资源简介 2023年春期六校第一次联考高二年级英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man think of the studio apartment A. It is old.B. It is small.C. It is expensive.2. When does the man want to arrive in Washington A. Before 9: 00 a. m.B. Before 8: 30 a. m.C. Before 7: 30 a. m.3. Where did the woman go at the weekend A. To a theater.B. To a castle.C. To a gallery.4. What are the speakers mainly talking about A. A magician.B. A film-maker.C. A movie.5 What is the probable relationship between the speakers A. Husband and wife.B. Waitress and customer.C. Policewoman and driver.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. When will the exhibition be held A. In 25 days.B. In 14 days.C. In 3 days7. What does the manager want to do A. Return some of the parts.B. Put off his delivery.C. Test the material.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. Why didn’t the woman attend the meeting A. She had been to Anaheim.B. She was busy in her office.C. She was on a visit to New York.9. What is the disagreement about A. How to increase sales.B. What to do with the increasing staff.C. Whether to fire or increase some employees.听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10. What will the woman do on Saturday A. Go to Chicago.B. Pick up the man.C. Watch a game.11. Why does the man suggest arriving an hour early A. To get a good seat.B. To get free tickets.C. To look around.12. What can we learn from the conversation A. The man is a football fan.B. The woman is a football player.C. Tickets are cheaper for students.听第9段材料,回答第13至第16四个小题。13. Why did Adam go to bed late A. His son felt sick.B. He couldn’t fall asleep.C. He was repairing his computer.14. When did Adam’s son return to bed A. At 4:00 a.m.B. At 6: 00 a. m.C. At 6:45 a.m.15. Why did Adam borrow money A. To get a bus ticket.B. To refill his car.C. To buy lunch.16. What does the woman suggest Adam do A. Go home at once.B. Take good care of his son.C. Watch TV for relaxation.听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17. How long should people put their burnt hand in running water A. About 10 minutes.B. About 12 minutes.C. About 20 minutes.18. What should people avoid doing if getting a fever A. By opening the window.B. By keeping warm.C. By taking a bath.19. What should people do to deal with backaches A. Keep moving gently.B. Lift some heavy boxes.C. Go to bed and rest.20. What is speaker mainly discussing A. Situations calling for first aid.B. Mistakes in dealing with injuries.C. Simple treatment for some situations.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AAssistant Professor, Musical Theater DanceWichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August.Applicants are required to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movement. The salary depends on qualifications and expedience. For complete information, visit http://finearts. wichita. edu.Full Professor in Theater and DanceThe Department of Theater & Dance at the University of California at San Diego(http://www.theater. ucsd. edu/) is seeking an experienced theater artist in lighting design. Applicants must work for us for at least 10 months. Significant professional experience is required. This position is expected Application deadline: September lst.Technical Director in Performing and Fine ArtsDeSales University’s Performing and Fine Arts Department seeks a highly skilled, professional technical director. The position is a 10-month staff position with the possibility of summer employment with The Pennsylvania Shakespeare Festival. Professional experience is required; MFA is preferred. Please email materials to john.bell@desales.edu. Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.Assistant Director-Media Resources CenterMaryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division. Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with a knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with Photoshop and scanning. A review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the position is filled. Applicants are required to work for us for at least 11 months. You can send emails to jobs@mica. edu. The salary differs depending on your experience. Please include your desired salary in your application letter.1. If an applicant is to work for 9 months a year, he is required to __________A. be an experienced theater artist in lighting designB. be a highly skilled, professional technical directorC. to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movementD. to have library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with Photoshop and scanning2. What should an applicant do if he wants to be a technical Director in Performing and Fine Arts A. Contact jobs@mica.edu.B. Contact john. bell@desales. edu.C. Visit http://www-theater.ucsd.edu/.D. Visit http://finearts.wichita.edu.3. Which of the following group mentions salary A. Wichita State University&Maryland Institute College of ArtB. DeSales University&Maryland Institute College of Art.C. The University of California&Wichita State UniversityD. Maryland Institute College of Art&The University of California【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍4则招聘信息。【1题详解】细节理解题。根据Assistant Professor, Musical Theater Dance部分中“Wichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August.(威奇托州立大学(Wichita State University)招聘一名全职助理教授,任期9个月,从8月份开始招聘)”和第段中“Applicants are required to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movement.(申请者必须具有舞蹈专业学位,具有专业或大学水平的教学经验,具有指导和教授舞台动作的能力)”可知,威奇托州立大学任期9个月的职位要求申请人具有舞蹈专业学位,有专业或大学水平的教学经验,有指导和教授舞台动作的能力。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Technical Director in Performing and Fine Arts部分中“Please email materials to john.bell@desales.edu.(请将材料发邮件至john.bell@desales.edu)”可知,要成为艺术与表演技术总监,申请人需要通过电子邮件john. bell@desales. edu.联系。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Assistant Professor, Musical Theater Dance部分中“Wichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August.(威奇托州立大学(Wichita State University)招聘一名全职助理教授,任期9个月,从8月份开始招聘)”和“The salary depends on qualifications and expedience.(薪水取决于能力和个人利益)”可知,Wichita State University大学的招聘中提到了薪水;根据Assistant Director-Media Resources Center部分中“Maryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division.(马里兰艺术学院诚聘教务处媒体资源中心助理主任一名)”和“Please include your desired salary in your application letter.(请在求职信中附上你期望的薪水)”可知,Maryland Institute College of Art学院的招聘中提到了薪水。故选A项。