Yes. 69A: My favourite colour is red.B: 70A: Oh, I don’t have a bike.A.Are you Du Ling B.It’s cold today.C.What about you D.My bag is blue too.E.It’s blue.F.Where is your red bike G.How do you come to school 七、书面表达(15分)71.书面表达(15分)杨丽今天早晨在上学的路上把钱包弄丢了。钱包是红色的,里面有一些钱、几张卡和其他物品。希望捡到钱包者能尽早和她联系。她的电话为13863526889。请你为杨丽同学写一则寻物启事。要求:(1)以第一人称的语气来写;(2)内容包括上面所有要点;(3)词数:40左右。参考答案:1.B【详解】句意:——妈妈,我能喝一些牛奶吗?——对不起,我们家里现在没有。考查some和any的辨析。some用于肯定句或希望得到肯定回答的疑问句;any用于否定句或疑问句。问句是希望得到肯定回答的疑问句,第一空用some;答句是否定句,第二空用any。故选B。2.B【详解】句意:——这两个男孩是你的兄弟吗?——是的,他们是。他们的名字是彼得和保罗。考查代词辨析。His他的;Their他们的;Your你的;Our我们的。根据“Yes, they are.”可知此处表示“他们的名字”,names前用Their。故选B。3.B【详解】句意:老人有空时喜欢坐在孩子们中间讲有趣的故事。考查介词辨析。between在两者之间;among在三者以上之中;through通过;across横穿。根据“The old man likes sitting ... some children to tell interesting stories when he is free.”可知在一些孩子中坐着讲故事,用among。故选B。4.C【详解】句意:——妈妈,我非常饿。——亲爱的,你可以吃点鸡肉。考查名词辨析。banana香蕉;bread面包,不可数名词;chicken鸡肉;juice果汁。根据“I’m very hungry”可知很饿,可以吃点东西,some后加可数名词复数或不可数名词,chicken符合。故选C。5.B【详解】句意:你看不到露西,因为她在树后面。考查介词辨析。under在……下面;behind在……后面;near在……附近;in front of在……前面。根据“You can’t see Lucy”可知,因为她在树后面,所以看不到。故选B。6.B【详解】句意:——妈妈,我能喝点牛奶?——对不起。冰箱里没有。考查代词辨析。some一些,常用于肯定句中,在疑问句中表示希望能得到肯定回答;any一些,一般用在疑问句或否定句中。第一空在疑问句中,表示希望能得到肯定回答,因此用some;第二空在否定句中,因此是any。故选B。7.A【详解】句意:——Bob是你的堂弟吗?——不,他不是。考查代词用法。yours你的;you你;he他;she她;his他的。根据“...cousin”可知,需形容词性物主代词来修饰名词cousin,故排除选项B;根据“...isn’t.”可知,空处作主语,需主格,Bob是男士,需用he来代替。故选A。8.D【详解】句意:——爸爸,他们是我的新同学,西蒙和丹尼尔。——好的。跟高兴见到你们,西蒙和丹尼尔。考查代词。this“这个”,指代单数名词;there are“有……”;that“那个”,指代单数名词;they“他们”,指代复数名词,后接be动词are。根据“Simon and Daniel”可知,这里用they指代两个人。故选D。9.C【详解】句意:——你午饭后通常吃什么?——我通常吃香蕉,因为它是我最喜欢的水果。考查名词辨析。apple苹果;carrot胡萝卜;banana香蕉;potato土豆。根据“because it is my favourite fruit.”可知香蕉是水果。故选C。10.B【详解】句意:你可以在桌子上看到一些西红柿。考查名词辨析。orange橘子,可数名词;tomatoes西红柿,可数名词;banana香蕉,可数名词;hamburger汉堡,可数名词。根据“some”后接名词复数或不可数名词,可知,此处要用tomatoes。故选B。11.C 12.A 13.C 14.B 15.D 16.B 17.C 18.A 19.B 20.C【导语】本文介绍了作者去海滩玩耍并且帮助一个迷路的小男孩的经历。11.句意:整天阳光明媚,天气炎热。wind风;cloud云;sunny晴朗的;rainy下雨的。根据“and hot all day”可知,天气是晴朗炎热的。故选C。12.句意:我们去了一个美丽的海滩。go去,动词原形;goes去,动词单三形式;do做;are是。go to sp.“去某地”。本句是一般现在时,主语是复数,谓语动词用其原形。故选A。13.句意:我们在水里玩得很开心。