广东省茂名市博雅中学2023-2024学年八年级英语下学期阶段测评英语试题(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

广东省茂名市博雅中学2023-2024学年八年级英语下学期阶段测评英语试题(含解析)

资源简介

广东省茂名市博雅中学2023-2024学年八年级英语下学期阶段测评英语试题
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、语法选择
从下列各题所给的A、B、C和D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。
Showing your feeling is important. It is a mistake not to talk to anyone 1 you’re feeling sad, worried or nervous. If you keep bad feelings inside, it 2 you sick.
But if you 3 with someone, like your mom or dad or your best friend, you’ll usually begin to feel better than before. Now you’re not all alone with your problems or worries. 4 , it doesn’t mean your problems and worries will disappear magically (神奇地). But at least, 5 understands what’s the matter with you and can help 6 find ways to solve your problems.
Your mom and dad want to know 7 you have any problem. They love you and they want to know what’s 8 in your life. But if you don’t want to talk with them, what should you do 9 a trustworthy (可信的) friend or teacher at school or a relative. Maybe that person can help you deal with your problems. Then you’ll feel as 10 as before.
1.A.what B.when C.how D.why
2.A.makes B.making C.will make D.made
3.A.tell B.speak C.talk D.say
4.A.Whatever B.However C.Whenever D.But
5.A.nobody B.anyone C.someone D.no one
6.A.them B.you C.us D.him
7.A.if B.what C./ D.that
8.A.happened B.happening C.taken place D.taking place
9.A.Find B.Finding C.Ask for D.Asking for
10.A.happily B.bad C.badly D.happy
二、完形填空
先通读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
If your child doesn’t like doing housework, sit him down and talk to him. Believe me, teaching children to do housework will be good for 11 in the future.
When my sister was little, she thought doing housework was quite 12 . Every time my mum asked her to clean her room or 13 her things, she suddenly had a lot of homework to do. The homework time lasted (持续) as 14 as the cleaning was going on.
I, on the other hand, never knew 15 to say no. So, I always ended up doing housework while my sister was doing her homework. And after everything was done, she was done 16 her homework!
Many years have passed. However, my 17 and I are quite different. I can look after myself well, 18 she can’t. Every time she gets into trouble, she gets 19 and doesn’t know what to do. Sometimes, she even needs Mum’s help to clean her house.
So, if you want your child to be independent (自立的), let him 20 housework with you. One day, he may thank you for giving him the chance to help.
11.A.them B.you C.us D.him
12.A.easy B.boring C.relaxing D.interesting
13.A.write about B.point at C.put away D.make up
14.A.quick B.busy C.wide D.long
15.A.how B.what C.where D.why
16.A.in B.on C.for D.with
17.A.mother B.sister C.father D.brother
18.A.so B.or C.but D.because
19.A.nervous B.excited C.rude D.helpful
20.A.help B.connect C.share D.compare
三、阅读理解
Celia’s pen friend Li Hua has sent her an email. Part of it says:
Here’s Celia’s reply (回复).
Hi, Li Hua,
It’s great to hear from you.
Do you know National Space Day In my country, we celebrate it on the first Friday of May every year.
It was National Space Day last Friday. My brother Jimmy asked me to go to the museum with him. I didn’t want to go at first. But he promised to teach me how to ride a bike, so I went there with him by bus. I thought the museum was just so-so, but Jimmy really loved it.
Now, let me tell you about the museum. It’s also called the NASM. It has a history of over seventy years. In 1976, the NASM opened its main building. In 2016, the museum received about 7.5 million visitors, making it the third most visited museum in the world and the most visited museum in the US.
Jimmy has taken a lot of photos of the museum. Do you want to have a look at them If so, I will ask him to send some to you.
Yours,
Celia
21.Celia and her brother went to the NASM ________.
A.by bike B.by taxi C.by train D.by bus
22.People in Celia’s country celebrated the National Space Day on _______ in 2019.
A.May 3 B.May 10 C.May 17 D.May 24
23.How many museums had more visitors than the NASM in 2016
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
24.The NASM ________ in 1976.
A.built its main building
B.opened its main building
C.became America’s most visited museum
D.became the world’s third most visited museum
25.What can we learn from the email
A.Jimmy doesn’t know how to ride a bike.
B.Celia visited the museum at the weekend.
C.Celia didn’t enjoy herself at the museum.
D.Celia took lots of the photos of the museum.
Have you ever heard of leaf painting It has a history of more than 2,000 years in China.
