牛津上海版(试用本)九年级下册Unit 2 Life in the future 单元讲义(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

牛津上海版(试用本)九年级下册Unit 2 Life in the future 单元讲义(含解析)

资源简介

Unit 2 Life in the future 单元讲义 2023-2024学年牛津上海版(试用本)九年级英语下册
词性转换
1.holiday →复:holidays
2.design动词→名词designer
3. satisfy动词 →形容词 令人满意的satisfied
4.complete 完全的→-副词completely
5.attract 动词 吸引→形容词attractive
6.electricity 名词 →形容词 electric 电的
7. sell动词 →sale 名词 出售
8. serve 动词服务 →service名词
9.add 动词→名词addition
10. art 名词→名词artist 艺术家
11.begin 动词→名词beginning 开始
12. amusing 引起乐趣的→名词amusement
13.change动词 →形容词changeable 多变的
14.child →复:children →名词childhood 童年
15.choose动词 选择→名词choice
16.cloud →形容词cloudy 多云的
17.medicine 名词 药→形容词 medical 医疗的
18. mix动词→名词mixture 混合物
固定搭配
1.on the Internet 在因特网上
2.save heat 节约热量
3.run machines 运行机器
4.be mixed with 和…混合
5.drive the engine 驱动引擎
6.look the same as 看起来一样
7.book a restaurant 预定餐厅
8.feel good 感到愉快
9.be linked to 和…连接
10.be connected to/with 和…连接
11.cause air pollution 导致空气污染
12.be made of 由…制(看得出材料)/ be made up of 由…组成/ be made into 被制成
13.stay in/at 呆在…
14.watch sb. do / doing 观看某人做某事
15.live comfortably 舒适地生活
pletely underwater 完全在水下
17.ahead of 在…前面
翻译
1. 这也有一个动画中心,在这里孩子们可以和恐龙玩。(where)
There is also an animation center, where children can play with dinosaurs.
2. 热量被用作是运行屋子内的机器的能量。 (use)
The heat is used as energy to run machines in the house.
3. 对于旧的车,我总觉得很有罪恶感,因为当我开车的时候,我正在污染我们的城市。(while)
I always felt guilty about the old car, because while I was driving, I was polluting our city.
4. 它只定购你喜欢的事物。(that)
It only orders the food that you like.
提升训练
一、单项选择
1.This enabled me to visit Shanghai for two months.
A.asked B.ordered
C.phoned D.made
2.There is a gap between the old and young. The underlined word “gap” would probably mean “________”.
A.hole B.thought
C.idea D.information
3.________ he failed in the Maths exam again, ________ he never gave up.
A.Because; so B.Because; /
C.Although; but D.Although; /
4.I’m afraid I’ll spend _______ two hours on the problem.
A.other B.more
C.another D.else
5.— Could I have a look at your new watch
— Of course you ________.
A.could B.can C.will D.would
6.My father is ________ a doctor ________ a singer. He is a writer.
A.either; or B.neither; nor
C.not only; but also D.not; but
7.We have been to America, Britain, France, ________ Japan.
A.too B.as well
C.as well as D.also have
8.—I’m terribly sorry. I left your notebook at home.
—________.
A.Certainly not B.You are welcome C.It’s a pleasure D.That’s all right
9.________ I was cooking dinner, the electricity went off.
A.While B.Before C.As soon as D.Since
10.—Jerry, could you tell me how to take a taxi through “Didi”
—________.
A.Take it easy B.You are welcome
C.Thank you D.Sure, I’d love to
二、短文填空
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整
Welcome to Cape Town!
Cape Town isn’t the capital city and it isn’t the l 11 city in South Africa either, but it is the most popular city. Every year, millions of t 12 visit Cape Town. From the beautiful beaches to great s 13 centres, Cape Town has something for everyone.
For outdoor or sports fans, Cape Town provides fantastic activities l 14 hiking and climbing. The beautiful beaches are good for water sports, including surfing. If you are brave e 15 , you can even try to go down into the deep sea and get eye to eye w 16 a great shark in the cage! But of course, it’s also a good choice for you to walk a 17 the wooden roads and enjoy natural sights around if you are not so brave.
