资源简介 2024年中考英语专题复习 阅读理解20篇 (贵州省2023年中考真题 2024名校最新模拟)(2023·贵州·中考真题)根据短文内容,从6个选项中选出能分别填入5个小题空白处的最佳选项。Do you know what your IQ is You can find out by taking a test. But what about your EQ(情商) 1EQ is a measure of your ability to recognize(辨别)and manage your emotions, as well as the emotions of others, according to Psychology Today.Simply put, having a high EQ means that you’re a “people” person. You know yourself very well and you can easily understand others. 2 They are the ability to recognize your own emotions; the ability to use those emotions to solve problems; and the ability to manage emotions, such as by calming yourself down when you' re feeling nervous.Does it seem obvious to you that having a high EQ can be a good thing 3 They show great social skills, especially when they take up jobs that need them to deal with strangers often. According to MindTools, an online resource for career skill-building, many companies are now using EQ tests when interviewing new staff.4 For example, when two friends have an argument, people with a high EQ can “read” the other person’s emotions and know when and how to stop the argument, perhaps by ending it in a humorous way.If you feel like you have a low EQ, don’t worry. 5 A good way is using positive thinking to help you get out of failures. By doing so, you can improve your EQ gradually.A.It’s possible to improve it.B.Do you know what EQ is C.A low EQ will make us get into trouble.D.Many experts divide EQ into three skills.E.People with a high EQ perform much better at work.F.Having a high EQ can help you in everyday life as well.(2023·贵州·中考真题)Could you imagine being in a car driven by a computer, not a human Recently, China has made a big step toward self-driving technology. Since August 2022, driverless taxis can run on roads in Wuhan, Chongqing and Shenzhen.Why do we develop self-driving cars Self-driving cars bring us many benefits. They use computers to sense the things around them and make better use of space. This means fewer traffic jams and better parking of cars. For disabled or blind people, self-driving cars can also help them get around more easily.According to official statistics, each year, more than 1.35 million people are killed on roads around the world, and more are injured. It’s reported that self-driving cars could reduce road accidents by 90 percent and save governments a lot of money. The main cause of car accidents is human error(错误). By using computers, self-driving cars don’t make poor decisions or lose focus like humans do.But self-driving cars aren’t perfect. If something unexpected on the road happens, self-driving cars can’t react(反应) as fast as a human driver could. Also, during weather events like heavy snow, self-driving cars wouldn’t see the lines on the road easily. It might lead to an accident. The car’s computer system would be broken by someone, causing it to crash or change its direction.It’s clear that there is still a long way to go to make self-driving cars a common and safe sight(景象) on our roads. And China is taking the lead in making this happen, said China Daily.6.What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to A.Disabled people. B.Self-driving cars. C.Taxi drivers.7.What do we know about self-driving cars A.They cannot make good use of space.B.They always react faster than humans.C.They do not lose focus like humans do.8.We can infer(推断) that China ________ in self-driving technology.A.will make greater progressB.aided many other countriesC.is going to cut its total costs9.The writer writes the text to ________.A.encourage more people to buy self-driving carsB.tell people several advantages of self-driving carsC.introduce the present situation of self-driving cars(2023·贵州·中考真题)The old lanes(巷子) of the Beijing hutongs, many were there hundreds of years ago during the Ming and Qing dynasties. They keep not only the traditional culture but also the way of life in the past. People can go shopping, eat delicious food, and watch the street life by visiting the Beijing hutongs. What’s more, it’s a good way to learn more about the daily life of people in Beijing.A hutong is a lane formed by traditional courtyard compounds(筑有围墙的院子) on both sides. The compounds are called siheyuan, meaning “four joined-together courtyard.”The hutongs have interesting names, which tell their origin(起源), location, or history. They are in these gray lanes where kids talk and play.One of China’s most famous writers, Laoshe, was born in siheyuan in the west of the city. The memories of his childhood in hutongs were so important to him that even after he had been away from Beijing for more than 20 years, he still clearly remembered them and wrote them into a novel called Four Generations under One Roof.Now, Beijing still has about 400,000 siheyuan for people to live in. However, most hutongs are in great danger because more and more new buildings have been built. So, we should try our best to protect hutongs, the treasure of traditional culture.10.What can we learn about the Beijing hutongs A.They have a short history.B.They are far from siheyuan.C.They have interesting names.11.The writer would most probably talk about _________ after Paragraph 5.A.how we can know the Beijing hutongs betterB.what we can do to protect the Beijing hutongsC.why many new buildings were built in Beijing12.What could be the best title for the text A.Laoshe—A Well-known Chinese WriterB.Beijing Hutongs—The Treasure of ChinaC.Siheyuan—A Picture of the Qing Dynasty13.We may read this text from the section of _________ in a newspaper.A.Culture Window B.Famous People C.Eating Customs(2023·贵州·中考真题)14.How long do teenagers need to sleep at least every day A.Seven hours. B.Eight hours. C.Nine hours.15.What time do people feel the sleepiest during a day A. B. C.16.The writer proves a lack of sleep plays a role in accidents by ________.A.asking questions B.listing numbers C.giving examples17.Which of the