Module 2 Unit 7 In the future 单元讲义及练习(含解析) 牛津上海版(试用本)七年级下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Module 2 Unit 7 In the future 单元讲义及练习(含解析) 牛津上海版(试用本)七年级下册

资源简介

Unit 7 In the future
【知识点梳理】
1、sign v. 签名 signature n.
2、secret adj. 秘密的;保密的 secretly adv. 秘密地;保密地 secretary 秘书
3.able adj. 有能力的
was/were able to do sth.
manage to do sth. (经过努力)而能做…
succeed in doing sth.
4.in the future 在未来 in future 在 (从现在起)不久的将来
5.hope n. & v. 希望 hopeful adj.有希望的 hopeless 无望的
hopefully adv. 有希望地 hopelessly 无望地
My hope is to be a teacher in the future. 我的希望是做一名教师。
I hope that I will be a teacher in the future. 我希望将来能成为一名教师。
hope to do … 希望做某事
6.keep v. 保持
keep sb./sth. + adj.
keep sb. healthy 保持某人健康 keep the room clean 保持房间干净
keep sb./sth. in /under/ behind sp. 使某人/某物处于某一个位置
After school, I’ll keep the boy in my office.
放学后,我将让这位男孩呆在办公室。
She always keeps her ring in the secret place.
她总是把她的戒子放在这个秘密的地方。
keep doing sth. 一直做某事
He keeps writing his diary. 他一直写日记。
7.no air or water 既没有空气也没有水 (否定句中的“和”用”or”)
We’ve got no bread or milk.我们既没有面包也没有牛奶。
There are no tomatoes or potatoes in the fridge. 冰箱里既没有西红柿也没有土豆。
8. talk about sth. 谈论某事
talk to/with sb. 和某人谈话
9. enter a new century 进入一个新世纪
10. live on other planets 生活到其他的星星上
11. grow vegetables in space stations 在宇宙空间站种蔬菜
12. speak the same language 说同一种语言
speak at the meeting 在会上发言
Did he speak at the meeting yesterday 昨天他在会上发言了吗?
say sth. at the meeting 在会上讲些事情
What did he say at the meeting yesterday 他昨天在会上说了什么?
13. take pills for meals 服药片代替吃饭
take exams 参加考试
take part in …参加活动…
take off one’s coat 脱下某人的外套
The plane takes off. 飞机起飞。
14. cities under the sea 海底的城市
15. learn from computers at home 在家里的电脑上学习
16. understand each other better 更好互相地理解
17. travel to other planets in spacecraft 乘宇宙飞船去其他的行星旅游
18. in ten years’ time = in ten years
19. terrible air pollution 糟糕的空气污染
20. make a time box 做一个时间盒
21. write down one’s hopes 写下某人的愿望
22. seal sth. with tape 用胶布密封某物
23. become an astronaut 成为一名宇航员
24. perhaps 也许 ( maybe, probably )
Perhaps the plane will take off in three hours. 也许飞机将在三个小时后起飞。
Maybe the plane will take off in three hours.
The plane will probably take off in three hours.
【重点句型】
1. 一般将来时
There will be no class meetings this coming Friday. 本周五将没有班会课。
Alice will fly to America next month. 爱丽斯下月将去美国。
2 I think so./ I don’t think so.
3. I hope that…
4. There will be enough food for everyone.
5. What do you think will happen in the future
6. Perhaps people will be able to…
提升训练
一、单项选择
1.Here are some apples for you with our best ________.
A.hope B.hopes C.wish D.wishes
2.She has a healthy lifestyle and always ________ happy, full of life and energy.
A.seems B.sees C.gets D.hopes
3.Which one doesn’t live in the North Pole
A.Seal. B.Arctic Fox. C.Walrus. D.Tiger.
4.—Do you often ________ books ________ the school library
—Yes. There’re all kinds of books in it.
A.borrow; from B.borrow; to
C.take; from D.talk; about
5.Many teenagers don’t like to ________ their parents. But I am different from them. I love to share my happiness and sadness with my parents.
A.talk with B.talk about C.talk in D.talked with
6.Everyone would like to have some good friends around them.
A.No people B.Some people C.Most people D.All people
7.My English teacher is talking ________ my father ________ my studies.