Ding Li is 27 years old. He comes from Xianning City, Hubei Province. He has spent many years learning leaf art and has opened his own workshop in his home town.
Ding Li started to learn painting at the age of five. At age twelve, he began to learn carving (雕刻). When he first found out about leaf painting at the age of thirteen, he fell in love with the art.
Making leaf paintings is quite complicated. First, Ding Li needs to choose fine leaves from mountains in Yunnan. Then, he goes through over 60 steps (步骤) such as cutting and drying. It takes about two to three months to finish all of these steps.
Ding Li has spent one year making the ancient painting Along the River During the Qingming Festival. He painted it on ten leaves.
Before Ding Li makes each painting, he first learns its history to make his artwork more detailed (详细的). “I want to tell stories through my leaf paintings,” he says.
Ding Li’s works are very popular. On October 28, 2018, two of his works won second prize at an art show between China and Japan.
26.Where is Ding Li’s workshop
A.In Hebei. B.In Hubei. C.In Yunnan. D.In Guangxi.
27.Ding Li began to love leaf painting when he was .
A.5 B.9 C.12 D.13
28.The underlined word “complicated” probably means “ ” in Chinese.
A.复杂的 B.枯燥的 C.顺利的 D.轻松的
29.According to the reading, we can learn that .
A.leaf painting is a new kind of art
B.Ding Li picks up leaves in his home town
C.Ding Li paints each artwork on one leaf
D.Ding Li is quite serious about his paintings
30.Which of the following can be the BEST title
A.A young man’s dream B.How to learn leaf painting
C.Leaves become fine art D.Make traditional art popular
匹配阅读。请你将个人喜好和酒店的信息进行配对,选择相应的选项。
31 Jimmy is an American traveler (游客). After playing ping-pong, he wants to drink some beer with his friends. And they would like to eat in a Chinese restaurant. 32 John likes swimming and his wife likes shopping. They also want to live in a place with lots of flowers. 33 Joe has to take the early plane tomorrow morning, so he just wants to stay at his room and watch some TV programs. 34 Jane and her husband are English. They would like to stay in a place where they can enjoy sunshine and sea view. 35 Jenny is a Japanese traveler. She likes shopping in the downtown. A.Tian Yuan Hotel Green local food, swimming pool, close to the bus station B.Ge Lin Hotel Close to the airport, telephone, bath and TV C.Sun Hotel European restaurant, coffee shop, facing the south and the blue sea D.Chang Jiang Hotel Chinese and Japanese restaurant, night club, shop in both sides of the street in the city center E. Jin Sha Hotel Swimming pool, shops and supermarkets, large garden with flowers F. Great Wall Hotel Table tennis room, bar, swimming pool and Chinese restaurant G. Pacific Hotel English restaurant, bar, close to the city center.
四、短文填空
请用适当的词完成下面的短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。
Maybe many people know the universe is very big. If you stand in space, you will see many beautiful stars, like the sun and 36 planets. And then, let’s recognize our solar system. There are 37 planets in our solar system. They’re Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus 38 Neptune. The sun is very 39 . Its surface has 5600℃. Its gravitation (吸引力) is very strong. So the earth goes 40 sun. And the earth is our home.
We’re 41 on the earth, and it is the 42 beautiful in the solar system. It has lots of water and plants. And the 43 is the earth’s partner. It goes around the earth, and other planets are very far 44 the earth. So the people can’t reach them and 45 of them has an environment with air. People also can’t live on them. Finally, let’s see the sky at night. There is much beautiful and magic view in the universe.
五、任务型阅读
Ⅶ.任务型阅读
Michael went back to Fullerton, his hometown. His visit to Fullerton was very special to him. He was born there,he grew up there. But he hasn’t been back there since he finished high school.
He went to places where he went many years ago. He walked through the park and remembered the days he used to walk through that same park with his friend. He passed by the field where he and his friends used to play baseball every day after school. And he stood in front of the movie theater and thought about all the Saturday afternoons he used to spend there, watching his favourite movie heroes and eating popcorn.
He did things he hasn’t done for a long time. He had some home-made ice cream at the ice cream shop. He rode on the merry-go-round in the park, and he went fishing at the lake. For a little while, he felt like a kid again.
He saw people he hasn't seen for many years. He visited several of his old neighbours. He said hello to the owners of the candy store near his house. And he also went to see Mrs Riley, his tenth-grade Science teacher.
Michael’s trip back to Fullerton was a very nostalgic(怀旧的)experience for him. Going back to Fullerton brought back many memories of days gone by.