The w 18 in Cape Town is pleasant. In summer, the local temperature is about 26°C. And remember mid summer here is January! And the winter temperatures don’t usually fall below 10°C. Two of the main l 19 here are Xhosa and English. The population of Cape Town is about 3.5 million.
Cape Town is the city that has e 20 . It will make your vacation unforgettable.
三、选词填空
将下列单词填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次。
patient, comfort, chemist, obey, value, treat, freeze, relax
21.The soldier must get punishment for orders.
22.It’s interesting for kids to go skating on the lake in weather.
23.The little boy’s made his mum really angry.
24.Nothing is than life.
25.They need more rest and after a day of hard work.
26.We often know about important symbols during lessons.
27.His of the pet was so cruel that we couldn’t bear it.
28.How we lived in the camp without electricity and tap water!
四、补全对话
填入一个适当的词补全对话,每空一词。
A: Oh, Jim! Be careful! You almost fell down. Are you 29 right
B: Don’t worry. I’m OK.
A: You’d 30 not look at your phone while walking.
B: OK, I won’t.
A: By the way, you 31 look very happy on the WeChat(微信)yesterday.
B: Haha, you saw my pictures in the friend circle!
A: Yeah. I’m 32 to looking through it every day. I found your car was 33 . What was wrong
B: There was 34 serious. Just a little traffic accident.
A: I’m 35 to hear that. Was anybody hurt
B: No one, because we wore the seat belts(安全带).
A: Well done! We should know how to 36 ourselves.
B: I can’t agree 37 you more. Safety rules are really worth learning.
A: But you still need a rest. 38 good care of yourself. Bye.
B: I really appreciate your care. Bye-bye.
五、完形填空
The year 2022 will be a big year for sports in China. That’s 39 it will hold not only the 24th Winter Olympic Games in Beijing, but also the 19th Asian Games in Hangzhou. It will be the 40 Chinese city to hold the Asian Games after Beijing and Guangzhou in 1990 and 2010.
The themes for the Hangzhou Asian Games are “green, smart, economical and civilized”.
On August 6, 2018, the official emblem (会徽) for the Hangzhou Asian Games was 41 .
The emblem is called “Surging Tides (潮涌)”. It 42 six parts: a Chinese fan, the Qiantang River, a tidal bore (怒潮), a running track, the wifi symbol and the glowing red sun.
The mascots consist of three energetic robots. The first robot’s name is Congcong. It comes from jade cong. Its yellow color is the color of the earth and harvests. The name of the second robot is Lianlian. It is 43 . Its name is from the lotus leaf. It stands for the West Lake. The third robot is called Chenchen. Its name is from Gongchen 44 which is over the Beijing-Hangzhou Grand Canal (运河). Its blue color stands for science and technology.
39.A.because B.so C.but D.and
40.A.first B.second C.third D.fourth
41.A.accepted B.replaced C.released D.measured
42.A.concludes B.considers C.continues D.contains
43.A.pink B.green C.red D.black
44.A.Bridge B.Tower C.Road D.Valley
六、阅读理解
The FIFA World Cup 2022 has begun in Qatar. It is the biggest and also the most eye-catching sporting event in the world. But this year’s event looks quite different for two main reasons.
First, it’s the first time in history that the event is happening in winter, from Nov. 20 to Dec. 18. This is because Qatar is a desert country and in summer the temperature can be as high as 42℃. So it’s too hot to play outdoor sports. But it’s still warm in winter. The temperature in the stadiums (体育场) can be around 20℃ to 30℃, which is just right for the event.
Another reason is that Chinese elements(元素), from brand support to construction(建筑), can be found both on and off the field. The idea of “Made in China” is also catching the world’s attention.
According to Global Data, a data analysis and consulting company based in London, Chinese companies have put $1.4 billion (about 10 billion yuan) into the event, making them its biggest sponsors(赞助商).
China Railway Construction Corporation designed and built the Lusail Stadium. With 80,000 seats, it’s the largest of the eight stadiums for the World Cup. As the main stadium, it will hold the closing ceremonies and 10 games, including the final. Besides the stadium, Chinese companies from Guangdong and Zhejiang have provided more than 10,000 container houses for tourists and soccer fans to live in.
“The World Cup sponsorship by a large number of Chinese companies shows China’s economic power and makes the world feel the power of Chinese brands,” Song Xiangqing, vice-president of the Commerce Economy Association of China, told China Daily.