A.about; to B.to; about C.with; to D.to; with
8.Leo’s parents always encourage him.
A.make…feel sad B.give…lots of hope C.give…high grades D.make…feel excited
9.There are many different kinds of planets in space. Which is the correct for the underlined word
A.['pleinits] B.['plenits] C.['plinits] D.['pl nits]
10.—Could you come back home at three o’clock
—________. I have a meeting at half past two.
A.Yes. I hope so B.I think so C.I’m afraid not D.I’m afraid so
二、短文填空
In the afternoon, I had a dream.
In the dream, it was 2050. Every morning, our family’s robot woke (叫醒) me up. He brushed my teeth and washed my face. Then he 11 (make) breakfast for me. After breakfast, he played table tennis with me. He did so 12 (good) in it. This made me more and more 13 (interest) in sports. We played and played and enjoyed 14 (us). When I wanted to watch TV, the robot turned the TV on for me. Staying with the robot made me 15 (real) happy. Then 16 (first) day, the robot said to me, “I’m cleverer than you. Why should I work for you ” Then the robot left. I 17 (feel) very sad. I cried and cried.
Then my mother woke me up and I knew it was only a dream.
三、选词填空
阅读短文,用方框中所给词的适当形式填空,使短文完整、正确。(每个词限用一次)
we; maybe; safe; different; like; send; with; fun; everywhere; almost; difficult
Life in 3010 is very different from life in the 21st century. We still do many things, but we do them 18 . For example, we have e friends to help 19 . An e friend is a machine just 20 a human being (人). It can walk and talk and can do 21 everything for us. My e friend is like me and we have a lot of 22 together. She helps me 23 my homework and we often travel 24 by air. She is programmed (被安排) to take care of me, so I always feel very 25 when I’m with her. She is also able 26 me messages (信息) and I can download information from her. It’s great to have an e friend. 27 one day I will travel back and visit you.
四、补全对话
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Frank. 28
B: Our life will be more convenient in the future.
A: Really 29
B: Yes, students won’t go to school. They will study at home on computers.
A: Great. 30
B: Of course. Every family will have a robot.
A: Wonderful. 31 .
B: That’s right. Robots are very helpful. What do you want the robot to do
A: 32 . You know, I don’t like doing the housework.
五、完形填空
In the future, maybe teachers will be robots. They will 33 us English, Chinese, science and even PE.
The robot teachers will be very 34 and they seem (似乎) to know everything. You can 35 them any question at any time. They will answer your questions very quickly. What’s more, the answers will never be 36 . The robot teachers will 37 make mistakes.
The robot teachers will have a good temper. They will never get angry. The robot teachers will never feel 38 even though (即使) they work day and night. They will be kind and patient. The robot teachers will love every 39 . They will never get angry 40 us. You can’t lie (撒谎) to them! They will always know whether (是否) you are lying.
I am 41 such good robot teachers. I think there will be robot teachers in the near future. 42 some students think it’s impossible (不可能的). What about you
33.A.learn B.share C.teach D.take
34.A.clever B.short C.silly D.light
35.A.answer B.ask C.change D.promise
36.A.true B.right C.wrong D.long
37.A.always B.even C.often D.never
38.A.free B.interested C.tired D.ready
39.A.parent B.teacher C.student D.school
40.A.about B.for C.of D.with
41.A.writing down B.looking forward to C.getting on with D.worrying about
42.A.But B.Or C.So D.Because
六、阅读理解
阅读理解。
People have different ideas about life in the future.
Danny
Children will not use pencils or books in the future. Each student will have a laptop (笔记本电脑) at school. Just go online and you will find everything you are interested in.
Peter
Too many traffic jams (交通堵塞) make people angry and tired. More and more people will ride a bike to work. It is also good for the environment (环境).
Jenny
People will work only four hours a day. In the future, robots will help do the dangerous jobs. People will have a lot of time to have fun. I will enjoy that.
Lisa
People will wear thin clothes in the future, because the weather gets warmer year by year. Using air conditioners (空调) is bad for the environment. I am worried about it.
43.Who thinks that children won’t use pencils
A.Danny. B.Peter.
C.Jenny. D.Lisa.