根据短文内容回答问题。
46.What’s Michael’s hometown
47.Michael went to places he hadn’t gone to in years. Which places did he go
48.Who did Michael visit
49.Who was Mrs Riley
50.What’s the passage about
六、书面表达
51.根据要求完成短文写作,请将作文写在指定位置上。
假如你是Tom,你正在旅行中,你的笔友Mark是一个非常喜欢旅行的男孩。他写信询问你目前旅行的情况。根据下列要点提示,给Mark回一封信。
写作要点:
1. 描述你正在旅行的地方(时间、地点等);
2. 游玩期间已经参加的活动(至少2个);
3. 你的感受
答题要求:
1. 不得照抄原文,不得出现真实的学校名称和学生姓名;
2. 内容简洁明了,要点齐全,层次清晰,连贯流畅,书写规范;
3. 词数80左右,开头已给出,不计入总词数。
Dear Mark,
I am very happy to hear from you. ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Tom
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案:
1.B 2.C 3.C 4.B 5.C 6.B 7.A 8.B 9.A 10.D
【导语】本文主要讲述了当我们心里有不好的感受和情绪时,要记得寻求帮助。
1.句意:当你感到悲伤、担心或紧张却不与任何人交谈,那是错误的。
what什么;when当……时;how如何;why为什么。根据“It is a mistake not to talk to anyone...you’re feeling sad, worried or nervous.”可知,当你有不好的情绪却不与人交谈,那是错误的做法。空处应是when,引导时间状语从句。故选B。
2.句意:如果你把不好的感觉藏在心里,它会让你生病的。
makes使变得(三单形式);making现在分词或动名词;will make一般将来时的结构;made过去式。根据“If you keep bad feelings inside, it...you sick.”可知,if引导条件状语从句,时态遵从“主将从现”,空处应是will make。故选C。
3.句意:但如果你和别人聊天,比如你的妈妈、爸爸或你最好的朋友,你通常会开始感觉比以前好。
tell告诉;speak说;talk交谈;say说。根据“But if you...with someone,”可知,此处应是talk with sb.“与某人聊天”。故选C。
4.句意:然而,这并不意味着你的问题和担忧会神奇地消失。
Whatever无论什么;However然而;Whenever无论什么时候;But但是。根据“Now you’re not all alone with your problems or worries...it doesn’t mean your problems and worries will disappear magically (神奇地).”可知,前后句是转折关系,空后有逗号,空处应是However。故选B。
5.句意:但至少,有人知道你怎么了,可以帮助你找到解决问题的方法。
nobody没有人;anyone任何人;someone有人;no one没有人。根据上文“with someone,”可知,此处指“有人”。故选C。
6.句意:但至少,有人知道你怎么了,可以帮助你找到解决问题的方法。
them他们;you你,你们;us我们;him他。根据“help...find ways to solve your problems”可知,帮你找到解决你的问题的办法,空处应是you。故选B。
7.句意:你爸妈想知道你有没有什么问题。
if是否,如果;what什么;/不填;that那。根据“Your mom and dad want to know...you have any problem.”可知,爸妈想知道自己的孩子是否有问题或困难,空处应是if,引导宾语从句。故选A。
8.句意:他们爱你,他们想知道你的生活中发生了什么。
happened发生(过去式或过去分词);happening现在分词;taken place发生(过去分词);taking place现在分词。根据“They love you and they want to know what’s...in your life.”可知,空处应用动词的现在分词,与is构成现在进行时的谓语结构,take place侧重指计划或安排好发生的事情,而happen侧重指偶然或突发的事情,空处应是happening。故选B。
9.句意:找一个值得信赖的朋友、学校的老师或亲戚。
Find找到(原形);Finding现在分词或动名词;Ask for要求(原形);Asking for现在分词或动名词。根据“...a trustworthy (可信的) friend or teacher at school or a relative.”可知,此处是祈使句的肯定形式,以动词原形开头,应是表示“找到一位值得信赖的朋友、学校的老师或亲戚”,find符合语境。故选A。
10.句意:然后你会像以前一样快乐。
happily开心地;bad不好的;badly严重地;happy开心的。根据“Then you’ll feel as...as before.”可知,此处应是“as+形容词原级+as”,此处表示像以前一样开心,空处应是happy,作表语。故选D。
11.A 12.B 13.C 14.D 15.A 16.D 17.B 18.C 19.A 20.C
【导语】本文通过作者与其妹妹的对比,告诉了人们若想让孩子变得独立,得让他们分担家里的家务。
11.句意:相信我,教孩子们做家务对他们将来有好处。
them他们;you你,你们;us我们;him他。根据“teaching children to do housework will be good for...in the future”可知,此处应是them,指代“children”。故选A。
12.句意:当我妹妹小的时候,她觉得做家务很无聊。
easy容易的;boring无聊的;relaxing令人放松的;interesting有趣的。根据“Every time my mum asked her to clean her room or...her things, she suddenly had a lot of homework to do.”可知,每次让妹妹做家务,她就突然有很多作业要做,即妹妹不想做家务,觉得做家务很无聊。故选B。
