安徽省六安市皖西当代职业中专学校2023-2024学年高一下学期3月月考英语试题皖西当代职业中专学校(原卷版+解析版)

资源下载
  1. 二一教育资源

安徽省六安市皖西当代职业中专学校2023-2024学年高一下学期3月月考英语试题皖西当代职业中专学校(原卷版+解析版)

资源简介

绝密★启用前
皖西当代职业中专高一年级第一次月考
英语
本试卷共8页。全卷满分150分,考试时间120分钟。
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Buying gifts for friends and family can be one of the most difficult parts of the holiday season. But don’t worry! We can help! Here are some gift ideas to suit all pockets.
E-Skateboard
For a friend who used to skateboard as a teen but has got a bit out-of-shape over the years, how about an electric skateboard Control your speed with the remote control (遥控) and let the wind blow through your hair as you race down the street. Though it is not cheap, it might be worth trying.
Pillow (枕头) Speaker
With the speaker, you can fall asleep to the sound of waves, your favorite broadcast, or a relaxing song. With earphones, the cable (耳机线) can be uncomfortable to sleep on. But this little flat speaker is placed under the pillow, and the sound can only be heard by the person resting on the pillow.
Key Finder
This is the perfect gift for people who’re always looking for their keys. Attach the key finder to your key chain, and by using your phone you can make the key finder ring to let you know where it is. It can also warn you if your keys are too far away from you. If you drop your keys, the key finder app keeps track of the last place of your keys and displays the location on the map.
TV Back Light
Leaving the lights on when watching a movie is too bright, but if you switch them off, it tires your eyes. This LED strip solves that problem and makes your movie experience even more enjoyable. You can change the color of the lights to suit your mood using a remote control. And it’s under ten dollars. So if you’ re saving money, this might be something to consider.
21. What is special about pillow speaker
A. It will make no noise to others. B. It can be controlled remotely.
C. It can switch songs all by itself. D. It can increase your sleep time.
22. If you can’t remember where you left your keys, the key finder app will_________.
A. make your phone ring B. bring back your memory
C. show you their last position D. send a message to your phone
23. What do these gifts have in common
A. They are cheap gifts. B. They suit people of all ages.
C. They are good for health. D. They belong to tech gifts.
B
Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, especially their parents, don’t know them as well as their friends do. In large families, it is often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for advice.
It is very important for teenagers to have one good friend or many friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication is very important in children’s growing up, because friends can discuss something difficult to say to their family members.
However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. The question of “choice” is an interesting one. Have you ever thought of the following questions
Who chooses your friends Do you choose your friends or your friends choose you Have you got a good friend your parents don’t like Your answers are welcome.
24. Many teenagers think their _______ know them better than their parents do.
A. friends B. teachers C. brothers and sisters D. classmates
25. When teenagers stay alone, the usual way of communication is to _________.
A. talk with their friends by letter B. talk with their parents face to face
C. have a discussion with their family D. talk with their friends on the phone
26. What’s the main idea of the passage
A. About friends. B. About parents. C. About students. D. About teachers.
27. Where can you find this passage
A. On a board. B. On the desk. C. On the wall. D. On a magazine.
C
Mr. Guo is a teacher from Xi’an. He asked his students to hand in their homework through a QR code(二维码). “We spent an hour or two in class learning how to generate (产生) the codes, and in the end everything gets easier” said Gao. “When students finish the homework, they keep it on WeChat. Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work everywhere using my computer or telephone.”
The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Guo scans(扫描)his students’ QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos.
Guo’s students like the new way and think it is interesting. “We are living in the information age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun,” said Tingting, a student of Guo’s.
“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share,” Guo said. “It is worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation. I don’t want my students to fall behind the times.”
However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, it’s unnecessary. Students still need to look up information in books and write it down when they do their homework. They only use the code when they hand in their homework, which doesn’t take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the Students’ work at any time. And it’s also an easy way to share homework with other students.
28. According to the passage, students can keep their homework on________.
A. WeChat B. QQ C. e-mail D. blog
29. Guo’s students think the new way is________.
A. strange B. boring C. interesting D. unnecessary
30. Some parents are worried, because they think their children will________.
A. talk with teachers face to face
B. spend too much time on computers
C. not like the new way of handing in homework
D. find the QR codes too difficult to use
31 What’s the main idea of the passage
A. Teachers needn’t check homework any more.
B. Students needn’t hand in homework any more.
C. Using QR codes makes checking homework easier.
D. Some parents are worried about their children.
D
Natural disasters take many different forms and can happen without warning. Earthquakes floods, volcanoes, droughts, typhoons, and hurricanes are all natural disasters.
The earthquake of 26 December 2004 resulted in one of the worst natural disasters in living memory. It was a massive (大规模的) underwater quake and occurred in the Indian Ocean. This caused a huge tsunami to cross the Indian Ocean. It destroyed coastlines and communities and brought death and destruction (破坏) to many people. The survivors needed fresh water, food and shelter as well as medical help. People from all over the world collect money to help them.
The surface of the Earth has not always looked as it does today; it is moving continuously although very slowly and has done so for billions of years. This is one cause of earthquakes, when one section of the Earth crashes with another. Scientists can predict (预测) where this might happen and the area between plates is called a fault line. However, earthquakes do not always happen on fault lines, which is why they are so dangerous and unpredictable.
All the disasters are very dangerous and continue to kill thousands of people each year, but they are nowhere near the most dangerous disaster to ever happen on earth. One type of event in the earth’s history has regularly killed millions of beings: asteroid impacts (小行星撞击). About once every million years the Earth is hit by a piece of rock and ice from space large enough to cause massive destruction (including earthquakes, volcanoes and ice ages) and sometimes to kill entire species. Sixty-five million years ago more than half the earth’s species were killed by such a disaster, including all the dinosaurs. Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to come from space.