45.What makes the FIFA World Cup different this year
A.It takes place in summer.
B.It’s the biggest and most eye-catching event in the world.
C.Many Chinese elements can be found in the event.
46.What did Chinese companies do
A.They designed and built the Lusail Stadium.
B.They provided 10,000 tickets for soccer fans for free.
C.They put $14 billion into the event.
47.What are the biggest sponsors of the World Cup this year
A.Qatar companies. B.Chinese companies. C.London companies.
48.What do we know about the Lusail Stadium
A.There are 8,000 seats in it.
B.It will not hold the final game.
C.It will hold the closing ceremonies.
49.What can we infer(推断) from what Song Xiangqing said
A.A large number of Chinese companies sponsored the World Cup.
B.China is playing its part in the world.
C.Chinese brands are better than those in other countries.
Would you like to live in a city where buildings turn off the lights for you, and self-driving cars will find the nearest parking space themselves Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.
The towns that we have lived in for centuries have changed a lot, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. In every home there will be a “telepresence” system(远程遥控系统)—allowing users to control the heating(暖气)and locks, take part in video meetings, and receive education, healthcare and government services. Around the city, escalators(自动扶梯)will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.
The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.
About 75% of the world’s population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to solve the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener.” said Dan Hill, head of a research company.
50.What does the underlined word “it” refer to
A.Living in a “smart” city will be far from you.
B.People live in a “smart” city.
C.Buildings turn off the lights for you.
D.Self-driving cars will find the nearest parking space themselves.
51.What is Paragraph 2 mainly about
A.A future city. B.A meeting in Songdo.
C.A plan to build a city. D.A report on public health.
52.Which company offers the great mind to build Songdo
A.Microsoft. B.IBM. C.Siemens. D.Cisco.
53.Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to ________.
A.drive people out of cities B.control the world’s population
C.solve the cities’ coming problems D.develop his own company
54.What’s the best title for the passage
A.Future Education B.Government Services
C.Famous Companies D.Smart Cities
参考答案:
1.D
【详解】句意:这使我有机会在上海待了两个月。
考查同义词。asked请求;ordered订购;phoned打电话;made使得。enabled在这里表示“使能够”,与made“使得”意思相近,故选D。
2.A
【详解】句意:老年人和年轻人之间有隔阂。画线单词“gap”的意思可能是“hole”。
考查名词词义辨析。hole洞,裂口;thought想法;idea主意;information信息。根据句意可知,画线词gap意为隔阂,再结合选项可知,hole意为“洞,裂口”,与gap意思相似。故选A。
3.D
【详解】句意:尽管他再次数学考试不及格,但是他从不放弃。