BNoelia Garella, Latin America’s first teacher with Down syndrome (唐氏综合征), is revolutionizing her community’s education system.Today, Garella, 31, is in charge of an Argentinian preschool class designed to teach 2- and 3-year-olds how to read. “I love this,” Garella told Agence France-Presse. “Ever since I was little, I have always wanted to be a teacher.”Her own experience as a child was marked with misfortune—in her youth, she was rejected from a preschool and called horrible names, even by adults. One school director told Garella’s mother, Mercedes Cabrera, “No monsters here,” according to The National.But Garella has found an approach to turning her negative experiences into something constructive. “That teacher is like a story that I read to the children,” she said. “She is a sad monster, who knows nothing and gets things wrong.”The director responsible for employing Garella, Alejandra Senestrari, didn’t make that same mistake. “We very quickly realized that she had a strong sense of duty,” she told AFP. “She gave what the children in nursery classes most appreciate, which is love.”When Garella was employed to take on her own class in January, she still faced controversy (争议). But, with the help of her parents and other educators and supporters, she fought for her dream. “With time, even those who had been opposed joined in the initiative to employ Noelia as a teacher,” Senestrari said. Her students, however, never had to get used to the idea of a teacher with Down syndrome—they loved her from the beginning.Garella has been an assistant in the school’s reading classes since 2012—and was more than deserving of a promotion. Garella’s dreams are big, but her mission for her pupils is simple: “I want them to read and listen, because in society, people have to listen to one another.”4. What is the school director’s attitude towards Noelia Garella according to paragraph 3 A. Noelia Garella was fairly treated by the school director.B. Noelia Garella was given sympathy by the school director.C. Noelia Garella was treated badly.D. Noelia Garella was not rejected directly by the school director.5. What does the underlined word “She” in paragraph 4 refer to A. The teacher in Noelia Carella’s heart.B. One peer Noelia Garella met.C. The school director who turned a deaf ear to Noelia Garella.D. The schoolmaster of Noelia Garella’s school.6. What qualities did Noelia Garella have according to Alejandra Senestrari A. smart and lovelyB. gifted and strictC. proud and gratefulD. responsible and caring7. What description of Noelia Garella is correct according to the text A. She quit her occupation.B. She was well received by her students.C. She was doubted by other educators.D. She began to teach listening in school.【答案】4. C 5. C 6. D 7. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Noelia Garella成为拉丁美洲第一位患有唐氏综合症的教师,她受到了学生和反对者们的认可,为社区的教育系统带来了革命性的变化。【4题详解】推理判断题。根据第三段“Her own experience as a child was marked with misfortune—in her youth, she was rejected from a preschool and called horrible names, even by adults. One school director told Garella’s mother, Mercedes Cabrera, ‘No monsters here,’ according to The National.(她小时候的经历被打上了不幸的标记——在她年轻的时候,她被幼儿园拒绝了,被起了可怕的名字,甚至是被成年人起名。据《国民报》报道,一位学校负责人告诉Garella的母亲Mercedes Cabrera:‘这里不要怪物。’)”可知,她小时候充满了不幸,她被人起可怕的名字,一位学校负责人说她是怪物,不愿接收她,由此可推测出,她被恶劣对待。故选C。【5题详解】代词指代题。She指代前面“That teacher is like a story that I read to the children(那个老师就像我给孩子们读的一个故事)”中的“That teacher”,That表明这位老师是上文出现的老师。再根据第三段中的“One school director told Garella’s mother, Mercedes Cabrera, ‘No monsters here,’ according to The National.(据《国民报》报道,一位学校负责人告诉Garella的母亲Mercedes Cabrera:‘这里不要怪物。’)”可知,当初有一位学校负责人称呼Garella为怪物,不愿接收她,所以She指代的事这位学校负责任。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第五段中的“‘We very quickly realized that she had a strong sense of duty,’ she told AFP. ‘She gave what the children in nursery classes most appreciate, which is love.’(‘我们很快意识到她有强烈的责任感,’她告诉法新社。‘她给了幼儿园的孩子们最欣赏的东西,那就是爱。’)”可知,Garella有强烈的责任感,而且用爱对待孩子们,所以她负责(responsible)且关心他人(caring)。故选D。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“Her students, however, never had to get used to the idea of a teacher with Down syndrome—they loved her from the beginning.(然而,她的学生们从不需要习惯唐氏综合症老师的想法——他们从一开始就爱她。)”可知,学生们不需要习惯唐氏综合症老师给他们上课,他们一开始就很爱她,由此可推测出,她受到学生们的认可。故选B。COne of the most commonly asked questions in the English language is “How are you ” and whether a person is feeling happy or sad excited or lonely, fantastic or heartbroken they will just about always answer “Fine”. Why is this Is it because humans are not good at expressing their emotions Maybe it is just that emotions are often too personal or too complex to be shared in a casual conversation. However, for centuries, people have often expressed their emotions on paper, in the form of poetry.The beauty of poetry is that the emotions the poet is trying to convey are often disguised in images so that the poet can maintain a feeling of privacy. For example, in Li Bai’s poem, “Seeing Meng Haoran Off at Yellow Crane Tower”, the poet describes the sail of his friend’s boat rules disappearing into the distance while he watches the river rolling by. This could seem merely like the description of a beautiful scene, but by reading into the poem, you can sense the deep sadness and loneliness that his friend’s leaving has caused him.Poetry is also written to celebrate positive human emotions like joy, love and happiness. Throughout history, men and women have written poems to their loved ones to express their deep feelings. Poems about nature, which express the poet’s appreciation of the beauty in the world around him or her, are also common. Sadly, many poems have also been written to express anger at the destruction of nature and reactions to horrific events like war and death.The interesting thing about poetry is that anyone reading a poem can have their own view or feelings about it and heated discussions can often arise over what the poet was originally trying to say or express. Poetry can be interpreted in many different ways. Often, a poem that one person loves another hates. Equally, a poem that one person understands and relates to, may turn another person off.8. What is the purpose of questions in Para. 1 A. To introduce a topic.B. To teach people how to start a conversation.C. To have empathy with reader.D. To review the commonly asked questions.9. What does the underlined word “disguised” in the second paragraph mean A. seen B. described C. hidden D. disclosed10. According to the author, which of the following is not false A. Humans wish they could be better at expressing their feelings.B. Many human emotions are very hard to capture in casual conversations.C. Human emotions are too intense and wide-ranging to be expressed by most people.D. Poetry is the most important way to express people’s inner feelings.11. According to the author, what makes poetry particularly interesting A. The difference in how different readers interpret and appreciate a poem.B. The imagery that a poet can use to express emotions can be misunderstood by the reader.C. The ability of the reader to clearly understand the meaning of a poem.D. Poets’ unique description and fantastic language about poems.【答案】8. A 9. C 10. B 11. A【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了诗歌的美。【8题详解】推理判断题。根据第一段中的“Why is this Is it because humans are not good at expressing their emotions Maybe it is just that emotions are often too personal or too complex to be shared in a casual conversation. However, for centuries, people have often expressed their emotions on paper, in the form of poetry.(为什么会这样?是因为人类不善于表达自己的情感吗?也许只是情绪往往过于个人化或过于复杂,无法在随意的谈话中分享。然而,几个世纪以来,人们经常以诗歌的形式在纸上表达自己的情感。)”可知,作者在提到日常生活中“你好吗?”和“很好”的对话形式时,对这种现象提出两个疑问,接着指出可能是这种情绪过于私人或复杂,无法在随意的谈话中表达出来,而人们经常用诗歌表达自己的情感。再结合下文内容可知,接下来文章围绕诗歌展开,由此可推测出,作者在第一段提出问题是为了引出诗歌这一话题。故选A。【9题详解】词句猜测题。根据画线词所在句中的“so that the poet can maintain a feeling of privacy”可知,诗人在表达情感的时候仍然能够维持隐私的感觉,由此可推测出,这里指的是诗人的情感被隐藏在意境中,disguised意为“隐藏”,与hidden意思相近。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第一段中的“One of the most commonly asked questions in the English language is ‘How are you ’ and whether a person is feeling happy or sad, excited or lonely, fantastic or heartbroken they will just about always answer ‘Fine’.(英语中最常见的问题之一是‘你好吗?’,而无论一个人是感到快乐还是悲伤、兴奋还是孤独、美妙还是心碎,他们几乎总是会回答‘很好’。)”和“Maybe it is just that emotions are often too personal or too complex to be shared in a casual conversation.