following can be put in ▲ A.SUGGESTIONS B.FACTS C.PROBLEMS(2024·贵州毕节·一模)Yesterday I went to buy a little tree for my father. When I was talking with the cashier (收银员), he asked what I would be doing with this little tree. I explained that it was for my dad because he no longer lived at home.The cashier just stopped and looked at me with the kindest look. He shared with me that his grandfather couldn’t live in their home any longer either, because he had Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病). So I shared with him that my dad was on the same journey. We talked about the difficulties because of the illness, not only for those who are ill, but also for their families.When I was paying for the tree, he said, “Because this is for your dad, let me see what I can do for you.” He took some coupons (优惠券) from a drawer and reduced my cost by over 60%.I thanked him for his kindness. We wished each other a Merry Christmas and the best hopes for our beloved family members.On the way home I kept thinking of the kindness he offered me. It was truly a moment of “kindness given, kindness received”. I made Dad’s tree more beautiful as soon as I got home. So thankful. So blessed (幸福的).18.What was wrong with the writer’s father A.He had a bad cold. B.He had a backache. C.He had Alzheimer’s disease.19.When did the story probably happen A.Before Christmas. B.After Christmas. C.On the writer’s father’s birthday.20.The writer felt ________ when the cashier offered him his kindness.A.relaxed B.angry C.thankful21.What is the best title for the passage A.My Great Dad B.A Christmas Gift for Dad C.Sharing Is Important(2024·贵州毕节·一模)Dear Jordon,I don’t know how to chat with my classmates because we do not share the same interests. We don’t have anything to talk about. I am very lonely. What should I do JennyDear Jenny.To make friends, you must first be friendly. Everyone likes a friendly girl with a smile. You can give your classmates a compliment (称赞). Say something nice about their dressing styles or skills. Second, ask a question to start chatting. Find out what interests them and talk about that, even if it doesn’t interest you a lot. Ask your classmates questions and let them be the experts. The conversation is more important than the topic. Finally, talk to more people. Say hello to the people you meet. Sit with different groups of people in the dining hall. If one person doesn’t want to talk with you, find someone else to chat with. Don’t just think about being lonely. Do something about it! Smile and say hello, even to the people who aren’t your friends. Doing things differently will help produce different results.Jordon22.What is Jenny’s problem A.She can’t get good grades.B.She doesn’t have any interests.C.She doesn’t know how to chat with her classmates.23.To be friendly, you can do the following EXCEPT ________ according to Jordon.A.smile to others B.talk to more people C.say something nice about others’ skills24.Who can make friends with others more easily according to the passage A.John, who doesn’t want to talk to others.B.Bob, who seldom says nice words to his classmates.C.Alice, who often asks her classmates about math problems politely.25.Which of the following is TRUE according to the passage A.Jenny’s school life is wonderful.B.Jordon doesn’t give helpful advice.C.Jenny can’t get on well with her classmates.(2024·贵州毕节·一模)The last Monday in March is an important day in China. It is a day for School Safety Day.Stampedes (踩踏)A stampede always happens in crowded places when students around you begin to try to do the same thing. For example, go to the playground. If you fall down, put your hands around your head. Move to one side of the wall.EarthquakesEarthquakes happen all over the world. When you feel everything is moving quickly get under a desk. If you are outdoors, find a place away from buildings, windows and trees. In Japan, many schools take earthquake practice every month.FiresWhen there’s a fire, leave the classroom quickly. It’s better to put something wet over your mouth and nose. When there’s a fire, don’t jump out of the window from higher than two stories. You can break the windows and ask for help.26.You should ________ when you are in the street in an earthquake.A.go into a tall building B.stay away from windows C.climb up a tree27.When there is a(n) ________, you need to put something wet over your mouth.A.earthquake B.stampede C.fire28.The underlined word “stories” in the passage means “________” in Chinese.A.楼层 B.门 C.米29.What is the passage mainly about A.How to keep safe. B.Fires in school. C.It’s very dangerous in our school.(2024·贵州黔东南·一模)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident (自信的) when you are studying. 30If your teacher writes notes on the blackboard, that’s great. You can copy them or write down the most important facts of all in class. 31 For example, some teachers may focus on lots of dates and facts in class, but they only write the important ones on the blackboard. Other teachers may not write anything down, but they may repeat them.Don’t try to write down every word in class. 32 Some students really learn better with the help of these notes.33 If your teacher speaks too fast and you can’t follow what he is saying, you can ask him after class.Comparing your notes with your classmates’ can be good for your learning. 34Note-taking also needs organization. Keep notes for each subject in one place, so that you can find everything easily when a test comes.A.It may harm you and your classmates.B.Or you might miss some important points.C.It isn’t interesting but you may find it very useful.D.Don’t be afraid to ask your teacher to repeat what you’ve missed.E.However, most students don’t know how to take notes.F.It can also help you and your classmates correct some mistakes.