32. What did the Indian Ocean earthquake cause
A. A hurricane. B. A typhoon. C. A volcanic eruption. D. A tsunami.
33. What can scientists predict about earthquakes
A. The possible time. B. The possible place.
C. The possible damage. D. The possible frequency.
34. Where will the most dangerous natural disaster come from according to the author
A. The ocean. B. The poles.
C. Outer space. D. Deep under the surface.
35. What can be the best title for the text
A. How natural disasters happened
B. Where natural disasters happened most
C. When people should avoid natural disasters
D. What kind of natural disasters are most destructive
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What Are the Physical Benefits of Exercise
Exercise is often thought of as activities that help a person lose weight or prevent weight gain. Having a body that is slimmer and trimmer is certainly one of the physical benefits of exercise, but there are many others. ____36____
Exercising can help strengthen the muscles.
Diet pills may help a man shed weight but they will not help him build or strengthen his muscles. The physical benefits of exercise are generally experienced simultaneously. ____37____ This benefit is not limited to males and the types of exercises that produce these results are not limited to weight lifting.
Working out can make the bones stronger.
Exercise also strengthens bones, which becomes more important the older a person gets. Bones go through a natural process of breaking down the rebuilding. ____38____ Physical activity produces that stimulation and, therefore, helps decrease the likelihood of conditions such as osteoporosis (骨质疏松).
____39____
Many people are concerned with looking older. Slowing and reversing the effects of aging are benefits of physical exercise. Cellulite (皮下脂肪团), for example, can make a young woman appear older than she is. ____40____ Wrinkles are another sign of aging that can be reduced by exercise since physical activity tends to improve the condition of skin.
A. Many people want to change or improve their bodies.
B. Taking regular exercise can reduce the effects of aging.
C. As people grow older, however, the rebuilding process slows unless it is stimulated.
D Training also reduces the negative physical effects which a person feels when he ages.
E. Exercise has the ability to help a person change his body shape, and make him stronger.
F. The appearance of cellulite can be diminished with basic exercises such as walking or jogging.
G. These include strengthening the bones, strengthening the muscles, and reducing the effects of aging.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出可以填入空白处的最佳选项。
There once lived a monster named Nian, who lived deep in the sea and climbed up to eat cattle and ___41___ people.
Then, one New Year’s Eve, the villagers were in a great ___42___ to run away. Some were closing windows and locking doors, some were ___43___ and others were driving cattle and sheep. There came a beggar (乞丐), saying “I’ll drive away the ___44___ .”
Around ___45___ Nian rushed into the village. He found the grandmother’s house was bright with red paper ___46___ on the doors. The monster gave a loud cry, looked ___47___ for a moment and went to the door. There suddenly came the sounds of explosions (爆炸). Shaking all over, the monster dared not take a step ___48___ . It turned out that the colour ___49___ flames and explosions were what Nian feared the most. The monster ran away quickly in the darkness. All the villagers felt ___50___ and came back to thank the beggar.
To ___51___ such good luck, the villagers put on their ___52___ clothes and hats and went to their relatives and friends to send their ___53___ and congratulations. These ___54___ have been passed down through the generations, which is the ___55___ of the Spring Festival.
41.
A. cheat B. greet C. kill D. cheer
42.
A. hurry B. silence C. trouble D. satisfaction
43.
A. complaining B. sweeping C. decorating D. packing
44.
A. monster B. villager C. beggar D. sailor
45.
A. morning B. noon C. afternoon D. midnight
46.
A. staying B. stuck C. returning D. left
47.
A. angrily B. calmly C. cheerfully D. secretly
48.
A. upward B. downward C. forward D. backward
49.
A. black B. red C. yellow D. white
50.
A amused B. concerned C. relieved D. scared
51.
A. celebrate B. explore C. benefit D. exchange
52.
A. expensive B. new C. modern D. dusty
53.
A. instructions B. beliefs C. contributions D. regards
54.
A. behaviours B. occasions C. gestures D. customs
55.
A. purpose B. response C. origin D. description
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Earthquakes are one of the most destructive natural disasters. They can happen just about anywhere. Earthquakes cannot be stopped, ____56____ your chances of survival are much better if you know what ____57____ (do) when an earthquake strikes.
If you are in ____58____ building, drop, cover, and hold on. This ____59____ (be) the national standard for earthquake safety in the United States. The advice is to get next _____60_____ a strong piece of furniture (家具) so that if a wall falls, it will create something ____61____ (call) the “triangle of life” to help you survive. Use your ____62____ (hand) and arms to protect your vital areas like your head and neck. Do not move _____63_____ (immediate) unless it is safe to do so.
Remember that aftershocks are possible at any time and are _____64_____ (likely) after a bigger earthquake. Take good care of _____65_____ (you) when you leave the building.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
66. 因为连日大雨, 你所在的城市发生水灾, 你是学校一名小记者, 请你用英语向校刊写一份报道。主要内容包含:
(1)水灾发生的原因;
(2)水灾造成的影响;
(3)灾后情况。
注意:
(1)词数80左右;
(2)可以适当增加细节, 以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
With new faces everywhere, the time in Grade 1 was really tough for me. Since I was an Indian girl, nobody wanted to talk to me. Every spare minute was spent alone, and no classmates would group with me for projects.
Feeling lonely and sad, I was in desperate need of close friends. A girl named Fatin, who was cute, clever and talented, appealed to me deeply. However, she seemed to be avoiding me as well. Being only six years old, I didn’t understand why people treated me like that, I opened up to my mother about all this, almost crying my eyes out.
Mom smiled, comforting me until I calmed down. She looked into my eyes and encouraged me, “Honey, don’t worry. They’re just not familiar with you. Try to bring out the best in you. They’ll befriend (做朋友) you as long as they see your advantages.” At that time, I didn’t believe her, but Mom was right.
One day, my teacher, Miss Barbara, announced that there was to be a speech competition. I really enjoyed joining in speech competitions. Actually, I was quite good at them. The only problem was that the whole school would be watching me and I knew none of my audience.