13.句意:每次我妈妈让她打扫房间或收拾她的东西时,她突然就有很多作业要做。
write about写关于……;point at指着;put away放好;make up编造,化妆。根据“Every time my mum asked her to clean her room or...her things,”可知,此处指打扫房间或收拾东西,故选C。
14.句意:做作业的时间和打扫的时间一样长。
quick快速的;busy忙碌的;wide宽的;long长的。根据“The homework time lasted (持续) as...as the cleaning was going on.”可知,此处指做作业的时间与打扫的时间一样长。故选D。
15.句意:另一方面,我从来不知道如何说不。
how如何;what什么;where在哪里;why为什么。根据“...to say no”可知,此处指如何说不。故选A。
16.句意:所有的事情都做完之后,她也做完了她的作业!
in在……里面;on在……上面;for为了;with关于,包括。根据“she was done...her homework”可知,此处是be done with“完成,结束”,表示她做完作业了。故选D。
17.句意:然而,我和我的妹妹很不一样。
mother妈妈;sister妹妹;father爸爸;brother哥哥。根据“When my sister was little...So, I always ended up doing housework while my sister was doing her homework.”可知,此处指妹妹。故选B。
18.句意:我能照顾好自己,但她不能。
so所以;or或者;but但是;because因为。根据“I can look after myself well, ...she can’t.”可知,设空处前后是转折关系,空处应是but。故选C。
19.句意:每次她遇到麻烦,她就会紧张,不知道该怎么办。
nervous焦虑的,神经紧张的;excited兴奋的;rude粗鲁的;helpful乐于助人的,有帮助的。根据“Every time she gets into trouble, she gets...and doesn’t know what to do.”可知,遇到麻烦了,就会很紧张,不知道该怎么办。故选A。
20.句意:所以如果你想让你的孩子变得独立,让他和你一起分担家务。
help帮助;connect联系;share分享,分担;compare比较。根据“let him...housework with you”可知,此处应是share sth. with sb.“与某人分享某物”,是固定短语,故选C。
21.D 22.A 23.B 24.B 25.C
【导语】本文是两封邮件内容,包括Li Hua发来邮件询问Celia去参观美国国家航空航天博物馆的事情,以及Celia给Li Hua的回复。
21.细节理解题。根据“so I went there with him by bus”可知,Celia和她的哥哥坐公车去NASM。故选D。
22.推理判断题。根据“Do you know National Space Day In my country, we celebrate it on the first Friday of May every year.”可知,Celia的国家每年都会在五月的第一个星期五庆祝太空日,结合日历,在2019年时,应是在5月3号庆祝太空日。故选A。
23.推理判断题。根据“In 2016, the museum received about 7.5 million visitors, making it the third most visited museum in the world and the most visited museum in the US.”可知,在2016年,NASM成为了世界上访问量第三大的博物馆,即在2016年时有两个博物馆的访问量比NASM多。故选B。
24.细节理解题。根据“In 1976, the NASM opened its main building.”可知,在1976年,NASM开放了它的主楼。故选B。
25.推理判断题。根据“I thought the museum was just so-so,”可知,Celia在博物馆玩得并不开心。故选C。
26.B 27.D 28.A 29.D 30.A
【分析】文章大意:丁力喜欢树叶彩绘,他在十三岁时,第一次看见它的时候就爱上了它。现在他在他的家乡开了自己的工作室。短文介绍了他工作的过程以及他的成绩。
26.细节理解题,根据短文中提到的Ding Li is 27 years old. He comes from Xianning City, Hubei Province. He has spent many years learning leaf art and has opened his own workshop in his hometown.“丁力二十七岁了。他来自湖北省咸宁市。他花了很多年学习树叶艺术,已经在他的家乡开了自己的工作室。”,故选B。
27.细节理解题,根据短文中提到的When he first found out about leaf painting at the age of thirteen, he fell in love with the art.“当他十三岁第一次看见树叶彩绘的时候,他就爱上了这项艺术。”,故选D。
28.词义猜测题,根据“Ding Li needs to choose fine leaves from mountains in Yunnan. Then, he goes through over 60 steps (步骤) such as cutting and drying. It takes about two to three months to finish all of these steps.首先,丁力需要从云南的山上挑选精美的叶子。然后,他经历了60多个步骤,如切割和烘干。完成所有这些步骤大约需要两到三个月的时间。”,可知应该是复杂的,故选A。
