牛津上海版(试用本)九年级下册Unit 4 All about films and TV 单元讲义(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

牛津上海版(试用本)九年级下册Unit 4 All about films and TV 单元讲义(含解析)

资源简介

Unit 4 All about films and TV
词性转换
1.amusing 形容词→名词amusement 乐趣
2. act动词 → actor 男演员/ actress 女演员
3. please动词 →名词pleasure 愉快 →形容词pleased (指人)/pleasant (指物)
4. operate 动词→名词operation 手术
5.enjoy动词→形容词enjoyable 令人愉快的
6. power名词→形容词powerful 强大的
7.different形容词→名词difference 区别
8. .enter动词→名词entrance 入口
9.develop 动词→名词development 发展
10. discuss 动词→名词discussion 讨论
11.rich形容词→动词enrich 使……丰富
12. honest形容词 →反义dishonest
13 human名词→复:humans
14. exam名词→动词examine检查
固定搭配
1. have the time of their lives= have a good time 玩得很高兴
2.special effect 特效
3. write an article 写一篇文章
4. the highlight of……的亮点
5. an amusement park 一个娱乐性公园
6. go there for pleasure 去那里为了消遣
7. look real 看上去是真的 /really sorry 真地很抱歉
8. jump out of one’s skin 大吃一惊
9. be impressed by 对……印象深刻;被……所打动
10. seem to do 好像要做某事
11. not…at all 一点也不,根本不
12. cut a long story short 长话短说
13. during their visit to Hollywood 他们去好莱坞旅行期间
14. take off 飞机起飞/脱衣/ take up 开始从事
15. work as an extra 担任群众演员
16. at the end of 在……的结尾
翻译
1.我们这次去好莱坞的参观的最精彩的部分就是电影公园之行了。
The tour of the Movie Park was the highlight of our visit to Hollywood.
2.当那只恐龙朝我吼的时候,我大吃一惊。
I almost jumped out of my skin when the dinosaur roared at us!
3.那有巨大的响声,浪头似乎要撞向我们的车顶。
There was a terrific noise and the wave seemed to crash over the top of our car.
4.立志成为女演员的Jublia承认是她嫉妒!
Julia, whose ambition is to be an actress, admitted that she was green with envy!
提升训练
一、单项选择
1.I’m shy. When I speak in front of the class, I often feel ________.
A.nervous B.bored C.excited D.angry
2.—Too bad, we always have the red light today.
—Maybe we’ll be late.
A.go through B.go to C.turn on D.meet
3.The man doesn’t want to change his mind because he thinks he’s right.
A.way B.idea C.life D.think
4.Study hard or you will fail in the maths exam.
A.get good results in B.miss C.not pass D.not go
5.Take the elevator to the second floor. Go past the bank, and you can find the bookstore.
A.Go by B.Pass through C.Passing D.Pass by
6.—Lucy didn’t come to school yesterday, did she
—________, though she was not feeling very well.
A.No, she didn’t B.Yes, she did C.Yes, she didn’t D.No, she did
7.He was ________ pleased when she painted such beautiful pictures.
A.so B.such C.too D.worry
8.He was getting ________ when more boys were cheated to stay to paint for him.
A.more exciting and exciting B.more and more exciting
C.more and more excited D.more excited and more excited
9.If Nick___________ home too late, he___________ his favourite cartoon.
A.gets; will miss B.gets; misses
C.will get; misses D.will get; will miss
10.—Can you guess if Mike ________ swimming this afternoon
—Sure. I think he will go with us if he ________ free.
A.will go; is B.will go; will be C.goes; is D.goes; will be
二、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式(不超过3词)。
When you are watching TV, you will notice that many famous stars make the ads on TV. Many people believe them because they are famous. 11 , have you ever thought whether the ads are real or not
In the past few years, lots of stars 12 (be)on TV as spokesmen(代言人)of some products. People spent much money on these products, but 13 (final), many of them were not like what the stars said. Many people aren’t 14 (satisfy)with the famous actors for making the ads after accidents.
What are the public’s 15 (idea)about the famous people making ads on TV Do you agree that the famous people should take responsibility if the products have 16 (some)problem A research shows that about 36% think it the 17 (star)fault(过错), but they all think stars should give out the money they got from the ads to the charity(慈善机构). More than 34% think stars must take responsibility, or they will 18 (punish).