However, I was determined to do it. I gathered all my courage, went up to the teacher and said, “Miss Barbara, I want to join in the speech competition.” She stared at me, but then I saw a gentle smile on her face. She handed me an application form.
The next day, I arrived at school early to submit (提交)my form to the teacher. Miss Barbara said encouragingly to me, “For a new student, you have lots of courage. Do your best, Diya!” Rarely did Miss Barbara praise anyone. Her words lifted up my spirits that day. Until the competition day, I practised my speech whenever possible. I even designed the necessary hand gestures and did repeated practice in front of a mirror.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Then came the big day. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
As I went off the stage with my award, I heard Fatin call my name. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________绝密★启用前
皖西当代职业中专高一年级第一次月考
英语
本试卷共8页。全卷满分150分,考试时间120分钟。
注意事项:
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Buying gifts for friends and family can be one of the most difficult parts of the holiday season. But don’t worry! We can help! Here are some gift ideas to suit all pockets.
E-Skateboard
For a friend who used to skateboard as a teen but has got a bit out-of-shape over the years, how about an electric skateboard Control your speed with the remote control (遥控) and let the wind blow through your hair as you race down the street. Though it is not cheap, it might be worth trying.
Pillow (枕头) Speaker
With the speaker, you can fall asleep to the sound of waves, your favorite broadcast, or a relaxing song. With earphones, the cable (耳机线) can be uncomfortable to sleep on. But this little flat speaker is placed under the pillow, and the sound can only be heard by the person resting on the pillow.
Key Finder
This is the perfect gift for people who’re always looking for their keys. Attach the key finder to your key chain, and by using your phone you can make the key finder ring to let you know where it is. It can also warn you if your keys are too far away from you. If you drop your keys, the key finder app keeps track of the last place of your keys and displays the location on the map.
TV Back Light
Leaving the lights on when watching a movie is too bright, but if you switch them off, it tires your eyes. This LED strip solves that problem and makes your movie experience even more enjoyable. You can change the color of the lights to suit your mood using a remote control. And it’s under ten dollars. So if you’ re saving money, this might be something to consider.
21. What is special about pillow speaker
A. It will make no noise to others. B. It can be controlled remotely.
C. It can switch songs all by itself. D. It can increase your sleep time.
22. If you can’t remember where you left your keys, the key finder app will_________.
A. make your phone ring B. bring back your memory
C. show you their last position D. send a message to your phone
23. What do these gifts have in common
A. They are cheap gifts. B. They suit people of all ages.
C. They are good for health. D. They belong to tech gifts.
【答案】21. A 22. C 23. D
【解析】
【导语】这是一篇应用文。主要介绍了四个可以送亲友的高科技礼物。
【21题详解】
细节理解题。根据第三段“But this little flat speaker is placed under the pillow, and the sound can only be heard by the person resting on the pillow.(但是这个小的扁平扬声器放在枕头下面,只有躺在枕头上的人才能听到声音)”可知,枕头扬声器的特别之处是它不会对别人产生噪音。故选A。
【22题详解】
细节理解题。根据倒数第二段“If you drop your keys, the key finder app keeps track of the last place of your keys and displays the location on the map.(如果你掉了钥匙,钥匙查找器应用程序会跟踪你钥匙的最后放置位置,并在地图上显示位置)”可知,如果你不记得把钥匙放在哪里了,钥匙查找器应用程序会告诉你钥匙最后的位置。故选C。
【23题详解】
细节理解题。根据第二段“Control your speed with the remote control (遥控) and let the wind blow through your hair as you race down the street.(用遥控器控制你的速度,让风吹过你的头发,在街道上奔跑)”;第三段“With the speaker, you can fall asleep to the sound of waves, your favorite broadcast, or a relaxing song. With earphones, the cable (耳机线) can be uncomfortable to sleep on.(有了扬声器,你可以在海浪声、你最喜欢的广播声或放松的歌曲中入睡。使用耳机时,连接线可能会让人睡得不舒服)”;第四段“It can also warn you if your keys are too far away from you. If you drop your keys, the key finder app keeps track of the last place of your keys and displays the location on the map.(如果钥匙离你太远,它还会发出警告。如果你掉了钥匙,钥匙查找器应用程序会跟踪你钥匙的最后放置位置,并在地图上显示位置)”以及最后一段“You can change the color of the lights to suit your mood using a remote control.(你可以用遥控器来改变灯光的颜色,以适应你的心情)”可知,共同点是都属于科技礼物。故选D。
B
Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, especially their parents, don’t know them as well as their friends do. In large families, it is often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for advice.
It is very important for teenagers to have one good friend or many friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication is very important in children’s growing up, because friends can discuss something difficult to say to their family members.
However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. The question of “choice” is an interesting one. Have you ever thought of the following questions
Who chooses your friends Do you choose your friends or your friends choose you Have you got a good friend your parents don’t like Your answers are welcome.