29.细节理解题,根据“It has a history of more than 2,000 years in China.它在中国已经有2000多年的历史了。”,可知选项A错误;选项B说的是丁力在家乡捡树叶,但是文章中只提到在家乡开设了自己的工作室选项B错误;选项C说的是丁力把每件艺术品画在一片叶子上,文中并没有提到;根据“Before Ding Li makes each painting, he first learns its history to make his artwork more detailed丁力在创作每一幅画之前,首先会了解它的历史,让他的作品更详细。”可知他对画很认真,故选D。
30.最佳标题,短文主要介绍了丁力喜欢树叶彩绘,他在十三岁时,第一次看见它的时候就爱上了它。现在他在他的家乡开了自己的工作室。重点介绍他工作的过程以及他的成绩。选项A年轻人的梦想。符合文意,故选A。
31.F 32.E 33.B 34.C 35.D
【导语】本文介绍了不同人的喜好及与之相应的酒店。
31.根据“Jimmy is an American traveler (游客). After playing ping-pong, he wants to drink some beer with his friends. And they would like to eat in a Chinese restaurant.”可知,Jimmy打完乒乓球之后,想和朋友喝啤酒,他们想在中国餐馆吃饭。选项F“乒乓球室、酒吧、游泳池和中餐厅”与之匹配。故选F。
32.根据“John likes swimming and his wife likes shopping. They also want to live in a place with lots of flowers.”可知,John喜欢游泳,他的妻子喜欢购物,他们想住在一个有很多花的地方。选项E“游泳池、商店和超市、有花的大花园”与之匹配。故选E。
33.根据“Joe has to take the early plane tomorrow morning, so he just wants to stay at his room and watch some TV programs.”可知,Joe明天早上要赶早班机,所以他只想待在房间里看电视节目。选项B“靠近机场、电话、浴室和电视”与之匹配。故选B。
34.根据“Jane and her husband are English. They would like to stay in a place where they can enjoy sunshine and sea view.”可知,Jane和她的丈夫都是英国人,他们想待在一个可以享受阳光和海景的地方。选项C“欧式餐厅、咖啡厅、朝南以及面向蓝色的大海”与之匹配。故选C。
35.根据“Jenny is a Japanese traveler. She likes shopping in the downtown.”可知,Jenny是一个日本旅行者,她喜欢在市中心购物。选项D“中日式餐厅、夜店、市中心街道两旁都有商店”与之匹配。故选D。
36.other 37.eight 38.and 39.hot 40.around 41.living 42.most 43.moon 44.from 45.none
【导语】本文主要介绍了太阳及太阳系中的行星。
36.句意:如果你站在太空中,你会看到很多美丽的星星,例如太阳和其他行星。根据“the sun and...planets”可知,此处指太阳和其他的行星,other“其他的”符合语境。故填other。
37.句意:我们的太阳系中有八颗行星。根据下文“They’re Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus...Neptune.”可知,太阳系中有八颗行星,故填eight。
38.句意:它们是水星、金星、地球、火星、木星、土星、天王星和海王星。根据“Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus...Neptune”可知,各大行星之间是并列关系,空处应是and。故填and。
39.句意:太旺非常热。根据下文“Its surface has 5600℃.”可知,此处指太阳非常热,空处应是hot“热的,高温的”,作表语。故填hot。
40.句意:所以地球绕着太阳转。根据“the earth goes...sun”及常识可知,地球绕着太阳转,around“围绕”,是介词。故填around。
41.句意:我们生活在地球上。根据“We’re...on the earth,”和常识可知,我们生活在地球上,live“生活在”,空处应用其现在分词形式living,与are构成现在进行时的结构。故填living。
42.句意:它在太阳系中是最美的。根据“...on the earth, it is the...beautiful in the solar system”可知,此处表示地球在太阳系中是最美的,应用最高级形式,the most beautiful“最美的”。故填most。
43.句意:月球是地球的伙伴。根据“And the...is the earth’s partner. It goes around the earth.”可知,绕着地球转的是月球,它是地球的伙伴。故填moon。
44.句意:而其他行星离地球很远。根据“other planets are very far...the earth”可知,此处是far from“远离”,是固定短语。故填from。
45.句意:所以人们无法接触到它们,而且它们都没有空气环境。根据“It goes around the earth, and other planets are very far...the earth. So the people can’t reach them and...of them has an environment with air. People also can’t live on them.”可知,除地球外,其他行星没有空气环境,人类无法在其他行星上生活。none of“没有任何一个”符合语境。故填none。
46.Fullerton. 47.He went to the park, the field and the movie theater./The park, the field and the movie theater. 48.He visited his old neighbours, the owners of the candy store and Mrs Riley. 49.Michael’s tenth-grade Science teacher. 50.It’s about Michael’s trip back to hometown(Fullerton).