So we should be more 19 (care)when buying things advertised(做广告)by stars. We must find what these things are really like instead 20 listening to what the stars say. Think it over before we make a decision.
三、选词填空
根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使短文意思完整。第一个方框供1-4小题选用,第二个方框供5-8小题选用。每个选项只用一次,每框有一项剩余。
A.began with B.because of C. can’t help watching D.such as E. because
In the summer of 2021, a TV show, The Awakening Age(《觉醒年代》) became a hot topic and won much praise from young people 21 great TV skills and the fantastic description of the real events. It’s very rare (难得的) that a historical show could achieve such high word-of-mouth praise, but even those people who dislike historical shows 22 it from the beginning to the end. The Awakening Age has won a high score of 9.3/10 on China’s reviewing site Douban.
The TV show uses well-accepted method to show how China finally found the right development path(道路), a process that was tough(艰难的). The show told the story about how the Communist Party of China(the CPC, 中国共产党) grew up a hundred years ago. It 23 a talk about “how to save China” among some Chinese students. Everything was difficult at that time, but you could see that young people always did their best to help our country. Also, there were many famous names in Chinese history, 24 Hu Shi, Li Dazhao and Chen Duxiu in the show.
A.remember B.liked C.had to D.show the real history E.was like
The show did not use the most famous and very good-looking actors or actresses. Differently, they tried to 25 by making actors’ faces similar to the real ones. That’s why many people thought it 26 a mirror of real history.
Unlike the usual,70%of the audiences (观众) of The Awakening Age were young people. Quite a few students found this TV show more popular than history books. There were few other shows with this praise.
“Students in The Awakening Age 27 take so many responsibilities, although they were just at my age. “A 16-year-old student said, “the CPC took us to a better life like a red boat, and it is important to 28 where the road came from and how many difficulties it had in the past.”
四、任务型阅读
任务型阅读理解
Many space-lovers dream of traveling into space, but it costs too much to make that dream come true. Luckily, here is a chance for people who love exploring space. An unusual new reality TV show called Space Hero is in the works.
Space Hero must be popular and attractive because it will be the world’s first reality show in space. It will send a lucky winner to the International Space Station ISS who can stay there for ten days. According to the show creators (创建者), a seat for the winner has already been booked with the NASA on spaceship.
How will the show work The plan of the show is to first pick a group of space-lovers from around the world. The show is open to anyone who is older than 18. “We’re opening space to everyone, not only to astronauts and rich people”, one of the creators said. Twelve men and twelve women will be picked. And then the contestants (参赛者)will be taken to a “Space Village” to take part in hard space training for the final trip.
In the end, the people who watch the show can choose their favorite person to be sent to space. When the winner has been picked, the show will follow that lucky person’s journey and film during the whole time. The creators of Space Hero hope the show will encourage(鼓励)interest in space travel.
29.What is the world’s first reality show in space
30.How long can the lucky winner stay in ISS
31.Is everyone open to the reality show
32.Who will decide on the winner of the show finally
33.Why do the creators of Space Hero make the reality show
五、完形填空
Cartoon films have very few limits (限制). If you can draw something, then you can make it 34 on the cinema screen. The news of new ideas and modern computer programs means that cartoon is becoming exciting again for people of 35 ages.
By the 1970s, the cinema world had decided that cartoons were 36 for children. But soon after that, one or two film makers had some new ideas. They proved that it was 37 to make films which both grown-ups and children would enjoy.
However, none of the cartoon films was 38 . The Black Cauldron, for example, failed, mainly because it was too 39 for children and too childish for grown-ups. Film makers learnt a lesson from this 40 , and then cartoons were welcomed 41 both children and grown-ups and 42 the film companies began to make large amount (大量的) of 43 .
34.A.arrive B.stay C.move D.stand
35.A.some B.either C.all D.both
36.A.only B.already C.still D.never
37.A.difficult B.possible C.complete D.interesting
38.A.successful B.bad C.lovely D.amazing
39.A.interesting B.popular C.relaxing D.scaring
40.A.success B.mistake C.story D.information
41.A.to B.for C.by D.with
42.A.once B.however C.again D.also
43.A.money B.time C.experiences D.people
六、阅读理解

The 2021 Henan Spring Festival Gala appeared on Wednesday evening, Feb.10. Since Thursday, a video of the dance show “Night Banquet in Palace of Tang Dynasty(《唐宫夜宴》)” caused a hot topic. On the first day of the Lunar New Year, the program had been viewed 10 million times on Sina Weibo.