24. Many teenagers think their _______ know them better than their parents do.
A. friends B. teachers C. brothers and sisters D. classmates
25. When teenagers stay alone, the usual way of communication is to _________.
A. talk with their friends by letter B. talk with their parents face to face
C. have a discussion with their family D. talk with their friends on the phone
26. What’s the main idea of the passage
A. About friends. B. About parents. C. About students. D. About teachers.
27. Where can you find this passage
A. On a board. B. On the desk. C. On the wall. D. On a magazine.
【答案】24. A 25. D 26. A 27. D
【解析】
【导语】这是一篇说明文。本文主要讲述了青少年认为朋友比父母更重要,唤醒父母不应该直接干涉青少年交友而应该尽力更好地去了解自己的孩子的故事。
【24题详解】
细节理解题。根据第一段中“Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, especially their parents, don't know them as well their friends do.(许多青少年认为他们生活中最重要的人是他们的朋友。他们认为他们的家庭成员,尤其是他们的父母,不像他们的朋友那样了解他们)”可知,许多青少年认为他们的朋友比父母更了解他们。故选A。
25题详解】
细节理解题。根据第二段中“Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone.(即使他们不和朋友在一起,他们也会花很多时间在电话上聊天)”可知,当青少年独处时,通常的交流方式是和他们的朋友在电话上交谈。故选D。
【26题详解】
主旨大意题。根据第一段“Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, especially their parents, don’t know them as well as their friends do. In large families, it is often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for advice.(许多青少年觉得他们生命中最重要的人是他们的朋友。他们认为他们的家人,尤其是父母,不像他们的朋友那样了解他们。 在大家庭里,通常是兄弟姐妹之间互相争斗,然后他们只能向朋友寻求建议)”结合本文主要讲述了青少年认为朋友比父母更重要,唤醒父母不应该直接干涉青少年交友而应该尽力更好地去了解自己的孩子的故事。可知,这篇文章的主要思想是关于朋友的。故选A。
【27题详解】
推理判断题。根据最后一段“Who chooses your friends Do you choose your friends or your friends choose you Have you got a good friend your parents don’t like Your answers are welcome.(谁来选择你的朋友?是你选择你的朋友还是你的朋友选择你?你有父母不喜欢的好朋友吗?欢迎你的回答)”可推知,文章可能来自杂志。故选D。
C
Mr. Guo is a teacher from Xi’an. He asked his students to hand in their homework through a QR code(二维码). “We spent an hour or two in class learning how to generate (产生) the codes, and in the end everything gets easier” said Gao. “When students finish the homework, they keep it on WeChat. Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can check their work everywhere using my computer or telephone.”
The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Guo scans(扫描)his students’ QR codes, their homework appears on his phone. He finds that their homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos.
Guo’s students like the new way and think it is interesting. “We are living in the information age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun,” said Tingting, a student of Guo’s.
“The paper is not easy to keep, but the code is easy to keep and share,” Guo said. “It is worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation. I don’t want my students to fall behind the times.”
However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, it’s unnecessary. Students still need to look up information in books and write it down when they do their homework. They only use the code when they hand in their homework, which doesn’t take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the Students’ work at any time. And it’s also an easy way to share homework with other students.
28. According to the passage, students can keep their homework on________.
A. WeChat B. QQ C. e-mail D. blog
29. Guo’s students think the new way is________.
A. strange B. boring C. interesting D. unnecessary
30. Some parents are worried, because they think their children will________.
A. talk with teachers face to face
B. spend too much time on computers
C. not like the new way of handing in homework
D. find the QR codes too difficult to use
31. What’s the main idea of the passage
A. Teachers needn’t check homework any more.
B. Students needn’t hand in homework any more.
C. Using QR codes makes checking homework easier.
D. Some parents are worried about their children.
【答案】28. A 29. C 30. B 31. C
【解析】
【导语】这是一篇议论文。作者对于一位老师让学生用二维码的方式交作业,对此阐述了其优点及家长们的担忧。作者认为没必要担忧,学生只在交作业时使用手机或电脑,而老师们却可以很方便地随时随地看作业。
【28题详解】
细节理解题。根据第一段“When students finish the homework, they keep it on WeChat. Then, each student makes his own QR code and gives it to me.(当学生完成作业后,他们会把作业保存在微信上。然后,每个学生制作自己的二维码,并把它交给我)”可知,学生的作业完成后可以保存在微信。故选A项。
【29题详解】
细节理解题。根据第三段“Guo’s students like the new way and think it is interesting. (郭的学生们喜欢这种新方式,认为它很有趣)”可知,郭老师的学生认为这种交作业的方法很有趣。故选C项。
【30题详解】
细节理解题。根据最后一段“However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much time on computers and less time communicating with teachers. (然而,一些家长却很担心。他们担心他们的孩子会花太多时间在电脑上,而较少时间与老师交流)”可知,家长担心这样做会使孩子在电脑上花费时间过多。故选B项。
【31题详解】
主旨大意题。根据第一段“Mr. Guo is a teacher from Xi’an. He asked his students to hand in their homework through a QR code(二维码). “We spent an hour or two in class learning how to generate (产生) the codes, and in the end everything gets easier” said Gao.(郭先生是一位来自西安的老师。他要求学生通过二维码上交作业。他说:‘我们在课堂上花了一两个小时学习如何生成代码,最后一切都变得容易了’)”及最后一段“They only use the code when they hand in their homework, which doesn’t take them too much time. Also for teachers, it allows them to check the Students’ work at any time.( 他们只在交作业时使用代码,这不会占用他们太多时间。对于老师来说,这样也可以让他们随时检查学生的作业)”可知,本文主要介绍一位老师创新的交作业方法,这样老师们检查作业很方便。由此可知,C项内容概括文章大意。故选C项。
D
Natural disasters take many different forms and can happen without warning. Earthquakes, floods, volcanoes, droughts, typhoons, and hurricanes are all natural disasters.
The earthquake of 26 December 2004 resulted in one of the worst natural disasters in living memory. It was a massive (大规模的) underwater quake and occurred in the Indian Ocean. This caused a huge tsunami to cross the Indian Ocean. It destroyed coastlines and communities and brought death and destruction (破坏) to many people. The survivors needed fresh water, food and shelter as well as medical help. People from all over the world collect money to help them.
The surface of the Earth has not always looked as it does today; it is moving continuously although very slowly and has done so for billions of years. This is one cause of earthquakes, when one section of the Earth crashes with another. Scientists can predict (预测) where this might happen and the area between plates is called a fault line. However, earthquakes do not always happen on fault lines, which is why they are so dangerous and unpredictable.