考查连词。Because因为;so所以;Although尽管;but但是。根据“ failed in the Maths exam”和“he never gave up”可知,前后是转折关系。although和but不连用。故选D。
4.C
【详解】句意:恐怕我得在这个问题上再花两个小时。
考查不定代词。other其它的;more更多的;another再一、又一;else别的。根据句意可知此处的“two hours”想表达的是“再花两小时”,而another还有“再、额外的”的意思。故选C。
5.B
【详解】句意:——我可以看看你的新手表吗?——当然可以了。
考查情态动词。could可以,can的过去式;can可以;will将要;would将要,will的过去式。根据“Could I have a look at your new watch ”可知,问句为一般疑问句,表示请求时,常用could代替can,但是回答仍然用can。故选B。
6.B
【详解】句意:我爸爸既不是一名医生也不是一名歌手。他是一名作家。
考查并列连词辨析。either…or…不是……就是……,要么……要么……;neither…nor…既不……也不……;not only…but also…不仅……而且……;not…but…不是……而是……。根据“He is a writer”可知,他是作家,因此他既不是医生也不是歌手。故选B。
7.C
【详解】句意:我们已经去过美国、英国、法国,还有日本。
考查介词短语。too也,副词,用于句末;as well也,还有,副词短语,用于句末;as well as和,以及,介词短语;also have也有,动词。根据“Japan”可知其为名词,因此此处应用表示“和,以及”的介词短语as well as。故选C。
8.D
【详解】句意:——非常抱歉。我把你的笔记本忘在家里了。——没关系。
考查情景交际。Certainly not当然不是;You are welcome不客气;It’s a pleasure很高兴;That’s all right没关系。根据“I’m terribly sorry. I left your notebook at home.”可知,这里应说没关系。故选D。
9.A
【详解】句意:我正在做晚饭时,突然停电了。
考查连词。While当……时;Before在……之前;As soon as一……就;Since因为。根据“I was cooking dinner, the electricity went off.”可知,此处指的是“当做晚饭的时候”,应用while引导时间状语从句,故选A。
10.D
【详解】句意:——Jerry,你能告诉我如何通过“滴滴”打车吗?——当然,我乐意。
考查情景交际。Take it easy放轻松;You are welcome不客气;Thank you谢谢你;Sure, I’d love to当然,我乐意。根据“could you tell me how to take a taxi…”可知,对于表示请求的句子可以用“Sure, I’d love to”来回答,故选D。
11.largest 12.tourists 13.shopping 14.like 15.enough 16.with 17.along 18.weather 19.languages 20.everything
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了南非第二大城市开普敦的一些情况。
11.句意:开普敦不是首都,也不是南非最大的城市,但它是最受欢迎的城市。根据“but it is the most popular city.”及首字母提示可知,这里说的是开普敦不是最大的城市。largest“最大的”。故填largest。
12.句意:每年,数百万游客访问开普敦。根据“visit Cape Town”和首字母提示可知,这里说的是游客。tourist为“游客”,根据“millions of”可知,这里要用复数形式。故填tourists。
13.句意:从美丽的海滩到大型购物中心,开普敦为每个人都提供了一些东西。根据句意和首字母提示可知,这里指的是shopping centres“购物中心”,故填shopping。
14.句意:对于户外或运动爱好者,开普敦提供徒步旅行和攀岩等精彩活动。根据“hiking and climbing”可知,这里是举例说明开普敦提供什么样的精彩活动,like为“例如,好比”,符合语境,故填like。
15.句意:如果你足够勇敢,你甚至可以尝试深入深海,与笼子里的大鲨鱼对视!根据句意及首字母提示可知,这里指的是“足够地勇敢”,enough为“足够地”,副词,修饰形容词,故填enough。
16.句意:如果你足够勇敢,你甚至可以尝试深入深海,与笼子里的大鲨鱼对视!根据“get eye to eye”及“a great shark in the cage!”可知,这里指的是与鲨鱼对视,with为“和……在一起”,符合语境,故填with。
17.句意:当然,如果你不那么勇敢的话,沿着木制道路行走,欣赏周围的自然景观也是一个不错的选择。根据“the wooden roads and enjoy natural sights...”及首字母提示可知,这里指的是“沿着木制道路行走”,go along为“进行,前进”。故填along。
18.句意:开普敦的天气宜人。根据“In summer, the local temperature... temperatures don’t usually fall below 10°C. ”及首字母提示可知,这里说的是开普敦的天气,weather为“天气”,不可数名词。故填weather。
19.句意:这里的两种主要语言是科萨语和英语。根据“Xhosa and English”及首字母提示可知,这里说的是语言,language为“语言”,可数名词,又根据“Two of the main”可知,这里要使用其复数形式,故填languages。
20.句意:开普敦是一座拥有一切的城市。根据“Cape Town has something for everyone.”及“It will make your vacation unforgettable.”以及首字母提示可知,这里指的是开普敦这里什么都有,everything为“ (有关的) 一切,万事”,故填everything。