(2024·贵州黔东南·一模)Long long ago, people lived on wild animals, fruits and other plants and they didn’t need to use money.As time passed, families had more products (产品) than they needed, such as animals and crops. So they needed to trade with others. They began to use money to make it easier. However, it was not like the money we use today. They used shells, rice, salt or large stones.During the 600 BC, people began using coins as money. Because they were easier to carry than goods (货物), countries began to make coins as their money.The Chinese were the first to use paper money, probably in the 11th century. An Italian traveler, Marco Polo, saw the Chinese use paper money when he visited China in the 1200s. After his travel, he told the western people what he saw. But European countries didn’t start using paper money till the1600s.Today people have many ways to pay for things, such as coins, paper money and cards. Some prefer to pay by card. That’s because paying with a card is easier and safer than carrying around a lot of “real” money.35.People began to use money because they ________.A.lived on plants B.raised animals C.needed to trade36.People used ________ as money during the 600 BC.A.shells B.coins C.cards37.Which country used paper money first A.Japan. B.USA. C.China.38.How many ways have we shopping today A.Three. B.Two. C.Four.(2024·贵州黔东南·一模)American boys and girls love to watch television. Some children spend six hours a day in school and four to six hours a day in front of the television set. Some even watch television for eight hours or more on Saturday.Televisions are like books or films. A child can learn bad things and good things from them. Some shows help children to understand the news and places from other countries or other times in history. With television a child does not have to go to the zoo to see animals or to the ocean to see a ship. Boys and girls can see a play, a concert or a game at home.Television brings many places and events into our homes. Some programs show crime and other things that are bad for children, so parents sometimes help them to find other interestingthings to do.39.Children usually spend ________ a day in school in America.A.six hours B.more than eight hours C.only a few hours40.Some children spend eight hours more ________ on Sunday.A.studying B.watching TV C.helping their parents41.On television children can see ________.A.games B.big animals C.almost everything42.“Television brings many places and events into our homes” means ________.A.television makes things happen on homesB.we can know places and events without going to see themC.we can see houses and buildings on TV(2024·贵州黔东南·一模)During the last winter holiday, I went to China with my parents. The five-day trip left me with a deep impression.As the capital of China, Beijing is a very beautiful city with fresh air and clean streets which make the travelers feel very pleased. To my surprise, many people there were learning English. Later I was told that they did so because Beijing would hold the 29th Olympic Games and they wanted most foreigners to understand them. They strictly kept the traffic rules. When there was a red light, no one was seen crossing the street.Of all the places I visited, I liked the Summer Palace best. To our surprise, although it was winter when we were there, we still saw green trees and many fresh flowers. The whole park was very beautiful.We visited a very modern football field. We were told the buildings where the Olympic Games would be held were even better than that. I also enjoyed skiing in Xiangshan. Skiing is an interesting and exciting sport liked by many people.In my eyes, China is a nice place and Chinese people are very kind. At Beijing Station, there were so many people, and most of them were going home to spend the Spring Festival—the most important Chinese festival, with their families. Passengers helped each other carry luggage (行李), and they were very kind to foreigners. We were given a card by the hotel we stayed at, on which was the address of the hotel. With the card we never got lost in the city.The five days passed quickly, but the trip left me a lot of sweet memories.43.From the passage, we know the Summer Palace ________.A.has flowers only in summerB.is worth visiting all the year roundC.is a place where people visit only in summer44.The writer enjoyed ________ in Xiang Shan.A.skating B.swimming C.skiing45.The five-day trip of Beijing was ________.A.during New Year’s Day B.after the Spring Festival C.before the Spring Festival46.In the writer’s eyes, Chinese people ________.A.all of the above B.are helpful C.strictly kept the traffic rules(2024·贵州铜仁·一模)Now, studying online has become a common way of learning. The biggest difference between studying online and studying in school is that our teachers can’t ▲ us all the time, so we should be able to control ourselves. I didn’t know this at first. During our online classes, I often got distracted by my mobile phone.For this reason, I didn’t do well in the midterm exam. At that time, I realized that I had to do something to improve my online study habits, so I made up my mind to concentrate (集中注 意力) on the online classes. Finally, I made much progress in the final exam.Now I want to offer you some ways I used to improve my learning during the online classes. Firstly, make a list of what you should do and what you shouldn’t do. Try your best to follow it. Don’t set your aims too high at first, because proper aims can help you to make the list work. Secondly, keep your mobile phones out of your reach when you study. Give them to your parents if necessary. Thirdly, make efforts to review and overcome your shortcomings in the process of review. You can ask your teachers for help or work with your classmates.In general, we should stick to keeping good learning habits all the time. I hope that all students can study better both online and offline.47.Which word can be put in ____ ▲ ___ in paragraph 1 A.direct B.protect C.follow48.The writer improved his learning by ________.