44.How does Peter think more and more people will go to work
A.By bus. B.By car.
C.By bike. D.By plane.
45.In Jenny’s opinion, how long will people work a day in the future
A.For two hours. B.For three hours.
C.For four hours. D.For five hours.
46.What does Lisa talk about
A.Traffic. B.Weather.
C.Working hours. D.School life.
What will our homes be like in the future Here are some predictions:
Want to take a shower when you get home You’ll be able to let your smart water heater (热水器) start heating up when you’re on your way home.
Did I turn off the oven Did I close the window Everyone may have a moment like that. But in the future, your home will check these things for you.
In your home of the future, all of your devices (装置) can work together to make your life more comfortable. When you turn on the lights in the morning, your windows will open at the same time. The lights will slowly turn off by themselves after the sun appears. Plants will be watered automatically.
Your home may have dangers. The hackers (黑客) could open your door and make your room messy through your phone or other devices. Your home will tell you about it.
47.In the future, what can we do on our way home according to the passage
A.Take a shower. B.Let the water heater work.
C.Keep working. D.Look at our smart home devices.
48.What will our life be like in the future in smart homes
A.More comfortable. B.Much busier.
C.A little safer. D.More boring.
49.Which of the following is NOT true
A.There might be dangers about smart homes in the future.
B.The hackers might only come into your home through the phone.
C.The lights will turn off by themselves when the sun comes out.
D.You don’t need to worry if you forget to close windows in the future.
参考答案:
1.D
【详解】句意:这是一些给你的苹果,带着我们最好的祝愿。
考查名词辨析。hope希望;hopes名词复数形式;wish祝愿;wishes名词复数形式。根据“best”可知此处应是表达最好的祝愿,而由“our”可知此处应用复数形式,故选D。
2.A
【详解】句意:她有着健康的生活方式,看起来总是很快乐,充满活力。
考查动词辨析。seems看起来;sees看见;gets得到,变得;hopes希望。根据“happy, full of life and energy.”可知她总是看起来很开心。故选A。
3.D
【详解】句意:哪一种动物没有生活在北极?
考查常识及名词辨析。Seal海豹;Arctic Fox北极狐;Walrus海象;Tiger老虎。根据常识可知,选项A、B、C里的动物都生活在北极,而老虎主要生活在亚洲、 美洲 和非洲,所以老虎没有生活在北极。故选D。
4.A
【详解】句意:——你经常从学校图书馆借书吗?——是的。里面有各种各样的书。
考查动词短语。borrow sth from sp从某地借入某物;borrow...to...错误搭配;take sth from sp从某地拿某物;talk about谈论。根据“...books...the school library”可知,此处指从图书馆借书。故选A。
5.A
【详解】句意:许多青少年不喜欢和父母说话。但我和他们不一样。我喜欢和父母分享我的快乐和悲伤。
考查动词短语。talk with与……交谈;talk about谈论关于……;talk in着陆;talked with与……交谈,一般过去时。根据“I love to share my happiness and sadness with my parents.”可知此处应指“与父母交谈”,由“like to”可知空处应填动词原形,故选A。
6.D
【详解】句意:每个人都想要有一些好朋友在他们身边。
考查代词辨析。no people没有人;some people一些人;most people大多数人;all people所有人。根据everyone“每个人”,可知与all people意义相近,故选D。
7.B
【详解】句意:我的老师正在和我父亲谈论我的学习。
考查介词辨析。to到;about关于;with和;for为了。根据“talking...my father...my studies”可知此处是结构talk to/with sb. about sth.“和某人谈论某事”。故选B。
8.B
【详解】句意:里奥的父母总是鼓励他。
考查短语。make...feel sad让某人感到难过;give...lots of hope给某人希望;give...high grades给某人高分;make...feel excited让某人感到激动。encourage的意思是“鼓励”,因此可知这里give...lots of hope符合语境。故选B。
9.D
【详解】句意:太空中有许多不同种类的行星。以下哪个是带下划线单词的正确发音?