21.disobeying 22. frozen freezing 23.impatience 24.more valuable 25.relaxation 26. chemical chemistry 27.treatment 28.uncomfortably
【解析】21.句意:士兵不服从命令必须受到惩罚。根据所给词和“The soldier must get punishment for…orders.”可知是“不服从命令”,obey“服从,遵守”,disobey“不服从,违抗”符合题意。由介词for,可知空格处用动名词。故填disobeying。
22.句意:在寒冷的天气里,孩子们在结冰的湖面上滑冰很有趣。空格处修饰名词,应用形容词。根据“go skating on the…lake in…weather”和所给词可知是“在寒冷的天气里,在结冰的湖面上滑冰”。freeze“(使)结冰”,动词,其形容词frozen“结冰的,冻结的”和freezing“冰冷的,极冷的”,frozen是被动形容词,freezing主动形容词,所以第一个空格处用frozen,on the frozen lake“在结冰的湖面上”,第二个空格处用freezing, in freezing weather“在寒冷的天气里”。故填frozen;freezing。
23.句意:小男孩的不耐烦让他妈妈很生气。空格处作主语,结合名词所有格boy’s可知,空格处用名词。根据“The little boy’s…made his mum really angry.”和所给词可知,小男孩不耐烦,patient“有耐心的”,形容词,impatience“不耐烦,急躁,名词”符合题意。故填impatience。
24.句意:没有比生命更宝贵的东西。空格处作表语,用形容词,结合介词“than”可知,空格处用形容词比较级。根据“Nothing is…than life.”和常识可知,没有什么比生命更宝贵的,value“价值”,名词,形容词是valuable“宝贵的,贵重的”,比较级是more valuable。故填more valuable。
25.句意:经过一天的努力工作,他们需要更多的休息和放松。空格处作宾语,应用名词。根据“after a day of hard work”可知,需要放松,relax“放松”,动词,其名词是relaxation。故填relaxation。
26.句意:在化学课上,我们经常知道一些重要的化学符号。根据“We often know about important…symbols during…lessons.”和所给词可知是,“化学符号”和“化学课”。chemist“药剂师,化学家”,chemistry“化学”,名词,chemical“与化学有关的、化学的”,形容词。第一个空格处用形容词chemical作定语,chemical symbols意为“化学符号”,第二空格处用名词chemistry作定语,chemistry lessons“化学课”。故填chemical;chemistry。
27.句意:他对待宠物的方式太残忍了,我们无法忍受。空格处作主语,用名词。根据“His…of the pet was so cruel”可知是,他对待宠物,treat“对待”,动词,名词是treatment“对待,对待……方式”。故填treatment。
28.句意:我们在没有电和自来水的营地里生活得多么不舒服!空格处修饰整个句子,用副词。根据“we lived in the camp without electricity and tap water”可知,应填“不舒服”。comfort“安慰,抚慰”,动词或名词,uncomfortably “令人不安地,不舒服地,副词”符合题意。故填uncomfortably。
29.all 30.better 31.didn’t 32.used 33.broken 34.nothing 35.sorry 36.protect 37.with 38.Take
【导语】本文是A看了B的微信朋友圈得知B昨天不开心,B告诉了A昨天发生的车祸,两人都觉得应该遵守安全规则。
29.根据上一句“You almost fell down.”可知B差点就摔倒了,此处应是A询问B“你还好吗?”,用“Are you all right ”来表示关心。故填all。
30.根据“You’d”可知“You’d better not do sth”表示“你最好不要做某事”。故填better。
31.根据“look very happy on the WeChat(微信)yesterday.”可知look为动词原形,因此空格处应填入助动词,根据“yesterday”可知此处应填入助动词didn’t表示否定,后接动词原形。故填didn’t。
32.根据“to looking through it every day.”可知此处A说每天都会浏览微信朋友圈,应用be used to doing sth表示“习惯做某事”。故填used。
33.根据下文“Just a little traffic accident.”可知B的车遭遇了车祸,应是坏了。“find sth+形容词/副词”表示“发现某物怎么样”,因此此处应填入形容词broken表示“坏了”。故填broken。
34.根据下一句“Just a little traffic accident.”可知只是一场小小的车祸,因此应是没什么严重的事情,应用不定代词nothing位于形容词serious前。故填nothing。
35.根据上一句“Just a little traffic accident.”可知B遭遇了车祸,A在此表示惋惜。可说“I’m sorry to hear that.”。故填sorry。
36.根据上文“because we wore the seat belts”可知,因为都戴上了安全带,所以没有大碍,说明戴上安全带是保护自己的一种方式。how to do表示“如何去做”,protect oneself表示“保护自己”,因此此处填入动词protect。故填protect。
37.根据“I can’t agree”可知agree with sb表示“同意某人的看法”。故填with。
38.根据“good care of yourself.”可知动词短语take good care of表示“照顾好……”,位于句首,首字母要大写。故填Take。
39.A 40.C 41.C 42.D 43.B 44.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要向我们介绍了杭州成为举办亚运会的第三个中国城市,并介绍了亚运会的主题、会徽和吉祥物等相关信息。