play玩,动词原形;played玩,动词过去式或过去分词;playing玩,动名词或现在分词;plays玩,动词单三形式。have great fun doing sth.“做某事很开心”,动名词作宾语。故选C。14.句意:下午,我们还去购物。shop购物/商店;shopping购物,动名词或现在分词;shopped购物,动词过去式;shops购物/商店。go shopping“去购物”,动词短语。故选B。15.句意:在路上,我发现一个小男孩在角落里哭。cry哭,动词原形;cried哭,过去式或过去分词;cries哭,动词单三形式;crying哭,现在分词或动名词。find sb. doing sth.“发现某人在做某事”,现在分词作宾补。故选D。16.句意:他迷路了。lose丢失,动词原形;lost迷路的,形容词;crying哭;shopping购物。根据“I helped…find his father.”可知,小男孩迷路了,be lost“迷路”。故选B。17.句意:我帮他找到了他的父亲。he他,人称代词主格;his他的,形容词性或名词性物主代词;him他,人称代词宾格;she她,人称代词主格。此处指帮助上文提到的男孩,help是动词,其后应接人称代词宾格him作宾语。故选C。18.句意:这让我感到非常高兴。feel感觉,动词原形;feeling感觉,现在分词或动名词;felt感觉,过去式或过去分词;have有,动词原形。此处指感觉非常高兴,且make sb. do sth.“让某人做某事”,应用动词原形。故选A。19.句意:我没有钱打出租车。some一些,用于肯定句;any任何,用于否定句或疑问句;a few一些,修饰可数名词复数;few几乎没有的,修饰可数名词复数。money是不可数名词,此处是否定句,故用any修饰。故选B。20.句意:我没有钱打出租车。with和;on在……上面;for为了;in在……里面。with a taxi表“和一辆出租车”,on a taxi表“在一辆出租车上”,in a taxi表“在一辆出租车里”此处指打出租车,用介词for表目的。故选C。21.B 22.D 23.C 24.D 25.D【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了几位学生家长说出自己喜欢孩子的学校的原因。21.推理判断题。根据文中“Eddie’s father loves the school bus. ‘It takes Eddie to school in the morning and takes him home in the afternoon. It’s nice.’ he says.”可推理出,埃迪的父亲喜欢校车,因为它很方便。故选B。22.细节理解题。根据文中“Tom’s mum says. ‘He loves the science building. It’s big and new. I love it, too.’”可知,汤姆的母亲喜欢学校里的科学大楼。故选D。23.细节理解题。根据文中“Maria’s parents love the sports hall.”可知,玛丽亚的父母喜欢体育馆。故选C。24.细节理解题。根据文中“But no one loves the classroom because there are too many students.”可知,所有的家长都认为教室里的学生太多了。故选D。25.细节理解题。根据文中“Maria’s parents love the sports hall. Students can play ball games and swim there.”可知,学生们可以在学校游泳是正确的。故选D。26.A 27.B 28.B 29.D 30.C【导语】本文介绍了自己和四个好朋友的个人信息。26.细节理解题。根据第一段的”My name is Tina ... I come from Singapore”可知Tina来自新加坡。故选A。27.细节理解题。根据表格的第一行中“He likes to eat fruit”可知Steven喜欢吃水果。故选B。28.推理判断题。根据表格第四行中的“He is the same age as me.”,可知Jcak和作者Tina同岁,结合第一段的“I’m twelve years old.”可推断Jack是12岁。故选B。29.细节理解题。根据表格第二行中的“She is of medium height (中等身高).”和表格第三行中的“She is of medium height but a little fat”可知Jane和Jenny都是中等身高。故选D。30.推理判断题。根据文章内容可知Tina、Jenny、Jack都在四班,所以本文一共有三位学生在四班。故选C。31.C 32.D 33.B 34.A 35.A【导语】本文是一篇说明文。介绍了不同种类的茶及作用,并告知大家如何选及怎么喝。31.细节理解题。