①setting a high aim at the beginning of his learning② making a list of what he should do and what he shouldn’t do③ making efforts to review and overcome his shortcoming④keeping the mobile phones away from him when he studiedA.①②③ B.①②④ C.②③④49.The writer writes the passage to ________.A.introduce good ways about how to reviewB.tell us the advantages about studying onlineC.share experience and give advice about online learning50.What’s the correct structure of this passage A. B. C.(2024·贵州铜仁·一模)Evans Wadongo was from a poor village of Africa. He had to do homework by the light of a kerosene lamp (煤油灯). Evans’ eyes hurt and this made studying difficult.However, Evans was excellent enough to enter a university. But he continued to worry about the kerosene lamp. He realized it was not just bad for school children but for the whole family. First, it can cause illnesses such as coughs. Also, the light can hurt people’s eyes. Besides, it can lead to fires. Lastly, kerosene is expensive, so families have less money for food. It was difficult to come up with a different kind of lamp that was cheap and good for the environment. Yet Evans did not give up.One day, he had an idea. He could use a small solar (太阳能) light. Sunlight is free and solar power is clean. Evans built his first solar lamp, and it worked. He began to build more lamps and sent them to local families. An organization heard about this and provided money for him to build more solar lamps.Each lamp only cost $20. However, this was a lot of money to many villagers, so Evans made sure he kept the cost down. He used recycled materials and ask volunteers to build the lamps. Finally, people from many countries gave away money to his team, so the lamps were usually free.The solar lamps made a big difference to thousands of people. Julia, a mother of three, said, “Thanks to Evans, my children have light to read, and I have my own light to cook.”51.The underlined word “this” in Paragraph 1 refers to ________.A.living in a poor villageB.entering a universityC.having eye problems52.Which of the following is the correct order of the story a. Evans went to a university.b. Thousands of people had safe light.c. His first solar lamp was invented.d. Kerosene lamps hurt Evans’ eyes.e. Recycled materials were used in the lamps.f. People from many countries gave away money.A.d—a—c—e—f—b B.b—f—d—a—e—c C.a—d—f—e—c—b53.The purpose of giving Julia’s example in Paragraph 5 is ________.A.to express Julia’s thanks to the governmentB.to show Evans’ influenceC.to describe Evans’ feelings54.The best title of the passage would be ________.A.Evans—A Poor but Talented BoyB.Evans and His Great InventionC.The Use of a Small Solar Light(2024·贵州铜仁·一模)2024 “Guizhou in My Eyes” Video CompetitionAre you interested in making videos Yes! Do you want to show your best video of Guizhou and win a big prize Yes! Then join us and follow these steps NOW!Make it! Make a video about “New Era (时代) New Guizhou”. Videos should show the achievements of Guizhou’s development in recent years, wonderful life or special sights in Guizhou.Upload (上传) it Upload the video at www. .Describe it Try to describe the video with words.Share it! Share the video on WeChat Moments. The more “Likes” you get, the more possibly you will win.PrizesStar prize 1 winner A week for two in GuizhouFirst Prize 3 winners A weekend for two in GuizhouSecond Prize 6 winners A day for two in GuizhouAward of Excellence 30 winners Guizhou Tour GuideThe competition is open to ALL!All the competitors are required to send your personal information to Li Hua at 774576525@ between April 8 to April 14. Don’t forget to upload (上传) your video before April 27th. 2024!55.If you want to join the video competition, you first must ________.A.share it B.upload it C.make it56.According to the passage, we know that ________.A.photos of changes in Guizhou are acceptedB.the video competition is at www. C.star prize is a weekend for two in Guizhou57.If you plan to take part in the competition, you ________.A.can send your information to Li Hua on April 12thB.must finish making your video in 14 days’ timeC.should be good at making videos about history58.The passage may come from the column (栏目), ________ in a newspaper.A.Education B.Business C.Life(2024·贵州毕节·一模)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。How will Grade 9 students keep their memories of the past three years There are only three months left before graduation for them. Students in Grade 9, Class 6 in Dongchen Experimental school in Bijie get the chance to make a class magazine called School Time. 59Sun Han is the chief editor (主编). 60 During winter vacation, everyone chose articles they wrote and provided them for the editors. 61 In it, several boys who were not very strong pushed themselves hard to fight for the honor of the class.Many students say that the stories remind them of the important moments they shared together, but for Hang Yuhan, it’s also a great chance to look back on her own growth. “I used to complain (抱怨) a lot. 62 ” Hang said. “What impressed me a lot was the help that my teachers and parents offered me when I was in trouble.”63 The photos show many firsts such as the first time the class picked tea leaves, the first time they sang on stage, the first collective honor they got together…“When we go to a university or start working in the future, school time will make us miss our carefree years.” Sun said.A.His classmates picked him for the job.B.But now, I feel I can look at things in a better way.C.Another student Xu Le wrote about a sports meeting.D.Besides stories, photos are better reminders of school years.E.They are recording their junior high school life by presenting articles and photos.F.Sun Han loves writing so much.