39.句意:那是因为它不仅将在北京举办第24届冬奥会,还将在杭州举办第19届亚运会。
because因为;so所以;but但是;and和。根据“it will hold not only the 24th Winter Olympic Games in Beijing, but also the 19th Asian Games in Hangzhou.”是“The year 2022 will be a big year for sports in China.”的原因,故选A。
40.句意:它将是在北京和广州之后第三个举办亚运会的中国城市。
first第一;second第二;third第三;fourth第四。根据“after Beijing and Guangzhou in 1990 and 2010” 可知是第三个城市,故选C。
41.句意:在2018年8月6日,杭州亚运会官方会徽发布。
accepted接受;replaced代替;released发布;measured测量。根据“”the official emblem“”可知会徽应该是被公布,故选C。
42.句意:它包括六个部分:中国扇子、钱塘江、怒潮、跑道、wifi符号和炽热的红日。
concludes得出结论;considers考虑;continues继续;contains包含。根据“a Chinese fan, the Qiantang River, a tidal bore, a running track, the wifi symbol and the glowing red sun.”可知是包含六个部分,故选D。
43.句意:它是绿色的。
pink粉色的;green绿色的;red红色的;black黑色的。根据“Its name is from the lotus leaf.”可知它和荷叶一样是绿色的,故选B。
44.句意:它的名字来源于杭州大运河上的拱宸桥。
Bridge桥;Tower塔;Road路;Valley谷。根据“which is over the Beijing-Hangzhou Grand Canal”可知应是大运河上方的桥,故选A。
45.C 46.A 47.B 48.C 49.B
【导语】本文主要介绍了2022年卡塔尔世界杯特别的两个原因,并说明中国元素在其中的重要作用。
45.细节理解题。根据文章第二段和第三段的“First, it’s the first time in history that the event is happening in winter,”和“Another reason is that Chinese elements(元素), from brand support to construction(建筑), can be found both on and off the field.”,可知这次世界杯是首次在冬季举行的世界杯以及大量的中国元素都能够在现场发现,这是让卡塔尔世界杯不同的两个原因。故选C。
46.细节理解题。根据第五段的“China Railway Construction Corporation designed and built the Lusail Stadium.”可知,中国铁建公司设计和建造了体育馆。A选项正确。故选A。
47.细节理解题。根据第四段的“Chinese companies have put $1.4 billion (about 10 billion yuan) into the event, making them its biggest sponsors(赞助商).”可知,中国公司投入了约一百亿人民币在这场赛事中,成为了最大的赞助商。故选B。
48.细节理解题。根据第五段的“As the main stadium, it will hold the closing ceremonies and 10 games, including the final.”可知,卢塞尔体育馆作为主馆,将会举行闭幕式和十场比赛,包括决赛。C选项符合。故选C。
49.推理判断题。根据最后一段的“The World Cup sponsorship by a large number of Chinese companies shows China’s economic power and makes the world feel the power of Chinese brands,”可知,大量中国公司成为世界杯的赞助商展现了中国经济实力和让世界感受到中国品牌的力量,说明了中国在世界舞台中是发挥着作用的。B选项符合。故选B。
50.B 51.A 52.D 53.C 54.D
【导语】本文是说明文,主要描述了未来可能出现的智能城市。
50.词义猜测题。根据“Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think”可知,或许住在智能城市听起来有点遥远,但很快就能实现,所以it指代“People live in a ‘smart’ city”,故选B。
51.段落大意题。根据文中“The towns that we have lived in for centuries have changed a lot, while completely new cities are being built”可知,我们生活了几个世纪的城市将发生巨大的变化,而全新的城市正在建设中,由此可以推断出,本段主要介绍的是将来的城市会是什么样子,故选A。
52.细节理解题。根据文中“The great mind behind Songdo is from the company Cisco”可知,Songdo背后的伟大思想来自思科公司,故选D。
53.细节理解题。根据文中“so cities will need to be more modern to solve the coming problems.”及“Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener”可知,Dan Hill认为让城市变得更加智慧是解决城市未来问题的一种方式,故选C。
54.最佳标题题。根据整个文章的理解及文中“living in a ‘smart’ city like this could happen sooner than you think.”可知,本文主要讲述的是未来的智能城市的生活情况,故选D。

展开更多......

收起↑

资源预览