(也许只是情绪往往过于个人化或过于复杂,无法在随意的谈话中分享。)”可知,在日常对话中,当对方问“你好吗?”时,无论回答者感到快乐还是悲伤、兴奋还是孤独、美妙还是心碎,他们几乎只会回答“很好”,很难在随意的对话中捕捉到许多人类情感。故选B。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中的“The interesting thing about poetry is that anyone reading a poem can have their own view or feelings about it and heated discussions can often arise over what the poet was originally trying to say or express.(诗歌的有趣之处在于,任何阅读诗歌的人都可以对其有自己的看法或感受,而且经常会就诗人最初想说或表达的内容展开激烈的讨论。)”可知,诗歌的有趣之处在于任何人都可以对一首诗有自己的观点或感受,而且会经常出现热烈的讨论,即不同的人对一首诗的理解和鉴赏方式不同。故选A。DAccording to the Solar Energy Industry Association, the number of solar panels installed(安装) has grown rapidly in the past decade, and it has to grow even faster to meet climate goals. But all of that growth will take up a lot of space, and though more and more people accept the concept of solar energy, few like large solar panels to be installed near them.Solar developers want to put up panels as quickly and cheaply as possible, so they haven’t given much thought to what they put under them. Often, they’ll end up filling the area with small stones and using chemicals to control weeds. The result is that many communities, especially in farming regions, see solar farms as destroyers of the soil.“Solar projects need to be good neighbors,” says Jordan Macknick, the head of the Innovative Site Preparation and Impact Reductions on the Environment(InSPIRE)project. “They need to be protectors of the land and contribute to the agricultural economy.” InSPIRE is investigating practical approaches to “low-impact” solar development, which focuses on establishing and operating solar farms in a way that is kinder to the land. One of the easiest low-impact solar strategies is providing habitat for pollinators (传粉昆虫).Habitat loss, pesticide use, and climate change have caused dramatic declines in pollinator populations over the past couple of decades, which has damaged the U.S. agricultural economy. Over 28 states have passed laws related to pollinator habitat protection and pesticide use. Conservation organizations put out pollinator-friendliness guidelines for home gardens, businesses, schools, cities—and now there are guidelines for solar farms.Over the past few years, many solar farm developers have transformed the space under their solar panels into a shelter for various kinds of pollinators, resulting in soil improvement and carbon reduction. “These pollinator-friendly solar farms can have a valuable impact on everything that’s going on in the landscape,” says Macknick.12. What negative effect does installing solar panels have A. It is popular with local people.B. It results in destruction of the soil .C. It leads to the rising labor cost of building solar farms.D. It bring in the most recent advances in solar technology.13. What concrete approach does InSPIRE adopt to protect the land A. Improve the productivity of local farms.B. Invent new methods for controlling weeds.C. Provide habitat for pollinatorsD. Promote the use of solar energy in rural areas.14. What is the purpose of the laws mentioned in paragraph 4 A. To protect pollinators. B. To restrict solar development.C. To make the economy diverse. D. To ensure the supply of energy.15. Which of the following is the best title for the text A. Pollinators: To Leave or to StayB. Solar Energy: Hope for the FutureC. InSPIRE: A Leader in AgricultureD. Solar Farms: A New Development【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】【导语】本文是一篇新闻报道。文章介绍了一种新型的太阳能农场,它更有利于保护各种传粉昆虫,从而促进农业的发展。【12题详解】细节理解题。根据第二段“The result is that many communities, especially in farming regions, see solar farms as destroyers of the soil.(其结果是,许多社区,特别是在农业地区,将太阳能农场视为土壤的破坏者。)”可知,安装太阳能电池板的负面影响是它导致了土壤的破坏。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段的“One of the easiest low-impact solar strategies is providing habitat for pollinators(最简单的带来较低影响的太阳能策略之一是为传粉者提供栖息地。) ”可知,InSPIRE通过为传粉者提供栖息地来保护土地。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第四段中的“Habitat loss, pesticide use, and climate change have caused dramatic declines in pollinator populations over the past couple of decades, which has damaged the U.S. agricultural economy. Over 28 states have passed laws related to pollinator habitat protection and pesticide use.(在过去的几十年里,栖息地的丧失、农药的使用和气候变化导致了传粉昆虫数量的急剧下降,这损害了美国的农业经济。超过28个州通过了与传粉媒介栖息地保护和农药使用有关的法律。)”可知,这些法律都是与保护传粉者栖息地和农药使用相关,所以这些法律的目的是保护授粉者。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据最后一段中的“Over the past few years, many solar farm developers have transformed the space under their solar panels into a shelter for various kinds of pollinators, resulting in soil improvement and carbon reduction.(在过去的几年里,许多太阳能农场开发商将太阳能电池板下的空间改造成各种传粉媒介的庇护所,从而改善了土壤并减少了碳排放。)”可知,现在的太阳能农场在过去的几年里已经得到了很大的发展,更重要的是太阳能农场也变得更加的环保,这将是未来发展农业的新趋势,D项(太阳能农场:一个新的发展)可以作为标题。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The case for and against social mediaIs social media harmful to teenagers ____16____ Social media sites have been blamed for most of the world’s social problems from feeling disconnected and lonely to having difficulty forming meaningful relationships. Yet, many of us feel a need to use social media because it offers something we cannot find elsewhere, despite knowing the downsides. ____17____An argument for social media claims it can strengthen social bonds by facilitating relationships with people in different geographical areas. For example, social media has helped old school friends to get back in touch after many years without contact. ____18____.These are real benefits of using social media.____19____ The argument used by many people is that interactions on social media are no substitute for face-to-face communication. When you are out with friends how many times do they check their phones for example. ____20____ Research highlights it is far more satisfying to physically laugh out loud in real life rather than to replace the act with a typed representation of laughter such as “haha” or “LOL”.Ideally, we should have enough self-control to be able to limit our use of social media, enjoying the benefits it can bring.A. The disadvantages of social mediaB. In my opinion, the disadvantages of social media outweigh the benefits.C. It is all too easy to become absorbed in this online life rather than communicate in real life.D. People secure jobs now through social media or research information for their studiesE. This is the question we are going to examine.F. We will look at the arguments for and against using social media before answering the question.G. We aim to control our use of social media【答案】16. E 17. F 18. D 19. B 20. C【解析】【导语】本文是一篇议论文,主要讨论了社交媒体对青少年的利弊。一方面,社交媒体能够加强不同地域人们之间的联系,带来实际好处;另一方面,社交媒体的互动无法替代面对面的沟通,而且过度使用社交媒体可能导致沟通不畅和缺乏真实情感交流。因此,我们需要有足够的自我控制力来限制社交媒体的使用,享受其带来的好处。【16题详解】上文“Is social media harmful to teenagers (社交媒体对青少年有害吗 )”提出问题,E项“This is the question we are going to examine.(这就是我们要研究的问题)”给出解决问题的办法,句中“the question”指代上文的问题,上下文语意连贯。故选E项。【17题详解】上文“Social media sites have been blamed for most of the world’s social problems from feeling disconnected and lonely to having difficulty forming meaningful relationships. Yet, many of us feel a need to use social media because it offers something we cannot find elsewhere, despite knowing the downsides.(社交媒体网站被认为是世界上大多数社会问题的罪魁祸首,从感觉疏离和孤独到难以建立有意义的人际关系。然而,我们中的许多人觉得有必要使用社交媒体,因为它提供了我们在其他地方找不到的东西,尽管知道它的缺点)”提出人们对社交媒体的两种不同态度:反对和支持,但并未得出结论。F项“We will look at the arguments for and against using social media before answering the question.