(2024·贵州毕节·一模)Anna was from a small village. She studied in her village until she finished 4th grade. This year she would study in a new school in the city. Today was her first day of school. She was very excited.As soon as the school bus reached her school, all students started going to their classrooms. Anna also made it to her classroom after asking some students for direction (方向). The teacher soon arrived. She introduced Anna to the class and told the students to be ready for a surprise test! She asked everyone to write down the Seven Wonders (奇迹) of the World. Most students started writing quickly, but Anna sat there doing nothing.Later all the other students handed in their answer papers, but Anna’s paper was still blank. The teacher came and said to Anna, “Don’t worry, dear. Just write down what you know. Other students have learned about it just a couple of days ago.” Finally Anna gave her answer paper to the teacher.The teacher started reading her students’ answers and most of them had given a right answer. At last the teacher started reading Anna’s answer.“The Seven Wonders are—to be able to see, to be able to hear, to be able to feel, to laugh, to think, to be kind and to love!”The teacher was shocked. Today, a girl from a small village reminded her about the fantastic gifts, which are truly wonders.64.Who helped Anna find her classroom A.Her teacher. B.The headmaster. C.Her schoolmates.65.The underlined word “blank” in Paragraph 3 means ________ in Chinese.A.颠倒的 B.空白的 C.发皱的66.When the teacher read her students’ answers, she ________.A.was very surprised at Anna’s answerB.realized her students were truly wondersC.thought Anna needed help with her studies67.What’s the best title of the passage A.A nice teacher B.It was a test day C.A “wrong” answer(2024·贵州毕节·一模)For teens, part-time jobs are a great way to make some money. They can also help the teens learn responsibility and get valuable work experience. What’s more, teens can find out what they really like to do in the future by experiencing different jobs. Would you like to look for a part-time job in your free time Here are some part-time jobs suitable for you.Dog Walker WantedWorking hours are from 5:00 p.m. to 6:00 p. m. every day. Just take dogs out for exercise, feed them and make them active. $10 an hour. Server Wanted From 6:00 p. m. to 8:00 p. m., Monday to Friday. Need to take their orders, serve their food and help them as needed. $130 a week.Yard Worker Needed Spend 2 hours every Saturday. A yard worker needs to cut the grass, plant flowers and everything necessary in a yard. $30 a day. Pet Sitter NeededNeed to care for different animal friends while their owners are away. It’s necessary to feed and cheer up pets in order to keep them healthy and active. $12 an hour.Visit www. for more information.68.What is Paul expected to do if he works as a dog walker A.Play with the dog at home. B.Take the dog for a walk. C.Cut the grass and flowers.69.How much can Gina make working in a restaurant A.$10 an hour. B.$12 an hour. C.$13 an hour.70.Lisa is interested in gardening, so she may work as a ________.A.dog walker B.server C.yard worker71.Where is the text probably from A.A website. B.A diary. C.A guide.(23-24九年级上·贵州毕节·期末)根据短文内容,从方框内六个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个为多余选项。Many teenagers have hobbies. But sometimes these hobbies can get in the way of their schoolwork, and parents might worry about their success at school. Teenagers often think they should be allowed to practice their hobbies as much as they want. Do you agree 72 He is on his school team and has always wanted to be a professional runner (职业跑步运动员) when he grows up. However, his parents won’t allow him to train so much. “Of course, we want to see him achieve his dreams,” says Mr. Liu. “And we know how much he loves running. 73 He’s getting older now, so he needs to think about what will happen if he doesn’t end up as a professional runner.”74 Liu Yu says, “My parents have always taught me how important it is to work hard at school and enter university (大学). I understand this, but I’m serious about running. 75 ”His parents believe that Liu Yu should study hard in the evenings so they don’t allow him to practice running at night. “ 76 Because it is difficult to become a professional sports star.” Mrs. Liu says.But Liu Yu still disagrees. “I know my parents care about me. They always talk about what will happen if I don’t succeed. But I will! I’m a quick runner! I think I should be allowed to make this choice myself. Only then will I have a chance to achieve my dream.”A.But we think our son needs to think about other possible jobs.B.It’s the only thing I’ve ever wanted to do.C.Liu Yu, a fifteen-year-old boy from Shandong, is a running star.D.Why not make more friends at school E.He needs to spend more time on his homework.F.Liu Yu doesn’t really agree.(23-24九年级上·贵州毕节·期末)Once there was a businessman who was really deep in debt (负债) and could see no way out.One day, he sat down in the park, thinking how he could save his company. Suddenly, an old man appeared, sat down next to him and said, “I can see that something is troubling you.” The businessman was very sad, so he told the old man everything about his company. After listening carefully, the old man smiled and said, “I believe I can help you.” He took out a check book (支票簿) and asked the businessman his name. Then, he gave a check to the businessman and said, “Take the money. Meet me here exactly after one year from today, and you can pay me back at that time.” After giving that check, the old man got up and walked away.The businessman looked at the check and saw that it was a check of $ 500, 000, signed (签署) by Warren Buffett, one of the richest men in the world!The businessman realized that with half a million he could easily solve his problems, but instead of using it, he decided to put that check in his safe (保险箱). With the check, the businessman felt more confident. He started rebuilding his business and worked really hard. After only a few months, the businessman was out of debt and making money once again.Exactly