All the disasters are very dangerous and continue to kill thousands of people each year, but they are nowhere near the most dangerous disaster to ever happen on earth. One type of event in the earth’s history has regularly killed millions of beings: asteroid impacts (小行星撞击). About once every million years the Earth is hit by a piece of rock and ice from space large enough to cause massive destruction (including earthquakes, volcanoes and ice ages) and sometimes to kill entire species. Sixty-five million years ago more than half the earth’s species were killed by such a disaster, including all the dinosaurs. Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to come from space.
32. What did the Indian Ocean earthquake cause
A. A hurricane. B. A typhoon. C. A volcanic eruption. D. A tsunami.
33. What can scientists predict about earthquakes
A. The possible time. B. The possible place.
C. The possible damage. D. The possible frequency.
34. Where will the most dangerous natural disaster come from according to the author
A. The ocean. B. The poles.
C. Outer space. D. Deep under the surface.
35. What can be the best title for the text
A. How natural disasters happened
B. Where natural disasters happened most
C. When people should avoid natural disasters
D. What kind of natural disasters are most destructive
【答案】32. D 33. B 34. C 35. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了自然灾害的形式、发生原因和影响,并强调了小行星撞击是地球历史上最危险的灾难之一,也是对人类最大的威胁。文章通过具体事例和数据说明了自然灾害的破坏性和不可预测性,并呼吁人们关注和防范自然灾害。
【32题详解】
细节理解题。根据第二段“The earthquake of 26 December 2004 resulted in one of the worst natural disasters in living memory. It was a massive (大规模的) underwater quake and occurred in the Indian Ocean. This caused a huge tsunami to cross the Indian Ocean.(2004年12月26日的地震是人们记忆中最严重的自然灾害之一。这是一场发生在印度洋的巨大水下地震。这引发了一场席卷印度洋的巨大海啸)”可知,印度洋地震造成了巨大海啸。故选D项。
【33题详解】
细节理解题。根据第三段的“Scientists can predict (预测) where this might happen and the area between plates is called a fault line.(科学家可以预测这可能发生的地方,板块之间的区域被称为断层线)”可知,科学家能预测地震可能发生的地方。故选C项。
【34题详解】
细节理解题。根据最后一段的“Disasters on the Earth may seem dangerous, but the biggest threat to humans is likely to come from space.(地球上的灾难可能看起来很危险,但对人类最大的威胁可能来自太空)”可知,作者认为最危险的自然灾害将来自太空。故选A。
【35题详解】
主旨大意题。根据第二段“This caused a huge tsunami to cross the Indian Ocean.(这引发了一场席卷印度洋的巨大海啸)”以及第三段“This is one cause of earthquakes, when one section of the Earth crashes with another.(当地球的一部分与另一部分碰撞时,这是地震的一个原因)”以及纵观全文可知,本文主要讲述了自然灾害的形式、发生原因和影响,所以A项“How natural disasters happene(自然灾害是如何发生的)”是本文最好的标题。故选A项。
第二节(共5小题;每小题2. 5分,满分12. 5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What Are the Physical Benefits of Exercise
Exercise is often thought of as activities that help a person lose weight or prevent weight gain. Having a body that is slimmer and trimmer is certainly one of the physical benefits of exercise, but there are many others. ____36____
Exercising can help strengthen the muscles.
Diet pills may help a man shed weight but they will not help him build or strengthen his muscles. The physical benefits of exercise are generally experienced simultaneously. ____37____ This benefit is not limited to males and the types of exercises that produce these results are not limited to weight lifting.
Working out can make the bones stronger.
Exercise also strengthens bones, which becomes more important the older a person gets. Bones go through a natural process of breaking down the rebuilding. ____38____ Physical activity produces that stimulation and, therefore, helps decrease the likelihood of conditions such as osteoporosis (骨质疏松).
____39____
Many people are concerned with looking older. Slowing and reversing the effects of aging are benefits of physical exercise. Cellulite (皮下脂肪团), for example, can make a young woman appear older than she is. ____40____ Wrinkles are another sign of aging that can be reduced by exercise since physical activity tends to improve the condition of skin.
A. Many people want to change or improve their bodies.
B. Taking regular exercise can reduce the effects of aging.
C. As people grow older, however, the rebuilding process slows unless it is stimulated.
D. Training also reduces the negative physical effects which a person feels when he ages.
E. Exercise has the ability to help a person change his body shape, and make him stronger.
F. The appearance of cellulite can be diminished with basic exercises such as walking or jogging.
G. These include strengthening the bones, strengthening the muscles, and reducing the effects of aging.
【答案】36. G 37. E 38. C 39. B 40. F
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章主要列举了锻炼可以给身体带来的好处。
【36题详解】
根据上文“Exercise is often thought of as activities that help a person lose weight or prevent weight gain. Having a body that is slimmer and trimmer is certainly one of the physical benefits of exercise, but there are many others.(运动通常被认为是帮助人们减肥或防止体重增加的活动。拥有一个更苗条的身体当然是锻炼对身体的好处之一,但还有很多其他的好处)”可知,本句为本段最后一句,应承接上文说明锻炼的具体好处。故G选项“这些包括增强骨骼,增强肌肉,减少衰老的影响”符合语境,故选G。
【37题详解】
根据上文“Diet pills may help a man shed weight but they will not help him build or strengthen his muscles. The physical benefits of exercise are generally experienced simultaneously.(减肥药可以帮助一个人减肥,但它们不会帮助他建立或加强肌肉。锻炼对身体的好处通常是同时产生的)”可知,上文提到锻炼对身体的好处是同时产生的,故本句是在说明同时产生的好处是什么:改变体型,使他更强壮。故E选项“运动能帮助一个人改变体型,使他更强壮”符合语境,故选E。
【38题详解】
根据上文“Bones go through a natural process of breaking down the rebuilding.(骨骼会经历一个自然的分解重建过程)”可知,上文提到了骨骼会重建,C选项中rebuilding对应上文中rebuilding。故C选项“然而,随着人们年龄的增长,除非刺激,重建过程会减慢”符合语境,故选C。
【39题详解】
根据后文“Many people are concerned with looking older. Slowing and reversing the effects of aging are benefits of physical exercise.(很多人都很在意自己的显老。减缓和逆转衰老的影响是体育锻炼的好处)”可知,本段的主旨是锻炼可以减缓衰老。故B选项“经常锻炼可以减少衰老的影响”符合语境,故选B。
【40题详解】
根据上文“Cellulite (皮下脂肪团), for example, can make a young woman appear older than she is.(例如,脂肪团会让年轻女性看起来比实际年龄要老)”可知,上文提到了脂肪团,F选项中cellulite对应上文cellulite,故F选项“脂肪团的出现可以通过散步或慢跑等基本运动来减少”符合语境,故选F。
第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中,选出可以填入空白处的最佳选项。
There once lived a monster named Nian, who lived deep in the sea and climbed up to eat cattle and ___41___ people.