考查单词的读音。planets/ pl n ts/,正确的读音是D选项,故选D。
10.C
【详解】句意:——你能在三点时候回家吗?——恐怕不行。两点半我有个会。
考查交际运用能力。Yes. I hope so是的,我希望如此;I think so我认为如此;I’m afraid not我恐怕不能;I’m afraid so我恐怕如此。根据“I have a meeting at half past two.”可知,应是不能回来,所以应是恐怕不行。故选C。
11.made 12.well 13.interested 14.ourselves 15.really 16.one 17.felt
【导语】本文讲述了作者做了一个关于2050年的梦。
11.句意:然后他给我做早餐。根据brushed可知时态为一般过去时,make的过去式为made。故填made。
12.句意:他打得很好。did为动词,这里用good的副词形式well,do well in“擅长”。故填well。
13.句意:这让我对体育越来越感兴趣。make sb+形容词“使某人怎么样”,me“我”指人,故用interested“感兴趣的”修饰人。故填interested。
14.句意:我们玩了又玩,玩得很开心。enjoy oneself“玩得高兴”,根据主语We,可知这里用反身代词ourselves“我们自己”。故填ourselves。
15.句意:和机器人在一起真地让我很开心。根据形容词happy,可知这里用副词really修饰happy。故填really。
16.句意:然后有一天,机器人对我说:“我比你聪明。我为什么要为你工作?”。此空表示one day“有一天”,机器人对我说。故填one。
17.句意:我感到很难过。根据cried可知时态为一般过去时,feel的过去式为felt。故填felt。
18.differently 19.us 20.like 21.almost 22.fun 23.with 24.everywhere 25.safe 26.to send 27.Maybe
【导语】本文主要讲述了在3010年我们有一个电子朋友,来照顾我们的生活。
18.句意:我们仍然做很多事情,但是我们做的方式不同了。根据“We still do many things”及but表示转折可知,此处是指我们做的方式不一样,空处用副词differently“不同地”,修饰动词do。故填differently。
19.句意:例如,我们有电子朋友帮助我们。根据“help”及备选词可知,此处是指帮助我们,空处用宾格代词us“我们”,作宾语。故填us。
20.句意:电子朋友是一个像人的机器。根据“An e friend is a machine just ... a human being”可知,是指像人一样的机器,like“像”,介词。故填like。
21.句意:它可以走路和说话,几乎可以为我们做一切。根据“can do ... everything for us”及备选词可知,此处表示几乎为我们做一切,副词almost“几乎”符合语境。故填almost。
22.句意:我的电子朋友很像我,我们在一起有很多乐趣。根据“we have a lot of ... together.”及备选词可知,此处是指在一起有很多乐趣,fun“乐趣”,不可数名词。故填fun。
23.句意:她帮助我做作业,我们经常乘飞机到处旅行。help sb with sth“帮助某人做某事”,固定短语。故填with。
24.句意:她帮助我做作业,我们经常乘飞机到处旅行。根据“travel ... by air.”及备选词可知,此处是指到处旅行,everywhere“到处”符合语境。故填everywhere。
25.句意:她被安排来照顾我,所以和她在一起的时候我总是感觉很安全。根据“She is programmed (被安排) to take care of me,”及备选词可知,此处是指和她在一起我感到很安全,safe“安全的”,形容词作表语。故填safe。
26.句意:她也可以给我发信息,我可以从她那里下载信息。根据“messages”及备选词可知,是指发送信息,send“发送”,be able to do sth“能够做某事”。故填to send。
27.句意:也许有一天我会穿越回去拜访你。此处表示推测,用副词maybe“也许”,句首单词首字母大写。故填Maybe。
28.What will our life be like in the future 29.Will students study at home 30.Will we have robots 31.Robots can help us do a lot of things 32.I want the robot to help me do the housework
【导语】本文是A和弗兰克就未来生活是什么样子的进行的一段对话。
28.根据下文“Our life will be more convenient in the future.”是对未来生活的描述,可知此处应是问未来生活是什么样子的,故填What will our life be like in the future?
29.根据下文“Yes, students won’t go to school. They will study at home on computers.”可知此处应是问学生会不会在家学习,故填Will students study at home
30.根据下文“Of course. Every family will have a robot.”可知此处应是问将会有机器人吗,故填Will we have robots
31.根据上文“Wonderful.”以及下文“That’s right. Robots are very helpful.”可知此处应是描述机器人对我们的帮助,故填Robots can help us do a lot of things.