one year later, the old man also appeared. But just as the businessman was about to hand back the check, a nurse caught the old man and said, “I have got you!” The nurse returned to the man and said, “I hope he has not caused you any trouble; he always runs out of our hospital secretly and tells people he is Warren Buffett.” Then the nurse said goodbye and left with the old man.77.The reason why the businessman was sad is that _______.A.he couldn’t find his way homeB.the old man’s company was in troubleC.his company was really deep in debt78.When the old man knew about the businessman’s situation, what did he do A.He said that he was Warren Buffett.B.He took out a check of $ 500, 000 and gave it to the businessman.C.He got up and walked away.79.Why did the businessman feel confident when he got the check A.Because he could buy everything.B.Because he needn’t pay it back.C.Because he could easily save his company.80.From the passage we know that _______.A.the businessman easily solved his problems with the checkB.after one year the businessman paid the check back to the old man in the parkC.the old man was a patient in the hospital with mental problems(23-24九年级上·贵州毕节·期末)A survey made recently found that most of college students had a certain degree of mobile phone addiction (瘾). The survey was carried out from March 12 to March 26 and collected a total of 1, 225 students, 590 boys and 635 girls.According to the results, 82 percent said they used their mobile phones too much. The average (平均) time spent on mobile phones by college students was 5.2 hours a day, with 13 percent of them using mobile phones over 9 hours per day and 14 percent using mobile phones for 7—9 hours.53 percent of the surveyed used mobile phones between 6 and 9 p.m. 71 percent of the students used mobile phones from 9 p.m. to midnight, and the percentage (百分比) of those who used mobile phones just before they slept was even higher.There was a difference in using mobile phones between boys and girls. 66 percent of boy students used mobile phones for getting entertainment, which was 14 percentage points higher than girl students, and 36 percent of girl students did online shopping, 16 percentage points higher than boys.At the same time, 24 percent of those surveyed said mobile phones had a positive effect on classroom study, such as helping them find information and helping learning. For example, about 69 percent of teachers who used mobile phones as aid tools in class shared learning materials.81.Which period did most of college students use mobile phones A.Between 6 and 9 p.m. B.From 9 p.m. to midnight. C.Before they slept.82.How long did it take to do the survey A.Half a month. B.A week. C.A month.83.Learning from the results, we know about _______ girl students used mobile phones for doing online shopping.A.211 B.985 C.22984.Where can we read the passage A.In a travel magazine. B.In a sports newspaper. C.In a school magazine.试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案:1.B 2.D 3.E 4.F 5.A【导语】本文是一篇说明文。介绍了情商高的人的特点以及怎样提高自己的情商。1.根据后句“EQ is a measure of your ability to recognize(辨别)and manage your emotions, as well as the emotions of others, according to Psychology Today.”可知,此处介绍什么是情商,选项B“你知道什么是情商吗?”符合语境,故选B。2.根据“They are the ability to recognize your own emotions; the ability to use those emotions to solve problems; and the ability to manage emotions”可知,它们是识别自己情绪的能力;运用这些情绪来解决问题的能力;以及管理情绪的能力。此处介绍情商的三种能力,选项D“许多专家将情商分为三种技能。”符合语境,故选D。3.根据“They show great social skills, especially when they take up jobs that need them to deal with strangers often.”可知,他们表现出出色的社交技巧,尤其是当他们从事需要经常与陌生人打交道的工作时。此处介绍情商在工作中的情况,选项E“情商高的人在工作中表现得更好。”符合语境,故选E。4.根据“ For example, when two friends have an argument, people with a high EQ can ‘read’ the other person’s emotions and know when and how to stop the argument, perhaps by ending it in a humorous way.”可知,例如,当两个朋友吵架时,高情商的人可以“读懂”对方的情绪,知道何时以及如何停止争吵,也许可以用幽默的方式结束。此处介绍情商在生活中的应用,选项F“拥有高情商对你的日常生活也有帮助。”符合语境,故选F。5.根据“A good way is using positive thinking to help you get out of failures. By doing so, you can improve your EQ gradually.”可知,一个好的方法是用积极的思维来帮助你摆脱失败。通过这样做,你可以逐渐提高你的情商。此处介绍情商是可以提高的,选项A“这是可以提高的。”符合语境,故选A。6.B 7.C 8.A 9.C【导语】本文是一篇说明文,主要介绍自动驾驶汽车的现状。6.代词指代题。分析“Self-driving cars bring us many benefits. They use computers to sense the things around them and make better use of space.”可知,自动驾驶汽车给我们带来了许多好处。它们用电脑来感知周围的事物,更好地利用空间。此处they指的是自动驾驶汽车,故选B。7.细节理解题。根据“By using computers, self-driving cars don’t make poor decisions or lose focus like humans do.”可知,通过使用计算机,自动驾驶汽车不会像人类那样做出糟糕的决定或注意力分散。故选C。8.推理判断题。根据“It’s clear that there is still a long way to go to make self-driving cars a common and safe sight(景象) on our roads. And China is taking the lead in making this happen”可知,要让自动驾驶汽车成为我们道路上常见而安全的景象,还有很长的路要走,中国正在率先实现这一目标,由此可知,中国将在自动驾驶技术方面取得更大的进步。故选A。9.主旨大意题。本文主要介绍自动驾驶汽车的现状,包括自动驾驶汽车的优势和劣势,故选C。10.C 11.B 12.B 13.A【导语】本文是一篇说明文,介绍北京的胡同文化。10.细节理解题。根据“The hutongs have interesting names”可知,胡同有有趣的名字,故选C。11.推理判断题。根据“So, we should try our best to protect hutongs, the treasure of traditional culture.”可知,我们应该尽最大努力保护胡同这一传统文化的瑰宝,由此可知,后面可能会讨论我们可以做些什么来保护北京的胡同。故选B。12.最佳标题题。本文主要介绍北京的胡同文化,选项B“北京胡同——中国的瑰宝”符合主题,故选B。13.推理判断题。本文主要介绍北京的胡同文化,由此可知,可能在报纸的“文化之窗”版块看到这篇文章,故选A。14.B 15.A 16.C 17.B【导语】本文主要介绍关于睡眠的相关事实。14.细节理解题。根据“Teenagers 8-10”可知,青少年需要8-10小时的睡眠,所以是至少8小时。故选B。15.细节理解题。根据“Tiredness usually peaks twice a day, at 2 a.m. and 2 p.m.”可知,疲劳通常在一天中达到高峰两次,即凌晨两点和下午2点。故选A。16.细节理解题。根据④部分的介绍可知,作者通过举例证明睡眠不足是造成事故的原因之一。故选C。17.推理判断题。本文主要介绍关于睡眠的相关事实,故选B。18.C 19.A 20.C 21.B【导语】本文讲述了作者为父亲买圣诞礼物时发生的暖心故事。18.细节理解题。根据“because he had Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病). So I shared with him that my dad was on the same journey.”可知,作者父亲也得了阿尔茨海默病,故选C。19.推理判断题。根据“We wished each other a Merry Christmas and the best hopes for our beloved family members..”可知,作者购买圣诞树并和收银员说“圣诞快乐”,可推知事情发生在圣诞节前。故选A。20.细节理解题。根据“I thanked him for his kindness. ”可知,作者很感激,故选C。21.最佳标题题。