Then, one New Year’s Eve, the villagers were in a great ___42___ to run away. Some were closing windows and locking doors, some were ___43___ and others were driving cattle and sheep. There came a beggar (乞丐), saying “I’ll drive away the ___44___ .”
Around ___45___ Nian rushed into the village. He found the grandmother’s house was bright with red paper ___46___ on the doors. The monster gave a loud cry, looked ___47___ for a moment and went to the door. There suddenly came the sounds of explosions (爆炸). Shaking all over, the monster dared not take a step ___48___ . It turned out that the colour ___49___ flames and explosions were what Nian feared the most. The monster ran away quickly in the darkness. All the villagers felt ___50___ and came back to thank the beggar.
To ___51___ such good luck, the villagers put on their ___52___ clothes and hats and went to their relatives and friends to send their ___53___ and congratulations. These ___54___ have been passed down through the generations, which is the ___55___ of the Spring Festival.
41.
A. cheat B. greet C. kill D. cheer
42
A. hurry B. silence C. trouble D. satisfaction
43.
A. complaining B. sweeping C. decorating D. packing
44.
A. monster B. villager C. beggar D. sailor
45.
A. morning B. noon C. afternoon D. midnight
46.
A. staying B. stuck C. returning D. left
47.
A. angrily B. calmly C. cheerfully D. secretly
48.
A. upward B. downward C. forward D. backward
49.
A. black B. red C. yellow D. white
50.
A. amused B. concerned C. relieved D. scared
51.
A. celebrate B. explore C. benefit D. exchange
52.
A. expensive B. new C. modern D. dusty
53.
A. instructions B. beliefs C. contributions D. regards
54.
A. behaviours B. occasions C. gestures D. customs
55.
A. purpose B. response C. origin D. description
【答案】41. C 42. A 43. D 44. A 45. D 46. B 47. A 48. C 49. B 50. C 51. A 52. B 53. D 54. D 55. C
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了春节风俗的起源。
【41题详解】
考查动词词义辨析。句意:从前,有一只名叫“年”的怪物,住在海洋深处,经常爬上来吃牛杀人。A. cheat欺骗;B. greet问候;C. kill杀死;D. cheer欢呼。根据前文的“There once lived a monster named Nian”、“to eat cattle and”和后文“people”可知,叫“年”的怪物(指年兽)常爬上来吃牛杀人。故选C项。
【42题详解】
考查名词词义辨析。句意:然后,在一个新年前夜,村民们都匆匆忙忙地要逃跑。A. hurry匆忙;B. silence沉默;C. trouble麻烦;D. satisfaction满足。根据后文的“run away”可知,年兽要来了,村民们都匆匆忙忙地要逃跑。故选A项。
【43题详解】
考查动词词义辨析。句意:一些人在关窗锁门,一些人在收拾行李,还有一些人在赶牛赶羊。A. complaining抱怨;B. sweeping清扫;C. decorating装饰;D. packing收拾(行李)。根据前文的“Then, one New Year’s Eve, the villagers were in a great 2 to run away. Some were closing windows and locking doors”可知,年兽要来了,村民们都匆匆忙忙地要逃跑,所以逃跑前要收拾行李。故选D项。
【44题详解】
考查名词词义辨析。句意:来了一个乞丐,说:“我来赶走怪物。”A. monster怪物;B. villager村民;C. beggar乞丐;D. sailor水手。根据前文的“There once lived a monster named Nian, who lived deep in the sea and climbed up to eat cattle and 1 people.”和“I’ll drive away”可知,年兽爬上来吃牛杀人,所以乞丐说自己来赶走怪物。故选A项。
【45题详解】
考查名词词义辨析。句意:午夜时分,年兽冲进了村子。A. morning上午;B. noon中午;C. afternoon下午;D. midnight午夜。根据后文的“He found the grandmother’s house was bright”和“The monster ran away quickly in the darkness.”可知,祖母的房子很明亮,年兽因害怕在黑暗中迅速逃跑了,可得出年兽冲进了村子的时间是夜晚。故选D项。
【46题详解】
考查动词词义辨析。句意:他发现祖母的房子很明亮,门上贴着红纸。A. staying保持;B. stuck粘贴;C. returning返回;D. left离开。根据前文的“with red paper”和后文“on the doors”可知,门上贴着红纸。故选B项。
【47题详解】
考查副词词义辨析。句意:怪物大声叫了一声,愤怒地看了一会儿,然后向门口走去。A. angrily愤怒地;B. calmly冷静地;C. cheerfully兴高采烈地;D. secretly秘密地。根据前文的“The monster gave a loud cry”可知,年兽大声叫了一声,可推知年兽很愤怒。故选A项。
【48题详解】
考查副词词义辨析。句意:怪物浑身发抖,一步也不敢往前走。A. upward向上;B. downward向下;C. forward向前;D. backward向后。根据前文的“Shaking all over”和后文的“It turned out that the colour 9 flames and explosions were what Nian feared the most. The monster ran away quickly in the darkness.”可知,红色的火焰和爆炸是年兽最害怕的,年兽在黑暗中飞快地跑掉了,可推知年兽浑身发抖,一步也不敢往前走。故选C项。
【49题详解】
考查形容词词义辨析。句意:事实证明,红色的火焰和爆炸是年最害怕的。A. black黑色的;B. red红色的;C. yellow黄色的;D. white白色的。根据前文的“He found the grandmother’s house was bright with red paper. The monster gave a loud cry”和后文“flames and explosions”可知,红色的火焰和爆炸是年兽最害怕的东西。故选B项。
【50题详解】
考查形容词词义辨析。句意:村民们都松了一口气,纷纷回来感谢乞丐。A. amused好笑的;B. concerned关注的;C. relieved松了一口气,放心的;D. scared害怕的。根据前文的“The monster ran away quickly in the darkness.”可知,年兽在黑暗中飞快地跑掉了,所以村民们都松了一口气。故选C项。
【51题详解】