According to Chen Lei, the director of the show, “We hope the 2021 Spring Festival Gala can give everyone more joy and warmth,” Chen said. “We used 5G and AR technology to connect virtual(虚拟的) scenes with a real stage, bringing singing and dancing into a museum setting, creating a feeling of a wonderful night in the museum.”
Audiences have been drawn into learning more about traditional culture after watching the Henan Spring Festival Gala because of this show. Chen said that after enjoying the gala, netizens(网友) said that they would like to go to visit the Henan Provincial Museum and he was filled with a sense of pride and accomplishment because of that.“We have done a little bit to the revival(复兴) of traditional culture,” he said.
A netizen with a nickname @kenanyis said that the program really “brought our national treasure come back to life.” “After watching it, I really want to go to the Henan Provincial Museum.” Another netizen with a nickname @aichiyu said that it was amazing how popular the show was after being replayed millions of times!
44.From the first paragraph we can know “Night Banquet in Palace of Tang Dynasty” ________.
A.is difficult to understand B.is popular with people
C.is enjoyed only by some persons D.can only be seen on Sina Weibo
45.We can know Chen Lei ________ according to the passage.
A.directed “Night Banquet in Palace of Tang Dynasty”
B.got a big prize for the play in the year of 2021
C.is an expert in modern technology
D.works in a museum
46.The underlined word “accomplishment” means “________” in Chinese.
A.幽默感 B.方向感 C.成就感 D.失败感
47.The netizen @aichiyu felt ________ about the popularity of the show.
A.surprised B.interested C.funny D.happy
48.The passage is probably from ________.
A.a science paper B.a story book C.a history magazine D.a news report
Where can you learn about the cultural relics (文物) of our country You may visit museums or read books, but now a CCTV show may give you a more fun way to learn about them.
The show is called National Treasure, it has 10 episodes (集). It shows 27 treasures from 9 museums across China. In order to make ancient culture relics come alive, the show uses different ways to make sense of the story, history and culture behind them.
Although it’s a show about old relics, it looks modern and technical. An IMAX-sized LED screen on the stage shows the treasures in detail.
The treasures are presented by national treasure keepers, both celebrities (名人) and common people. The show invites famous actors to be national treasure keepers, and they act out the stories on the stage. The actors even use the funny words to make their performances interesting and alive. “Our show is not only for an audience interested in cultural relics. We invited famous people to explore with the audience so that the show can reach more people. As celebrities set out to explore these treasures, the audience will follow them on a journey,” said Yu Lei, producer and director of the show. For example, actor Wang Kai played Emperor Qianlong on the show. TV viewers loved his performances.
The show has become widely popular with its interesting plots (情节), good performances and funny words. It has promoted (推广) ancient cultural relics and has encouraged more people to visit museums.
49.The show National Treasure was produced to ________.
A.show the modern technology B.look for national treasure keepers
C.invite some famous actors to act out D.make people learn about the cultural relics
50.From the passage, we can enjoy something from the show National Treasure except ________.
A.different films B.actors’ good performances
C.the history and culture behind D.the stories with interesting plots
51.Why did the show invite the celebrities like Wang Kai as the national treasure keepers
A.Because they know cultural relics well.
B.Because they perform better than common people.
C.Because they make more people interested in the show.
D.Because all the audience prefer celebrities to relics and history.
52.What is the main purpose of the passage
A.To show the influence of celebrities.
B.To tell us what national treasure keepers do.
C.To introduce the TV show National Treasure.
D.To explain why the TV show looks modern and technical.