(在回答这个问题之前,我们将看看支持和反对使用社交媒体的观点)”承接上文,引出下文的对支持者和反对者的观点的进一步阐述,上下文语意连贯。故选F项。【18题详解】设空句上文“For example, social media has helped old school friends to get back in touch after many years without contact.(例如,社交媒体帮助多年没有联系的老同学重新取得联系)”只列举了社交媒体的一项好处,结合指代关系和下文“These are real benefits of using social media.(这些都是使用社交媒体的真正好处)”中“These”可推知,设空句中会提出社交媒体的其它好处,即“People secure jobs now through social media or research information for their studies(现在,人们通过社交媒体或研究信息来获得工作)”,上下文语意连贯。故选D项。【19题详解】第二段中说明了社交媒体带来的好处,是支持者的观点。根据下文“The argument used by many people is that interactions on social media are no substitute for face-to-face communication.(许多人的观点是,社交媒体上的互动不能代替面对面的交流)”可知,第三段是反对者的观点,讲是社交媒体的缺点。B项“In my opinion, the disadvantages of social media outweigh the benefits.(在我看来,社交媒体的缺点大于优点)”是段首主题句。故选B项。【20题详解】根据上文“The argument used by many people is that interactions on social media are no substitute for face-to-face communication.(许多人观点是,社交媒体上的互动不能代替面对面的交流)”和第4题的结论可知,本段介词的是社交媒体的缺点。C项“It is all too easy to become absorbed in this online life rather than communicate in real life.(人们很容易沉迷于网络生活,而不是在现实生活中进行交流)”列举了其缺点之一,与本段主题一致。故选C项。第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。MOOC, an open online course, aims at providing interactive discussion and open access via the web. In addition to ____21____ course materials such as videos, readings, and problem sets, MOOC provide interactive user forums that help build a ____22____ for the students, professors, and teaching assistants.MOOCs ____23____ made waves in the fall of 2011, when Professor Sebastian Thrun from Stanford University opened his graduate-level artificial intelligence course up to any student anywhere, and 160,000 students in more than 190 countries ____24____. This new kind of online classes is ____25____ the higher education world in many ways. Since the courses can be taken by hundreds of thousands of students at the same time, the number of universities might ____26____ greatly. Professor Thrun has even ____27____ a future in which there will only need to be 10 universities in the world. Perhaps the most ____28____ thing about MOOCs, many of which are being taught by professors at prestigious (声誉高的) universities, is that they’re free. This is certainly good news for ____29____ students.There is a lot of _____30_____ and fear about MOOCs. While some say free online courses are a great way to increase the _____31_____ of minority students, others have said they will leave many students _____32_____. Some critics have said that MOOCs encourage an unrealistic universal _____33_____ of higher education and that there is no replacement for true dialogues between _____34_____and their students. _____35_____, a brain is not a computer. We are not _____36_____ hard drives waiting to be filled with data. People learn from people they _____37_____ and remember the things that arouse emotion. Some _____38_____ worry that online students will miss out on the social aspects of college. In other words, MOOCs _____39_____social interaction among students and professors even if they are offered by professors from _____40_____ universities.21.A. appealing B. remote C. traditional D. random22.A. canteen B. community C. dormitory D. gallery23.A. initially B. frequently C. recently D. last24.A. put up B. come up C. show up D. signed up25.A. shaking B. revealing C. envying D. encouraging26.A. increase B. decline C. roll D. bounce27.A. confirmed B. ensured C. imagined D. sought28.A. flexible B. disturbing C. annoying D. impressive29.A. particular B. poor C. inspired D. fortunate30.A. excitement B. caution C. curiosity D. carefulness31.A. significance B. recording C. registration D. restriction32.A. off B. out C. alone D. behind33.A. wisdom B. outline C. model D. philosophy34.A. comedians B. professors C. principals D. psychologist35.A. Therefore B. Somewhat C. Besides D. After all36.A. blank B. full C. attentive D. core37.A. disagree B. dislike C. criticize D. admire38.A. experts B. critics C. witnesses D. authorities39.A. lack B. contain C. develop D. integrate40.A. plain B. noble C. famous D. autonomous【答案】21. C 22. B 23. A 24. D 25. A 26. B 27. C 28. D 29. B 30. A 31. C 32. D 33. C 34. B 35. D 36. A 37. D 38. B 39. A 40. C【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章介绍了大规模在线开放课程(MOOC)的概念、发展及其对高等教育世界的影响,同时探讨了MOOC所引发的争议和担忧,包括对学生学习效果的质疑、缺乏真实师生对话的替代品以及可能忽略的社会交往方面。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:除了传统的课程材料,如视频、阅读材料和习题集,MOOC还提供交互式用户论坛,帮助学生、教授和助教建立一个社区。A. appealing吸引人的;B. remote遥远的;C. traditional传统的;D. random随机的。根据下文“such as videos, readings, and problem sets”可知,这些都是传统的课程学习材料。故选C项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:除了传统的课程材料,如视频、阅读材料和习题集,MOOC还提供交互式用户论坛,帮助学生、教授和助教建立一个社区。A. canteen食堂;B. community社区;C. dormitory宿舍;D. gallery画廊。根据上文“interactive user forums”和下文“for the students, professors, and teaching assistants”可知,MOOC为学生、教授和助教建立了一个交互式社区。故选B项。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:MOOCs最初在2011年秋天引起关注,当时斯坦福大学的塞巴斯蒂安·特伦教授向世界各地的任何学生开放了他的研究生级别的人工智能课程,随后,来自190多个国家的16万名学生报名参加了这门课程。A. initially最初;B. frequently频繁地;C. recently最近;D. last最后。根据下文“in the fall of 2011, when Professor Sebastian Thrun from Stanford University opened his graduate-level artificial intelligence course up to any student anywhere”可知,2011年秋天塞巴斯蒂安·特伦教授第一次开放了他的人工智能课程,所以MOOCs最初在2011年秋天引起关注。故选A项。【24题详解】考查动词短语辨析。句意:MOOCs最初在2011年秋天引起关注,当时斯坦福大学的塞巴斯蒂安·特伦教授向世界各地的任何学生开放了他的研究生级别的人工智能课程,随后,来自190多个国家的16万名学生报名参加了这门课程。A. put up搭建;B. come up出现;C. show up露面;D. signed up报名。根据上文“opened his graduate-level artificial intelligence course up to any student anywhere”可知,有来自190多个国家的16万名学生报名参加了这门课程。故选D项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:这种新型的在线课程在许多方面震惊了高等教育界。A. shaking震惊;B. revealing揭示;C. envying羡慕;D. encouraging鼓励。根据上文“160,000 students in more than 190 countries 4 . ”和下文“Since the courses can be taken by hundreds of thousands of students at the same time”可推知,这种新型的在线课程规模之大,足以震惊高等教育界。故选A项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:由于这些课程可以被成千上万的学生同时学习,大学的数量可能会大大减少。A. increase增加;B. decline减少;C. roll滚动;D. bounce反弹。根据上文“Since the courses can be taken by hundreds of thousands of students at the same time”可知,在线课程可以同时给成千上万的学生授课,由此推知,将来可能就不需要那么多传统的大学了,大学数量会大大减少。故选B项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:特伦教授甚至设想,未来世界上只需要10所大学。A. confirmed确认;B. ensured确保;C. imagined想象;D. sought寻求。根据下文“a future in which there will only need to be 10 universities in the world”可知,这是特伦教授对未来的想象。故选C项。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:也许MOOCs最令人印象深刻的一点是它们是免费的,其中许多课程都是由著名大学的教授讲授的。A. flexible灵活的;B. disturbing令人不安的;C. annoying令人烦恼的;D. impressive令人印象深刻的。根据下文“ they’re free”可知,MOOCs提供免费的大学教育是最令人印象深刻的事情。故选D项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:这对贫困学生来说无疑是个好消息。A. particular特别的;B. poor贫穷的;C. inspired受到鼓舞的;D. fortunate幸运的。根据上文“they’re free”可知,免费的大学教育对贫困学生来说是个好消息。故选B项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:人们对MOOCs既有兴奋,也有恐惧。A. excitement兴奋;B. caution小心;C. curiosity好奇;D. carefulness小心。根据下文“While some say free online courses are a great way to increase the 11 of minority students, others have said they will leave many students 12 .”和“ Some critics have said...”可知,MOOCs既有好的,激动人心的一面,也有让人感到担忧和害怕的一面。故选A项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:一些人认为免费的在线课程是增加少数民族学生注册的好方法,而另一些人则认为这会让很多学生掉队。A. significance重要性;B. recording记录;C. registration注册;D. restriction限制。根据上文“that they’re free. This is certainly good news for 9 students.”