32.根据上文“What do you want the robot to do ”以及下文“You know, I don’t like doing the housework.”可知此处应回答想让机器人帮助做家务,故填I want the robot to help me do the housework.
33.C 34.A 35.B 36.C 37.D 38.C 39.C 40.D 41.B 42.A
【导语】
本文是一篇记叙文,讲述了作者对未来可能会出现的机器人老师的想象。
33.
句意:他们将教我们英语、语文、科学甚至体育。
learn学习;share分享;teach教;take拿走。根据前文“In the future, maybe teachers will be robots.”可知,机器人可能会成为老师,老师会负责教授我们科目,所以teach符合语境。故选C。
34.
句意:机器人老师将非常聪明,他们似乎什么都知道。
clever聪明的;short短的;silly愚蠢的;light轻的。根据后半句“they seem (似乎) to know everything.”可知,机器人教师非常聪明。故选A。
35.
句意:你可以随时问他们任何问题。
answer回答;ask问;change改变;promise承诺。根据“They will answer your questions very quickly.”可知,此处应该是你可以向机器人老师询问任何事情。故选B。
36.
句意:更重要的是,答案永远不会错。
true正确的;right真的;wrong错误的;long长的。根据“What’s more, the answers will never be”可知,此处表示递进,机器人老师的答案不会错。故选C。
37.
句意:机器人老师永远不会犯错。
always总是;even甚至;often经常;never从不。根据上句“What’s more, the answers will never be wrong.”可知,机器人永远不会犯错误。故选D。
38.
句意:即使机器人老师日夜工作,他们也不会感到累。
free空闲的,免费的;interested感兴趣的;tired累的;ready准备的。根据“even though (即使) they work day and night. ”,结合句意和选项可知,此处应该是他们也不会感到累。故选C。
39.
句意:机器人老师会喜欢每一个学生。
parent父亲,母亲;teacher老师;student学生;school学校。根据句意可知,机器人老师爱护每一个学生。故选C。
40.
句意:他们永远不会生我们的气。
about关于;for为了;of……的;with和。get angry with sb对某人生气,固定搭配。故选D。
41.
句意:我很期待这样优秀的机器人老师。
writing down写下;looking forward to期待;getting on with与……相处;worrying about担心。根据空格后“such good robot teachers.”,结合选项可知,此处应该是期待这样优秀的机器人老师。故选B。
42.
句意:但是一些学生认为这是不可能的。
But但是;Or或者;So所以;Because因为。根据前文“I think there will be robot teachers in the near future.”和空格后“some students think it’s impossible (不可能的).”可知,前后构成转折关系,所以用连词but连接,位于句首,首字母要大写。故选A。
43.A 44.C 45.C 46.B
【导语】本文主要介绍了Danny、Peter、Jenny和Lisa对于未来生活的猜想和看法。
43.细节理解题。根据Danny的描述中的“Children will not use pencils or books in the future”可知,Danny认为未来孩子们将不使用铅笔,故选A。
44.细节理解题。根据Peter的描述中的“More and more people will ride a bike to work.”可知,Peter认为越来越多的人将骑自行车去上班,故选C。
45.细节理解题。根据Jenny的描述中的“People will work only four hours a day.”在Jenny看来,未来人们一天工作四个小时,故选C。
46.细节理解题。根据Lisa的描述中的“the weather gets warmer year by year”可知,Lisa谈论天气,故选B。
47.B 48.A 49.B
【导语】本文主要讲述了未来的家居生活将会是什么样子。
47.细节理解题。根据第2段“You’ll be able to let your smart water heater start heating up when you’re on your way home.”可知在你回家的路上,你可以让你的智能热水器开始工作。 故选B。
48.细节理解题。根据第4段“In your home of the future, all of your devices can work together to make your life more comfortable.”可知智能家居会让生活更舒适。 故选A。
49.细节理解题。根据最后1段“The hackers could open your door and make your room messy through your phone or other devices.”可知黑客通过你的手机或其他设备可以打开你的门。故选项B“黑客可能只通过电话进入你家。”表述错误。故选B。

展开更多......

收起↑

资源预览