根据“drinking more green tea can prevent computer radiation(辐射).”可知总在电脑前工作的人,可以喝绿茶。故选C。32.词句推测题。根据“prevent computer radiation”,将中文选项带入原句,“防止电脑辐射”最符合文章意思。故选D。33.细节理解题。根据“drinking warm black tea in the cold winter is a most suitable choice”可知在寒冬最适合的是温暖的红茶。故选B。34.推理判断题。根据文章中“prevent computer radiation”,“warm the stomach(胃) and quicken digestion(消化)”等动词词组可知是在说健康方面的问题。故选A。35.最佳标题题。本文即介绍了茶的种类,作用及怎么选,如何喝。D选项过于片面;B选项茶文化及C选项茶的发展并没有提到。故选A。36.D 37.C 38.C 39.D 40.A【导语】本文讲述了鲍勃的妻子让他给他母亲打电话,花费时间和她在一起。鲍勃和他母亲见面后,在一起吃饭,然后把她送回家。他感谢他母亲为他和他的家人做的事。36.细节理解题。根据“After dinner, my wife (妻子) gives me a telephone and asks me to call a woman.”可知,鲍勃的妻子让他给一位妇女打电话,故选D。37.词义猜测题。根据“She is right, so I call the woman and ask her to have dinner with me.”可知,要和她一起吃饭,因此表示花费时间和她在一起,故选C。38.推理判断题。根据“She does many things for me, for my family. She is a great mother.”可知,她是一位好母亲,故选C。39.细节理解题。根据“So, she lives with her dog”可知,她和她的狗生活在一起,故选D。40.推理判断题。根据“Thanks, Mum. Thank you for what you do for me and my family.”可知,作者写这篇文章的目的是为了感谢他的母亲。故选A。41.Chinese 42.from43.years 44.her 45.because 46.best 47.with 48.an 49.is 50.likes【导语】本文主要介绍了玲玲的基本情况以及她的笔友Dick的情况。41.句意:玲玲是一个中国女孩。空格后是名词girl,此处用形容词Chinese“中国的”。故填Chinese。42.句意:她来自南京。根据“She is...Nanjing”可知她来自南京,be from“来自”。故填from。43.句意:她十三岁了。数词thirteen后加名词复数years“年”。故填years。44.句意:这是她最喜爱的课。空格后是名词lesson,此处用形容词性物主代词her“她的”。故填her。45.句意:她喜欢周五,因为在那天她有两节英语课。前后两个句子是因果关系,前果后因,用because引导原因状语从句。故填because。46.句意:她最喜欢春天。根据“She likes spring”可知在四个季节中最喜欢春天,用副词的比较级best。故填best。47.句意:天气暖和,她可以和她的爸爸放风筝。根据“can fly a kite...her dad”可知是和她的爸爸放风筝,with“和”。故填with。48.句意:他是一个英国男孩,但是他现在和他的爸爸妈妈在北京。此处泛指“一个英国男孩”,English以元音音素开头,用不定冠词an。故填an。49.句意:他是一个英国男孩,但是他现在和他的爸爸妈妈在北京。句子用一般现在时,主语是he,be动词用is。故填is。50.句意:他非常喜欢足球。like“喜欢”,句子用一般现在时,主语是He,谓语动词用单三。故填likes。51.first 52.last 53.years 54.small 55.England 56.flowers 57.twenty 58.basketball 59.our 60.Everyone【分析】这篇短文的作者的Tony,他来自英国的一个小城市。短文中他给我们介绍了他的家人,有他的爸爸、妈妈和哥哥。51.句意:你好,Tony是我的名字,Black是我的姓。first第一,是一个序数词。这里first name意为“名,名字”。故答案为first。52.句意:你好,Tony是我的名字,Black是我的姓。last最后的,是一个序数词。last name意为“姓”。故答案为last。53.句意:我13岁了。year年,岁,是一个名词。…years old表示年龄,意为“……岁”。空前13是基数词,year应用复数形式。故答案为years。54.句意:我的家在英国的一个小城市里。