和“increase”可推知,MOOCs提供的是免费的在线课程,对贫困学生有利,会增加少数民族注册人数。故选C项。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:虽然一些人认为免费的在线课程是增加少数民族学生注册的好方法,但另一些人则认为这会让很多学生掉队。A. off离开;B. out出去;C. alone独自;D. behind在后面。根据上文“While(虽然)”可知,前后文之间是转折关系,上文说免费在线课程带来的好处,所以这里是说在线课程的问题,让很多学生掉队;leave sb. behind是固定短语,意为“把某人甩在后面”。故选D项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:一些批评人士说,MOOCs鼓励了一种不真实的高等教育通用模式,教授与学生之间的真正对话是不可替代的。A. wisdom智慧;B. outline概要;C. model模式;D. philosophy哲学。根据下文“there is no replacement for true dialogues between 14 and their students.”可知,在线课程中没有教授与学生之间的真正对话,是一种不真实教育模式。故选C项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:些批评人士说,MOOCs鼓励了一种不真实的高等教育通用模式,教授与学生之间的真正对话是不可替代的。A. comedians喜剧演员;B. professors教授;C. principals校长;D. psychologist心理学家。根据上文“higher education”和“dialogues”可推知,高等教育涉及教授与学生之间的对话。故选B项。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:毕竟,大脑不是电脑。A. Therefore因此;B. Somewhat稍微;C. Besides此外;D. After all毕竟。下文“a brain is not a computer”揭示关于教育的真实情况,大脑不是电脑,需要教授与学生之间的互动;after all意为“毕竟”,用于引出事实,是对前文内容的修正。故选D项。【36题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们不是等待填充数据的空白硬盘。A. blank空白;B. full满的;C. attentive专心的;D. core核心的。根据下文“waiting to be filled with data”可知,我们的大脑不是等待填充数据的空白硬盘。故选A项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:人们向他们钦佩的人学习,记住那些能唤起情感的事情。A. disagree不同意;B. dislike不喜欢;C. criticize批评;D. admire钦佩。根据下文“remember the things that arouse emotion”可推知,令人钦佩的教授的教学过程能唤起情感体验,有助于学习。故选D项。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:一些批评人士担心,在线学生将错过大学的社交方面。A. experts专家;B. critics批评者;C. witnesses目击者;D. authorities当局。根据下文“worry that online students will miss out on the social aspects of college”可知,这是批评者对在线大学的担心。故选B项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:换句话说,即使是由知名大学的教授提供MOOCs课程,学生和教授之间也缺乏社交互动。A. lack缺乏;B. contain包含;C. develop发展;D. integrate使一体化。根据上文“miss out on the social aspects of college”可知,MOOCs的在线课程缺乏社交互动。故选A项。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:换句话说,即使是由知名大学的教授提供MOOCs课程,学生和教授之间也缺乏社交互动。A. plain朴素的;B. noble高贵的;C. famous著名的;D. autonomous自治的。根据上文“Perhaps the most 8 thing about MOOCs, many of which are being taught by professors at prestigious (声誉高的) universities, is that they’re free.”可知,MOOCs课程是由知名大学教授提供的。故选C项。第二节 语法填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nowadays, the word “hutong ” has come to mean more ____41____ just the alleys that connect the courtyards. It also refers to the courtyards ____42____ (they) and even to the communities that live there.To help them keep control over the city, the Emperors during these Yuan, Ming and Qing Dynasty____43____(arrange) different areas of Beijing in neat blocks of houses established around courtyards. They were then able to place guards at the ____44____(enter) of the various hutongs, which made it easier ____45____(keep) an eye on people’s movements.By connecting people’s homes, the hutongs in fact connected people’s lives, ____46____ the lives of the rich or the lives of the ordinary citizens.Towards the end of the Qing Dynasty, the conditions in Beijing’s hutongs went down as the political situation cast a dark cloud on China’s economy. Many new hutongs were quickly built to house the ____47____(increase) population but these new hutongs____48____(make) poorly.Hutongs are still ____49____ important part of Beijing’s life and it is not surprising that tourists love the hutongs. They can walk up Sanmiao Street, _____50_____(date) back 900 years.【答案】41. than42. themselves43. arranged44. entrances45. to keep46. whether##either47. increasing48. were made49. an 50. dating【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了北京胡同的历史、意义、变化及其在现代生活中的影响。【41题详解】考查固定短语。句意:如今,“胡同”一词已经不仅仅意味着连接庭院的小巷。more than是固定短语,意为“不仅仅,不止”,在句中作状语。故填than。【42题详解】考查代词。句意:它也指庭院本身,甚至指居住在那里的社区。根据句意,用反身代词themselves表示对名词courtyards的强调,courtyards themselves意为“庭院本身”。故填themselves。【43题详解】考查动词时态和语态。句意:为了保持对城市的控制,元明清时期的皇帝将北京的不同区域安排在围绕庭院的整齐的房屋周围。分析句子可知,“_____ arrange(安排)”是句中谓语动词,与主语the Emperors之间是主动关系,句中有时间状语during these Yuan Ming and Qing Dynasty,讲述过去的事情,应使用一般过去时态。故填arranged。【44题详解】考查名词。句意:然后,他们可以在各个胡同的入口处安置警卫,这使得监视人们的行动变得更加容易。提示词作宾语,用名词entrance,意为“入口”,根据其后of the various hutongs可知,入口有很多,用复数形式。故填entrances。【45题详解】考查非谓语动词。句意:然后,他们可以在各个胡同的入口处安置警卫,这使得监视人们的行动变得更加容易。make it+adj.+to do...是固定搭配,其中it是形式主语,不定式作真正的主语。故填to keep。【46题详解】考查连词。句意:通过连接人们的家,胡同实际上连接了人们的生活,无论是富人的生活还是普通市民的生活。固定搭配whether...or...意为“不管……(还是)……”,以及either...or...意为“要么……要么……”符合语境。故填whether/either。【47题详解】考查形容词。句意:为了容纳不断增长的人口,人们迅速修建了许多新的胡同,但这些新胡同的质量很差。提示词修饰名词population,用形容词increasing,意为“越来越多的;与日俱增的”。故填increasing。【48题详解】考查动词时态、语态和主谓一致。句意:为了容纳不断增长的人口,人们迅速修建了许多新的胡同,但这些新胡同的质量很差。分析句子可知,“_____ make(举行)”是分句中谓语动词,与主语 these new hutongs之间是被动关系,根据上文可知,讲述过去发生的事情,应使用一般过去时态,又因主语是复数名词,所以谓语动词也应使用复数形式。综上,谓语应用一般过去时的被动语态,复数形式。故填were made。【49题详解】考查冠词。句意:胡同仍然是北京生活的一个重要组成部分,游客们喜欢胡同也就不足为奇了。可数名词part在句中表示“一个(重要组成)部分”,泛指,空格后单词important发音以元音音素开头,用不定冠词an修饰。故填an。【50题详解】考查非谓语动词。句意:他们可以沿着三庙街走,这条街有900年的历史。分析句子可知,“_____ (date) back 900 years”为非谓语动词,作定语修饰Sanmiao Street,Sanmiao Street与动词date back构成逻辑上的主谓关系,用现在分词形式。故填dating。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错:(满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起),不计分。James is a athlete. He has a great interested in running. Although he has hurt his ankle many times due to training, but he continues running after he recovers.James feels that running is a good way of losing weight and keep healthy. It is also a great way of relaxing. When he feels stressed, he will go for a jog clear his mind. After that, he will be able to solving some of the problem that he faces.For running, James need a good pair of jogging shoes and comfortable clothes. He devotes himself in his every training. James hopes to win a gold medal in the one-hundred-meter race for her country in the near future.【答案】1. a—an 2. interested—interest 3. but去掉 4. keep—keeping 5. clear前加to6. solving—solve 7. problem—problems 8. need—needs 9. in—to 10. her—his【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了James对跑步的热爱。【详解】1.考查冠词。句意:James是一名运动员。athlete意为“运动员”,这里表泛指,且其发音以元音音素开头,所以应用不定冠词an。故将a改为an。2.考查名词。句意:他对跑步很感兴趣。has为实义动词,其后跟名词作宾语。interested(感兴趣的)为形容词,其名词形式为interest,意为“兴趣”, 不定冠词a表明用单数。故将interested改为interest。3.考查连词。句意:尽管由于训练,他脚踝多次受伤,但他在康复后仍继续跑步。Although引导让步状语从句,不可与连词but连用。故去掉but。4.考查非谓语动词。句意:James认为跑步是减肥和保持健康的好方法。and前后连接的是并列结构,一起作介词of的宾语,所以keep应用动名词形式。故将keep改为keeping。5.考查非谓语动词。句意:当他感到压力时,他会慢跑以理清思绪。主句的谓语是“will go”,“clear his mind”表示目的,应该用不定式。故在clear前加to。6.考查非谓语动词。句意:在那之后,他将能够解决他所面临的一些问题。be able to do do意为“能够做……”,为固定结构。故将solving改为solve。7.考查名词的数。句意参考上题。problem意为“问题”,为可数名词,其前有some of修饰,所以这里应用名词复数。故将problem改为problems。8.考查时态和主谓一致。句意:为了跑步,James需要一双好的慢跑鞋和舒适的衣服。need在这里作句子的谓语,为实义动词。根据上下文时态可知,这里陈述的是一般情况,应用一般现在时,且主语James为第三人称单数,所以谓语应用单数形式。故将need改为needs。9.考查介词。句意:他全身心地投入到每一次训练中。devote oneself to...意为“致力于……”,为固定搭配。故将in改为to。10.考查代词。句意:James希望在不久的将来为他的国家在百米赛跑中赢得一枚金牌。 本句的主语是James,为男性,这里指的是James的国家,所以应用代词his,而不用her。故将her改为his。第二部分 写作(满分25分)52. 假如你是李华,你校在2023年2月26日举行了高三百日誓师大会,请你就此事写一篇英文报道。内容包括:1. 活动目的;2. 参与人员、时间、地点;3. 活动过程;4. 个人感受。注意:写作词数应为100左右。