考查动词词义辨析。句意:为了庆祝这样的好运气,村民们穿上新衣服,戴上新帽子,走到他们的亲戚和朋友那里向他们致以问候和祝贺。A. celebrate庆祝;B. explore探索;C. benefit使受益;D. exchange交换。根据前文的“such good luck, the villagers put on their 12 clothes and hats and went to their relatives and friends to send their 13 and congratulations.”可知,村民们穿上新衣服,戴上新帽子,走到他们的亲戚和朋友那里向他们致以问候和祝贺,这是村民们庆祝赶跑年兽的方式。故选A项。
【52题详解】
考查形容词词义辨析。句意:为了庆祝这样的好运气,村民们穿上新衣服,戴上新帽子,走到他们的亲戚和朋友那里向他们致以问候和祝贺。A. expensive昂贵的;B. new新的;C. modern现代的;D. dusty尘土飞扬的。根据后文的“clothes and hats”、“These 14 have been passed down through the generations, which is the 15 of the Spring Festival.”和常识可知,新年的时候人们穿上新衣服,戴上新帽子是传统。故选B项。
【53题详解】
考查名词词义辨析。句意:为了庆祝这样的好运气,村民们穿上新衣服,戴上新帽子,走到他们的亲戚和朋友那里向他们致以问候和祝贺。A. instructions说明;B. beliefs信仰;C. contributions贡献;D. regards问候。根据前文的“went to their relatives and friends to send their”和后文“congratulations”可知,人们向亲戚致以问候和祝贺。故选D项。
【54题详解】
考查名词词义辨析。句意:这些习俗代代相传,这就是春节的由来。A. behaviours行为;B. occasions场合;C. gestures手势;D. customs习俗。根据前文的“To 11 such good luck, the villagers put on their 12 clothes and hats and went to their relatives and friends to send their 13 and congratulations.”和后文“have been passed down through the generations”可知,穿上新衣服,戴上新帽子,走到亲戚和朋友那里向他们致以问候和祝贺,这些春节习俗代代相传。故选D项。
【55题详解】
考查名词词义辨析。句意:这些习俗代代相传,这就是春节的由来。A. purpose目的;B. response响应;C. origin起源;D. description描述。根据前文的“These 14 have been passed down through the generations”和后文“of the Spring Festival”可知,人们庆祝年兽被赶走,这些习俗代代相传,这就是春节的由来。故选C项。
第二节(共10小题;每小题1. 5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Earthquakes are one of the most destructive natural disasters. They can happen just about anywhere. Earthquakes cannot be stopped, ____56____ your chances of survival are much better if you know what ____57____ (do) when an earthquake strikes.
If you are in ____58____ building, drop, cover, and hold on. This ____59____ (be) the national standard for earthquake safety in the United States. The advice is to get next _____60_____ a strong piece of furniture (家具) so that if a wall falls, it will create something ____61____ (call) the “triangle of life” to help you survive. Use your ____62____ (hand) and arms to protect your vital areas like your head and neck. Do not move _____63_____ (immediate) unless it is safe to do so.
Remember that aftershocks are possible at any time and are _____64_____ (likely) after a bigger earthquake. Take good care of _____65_____ (you) when you leave the building.
【答案】56. but
57. to do 58. a
59. is 60. to
61. called 62. hands
63. immediately
64. more likely
65. yourself
【解析】
【导语】这是一篇说明文。文章介绍了地震发生时如何提高生存机会的方法。
【56题详解】
考查并列连词。句意:地震是无法阻止的,但如果你知道地震发生时该怎么办,你的生存机会会更高。前后并列句缺乏连词,结合句意,用表转折的并列连词but (但)。故填but。
【57题详解】
考查不定式。句意:地震是无法阻止的,但如果你知道地震发生时该怎么办,你的生存机会会更好。“特殊疑问词+to do”作know的宾语,do用不定式形式。故填to do。
【58题详解】
考查不定冠词。句意:如果你在一栋楼里,蹲下,寻找掩护,抓牢。泛指“一栋楼”,building以辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。
59题详解】
考查时态和主谓一致。句意:这是美国地震安全的国家标准。讲述一般性事实,系动词be用一般现在时,主语This,系动词单数形式。故填is。
【60题详解】
考查固定短语。句意:建议是靠近一件结实的家具,这样,如果一堵墙倒塌,它会产生一种叫做“生命三角”的东西来帮助你生存。固定短语get next to (靠近)。故填to。
【61题详解】
考查过去分词。句意:建议是靠近一件结实的家具,这样,如果一堵墙倒塌,它会产生一种叫做“生命三角”的东西来帮助你生存。该空用非谓语动词形式,逻辑主语something和call是被动关系,call用过去分词形式作后置定语。故填called。
【62题详解】
考查名词。句意:用手和手臂保护头部和颈部等重要部位。结合and arms可知,不止一只手,用可数名词hand的复数形式。故填hands。
【63题详解】
考查副词。句意:除非安全,否则不要立即移动。副词immediately作状语,修饰动词move。故填immediately。
【64题详解】
考查形容词比较级。句意:记住,余震在任何时候都有可能发生,而且在更大的地震之后发生的可能性更大。结合after a bigger earthquake,此处含比较,用形容词比较级more likely作表语。故填more likely。
【65题详解】
考查反身代词。句意:离开大楼时要好好照顾自己。主句是祈使句,结合从句主语you,主句省略主语you,主语宾语指同一人,宾语用反身代词,主句宾语用yourself。故填yourself。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
66. 因为连日大雨, 你所在的城市发生水灾, 你是学校一名小记者, 请你用英语向校刊写一份报道。主要内容包含:
(1)水灾发生的原因;
(2)水灾造成的影响;
(3)灾后情况。
注意:
(1)词数80左右;
(2)可以适当增加细节, 以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】A flood struck our city because it had been raining heavily for several days. As people received the warning message in advance, none of them were trapped in the flood. And what’s most important is that no people were injured or killed. But it caused the traffic to stop for a few hours and destroyed power facilities, making the electricity supply in some areas cut off, which affected people’s daily life.