根据句意和单词的意思可知,这里考查的是small,意为“小的”,是一个形容词,修饰后面的名词city。故答案为small。55.句意:我的家在英国的一个小城市里。根据句意和单词的意思可知,这里考查的是一个国家的名字,England“英格兰”,是一个名词,第一个字母应大写。故答案为England。56.句意:她喜欢花。根据句意和单词的意思可知,这里考查flower,意为“花”,是一个名词。这里应用复数形式,表示类别。故答案为flowers。57.句意:我的哥哥Jim Black20岁了。根据句意和单词的意思可知,这里考查的是数词twenty,意为“二十”。故答案为twenty。58.句意:他喜欢打篮球。根据句意和单词的意思可知,这里考查的是basketball,意为“篮球”。play basketball是“打篮球”。故答案为basketball。59.句意:在周末,我和我的家人经常去拜访我们的爷爷奶奶。空后grandparents是名词复数形式,这里应用形容词性物主代词来修饰。our“我们的”,是形容词性物主代词。故答案为our。60.句意:每个人都很开心。根据句意和单词的意思可知,这里考查的是everyone,意为“每一个”,是一个不定代词,在句中作主语。该空位于句首,第一个字母应大写。故答案为Everyone。61.driver 62.any 63.office 64.like 65.policemen【解析】61.句意:我的叔叔是一名公交车司机 。根据“My uncle is a bus…”并结合备选词可知,我的叔叔是一名公交车司机,driver“司机”符合题意。故填driver。62.句意:你的教室里有椅子吗?根据“Are there…chairs”可知,空处修饰可数名词复数chairs,且该句为一般疑问句,故不用some,而应该用any。故填any。63.句意:你知道老师的办公室在哪里吗?根据“the teacher’s…”并结合备选词可知,此处指的是teacher’s office“老师的办公室”。故填office。64.句意:你们国家秋天的天气怎么样?What’s the weather like用来询问天气怎么样,是固定句型。故填like。65.句意:布莱克先生和格林先生是警察。根据“Mr. Black and Mr. Green are…”并结合备选词可知,这两位先生是警察,policeman“警察”符合题意。句子主语为复数,故此处用policeman的复数policemen。故填policemen。66.B 67.G 68.E 69.C 70.F【导语】本文是一篇对话。对话的主要内容是A、B互相问好,并谈论了喜欢的颜色。66.根据“Yes. It’s cold this morning.”可知,此处是在谈论天气。选项B“今天很冷。”符合语境。故选B。67.根据“I ride my bike.”可知,上句对方式提问,选项G“你怎么来学校的?”符合语境。故选G。68.根据“What colour is your bike ”可知,此处应该回答颜色。选项E“它是蓝色的”符合语境。故选E。69.根据“Is it your favourite colour ”以及“My favourite colour is red.”可知,此处A先询问B最喜欢的颜色,然后B询问A最喜欢的颜色是什么,A回答自己最喜欢的颜色是红色。选项C“你呢?”符合语境。故选C。70.根据“Oh, I don’t have a bike.”可知,此处是询问A的自行车。选项F“你的红色自行车在哪里?”符合语境。故选F。71.One possible version:LostI lost my wallet on my way to school this morning. It is red. There is some money, some cards and something else in it. I wish the finder would call me soon. My telephone number is 13863526889. Thank you!【详解】本文的写作不难,可以参照初一课本中的相关单元的内容进行写作。首先对于寻物启事,学生应详细描述所丢东西的特征,包括是什么东西,什么颜色还有什么特殊的标识等,再表达这个东西对我的意义非常重要,比如是我爸爸送个我的生日礼物有很重大的意义等,强调自己心情的急切。最后附上电话和自己的名字、班级等相关的联系方式,并表达对拾主的感激之情。而对于招领启示,学生从所捡到的东西入手,对东西进行详细的描述,再附上自己的联系方式等相关信息即可。【点睛】这是一篇不错的文章,文中用到了一些好的句型:There is some money, some cards and something else in it. I wish the finder would call me soon这些给文中增色了不少。 展开更多...... 收起↑ 资源预览