___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】 In order to enhance students’ morale and confidence of Senior Three students, our school held a grand ceremony in the school playground before the 100 approaching days of the college entrance examination on February 26th, 2023.All of us students participated in this significant ceremony, along with school leaders and students’ parents. The whole process consisted of five parts. Initially, all members present sang our national song in chorus. And then all Senior Three students started to cross three doors named Fenjin, Lixiang and Zhuangyuan, symbolizing a nice, beautiful result. After that all of Senior Three teachers also crossed the same doors, which meant accompanying and supporting their students in the upcoming 100 days. What’s more, school leaders and teachers delivered a speech to express their heartfelt wishes to students. Last but not least, all students read their inspiring letters together to make a sincere promise.As a Senior Two student, I was inspired and motivated by this ceremony at that time.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生写一篇报道,报道你校高三百日誓师大会的情况,陈述活动目的,参与人员、时间、地点,活动过程,个人感受。【详解】1. 词汇积累提升:enhance→promote参加:participate in→take part in包括:consist of→be made up of发表演讲:deliver a speech→give a lecture2. 句式拓展简单句变复合句原句:What’s more, school leaders and teachers delivered a speech to express their heartfelt wishes to students.拓展句:What’s more, school leaders and teachers delivered a speech, in which they expressed their heartfelt wishes to students.【点睛】【高分句型1】And then all Senior Three students started to cross three doors named Fenjin, Lixiang and Zhuangyuan, symbolizing a nice, beautiful result.(使用了现在分词symbolizing作状语)【高分句型2】After that all of Senior Three teachers also crossed the same doors, which meant accompanying and supporting their students in the upcoming 100 days. (使用了which引导非限制性定语从句、动名词accompanying and supporting作宾语)听力答案:1-5 BCBAC 6-10 BCACC 11-15 CACAB 16-20 CABAC2023年春期六校第一次联考高二年级英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man think of the studio apartment A. It is old.B. It is small.C. It is expensive.2. When does the man want to arrive in Washington A. Before 9: 00 a. m.B. Before 8: 30 a. m.C. Before 7: 30 a. m.3. Where did the woman go at the weekend A. To a theater.B. To a castle.C. To a gallery.4. What are the speakers mainly talking about A. A magician.B. A film-maker.C. A movie.5. What is the probable relationship between the speakers A. Husband and wife.B. Waitress and customer.C. Policewoman and driver.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6和第7两个小题。6. When will the exhibition be held A. In 25 days.B. In 14 days.C. In 3 days7. What does the manager want to do A. Return some of the parts.B. Put off his delivery.C. Test the material.听第7段材料,回答第8和第9两个小题。8. Why didn’t the woman attend the meeting A. She had been to Anaheim.B. She was busy in her office.C. She was on a visit to New York.9. What is the disagreement about A. How to increase sales.B. What to do with the increasing staff.C. Whether to fire or increase some employees.听第8段材料,回答第10至第12三个小题。10. What will the woman do on Saturday A. Go to Chicago.B. Pick up the man.C. Watch a game.11. Why does the man suggest arriving an hour early A. To get a good seat.B. To get free tickets.C. To look around.12. What can we learn from the conversation A. The man is a football fan.B. The woman is a football player.C. Tickets are cheaper for students.听第9段材料,回答第13至第16四个小题。13. Why did Adam go to bed late A. His son felt sick.B. He couldn’t fall asleep.C. He was repairing his computer.14. When did Adam’s son return to bed A. At 4:00 a.m.B. At 6: 00 a. m.C. At 6:45 a.m.15. Why did Adam borrow money A. To get a bus ticket.B. To refill his car.C. To buy lunch.16. What does the woman suggest Adam do A. Go home at once.B. Take good care of his son.C. Watch TV for relaxation.听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17. How long should people put their burnt hand in running water A. About 10 minutes.B. About 12 minutes.C. About 20 minutes.18. What should people avoid doing if getting a fever A. By opening the window.B. By keeping warm.C. By taking a bath.19. What should people do to deal with backaches A. Keep moving gently.B. Lift some heavy boxes.C. Go to bed and rest.20. What is speaker mainly discussing A. Situations calling for first aid.B. Mistakes in dealing with injuries.C. Simple treatment for some situations.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AAssistant Professor, Musical Theater DanceWichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August.Applicants are required to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movement. The salary depends on qualifications and expedience. For complete information, visit http://finearts. wichita. edu.Full Professor in Theater and DanceThe Department of Theater & Dance at the University of California at San Diego(http://www.theater. ucsd. edu/) is seeking an experienced theater artist in lighting design. Applicants must work for us for at least 10 months. Significant professional experience is required. This position is expected Application deadline: September lst.Technical Director in Performing and Fine ArtsDeSales University’s Performing and Fine Arts Department seeks a highly skilled, professional technical director. The position is a 10-month staff position with the possibility of summer employment with The Pennsylvania Shakespeare Festival. Professional experience is required; MFA is preferred. Please email materials to john.bell@desales.edu. Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filled.Assistant Director-Media Resources CenterMaryland Institute College of Art is seeking an Assistant Director of Media Resources Center in the Academic Affairs Division. Qualifications for the position include a degree in Art History or related fields with a knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with Photoshop and scanning. A review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the position is filled. Applicants are required to work for us for at least 11 months. You can send emails to jobs@mica. edu. The salary differs depending on your experience. Please include your desired salary in your application letter.1. If an applicant is to work for 9 months a year, he is required to __________A. be an experienced theater artist in lighting designB. be a highly skilled, professional technical directorC. to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movementD. to have library experience, excellent interpersonal and communication skills and familiarity with Photoshop and scanning2. What should an applicant do if he wants to be a technical Director in Performing and Fine Arts A. Contact jobs@mica.edu.B. Contact john. bell@desales. edu.C Visit http://www-theater.ucsd.edu/.D. Visit http://finearts.wichita.edu.3. Which of the following group mentions salary A. Wichita State University&Maryland Institute College of ArtB. DeSales University&Maryland Institute College of Art.C. The University of California&Wichita State UniversityD. Maryland Institute College of Art&The University of CaliforniaBNoelia Garella, Latin America’s first teacher with Down syndrome (唐氏综合征), is revolutionizing her community’s education system.Today, Garella, 31, is in charge of an Argentinian preschool class designed to teach 2- and 3-year-olds how to read. “I love this,” Garella told Agence France-Presse. “Ever since I was little, I have always wanted to be a teacher.”Her own experience as a child was marked with misfortune—in her youth, she was rejected from a preschool and called horrible names, even by adults. One school director told Garella’s mother, Mercedes Cabrera, “No monsters here,” according to The National.But Garella has found an approach to turning her negative experiences into something constructive. “That teacher is like a