After the flood, people all take action. Generous people make donations to those people in need. With strong support from the local government and the joint efforts of local people, now everything has returned to normal.
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生就你所在的城市发生水灾向校刊写一份报道。其内容包括:水灾发生的原因、水灾造成的影响和灾后情况。
【详解】1.词汇积累
提前:in advance →ahead of time
被困于:be trapped in →be stuck in
重要的:important→significant
影响:affect→influence
2.句式拓展
简单句变复合句
原句: Generous people make donations to those people in need.
拓展句: Generous people make donations to those who are in need.
【点睛】【高分句型1】And what’s most important is that no people were injured or killed. (运用了what引导的主语从句和that引导的表语从句)
【高分句型2】 But it caused the traffic to stop for a few hours and destroyed power facilities, making the electricity supply in some areas cut off, which affected people’s daily life.(运用了现在分词作状语和which引导的非限制性定语从句)
第二节(满分25分)
67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
With new faces everywhere, the time in Grade 1 was really tough for me. Since I was an Indian girl, nobody wanted to talk to me. Every spare minute was spent alone, and no classmates would group with me for projects.
Feeling lonely and sad, I was in desperate need of close friends. A girl named Fatin, who was cute, clever and talented, appealed to me deeply. However, she seemed to be avoiding me as well. Being only six years old, I didn’t understand why people treated me like that, I opened up to my mother about all this, almost crying my eyes out.
Mom smiled, comforting me until I calmed down. She looked into my eyes and encouraged me, “Honey, don’t worry. They’re just not familiar with you. Try to bring out the best in you. They’ll befriend (做朋友) you as long as they see your advantages.” At that time, I didn’t believe her, but Mom was right.
One day, my teacher, Miss Barbara, announced that there was to be a speech competition. I really enjoyed joining in speech competitions. Actually, I was quite good at them. The only problem was that the whole school would be watching me and I knew none of my audience.
However, I was determined to do it. I gathered all my courage, went up to the teacher and said, “Miss Barbara, I want to join in the speech competition.” She stared at me, but then I saw a gentle smile on her face. She handed me an application form.
The next day I arrived at school early to submit (提交)my form to the teacher. Miss Barbara said encouragingly to me, “For a new student, you have lots of courage. Do your best, Diya!” Rarely did Miss Barbara praise anyone. Her words lifted up my spirits that day. Until the competition day, I practised my speech whenever possible. I even designed the necessary hand gestures and did repeated practice in front of a mirror.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Then came the big day. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
As I went off the stage with my award, I heard Fatin call my name. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】 Then came the big day. When my name was called, I went up to the stage confidently and started presenting my speech with full enthusiasm. As I had expected, it was a real hit. The moment my speech ended, I was greeted with a standing ovation from the audience. Finally, I was declared the winner of the first prize and awarded the title of Best Speaker.
As I went off the stage with my award, I heard Fatin call my name. Turning around, the girl I admired was waving to me. She approached me and said cheerfully, “Hey, Sneha! You gave us such an amazing speech. Never had I expected you to be so great! Would you like to be friends with me ” “Sure, Fatin.” I happily accepted her friendship invitation without any hesitation. Since then, the two of us have supported and inspired each other through thick and thin. So take up your courage and show your best to the world. Some day you can achieve what you initially dreamt of.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者是一个印度女孩,在新的班级中没有人和她一起做玩耍,也没有人愿意与她一起做小组项目。班级中一个叫Fatin的女孩却聪明,可爱招人喜欢。作者将学校的情况讲述给妈妈,妈妈鼓励作者要将自己最好的一面展示出来,当别人看到自己的优秀,就会愿意成为作者的朋友。在学校举办一次演讲比赛的过程中,作者认真准备并且表现绝佳,完全展示了自己最好的一面,由此受到同学们的认可,尤其是收获了好女孩Fatin的友谊。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“然后那一天到来了”可知,第一段可描写作者参加比赛时现场的情况。
②由第二段首句内容“当我走下舞台时,我听到Fatin叫我的名字。”可知,第二段可描写作者从舞台下来之后,其他同学的反应尤其是Fatin的反应。
2.续写线索:准备比赛——刻苦练习——上台比赛——反响热烈——Fatin的邀请——获得友谊——感悟
3.词汇激活
行为类
①走上前:go up to/come over to
②宣布:declare/ announce
③走近:approach/ get close to
情绪类
①开心地:happily/cheerfully
②自信地:confidently/in confidence
【点睛】[高分句型1]When my name was called, I went up to the stage confidently and started presenting my speech with full enthusiasm. (由when引导的时间状语从句)
[高分句型2] Never had I expected you to be so great!(否定词never放在句首时引导的倒装句)

展开更多......

收起↑

资源列表