参考答案:
1.A
【详解】句意:我很害羞。当我在全班同学面前讲话时,我经常感到紧张。
考查形容词词义辨析。nervous紧张的;bored枯燥的;excited兴奋的;angry生气的。根据“I’m shy.”可知,此处表达我经常感到紧张,形容词作表语。故选A。
2.D
【详解】句意:——太糟糕了,我们今天总是遇到红灯。——我们可能会迟到。
考查词汇辨析。go through通过;go to去;turn on打开;meet遇到。本题划线部分have在句子中的意思是“遇到”,与划线部分意思相同的是meet,故选D。
3.B
【详解】句意:这个男人不想改变主意,因为他认为自己是对的。
考查名词辨析。way方式;idea主意;life生活;think思想。句中mind表示“想法”,和idea是同义词。故选B。
4.C
【详解】句意:努力学习,否则你的数学考试就会失败。
动词辨析。get good results in在……中取得好成绩;miss错过;not pass不通过;not go不去。fail in the maths exam意为“没有通过数学考试”,fail相当于not pass,故选C。
5.D
【详解】句意:乘电梯到二楼。经过银行,你可以找到书店。
考查动词短语。pass by指从旁边经过;go by 时光流逝;pass through指从内部经过;passing经过的。go past从旁边经过,与选项中“pass by”用法和意思相同。故选D。
6.B
【详解】句意:——露西昨天没来上学,是吗?——不,她去了,虽然她觉得不太舒服。
考查反意疑问句的回答。问句是反意疑问句,陈述部分为否定式,疑问部分为肯定式,需要特别注意其回答与汉语不一致:yes不,no是的。根据“though she was not feeling very well”可知回答是否定的,故选B。
7.A
【详解】句意:当她画出如此美丽的画时,他非常高兴。
考查so和such的用法。so如此,修饰形容词或副词;such如此,修饰名词;too太;worry担忧。根据“He was...pleased when she painted such beautiful pictures.”可知当她画出如此美丽的画时,他是如此的高兴,pleased是形容词,应用so,故选A。
8.C
【详解】句意:当越来越多的男孩被骗留下来为他画画时,他变得越来越兴奋。
考查形容词比较级。此处修饰人的感受,所以要用“excited激动的”,表示“越来越……”用more and more加多音节形容词。故选C。
9.A
【详解】句意:如果尼克到家太晚,他会错过他最喜欢的卡通片。
考查条件状语从句的主将从现。gets到达(三单);will get将要达到(一般将来时);misses错过(三单);will miss(一般将来时)将要错过。根据句意可知,本句是if引导的条件状语从句,if引导的条件状语从句用一般现在时表示一般将来时,主句用一般将来时。故选A。
10.A
【详解】句意:——你可以猜一猜今天下午迈克是否要去游泳吗?——好的,我想如果他有空,他会和我们一起去的。
考查动词时态。前句是if引导的宾语从句,主句是一般现在时,从句的时态由从句的时间状语或语境决定,由时间状语“this afternoon”可知,这件事还没发生,应用一般将来时态(will go);后句是if引导的条件状语从句,主句“he will go with us”是一般将来时,从句要用一般现在时态(表示将要发生的动作),由主语“he”,可知be用is,填is free。故选A。
11.However 12.have been 13.finally 14.satisfied 15.ideas 16.any 17.stars’ 18.be punished 19.careful 20.of
【导语】本文主要讲述了明星代言的广告也会有虚假产品,所以在购买明星宣传的东西时要更加小心。
11.句意:但是,你有没有想过这些广告是真的还是假的?根据“Many people believe them because they are famous...have you ever thought whether the ads are real or not ”可知此处是表示转折关系,空后有逗号,however符合,置于句首,首字母大写。故填However。
12.句意:在过去的几年里,很多明星都在电视上担任某些产品的代言人。根据“In the past few years”可知句子是现在完成时,主语是复数,助动词用have,故填have been。
13.句意:人们在这些产品上花了很多钱,但最后,很多都不像明星所说的那样。final“最终的”,形容词,此处应用副词finally修饰整个句子,故填finally。
14.句意:许多人对那些在事故发生后拍广告的著名演员不满意。固定短语be satisfied with“对……满意”,故填satisfied。
15.句意:公众对名人在电视上做广告有何看法?idea“想法”,可数名词,根据“are”可知名词用复数,故填ideas。
16.句意:你是否同意产品出现问题应该由名人承担责任?some“一些”,一般用于肯定句,疑问句里一般用any,故填any。
17.句意:一项研究表明,大约 36%的人认为这是明星的错。空后是名词,所以空处应填名词所有格修饰名词,且应用复数形式,故填stars’。
18.句意:超过34%的人认为明星必须承担责任,否则会受到惩罚。分析主语they和动词punish可知它们是被动关系,结合will可知应用一般将来时的被动语态:will be done。故填be punished。