story that I read to the children,” she said. “She is a sad monster, who knows nothing and gets things wrong.”The director responsible for employing Garella, Alejandra Senestrari, didn’t make that same mistake. “We very quickly realized that she had a strong sense of duty,” she told AFP. “She gave what the children in nursery classes most appreciate, which is love.”When Garella was employed to take on her own class in January, she still faced controversy (争议). But, with the help of her parents and other educators and supporters, she fought for her dream. “With time, even those who had been opposed joined in the initiative to employ Noelia as a teacher,” Senestrari said. Her students, however, never had to get used to the idea of a teacher with Down syndrome—they loved her from the beginning.Garella has been an assistant in the school’s reading classes since 2012—and was more than deserving of a promotion. Garella’s dreams are big, but her mission for her pupils is simple: “I want them to read and listen, because in society, people have to listen to one another.”4. What is the school director’s attitude towards Noelia Garella according to paragraph 3 A. Noelia Garella was fairly treated by the school director.B. Noelia Garella was given sympathy by the school director.C. Noelia Garella was treated badly.D. Noelia Garella was not rejected directly by the school director.5. What does the underlined word “She” in paragraph 4 refer to A. The teacher in Noelia Carella’s heart.B. One peer Noelia Garella met.C. The school director who turned a deaf ear to Noelia Garella.D. The schoolmaster of Noelia Garella’s school.6. What qualities did Noelia Garella have according to Alejandra Senestrari A. smart and lovelyB. gifted and strictC. proud and gratefulD. responsible and caring7. What description of Noelia Garella is correct according to the text A. She quit her occupation.B. She was well received by her students.C. She was doubted by other educators.D. She began to teach listening in school.COne of the most commonly asked questions in the English language is “How are you ” and whether a person is feeling happy or sad, excited or lonely, fantastic or heartbroken they will just about always answer “Fine”. Why is this Is it because humans are not good at expressing their emotions Maybe it is just that emotions are often too personal or too complex to be shared in a casual conversation. However, for centuries, people have often expressed their emotions on paper, in the form of poetry.The beauty of poetry is that the emotions the poet is trying to convey are often disguised in images so that the poet can maintain a feeling of privacy. For example, in Li Bai’s poem, “Seeing Meng Haoran Off at Yellow Crane Tower”, the poet describes the sail of his friend’s boat rules disappearing into the distance while he watches the river rolling by. This could seem merely like the description of a beautiful scene, but by reading into the poem, you can sense the deep sadness and loneliness that his friend’s leaving has caused him.Poetry is also written to celebrate positive human emotions like joy, love and happiness. Throughout history, men and women have written poems to their loved ones to express their deep feelings. Poems about nature, which express the poet’s appreciation of the beauty in the world around him or her, are also common. Sadly, many poems have also been written to express anger at the destruction of nature and reactions to horrific events like war and death.The interesting thing about poetry is that anyone reading a poem can have their own view or feelings about it and heated discussions can often arise over what the poet was originally trying to say or express. Poetry can be interpreted in many different ways. Often a poem that one person loves another hates. Equally, a poem that one person understands and relates to, may turn another person off.8. What is the purpose of questions in Para. 1 A. To introduce a topic.B. To teach people how to start a conversation.C. To have empathy with reader.D. To review the commonly asked questions.9. What does the underlined word “disguised” in the second paragraph mean A. seen B. described C. hidden D. disclosed10. According to the author, which of the following is not false A. Humans wish they could be better at expressing their feelings.B. Many human emotions are very hard to capture in casual conversations.C. Human emotions are too intense and wide-ranging to be expressed by most people.D. Poetry is the most important way to express people’s inner feelings.11. According to the author, what makes poetry particularly interesting A. The difference in how different readers interpret and appreciate a poem.B. The imagery that a poet can use to express emotions can be misunderstood by the reader.C. The ability of the reader to clearly understand the meaning of a poem.D. Poets’ unique description and fantastic language about poems.DAccording to the Solar Energy Industry Association, the number of solar panels installed(安装) has grown rapidly in the past decade, and it has to grow even faster to meet climate goals. But all of that growth will take up a lot of space, and though more and more people accept the concept of solar energy, few like large solar panels to be installed near them.Solar developers want to put up panels as quickly and cheaply as possible, so they haven’t given much thought to what they put under them. Often, they’ll end up filling the area with small stones and using chemicals to control weeds. The result is that many communities, especially in farming regions, see solar farms as destroyers of the soil.“Solar projects need to be good neighbors,” says Jordan Macknick, the head of the Innovative Site Preparation and Impact Reductions on the Environment(InSPIRE)project. “They need to be protectors of the land and contribute to the agricultural economy.” InSPIRE is investigating practical approaches to “low-impact” solar development, which focuses on establishing and operating solar farms in a way that is kinder to the land. One of the easiest low-impact solar strategies is providing habitat for pollinators (传粉昆虫).Habitat loss, pesticide use, and climate change have caused dramatic declines in pollinator populations over the past couple of decades, which has damaged the U.S. agricultural economy. Over 28 states have passed laws related to pollinator habitat protection and pesticide use. Conservation organizations put out pollinator-friendliness guidelines for home gardens, businesses, schools, cities—and now there are guidelines for solar farms.Over the past few years, many solar farm developers have transformed the space under their solar panels into a shelter for various kinds of pollinators, resulting in soil improvement and carbon reduction. “These pollinator-friendly solar farms can have a valuable impact on everything that’s going on in the landscape,” says Macknick.12. What negative effect does installing solar panels have A. It is popular with local people.B. It results in destruction of the soil .C. It leads to the rising labor cost of building solar farms.D. It bring in the most recent advances in solar technology.13. What concrete approach does InSPIRE adopt to protect the land A. Improve the productivity of local farms.B. Invent new methods for controlling weeds.C. Provide habitat for pollinatorsD. Promote the use of solar energy in rural areas.14. What