根据“ I made Dad’s tree more beautiful as soon as I got home. So thankful. So blessed (幸福的).”及全文可知,本文主要讲作者给父亲买圣诞树作为礼物,作者很感激收银员打折。故B项“给父亲的圣诞礼物”符合题意。故选B。22.C 23.B 24.C 25.C【导语】本文是两封书信。第一封信提到了Jenny的问题,第二封信是Jordon就此问题给Jenny的建议。22.细节理解题。根据“I don’t know how to chat with my classmates because we do not share the same interests”可知,Jenny的问题是不知道如何与她的同学聊天。故选C。23.细节理解题。根据“Say something nice about their dressing styles or skills.”和“Smile and say hello,”可知,对别人微笑以及赞美别人的技能都属于变友好的方式。故选B。24. 推理判断题。根据“Ask your classmates questions and let them be the experts.”可知,向你的同学提问,让他们成为专家,这是容易交到朋友的方法。由此可推断,C选项“Alice,她经常礼貌地问同学数学问题”中的Alice更容易交到朋友。故选C。25. 推理判断题。根据“I don’t know how to chat with my classmates because we do not share the same interests”可知,Jenny与同班同学相处得不融洽。故选C。26.B 27.C 28.A 29.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在中国,三月的最后一个星期一是学校安全日以及在遇到踩踏,地震和火灾时我们应该如何做才能使自己安全。26.细节理解题。根据“Earthquakes happen all over the world...If you are outdoors, find a place away from buildings, windows and trees.”可知,地震发生时,如果你在户外,找一个远离建筑物、窗户和树木的地方,即当地震发生时,如果你在街上,你应该远离窗户。故选B。27.细节理解题。根据“When there’s a fire, leave the classroom quickly. It’s better to put something wet over your mouth and nose.”可知,发生火灾时,迅速离开教室,最好把湿的东西涂在你的口鼻上。故选C。28.词句猜测题。根据“When there’s a fire, don’t jump out of the window from higher than two stories.”可知,发生火灾时,在高层,不可以从窗户逃生,即不要从高于两层的窗户跳出去,可推测stories表示“楼层”。故选A。29.主旨大意题。根据全文可知,文章主要介绍了在遇到踩踏,地震和火灾时我们应该如何做才能使自己安全,即如何保持安全。故选A。30.C 31.E 32.B 33.D 34.F【导语】本文主要介绍了做笔记的重要性,以及如何在课堂上做笔记。30.根据“Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork. It can make you confident when you are studying.”可知,前文介绍了做笔记在学习中的重要性,选项C“它并不有趣,但是你会发现它很有用”接着讲述做笔记的好处,衔接上文符合语境。故选C。31.根据“If your teacher writes notes on the blackboard...”和“For example, some teachers may focus on lots of dates and facts in class...”可知,设空处前后介绍了不同老师上课的板书情形,此处转折讲述如果出现下文情况会怎么样,选项E“然而,大部分学生不知道如何记笔记”符合语境。故选E。32.根据“Don’t try to write down every word in class.”可知,不要试图记每一句话,选项B“否则你可能错过重要的知识点”讲述原因,衔接上文符合语境。故选B。33.根据“If your teacher speaks too fast and you can’t follow what he is saying, you can ask him after class.”可知,设空处讲述向老师询问的相关内容。选项D“不要害怕让老师重复你错过的内容”符合语境。故选D。34.根据“Comparing your notes with your classmates’ can be good for your learning.”可知,要将自己和同学的笔记进行比较,设空处讲述这种做法的好处。选项F“它可以帮助你和同学纠正一些错误”符合语境。故选F。35.C 36.B 37.C 38.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲的是钱的发展史。35.细节理解题。根据“So they needed to trade with others. They began to use money to make it easier.”可知,人们开始使用货币,因为他们需要交易。故选C。36.细节理解题。根据“During the 600 BC, people began using coins as money.”可知,公元前600年,人们开始使用硬币作为货币。故选B。37.细节理解题。根据“The Chinese were the first to use paper money”可知,中国是第一个使用纸币的国家,故选C。38.细节理解题。根据“Today people have many ways to pay for things, such as coins, paper money and cards.”可知,今天人们有很多支付方式,比如硬币、纸币和银行卡。提到三种方式,故选A。39.A 40.B 41.C 42.B【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了美国孩子看电视的情况以及看电视的优缺点。39.细节理解题。根据“Some children spend six hours a day in school”可知,在美国孩子通常一天花6个小时在学校。故选A。40.细节理解题。根据“Some even watch television for eight hours or more on Saturday.”可知,有些孩子甚至在周六看电视达到八个小时或更多。故选B。41.细节理解题。根据“Televisions are like books or films…Boys and girls can see a play, a concert or a game at home.”可知,电视可以帮助孩子了解新闻,了解其他国家的地方或历史上的其他时期。有了电视,孩子就不必去动物园看动物,也不必去海洋看船。男孩和女孩可以在家里看到戏剧、音乐会或比赛。因此在电视上孩子们几乎可以看到一切。故选C。42.词句猜测题。根据“Television brings many places and events into our homes. Some programs show crime and other things that are bad for children,”可知,一些电视节目展示犯罪和其他对孩子不好的东西,因此可推测Television brings many places and events into our homes意为“我们可以在不去看的情况下了解地方和事件。” 故选B。43.B 44.C 45.C 46.A【导语】本文主要介绍了作者在中国的五日游。43.推理判断题。根据文章中的“To our surprise, although it was winter when we were there, we still saw green trees and many fresh flowers, The whole park was very beautiful.”可知,冬天也有绿树和鲜花,所以可推知颐和园一年四季都值得一游,故选B。44.细节理解题。根据文章中的“I also enjoyed skiing in Xiangshan.” 可知,作者在香山喜欢滑雪,故选C。45.推理判断题。根据文章中的 “At Beijing Station, there were so many people, and most of them were going home to spend the Spring Festival—the most important Chinese festival, with their families. ”可知,作者在车站看到大家都回家去过春节,所以作者的五天北京之旅是在春节之前,故选C。46.推理判断题。根据文章中的“They strictly kept the traffic rules.”和“Passengers helped each other carry luggage (行李), and they were very kind to foreigners.”可知,作者认为中国人严格遵守交通规则,乐于助人,对外国人很友好,故选A。47.C 48.C 49.C 50.B【导语】本文主要讲述了在线学习的常见方式以及与传统学校学习的区别。作者根据自己的经历提出了三个方法:制定学习计划并尽量遵守、学习时远离手机、努力发现自己的不足并寻求帮助。最后,作者呼吁学生们要始终保持良好的学习习惯,无论是在线学习还是传统学校学习。47.推理判断题。根据“so we should be able to control ourselves.”可知,网上学习时我们的老师不能一直跟着我们,因此判断该空应该填follow,符合语境。故选C。48.细节理解题。根据“Firstly, make a list of what you should do and what you shouldn’t do. Try your best to follow it. Don’t set your aims too high at first, because proper aims can help you to make the list work. Secondly, keep your mobile phones out of your reach when you study. Give them to your parents if necessary. Thirdly, make efforts to review and overcome your shortcomings in the process of review.”可知,作者提供学习成绩是通过列出他应该做什么和不应该做什么,努力检讨和克服自己的缺点,以及学习时把手机放在他够不着的地方。故选C。49.主旨大意题。根据“Now I want to offer you some ways I used to improve my learning during the online classes.”并结合下文可知,本文主要是作者分享在线学习的经验并提供建议。故选C。50.篇章结构题。根据“Now, studying online has become a common way of learning.”可知,第一段引出主题。根据“For this reason, I didn’t do well in the midterm exam.”可知,第二段介绍了作者在线学习的问题。根据“Now I want to offer you some ways I used to improve my learning during the online classes.”可知,第三段主要介绍作者自己的经历。最后一段“In general, we should stick to keeping good learning habits all the time.”可知,最后一段是总结全文。故选B。51.C 52.A 53.B 54.B【导语】本文主要讲述了埃文斯发明并制作太阳能灯的过程。51.词句猜测题。根据“Evans’ eyes hurt and this made studying difficult.”可知,埃文斯的眼睛疼,这使学习很困难。this指代的是眼睛问题。故选C。52.细节理解题。根据第一段“Evans’ eyes hurt and this made studying difficult.”(埃文斯的眼睛受伤,这使他学习困难。)、第二段“However, Evans was excellent enough to enter a university.”(然而,埃文斯非常优秀,足以进入一所大学。)、第三段“Evans built his first solar lamp, and it worked.”(埃文斯制造了他的第一盏太阳能灯,并且成功了。)、第四段“However, this was a lot of money to many villagers, so Evans made sure he kept the cost down. He used recycled materials and ask volunteers to build the lamps.”