【分析】文章介绍了Michael多年以后回到家乡,他参观了一些他从前去的地方,回想了以前做的事情,拜访了他以前的邻居,他家附近糖果店的老板以及他的老师,他高中毕业后就没回过家乡,这次回家乡对他来说是一次特殊的经历。
46.根据Michael went back to Fullerton, his hometown. His visit to Fullerton was very special to him.可知他的家乡是Fullerton;故答案是Fullerton.
47.根据He went to places where he went many years ago. He walked through the park and remembered the days he used to walk through that same park with his friend. He passed by the field where he and his friends used to play baseball every day after school. And he stood in front of the movie theater可知是去了公园,田野和电影院;故答案是He went to the park, the field and the movie theater./The park, the field and the movie theater.
48.根据He saw people he hasn't seen for many years. He visited several of his old neighbours. He said hello to the owners of the candy store near his house. And he also went to see Mrs Riley, his tenth-grade Science teacher.可知拜访了他以前的邻居,他家附近糖果店的老板以及他的老师;故答案是He visited his old neighbours, the owners of the candy store and Mrs Riley.
49.根据And he also went to see Mrs Riley, his tenth-grade Science teacher.可知是他十年级的科学老师;故答案是Michael’s tenth-grade Science teacher.
50.根据文章介绍了Michael多年以后回到家乡,他参观了一些他从前去的地方,回想了以前做的事情,拜访了他以前的邻居,他家附近糖果店的老板以及他的老师,他高中毕业后就没回过家乡,这次回家乡对他来说是一次特殊的经历。可知主要讲他的回乡之旅;故答案是It’s about Michael’s trip back to hometown(Fullerton).
【点睛】注意对于文章内容的把握,读懂这个故事后,带着问题去文章中找答案,此类题型一般都是按照顺序找答案。问题是以疑问句形式设计,学生很容易从文中找到答案,特别要注意的是找到关键词。例如:小题3 根据He saw people he hasn't seen for many years. He visited several of his old neighbours. He said hello to the owners of the candy store near his house. And he also went to see Mrs Riley, his tenth-grade Science teacher.可知拜访了他以前的邻居,他家附近糖果店的老板以及他的老师;故答案是He visited his old neighbours, the owners of the candy store and Mrs Riley
51.例文
Dear Mark,
I am very happy to hear from you. I am having a wonderful time in Beijing. Have you ever been to Beijing I have been here for two days. I’ve done so many things. I have climbed the Great Wall and have taken many photos. I felt excited when I saw it. And I’ve visited the Palace Museum. I liked it very much. I’ve also seen the Beijing Opera. It was so interesting!
There’s only one thing I haven’t done: I haven’t eaten Beijing Duck. Have you ever tried it I am going to try it tomorrow. It must be delicious.
Beijing is such a wonderful place and I hope to visit Beijing again. Would you like to go with me
Yours,
Tom
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇书信作文;
②时态:根据实际情况灵活运用时态;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏任何要点,可适当添加细节,使作文内容意思完整。
[写作步骤]
第一步,承接已给出的开头,介绍自己正在旅游的地方、时间、以及在此期间已经做了的事情;
第二步,讲述自己在旅行中还未做的事情;
第三步,表达关于这趟旅行的感受。
[亮点词汇]
① have a wonderful time 玩得非常开心
② take photos 拍照
③ very much 非常
[高分句型]
① I felt excited when I saw it. (when引导时间状语从句)
② There’s only one thing I haven’t done: I haven’t eaten Beijing Duck. (there be句式)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览