is the purpose of the laws mentioned in paragraph 4 A. To protect pollinators. B. To restrict solar development.C. To make the economy diverse. D. To ensure the supply of energy.15. Which of the following is the best title for the text A. Pollinators: To Leave or to StayB. Solar Energy: Hope for the FutureC. InSPIRE: A Leader in AgricultureD. Solar Farms: A New Development第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The case for and against social mediaIs social media harmful to teenagers ____16____ Social media sites have been blamed for most of the world’s social problems from feeling disconnected and lonely to having difficulty forming meaningful relationships. Yet many of us feel a need to use social media because it offers something we cannot find elsewhere, despite knowing the downsides. ____17____An argument for social media claims it can strengthen social bonds by facilitating relationships with people in different geographical areas. For example, social media has helped old school friends to get back in touch after many years without contact. ____18____.These are real benefits of using social media.____19____ The argument used by many people is that interactions on social media are no substitute for face-to-face communication. When you are out with friends how many times do they check their phones for example. ____20____ Research highlights it is far more satisfying to physically laugh out loud in real life rather than to replace the act with a typed representation of laughter such as “haha” or “LOL”.Ideally, we should have enough self-control to be able to limit our use of social media, enjoying the benefits it can bring.A. The disadvantages of social mediaB. In my opinion, the disadvantages of social media outweigh the benefits.C. It is all too easy to become absorbed in this online life rather than communicate in real life.D. People secure jobs now through social media or research information for their studiesE. This is the question we are going to examine.F. We will look at the arguments for and against using social media before answering the question.G. We aim to control our use of social media第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。MOOC, an open online course, aims at providing interactive discussion and open access via the web. In addition to ____21____ course materials such as videos, readings, and problem sets, MOOC provide interactive user forums that help build a ____22____ for the students, professors, and teaching assistants.MOOCs ____23____ made waves in the fall of 2011, when Professor Sebastian Thrun from Stanford University opened his graduate-level artificial intelligence course up to any student anywhere, and 160,000 students in more than 190 countries ____24____. This new kind of online classes is ____25____ the higher education world in many ways. Since the courses can be taken by hundreds of thousands of students at the same time, the number of universities might ____26____ greatly. Professor Thrun has even ____27____ a future in which there will only need to be 10 universities in the world. Perhaps the most ____28____ thing about MOOCs, many of which are being taught by professors at prestigious (声誉高的) universities, is that they’re free. This is certainly good news for ____29____ students.There is a lot of _____30_____ and fear about MOOCs. While some say free online courses are a great way to increase the _____31_____ of minority students, others have said they will leave many students _____32_____. Some critics have said that MOOCs encourage an unrealistic universal _____33_____ of higher education and that there is no replacement for true dialogues between _____34_____and their students. _____35_____, a brain is not a computer. We are not _____36_____ hard drives waiting to be filled with data. People learn from people they _____37_____ and remember the things that arouse emotion. Some _____38_____ worry that online students will miss out on the social aspects of college. In other words, MOOCs _____39_____social interaction among students and professors even if they are offered by professors from _____40_____ universities.21.A. appealing B. remote C. traditional D. random22.A. canteen B. community C. dormitory D. gallery23.A. initially B. frequently C. recently D. last24.A. put up B. come up C. show up D. signed up25.A. shaking B. revealing C. envying D. encouraging26.A. increase B. decline C. roll D. bounce27.A confirmed B. ensured C. imagined D. sought28.A. flexible B. disturbing C. annoying D. impressive29.A. particular B. poor C. inspired D. fortunate30.A. excitement B. caution C. curiosity D. carefulness31.A. significance B. recording C. registration D. restriction32.A. off B. out C. alone D. behind33.A. wisdom B. outline C. model D. philosophy34.A. comedians B. professors C. principals D. psychologist35.A. Therefore B. Somewhat C. Besides D. After all36.A. blank B. full C. attentive D. core37.A. disagree B. dislike C. criticize D. admire38A. experts B. critics C. witnesses D. authorities39.A. lack B. contain C. develop D. integrate40.A. plain B. noble C. famous D. autonomous第二节 语法填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nowadays, the word “hutong ” has come to mean more ____41____ just the alleys that connect the courtyards. It also refers to the courtyards ____42____ (they) and even to the communities that live there.To help them keep control over the city, the Emperors during these Yuan, Ming and Qing Dynasty____43____(arrange) different areas of Beijing in neat blocks of houses established around courtyards. They were then able to place guards at the ____44____(enter) of the various hutongs, which made it easier ____45____(keep) an eye on people’s movements.By connecting people’s homes, the hutongs in fact connected people’s lives, ____46____ the lives of the rich or the lives of the ordinary citizens.Towards the end of the Qing Dynasty, the conditions in Beijing’s hutongs went down as the political situation cast a dark cloud on China’s economy. Many new hutongs were quickly built to house the ____47____(increase) population but these new hutongs____48____(make) poorly.Hutongs are still ____49____ important part of Beijing’s life and it is not surprising that tourists love the hutongs. They can walk up Sanmiao Street, _____50_____(date) back 900 years.第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错:(满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起),不计分。James is a athlete. He has a great interested in running. Although he has hurt his ankle many times due to training, but he continues running after he recovers.James feels that running is a good way of losing weight and keep healthy. It is also a great way of relaxing. When he feels stressed, he will go for a jog clear his mind. After that, he will be able to solving some of the problem that he faces.For running, James need a good pair of jogging shoes and comfortable clothes. He devotes himself in his every training. James hopes to win a gold medal in the one-hundred-meter race for her country in the near future.第二部分 写作(满分25分)52. 假如你是李华,你校在2023年2月26日举行了高三百日誓师大会,请你就此事写一篇英文报道。内容包括:1. 活动目的;2. 参与人员、时间、地点;3. 活动过程;4. 个人感受。注意:写作词数应为100左右。___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________听力答案:1-5 BCBAC 6-10 BCACC 11-15 CACAB 16-20 CABAC 展开更多...... 收起↑ 资源列表 精品解析:河南省南阳六校2022-2023学年高二春季第一次联考英语试题(原卷版).docx 精品解析:河南省南阳六校2022-2023学年高二春季第一次联考英语试题(解析版).docx