(然而,这对许多村民来说是一大笔钱,所以埃文斯确保他保持低成本。他使用回收材料,并请志愿者来制作这些灯。)、“Finally, people from many countries gave away money to his team, so the lamps were usually free.”(最后,来自许多国家的人们捐钱给他的团队,所以灯通常是免费的。)以及最后一段“The solar lamps made a big difference to thousands of people.”(太阳能灯给成千上万的人带来了巨大的变化。)可知,事件的正确顺序为d—a—c—e—f—b。故选A。53.推理判断题。根据“Thanks to Evans, my children have light to read, and I have my own light to cook.”可知,作者在第5段给出了朱莉娅的例子是为了说明埃文斯发明太阳能灯带来的影响。故选B。54.最佳标题题。通读全文可知,文章主要讲述了埃文斯发明太阳能灯的故事,所以标题应为“埃文斯和他的伟大发明”。故选B。55.A 56.B 57.A 58.C【导语】本文主要介绍了2024“我眼中的贵州”视频大赛的相关信息。55.细节理解题。根据“Then join us and follow these steps NOW!”和“Make it!”可知,参加比赛的第一步是“make it”。故选A。56.细节理解题。根据“Upload the video at www. .”可知,视频比赛在www. .。故选B。57.细节理解题。根据“All the competitors are required to send your personal information to Li Hua at 774576525@ between April 8 to April 14.”可知,如果你打算参加比赛,你可以在4月12日把你的信息发给李华。故选A。58.推理判断题。根据“Videos should show the achievements of Guizhou’s development in recent years, wonderful life or special sights in Guizhou.”可知,视频应展示贵州近年来的发展成就、贵州的精彩生活或特殊景观。所以可以从报纸的生活栏目看到这篇文章。故选C。59.E 60.A 61.C 62.B 63.D【导语】本文讲述了一所中学的九年级学生用制作班级杂志的方式来回顾并记录他们的初中生活。59.根据“Students in Grade 9, Class 6 in Dongchen Experimental school in Bijie get the chance to make a class magazine called School Time.”可知,此处应是介绍这本杂志的内容,选项E“他们用文字和照片记录着自己的初中生活。”符合语境。故选E。60.根据“Sun Han is the chief editor (主编).”可知,孙涵是杂志的主编,选项A“他的同学选他做这项工作。”符合语境。故选A。61.根据“In it, several boys who were not very strong pushed themselves hard to fight for the honor of the class.”可知,这是一篇关于运动会的文章,选项C“另一个学生徐乐写的是一场运动会。”符合语境。故选C。62.根据“I used to complain (抱怨) a lot.”可知,过去常常抱怨,因此此处是介绍现在的情况,选项B“但现在,我觉得我能以更好的方式看待事情了。”符合语境。故选B。63.根据“The photos show many firsts such as the first time the class picked tea leaves, the first time they sang on stage, the first collective honor they got together…”可知,此处是指杂志里也附有照片,选项D“除了故事,照片是学生时代更好的提醒。”符合语境。故选D。64.C 65.B 66.A 67.C【导语】本文主要介绍了安娜去了城市里的一个新学校,在开学的第一天,老师让同学们写下世界七大奇迹,安娜没有写下正确答案,但是她写了能看、能听、能感受、能笑、能思考、能善良、能爱,安娜让我们知道我们所拥有的东西多么宝贵。64.细节理解题。根据“Anna also made it to her classroom after asking some students for direction”可知在向一些学生问路后,安娜也来到了她的教室。故选C。65.词义猜测题。根据“Later all the other students handed in their answer papers, but Anna’s paper was still blank”可知所有其他学生都交上了他们的试卷,but表示转折,但安娜的试卷仍然是空白的,故此处划线部分意为“空白的”。故选B。66.细节理解题。根据“The teacher was shocked”可知看了安娜的答案之后,老师很吃惊。故选A。67.最佳标题题。本文主要介绍了安娜去了城市里的一个新学校,在开学的第一天,老师让同学们写下世界七大奇迹,安娜没有写下正确答案,但是她写了能看、能听、能感受、能笑、能思考、能善良、能爱,安娜让我们知道我们所拥有的东西多么宝贵,故以选项C“一个‘错误’的答案”为标题最符合文章大意。故选C。68.B 69.C 70.C 71.A【导语】本文是一篇应用文,主要是介绍了四份兼职工作。68.细节理解题。根据“Working hours are from 5:00 p.m. to 6:00 p.m. every day. Just take dogs out for exercise, feed them and make them active.”可知,遛狗者需要带狗出去锻炼。故选B。69.推理判断题。根据Server Wanted中“From 6:00 p.m. to 8:00 p.m., Monday to Friday.”和“$130 a week.”可知,餐馆服务员工作时间从晚上6点到8点,一周五天,共10个小时,130÷10=13,一个小时可以赚13美元。故选C。70.推理判断题。根据“A yard worker needs to cut the grass, plant flowers and everything necessary in a yard.”可知,庭院工人需要做园艺方面的工作,丽萨对园艺感兴趣,她可能想做园艺工人。故选C。71.推理判断题。根据“Visit www. for more information.”可知,这篇文章可能来自于一个网站。故选A。72.C 73.A 74.F 75.B 76.E【导语】本文主要介绍了父母与孩子对于是否要花费大量时间练习孩子们自己的爱好的不同看法。72.根据下文“He is on his school team and has always wanted to be a professional runner when he grows up.”可知,下文写了他是校队的一员,长大后一直想成为一名职业跑步运动员,可推测此处应是关于此人的介绍,且为男学生,C选项“来自山东的十五岁男孩刘宇是一位跑步明星。”符合语境。故选C。73.根据下文“He’s getting older now, so he needs to think about what will happen if he doesn’t end up as a professional runner.”可知,下文写了刘宇的父母觉得他现在年纪越来越大了,所以他需要考虑如果他不能成为一名职业跑步者会发生什么,可推测此处应是刘宇父母的想法,且应与刘宇需考虑其他的工作有关,A选项“但我们认为我们的儿子需要考虑其他可能的工作。”符合语境。故选A。74.根据上文“And we know how much he loves running...He’s getting older now, so he needs to think about what will happen if he doesn’t end up as a professional runner.”和下文“Liu Yu says, ‘My parents have always taught me how important it is to work hard at school and enter university. I understand this, but I’m serious about running...’”可知,结合上下文,刘宇父母认为刘宇现在年纪越来越大了,所以他需要考虑如果他不能成为一名职业跑步者会发生什么,而刘宇表示他的父母一直教导自己在学校努力学习并进入大学是多么重要,但他对跑步是认真的,可推测此处应是刘宇的看法与父母不同的语句,F选项“刘宇不太同意。”符合语境。故选F。75.根据上文“Liu Yu says, ‘My parents have always taught me how important it is to work hard at school and enter university. I understand this, but I’m serious about running...’”可知,上文写了刘宇表示他的父母一直教导自己在学校努力学习并进入大学是多么重要,但他对跑步是认真的,可推测此处应是刘宇关于跑步这件事的想法,B选项“这是我唯一想做的事。”符合语境。故选B。76.根据下文“Because it is difficult to become a professional sports star.”可知,下文写了刘女士觉得刘宇成为职业体育明星很难,可推测此处应是刘宇很难成为体育明星的原因的语句,E选项“他需要花更多时间做作业。”符合语境。故选E。77.C 78.B 79.C 80.C【导语】本文讲述一位商人因负债累累在公园想办法摆脱债务。此时一位老人给他一张足以还债的支票,并约定一年后还款。商人从此努力热情地工作,终于摆脱困境,一年后在约定的地点又见到老人时,才从护士口中得知,老人是位精神病患者,不是巴菲特。77.细节理解题。根据“Once there was a businessman who was really deep in debt (负债) and could see no way out.”可知,因为他的公司负债累累,故选C。78.细节理解题。根据“He took out a check book (支票簿) and asked the businessman his name. Then, he gave a check to the businessman and said”可知,他拿出一张50万美元的支票给了商人。故选B。79.细节理解题。根据“The businessman realized that with half a million he could easily solve his problems,”可知,因为有了这张支票,他可以轻松地拯救自己的公司,故选C。80.细节理解题。根据“I hope he has not caused you any trouble; he always runs out of our hospital secretly and tells people he is Warren Buffett.”可知,这个人不是沃伦·巴菲特,而是精神病医院的一个人。故选C。81.C 82.A 83.C 84.C【导语】本文主要讲述最近进行的一项调查发现,大多数大学生都有一定程度的手机成瘾。81.细节理解题。根据第三段“53 percent of the surveyed used mobile phones between 6 and 9 p.m. 71 percent of the students used mobile phones from 9 p.m. to midnight, and the percentage (百分比) of those who used mobile phones just before they slept was even higher.”可知,大多数大学生在睡觉前使用手机。故选C。82.细节理解题。根据第一段第二句中“The survey was carried out from March 12 to March 26”可知,该调查于3月12日至26日进行,为期半个月。故选A。83.推理判断题。根据第一段第二句中“The survey ... collected a total of 1, 225 students, 590 boys and 635 girls”及第四段最后一句中“and 36 percent of girl students did online shopping”可知,女生在网上购物的数量是63536%229。故选C。84.推理判断题。通读全文,并根据第一段首句“A survey made recently found that most of college students had a certain degree of mobile phone addiction (瘾).”可知,本文主要讲的是在大学生使用手机的调查报告,所以我们最有可能在学校杂志上看到这篇文章。故选C。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览