19.句意:所以我们在购买明星宣传的东西时要更加小心。根据“be more”可知空处应用形容词作表语,故填careful。
20.句意:我们必须找出这些东西的真实情况,而不是听明星说什么。固定短语instead of“而不是”,故填of。
21.B 22.C 23.A 24.D 25.D 26.E 27.C 28.A
【导语】本文通过《觉醒年代》这部电视剧来让我们记住:在过去我们的人民和国家是经历了多少困难走向了今天的好生活。
21.句意:2021年夏天,电视节目《觉醒时代》因其高超的电视技巧和对真实事件的精彩描述而成为热门话题,赢得了年轻人的好评。“great TV skills and the fantastic description of the real events”是“The Awakening Age became a hot topic and won much praise from young people”的原因,备选词because of“因为”符合语境,故选B。
22.句意:一部历史剧能获得如此高的口碑是非常罕见的,但即使是那些不喜欢历史剧的人,也会忍不住从头到尾看完。根据“but even those people who dislike historical shows...it from the beginning to the end”可知,不喜欢历史剧的人也会忍不住看完,can’t help watching“情不自禁观看”,故选C。
23.句意:它开始于一些中国学生关于“如何拯救中国”的谈话。根据“It...a talk about “how to save China” among some Chinese students.”可知,电视节目开始于一些谈话,began with“开始”符合语境,故选A。
24.句意:此外,在中国历史上有许多著名的名字,如节目中的胡适,李大钊和陈独秀。根据“there were many famous names in Chinese history, ...Hu Shi, Li Dazhao and Chen Duxiu in the show”可知,此处进行举例,such as“例如”符合语境,故选D。
25.句意:不同的是,他们试图通过模仿演员的脸来展示真实的历史。根据“they tried to...by making actors’ faces similar to the real ones”可知,通过模仿演员的脸来展示真实的历史,show the real history“展示真实的历史”符合语境,故选D。
26.句意:这就是为什么很多人认为它是真实历史的一面镜子。根据“That’s why many people thought it...a mirror of real history.”和前文可知,接近真实,所以像历史的一面镜子,was like“像”符合语境,故选E。
27.句意:觉醒时代的学生必须承担很多责任,尽管他们和我一样大。根据“Students in The Awakening Age...take so many responsibilities”可知,学生必须要承担责任,had to“不得不”符合语境,故选C。
28.句意:我们要牢记,这条路从何而来,走过多少艰难险阻。根据“and it is important to...where the road came from”可知,我们应该牢记历史,记住来时的路,remember“记得”符合语境,故选A。
29.Space Hero. 30.Ten days. 31.No, anyone who is older than 18 is open to the reality show. 32.People who watch the show. 33.Because they want to encourage interest in space travel.
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个电视节目秀 《太空英雄》,这个节目的目的是激发人们对太空旅行的兴趣。
29.根据“Space Hero…because it will be the world’s first reality show in space.”可知,Space Hero是世界首个太空真人秀,故填Space Hero。
30.根据“…who can stay there for ten days”可知,胜利者可在那里停留10天。故填Ten days。
31.根据“The show is open to anyone who is older than 18. ”可知,并不是所有人都可以参赛,只有年满18周岁的人才可以。故填No, anyone who is older than 18 is open to the reality show.
32.根据“In the end, the people who watch the show can choose their favorite person to be sent to space.”可知,最后,是观众投票选举获胜者。故填People who watch the show.
33.根据“The creators of Space Hero hope the show will encourage(鼓励)interest in space travel.”可知,创立者们想激发人们对太空旅行的兴趣。故填Because they want to encourage interest in space travel.
34.C 35.C 36.A 37.B 38.A 39.D 40.B 41.C 42.D 43.A
【导语】本文主要讲述了卡通电影的发展历史,介绍了它的失败和成功。
34.句意:如果你能画一些东西,你就可以把它搬上电影银屏。
arrive到达;stay停留;move移动;stand站立。根据“If you can draw something, then you can make it … on the cinema screen”可知,可以让它在电影屏幕上移动,故选C。
35.句意:对于所有年龄段的人来说,动画片又变得令人兴奋了。
some一些;either两者中任一;all都,指三者或三者以上;both两者都。根据“cartoon is becoming exciting again for people of …ages”可知,此处指各个年龄段,指三者以上,故选C。
36.句意:到1970年,电影界已经决定卡通片只为儿童制作。
only仅仅、只;already已经;still还、仍然;never绝不。根据“the cinema world had decided that cartoons were …for children”可知,只为儿童制作,故选A。
37.句意:他们证明制作让成年人和孩子都喜欢的电影成为了可能。
difficult困难的;possible可能;complete完全的;interesting有趣的。根据“it was… to make films which both grown-ups and children would enjoy”可知,制作让成年人和孩子都喜欢的电影成为了可能,故选B。
38.句意:然而,没有一部卡通电影是成功的。
successful成功的;bad坏的;lovely可爱的;amazing惊人的。根据“failed, mainly because it was too … for children and too childish for grown-ups”可知,没有一部是成功的,故选A。
39.句意:例如《黑神锅传奇》失败了主要是因为对孩子来说太恐惧,对成年人来说太孩子气。
interesting有趣的;popular流行的;relaxing放松的;scaring恐惧的。根据句中关键词failed,是失败了,推出电影对孩子来说是不好的一面,scaring“恐惧的”符合语境,故选D。
40.句意:电影制作者从这个错误中吸取了教训。
success成功;mistake错误;story故事;information信息。根据“failed, mainly because it was too …for children and too childish for grown-ups”可知,这部电影是失败的,所以从错误中吸取教训,故选B。
41.句意:然后卡通受到儿童和成年人的欢迎,电影公司也开始赚大量的钱。
to到;for为了;by被;with带有。根据“then cartoons were welcomed … both children and grown-ups”可知,被儿童和成年人欢迎,故选C。
42.句意:然后卡通受到儿童和成年人的欢迎,电影公司也开始赚大量的钱。
once一旦;however然而;again再次;also也。根据“the film companies began to make large amount(大量的) of ”可知,电影受欢迎,电影公司也开始赚钱,故选D。
43.句意:然后卡通受到儿童和成年人的欢迎,电影公司也开始赚大量的钱。
money金钱;time时间;experiences经历;people人们。根据“then cartoons were welcomed… both children and grown-ups”可知,电影开始受欢迎,公司开始赚钱,故选A。
44.B 45.A 46.C 47.A 48.D
【导语】本文主要介绍了河南春晚的节目《唐宫夜宴》在网上的火爆和走红。
44.细节理解题。根据“Since Thursday, a video of the dance show ‘Night Banquet in Palace of Tang Dynasty(《唐宫夜宴》)’ caused a hot topic. ”可知,《唐宫夜宴》很受人们欢迎。故选B。
45.细节理解题。根据“According to Chen Lei, the director of the show”可知,陈雷导演了《唐宫夜宴》。故选A。
46.词义猜测题。根据“Chen said that after enjoying the gala, netizens(网友) said that they would like to go to visit the Henan Provincial Museum and he was filled with a sense of pride and accomplishment because of that.”可知,网民们看完《唐宫夜宴》后想去参观河南省博物馆,推测导演陈雷因此充满了成就感,accomplishment的词义是“成就感”。故选C。
47.细节理解题。根据“Another netizen with a nickname @aichiyu said that it was amazing how popular the show was after being replayed millions of times!”可知,网友@aichiyu对该剧的受欢迎程度感到惊讶。故选A。
48.推理判断题。根据全文内容可知,本文主要介绍了河南春晚的节目《唐宫夜宴》在网上的火爆和走红,因此可能是来自于新闻报道。故选D。
49.D 50.A 51.C 52.C
【导语】本文主要介绍了电视节目《国家宝藏》,它帮助推广古代文物,鼓励更多人参观博物馆。
49.细节理解题。根据“In order to make ancient culture relics come alive, the show uses different ways to make sense of the story, history and culture behind them”可知节目用不同的方式来理解它们背后的故事、历史和文化,可见这个节目是让人们了解文物。故选D。
50.细节理解题。根据“In order to make ancient culture relics come alive, the show uses different ways to make sense of the story, history and culture behind them”以及“The actors even use the funny words to make their performances interesting and alive”可知在这个节目中可以了解文物背后的故事、历史和文化,并且会有演员来表演出这些故事。故选A。
51.细节理解题。根据“We invited famous people to explore with the audience so that the show can reach more people”可知邀请名人与观众一起探索,以便让节目接触到更多人,让更多的人对这个节目感兴趣。故选C。
52.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了电视节目《国家宝藏》,它帮助推广古代文物,鼓励更多人参观博物馆。故选C。

展开更多......

收起↑

资源预览